Zorgaanbieder zoeken

Hulp bij het zoeken van een geschikte zorgaanbieder, zoals een (huis)arts, ziekenhuis of paramedicus.

Huisarts

De huisarts is en blijft het eerste aanspreekpunt bij allerlei klachten van lichamelijke, psychische of psychosociale aard. Daarnaast kan de huisarts je de weg wijzen naar de juiste instanties  voor hulp en zorg.

Een consult of korte behandeling bij de huisarts wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Er hoeft geen eigen risico betaalt te worden.

Arts en ziekenhuis kiezen

Als patiënt wil je goede zorg. Dan is het handig als je een goed overzicht krijgt van artsen en ziekenhuizen die kwalitatieve en toegankelijke zorg verlenen. Op de kiesbeter.nl vind je onafhankelijke informatie over de kwaliteitsgegevens van zorgaanbieders.

Verder zijn er speciale vergelijkingshulpen bij bepaalde aandoeningen en ziekten, zoals diabetes, kanker, obesitas en crohn/colitits. Je kunt dan per aandoening zoeken naar een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentra dat het beste bij jouw eisen en wensen past.

Andere zorgaanbieders

Ben je op zoek naar een andere zorgaanbieder, bijvoorbeeld een fysiotherapeut, tandarts, psycholoog, logopedist of een behandelaar binnen de alternatieve/complementaire geneeskunde? Dan kun je kijken op ZorgkaartNederland.

Keuzevrijheid zorgaanbieders

Iedereen in Nederland heeft het recht op zijn eigen arts of behandelaar te kiezen. Het hangt echter van de zorgpolis af in hoeverre de nota wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Er zijn strikt genomen drie verschillende typen zorgverzekeringen: de naturapolis, de restitutiepolis en de budgetpolis