Zorgverzekeraar Menzis verliest 47.000 klanten

- Reacties 2

Zorgverzekeraar Menzis uit Groningen heeft gedurende de afgelopen overstapperiode netto maar liefst 47.000 klanten verloren. De oorzaak van de krimp bij Menzis is te wijten aan de hoge stijging in de zorgpremie bij de verzekeraar. Verzekerden betalen in 2017 gemiddeld 144 euro meer voor een basisverzekering bij Menzis. Dat bedrag ligt ruim 50 euro hoger dan de gemiddelde stijging bij alle verzekeraars. Ook de aanvullende verzekeringen werden iets duurder.

Ingecalculeerd

Menzis geeft zelf in een reactie aan dat de daling was ingecalculeerd. Woordvoerder Jessica Winkelhorst verklaart dat veel klanten die weg zijn gegaan pas sinds begin vorig jaar klant waren bij Menzis en daardoor veel minder merktrouw zijn. Voor deze groep zou de hoge premie veruit de belangrijkste beweegreden zijn geweest om voor dit jaar weer over te stappen naar een andere zorgverzekering.

Voorgaande jaren

In de voorgaande jaren deed Menzis het juist opvallend goed. De verzekeraar kreeg er in twee jaar tijd maar liefst 100.000 klanten bij. Vooral het goedkopere internetlabel Anderzorg doet het de laatste jaren erg goed. Bij het label zijn nu al 440.000 klanten aangesloten.

Marktleider

Met 3,4 miljoen verzekerden blijft Zilveren Kruis echter de grootste zorgverzekeraar in het land. De verzekeraar kende ook dit jaar een toename van 20.000 verzekerden. Met name door collectieve contracten via werkgevers en met het nieuwe internetlabel ZieZo.

LEES OOK
Welke verschillende zorgverzekeraars zijn er?

Nederland kent in totaal negen zorgverzekeraars (concerns) die ieder meerdere labels (merken) hebben. 89 procent is bij één van de vier grote concerns verzekerd.

2 reacties op Zorgverzekeraar Menzis verliest 47.000 klanten

Schrijf een reactie

Jouw email adres blijft privé

 • Schoof

  Is maar goed ook dat er 47.0000 mensen zijn weggegaan ze zijn veelste duur die gaaiers en die directuer moeten ze er uit gooien met dikke en vette salaris en bonus.en wat doet niks.

  Je reageert op Schoof

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  hier op reageren
  • Van der Leur

   Schrijf eens normaal man!

   Je reageert op Van der Leur

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   hier op reageren

Laatste Nieuws

Laatste Reacties

 • A.Schouten schreef op

  "M, je schrijft in je reactie dat de premies het grootste deel betaald d.m.v. de zorgtoeslag. Dat Zorg toeslag geldt…"

  Lees meer
 • Jef WOUTERS schreef op

  "interessant om te weten hoe Trump de ziekteverzekering probeert aan te pakken Hoe zal dit aflopen?"

  Lees meer
 • Gerda Toepoel schreef op

  "precies datzelfde zou ik ook graag willen weten, heb na knie operatie kortdurende revalidatiezorghotel nodig, maar Zilveren Kruis heeft die…"

  Lees meer
 • Leon schreef op

  "Ik ben 66 en aanstaande september 2017 word ik 67 jaar. Heb ik recht voor Ouderenkorting in 2016 ?…"

  Lees meer