Direct naar

Kenmerken

 • App de verpleegkundige
 • Gratis huidcheck met SkinVision

Over CZ

CZ behoort tot één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland en is risicodrager voor OHRA en Nationale Nederlanden.

Bij CZ kies je uit drie verschillende basisverzekeringen, zowel natura- als restitutie. Deze polissen kunnen aangevuld worden met verzekeringen die aansluiten bij jouw zorgbehoeften en leeftijd.

 • Jongeren kunnen bijvoorbeeld kiezen voor het jongerenpakket met vergoedingen voor anticonceptiemiddelen en vaccinaties.
 • Gezinnen met kinderen kunnen gebruik maken van dekkingen voor orthodontie.
 • Voor ouderen is er een speciale 50+ verzekering met afgestemde dekkingen, zoals dekking voor een kunstgebit of een hoortoestel.

Voor studenten, jongeren en andere verzekerden die over het algemeen weinig gebruik maken van zorg en geen probleem hebben met een internetverzekering, zijn er ook CZdirect en Just.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2023€ 149,00€ 138,25€ 131,90-
2022€ 145,25€ 134,50€ 126,75-
2021€ 138,50€ 129,60€ 123,10-
2020€ 127,45€ 120,95€ 114,95-
2019€ 131,65€ 124,80€ 120,45-
2018€ 122,60€ 116,25€ 112,15-
2017€ 119,05€ 112,85€ 108,90-
2016€ 110,70€ 104,95€ 101,30-
2015€ 106,00€ 100,50€ 97,00-
2014€ 101,20€ 95,90€ 92,55-
2013€ 109,80€ 105,60€ 101,90-
2012€ 110,30€ 107,80€ --
2011€ 107,00€ 104,50€ --

Wat vind je van CZ?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


1.586 reviews over CZ

 • IInemarie Diephuis koalsie

  Heb nog nooit problemen gehad met deze zorg verzekering

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  8
 • AA. Hendrikd

  CZ? Niet doen! Erg slechte ervaringen mee. Ingewikkelde manier van automatische incasso en communiceren hebben ze. Met als gevolg dat automatische incasso laat op gang komt, niet duidelijk is welke factuur bij welke maand hoort. En na gemiste incasso gooien ze je uit de aanvullende verzekering. Zonder mail, zonder brief. En als je dit dan bij toeval ontdekt, laten ze je weten dat je binnen 30 dagen had moeten reageren. Kortom, beslist niet klantvriendelijk! En met het risico dat je uiteindelijk je tandartsrekening uit eigen zak kunt betalen.

 • HH.ns

  Heb getaperd met antidepressiva en moet nog vergoed worden wat ze niet willen doen. wat wel moet volgens hun eigen regels

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  6

  Service
  1
  Dekking
  4
 • IIvar

  Erg tevreden met CZ! Goede service en complimenten aan de mevrouw die me net te woord stond.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  9
 • FFJ

  Waardeloze zorgverzekering, oplichters eerste klas, te verschrikkelijk en triest gewoon!!! Bijna 30jr bij hun verzekerd maar eind vh jaar ben ik weg bij deze onbetrouwbare geldgraaiers

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • AA. Murray

  Al 30 jaar klant bij CZ. De afgelopen paar jaar steeds minder tevreden.

  CZ is accuraat. Het CZ systeem is makkelijk, betalingen en overzichten gaan snel en overzichtelijk. CZ is goed bereikbaar. Medewerkers zijn vriendelijk en beleefd.

  CZ wordt echter steeds duurder en de vergoedingen steeds beperkter vooral op het gebied van tandarts (nog steeds de hoogste vergoeding t.o.v. andere verzekeraars) en natuurgeneeskundige behandelingen. En tot mijn teleurstelling ook preventieve behandelingen worden beperkt.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  6

  Service
  6
  Dekking
  6
 • NNiels

  Het is een chaos om uit te zoeken of je wel verzekerd bent of niet. Ik heb speciaal een verzekering genomen met alternatieve geneeswijzen maar een van de meest veel voorkomende en bewezen geneeswijzen worden niet vergoed terwijl vage dingen wel vergoed worden

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  10

  Service
  2
  Dekking
  2
 • MMonique Willems

  Hele slechte ervaring
  Eerst 0.01 overmaken voor de incasso en daarna krijg je gewoon nog een nota die je moet betalen. Is toch niet
  Logisch!!!!!Zo onduidelijk allemaal dat die nota nog overgemaakt moest worden, waarvoor is die 0,01????????
  Helaas is die nota naar een incasso bureau gegaan met als gevolg €40,- boete.

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
 • Bbert jongen

  cz komt ieder jaar met wat nieuws nu weer preverentie beleid de apotheker zegt gewoon dat hij het niet vergoed krijgt van het cz nadat ik gebeld heb met het cz die zeggen weer als er medische noodzaak op vermeld staat wel Apotheek zegt NEE trekken zich niks aan van Specialist of Huisarts want ik krijg uitslag en hartkloppingen van de vervangende en goedkopere medicijnen dus ben verplicht ze zelf te bekostigen het verschil tussen het goedkope en duurder zelf bijbetalen is niet mogelijk

  Premie
  3

  Zorgkeuze
  8

  Service
  1
  Dekking
  8
  • MMiranda

   @bert jongen
   Hier ook klachten van goedkopere longmedicijnen!
   De apotheker en de CZ blijven naar elkaar wijzen als je ze erop aanspreekt. De MEDISCHE NOODZAAK die de huisarts heeft vermeld stelt niks voor, gaan ze “gewoon” aan voorbij en dat terwijl geen enkele medewerker van de CZ of van de apotheek mij persoonlijk kent, maar ze wel beslissen over mijn verdere leven!
   Ik snap dat de zorg een grote kostenpost is, maar 5 puffers per jaar is goedkoper als 10 dagen opname in het ziekenhuis!

 • Aandor luchian

  de tweede en laatste jaar bij cz! ze vertellen dat ze iets vergoeden en vervolgens sturen ze een nota! nooit meer voor mij en mijn gezin hier.

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • EEVB

  Wat een verschrikkelijke verzekeringsmaatschappij. Alles wat ze willen is geld binnen graaien maar als ze moeten vergoeden begint het gezeik.

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • JJVB

  Dure verzekering met nihil vergoeding.

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  2
  Dekking
  1
 • Tthemajortwiz

  meest trieste zorgverzekering die Nederland te bieden heeft. hebben totaal de boekhouding niet in orde. durven je medicatie in rekening te brengen die je nooit in je leven hebt gehad. ze vergoede zorg aan zorgverleners die nooit geleverd is geworden. gewoon weg triest dat je dan ook nog zoveel moet betalen voor waardeloze service.

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
  • HHoma

   @themajortwiz ben blijf dat ik alles hier heb gelezen voordat ik verzekering afsluit met hun.

 • MMonika

  I do not recommend, they made me pay my own contribution for the family doctor! Every months 25€

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • RRoos

  Jarenlang bij CZ geweest maar na ervaringen afgelopen jaren besloten over te stappen. Ik ben migraine patiënt en vorig jaar kreeg ik opeens een ander merk medicijnen voor mijn aanvallen, die keuze was door CZ gemaakt, zonder enige communicatie daarover. Hoewel de werkzame stof hetzelfde is, en je dus verwacht hetzelfde medicijn te krijgen, bleek de werking toch echt heel anders. De werking was een stuk langzamer, waardoor ik veel zieker werd en de medicijnen dan vaak geen nut meer hebben. In overleg met apotheek een ander merk weer uitgeprobeerd, dat werkte. Maar CZ bleef zich bemoeien ermee. Hoewel zij het tot pasgeleden wel vergoedden. Dat bleek een fout volgens hen, en hoe aardig vonden ze het wel niet van zichzelf dat ze ondanks dat toch nog een maandje mijn medicijn vergoedden, maar daarna niet meer.
  Sorry, maar vergoeding van medicijnen en zorg is toch de reden dat ik verzekerd ben. Als een bedrijf de service niet levert, waarvoor ik ze betaal. Dan ga je normaal op zoek naar elders. En vooral de reden erachter vond ik stuitend, prijsverschil van 1,45 euro (op een pakje medicijnen van 30 euro). De communicatie hieromheen is wat mij definitief wegjaagde van CZ. Ronduit onpersoonlijk en kil, op elke vraag die ik ze stuurde kreeg ik hetzelfde copy paste antwoord, dat nooit antwoord gaf op mijn vragen. Stuurde ik dan vervolgens negatieve feedback daarop, dan kreeg ik te horen dat ik al antwoord had gehad. Totaal geen oog voor de mens, je bent hier echt een nummer. Dat dat ook anders kan merkte ik al voordat ik overstapte toen ik contact opnam met de klantenservice van mijn nieuwe verzekeraar, die de tijd nam om snel, persoonlijk en vriendelijk antwoord te geven.
  CZ is prima zolang je je precies aan hun regeltjes en ideeen houdt, maar zodra je iets anders wil omdat je ook maar een mens bent. Met een ziekte die je functioneren ernstig beïnvloedt. Dan kan dat ze niks schelen, bureaucratie gaat voor de mens.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  3

  Service
  1
  Dekking
  3
 • MM. De Vries

  Ik heb een collectieve verzekering bij CZ. Ik kreeg na veel keer vragen een lijst met de verzekeringen en de premies. Waar alles van 2020 op staat. Daarna, omdat ik de fout door gaf, een mail met een link naar de premies van 2020. Ik weet nu nog niet wat de premies voor 2021 zijn.

  Premie
  3

  Zorgkeuze
  2

  Service
  1
  Dekking
  2
 • EEdwin Koops

  Op een kantoor werd mij persoonlijk uitgelegd wat het beste was voor ons gezin en werd uitgelegd dat het allemaal digitaal kon worden ingestuurd en bij vragen kon je ook eventueel chatten of bellen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  8
 • HHans van der Molen

  Altijd op tijd en nooit een probleem achteraf, heel duidelijk en eerlijk.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • CCor Coerse

  Een goede en degelijke zorgverzekeraar ik kan geen betere bedenken.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • JJan

  Is voor mij de beste keuze en kan ik altijd bellen voor advies en uitgebreide uitleg.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Ll.houtekamer

  heb goede ervaringen met cz.
  wordt altijd vlot te woord gestaan en goed geholpen.
  nota’s worden snel uitbetaald

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  9
 • KKarel Mentink

  Geen problemen en alles verloopt soepel met de rekeningen. Deze worden duidelijk weer gegeven.
  De polis voorwaarden zijn duidelijk.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  9

  Service
  6
  Dekking
  8
 • PPiet van Zundert

  Mijn zorgverzekeraar heeft jammer genoeg steken laten vallen, die ook andere zorgverzekeraars, na bij verschillende mensen die anders verzekerd waren, bij het beleid rond de medicijnvergoeding.
  Zelf gebruikte ik op aanraden van mijn specialist een fabrieksmedicijn die beter zou zijn dan de alternatieven.
  Mijn apotheker meldde mij, dat de verzekering dit medicijn niet meer rechtstreeks vergoedde, zodat ik zelf het medicijn moest betalen en de rekening naar de verzekering zou moeten sturen.
  Het gaat hierbij dan om een bedrag van € 810,- per jaar.
  Iets dat ik niet kan betalen.
  Navraag bij de verzekeraar was nog verontrustender.
  Ik moest eerst 2 tot 3 alternatieven van de apotheek uitproberen, wat natuurlijk iedere keer de bekende 14-dagen eigen betaling betekent.
  Daarna was het aan de apotheker om te beslissen of ik voor het fabrieksmedicijn vergoed kon worden.
  Sinds wanneer is de apotheker specialist in ziekten?
  Mocht dit niet zo zijn werd het fabrieksmedicijn in het geheel niet vergoed.
  Aangezien ik hier dus niet de financien voor heb, ben ik dus verplicht een alternatief te gaan innemen.
  Verder vind ik het vreemd, dat er in het geheel niets werd verteld door de apotheker en verzekering dat een medicijn als Carbasalaat Calcium opeens een prijs heeft die hoger is dan de GVS aan geeft en hiervoor dus een eigen bijdrage betaald moet worden.
  Deze praktijken zijn voor de apothekersbranche en de verzekeringsbranche een schande.
  De verzekering in 1e instantie zou mij hierover meteen moeten berichten en niet via de apotheker een spelletje gaan spelen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7

  Service
  6
  Dekking
  7
 • HHans de Jong

  Goede behandeling door baliemedewerkers
  M.b.t. aanvullend tand valt tegen vanwege de vooraf onderschatte kosten, waarvoor ik kwam te staan.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  7
 • Kkooistra

  klasse weet wat klanten nodig hebben

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • SS. Proost

  Goede service, snelle communicatie, snelle betaling.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9
  Dekking
  10
 • DDick van Zwietering

  Zijn enorm zorgzaam, persoonlijk betrokken en declaraties worden ook heel snel behandeld.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  10
 • IIlse Overweg

  Ik ben sinds vorig jaar aangesloten bij CZ Just en zeer tevreden. De tarieven zijn goed, de communicatie uitstekend en grote keuze uit aanvullende pakketten.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • Jjoop

  Zo eindelijk de knoop is doorgehakt en deze maand eindelijk na jaren voor ons beiden besloten de zorgverzekering van CZ Politie Zorgpolis op te zeggen. Moet je ook doen mensen want bespaart je een hoop geld. CZ Politie zorgpolis doet namelijk geen ruk juist voor deze beroepsgroep met hoog risico op lichamelijk letsel. Slechts 550 Fysiotherapie oftewel 12 behandelingen per jaar aanvullend verzekerd met de Plus PZP verzekering en de collectiviteitskorting stelt ook niks meer voor. Deze 12 behandelingen fysio ben je gauw doorheen en de rest mag je zelf bijbetalen of je kan weer een andere aanvullende verzekering nemen voor 30 euro extra per maand! oftewel 190 euro premie totaal. Nu voor hetzelfde maandelijkse bedrag 160 overgestapt naar DSW met 27 behandelingen Fysio !!! Toedeledokie CZ Politie Zorgpolis, jammer !!!.

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  2
  Dekking
  1
 • Nnel eversdijk

  als er ergens een lange wachttijd is wordt er alles aan gedaan om je ergens anders te laten behandelen

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • Ttheresia

  Altijd goede service, zeer betrouwbaar en hele goede voorlichting.
  Komt na wat hij belooft, en alle vragen krijgen een goed en duidelijk antwoord

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AAn Janssen-Blezer

  Ik ben zolang verzekerd ben bij C Z. Nooit klachten gehad ,

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9

  Service
  8
  Dekking
  9
 • MMarion Nijenstein

  Door financiële omstandigheden best veel contact gehad met de klantenservice en ik werd altijd heel goed geholpen. Er werd naar mij geluisterd en samen gezocht naar een oplossing.

  Ze vergoeden aanvullend veel, ik ben speciaal voor een bepaalde behandeling bij hun terecht gekomen omdat zij als enige vergoeden zonder gelijk absurde bedragen te vragen voor de aanvullende verzekering.

  Ik ben alles bij elkaar zeer tevreden over CZ

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  8
  Dekking
  10
 • MMarit

  Fijne zorgverzekering die altijd probeert mee te denken in oplossingen

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • LLucas

  Prima ervaringen. gelukkig voor me zelf heb ik niet veel extra’s hoeven te regelen

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • MMichel

  Fijne zorgverzekeraar die al lange tijd een stabiele verzekering aanbied en ook oog heeft voor de zorgverlener. Ook heeft CZ diverse pakketten speciaal voor leeftijds gerelateerde problemen. Voor de zorgverlener is er meestal een fatsoenlijke vergoeding zodat je als patiënt niet met het goedkoopste weggestuurd wordt.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  10
 • FFenny

  Prima zorgverzekeraar voor een redelijk betaalbare prijs 😉

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  7
  Dekking
  7
 • RRobert

  ben hier terecht gekomen via mijn werk en is me heel erg goed bevallen, de service is heel erg goed en ze zijn snel met uitbetalen ook de app werkt super goed en is vriendelijk in gebruik.

  Als je vragen hebt of ergens niet uit komt dan zijn ze snel met reageren en staan je altijd vriendelijk te woord, ze zijn zeker niet de goedkoopste maar ik zou ze zeker aanraden bij vrienden en familie

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  8
 • MMarit

  Ik heb gelukkig niet veel zorg nodig gehad afgelopen jaar. Maar wat ik heb gebruikt kon ik makkelijk terugvinden in mijncz. Na een jaartje een uitstap naar een andere verzekeraar ben ik toch weer terug bij CZ, omdat de basis en aanvullende verzekering plus tandarts prima prijs kwaliteit verhouding heeft. Ik ben tevreden en hoef mij geen geen zorgen te maken over zorg.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • RRuyters

  Nooit problemen gehad. Prima verzekeraar. Alleen een veel te hoge premie.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  8
 • EEric van Berlo

  Positieve ervaring. Betalingen altijd op tijd, geen problemen met de te kiezen zorgaanbieders

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  9

  Service
  8
  Dekking
  9
 • JJJhm Sperber

  helpen niet echt goed met problemen bij he ziekenhuis.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7
  Dekking
  5
 • Mmartin

  het is een dure verzekeraar, gelukkig weinig gebruik van gemaakt

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  6

  Service
  6
  Dekking
  6
 • JJos Uijl

  Zeer goede ervaring met contact. Vriendelijk en altijd snel geholpen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  10
 • JJos Uijl

  Zeer goede ervaring met contact. Vriendelijk en altijd snel geholpen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  10
 • LL.Pijl

  fijne en toch betaalbare zorgverzekeraar
  is er wat en je wordt goed geholpen alles goed uitgezocht
  ik ben al vele jaren bij deze zorgverzekeraar
  en beveel deze dan ook aan
  geen loze kreten maar echt zorg staan ook voor je klaar
  goed bereikbaar snelle service

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  9
 • MMaike

  Vriendelijk en makkelijk in contact te komen. Krijgen eerlijke reacties

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  8
 • BBianca van den abeelen

  De verzekering is voor mij goed. Alleen de service vind ik minder goed. Ze zijn wel heel vriendelijk maar hebben al 2 keer dezelfde fout gemaakt alsof ze niet luisteren. En dat vind ik jammer.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  6

  Service
  6
  Dekking
  8
 • HH. Smit

  Een dure, maar goede verzekeraar. Ik ben al bijna 40 jaar bij deze zorgverzekeraar. Duidelijke site met veel informatie. Ruime keuze in zorg en goede communicatie. Declareren is simpel en snel antwoord en vergoeding. Betrouwbaar bedrijf.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  8
 • BBert Munsters

  geen kommentar

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  5

  Service
  3
  Dekking
  8

Kan het goedkoper?