Uit 27 klantbeoordelingen

Average Ratings
Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend
6,5Gemiddeld Vergelijk "IZA-Cura"

Overstappen is nog niet mogelijk, maar ...

Schrijf je nu in en ontvang direct een reminder als je kunt overstappen!

 • Ontvang ook de gratis zorgwijzer met:
  • Alle veranderingen in de zorg
  • Handige bespaartips!

IZA-Cura

Wat IZA-Cura, niet te verwarren met IZA, uniek maakt is dat je deze verzekering afsluit via je eigen gemeente. Deze zorgverzekering is speciaal in het leven geroepen voor mensen met een minimuminkomen, die toch goed verzekerd willen zijn voor allerlei medische kosten. IZA-Cura richt zich voornamelijk op de regio’s Den Haag, Rotterdam, de Drechtsteden en Zuid-Limburg. IZA-Cura verkiest merkloze geneesmiddelen vaak boven duurdere geneesmiddelen, allemaal vanwege de lage kosten. Indien het noodzakelijk wordt geacht, kan er een verklaring worden ingediend in verband met een specifiek geneesmiddel. Soms mag een cliënt vanwege bepaalde gezondheidsklachten beslist niet afwijken van zijn medicatie.

IZA-Cura zorgverzekering scoort gemiddeld 6,5 van 10 op basis van 27 klantbeoordelingen.

Zorgpremie verloop van 2011 t/m 2015

Natura: De IZA-Cura premie per maand die je betaalt voor de polis zonder vrije zorgkeuze.

Wat vind jij van IZA-Cura?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Klik op de sterren om te beoordelen
Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend

27 Klantbeoordelingen over IZA-Cura

 • H.van Es

  ik kan niet meer normaal een gesprek voeren

  Geplaatst op: vrijdag 19 juni 2015 2015-06-19 Reageer
 • kat

  Waardeloos, ze betalen de oude premie van 2014 aan IZA-Cura die zeggen dat hun afspraak met de Gemeente Rotterdam mijn verantwoordelijkheid is. Ik krijg de rekening steeds voor de volle bedrag van 146.79 terwijl de oude premie well ingehouden word op mijn AOW. In feite moet ik elke maand 12.95 overmaken aan IZA-Cura omdat zij hun niet nagekomen afspraken met de Gemeente niet regelen.

  Vorig jaar werd de premie ingehouden van mijn AOW tevens kreeg ik accept giro’s voor hetzelvde bedrag omdat het niet op het juiste datum overgemakt werd door de SVB, volgens IZA-Cura. Dus ik betaalde de premie die dan terug gestort werd op mijn rekening.

  Geplaatst op: vrijdag 06 februari 2015 2015-02-06 Reageer
 • wbonnert

  ik vind hethelemaal niks ik ben al 1 jaar bezig voor me voeten pedicure ik loop in het ziekenhuis en de eene keer krijg ik het wel terug en de andere keer niet de laatste 17 dec kreeg ik weer niets terug en ik zit toch in zorgprofiel 2 ik word daar zo moe van

  Klantcijfer: 4 Premie: 7.5 Service: 1.5 Zorgkeuze: 1.5 Aanvullend: 5.5
  Geplaatst op: maandag 05 januari 2015 2015-01-05 Reageer
 • Elizabeth

  Al een paar jaar krijg ik ook via gemeente rotterdam papieren opgestuurd voor IZA- cure. Ik viel erg over twee dingen nl
  1 de eigen bijdrage
  2 te lage verzekering als je een kind met een handicap heb.

  Ik vind grote verlakkerij dat ze mensen vertellen dat ze geen eigen bijdrage hoeven te betalen. Voorheen moest je heel goed lezen om er achter te komen dit jaar staat het duidelijk in hun folder. Ook dat als je niet volledige eigen bijdrage gebruikt je je geld niet terug krijgt.
  Ze maken mensen bang met hun berekeningen. Het is namelijk zo bij andere zorg verzekeraars dat als je het bedrag van je eigen bijdrage niet gelijk kan betalen dat je dit ook in delen kan betalen.

  Verder wat ook niemand je verteld is dat je je collectief kan laten verzekeren met de buurtpas van thuiszorg ( scheeld mijn ouders 16 euro per maand) of met de Rotterdampas ( scheeld mij 10 euro per maand).

  Ik wil ook als alleenstaande ouder zo hoog mogelijk verzekerd zijn omdat mijn kind dan ten alle tijden alle therapie kan krijgen die hij nodig heeft. Kinderen tot 18 jaar zijn vrij van kosten maar alleen als 1 van hun ouders aanvullend verzekerd is worden de dingen goed betaald vanuit de verzekering.

  Ik ben gewoon weer terug bij mijn oude vertrouwde Zilveren kruis Achmea.
  Iza-cure mogen zit in hun zak steken.

  Geplaatst op: woensdag 26 november 2014 2014-11-26 Reageer
  1. Sylvia Buis.

   Heb dezelfde fout gemaakt namelijk dat ik ook van Achmea Ziekenfonds ben overgestapt naar Izakura omdat mij is beloofd van de Gemeente , dat als je niets vergoed krijgt of iets zelf moet betalen bij de tandarts dat je dit kan verhalen bij de Gemeentelijke Sociale Dienst. Dan kan je, beloofden ze, bijzonder bijstand aanvragen. Nou lieve mensen ……ik heb ALLEEN maar al mijn rekeningen ZELF moeten betalen hoor! Dus ook ik had beter bij mijn oude verzekering Achmea moeten blijven! Dit heeft dus wat dat overstappen betreft speciaal voor mensen met een minimum uitkering, HELEMAAL GEEN BAL geholpen…..Ben hier zo kwaad om. Beloof ons dan niets weet je, dan hoef ik me ook niet kapot te ergeren.

   Geplaatst op: donderdag 07 mei 2015 2015-05-07
 • kuchar

  ben best tevree met iza cura.
  het enige is dat de premie de 17 e van de maand eraf wordt gehaald
  misschien is het mogelijk om voortaan 24 of 25 tedoen .heeft veel mensen hun zorgtoeslag gehad
  heeft het wel eens aan iza cura gevraagd maar ze hebben dat met de sociale dienst zo geregeld .dat vindt ik een min punt.

  Geplaatst op: woensdag 26 november 2014 2014-11-26 Reageer
 • Marite de Bruin

  Voor die service die ze bidden is het premie wsl aan de hoge kant. En ze zijn vrij moeilijk bereikbaar via telefoon,lange wachttijden en steeds doorverbonden. En laatste wie ik gesproken heb was niet zo aardig, wat je wel van een goed opgeleide personeel zou verwachten.

  Klantcijfer: 5 Premie: 4 Service: 6.5 Zorgkeuze: 4 Aanvullend: 5.5
  Geplaatst op: vrijdag 14 november 2014 2014-11-14 Reageer
 • Silvia

  Via deze zorgverzekeraar biedt de Sociale Dienst Drechtsteden een gemeentepakket aan tegen een scherpe prijs met heel veel vergoedingen die grotendeels 100% vergoed worden of voor een hoog percentage. Je moet dan wel genoegen nemen met het hele pakket, ook als je er geen gebruik van maakt. Men heeft een hele goede klantenservice, die met je meedenkt.

  Klantcijfer: 7.5 Premie: 7.5 Service: 7.5 Zorgkeuze: 7.5 Aanvullend: 7.5
  Geplaatst op: donderdag 06 november 2014 2014-11-06 Reageer
 • ChandMiah

  Helaas, werd ik in 2007 afgekeurd door UWV. En omdat mijn UWV inkomens lager was en is, vergoed SZW Den Haag dat met gemiddeld € 50,- per maand om aan mijn minimum inkomen te voldoen. Dus werd ik in 2008 op allerlei manieren door gemeente (SZW medewerkers) geadviseerd om bij Iza Cura te verzekeren, want dat was voor mensen uit Den Haag, die onder de 110% Bijstandsuitkeringen hadden en dus collectief. Ik zou veel voordeliger uit zijn dan bij andere ziekenfondsen. En ik zou geen eigen risico hoeven te betalen. Maar gelijk in 2008 zag ik dat ik dat wel deed door middel van maandelijks rond 20 a 25,- te betalen. En Den Haag zou dan de overige 50 a 60,- betalen. Zogenaamd betaalden ik dan 0,0% Eigen Risico Bijdrage. Bril, medicijnen verder alles zou vergoed worden en dus ook de tandartskosten enz. Maar toen ik heen ging voor een nieuwe bril (die moest ik hebben) kreeg ik alleen debiele brillenmonteurs aangeboden en kon de glazen van € 495,- zelf gaan betalen. Al met al betaalden ik vanaf met stijgende lijn vanaf € 1600 tot € 1800,- per jaar, dat ik nooit bij OHRA of Univé heb betaald daarvoor. Hooguit € 1200,- en kreeg ik altijd mijn Eigen Risicobijdrage terug als ik die niet helemaal gebruikte.

  Maar Iza Cura blijft clienten beweren dat zij geen Eigen Risicobijdrage hoeven te betalen. Tot 2011 had ik nog enige begrip ervoor, want tot die tijd moest ik wat medicijnen slikken, dat overig steeds slechter werd door dat ik de goedkoopste medicijnen kreeg in plaats van de oorspronkelijke goede medicijnen. Dus ben ik met medicijnen slikken opgehouden met soms nare gevolgen ervan dien. Ook ben ik sinds 2012 steeds minder en minder naar de huisarts gegaan en 2013 maar 1x. 2014 helemaal niet meer, maar middels betaal ik per jaar rond de € 1700,- en dat is dus inclusief mijn eigen risicobijdrage dat ik niet terug krijg. Want Iza Cura heeft dat zo geregeld met Den Haag. zo gemeen vind ik dat. Ik leef gezond, ben niet ziek de laatste 2 jaren en ga nooit naar de tandarts. 2013 ben ik € 300,- kwijt aan eigen risico en nu 2014 ben ik helemaal niet naar huisarts geweest en ben ik weer € 300,- kwijt.

  En nu lees ik da Iza de Basis Premie ook nog voor 2015 verhoogt + de eigen risicobijdrage van € 375,- voor 2015.
  Mensen ik heb mijn besluit al genomen, ik heb OHRA gebeld, Univé Gebeld en diverse andere ZF Verzekeraars, en ze geven wel je Eigen Risicobijdrage terug als je die niet gebruikt en ook als je deel ervan hebt gebruikt.

  En dan heb ik het eens niet over zeer Klant Onvriendelijke Haagsche Iza Cura medewerksters, dat ik 2 keren heb bezocht.
  Dan maar niet collectief en dan maar niet meer naar de tandarts, wat ik al helemaal niet deed. Wat Iza Cura in mijn ogen doet is arme burgers nog armer maken, burgers voorliegen en clienten die gezond leven en alles eraan doen om gezond te leven ondanks hun lage inkomens, worden hard gestraft zoals de Overheid dat doet.

  Je betaald wel bij IZA Cura je eigen risicobijdrage en die ben je gewoon kwijt, ook al maak je er geen gebruik van. n dan probeert een of andere dame van SZW, dat alles wel goedkoper is via hen te verzekeren.

  Niet doen dus. Tenzij je echt veel ziek bent.

  Lees of laat je Polis maar goed nakijken door experts en dan de regel Bijdrage Eigen Risico.

  Klantcijfer: 1 Premie: 1 Service: 1 Zorgkeuze: 1 Aanvullend: 1
  Geplaatst op: woensdag 05 november 2014 2014-11-05 Reageer
 • M.Hammer

  men dwingt ons vanuit de sociale dienst deze verzekering te nemen. Doe je het niet dan krijg je niets vergoed via sociale zaken buiten pakket. Slechte tandarts vergoeding, maximaal 400 euro p/j terwijl de prijzen tegenwoordig zo hoog zijn dat je dat al snel haalt. Bovendien gingen andere verzekeraars vorig jaar met de premie omlaag, deze omhoog! We hoefden zogenaamd geen eigen bijdrage meer te betalen, maar die betalen we als het ware zelf met een aparte verzekering hiertegen á 20 euro per maand. De spreekwoordelijke sigaar uit eigen doos!!! Bedankt Sociale zaken! Zou me niets verbazen als de hoge heren gratis verzekerd zijn via een of andere deal!

  Klantcijfer: 6.5 Premie: 5 Service: 7.5 Zorgkeuze: 7.5 Aanvullend: 6
  Geplaatst op: woensdag 05 november 2014 2014-11-05 Reageer
 • cindy

  veelzijdige zorgverzekering,alleen betaal je er ook wel goed voor.handig tot het eigen risico in de premie word verwerkt,maar als je hem niet verbruikt krijg je hem wel niet terug,dat zou aangepast mogen worden vind ik toch wel zo netjes.dat is wel de reden waarom ik het nieuwe jaar overstap naar een andere verzekering waar ik dit wel terug krijg als ik het niet verbruik.

  Klantcijfer: 6.4 Premie: 3.5 Service: 7 Zorgkeuze: 7.5 Aanvullend: 7.5
  Geplaatst op: woensdag 05 november 2014 2014-11-05 Reageer
 • jr inge

  Ze zijn heel goed kwam verzekering en heb nooit probleem met ze had dat vind ik heel fijn

  Klantcijfer: 10 Premie: 10 Service: 10 Zorgkeuze: 10 Aanvullend: 10
  Geplaatst op: woensdag 05 november 2014 2014-11-05 Reageer
 • G Bruysten

  De verzering is niet bepaald mijn eerste keuze ze vragen, voor het declareren van een tandarts rekening kan niet rechtstreeks gedeclareerd worden en moet ik de rekening zelf voorschieten vervolgens opsturen met een gefranceerde enveloppe, vervolgens wachten op mijn geld en afschrift. Maar vervolgens zenden ze geen nieuw forumulier op om weer een declaratie te voldoen. Al met al heel omslachtig en kostbaar en niet bepaald service . Ook de vergoedingen voor lenzen en brillen is minimaal en niet genoeg dekkend voor het hele jaar zodat ik nog alsnog moet bij betalen bij de al met al toch al hoge verzekerings premie. Het positive aan deze verzekering dat het risco is mee verzekerd maar daarvoor wel een toren hoge premie gevraagd word. Eingelijk niet meer op te brengen ondanks de zorgtoeslag . Waarom zoveel, winst nodig is voor deze verzekering en waarom wij als consument ons daarvoor scheel moeten betalen is mij een raadsel. Als ik kijk, na de zorg van vandaag de dag maak ik me zorgen over de gevolgen in 2015 als er veel meer betaald, moet gaan worden voor de zorg voor de minimale zorg die geleverd word, en steeds minder zorg word gegeven en vergoed . Ben enorm teleur gesteld in deze zorgverzekering.

  Klantcijfer: 2 Premie: 2 Service: 2 Zorgkeuze: 2 Aanvullend: 2
  Geplaatst op: vrijdag 24 oktober 2014 2014-10-24 Reageer
 • Jeroen Hensgens

  Ik ben collectief verzekerd bij IZA-cura en mijn verzekering heeft speciale regelingen voor mensen met een laag inkomen. Zo valt onder de aanvullende verzekering dat er geen eigen risico is. Hiervoor betaal ik wel een relatief hoog bedrag maar verdien dit op jaarbasis gemakkelijk terug. Gelukkig wordt er dus rekening gehouden met lage inkomens! De dekking bij mijn verzekering is gewoonweg niet anders dan UITSTEKEND te noemen. Zeker gezien ik reuma heb wordt ik uitgebreid geholpen wat het leven het stuk prettiger maakt.

  Als ik vragen heb ga ik naar een spreekuur van IZA-cura waar je op een zeer vriendelijke en persoonlijke manier wordt geholpen. Wanneer ik weer een hoger inkomen heb zal ik zeker bij IZA-cura blijven al is het alleen maar zodat ze de zorgverzekering voor lage inkomens kunnen blijven handhaven.

  IZA-cura krijgt van mij een dikke TIEN!

  Klantcijfer: 9.8 Premie: 9 Service: 10 Zorgkeuze: 10 Aanvullend: 10
  Geplaatst op: donderdag 09 oktober 2014 2014-10-09 Reageer
 • Raïn Tanha

  Al bijna een jaar lang maak ik gebruik van Iza Cura zorgverzekering. Per maand een betaling aan ze doen, en alles wordt perfect geregeld. De service van Iza Cura zorgverzekering is perfect! Ze kunnen je zowel telefonisch als per mail goed verder helpen. Indien je vragen hebt kun je ze altijd makkelijk stellen, en krijg je ook meteen in je eerste antwoordbericht een volledige antwoord. Tot slot heeft Iza Cura een eigen systeem waar ze alles bijhouden voor de zorgafnemers.
  Mijn ervaringen met zorgverzekering Iza Cura
  Ik ben heel blij met de Iza Cura zorgverzekering, en ik hoop dat ik nog lang blij mag zijn met deIza Cura zorgverzekering! Zoals ik heb verteld maak ik al bijna een jaar lang gebruik van de Iza Cura zorgverzekering. Heb nooit alles grondig door kunnen nemen, maar hier waren de beste medewerkers voor! Ik ben heel erg vaak door ze geholpen. Een paar keren telefonisch en ook heel vaak per mail. Al de keren ben ik via de mail zeer goed geholpen!
  Wat er dus precies was gebeurd:
  Ik wist niet over het online zorgverzekeringoverzicht, en dat je dus alles online kunt bijhouden en beheren. Hierover wist ik helemaal niets. Dat is dus al een punt waar de Iza Cura service medewerker mee scoort!
  Er was plotseling een probleem ontstaan tussen mij en een zorgverlener. Ik had hiervoor de rekeningen nodig, waar Iza Cura hen voor heeft uitbetaald. Ik kon deze niet vinden, en wist hem even ook niet telefonisch op te vragen. Ik dacht er toen aan om de website van Iza Cura door te nemen en vervolgens met de contactpersoon ook wel medewerker contact op te nemen. Ik kwam toen de e-mailadres van Iza Cura tegen, ik heb deze opgeslagen en later gebruikt om mijn vraag aan hen per mail te stellen.
  Ik heb ze toen netjes gemaild met mijn persoonlijke gegevens erbij. Verteld dat ze me altijd op dezelfde mail kunnen bereiken, indien ze informatie te kort kwamen. En nee, dat kwamen ze niet! Ze hebben me zorgvuldig teruggemaild, daarbij kreeg ik volledige omschrijvingen en informatie naar mij toe gemaild. Ik kon dit goed en netjes gebruiken als bewijsmateriaal. Hierbij geef ik Iza Cura service een dikke duim!

  Klantcijfer: 8.8 Premie: 9 Service: 8 Zorgkeuze: 9 Aanvullend: 9
  Geplaatst op: maandag 14 juli 2014 2014-07-14 Reageer
 • nuuh

  door vriend van me

  Geplaatst op: donderdag 03 juli 2014 2014-07-03 Reageer
 • Nico

  Het probleem is bij IZAcura dat ze slecht zijn in hun administratie,Als je wel betaalt hebt zeggen ze dat het niet zo is ondanks de bewijzen van de bank,,Je gaat meteen naar de deurwaarder en dan geven ze nog de verkeerde maanden door

  Geplaatst op: woensdag 30 april 2014 2014-04-30 Reageer
 • Joke Schildkamp van Gaal

  ik ben tot nu toe erg tevreden met deze verzekering

  Klantcijfer: 9.1 Premie: 7 Service: 10 Zorgkeuze: 9.5 Aanvullend: 10
  Geplaatst op: zaterdag 19 april 2014 2014-04-19 Reageer
 • mostafa

  Mijn reactie is ,dat ik vindt dat IZA Cura tot nu toe
  geen problemen mee heb.
  ik hoop verder toekomst ook niet.
  tot nu toe is uitstekend en begrip vol
  ik wens iza cura besten wensen 2014
  m.louazna

  Geplaatst op: zondag 22 december 2013 2013-12-22 Reageer
 • xehk

  kennis van mij heeft deze verzekering met Rotterdampolis. hij moest voor ademshalingsproblemen en snurken op medisch advies van specialist een zgn. Apneu-beugel laten maken die hij in moet doen wanneer hij gaat slapen.
  Dit heeft hij gedaan en de kosten hiervan ( ong. 750 euro) krijgt hij NIET vergoed van IzaCura omdat dit niet in het pakket zit.
  Het Zilveren kruis bijvoorbeeld (waar hij voorheen verzekerd was) betaalt dit soort dingen wel!
  Dit ik weet zo net nog niet of die IzaCura wel voordelig is…..

  Klantcijfer: 5.8 Premie: 5.5 Service: 5 Zorgkeuze: 7.5 Aanvullend: 5
  Geplaatst op: zondag 17 november 2013 2013-11-17 Reageer
 • pvbeelen

  Op zich is het een goedkopen verzekering want de premie is goed en de vergoedingen ook. er zit een nadeel aan en dat is de verplichte eigen bijdrage die je moet afkopen. Ik heb een uitkering en betaal dus 144 euro per maand en dat is erg veel en eigenlijk was het de bedoeling dat iza cura mensen met een laag inkomen zou helpen. Als je je eigen risico niet gebruikt krijg je ook niks terug dit zou misschien een optie zijn om mensen met een laag inkomen dus echt te helpen.

  Geplaatst op: donderdag 07 november 2013 2013-11-07 Reageer
 • Petra

  Goedkoop!! voor mensen met een laag inkomen. je betaalt 24,61 per maand standaard voor afkoop eigen risico zonder dat je er voor gekozen hebt. (niet weg te krijgen) Mensen die geen gebruik maken van een specialisme zijn 295,32 euro per jaar lichter. dit is misleiding. mijn man betaalt bij een concurrent 109 euro per maand. Ik, via de gemeente die nog eens met 10% korting van de premie helpt 145,98 per maand.

  Geplaatst op: donderdag 07 november 2013 2013-11-07 Reageer
 • rene markus

  is voor mensen met laag inkomen erg goed

  Klantcijfer: 7.5 Premie: 8 Service: 7 Zorgkeuze: 7.5 Aanvullend: 7.5
  Geplaatst op: vrijdag 01 november 2013 2013-11-01 Reageer
 • rene markus

  IZA-CURA is heel goed

  Geplaatst op: vrijdag 01 november 2013 2013-11-01 Reageer
 • rene markus

  nog geen klachten over IZA-CURA

  Klantcijfer: 7.6 Premie: 7.5 Service: 7.5 Zorgkeuze: 7.5 Aanvullend: 8
  Geplaatst op: vrijdag 01 november 2013 2013-11-01 Reageer
 • Halima

  Iza cura is een een zorgverzekeraar voor mensen met een minimum inkomen. Het is een vergoedende verzekering. Het vergoed meestal meer dan Achmea Zilveren kruis. Wij zijn overgestapt omdat het een goedkopere en een aanvullende verzekering is

  Klantcijfer: 7.1 Premie: 6.5 Service: 7 Zorgkeuze: 5.5 Aanvullend: 9.5
  Geplaatst op: dinsdag 08 oktober 2013 2013-10-08 Reageer
  1. nadia

   Dat klopt inderdaad het is een betere aanvullende zorgverzekeraar>!!!!!

   Geplaatst op: dinsdag 08 oktober 2013 2013-10-08

  IZA-Cura zorgverzekering vanaf:

  € 102,55Premie 2015 p/mnd
  Premie 2014 € 86,35 Verschil + € 16,20 Vergelijken

  Laatste nieuws

  Bekijk al het nieuws

  Best beoordeeld