1.219 beoordelingen


088 555 77 77


Kan het goedkoper?

CZ

Premie
7,1

Service
8,0

Zorgkeuze
7,9

Vergoeding
7,7

Direct naar

Over CZ

CZ behoort tot één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland en is risicodrager voor OHRA en Nationale Nederlanden.

Bij CZ kies je uit drie verschillende basisverzekeringen, zowel natura- als restitutie. Deze polissen kunnen aangevuld worden met verzekeringen die aansluiten bij jouw zorgbehoeften en leeftijd.

 • Jongeren kunnen bijvoorbeeld kiezen voor het jongerenpakket met vergoedingen voor anticonceptiemiddelen en vaccinaties.
 • Gezinnen met kinderen kunnen gebruik maken van dekkingen voor orthodontie.
 • Voor ouderen is er een speciale 50+ verzekering met afgestemde dekkingen, zoals dekking voor een kunstgebit of een hoortoestel.

Voor studenten, jongeren en andere verzekerden die over het algemeen weinig gebruik maken van zorg en geen probleem hebben met een internetverzekering, zijn er ook CZdirect en Just.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Mix
2020€ 127,45€ 120,95€ 114,95-
2019€ 131,65€ 124,80€ 120,45-
2018€ 122,60€ 116,25€ 112,15-
2017€ 119,05€ 112,85€ 108,90-
2016€ 110,70€ 104,95€ 101,30-
2015€ 106,00€ 100,50€ 97,00-
2014€ 101,20€ 95,90€ 92,55-
2013€ 109,80€ 105,60€ 101,90-
2012€ 110,30€ 107,80€ --
2011€ 107,00€ 104,50€ --

Wat vind je van CZ?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend

1.219 reviews over CZ

 • GGGeelen

  Cz voldoet voor mij en zeker omdat alles online te regelen is is het wel heel gemakkelijk

  Premie
  5
  Service
  7
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  6.5

 • FFamilie Counotte

  Ik ben heel tevreden over CZ. Hun website is overzichtelijk en je hebt direct inzage in je eigen risico en vergoedingen. ook kun je online je declaraties indienen, wat ook erg makkelijk is. Via het werk krijg ik door het collectief korting op de premie, dus dat is helemaal meegenomen. De vergoedingen zijn prima. Ik heb een plus pakket met aanvullende tandartsverzekering. Over de service ben ik ook goed te spreken. Je mag het eigen risico in termijnen aflossen. Ze hebben ook een wachtlijstbemiddeling, wat natuurlijk een pré is.

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • TT Stoc

  heldere informatie, vriendelijke klantenservice en vlotte betaling van nota’s.

  Premie
  5.5
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  8

 • Aalver

  tja, wat zal ik zeggen. Geen enkele zorgverzekering maakt je blij maar dat is de schuld van de politiek. Ik weet het echt niet meer.

  Premie
  5.5
  Service
  5
  Zorgkeuze
  5
  Dekking
  8.5

 • MM. Timmermans

  CZ staat voor haar clienten. Zorgvuldig en behulpzaam, goed luisteren dat kunnen ze! Alles kan op maat naar keuze van jou levenstijl en samenstelling van gezin. Gewoon TOP!

  Premie
  7
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  8

 • SStefan van Vugt

  Ik vind het aanvullende pakket voor de tandarts erg duur en wat je dan vergoed krijgt is erg mager. 10 jaar geleden kreeg je nog de volle 100% vergoed, nu vaak maar 75%.
  Een buitenlandse factuur werd keurig door hun vergoed aan het buitenlandse ziekenhuis. Erg fijn als je de factuur niet kunt lezen doordat deze in het Frans is opgesteld. Verder is het fijn dat we hier in het dorp 2 maal per week naar een rijdend kantoor kunnen mochten we dringende vragen hebben. Dat vind ik een goede service!

  Premie
  5
  Service
  5
  Zorgkeuze
  5.5
  Dekking
  4

  • KKarin

   @Stefan van Vugt
   Mee eens, ik zou een pakket willen met 100% vergoeding vd 500 euro, omdat dit niet mogelijk is ben ik me serieus aan het oriënteren om een overstap te maken

 • Lloes van meer

  ga volgend jaar me eens iets meer verdiepen in de zorgverzekeringen want ik vind dat als je aanvullend verzekerd ben je toch nog veel bij moet betalen en ik vraag me af of dat wel nodig is

  Premie
  4.5
  Service
  6
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  3.5

 • JJeannine vd Boomen

  ik ben al heel lang verzekerd bij CZ, nooit problemen gehad.
  de maand premie vind ik wel hoog, maar dat is bij elke zorgverzekeraar.
  jammer dat er steeds meer uit het pakket gaat en je toch heel veel zelf moet gaan betalen.
  als er een probleem is word je altijd keurig telefonische geholpen en word er ook echt gezocht naar een oplossing.
  kortom ik ben heel tevreden, een lagere premie zou wel meegenomen zijn.

  Premie
  6
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • BBea van Zoeren

  Hallo, ik ben totaal niet tevreden met mijn CZ zorgverzekeraar.
  Het is duur en de service laat te wensen over. Heb laatst een keer gebeld om een vraag te stellen ik werd kort en duidelijk er op gewezen dat ik dat allemaal kon lezen op de website van CZ, door het korte kattige antwoord, heb ik maar met de staart tussen de benen mijn excuus aangeboden en maar snel het gesprek afgesloten. toch wel wat ontdaan ben ik gaan zoeken op de website, nou ik zal wel blond zijn maar ik kwam er echt niet achter wat ik zocht en werd toch wel erg boos over zoveel onduidelijkheid, heb ik weer de telefoon gepakt en netjes gevraagd of de dame mij helpen kon, wat geen probleem was omdat ze graag mensen hielp die er niet uit kwamen. toen ik gewoon simpel weg vroeg of ik in aanmerking kwam voor een vergoeding van CZ voor een buikwandcorrectie, ik vertelde dat ik 38 kilo was afgevallen en de dame vroeg hoe oud ik was, toen ik vertelde dat ik 53 jaar ben was haar conclusie dat het totaal niet nodig was omdat als we ouder worden allemaal geen strakke buik meer hebben op die leeftijd.
  maar dat was niet mijn vraag en voelde me totaal niet begrepen. ik ben jaren gebukt gegaan onder het feit dat ik erg dik was, nu ben ik super trots dat ik dit op eigen kracht zonder pillen of een super dieet voor elkaar heb gekregen. Het is erg dat iemand niet de moeite neemt om samen met jou de polis door te lopen of ik gedekt ben om een buikwandcorrectie te laten uitvoeren, ik zit echt niet te springen om de operatie te laten doen, maar al het losse vel is erg lastig en soms pijnlijk en het doet verdriet dat iemand van CZ even voor jou bepaald dat het nu eenmaal bij de leeftijd hoort zonder even te vragen welke ongemakken ik daar van ondervind. maar mijn vraag was nog niet beantwoord. ik wil in Dec overstappen naar een andere zorgverzekering die me kan helpen met mijn polis of ik wel of niet in aanmerking kom voor een operatie, dus de operatie zal helaas moeten wachten tot volgend jaar.

  Met vriendelijke groet,
  B van Zoeren

  Premie
  2.5
  Service
  2
  Zorgkeuze
  2.5
  Dekking
  2

  • TTruus

   Hoi Bea, ik ken het probleem, ben ook op eigen kracht enorm veel afgevallen en zit met veel overhangend vel. Helaas valt dit onder de cosmetische ingrepen en bijna geen enkele zorgverzekeraar betaalt dit. Wat wel heel wrang is dat als je een GB of maagband hebt gekregen en je valt veel af,hier vaak wel de operatie van de buikwandcorrectie betaalt wordt.

 • MMartijn

  Ik kies voor CZ door 2 redenenen.
  Belangrijkste punt is dat CZ zeer duidelijk is in de polis en de gemaakte kosten.
  Verder vindt ik het belangrijk dat jezelf snel en makkelijk inzicht hebt in je eigen verzekering. Brieven zijn zeer duidelijk en hierdoor zit je niet zo snel met vragen.
  CZ is daarnaast aangesloten bij mijn werk waardoor ik minder betaal aan de zorg.
  Dat is natuurlijk mooi meegenomen. Mijn ervaringen die ik heb met CZ zijn alleen maar positief, en de mensen aan de telefoon zijn zeer vriendelijk.

  Premie
  9.5
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • LLars Bosma

  Ik ben eigenlijk min of meer verplicht naar CZ gegaan vanaf Defensie, omdat ik bij de politie werk. Ik had natuurlijk een andere kunnen kiezen, echter heeft de politie hier een collectief mee waardoor ik toch bij CZ ben gegaan. Al sik de premies met elkaar vergelijk heb ik niet het idee dat ik veel korting krijg met dit collectief, in vergelijking met mijn vrouw betaal ik net zoveel. Ook heb ik het idee dat ik minder vergoed krijg, misschien is dit alleen een gevoel. Mijjn vrouw krijgt nooit een rekening van een medicijn die ze ophaalt, en ik vaker.. Misschien heb ik gewoon pech met welk medicijn ik krijg.

  Verder vind ik de service wel goed, word snel geholpen en ze zijn duidelijk in hun uitleg. Verder kan ik zelf goed kiezen waar ik mijn zorg wil, ik word binnenkort geopereerd en kan bij veel klinieken terecht, hiervan worden de behandelingen vergoed.

  Premie
  8
  Service
  8.5
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  7

 • Mmarian

  Ik vind cz een prima zorgverzekeraar op maat voor ons gezin. De premie is redelijk en wij ondervinden geen problemen met de service. Prima verzekeraar!

  Premie
  6
  Service
  9
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • SStefan Walda

  Ik ben Stefan Walda.
  Zit al een hele tijd bij CZ.

  Gelukkig hoef ik niet al tevaak aanspraak temaken op mijn zorgverzekeraar.
  Maar alles is naar wens

  Groeten

  Premie
  7.5
  Service
  5
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  10

 • CCF Francke

  CZ heeft een goede dekking en declaraties worden altijd snel en zorgvuldig verwerkt en uitbetaald. Ook geven ze duidelijke voorlichting.
  Ze beantwoorden mijn vragen duidelijk en correct. Prijstechnisch springen ze er niet direct uit maar de naam geeft een vertrouwd gevoel.
  De Website is ook duidelijk en overzichtelijk, ook op mijn CZ is alles duidelijk en snel te vinden.

  Premie
  7
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  7.5

 • MMeng-Li

  CZ heeft een goede klantenservice. Zij reageren snel op mijn e-mails als ik vragen heb over bepaalde facturen. En telefonisch zijn ze ook snel te bereiken. Geen lange wachtrijen aan de telefoon.

  De zorgkeuze en aanvullende verzekeringen zijn goed. Er is genoeg keuze.
  Ik heb een beugel en ik ken niet een andere zorgverzekering die zoveel vergoed als CZ aanvullende jongeren verzekering doet. Ik kan zelf kiezen naar welke ziekenhuis, tandarts, mondhygieniste en orthodontist ik wil gaan doordat ik een restitutie verzekering aangesloten heb.

  Van mij mocht de basiszorgverzekering wel wat goedkoper, en de aanvullende ook.
  Verder heb ik niks te klagen over CZ.

  Premie
  5.5
  Service
  7
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  5.5

 • HHegien

  Heb hard een nieuwe telefoon nodig want heb al 4 jaar een oude nokia
  en heb niet genoeg geld om er een te betalen

  Premie
  7.5
  Service
  5.5
  Zorgkeuze
  4.5
  Dekking
  10

 • LLennart Duivenvoorde

  Ik heb de CZ basisverzekering met een aanvullend jongeren pakket. Geen overbodige poespas, gewoon wat ik nodig heb. Mijn bril en lenzen worden vergoed, mijn tandarts word vergoed en ik hoef zelfs geen condooms te kopen want deze krijg ik ook van de CZ.

  De premie is altijd te duur, maar als je net als ik nooit iets hebt kan je gewoon je eigen risico omhoog gooien zodat de premie lager word. Ikzelf heb mijn eigen risico op het maximale staan en hierdoor heeft deze verzekering de laagste premie die er is maar toch krijg je de uitstekende service die ik van CV gewend ben. Het eigen risico bedrag heb je binnen een jaar al terug verdient dus dit loont zeker!!

  Goed, goedkoop, duidelijk en geen overbodige verzekeringen, dat zijn de sleutelwoorden van CZ. =]

  Premie
  5
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  6

 • Kkirsten

  Een zeer goede zorgverzekeraar. Ik ben zo positief omdat ik er nooit problemen mee heb gehad en mocht er een keer iets aan de hand zijn werd ik meteen geholpen.

  Premie
  6
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  7

 • RRosalinda Buis

  Super net bedrijf!
  Service qua het te woord staan van mensen is netjes en correct.
  De “presentjes” die je worden toegestuurd als je kind is geboren, jarig is, tandjes krijgt etc. zijn ontzettend leuk gedaan!
  Het totaalpakket o.a. teruggave, verrekeningen en vergoedingen zijn netjes uitgevoerd door CZ.
  Bij problemen o.i.d. makkelijk contact op te nemen en overzichtelijk qua werk.
  Al met al, goede prijs/kwaliteit verhouding.

  Premie
  7.5
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  5.5

 • Aandy

  ze zijn altijd betrouwbaar altijd als er wat is kan je bij ze terecht zo een goeie keuze hebben we gemaakt

  Premie
  5.5
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  9.5

 • Jjanneke

  Ik ben heel blij met mijn zorgverzekeraar. Ik betaal zelf niet veel en ik heb een basispakket, maar ik ben er super tevreden mee.

  Premie
  4
  Service
  5.5
  Zorgkeuze
  5.5
  Dekking
  2.5

 • SS. Jansen

  ik maak alleen gebruik van de basis verzekering, welk ik wel handig vind aangezien ik toch zeer zelden naar de dokter ga en zo dus ook het minste per maand kwijt ben

  Premie
  6
  Service
  3.5
  Zorgkeuze
  5.5
  Dekking
  3.5

 • MMeulepas

  CZ is als zorgverzekeraar een topper.
  De declaraties worden snel verwerkt, de service is goed en de voorlichting is duidelijk.
  De premie zou wat lager kunnen; zeker gezien de enorme winsten die worden gemaakt.

  Premie
  3
  Service
  6.5
  Zorgkeuze
  6.5
  Dekking
  6.5

 • LLea Dörenberg

  CZ heeft een zeer goede service. Wij vinden de prijs/kwaliteit verhouding uitstekend. Door chronische aandoening hebben we helaas meer zorg nodig. De mogelijkheden om in het buitenland behandeld te worden zijn zeer uitgebreid en daar is het ook goedkoper (is tenminste onze ervaring) en de wachttijden zijn korter.
  CZ denkt mee en dat is ook een belangrijk gegeven.

  Premie
  7
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • DDirk(DA) van IJzendoorn

  Ik ben een jongen van 18, en zit in een elektrische rolstoel. op mijn 14e kreeg ik iets in me hersenen waardoor het een zoektocht werd en CZ mijn zorgverzekeraar mij goed hielp. ze kwamen ook zelf met het idee ‘zittend ziekenvervoer’ waardoor dat mij geld scheelde in een regulier taxibedrijf. ook werden we geholpen door een ‘mantelzorgmakelaar’ die ons hielp met de financhele dingen. Al met al erg tevreden over cz!

  Premie
  10
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  8.5

 • MMariska

  Ik vind CZ een goede verzekeraar. Ik ben studente en moet het zelf betalen. Gelukkig kun je bij CZ veel zelf samenstellen, dat is erg fijn! Ik ben verder erg tevreden over mijn verzekering.

  Premie
  5
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  7.5

 • TTamara

  Ik ervaar cz als een goede en fijne zorgverzekeraar. Wanneer ik vragen heb wordt ik altijd vrijwel direct geholpen en vriendelijk te woord gestaan. Ik wordt goed op de hoogte gehouden van ontwikkelingen en wijzigingen per post.

  Premie
  5.5
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  6

 • PPaul van Driel

  Ik ben erg tevreden met CZ. De premie die ik betaal is al een aantal jaar hetzelfde dus daar ik heb weinig over te klagen ( het kan wel altijd lager ).

  Over de service ben ik zeer te spreken. Ongeveer een jaar geleden moest ik iets ondergaan wat normaal gesproken niet vergoed wordt, een laserbehandeling. Maar met een goede uitleg waarom je deze nodig hebt hebben ze toch overwogen om het voor mij te vergoeden. Als dit niet vergoed zou worden zou ik nu nog steeds met hetzelfde probleem rondlopen.

  Wat betreft de zorgkeuze ben ik ook zeer te spreken. Ik kan overal bij mij in de buurt terecht. Ik had ook de vrije keuze om de zorg uit te kiezen. Niet dat er veel keuze is bij mij in de buurt maar toch. Ook dit werd volledig vergoed de eerste maanden.

  Aanvullend heb ik niet veel mee te maken. Momenteel heb ik alleen het aanvullende jongeren pakket, want daar zit alles in wat ik nodig heb.

  Daarnaast als ik naar het kantoor van CZ ga word ik meteen vriendelijk en snel geholpen. Vaak krijg ik dezelfde dag nog een antwoord.

  Ik zou zeggen CZ ga zo door, want ik ben een tevreden klant van CZ

  Premie
  7.5
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  9

 • AAdam Alsabti

  Een goede zorgverzekering je wordt in de meeste gevallen goed geholpen!.
  Vriendelijke mensen ze lachen altijd, en het zijn niet zo van die chagerijnige mensen zoals bij de supermarkt.
  Als je een keer je premie van een maand niet kan betalen is dat geen probleem, en kan je het in termijnen doen ideaal voor studenten.
  Ik raad daarom ook zeker alle studenten en niet alleen studenten en ook ouderen vooral in deze tijd over te stappen naar C.

  Premie
  7.5
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  9.5

  • AAdam Alsabti

   Cz .

 • SSchutt

  Goede zorgverzekeraar, goede service, snelle betaling , goede site.

  Premie
  5.5
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  7.5

 • PPaul Rijken

  De premie is gemiddeld tov andere zorgaanbieders. Door de vele aanvullende pakketten waarbij de keuze wordt vergemakkelijkt door deze specifief te maken voor bepaalde doelgroepen zoals studenten, gezinnen of 50plussers kun je een goede afweging maken. Telkens is een duidelijk en volledig overzicht van de vergoedingen beschikbaar.
  De ondervonden service is prima; er wordt vooruitbetaald om een rekening te voldoen of er volgt een snelle teruggaaf van de gemaakte kosten. Natuurlijk op basis van het afgesloten contract.
  Ook is men steeds beschikbaar voor overleg over bv een behandeling.
  Kortom, al vele jaren een tevreden klant.

  Premie
  5.5
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  9.5

 • JJoosten

  goede verzekering en goede en snel antwoorden op vragen via chat op hun site.

  Premie
  5.5
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  7.5

 • WW. de Marco

  Ik ben tevreden over deze zorgverzekeraar. Service is goed, wanneer er veranderingen moeten plaatsvinden in het verzekeringspakket wordt je goed geholpen bij de keuze.

  Ik ben wel van mening dat de zorgverzekering in Nederland over het algemeen teveel kost maar dit is bij elke zorgverzekering.

  Premie
  7
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  7

 • MMeng-Li

  CZ heeft een groot en verschillend pakket te bieden.
  Ik zelf maak veel gebruik van de orthodontist en tandarts. De aanvullende verzekering jongeren bij CZ vergoed echt veel vergeleken met andere zorgverzekeringen. Ik ben daarom erg blij dat ik bij CZ zit (sinds 2012). Onlangs dat de maandelijkse prijs 127 euro is, ben ik erg tevreden met hoeveel er vergoed wordt door CZ qua tandarts, mondhygieniste en orthodontie.

  Daarnaast kan je zelf bepalen of je de rekening vooraf of achteraf wil hebben. De rekeningen die ik krijg per acceptgiro komen vlak na dat ik bijvoorbeeld naar de tandarts ben geweest. Zo ben ik in staat om gelijk mijn rekeningen te betalen. Sinds kort betaal ik mijn rekeningen online. En ook dit werkt prima!

  Verder maak ik gebruik van de psycholoog. Ook hier wordt een gedeelte vergoed. Omdat CZ een groot gedeelte van de tandarts, mondhygieniste, orthodontie en psycholoog vergoed heb ik ervoor gekozen om bij CZ een aanvullende verzekering te nemen naast mijn basisverzekering (restitutie).

  In het verleden heb ik een aantal vragen gehad over bepaalde dingen en de vraag was vooral hoeveel CZ vergoedt. Klantenservice heeft mij goed geholpen, zowel per telefoon als e-mail. De reactiesnelheid op mijn vraag per e-mail was vrij snel. Sneller dan de T-Mobile klantenservice waar het meestal twee dagen duurt voordat je een antwoordt krijgt die je eigenlijk niet had willen hebben (verkeerd antwoord op mijn vraag, is één keer gebeurd).

  Wanneer mijn beugel eruit is (die ik sinds 2010 heb) zal ik mijn aanvullende verzekering stop zetten, maar ik blijf wel bij CZ, omdat ik hier zelf kan bepalen waar ik naar de tandarts etc kan.

  Dus het komt erop neer dat ik:

  een 8 geef op klantenservice van CZ en de snelheid van hun reactie per e-mail.
  een 8,5 geef op wat CZ te bieden heeft
  een 7,5 geef op wat CZ allemaal vergoedt voor haar klanten

  Premie
  6
  Service
  5.5
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  5.5

 • Cc achterberg-

  vind de zorgpremies bizar hoog en totaal niet meer in verhouding staan.
  vind de hele zorgtoeslag ook erg omslachtig.veel werk wat extra kosten zou kunnen besparen door gewoon te laten vervallen

  Premie
  2
  Service
  5.5
  Zorgkeuze
  5.5
  Dekking
  5.5

 • Rron kengen

  Ik ben al meer dan 14 jaar verzekerd bij cz. Ik heb een top verzekering met aanvullend tand en fysiotherapie in verband met mijn beroep.
  Gelukkig heb ik er maar weinig gebruik van hoeven maken de laatste tijd.
  Maar toen het nodig was voor mijn rug kwamen die extra behandelingen goed uit en werd alles heel goed geregeld door mijn zorgverzekeraar. Ook telefonisch ben ik altijd goed, duidelijk en zeer vriendelijk te woord gestaan. Kortom een heel plezierige samenwerking met cz.

  Ron Kengen

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  9.5

 • TTim Verwijmeren

  Cz vindt ik een goede verzekeraar. Goede service. Vooral de site vindt ik heel overzichtelijk. Ook makkelijk dat je kan inloggen. Je heb alleen niet zelf in de hand wat voor jou de juiste zorgkeuze is. Aanvullend heb ik niet veel ervaring mee

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  6.5
  Dekking
  4.5

 • JJan Vugs

  Al vele jaren ‘lid’. Vergelijken met andere zorgverzekeraars is lastig. Vrij moeilijk om uit te vinden wat en in welke mate in welk pakket zit. Communicatie via de website is matig. Wel goed is de zorginkoop en het anticiperen op marktontwikkelingen in de zorg. Aanvullende modules zijn relatief duur en mager qua dekking. Winsten worden niet doorgegeven aan de deelnemers maar opgepot. Dankzij de 350euro eigen risico wordt zorg mijden voor grote groepen deelnemers bittere praktijk hetgeen mogelijk leidt tot lagere kosten voor CZ, maar ook minder premie-inkomen doordat de aanvullende verzekering als eerste word geschrapt. Koers van CZ in deze is weinig transparant. Rapportcijfer voor het geheel is een nipte 6.

  Premie
  5
  Service
  3.5
  Zorgkeuze
  4
  Dekking
  4

 • HHuug

  Ik ben al jaren bij CZ verzekerd en ben er tevreden over. Natuurlijk gaat er ook wel eens iets mis, maar als ik sommige andere mensen hoor over wat er bij andere zorgverzekeraars mis gaat, dan denk ik dat ik tevreden mag zijn.

  Ik vind de helpdesk erg prettig. Dat goede persoonlijke contact maakt het toch gemakkelijker om iets uitgelegd te krijgen. En ja, dat de premie verschrikkelijk duur is en er steeds minder wordt vergoed, daar kan het CZ niets aan doen, dat ligt bij de regering. Bij de andere zorgverzekeraars is het wat dat betreft ook niet beter. Dus ik blijf lekker bij mijn vertrouwde CZ.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  9

 • JJos

  Goede, vriendelijke en duidelijke klantenservice zonder verrassingen.
  Contact via email, chat, bellen of persoonlijk contact op CZ kantoor in de buurt.
  Aanvullende pakketten op maat.
  Online is veel te regelen zoals polis wijzigen, mutaties persoonlijke gegevens, etc.
  Online indienen van nota’s via mijn CZ en altijd snel uitbetaald.
  Online inzien van declaraties en verbruik eigen risico.
  Online bekijken van correspondentie met CZ.
  Online actuele stand maximale vergoeding versus verbruik.

  Online zaken regelen vind ikzelf makkelijk maar mijn moeder regelt zonder computer alles via persoonlijk contact direct op het CZ kantoor in de stad.

  In alle opzichten ben ik zeer tevreden over deze verzekeraar.

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8.5
  Dekking
  9

 • JJeroen Lambregts

  Al met al, ben ik op dit moment tevreden over CZ, de keren dat ik een beroep moest doen op mijn zorgverzekering hebben zij me altijd goed geholpen.

  Daar ik vrijwel nooit ziek ben of zorg nodig heb, betaal ik toch elke maand een bedrag van € 122,85. Ik begrijp dat dit nodig is, echter zou ik het hoogstwaarschijnlijk ergens anders goedkoper kunnen doen. Ik ga aan het einde van dit jaar toch maar eens een keer een vergelijking maken op jullie website.

  Premie
  7.5
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  6

 • JJaap van Neerven

  De markt van zorgverzekeraars is er ondoorzichtig en naar mijn mening niet echt consument vriendelijk. Ik ben zelf vanaf 2010 diabetes patient en ben als gevolg van het spuiten met insuline 16 kg aangekomen maar conform de richtlijnen kom ik niet in aanmerking voor het nieuwe medicijn dat gewichtstoename als gevolg van insuline spuiten moet voorkomen. Erg jammer. Ik ben nog niet vet genoeg. BMI moet 35 of meer zijn. Ik ervaar het als groot en niet persoonlijk en zeker niet actief in preventieve ondersteuning. Na de melding 3 x daags extra te moeten gaan spuiten heb ik besloten te gaan sporten (en niet extra spuiten) waardoor de resultaten volgen de internist in het Radboud geweldig zijn en zelfs de insuline nu reeds met 25% gereduceerd is. (doelstelling: ik wil er vanaf zijn). Nu gaan we vandaag met het Radboud en dieetconsulenten aan de slag om de resultaten verder te verbeteren zodat ik als het even kan hier volledig vanaf kan komen (het nieuwe alternatief op insuline zou hierin ook helpen). Dit allemaal op eigen initiatief zonder enige actie van mijn zorgverzekeraar. En zij zullen hier tenslotte veel geld mee gaan besparen.
  Ik ga als we iets verder zijn voor het gehele gezin shoppen naar een nieuwe verzekeraar en ga dan ook letten op preventieve programma’s en niet alleen op symptoom bestrijding.

  Groeten,

  Jaap van Neerven

  Premie
  5.5
  Service
  5.5
  Zorgkeuze
  5
  Dekking
  6.5

 • AAndre Heinenberg

  Ben erg teverden met CZ.
  Premies zijn oke, en de service is super goed.
  Makkelijke online declareren en snel geld terug op rekening.
  Rondom super

  Premie
  8
  Service
  8.5
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  7

 • Mmariette de hart

  tot nu toe erg tevreden

  Premie
  6
  Service
  5.5
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  7

 • Mmariette de hart

  ik ben tevreden over deze zorgverzekeraar omdat er veel in het basispakket zit en de mogelijkheid is er om zelf een ziekenhuis etc. naar keuze uit te kiezen waar je behandeld wilt worden. er zijn zorgverzekeraars waar je behandeld moet worden door een specialist die hun uitkiezen dit is niet mijn keuze ik wil zelf alles in hand houden en ik merk dat dit bij CZ mogelijk is.
  daarom was CZ onze keuze. tevens zijn wij collectief verzekerd via de werkgever van mijn man. dit scheelde best veel in de premie en het was meteen ook een aanvullend pakket.
  wij zijn een gezin bestaand uit 4 personen waarvan 2 kinderen en dan vind ik het heel belangrijk om een verzekering te hebben die bij het gezin past en daarom was dit onze keuze verder heb ik me niet zo erg verdiept in zorgverzekeraars je ziet door de bomen het bos niet meer zoveel zijn er op de markt.

  Premie
  5.5
  Service
  6.5
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  7.5

 • JJeannette

  Ziektekostenverzekering zonder verrassingen. Duidelijke polis en polisvoorwaarden.
  Klantenservice goed bereikbaar en deskundig.
  Wij zijn nog nooit voor verrassingen komen te staan m.b.t. afrekeningen.
  Je kunt zelf duidelijk uitkiezen wat je wel en niet aanvullend wilt verzekeren. Hierdoor sluit je ook dingen uit die je absoluut niet nodig gaat hebben.
  Kortom, wij hebben geen spijt van de overstap naar CZ.

  Premie
  8
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  7

 • NNick Breuer

  Zeer goede service, bij goede uitleg wordt eigenlijk alles wel vergoed. Ik ben erg tevreden. Ik zou zeggen: ga zo door!

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • Rrandy

  CZ, to the point, vergoed wat ik instuur, geen problemen mee gehad tot nu toe, helpdesk kort maar krachtig, formulieren makkelijk aan te vragen, inloggen mijn cz perfect.
  Premie is altijd te hoog, maar waar niet. Verder tevreden hierover

  Premie
  5.5
  Service
  6
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  5

 • SSandra van Nuil

  Om te beginnen vind ik de combinatie om een telefoon te winnen door een zorgverzekeraar te beoordelen erg bijzonder, maar toch sluit het in dit geval eigenlijk best op elkaar aan. Zelf maak ik gebruik van het “vakbondspakket” van CZ, een collectief pakket via mijn werkgever, CNV Vakmensen (een vakbond uiteraard). Dit pakket bevat gunstige voorwaarden en de prijs/kwaliteitverhouding tussen aanvullende zorg en de bijbehorende premie is uitstekend.

  Ook de uitleg en formulering van voorwaarden en vergoedingen zijn kraakhelder. Via internet kun je met je DigiD of een eigen inlogcode naar Mijn CZ en daarin zie je al je vergoedingen en de ingediende nota’s keurig op een rijtje en ook een duidelijke stand van zaken over je eigen risico. Je komt dus nooit voor verrassingen te staan. En zo kun je meteen controleren of alles klopt. Bij oneffenheden stuur je een mailtje of je belt even met de klantenservice en binnen 1 of 2 dagen is de zaak dan opgehelderd. Zowel per telefoon als per e-mail word ik altijd zeer vriendelijk benaderd.

  Ik ga er van uit dat je met een Samsung Galaxy S4 ook probleemloos kunt inloggen in Mijn CZ, dus uiteindelijk komen Samsung en de zorgverzekeraar elkaar dan toch tegen!

  Complimenten voor deze leuke actie, want het feit dat ik hieraan meedoe, wil wat zeggen!

  Hartelijke groet,
  Sandra van Nuil

  Premie
  7.5
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  7.5

 • DDick

  geen idee