Direct naar

Kenmerken

 • App de verpleegkundige
 • Gratis huidcheck met SkinVision

Over CZ

CZ behoort tot één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland en is risicodrager voor OHRA en Nationale Nederlanden.

Bij CZ kies je uit drie verschillende basisverzekeringen, zowel natura- als restitutie. Deze polissen kunnen aangevuld worden met verzekeringen die aansluiten bij jouw zorgbehoeften en leeftijd.

 • Jongeren kunnen bijvoorbeeld kiezen voor het jongerenpakket met vergoedingen voor anticonceptiemiddelen en vaccinaties.
 • Gezinnen met kinderen kunnen gebruik maken van dekkingen voor orthodontie.
 • Voor ouderen is er een speciale 50+ verzekering met afgestemde dekkingen, zoals dekking voor een kunstgebit of een hoortoestel.

Voor studenten, jongeren en andere verzekerden die over het algemeen weinig gebruik maken van zorg en geen probleem hebben met een internetverzekering, zijn er ook CZdirect en Just.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2023€ 149,00€ 138,25€ 131,90-
2022€ 145,25€ 134,50€ 126,75-
2021€ 138,50€ 129,60€ 123,10-
2020€ 127,45€ 120,95€ 114,95-
2019€ 131,65€ 124,80€ 120,45-
2018€ 122,60€ 116,25€ 112,15-
2017€ 119,05€ 112,85€ 108,90-
2016€ 110,70€ 104,95€ 101,30-
2015€ 106,00€ 100,50€ 97,00-
2014€ 101,20€ 95,90€ 92,55-
2013€ 109,80€ 105,60€ 101,90-
2012€ 110,30€ 107,80€ --
2011€ 107,00€ 104,50€ --

Wat vind je van CZ?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


1.639 reviews over CZ

 • PP.Reuvers

  hulpvaardig, zoekt het goed uit, biedt bijv. alternatieven

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
 • WWim van de Berge

  Ben al langere tijd bij CZ het is niet de goedkoopste maar wel de juiste voor ons betalingen in het buitenland worden op de goede manier verwerkt ben heel tevreden met CZ

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
 • BBob

  Voor mijn vrouw en mij loopt al enige jaren hier een aanvullende polis. Ondanks het steeds verder afschalen van dekking en beperkingen in keuze voor een juist pakket zijn de premies steeds blijven stijgen. Collectief verzekeren leverde slechts een marginaal voordeel.

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  8

  Service
  6
 • HH Eijkelenboom

  Goede verzekering

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9
 • AAlfreda Gankema

  ben over alles tevreden

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
 • MMostafa Elhenawy

  Het is heel goed

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  6

  Service
  6
 • JJ verhees

  Probleemloos contacten

 • MM.C. Friskes

  Ik ben heel tevreden over mijn verzekeraar

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
 • JJur Schuur

  Altijd goed geholpen

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
 • AA.Vis

  Al jaren aangesloten bij deze verzekeraar Zeer goede service zowel per mail als per telefoon. Zeer ruime Fysio hulp en wat de premie betreft, ook als minima zeker betaalbaar voor het hele pakket. Zeer tevreden.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AAndre Vis

  Mijn persoonlijke ervaring is dat CZ een zeer betrouwbare verzekeraar is waarbij je ook nog middels mail adviezen krijgt over gezond(er) leven. Ook zeker zeer goed bereikbaar per telefoon en mail. Voor mij een top verzekeraar.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
 • AAnita Vukovic

  Het valt toch tegen die eigen bijdrage.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  6

  Service
  6
 • EElly Bogman-Kuipers

  Altijd juiste afhandeling zorgkosten

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
 • HHarold Wolf

  In een woord goed. Accuraat, snel en duidelijk.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
 • DDos Santos

  ik ben er zeer tevreden met mijn zorgverzekeraar tot nu toe niks te klagen, ik raad het aan,meer hoef ik niet te zeggen

  Service
  8
 • GGideon Roseberg

  Goed. fijne regels voor orthodontist.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
 • BBen

  Je betaalt een aanzienlijke premie voor een uitgebreid pakket maar als je aanklopt voor vergoedingen dan staan die in schrille verhouding tot wat je aan premie betaalt. Nu podoloog en zooltjes nodig. Ik krijg dan qua vergoeding nog geen 200 euro terwijl ik 2 tientjes minder dan dat bedrag al aan premie per maand betaal. Dat bedrag ben ik sowieso al kwijt aan de zooltjes zelf. Laat staan het bezoek aan de podoloog. Dus alsnog zelf flink betalen. Waar heb ik dan al die jaren premie voor betaald?

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  5

  Service
  2
 • Jjan

  Waardeloos, ze keren gewoon niet uit en komen met smoezen dat ze een nieuw systeem hebben en dat het langer duurt dan normaal

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
 • AA. C

  Slecht declaraties duren veels te lang!!!!

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
 • AAnn

  Rekeningen kloppen niet. Bedragen van dezelfde maand worden meerdere keren in rekening gebracht. Men verwijst naar ‘mijn cz’ maar papieren nota’s en ‘mijn cz’ komen niet overeen. Het lijkt een bodemloze put….

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  6

  Service
  2
 • KKaya

  Toen ik een zorgverzekeraar aan het uitkiezen was, beloofde CZ me aan de telefoon dat ze me voor een bepaalde behandeling zouden vergoeden met .
  Nu ik eenmaal bij ze aangesloten ben, zeggen ze van niet.

  Daarbovenop was mijn contact met CZ zeer slecht: ze wachtten bij ieder bericht wekenlang om antwoord te geven steeds, hun afdeling Juridische Zaken is alleen per post bereikbaar (terwijl ze je zelf wel kunnen terug mailen) & ze geven geen antwoord op mijn vragen.

  LHBTI+ mensen en mensen in het algemeen opgelet: CZ is een verzekeraar die ronduit liegt tegen (potentiële) klanten. Laat je nóóit verzekeren bij CZ.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
 • LLin

  Het is “goedkoop” en daar is alles mee gezegd. Klanten van CZ kunnen vrijwel nergens terecht voor GGZ. Inmiddels meerdere keren afgewezen omdat ik verzekerd ben bij CZ. Schandalig dat mensen met een depressie en andere mentale gezondheidsklachten nergens terecht kunnen. Ik ga direct overstappen wanneer dit mogelijk is en raad deze partij absoluut niet aan.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
 • IIlse van der Geld

  Mijn dochter heeft een medische indicatie voor een zuivere accomodatieve esotropie. En ookal schrijft de zorgverzekeringswet voor dat dit vergoed moet worden. CZ doet het niet. Schandalig.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  6
 • MMartyna

  In Nederland ben ik bij de meeste artsen in verband met mijn rug geweest, UMC Utrecht UMC Leidschendam, Bronovo, Erasmus MC Rotterdam…. De laatste optie was operatie in het buitenland, een van de beste artsen gevonden in Duitsland. Aanvraag gedaan bij Cz.nl voor de vergoeding van de operatie. Aanvraag is afgewezen, er waren genoeg documenten en bewijsstukken gestuurd.
  Maar hun hebben zo belangrijke aanvraag beoordeeld alleen door 1 brief met MENING van 1 arts uit HMC Bronovo, die niks te maken had met de rug en die ik in mijn leven maar 4 min lang heb gezien. Hij zei dat hij vindt dat vreemd, en onnodig om naar buitenland te gaan want als Nederlandse artsen geen optie zien voor verbetering dan bestaat die optie ook niet.
  Ze houden liever die geld in hun zak dan dat ze iemand gaan helpen met het vergoeden van behandeling in het buitenland die dagelijks leven kan verbeteren en pijn verminderen.

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
 • Hharry

  slechter verzkering heb je niks aan. alleen maar betalen en er niks voor terug krijgen

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
 • Aanoniem

  slechte verzekering. heb je niks aan doen er alles aan om niks te hoeven vergoeden. werken je altijd tegen. je heb echt helemaal niks aan. maar goed zo zijn alle verzekeringen ze willen je geld hebben en er niks voor terug hoeven doen

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
 • LLenie

  Ik word al jaren heel goed geholpen door CZ. Er is een hele goede klantenservice die altijd je vragen beantwoord. Ook hebben ze me al eens geholpen bij wachtlijstbemiddeling. De premie is wel te hoog maar vanwege de goede vriendelijke en professionele service blijf ik lid van cz.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • SStefan

  Helaas altijd al klant bij ze geweest tot we ze nodig hadden en we zelf met rekeningen kwamen te zitten van duizenden euro’s. Want ja corona druk in de zorg kon niemand wat aan doen dus dan moet je het zelf betalen.
  Gelukkig vergoeden ze 1 keer een beetje en als je dat aangepakt hebt was dat coulance. Oftewel zaak afgedaan niet zeuren

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • GGrzegorz Piotrowicz

  alles in orde tegen de tijd dat ik een hogere dramaverzekering aanvroeg

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • WWesley

  Veelste duur

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • CChris

  CZ lost my letter from my dentist confirming I didn’t have any expensive treatments. They didn’t tell me and downgraded my insurance to the middle band for dental cover. Currently going through legal proceedings as they refuse to change my insurance back. They tried to charge me additional fees for not paying the insurance while going through legal proceedings to put pressure on me

  Also, an agent hung up on me today after I asked him to wait as I was talking to my girlfriend and not him.

  AVOID AVOID AVOID

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • BB.

  Bij CZ is het niet mogelijk je zorgverzekering op te zeggen. Dat moeten zij goed vinden?? Volgens mij hebben ze daar de boel niet helemaal op een rijtje!! Als ik mijn zorgverzekering op zeg dan maak ik dat ui en niet CZ. Achtelijk zooite daar!! Wat verbeelden ze zich wel niet? Onderstaande is recatie op opzegging……..

  “Geachte heer, mevrouw,

  Bedankt voor het doorgeven van uw aanvraag voor het opzeggen van de verzekering op 27 december 2021. Wij verwerken deze aanvraag zo snel mogelijk.

  De aangevraagde einddatum is 31-12-2021
  Om te beoordelen of de verzekering op de door u aangevraagde datum kan worden stopgezet, kan het zijn dat wij nog contact met u opnemen.

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
  • RR.

   @B. Misschien eerst beter lezen….
   Er staat nergens dat je niet kan opzeggen. Deze reactie is een standaardreactie die je van elke zorgverzekeraar krijgt……

 • TTineke kuipers

  Zijn al meer dan 25 jaar bij CZ en hebben echt nog nooit wat te klagen gehad
  Kreeg in 2019 diagnose kanker moest een dure behandeling ondergaan in UMCG niks geen moeilijkheden en dat is als je te horen krijgt dat je kanker hebt fanrasties want zorgen heb je dan genoeg

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • EElena Kasparova

  Ze hebben Altijd een goeie service verleend. Ze proberen zo snel mogelijk voor jou op te lossen. Ze hebben vriendelijke medewerkers zoals aan de telefoon en in de winkel zelf. Ze helpen snel met de vragen en geven kort en bondig aan wat er gedaan zou kunnen worden of wat er de volgende stap zou kunnen zijn. Er is altijd Uitgebreide zorg uit te kiezen.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • KKasper

  Kan overal medische hulp krijgen en de premie is naar verhouding met andere zorgverzekeraars zeer goed.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9
  Dekking
  9
 • Aancilla

  premie is ietwat aan de hoge kant, maar je krijgt er veel voor terug.
  Vriendelijke en geduldige service-medewerkers

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • LLeila Abdirahman

  Goed

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  4

  Service
  6
  Dekking
  8
 • VVollering

  prima geen problemen

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • LLeila

  Goed, maak zo niet gebruikt van.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  6

  Service
  8
  Dekking
  4
 • AAlfreda Gankema

  geen enkele problemen mee gehad

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AArjen

  CZ is niet de goedkoopste zorgverzekering maar biedt uitgebreide vergoedingen en goede service die het voor mij de meest waardevolle zorgverzekeraar maken. Dit al voor vele jaren en geen intentie om te switchen naar een andere aanbieder.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  9
 • Jjackson

  Een fijne zorgverlener waar je altijd krijgt waar je recht op hebt, die een eigen zorgapp heeft waar je nota’s kan declareren. Een ook als je belt krijg je snel een medewerker aan de lijn. Zelfs een betalingsregeling is totaal geen probleem.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  9
 • Aanne

  gewoon al jaren goed ben er al 45 jaar bij dus geen zin om over te stappen naar een ander.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Sseval

  Alles is duidelijk. Online kun je informatie opvragen en uiteraard ook telefonisch. Na kantoortijden kun je ook bellen. Duidelijk overzicht wat wel en wat niet wordt vergoed. Ook de mogelijkheid voor een aanvullende tandartsverzekering is prettig.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Llouise

  Misschien niet de goedkoopste! maar zeker wel de beste , bij vragen even bellen en direct een antwoordt. Declaraties worden snel betaald!Eigen zorgkeuze is geen probleem. Een top Zorgverzekeraar!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • PPetra koolen

  Voor mij is dit een goede keus, heb ook niet veel nodig.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7
  Dekking
  7
 • EE.Vereecken

  Voor ons in Zeeland is dit een hele goede zorgverzekeraar, ze bieden de mogelijkheid (zonder extra kosten) te kiezen voor een ziekenhuis in België je hebt hiervoor wel toestemming nodig maar dat is normaal geen probleem. Een opmerking wat betreft de aanvullende verzekering qua alternatieve en ADL hulpmiddelen, b.v. de vergoeding per bezoek bij de osteopaat staat al jaren op max 40 euro terwijl deze wel al jaren de bezoeken verhoogd en wat betreft de ADL hulpmiddelen, als je daarvoor verzekerd bent bepaald CZ of iets een alle daags hulpmiddel is of niet, dit zou op zich een stuk duidelijker kunnen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  7
 • TTruus Maat

  Ik ben zeer tevreden over de zorgverzekering bij CZ. Goede premie en altijd goed geholpen zo nodig.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • TTiny Biard

  Alles goed verzekerd? Bij CZ staan ze altijd voor je klaar met een vriendelijk gebaar. Bij CZ is alles in de puntjes geregeld! Goed verzekerd als een goede gast, dan is het CZ die bij jou past!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AAnouk

  Altijd een goede service. Jammer dat ontharing van het gelaat maar eenmalig wordt vergoed, terwijl je hier toch nog regelmatig voor terug moet komen.

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7
  Dekking
  5

Kan het goedkoper?