4 beoordelingen


(040) 261 18 88


Kan het goedkoper?

Aon

Premie
6,3

Service
8,0

Zorgkeuze
7,3

Vergoeding
7,7

Direct naar

Over Aon

Aon (voorheen IAK) is een grote verzekeringsmakelaar- en adviseur uit de Verenigde Staten. In Nederland is het concern actief in verschillende verzekeringsproducten, waaronder autoverzekeringen, inboedelverzekeringen, rechtsbijstandsverzekeringen en zorgverzekeringen.

Het Luxemburgse iptiQ is risicodrager voor de basisverzekering van Aon.

Aon biedt twee soorten basispolissen aan, namelijk een natura- en restitutievariant. Daarbij zijn er ook verschillende uitgebreide en minder uitgebreide aanvullende pakketten en tandartsverzekeringen beschikbaar. Aon werkt samen met veel werkgevers, waardoor je maximaal vijf procent korting kunt krijgen op de basisverzekering en meer dan 10 procent op de aanvullende verzekering.

Tenslotte biedt Aon een zogenaamde ziekenhuisverzekering aan (8,95 euro per maand) waarmee je bijvoorbeeld luxe voorzieningen en maaltijden tijdens het verblijf in het ziekenhuis vergoed kunt krijgen.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Mix
2020€ 135,05€ 126,84--
2019€ 135,05€ 126,84--

Wat vind je van Aon?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend

4 reviews over Aon

 • JJacques Koek

  Al jarenlang vertrouwen in mijn no-nonsense zorgverzekeraar IAK (nu Aon). Ook de website is gebruiksvriendelijk. Gemakkelijk online declareren, verzekerkingspakket aanpassen aan eventueel veranderde omstandigheden en wensen. Leuke ledenacties onder andere rondom de marathon van Eindhoven.

  Premie
  7
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • AA. Schouten

  Wel makkelijk dat Aon mehtyfenidaat Concerta vergoedt. Bij andere zorgverzekeraars was het niet duidelijk of men concerta vergoedt, helpdesk kon me ook niet uitleggen wat wel/niet vergoed werd bij gebruik van concerta. De vergoeding voor diabetici vind ik ook heel helder, met name voor wat betreft de podotherapeut. Hun site is erg overzichtelijk. Op vragen die ik via mail aan hen stel, krijgt ik een snelle reactie terug. Ook vind ik het makkelijk online te declareren. Hiervan krijg ik over het algemeen een snelle reactie.

  Premie
  6
  Service
  6
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  7

 • AAnnemieke van Leeuwen

  Ik ben erg tevreden bij IAK (Aon). Ze nemen altijd erg snel de telefoon op en helpen altijd met rust. Ze leggen dingen goed uit en ook als ik meerdere keren om iets bel blijven ze vriendelijk. Verder is het heel makkelijk online te declareren en gaat dit ook soepel. Ze hebben pas het systeem verandert waarbij je niet langer alle gegevens van de rekening hoeft in te vullen maar enkel nog de foto. De rest doen zij zelf, ideaal. Het is wel een beetje jammer dat de website je verzekeringsnummer niet kan onthouden waardoor ik steeds mijn verzekeringspasje moet pakken om in te loggen.

  Verder hebben ze soms wat moeite met verzekeringen die met elkaar te maken hebben. Zo had ik in Amerika een vorm van de vogelgriep opgelopen en moest ik daar naar een arts en medicijnen halen. Nu ben ik volledig voor zorg wereldwijd via mijn reisverzekering van IAK verzekerd maar bij het declareren werd mijn claim afgewezen. Bleek dat mijn claim terecht was gekomen bij mijn Nederlandse zorgverzekering en dat deze niet konden communiceren met mijn wereld reisverzekering. Dit was erg lastig en heeft lang geduurd voordat we het konden oplossen. Gezien het hier om een aanzienlijk bedrag ging was het wel erg vervelend.

  Daarnaast ben ik ook tegen wat onlogische zaken aangelopen met mijn zorgverzekering zelf. Ik ben heel erg uitgebreid aanvullend verzekerd omdat ik graag weet dat mocht mij iets overkomen ik dan ook echt voor alles ben verzekerd. Nu moest ik een moedervlek laten verwijderen omdat ik hier last van had. Dit was volgens de huisarts noodzakelijk, enkel omdat deze erg in het zicht zat wilde de huisarts het niet zelf doen maar werd ik doorverwezen naar het ziekenhuis en een plastisch chirurg. Vervolgens zie ik maanden later dat de kosten hiervan zijn afgetrokken van mijn eigen risico, vreemd want ik ben aanvullend verzekerd voor plastische chirurgie. Enkel deze werd niet aangesproken (zo vertelde het IAK mij) omdat het een noodzakelijke ingreep was volgens mijn huisarts. Hierdoor behoorde het tot de basisverzekering. Het IAK vertelde mij vervolgens dood leuk aan de telefoon dat als ik had gevraagd om borstvergroting, zonder medische noodzakelijkheid, dat ik hier dan wel voor zou zijn verzekerd, want dat zou de aanvullende verzekering wél hebben opgevangen. Ik vind persoonlijk dat de aanvullende verzekeringen dan hun doel voorbij schieten. Ik heb aanvullende verzekeringen om mezelf voor onnodige kosten te beschermen en te verzekeren bij ziekte, niet bij cosmetische ingrepen. Hierin stelde IAK erg teleur (al denk ik dat dit een nationale zorgverzekering regel zal zijn).

  Premie
  6
  Service
  10
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

  • SSaskia Bos, IAK

   @Annemieke van Leeuwen

   Ik wil hier graag even op reageren. We ontvangen hier nl. vragen over en moeten dan onze klanten teleurstellen omdat bovenstaande informatie niet helemaal juist is.

   Wanneer u om medische reden een moedervlek laat verwijderen, wordt dit altijd vergoed vanuit de basisverzekering. Als om cosmetische redenen een moedervlek verwijderd gaat worden kan er geen vergoeding plaatsvinden vanuit de basisverzekering. Omdat het vanuit de basisverzekering wordt vergoed, wordt er aanspraak gemaakt op uw Eigen Risico. Eigen risico wordt namelijk verrekend enkel op vergoedingen vanuit de basisverzekering. In dit geval maakt het dus niet uit of u aanvullend bent verzekerd voor plastisch chirurgie, want de dekking vanuit de basisverzekering gaat altijd voor.

   IAK biedt geen aanvullende verzekeringen waarin een vergoeding zit voor een borstvergroting op cosmetische basis. Over het algemeen worden cosmetische plastische behandelingen niet vergoed door de zorgverzekeraars alleen enkel op medische indicatie. Wij zijn ook niet bekend met een verzekeraar die een borstvergroting op cosmetische basis vergoedt.

   U hebt helemaal gelijk dat u kiest voor een aanvullende verzekering om uzelf voor onnodige kosten te beschermen. Dat is ook de basis van verzekeren: u wilt zich tegen financiële gevolgen van een risico beschermd die u zelf niet kan of wilt dragen.

   Ik hoop dat u hier wat meer duidelijkheid door hebt. Mocht u nog vragen hebben dan hoor ik dat graag. U kunt deze ook mailen naar zorg@iak.nl.