Direct naar

Over Besured

Update: per 1 januari 2022 wordt de Besured zorgverzekering overgezet naar VGZ.

Besured richt zich met name op studenten en young professionals. Vanwege de acceptatieplicht kan iedereen echter gebruik maken van de zorgverzekering van Besured. Een relatief lage premie gaat samen met een naturapolis waarbij ook een tandongevallenverzekering gratis wordt weggegeven.

Naast de zorgverzekering krijg je bij Besured gratis wachtlijstbemiddeling, juridisch advies na een ongeval, worden kosten voor de vakantiedokter altijd vergoed en krijg je korting op brillen, contactlenzen, welnessarrangementen, sportscholen, dieetadvies en andere zaken.

De basisverzekering is naar wens uit te breiden met een kleine aanvullende polis waarbij er dekkingen zijn voor fysiotherapie, anticonceptie, tandarts en zorg in het buitenland.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2022--€ 126,15-
2021--€ 114,85-

Wat vind je van Besured?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


116 reviews over Besured

 • BB. Oz

  De rekening voor mijn Eigen Risico kwam veel eerder dan verwacht; nog vóórdat de onderzoeken in het ziekenhuis waren afgerond. Gelukkig kon ik de nota zonder problemen in termijnen betalen. Ik werd telefonisch snel en vriendelijk geholpen. Er werd me netjes uitgelegd dat DBC’s sinds 2016 nog maximaal 120 dagen lopen in plaats van 365 en dat er dus ook eerder gedeclareerd wordt dan voorheen. De gemaakte afspraak werd keurig per mail bevestigd. Heel fijn!

  Premie
  10

  Zorgkeuze

  Service
  10
 • MMaarten

  Doe jezelf een plezier en vermijd deze partij kostte wat kost. De reviews die je hier ziet staan lijken veelal promotie/reclame en geen daadwerkelijke gebruikerservaringen.

  Na het constateren van depressieve klachten maanden bezig geweest om een gecontracteerde zorgverlener te vinden in Amsterdam of all places. Op iedere mogelijke wijze geblokkeerd in het aanmeldproces en na 10 aanmeld procedures nog geen succes behaald.

  Nogmaals, vermijd deze zorgverzekering kostte wat kost, want je verzekerd jezelf van geen directe zorg ontvangen in plaats van geen zorg direct betalen.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • SSanne

  Ik ben reeds 3 jaar klant bij BeSured en in deze periode heb ik vrij weinig negatieve ervaringen gehad met de zorgverzekeraar. Ik word altijd goed geholpen, de zorgkeuze is erg goed en de informatiebronnen zijn erg duidelijk.
  Ik raad BeSured zeker aan.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9
  Dekking
  9
 • IIneke

  Wij zijn al 5 jaar super tevreden met Besured.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AAltuntas

  Geen klachten

  Klantenservice heel makkelijk te bereiken

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  6

  Service
  8
  Dekking
  4
 • EEllen van de PLas

  heel prettig geprijsde zorgverzekeing, ik ben er al voor het 4 jaar bij. De aanvullende All-in verzekering dekt veel 9 x fisio therapie, 115 euro brilvergoeding jaarlijks vanaf +3 en -3. goed te benaderen voor vragen, fijne site , goede uitleg. snelle afhandeling van declaraties!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  9
 • JJane

  De premie is gunstig en het is redelijk makkelijk om online de polis te beheren. Ze bieden ook kortingen aan voor andere dingen zoals hotels geloof ik. De keuze aan zorgaanbieders is best goed, ik zou wel willen dat de uitleg over aanvullende verzekeringen wat eenvoudiger zou zijn, bijvoorbeeld voor fysiotherapie bij een niet-chronische aandoening. Als je iets niet te duur wil is het goed genoeg.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  6
 • PPouly

  Onverwacht zwanger.. dan moet je hier dus niet verzekerd zijn.. anti kind en moeder lijkt het wel. Er wordt nagenoeg niets vergoed wb. zwangerschap/bevalling. Erg jammer en moeilijk in deze situatie.

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  4

  Service
  6
  Dekking
  4
 • AAC

  Erg fijne zorgverzekering waarbij het niet nodig is om declaraties in te dienen, deze worden namelijk toch niet uitbetaald door Besured.

  Begin April heb ik een declaratie ingediend welke ook bevestigd is via de e-mail, tot op heden heb ik deze declaratie nog niet uitgekeerd gekregen. Meermaals contact opgenomen met de klantenservice die ook niet goed wist wat er mee aan de hand was, het bleek dat de declaratie in aanmerking was gekomen voor een ‘test’. Inhoudelijke informatie over deze status kon niet gegeven worden en heb hier ook nooit bericht van gehad (bijvoorbeeld via de e-mail). Inmiddels zijn we bijna 3.5 maanden verder en ben ik geen stap verder gekomen. Dat het bij een simpele en relatief lage declaratie zo misgaat zegt in mijn ogen wel iets over de zorgverzekering.

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • CCheyenne

  Besured is erg vaag waarvoor zij een vergoeding bieden.
  Vooral vergoedingen uit het buitenland zijn erg lastig om te declareren, aangezien besured niet duidelijk is wat er op facturen e.d. moet staan. Zelfs als je de polisvoorwaarden erbij pakt weten zij het zo te verpakken zodat ze niets hoeven te betalen.
  Daarnaast is de lenzen- en brilvergoeding pas geldig als je +3 of -3 lenzen declareert.
  Ook vergoeden zij soms wel bepaalde facturen of bonnen, waarna naar een paar maanden weer het afgewezen wordt. Erg vaag en niet klantvriendelijk.
  Tijd voor een andere zorgverzekeraar in 2020, ik raad besured NIET aan.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  1
  Dekking
  1
 • AAnja

  Er werd aangeprezen door jullie dat de tandartsverzekering niet verhoogd werd in 2020. Maar toen ik nog eens naar de vergoedingen keek, bleek dat de vergoeding van €350,00 terug gegaan is naar €250,00 per jaar een verkapte prijsverhoging dus.

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  8

  Service
  4
  Dekking
  2
 • CCharlotte

  Persoonlijk vind ik de premie voor een studentenverzekering vrij prijzig.
  Bril of contactlenzen pas met een sterkte vanaf + of – 3, dat is me nogal een sterkte.
  Geen extra vergoedingen bij laseren, bruggen of implantaten, huidaandoeningen zoals couperose.

  Tijd om over te stappen dus.

  Premie
  3

  Zorgkeuze
  10

  Service
  6
  Dekking
  3
 • MMyrthe

  Prima zorgverzekering. Jammer dat het zo duur is, maar je wel vaak nog wat moet terugbetalen. Maar dit is niet alleen bij besured helaas.
  Verder wel fijn dat bijvoorbeeld mn prikken bij de GGD voor een verre reis volledig vergoed werden.
  Eenmalig ook contact gehad via de telefoon. Prima aangesproken. Helaas was er wel miscommunicatie ontstaan over de basisverzekering, maar daar kunnen zij zelf ook niks aan veranderen.
  Vandaar op alles 4 sterren. Hoop dat het kabinet is kan kijken naar hoe ze het goedkoper kunnen maken voor de burgers, want denk dat veel mensen met geldproblemen echt moeilijk kunnen rondkomen zo.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • RRonny

  Goede zorgverzekering voor een redelijke prijs

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  7
 • Pp.maas

  Deze zorgverzekering is niet alleen voor studenten zoals veel mensen denken deze is voor iedereen.Goede en snelle service goede dekking en als je belt je wordt heel snel geholpen of terug gebeld.Het enige nadeel ( denk ik ) is je kunt je eigen risico niet in maandelijkse termijnen betalen.Maar ,verder super tevreden.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • '‘m Riekwel

  Goeie kwaliteit voor de prijs
  Vriendelijke en meedenkende medewerkers
  Gespreid betalen eigen risico als de rekening hoog is geen probleem.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • BBram van Tol

  Prima, Altijd correct met indienen van rekeningen (eigen bijdragen) betalen zeer eenvoudig en overzichtelijk.
  Website is duidelijke alles is eenvoudig te controleren
  Prijs is nagenoeg altijd het laagst t.o.v andere verzekeringen.
  kan niet indenken dat een andere verzekering beter zou kunnen zijn.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  8
 • LLies

  goedkope zorgverzekering, ideaal voor mij als student.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • HHans

  Echte boeven praktijken!! Ik stap zodra ik kan direct over.

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • IIlse

  ik ben tevreden over deze zorgverzekeraar. Het is een relatief lage premie.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  8
 • AArjen Woudstra

  Perfecte service, altijd snel bereikbaar en niet te duur.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AAudrey

  Besured is wel een goeie zorgverzekeraar voor mij, omdat de premie (zowel voor basis als voor aanvullend) voor studenten niet zo hoog is en je voor die prijs goed gedekt wordt. Dat is wel fijn voor die prijs.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  8
  Dekking
  10
 • NNikwi Hoogland

  Ik ben al zo’n 3 jaar lid van besured. Het is een zorgverzekeraar met leuke extraatjes. Zo krijg je bijvoorbeeld heel veel aanvullende zorg wat betreft de pil. Die kun je ook na je 23e gratis halen.

  De aanvullende zorg is goed ondersteund. Ik kan elke tandarts bezoek declareren, dit doe je makkelijk via de website. Je maakt een scan van de bon en levert hem in. Besured betaalt al binnen 1,5 week uit.

  Ik ben ook fan van de klantenservice. Je kunt ze goed bereiken en krijgt altijd persoonlijk advies. Ze zijn kundig en denken met je mee.

  Naast deze punten, wil ik graag benoemen dat ze ook een handige zorgzoeker hebben. Zo kun je altijd checken of een instelling bij Besured zit. Dan weet je gelijk of je zorg gedekt is ja/nee.

  Besured is een mooie zorgverzekering voor jong en oud. Ik ben een blije klant.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • SSchroeder

  Ik ben nu 3 jaar verzekerd bij Besured. Ik ben zeer tevreden over deze verzekering. Ruime dekking voor tandarts en bril/lenzen.Toch ben ik aan het denken om over te stappen naar een andere zorgverzekering. De enigste reden is dat er geen mogelijkheid bij zit om een tandongevallen verzekering erbij af te sluiten. Dit zie je nu steeds meer bij andere verzekeraars. Als ik zou overstappen zou dit voor mij de enigste reden zijn.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • Llachminarain

  goed

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • RRob Vulker

  Prima verzekeraar.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  6

  Service
  8
  Dekking
  6
 • EEllen van de Plas

  Handige site , snel in verwerken en verrekenen van de kosten, geven snel antwoord, behulpzaam, schappelijke premie.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  9
 • MMerel

  Ze vergoeden niks en schrijven gigantisch hoge bedragen af (zogenaamd openstaand eigen risico). Ik slik methylfenidaat (Ritalin) en volgens mijn berekeningen zou ik alleen door mijn dagelijkse medicatie al lang en breed aan mijn eigen risico zitten van 385 euro. Wanneer je ze om een overzicht vraagt krijg je een overzicht met enkel wat losse kosten, zonder duidelijke toelichting om welke zorg dit gaat. Eerder dit jaar wilde ik al overstappen, maar kreeg ik pas halverwege januari (net te laat natuurlijk) een mail terug dat dit niet mogelijk was. Blijkbaar stond er een premie open van 16 euro uit 2015, wat officieel na twee jaar niet langer een reden mag zijn om niet over te kunnen stappen. Plus normaal gesproken innen ze elke cent, zo snel als ze de kans hebben. Al met al belabberde zorg, maandelijkse premie van 107 euro, onverklaarbare facturen en niks vergoed krijgen. Ik raad Besured ten zeerste af.

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • RRjssarkol

  Geen klachten

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  8
 • EEllen van de Plas-Welten

  goed verzekering, reageert snel, handige site, snel in betaling, goede vergoedingen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  9
 • EE. van Berkel

  STUDENTEN LET OP: GOEDKOOP IS ECHT DUURKOOP
  Ik heb inmiddels ervaring met diverse zorgverzekeraars opgedaan, maar ik heb nog nooit zo’n op kosten jagende club als Besured meegemaakt. Bij elke zorgverzekeraar is het bij een achterstand geen probleem om een betalingsregeling aan te gaan en wordt je over achterstanden ook op de ouderwetse manier via de post ook over geïnformeerd. Bij Besured wordt er echter na 14 dagen een mailtje gestuurd (en maar hopen dat je die niet ziet). Want na nogmaals 14 dagen ontvang je ineens wel een brief, maar dan met € 40 incassokosten er bovenop. Vooral voor studenten is dit een onnodige kostenverhogende geldklopperij.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  5

  Service
  1
  Dekking
  1
 • BBert

  Ik ben al jaren bij Besured (ben inmiddels 68) en het bevalt mij prima.

  Premie
  9.4

  Zorgkeuze
  9.8

  Service
  9.2
  Dekking
  9.4
 • AAndreea

  De premie is redelijk goed voor wat er tegenover staat en de service verloopt soepel. De kosten inclusief een goede tandverzekering en een uitgebreide aanvullende verzekering zijn wat hoger, maar je hebt veel vrije zorgkeuze en hele goede zorg ertegenover staan.

  Premie
  5.8

  Zorgkeuze
  9.6

  Service
  7
  Dekking
  9.4
 • PPatricia

  Declaraties snel afgewikkeld , makkelijke site. Ik stap dit jaar wel over omdat de premie per maand €10,35 hoger gaat worden in 2018.

  Premie
  5.8

  Zorgkeuze
  9.8

  Service
  9.8
 • AAnnie Deinum

  Zorgverzekering met een van de laagste premies,klantenservice heel makkelijk te bereiken, en deskundig antwoord op je vragen, aanvullende verzekering dekt het meest gangbare, tandverzekering ook ruim voldoende, Kortom, ik ben en blijf (als niet student) bij deze zorgverzekeraar,

  Premie
  9.4

  Zorgkeuze
  9.4

  Service
  9.4
  Dekking
  9.6
 • Eedward rahn

  premie was goed maar wordt nu flink duurder. zoeken bij declaraties de gemakkelijkste weg om ergens onder uit te komen.

  Premie
  7.2

  Zorgkeuze
  2.8

  Service
  4.8
  Dekking
  2.8
 • PPatrick Hoogeveen

  Prima en zeer betrouwbare zorgverzekering, voor een goede prijs, we hebben er prima ervaring mee

  Premie
  7.4

  Zorgkeuze
  9.6

  Service
  9.6
  Dekking
  7.6
 • RRien van den Berg

  heb geen aanvullende verzekering. kan dat dus niet beoordelen

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9.2

  Service
  5.2
  Dekking
  5.2
 • WWouter

  De basispremie gaat met bijna 11 % omhoog, de aanvullende met 14,5 % en de tandarts met bijna 8 %

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  4.8

  Service
  5
  Dekking
  7
 • JJan

  Al jaren verzekerd, prima. Alles digitaal, heerlijk.

  Premie
  9.6

  Zorgkeuze
  9.8

  Service
  9.2
  Dekking
  9.4
 • FFabian

  Ik ben inmiddels 4 jaar hier verzekerd, nooit geen problemen of gezeur, top service, snelle afhandeling en scherpe prijs

  Premie
  9.6

  Zorgkeuze
  9.4

  Service
  9.4
  Dekking
  9.6
 • PPgm van de Plas

  Nooit geen problemen met iets gehad, snel van betalen. handige site.

  Premie
  8.8

  Zorgkeuze
  9.4

  Service
  9
  Dekking
  9.6
 • PP. Tamerus

  Erg tevreden. Snel en vriendelijk te woord gestaan. Declaraties worden snel afgehandeld.

  Premie
  9.4

  Zorgkeuze
  7.2

  Service
  9.4
  Dekking
  7.2
 • DD de Veger

  Heel tevreden over deze zorgverzekering!

  Premie
  9.2

  Zorgkeuze
  9.2

  Service
  9
  Dekking
  9.4
 • WWillie Helmers

  Besured biedt voor een redelijke premie een uitgebreid zorgpakket.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7.2

  Service
  7.4
  Dekking
  7
 • LLarissa

  Slechte zorgverzekering voor studenten! Er word nauwelijks iets vergoed, ik ben al twee jaar weg bij besured en krijg nog steeds rekeningen binnen.

  Premie
  7.2

  Zorgkeuze
  1.2

  Service
  2.8
  Dekking
  1
  • Nnaomi

   Ik heb dus precies hetzelfde probleem!

 • PPim

  Slechte zorgverzekering voor studenten! Er word echt bijna niets vergoed. Be sured 1 jaar gehad en ben er alweer helemaal klaar mee.

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  3

  Service
  6
  Dekking
  2
 • KKim

  Goeie verzekering, snelle reactie op vragen. Kortom beter dan je zou verwachten in verband met de lage premie!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • SSimon

  Voor studenten, jongeren en mensen die relatief weinig zorg nodig hebben, is Besured een hele goede partij! Premie ligt laag, alleen geen vrijwillige verhoging eigen risico mogelijk, maar is voor mij geen punt hoor. Dekkingen aanvullende polis zijn best.

  Premie
  9.4

  Zorgkeuze
  7.4

  Service
  9.2
  Dekking
  7.4
 • LLyly

  Ik ben al 4 jaar klant bij besured! Volgend jaar stap ik over, er word echt bijna niks vergoed. Leuk voor studenten die super gezond zijn en die bijna nooit iets mankeren!

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  3

  Service
  7
  Dekking
  1

Kan het goedkoper?