Uit 14 klantbeoordelingen

Average Ratings
Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend

IZA-Cura

Wat IZA-Cura, niet te verwarren met IZA, uniek maakt is dat je deze verzekering afsluit via je eigen gemeente. Deze zorgverzekering is speciaal in het leven geroepen voor mensen met een minimuminkomen, die toch goed verzekerd willen zijn voor allerlei medische kosten. IZA-Cura richt zich voornamelijk op de regio’s Den Haag, Rotterdam, de Drechtsteden en Zuid-Limburg. IZA-Cura verkiest merkloze geneesmiddelen vaak boven duurdere geneesmiddelen, allemaal vanwege de lage kosten. Indien het noodzakelijk wordt geacht, kan er een verklaring worden ingediend in verband met een specifiek geneesmiddel. Soms mag een cliënt vanwege bepaalde gezondheidsklachten beslist niet afwijken van zijn medicatie. 

IZA-Cura zorgverzekering scoort gemiddeld 7,9 van 10 op basis van 14 klantbeoordelingen.

Zorgpremie verloop van 2011 t/m 2014

Natura: De IZA-Cura premie per maand die je betaalt voor de polis zonder vrije zorgkeuze.
Gemiddelde natura: De gemiddelde premie van alle zorgverzekeraars met een natura polis

Overstappen is nog niet mogelijk, maar ...

Schrijf je nu in en ontvang direct een reminder als je kunt overstappen!

 • Ontvang ook de gratis zorgwijzer met:
  • Alle veranderingen in de zorg
  • Handige bespaartips!

Wat vind jij van IZA-Cura?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Klik op de sterren om te beoordelen
Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend

14 Klantbeoordelingen over IZA-Cura

 • Jeroen Hensgens

  Ik ben collectief verzekerd bij IZA-cura en mijn verzekering heeft speciale regelingen voor mensen met een laag inkomen. Zo valt onder de aanvullende verzekering dat er geen eigen risico is. Hiervoor betaal ik wel een relatief hoog bedrag maar verdien dit op jaarbasis gemakkelijk terug. Gelukkig wordt er dus rekening gehouden met lage inkomens! De dekking bij mijn verzekering is gewoonweg niet anders dan UITSTEKEND te noemen. Zeker gezien ik reuma heb wordt ik uitgebreid geholpen wat het leven het stuk prettiger maakt.

  Als ik vragen heb ga ik naar een spreekuur van IZA-cura waar je op een zeer vriendelijke en persoonlijke manier wordt geholpen. Wanneer ik weer een hoger inkomen heb zal ik zeker bij IZA-cura blijven al is het alleen maar zodat ze de zorgverzekering voor lage inkomens kunnen blijven handhaven.

  IZA-cura krijgt van mij een dikke TIEN!

  Premie: 9Service: 10Zorgkeuze: 10Aanvullend: 10
  Geplaatst op: donderdag 09 oktober 2014 2014-10-09 Reageer
 • Raïn Tanha

  Al bijna een jaar lang maak ik gebruik van Iza Cura zorgverzekering. Per maand een betaling aan ze doen, en alles wordt perfect geregeld. De service van Iza Cura zorgverzekering is perfect! Ze kunnen je zowel telefonisch als per mail goed verder helpen. Indien je vragen hebt kun je ze altijd makkelijk stellen, en krijg je ook meteen in je eerste antwoordbericht een volledige antwoord. Tot slot heeft Iza Cura een eigen systeem waar ze alles bijhouden voor de zorgafnemers.
  Mijn ervaringen met zorgverzekering Iza Cura
  Ik ben heel blij met de Iza Cura zorgverzekering, en ik hoop dat ik nog lang blij mag zijn met deIza Cura zorgverzekering! Zoals ik heb verteld maak ik al bijna een jaar lang gebruik van de Iza Cura zorgverzekering. Heb nooit alles grondig door kunnen nemen, maar hier waren de beste medewerkers voor! Ik ben heel erg vaak door ze geholpen. Een paar keren telefonisch en ook heel vaak per mail. Al de keren ben ik via de mail zeer goed geholpen!
  Wat er dus precies was gebeurd:
  Ik wist niet over het online zorgverzekeringoverzicht, en dat je dus alles online kunt bijhouden en beheren. Hierover wist ik helemaal niets. Dat is dus al een punt waar de Iza Cura service medewerker mee scoort!
  Er was plotseling een probleem ontstaan tussen mij en een zorgverlener. Ik had hiervoor de rekeningen nodig, waar Iza Cura hen voor heeft uitbetaald. Ik kon deze niet vinden, en wist hem even ook niet telefonisch op te vragen. Ik dacht er toen aan om de website van Iza Cura door te nemen en vervolgens met de contactpersoon ook wel medewerker contact op te nemen. Ik kwam toen de e-mailadres van Iza Cura tegen, ik heb deze opgeslagen en later gebruikt om mijn vraag aan hen per mail te stellen.
  Ik heb ze toen netjes gemaild met mijn persoonlijke gegevens erbij. Verteld dat ze me altijd op dezelfde mail kunnen bereiken, indien ze informatie te kort kwamen. En nee, dat kwamen ze niet! Ze hebben me zorgvuldig teruggemaild, daarbij kreeg ik volledige omschrijvingen en informatie naar mij toe gemaild. Ik kon dit goed en netjes gebruiken als bewijsmateriaal. Hierbij geef ik Iza Cura service een dikke duim!

  Premie: 9Service: 8Zorgkeuze: 9Aanvullend: 9
  Geplaatst op: maandag 14 juli 2014 2014-07-14 Reageer
 • nuuh

  door vriend van me

  Geplaatst op: donderdag 03 juli 2014 2014-07-03 Reageer
 • Nico

  Het probleem is bij IZAcura dat ze slecht zijn in hun administratie,Als je wel betaalt hebt zeggen ze dat het niet zo is ondanks de bewijzen van de bank,,Je gaat meteen naar de deurwaarder en dan geven ze nog de verkeerde maanden door

  Geplaatst op: woensdag 30 april 2014 2014-04-30 Reageer
 • Joke Schildkamp van Gaal

  ik ben tot nu toe erg tevreden met deze verzekering

  Premie: 7Service: 10Zorgkeuze: 9.5Aanvullend: 10
  Geplaatst op: zaterdag 19 april 2014 2014-04-19 Reageer
 • mostafa

  Mijn reactie is ,dat ik vindt dat IZA Cura tot nu toe
  geen problemen mee heb.
  ik hoop verder toekomst ook niet.
  tot nu toe is uitstekend en begrip vol
  ik wens iza cura besten wensen 2014
  m.louazna

  Geplaatst op: zondag 22 december 2013 2013-12-22 Reageer
 • xehk

  kennis van mij heeft deze verzekering met Rotterdampolis. hij moest voor ademshalingsproblemen en snurken op medisch advies van specialist een zgn. Apneu-beugel laten maken die hij in moet doen wanneer hij gaat slapen.
  Dit heeft hij gedaan en de kosten hiervan ( ong. 750 euro) krijgt hij NIET vergoed van IzaCura omdat dit niet in het pakket zit.
  Het Zilveren kruis bijvoorbeeld (waar hij voorheen verzekerd was) betaalt dit soort dingen wel!
  Dit ik weet zo net nog niet of die IzaCura wel voordelig is…..

  Premie: 5.5Service: 5Zorgkeuze: 7.5Aanvullend: 5
  Geplaatst op: zondag 17 november 2013 2013-11-17 Reageer
 • pvbeelen

  Op zich is het een goedkopen verzekering want de premie is goed en de vergoedingen ook. er zit een nadeel aan en dat is de verplichte eigen bijdrage die je moet afkopen. Ik heb een uitkering en betaal dus 144 euro per maand en dat is erg veel en eigenlijk was het de bedoeling dat iza cura mensen met een laag inkomen zou helpen. Als je je eigen risico niet gebruikt krijg je ook niks terug dit zou misschien een optie zijn om mensen met een laag inkomen dus echt te helpen.

  Geplaatst op: donderdag 07 november 2013 2013-11-07 Reageer
 • Petra

  Goedkoop!! voor mensen met een laag inkomen. je betaalt 24,61 per maand standaard voor afkoop eigen risico zonder dat je er voor gekozen hebt. (niet weg te krijgen) Mensen die geen gebruik maken van een specialisme zijn 295,32 euro per jaar lichter. dit is misleiding. mijn man betaalt bij een concurrent 109 euro per maand. Ik, via de gemeente die nog eens met 10% korting van de premie helpt 145,98 per maand.

  Geplaatst op: donderdag 07 november 2013 2013-11-07 Reageer
 • rene markus

  is voor mensen met laag inkomen erg goed

  Premie: 8Service: 7Zorgkeuze: 7.5Aanvullend: 7.5
  Geplaatst op: vrijdag 01 november 2013 2013-11-01 Reageer
 • rene markus

  IZA-CURA is heel goed

  Geplaatst op: vrijdag 01 november 2013 2013-11-01 Reageer
 • rene markus

  nog geen klachten over IZA-CURA

  Premie: 7.5Service: 7.5Zorgkeuze: 7.5Aanvullend: 8
  Geplaatst op: vrijdag 01 november 2013 2013-11-01 Reageer
 • Halima

  Iza cura is een een zorgverzekeraar voor mensen met een minimum inkomen. Het is een vergoedende verzekering. Het vergoed meestal meer dan Achmea Zilveren kruis. Wij zijn overgestapt omdat het een goedkopere en een aanvullende verzekering is

  Premie: 6.5Service: 7Zorgkeuze: 5.5Aanvullend: 9.5
  Geplaatst op: dinsdag 08 oktober 2013 2013-10-08 Reageer
  1. nadia

   Dat klopt inderdaad het is een betere aanvullende zorgverzekeraar>!!!!!

   Geplaatst op: dinsdag 08 oktober 2013 2013-10-08

  IZA-Cura zorgverzekering vanaf:

  € 96,25Premie 2014 p/mnd
  Premie 2013 € 108,25 Verschil - € 12,00 Vergelijken

  Laatste nieuws

  Bekijk al het nieuws

  Best beoordeeld