Informatie krijgen over de eigen bijdrage Wlz

Informatie over kosten die komen kijken bij zorg die wordt gefinancierd vanuit de Wlz.

Als je langdurige zorg vanuit de Wlz ontvangt, moet je vaak een deel van de kosten zelf betalen. Dit noemt men de eigen bijdrage. De eigen bijdrage geldt voor iedereen die 18 jaar of ouder is. Je betaalt de eigen bijdrage als je de zorg thuis ontvangt of in een instelling. Ook als je een persoonsgebonden budget hebt, betaal je een eigen bijdrage.

Eigen bijdrage berekenen

Hoeveel eigen bijdrage je betaalt is afhankelijk van verschillende factoren, namelijk: je inkomen, je vermogen, samenstelling van je gezin en de zorg die je krijgt. Bij het Centraal Administratie Kantoor (CAK) is meer informatie te vinden over de eigen bijdrage. Tevens kan men via de website van het CAk een proefberekening maken voor de eigen bijdrage in je persoonlijke situatie:

Je betaalt de eigen bijdrage aan het CAK. De rekening ontvang je meestal enige tijd nadat de zorg aan je wordt geleverd.

Bezwaar maken

Ben je niet tevreden met de dienstverlening van het CAK of de hoogte van de eigen bijdrage? Dan is het mogelijk om bezwaar te maken of een klacht in te dienen.

Je kunt ook contact opnemen met het CAK via de telefoon of een contactformulier