Direct naar

Over Anderzorg

Anderzorg biedt twee scherp geprijsde basis- en meerdere aanvullende verzekeringen aan waarbij de verzekerde recht heeft op een ruime keuze is uit zorgaanbieders. In samenwerking met Menzis is er keuze uit ongeveer 35.000 zorgaanbieders en ziekenhuizen en kan iedereen zijn eigen huisarts kiezen.

De zorgpolis van Anderzorg is er één die via het internet wordt afgesloten en ook via het internet wordt opgevraagd. Dat betekent dat declareren of de zorgzaken inzien volledig online gebeurt. Dat kan zowel via een app of via de beveiligde omgeving op de website van Anderzorg.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2022--€ 114,00€ 119,25
2021--€ 114,00€ 116,00
2020---€ 110,00
2019---€ 108,00
2018---€ 102,00
2017---€ 102,00
2016---€ 93,00
2015---€ 93,00
2014---€ 86,25
2013---€ 96,25
2012---€ 96,25
2011---€ 91,75

Wat vind je van Anderzorg?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Dekking


829 reviews over Anderzorg

 • MMelonie Sanwikrama

  Ik zit al jaren bij ANDERZORG, en ik heb nooit problemen gehad. Jullie doen het super als zorgverzekeraar.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  10
 • SSander

  Ander zorg is een van de ‘goedkopere’ zorgverzekeringen en is heel makkelijk af te sluiten. Binnen een week heb je je polis binnen en is alles met je oude verzekering ook al geregeld. je hoeft echt bijna niks te doen. De verzekering zelf is goed totdat je iets vergoed wilt zien. Wil je ergens aanspraak op maken dan loop je al vrij vlot tegen beperkingen aan. Heel weinig wordt vergoed en wordt er wat vergoed dan slechts een klein gedeelte. Zo krijg ik mijn hooikoortsmedicijnen niet vergoed en moet ik mij extra verzekeren om aanspraak te maken op bril- of lenzenvergoeding. De tandartskosten worden redelijk gedekt, al betaal je zelf een flink deel mee. Conclusie: een zorgverzekeraar die een van de laagste maandpremies hanteert, maar daar ook niet al teveel van moet verwachten.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  6.5

  Service
  5.5
  Dekking
  4.5
 • BBart

  Super tevreden over Anderzorg.

  Lage premie, een van de laagste van Nederland volgens mij en zorg verzekerd van Menzis (is onderdeel van elkaar). Ook aanvullend heb je goede keus, waarbij de dekking ook nog eens ruim is opgezet.

  Zal zeker ook in 2014 verzekerd blijven bij Anderzorg.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • RReinder Bakker

  Hallo,

  Wij zijn erg tevreden over Anderzorg. Geen poespas en makkelijk te benaderen. Bovendien is het prijstechnisch zeer de moeite waard. Ook met kinderen die 18 jaar worden is men erg flexibel. Je kunt de goedkoopste verzekering afsluiten en toch blijft er een heleboel dekking over. Handig als je sportieve kinderen hebt. groet R.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  3.5

  Service
  9.5
  Dekking
  2
 • EEmmy

  Nooit problemen, snelle uitbetaling. Makkelijk via internet te declareren. Lage premie. Prima pakket!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  6
 • JJan schilder

  De premie is betaalbaar,de aanvullende verz is matig.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • RReint Rengers

  Ik ben uitermate tevreden over mijn zorgverzekeraar. Door de digitale verwerking van de gegevens wordt veel papier bespaart. Dat vind ik milieu vriendelijk. Bovendien bespaart het jezelf ook heel veel tijd als je je nota’ s zo kunt declareren bij de verzekering. De uitbetaling is daardoor ook nog eens snel. Door op deze manier te werken kunnen ze ook een lagere premie vragen. Slim is het geen aparte inlogmogelijkheid te maken maar gebruik te maken van Digid. Ook vragen gaan per mail met een snelle reactie van de helpdesk.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • EErik

  Ik maak weinig tot geen gebruik van de verzekering. vooal daarom is de premie hoog…
  Maar de informatie enz is erg duidelijk!

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  5

  Service
  5.5
  Dekking
  6
 • JJoost

  Al twee verzekerd bij anderzorg en tot dusver niets te klagen. Zorgpremie is lekker laag en ik maak best weinog gebruik van zorg. Dus mijn eigen risico maximaal opgeschroefd.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9
  Dekking
  10
 • MMarissa Wiechers

  Mijn zorgverzekeraar bevalt me helemaal goed. Niets op aan te merken. Als je vragen hebt kan de klantenservice het goed beantwoorden. Ook het declareren via de Anderzorg app is super handig!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • DDanique

  Ik ben heel blij met mijn zorg verzekeraar.
  Bijna alles word gedekt en ik kan een declaratie maken
  Door een foto te maken op mijn telefoon en op te sturen
  Via een app dus heel ideaal.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9.5
  Dekking
  9
 • MMartin

  Prima premie, duidelijk aangegeven wat aanvullend is en wat niet.
  Verder reageren ze duidelijk en snel op vragen per email.

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  5.5
  Dekking
  7
  • JJFY Spinnewijn

   Slechte ervaring. 385.00 euro eigen bijdrage en daar bovenop ook nog eens de kosten voor medicatie,voorgeschreven door de cardioloog,zelf betalen.
   Ik voel me in de maling genomen!!!

  • LLeo

   @JFY Spinnewijn

   € 385,- eigen bijdrage is een wettelijke plicht, kan de zorgverzekeraar niets aan doen. Verder is wettelijk vastgesteld welke medicijnen wel en niet volledig vergoed worden vanuit het geneesmiddelen vergoedingensysteem. Ook hier heeft de zorgverzekeraar geen invloed op.
   Je extra kosten voor de medicijnen kun je wel weer als zorgkosten opgeven bij je aangifte inkomstenbelasting, als je dan boven een bepaalde drempel komt, krijg je daar in ieder geval nog wat van terug.

 • WWerner

  Echt super!

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9

  Service
  8
  Dekking
  8
 • AA.F.STEENBERGEN

  Goedkope verzekering voor als je niet ziek wordt. Alle zorgkosten worden achteraf via acceptgiro geïncasseerd. Het nadeel van deze zorgverzekeraar is de directe communicatie met hen, dit gaat nl. via een betaald telefoon nummer.

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze
  3.5

  Service
  5.5
  Dekking
  5
 • NNienke

  Ik vind mijn zorgverzekeraar op meerdere fronten te kort schieten. Ik heb naast de baisi ook een aanvullende verzekering en ik betaal elke maand 120 euro aan de verzekeraar. Toch betaal ik bijna alle zorg zelf: medicijnen, tandarts, consults.. dat is te wijden aan mijn eigen risico. Ik vraag me dan ook af of overstappen iets zou uitmaken. Mijn zorgverzekeraar is nauwlijks ergens aangesloten, wat betekend dat ik na een biopsie (onrustige cellen uit mijn baarmoeder weggehaald) een rekening van 1700 euro zelf mocht ophoesten. En bedankt! Dit gaat helemaal nergens over!

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  3.5

  Service
  4
  Dekking
  2
 • Ttamara

  Ik ben op zig wel te vreden met mijn zorgverzekeraar
  Ze vergoeden veel of gedeeltelijk waardiir het mij als jonge moeder van 2 kinderen
  Voordelig uitvalt
  Bevaling ziekenhuis was ruim 500 aan kosten maar dankzij hun
  Betaalde.ik maar een.kleinere 300 dus daar was ik ooj erg blij mee
  Ik ben.nu al 3 jaar lid bij anderzorg en zal verlopig nog wel zo blijfen
  Ik zou zeggen … anderzorg ga zo door

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  7
  Dekking
  6.5
  • MManuela vd V.

   @tamara
   Welk pakket heb je als ik vragen mag?
   Want ik moet namelijk voor mijn bevalling even meer als 1500 euro neerleggen. En alle kosten van de verloskundige & de kraamhulp moet ik zelf bekostigen

 • MMaikel

  Anderzorg is een zeer fijne zorgverzekeraar. Ik heb hem nu al een lange tijd en ben blij dat ik ben overgestapt. De service is goed, geen raar gedoe maar gewoon heel direct! Ik raad aan om ook anderzorg te gaan gebruiken je zal er geen spijt van krijgen1

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  8.5
  Dekking
  7.5
 • Eesther feikens

  Ik zit nou 3 jaar bij anderzorg.
  Ik vind het een goeie verzekering.
  Je kan alles online doen dus het is ideaal voor werkende mensen.
  Ik heb de verzekering Jong en daar zit een tandarts pakket in.
  Dat is nu deze tijd superhandig omdat je jong bent en dan is word de tandarts al gauw duur maar als je de rekening binnen krijgt schrik je niet meer want anderzorg heeft meer als een groot gedeelte betaald.

  Al met al top verzekering zou niet willen veranderen.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  6.5

  Service
  7
  Dekking
  9
 • Hhanneke hermsen

  Bij anderzorg kun je ten alle tijden terecht met alle soort vragen, ze doen dan ook altijd hen uiterste best om een goed en duidelijk antwoord te geven op jou vraag. Ook als er een meningsverschil, verwarring is dan kun je rekenen op een goede, gepaste oplossing en een vriendelijk persoon. Ze willen je altijd te woord staan, en blijven ook altijd erg vriendelijk, precies zoals het hoort.
  Een goede verzekering Met vriendelijk, behulpzaam personeel 🙂
  Nog nooit spijt gehad van mijn overstap naar anderzorg.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  8
  Dekking
  8
 • AAlba Sybesma

  Een groot voordeel van AnderZorg vind ik de scherpe tarieven en het feit dat je gebruik kunt maken van een jongerenpakket (tot 30 jaar). Daarnaast kun je alles prima regelen via de site. Het zorgpakket waarvoor ik heb gekozen, is wel voornamelijk geschikt voor mensen die weinig tot geen gebruik maken van de zorg, aangezien ik door de hoogte van het eigen risico, zo’n 30 per maand bespaar. Ik zit nu ruim vier jaar bij deze zorgaanbieder en het bevalt mij prima.

  Premie
  6.5

  Zorgkeuze
  5

  Service
  5
  Dekking
  3.5
 • EErik Rydfors

  Ik vind dit zelf een goed bedrijf. Ik belde om antwoord te krijgen op wat vragen van mij. Deze werden vervolgens keurig beantwoord door een vriendelijke medewerker. Ook de prijs kwaliteit verhouding is top!

  Premie
  6.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  7.5
  Dekking
  7.5
 • RRS

  Goedkoop maar wel een goede service. Ik heb een basisverzekering. Voorbeeld van een ingewikkeld geval waar de meeste zorgverzekeringen geen raad mee weten (eigen ervaring):
  Mijn kind is slechthorend. We moesten dus hoortoestellen aanschaffen die gedeeltelijk vergoed worden. Er zijn verschillende regels voor kinderen en volwassenen wat tot een hoop gezeur over en weer zorgde bij andere zorgverzekeraars. Zo niet bij Anderzorg, alles werd hier zonder vragen of afwijzingen gelijk, en correct (eindelijk!) vergoed. En omdat de oren van een kind ook groeien moeten er regelmatig nieuwe oorstukjes worden aangemeten. Dit bleek bij de andere verzekeraars een ware crime. Maar ook dit wordt steeds correct en snel afgehandeld.
  Ook andere declaraties zijn zonder moeilijkheden verlopen. De komende jaren blijf ik trouw aan Anderzorg.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  5
 • MMaurits

  Ik ben gewoon tevreden met deze zorgverzekeraar en de service is ook prima.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7
  Dekking
  6.5
 • RRick van der Werf

  Erg goede zorgverzekeraar, zeker voor de student die bij geen extra geld heeft en weinig kosten heeft. Doormidden van het verhoogt eigen risico spaar je een hoop geld uit!. En mocht het toch een keer fout gaan heb ik het verschil er ondertussen toch uit!

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  6.5

  Service
  6.5
  Dekking
  5
 • YYvonne

  Eind 2012 via independer overgestapt naar Anderzorg. Anderzorg is vergeten de aanvullende polis op te zeggen bij mijn vorige zorgverzekeraar. Dit is tot op heden nog steeds niet geregeld! De enige fatsoenlijke manier om Anderzorg te bereiken is via e-mail. Een reactie duurt gemiddeld twee weken en daarin staat tot nu toe telkens niks meer dan dat de klacht naar de verantwoordelijke toegestuurd is. Reeds twee maanden betaal ik dus nu al dubbele premie voor de aanvullende verzekeringen en Anderzorg is amper bereikbaar. Als dus binnenkort (hopelijk) geregeld is dat de aanvullende polis bij mijn vorige verzekeraar opgezegd is mag ik nog gaan leuren om die extra kosten vergoed te krijgen. Dit gaat nog een lange adem vereisen. Independer, prima, raad ik iedereen aan. Maar ze zouden er goed aan doen Anderzorg ofwel te schrappen of te eisen de snelheid en kwaliteit te verbeteren.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  6

  Service
  7.5
  Dekking
  5
  • JJFY Spinnewijn

   Groot gelijk meid: het is een onoverzichtelijke bende daar.
   Contact is bijna niet mogelijk en ik denk er ook over om naar een ander over te stappen.
   Dan maar een paar euro per maand meer.
   385.00 euro eigen bijdrage en dan ook nog eens de medicatie,voorgeschreven door de cardioloog,zelf betalen.
   En , inderdaad, Anderzorg is zo goed als niet bereikbaar.

 • AAbdelemalek El-Mourabet

  Best goedkoop, want ik maak nooit gebruik van het ziekenhuis. dus voor mij gaat het voornamelijk om de prijs

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  5.5
 • SSander

  Maak al enige tijd gebruik van deze zorgverzekering en ben er zeer tevreden mee. Prijs is prima en het online declareren vind ik ook gewoon goed werken.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7
  Dekking
  8
 • SSaskia Goudsmid

  Mijn zorgverzekeraar is Anderzorg.

  Van mij gaat het er gewoon om dat het simpel en praktisch is en goedkoop natuurlijk! Daar was Anderzorg dus het beste in.
  Ik betaal het liefst waar ik voor wil betalen en niet meer.. en bij deze verzekeraar kan ik zelf die keuzes maken.

  Declareren gaat lekker makkelijk online dat was bij die zakkenwassers van mijn vorige zorgverzekeraar een ramp!
  Buiten de goedkope premies heb ik ook simpel toegang tot mijn verzekering via het internet. Prima te doen dus.

  Voor de genen die gewoon goedkoop verzekerd willen zijn en met een prima bescherming raad ik Anderzorg aan. Wil je ietsjes meer dan misschien beter niet.
  Maar ik ben er in ieder geval erg te spreken over Anderzorg.

  Hartelijke groet, Saskia

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  9.5
 • WWillem Huijzer

  Hallo! Ik zit nu 2 jaar bij Anderzorg, en daar heb ik geen spijt van.
  Ze zijn namelijk niet duur.
  Je kan alles makkelijk online declareren, en verder word alles snel en netjes voor je afgehandeld.

  Conclusie: Ik ben zeer tevreden over Anderzorg!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  8.5

  Service
  8
  Dekking
  7
 • JJeroen Schreurs

  Prima zorgverzekeraar met goede website. Nooit problemen mee gehad

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  6

  Service
  7
 • MMartijn

  Met eigenrisico op max de goedkoopste zorgaanbieder.
  En het netwerk van Menzis kwa keuze uit zorg.

  Duidelijke website waar je alle informatie snel kan vinden en alles snel online kunt regelen. Er is zelf een app voor je telefoon om te kunnne declareren.

  De keuze aan aanvullende zorg is beperkt uit een aantal pakketten.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  6

  Service
  7.5
  Dekking
  6
 • EEd Steur

  Anderzorg is een hele goede zorgverzekering die heel goed aansluit bij mijn wensen.daarbij komt bij dat het voor de gewone mens nog prima te betalen is. ik heb mijn hele gezin ( 5 personen) verzekerd en heb daarbij ons eigen bijdrage verhoogd dus dan gaat de maandpremie ook weer omlaag dus dat is prima.
  de website is zeer duidelijk en met mijnanderzorg.nl kan je zelf een heleboel regelen te weten: declaraties, wijzigingen en andere persoonlijke zaken.
  de klantenservice is te bellen maar ook prima te chatten.dan log je in en kan je de vraag via de website stellen aan een medewerker en dat is nog gratis ook dus al met al een zeer goed zorgverzekering met een goede prijs/servece verhouding.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  8
 • Bbert mollema

  Prima verzekering en alles digitaal werkt snel en goed.

  Premie
  6.5

  Zorgkeuze
  6

  Service
  8
  Dekking
  6
 • AA. Zorg

  Zit nu al 2 jaar bij anderzorg, voornamelijk door een lekker goedkope premie. heb een budget aanvullend pakket, waarin fysiotherapie, buitenlanddekking en tandheelkunde gedeeltelijk in zit. Ik heb nog geen problemen gehad met zorgkeuze, maar ik weet dat in sommige gevallen je niet overal terecht kan. Of dat je dan moet declareren, wat wel eenvoudig geregeld is online.
  over het algemeen dus erg tevreden

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  7

  Service
  8
  Dekking
  7.5

Kan het goedkoper?