258 beoordelingen


088 - 131 01 39


Kan het goedkoper?

Bewuzt

Premie
8,1

Service
7,2

Zorgkeuze
7,3

Vergoeding
6,9

Direct naar

Over Bewuzt

Bewuzt is een zorgverzekeraar die een online zorgverzekering biedt met ruime keuze uit zorgaanbieders en ziekenhuizen. Bewuzt is onderdeel van VGZ die risicodrager is en verantwoordelijkheid neemt voor het inkopen van zorg. Alles wat bij Bewuzt online kan, gebeurt ook online, denk aan correspondentie, de polis inzien, facturering, vergoedingenoverzichten, declareren en het bestellen van herhaalrecepten. Dit leidt tot een relatief goedkope basisverzekering.

De basispolis kan eventueel worden uitgebreid met verschillende modules, zo kun je kiezen voor tandheelkunde, buitenlandzorg en/of behandelingen fysiotherapie. Doordat je zelf kunt kiezen hoe hoog je eigen risico is, kun je eventueel nog besparen op je premie. Tot slot werkt Bewuzt met een no-claimkorting; declareer je een jaar geen zorg? Dan krijg je het volgende jaar korting op je premie. Deze korting kan na een aantal jaar oplopen tot 40 procent op de maandelijkse premie.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Mix
2020-€ 107,95--
2019-€ 105,95--
2018-€ 101,35--
2017-€ 99,15--
2016-€ 92,00--
2015-€ 85,00--
2014-€ 83,50--
2013-€ 95,00--
2012-€ 97,00--

Wat vind je van Bewuzt?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend

258 reviews over Bewuzt

 • EE.Vinkers

  Deze organisatie heeft zijn zaken niet goed voor elkaar. 5 maanden moeten wachten op terugbetaling teveel betaalde premie. Wordt dat verrekend met de maand juli denk je alles opgelost. Krijg je doodleuk een aanmaning met direct incasso kosten over de maand juli omdat je zogenaamd de premie niet betaald hebt maar die hebben ze zelf verrekend met teveel betaalde premie in Januari en februari. Aangezien we van dag 1 problemen hebben met Bewuzt wil ik geen dag langer bij deze niet georganiseerde organisatie blijven. En raad ik niemand BEWUZT aan.

  Premie
  1
  Service
  1
  Zorgkeuze
  1
  Dekking
  1

 • HHans Veringmeier

  Veranderen onaangekondigd de vergoedingslijst zodat je ineens zelf je medicijnen mag gaan betalen. Er valt niet over te praten je moet maar slikken wat Bewuzt voorschrijft of je daar nu slechte ervaringen mee hebt het doet ze totaal niets! Je huisarts schrijft vanwege medische noodzaak het medicijn voor maar daar hebben ze geen boodschap aan, gewoon een slecht meedenkende verzekeraar!

  Premie
  9
  Service
  1
  Zorgkeuze
  1
  Dekking
  1

 • GG

  NEEM BETER GEWOON ZILVERENKRUIS. Therapie word niet vergoed na een tijdje helemaal niks. Vraag je om een nette uitstel omdat je het even moeilijk heb sta je gelijk als wanbetaler ( ookal heb je 2x je zorgpremie overgemaakt ) 1 pot nat. Ga hier nooooooooit meeeer en voor andere mensen wees slim en ga bij een ander. Hier na elk bezoek aan de tandarts ( ookal aanvullend verzekerd) Krijg je als nog 3 rekenen via famed. Ook bij bloedprikken enzv heb nog nooit zo’n vies bedrijf als dit meegemaakt omwille van je zorg en gezondheid

  Premie
  2
  Service
  2
  Zorgkeuze
  2
  Dekking
  2

 • JJansen

  Graag oplossing voor betaling

 • DDenise

  Gebeld voor terugbetaling, maand geleden ook daarover gebeld en nu weer en degene aan de telefoon zou het uitzoeken en ik werd in de wacht gezet 20 minuten en vervolgens een bandje om bericht in te spreken ,weer terug gebeld en beide telefoonnrs onbereikbaar(?)

 • Aalexander Melis

  Rondom waardeloos. Doen alles om eronder uit te komen om te vergoeden terwijl ik er gewoon recht op heb. Nooit meer bewuzt

  Premie
  1
  Service
  1
  Zorgkeuze
  1
  Dekking
  1

 • AAlexandra-Ilinca Berinde

  By far the worst insurance company I had to deal with in 3 years since I moved to the Netherlands. They made me pay a huge amount of money without notification for a service I didn’t use and had no access to

  Service
  1

 • TTom

  Traag pragmatisch bedrijf

  Premie
  6
  Service
  4
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  3

 • RRaymond

  Goede verzekering, duidelijke voorwaarden en snelle afhandeling van rekeningen

  Premie
  9
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • SSam Vervoort

  Voor studenten als mij heeft Bewuzt een aantrekkelijke premie. De zorgkeuze is zeer uitgebreid en vergoedingen verlopen prima. Heb nog nooit problemen gehad met vergoedingen of betalingen. Ben zeer tevreden!

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  8

 • XXander

  Geen problemen, alles perfect geregeld.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  6

 • LLisanne

  Goede zorgverzekering.
  Waarom duur doen als het zo ook kan.
  Tevreden.

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • MML

  Voordelige verzekering en goede service zonder onnodige poespas.

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • MMarlene

  Ik vond het een hele fijne zorgverzekeraar, maar helaas zit er geen Alternatieve geneeswijzen meer in hun pakket en daarom zijn wij overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Jammer, want ook de premie was in vergelijking met andere zorgverzekeringen nog prima te doen.

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • LLinda

  Op zich prima premie en goede zorgverzekering
  Ik ben alleen op 1 ding totaal afgeknapt. Onze jongste zoon had een tekenbeet in Kroatië opgelopen
  De huisarts zorg en antibiotica werd niet vergoed omdat de rekening niet in het Duits, Engels of Frans was.
  Google translate telt niet, En de internationale zorgcodes op de factuur ook niet. In totaal was het €80
  Schaam jullie Bewuzt door je klant zo in de kou te laten staan

  Premie
  10
  Service
  4
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • JJohn

  Helaas is het in 2020 bij deze verzekeraar niet meer mogelijk om een aanvullend pakket “alternatieve zorg” te krijgen. Als reden geven ze aan dat er is er weinig mensen gebruik maken van dit pakket. Wat een reden. Jarenlang klant en iets niet meer aanbieden, wat je wel altijd hebt gehad is voor mij echt achteruitgang. Ik ben nu genoodzaakt om over te stappen en/of mag nu nog meer zelf betalen.

  Premie
  8
  Service
  7
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  1

 • HHugo

  Ik zit nu bijna 3 jaar ( per 1 jan 2020 3jaar) en Bewutz is goed zorgverzekeraar. Ik heb gelukkig niet veel gebruik hoeven maken. Premie vind ik wel hoog, maar ja waar niet :-). Het enige jammere vind ik dat mijn medicatie eerst in de basis zat en toen weer niet. Waarschijnlijk afspraken, maar dit is invulling.
  Aanvullende verzekering ( tand) is goed. Bijna alles vergoed. Dat vind ik niet ergens anders

  Premie
  5
  Service
  7
  Zorgkeuze
  5
  Dekking
  6

 • AAernoudt

  Communicatie op een dramatisch niveau. Geen behoorlijke informatie voorziening, ellenlange wachtrijen op de call centers om op de berichten te reageren. Dat werkt dus niet. OP de site zelf is weinig nuttige informatie te vinden, dus maar weer bellen naar de zo goed als niet bereikbare call centers.

  Sturen factuur hoewel je al over de limiet van je eigen risico zit… rekenen kunnen ze hier dus ook niet.
  NOOIT meer 🙁 (Miv 1 jan 2020 ook geen klant meer)

  Premie
  9
  Service
  1
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  5

 • AAnders N.

  Merkwaardig dat een internetverzekeraar niet per e-mail te bereiken is. Telefonisch zeer slecht bereikbaar, wachttijden van 15/20 minuten zijn geen uitzondering. Dat moet beter kunnen !!

  Premie
  8
  Service
  2
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • VVera

  De premie is relatief laag en de gebruiksvriendelijkheid is erg fijn. Alles gaat automatisch en ik wist bijna niet meer bij welke verzekering ik zat, zo weinig heb ik ermee van doen te hoeven gehad. Zelfs terwijl ik dit jaar een operatie heb ondergaan. Dit is een goed teken. Verder is de verzekering betrouwbaar, en kun je ongeveer overal terecht.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • JJan Pennings

  Gewoon goed!

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • FFrans

  Aanrader

  Premie
  10
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • FFrans

  Aanrader

  Premie
  10
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • HHenk

  Prima

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • HHj van Eerten

  Hele goede ervaring met Bewuzt. Je wordt echt netjes geholpen en een nette premie. En dekkingen op de aanvullende verzekering.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • RRoon

  Deze zorgverzekeraar incasseert niet slechts de zorgpremies en het eigen risico en/of niet-vergoedingen, maar denkt goed mee als het gaat om de keuze voor alternatieve zorgverleners en – eventueel – betaling van zorgkosten in termijnen. Ik ben hier zeer tevreden over en ben voorlopig niet voornemens over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

  Premie
  7
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8

 • Cchristien

  Prima , heb zelf gekozen voor eenvoudige polis. Betaal bv zelf tandartskosten.
  Bevalt prima, lage prijs per maand toch goede dekking.
  Makkelijk uit te breiden.
  Voor ieder zijn passende keuze.

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  6

 • Mm konecke faber

  ik vind de veiligheid met alleen Digid voldoende, die benadrukking van de SMS vind ik teveel, daar word het inloggen niet veiliger van. Digid behoord al veilig genoeg te zijn.
  Voor de rest heel tevreden. Ik weet alleen niet of ik op den duur goedkoper uit ben met een aanvullende verzekering, want ik zit nu alleen op basisverzekering.

  Premie
  5
  Service
  7
  Zorgkeuze
  5

 • MMarina

  Moest naar podotherapeut, blijk ik daar niet voor verzekerd te zijn. M.a.w. zo’n budgetpolis is
  ronduit waardeloos. Zal dus overstappen zo snel als het maar kan!!!

  Premie
  4
  Service
  3
  Zorgkeuze
  5
  Dekking
  1

  • MMartin

   @Marina ben je verder wel tevreden over de polis? Ging het om een specifieke podotherapeut waar geen contract mee was, of is dit nooit verzekerd uit het basispakket. Tip: een verzekering is er niet voor om alle zorgkosten te dekken. Ik heb zelf zo min mogelijk verzekering, dat lagere maandbedrag weegt op tegen af en toe zorgkosten. Gelukkig zijn de echte grote kosten, zoals ambulance en operatie altijd vanuit de basis na aftrek eigen risico uiteraard.

 • AAnnie Deinum

  Ondanks lagere premie toch net zo’n goede dekking, klantenservice en aanvullende verzekering als de “grote” zorgverzekeraar.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • AAnnie Deinum

  Ondanks de lagere premie dan de “grote” zorgverzekeraars een prima dekking, klantenservice en aanvullende verzekering. Alles wat ik wens ik goed verzekerd.

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • Jjacqueline

  nog geen problemen ervaren, alles vergoed

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • JJeroen

  Dit jaar voor het eerst bij Bewuzt verzekerd, bevalt me zeer goed!
  Duidelijke online facturen en goede duidelijke specificaties.
  Ook mijn telefonisch contact met de helpdesk was zeer goed.
  Duidelijke informatie en zeer vriendelijk geholpen!
  Al met al goede service!

  Premie
  8
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  8

 • JJ.L. Uileman

  Hele fijne verzekeraar, alles gaat via internet. Snelle beantwoording van info-vragen, nog nooit problemen gehad in al die jaren. Lage premie. Eigen risico in tien termijnen te betalen in plaats van grote bedragen in één keer.
  Duidelijke en toegankelijke site met veel info over de ontvangen zorg en de betaalde declaraties.

  Premie
  10
  Service
  9
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • RR. Homma

  Altijd goed, soepel wat betreft betalingen.

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  6

 • AAstrid

  jammer dat je bij Bewuzt na het afsluiten 1,5 maand geleden geen aanvullende verzekeringen meer kan afsluiten.
  bij zilvere kruis kon dit voor mij gelukkig wel.
  dus zodra het kan deze verzekering van mijn zoon toch maar oversluiten naar zilveren kruis.

  Premie
  8
  Service
  6
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  6

  • LLinda

   @Astrid

   Had u niet meteen een aanvullende verzekering er bij kunnen nemen
   Toen u dit paket afsloot bij bewuzt

 • FFrans van de Ven

  al meer dan vijf jaren bij deze verzekering en met mijn diverse aandoeningen ben ik steeds goed geholpen Bij mij is alles in het pakket gedekt en dat tegen een zeer concurrerende premie.

  Voor al mijn behandelingen heb ik nog nooit contact met de verzekeraar moeten opnemen.

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • AAssie

  Goede verzekering op zich.
  Moet veel bijbetalen buiten eigen risico en ondanks alle aanvullende verzekeringen

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  6

 • AAssie

  Op zich goede verzekering.
  Moet echter nog heel veel bijbetalen buiten eigen risico en ondanks alle aanvullende verzekeringen

  Premie
  8
  Service
  6
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  6

  • JJacqueline

   @Assie hoezo veel bijbetalen? Ben je dan bij niet gecontracteerde zorgverleners geweest?

  • IIna

   @Jacqueline hoe weet je van te voren dat je tandarts een niet gecontracteerde zorgverlener is. Ik ben vorig jaar overgestapt naar BEWUZT heb een extra tandarts verzekering genomen maar heb toch een toren hoge rekening ontvangen van BEWUZT, Ik bleek een niet gecontracteerde tandarts te hebben. Ik kan nergens vinden of mij tandarts (die ik al 10 jaar heb) gecontracteerd is bij BEWUZT of waar dan ook.
   BEWUZT geef mij ook geen duidelijkheid antwoord

 • RRob

  Digitale info is hopeloos ingewikkeld te bereiken en zeer sumier.
  Antwoorden op specifieke vragen zijn niet te vinden!

  Premie
  8
  Service
  2
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  6

 • RRon de B.

  Tot dusver alleen maar goede ervaringen gehad. Declaraties goed afgehandeld en prima klantenservice.

  Premie
  9
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  7

 • Ttiny goertz

  ik wacht al sinds 4-3-2019 op goedkeuring wenkbrauwlift, het is nu 7-05-2019.
  eerste aanvraag is zoek geraakt, persoonlijk afgegeven in Eindhoven, daar kwam ik zelf achter na herhaaldelijk bellen.
  opnieuw opgestuurd, nu gescand, dan komt het gelijk op de goede afdeling terecht,
  Dit is aangekomen en bevestigd op 18 april. nu duurt het 5 tot 10 werkdagen voor dat het behandeld is.
  nu is het 7-5 en nog steeds niks
  tis ronduit zeer slechtte service.

  Premie
  6
  Service
  1
  Zorgkeuze
  1

 • Vvanesssa

  super slecht als je een declaratie indient krijg je hem niet terug .

  Premie
  6
  Service
  2
  Zorgkeuze
  2
  Dekking
  3

 • LL. Brinck

  In principe vind ik Bewuzt een prima zorgverzekering. Ook de app die zij hanteren is erg handig als die werkte. Soms haperde de app namelijk. Dat laatste zorgt er voor dat ik geen 10 geef.

  Premie
  7
  Service
  9
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  7

 • BBart

  goedkope verzekering met veel modules en via deze site kreeg ik ook tandongevallen dekking er gratis bij!! Aanrader

  Premie
  9
  Service
  7
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  8

 • II. Koksal

  Ik ben overgestapt van VGZ naar Bewuzt. Maar wat is mij soms afvraag, is waarom is Bewuzt eigenlijk zo goedkoop? Omdat er veel online geregeld wordt met de zorgverzekeraar waarschijnlijk.

  Premie
  10
  Service
  8
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  8

  • BBarry Meester

   Een vraag stellen en die zelf beantwoorden…..

 • LLiesbeth

  Deze zorgverzekering afgesloten via United Consumers. Makkelijk afsluitproces, lage premie en direct bevestiging binnen in m’n mail. Ze zeggen CZ voor me op, dus dat is ideaal. Voor de rest nog geen ervaring met declaraties e.d.

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

  • JJa

   Nou declareren doen ze niet aan

 • Jjhf verhoogh

  altijd goede service

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • KKees van Beek

  Prima verzekering tegen een scherpe premie.

  Premie
  9
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • JJolanda van delft

  Doet waar je voor verzekerd bent.

  Premie
  9
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9