Direct naar

Kenmerken

 • App de verpleegkundige
 • Gratis huidcheck met SkinVision
 • Minder uitgebreide aanvullende verzekeringen

Over CZdirect

CZdirect is een betaalbare zorgverzekering van CZ met diverse aanvullende opties voor jongeren, zoals dekking voor fysiotherapie, condooms, de pil en buitenlandvaccinaties.

Na korte afwezigheid werd CZdirect nieuw leven ingeblazen. Het is sinds 2020 weer mogelijk om de zorgverzekering af te sluiten. CZdirect belooft een lage basispremie met keuze uit vijf aanvullende verzekeringen en drie tandartsverzekeringen.

Verder kies je bij CZdirect altijd zelf je eigen ziekenhuis en huisarts en heb je toegang tot alle services van verzekeraar CZ.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Natura (select) Combinatie
2024-€ 140,50--
2023-€ 128,30--
2022-€ 120,75--
2021-€ 116,95--
2020-€ 109,95--
2019-€ 113,20--
2018-€ 105,45--
2017-€ 102,35--
2016-€ 94,95--
2015-€ 91,15--
2014-€ 86,95--
2013-€ 96,70--
2012-€ 99,00--
2011-€ 95,00--

Wat vind je van CZdirect?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


344 reviews over CZdirect

 • SSchellekens

  Al enige jaren premiebetaler bij CZ Direct, daarvoor altijd bij Univé gezeten. Een reden hiervoor is dat anticonceptiepil vergoed wordt en de premie lager was. Ben zeer tevreden met de zorgverzekeraar. Het is erg prettig alles online te kunnen regelen, het declareren gaat erg makkelijk (eventueel ook via een app!) en ik heb het geld ook altijd snel terug gestort op m’n rekening. Ook kun je online een goed overzicht hebben van je zorgverbruik en resterend eigen risico, in cirkeldiagrammen en een lijst met wat er allemaal wel of niet vergoed is. Daar staan ook weer details bij waar dat bedrag nou precies voor staat. Vragen kun je telefonisch/mail stellen en ook tijdens bepaalde tijden via de chat. Echt heel erg tevreden over hun klantenservice, krijg altijd snel reactie op mijn vragen over nota’s of over eventuele vergoedingen. Je kan mogelijk onjuiste nota’s opgeven en dan helpen je ze goed. Ook de premie is schappelijk ten opzichte van andere zorgverzekeraars, veelal omdat je veel zelf online kunt regelen.

  Zaken die je online kunt regelen zijn: kraamzorg aanvragen, polis wijzigen, toestemming voor zorg aanvragen, wachtlijstbemiddeling, second opinion aanvragen, eigen risico wijzigen, digitaal/per post, personen bijschrijven/uitschrijven, polis/collectiviteit wijzigen en natuurlijk nota’s indienen.

  Je kunt online inzien: nota’s, zorgverbruik, eigen risico, maximale vergoeding en toestemming voor zorg. Ook bevat je persoonlijke website een correspondentiearchief.

  Premie
  6.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  9
 • CC quinten

  Czdirect is een goede, duidelijke, uitgebreide verzekering. De premie is laag en de dekking hoog. Daarnaast is er altijd wel een geschikte aanvullende verzekering voor jou. Cz heeft met veel zorgaanbieders afspraken, dus dit is nooit een probleem. Declaraties kunnen snel gedaan worden via de daarvoor bestemde app en staat snel op je rekening. Daarnaast kun je online direct je zorgverbruik en andere zaken inzien

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  7
  Dekking
  7
 • Rrobbert de vos

  Een zorgverzekeraar met een schappelijke prijs. Gezien de markt van tegenwoordig waarbij iedereen op de centen let, is dat zeker een vereiste.
  Naast de positieve prijs t.o.v. andere verzekeraars is er wel een beperkte keuze in aanvullingen. CZ direct werkt met pakketten, waaronder aanvullingen verdeeld zijn. Op zich een goed systeem, maar dat maakt het vergelijken met andere verzekeraars lastig en beperkt de keuze in aanvullingen.

  Voor studenten een prima keuze, er van uitgaande dat zij weinig tot zelden een beroep doen op hun verzekering. Zij hebben dan een voordelige verzerkering met dezelfde zorg die bij andere verzekeraars stuk duurder is.

  Nog een voordeel, wat misschien ook een nadeel is. Alles moet online. Dit voorkomt papierwerk, wat dus bij enkele een nadeel kan zijn omdat zij het e.e.a. toch graag zwart op wit hebben en niet digitaal.

  Kortom: Voor studenten, starters en jonge mensen met een modaal inkomen een prima zorgverzekering zonder al te veel poes pas.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  8.5
  Dekking
  6
 • YYvonne Vos

  Sinds 2012 verzekerd via CZ direkt. Voorheen verzekerd geweest via DL (werkgever) en United Insurance. Ivm verminderde inkomsten goedkopere verzekeraar gezocht met dezelfde verzekeringsvoorwaarden, vergoedingen en contracten met hulpverleners waar wij al gebruik van maakten. De keus viel op CZ direkt ivm uitgebreide dekking tegen een lage premie. Deze verzekeraar biedt uitstekende voorwaarden tegen een lage premie. De pakketkeuze (modules)is niet zo groot, maar voor ons ruim voldoende. Er is grofweg een verschil tussen personen onder de 30jaar en erboven waarbij er geen onderscheid gemaakt wordt ivm leeftijd ( echtpaar 57 en 59 jaar).
  De telefonische bereikbaarheid is goed en behulpzaamheid eveneens. Ingediende nota’s (via de app of per post) worden na ongeveer 7 werkdagen uitgekeerd. Eventuele niet uitgekeerde nota’s of ER bedragen staan duidelijk vermeld in de begeleidende mail.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  9
 • NNolan

  Bepaalde dingen zoals fysiotherapie worden volledig vergoed. Naar alle tevredenheid zijn wij al tweeën half jaar aangesloten bij de iza. Tot nu toe nog geen problemen gehad.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  8.5

  Service
  9
  Dekking
  8
 • HHering

  Met maximaal eigen risico kwam czdirect als voordeligste uit de bus. me oude verzekeraar werd automatisch opgezegt en op mijn profiel kan ik alle declaraties zien. ik heb het aanvullend jong pakket.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9
 • LLilianne

  Super verzekering. Ik heb gekozen voor 850 euro eigen risico omdat ik toch niet veel gebruik maak van de basisverzekering. Die paar tientjes voor medicijnen betaal ik zelf wel. Wil juist vergoedingen voor tandarts / bril / fysio en dat zit in de aanvullende verzekering. Super tevreden, snelle afhandeling en gewoon de vergoedingen die ik nodig heb.

 • Ccarla van der zandt

  al jaren lid nooit geen klachten

  Premie
  6.5

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7
  Dekking
  5.5
  • BBergje

   Nooit geen klachten.. oei, dat klinkt niet goed 😉

 • IIsmael

  Deze zorg verzekeraar is voral gericht op jongeren. t/m 30 jaar. Uitstekende service en altijd een goed overzicht (op internet) over mij verbruik en wat er nog is. Ook wat duidelijk gemaakt wanneer er geld word afgeschreven. Ik zou deze verzekeraar adviseren bij mij vrienden!

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • Wwamj piketh

  Een goede verzekeraar, duidelijke facturen, een zeer toegankelijke website met uitgebreide overzichten.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  9.5
 • VVerbeek

  Het is een goede verzekering, maar de premie kan flink omlaag, vorig jaar 500 miljoen winst gemaakt, en veel geld in reclame stoppen.
  Betekent dat de premie te hoog is.

 • Mmarianne

  Geven goede adviezen en redelijk snelle reacties terug.
  premie is goed t.o.v andere verzekeraars.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  9.5
 • RRestiau

  Goede verlener

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  6

  Service
  6
  Dekking
  6
 • Iinge Vinck

  CZdirect, tja wat kan je erover zeggen…
  Het zijn gewoon een stel oplichters, ik was 1 keer te laat met betalen en nu zit ik ineens aan een gedoe via het CJIB vast!

  Ik heb vervolgens direct betaald maar moet nu toch het komende jaar 30,- euro per maand meer betalen via het CJIB, echt ronduit belachelijk!

  Gr Inge

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  3.5
  • Jj. huygens

   Waarom belachelijk? Ik vind als je een product afneemt ben je zelf verantwoordelijk voor de betaling. Doe je dat niet of niet op tijd moet je ook de consequenties aanvaarden!

 • CCeylan C

  beste zorgverzekeraar als je het mij vraagt!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9
  Dekking
  9
 • UUmmu Kaya

  Hele goede verzekering. Met de meest uitgebreide pakket betaal ik nog steeds 6 euro minder als mijn normale CZ-premie

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  9.5
 • EErdal Caran

  Jammer dat ze geen orthodontie vergoeden. voor de rest top prijs-kwaliteit combi!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  8.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9
 • DDré

  Ondanks een relatief lage premie heb ik nogal wat dingen meegemaakt met CZdirect.

  Voor mij wordt het zeker overstappen in 2014.

  Premie
  2.5

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2.5
  Dekking
  2.5
 • DDunia

  Ik vind CZdirect een goede verzekering, ook zeker betaalbaar.
  Ik heb altijd alles op tijd gekregen, snelle service.
  Declaraties zijn snel uitbetaald.

  Ook de klantenservice vind ik vriendelijk en doen ook altijd hun best om je te helpen.

  Ik heb niets te klagen over CZdirect.

  Mvg,

  Dunia

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  6
 • SSaskia te Brinke

  Ik beoordeel CZ direct als goed, je wordt er goed geholpen.

 • MM.Stultiens

  Ik heb lang gezocht naar een goede zorgverzekering, eerst collectief geweest via mijn werkgever bij het VGZ. Na langzaam maar zeker werd deze tot 1 van de duurdere van nederland. Na wat uitzoeken uit gekomen bij CZ direct, deze stond ons wel aan. Goede aanvullende verzekeringen met een redelijke prijs. Tot op heden heb ik geen klagen over CZ direct. Je moet alles online doen, maar dat is in deze tijd onderhand de gewoonste zaak van de wereld. Dus Toppie toch !!!!

 • WWendy

  Ik ben erg tevreden over CZ. Lage maandpremie.Alles is online te regelen. Je kan gelijk zien hoe de stand van je eigen risico is en hoeveel je nog over hebt van het aanvullende pakket. Bv fysio etc. Declaraties kunnen ook met je smartphone worden ingediend. Klantenservice is goed en snel bereikbaar. Restituties worden heel snel uitgekeerd. Volgend jaar blijf ik zeer zeker bij CZ!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • MMona

  CZ Direct, goedkopere online verzekering van CZ. Alles is overzichtelijk en goed te vinden online. Voor eventuele vragen is het ook mogelijk om even te bellen.
  Reactietijd na opsturen factuur is redelijk snel…

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  7.5
  Dekking
  8
 • YYolanda Schoonbrood

  CZ online, lijkt alleen voor jongeren maar is voor iedereen geschikt. Duidelijk en direct inzage in je polis en je verbruik aan zorg en eigen risico. Kom je er oline toch niet uit uit, word je telefonisch toch keurig en behulpzaam te woord gestaan

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  6

  Service
  9.5
  Dekking
  7.5
 • PPM van Lith

  Ik heb voor CZ direct gekozen ná uitgebreid onderzoek en vergelijk !
  Was eerst bij Ohra (via Kruidvat); maar ben overgestapt. Direct ook mijn partner aangemeld. Maar ook twee kinderen (18 en 21) voor CZ Direct laten kiezen.
  Uiteraard de premie.
  Maar in combinatie met aanvullend pakket is/leek dit voor ons/mij het beste, meest complete. Daarbij kun je alles via internet regelen; wat wel zo makkelijk is.
  Rekeningen insturen = makkie. En CZ Direct is snel met afhandeling en tevens makkelijk telefonisch te bereiken waarbij snelheid en kundigheid ook positieve rol speelt.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9
  Dekking
  9.5
 • SSteven Padmos

  Een goedkope zorgverzekeraar met aantrekkelijke premies en een zeer goede service! Ik heb nog nooit problemen ondervonden en alles wordt netjes en op tijd geregeld en ik krijg nog gratis condooms ook!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  10
  Dekking
  8
 • Eerik

  Met CZdirect heb ik nog geen negatieve dingen meegemaakt. Het grote voordeel is dat je via de website alles kunt regelen. Declaraties, en je eigen pakket kunt instellen. Ook kun je terug in het verleden naar ingediende facturen kijken en zien hoeveel vergoeding je nog voor bepaalde zorg kunt krijgen. Ik vind het ook fijn dat je met je DigiD kan inloggen en daarom niet weer een apart wachtwoord hoeft aan te maken.
  Declaraties worden ook binnen enkele dagen (max. een week) uitbetaald. Ik ben nu 2 jaar bij CZdirect maar nog steeds erg tevreden. Conclusie: ik kan het iedereen aanraden om naar CZdirect over te stappen, duidelijke site, gebruiksvriendelijk en snel in afhandeling van zaken. Tegelijkertijd goedkoper dan de meeste zorgverzekeraars

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  7.5
 • RRon Menzo

  Goede en snelle service

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8.5

  Service
  10
  Dekking
  8
 • RRick Martens

  Belangrijk voor mijn keuze voor een zorgverzekering is de premie, de premie van de CZdirect zorgverzekering is prima in verhouding met het pakket. Ideaal om alles digitaal in te dienen en een paar dagen later staat het geld netjes op je rekening. Geen klagen gehad over de CZdirect zorgverzekering en ben gewoon tevreden.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7.5
  Dekking
  8
 • AAdnane el Marini

  Naast een e-mail versturen, bellen en een bezoek brengen bij het hoofdkantoor kun je ook door de klantenservice van CZdirect geholpen worden door te chatten. Het is super eenvoudig, werkt snel en bovendien heb je de mogelijkheid om het gesprek af te drukken voor je eigen administratie. De website van mijn Cz is verder zeer overzichtelijk en strak opgesteld. Wat ik vooral erg handig vind is de mogelijkheid om nota’s via de smartphone in te dienen die je via de Playstore van Android of iOS kunt downloaden. De app werkt gebruiksvriendelijk, maar mist nog een heleboel functies zoals het bekijken van mijn ingediende nota’s, zorgverbruik en vergoedingen. Dit moet dus helaas nog via de website gebeuren. Ik ben al meer dan 2 jaar lid van Cz en tot nu toe ben ik altijd tevreden geweest. Ook het overstappen ging snel en gemakkelijk. Wat echter nog wel sneller mag is de verwerkingstijd van mijn ingediende nota’s. Dit duurt gemiddeld genomen tot wel 7 dagen voordat het bedrag op mijn rekening is gestort. Al met al ben ik blij met mijn keuze en zal ik hoogstwaarschijnlijk in het jaar 2014 opnieuw gebruikmaken van de services van Czdirect.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  7

  Service
  9.5
  Dekking
  8
 • MMarco Maes

  Ik ben altijd al bijzonder tevreden geweest over CZ, maar toen werd CSdirect geïntroduceerd. Dezelfde verzekering, maar nog voordeliger omdat alles online afgehandeld wordt. Dus voor minder geld, dezelfde (en op sommige vlakken zelfs nog betere) dekking.

  Ook na een geruime tijd inmiddels van CZdirect gebruik gemaakt te hebben kan ik zeggen dat de digitale “drempel” bijzonder klein is en zeker de moeite waard. Een aanrader voor iedereen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7.5
  Dekking
  7.5
 • LLieve

  De premie is echt het grootste pluspunt van CZ direct en dat is ook de reden dat ik twee jaar geleden ben overgestapt van ONVZ. Je hebt alle zorg van de grote verzekeraar CZ, maar dan via een goedkoop internetlabel. Het contact loopt dus dan via internet (chat of e-mail). Wat ik zelf helemaal niet erg vindt, aangezien ik niet anders gewend ben tegenwoordig.

  Aanvullende verzekering keuze is beperkt, maar je krijgt wel veel voor wat je krijgt. Ook dingen die je eigenlijk helemaal niet nodig heb, maar dat is alleen maar meegenomen.

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9.5
 • AAndres

  De hoofdreden dat we deze verzekering destijds kozen was de prijs in combinatie met eenvoudige voorwaarden en online gemak. Czdirect werkt alleen via een website en is eenvoudig online af te sluiten. Je kunt alles online regelen inclusief de declaraties. Voor wie graag persoonlijk contact wil of niks met computers heeft is het geen aanrader. De pakketten zijn overzichtelijk (alhoewel wat beperkt in aantal) en wij vinden het fijn dat de wettelijke eigen bijdrage in maandelijkse termijnen geïncasseerd kan worden bij deze verzekeraar. Aan het eind van het jaar wordt de rekening opgemaakt en gekeken of er eigen bijdrage over is wat niet “benut” is.

  Ons gezin bestaat uit 2 volwassenen en 3 kinderen (9,12,14). De combinatie van dekkingen en prijs kon ik destijds (2 jaar) nergens vinden. Ieder jaar controleer ik weer welke verzekering de beste prijs-kwaliteitverhouding is voor het gezin. 2 jaar op een rij kon ik niet beter vinden.

  We hebben nooit problemen gehad met declaraties, wel was het nogal onoverzichtelijk uit welke zorgverleners we nu konden kiezen in een bepaald geval. We wonen in een dunbevolkt gebied dus soms kan het nog wel eens lastig zijn dat de zorgverlener aangesloten moet zijn. Even een belletje naar CZ lost dit probleem echter zo op. Voor alle doorsnee zaken als huisarts, ziekenhuis, tandarts heb je hier sowieso geen last van. Al met al een aanrader.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  7.5
  Dekking
  5.5
 • PPHC de Rooij

  Sinds een jaar bij cz-direct. Voorheen bij cz. Dezelfde zorgverzekeraar maar nu via internet wat ook weer de kosten drukt. Ik ben erg tevreden over de afhandelingen via internet. Alles gaat vrijwel automatisch. Wat ook een bijkomstigheid is, dat er zo ook weinig papier gebruikt wordt. Dus is het ook goed voor het milieu.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8.5
 • JJ. van Es

  Eind 2012 heb ik me laten verleiden om te kiezen voor een maximaal eigen risico van 850 euro. En hierbij geen aanvullende verzekering bij afgesloten, omdat die een keer in jaar tandartskosten beter uit eigen zak kan betalen, met de hoop dat er geen grote problemen zijn.

  Hierdoor betaal ik dit jaar 72,50 euro in de maand. Maar helaas ben ik al veel ziek geweest dit jaar, waardoor het eigen risico al bijna er doorheen is gejaagd. Voor mijn geval is dit ongunstig geweest om hoog eigen risico in te stellen, maar dat kan CZdirect niets aan doen. Volgend jaar in ieder geval weer kiezen voor het minimale risico.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
 • DDirk H.

  Ik ben vorig jaar overgestapt van de grote CZ naar CZdirect, nadat ik erop gewezen was dat dit het jongerenlabel is van de verzekeraar. Het enige is bij deze dat je geen persoonlijk contact hebt met medewerkers van CZ, maar dat alles via het internet loopt.
  Ik vind dat persoonlijk niet erg, maar weet wel dat het zo is.

  CZdirect is voor jongeren en daarom ook een stuk goedkoper. Ik betaal nu 101,75 euro voor de basisverzekering plus een aanvullend pakket die mijn tandarts dekt.
  Hiervoor betaalde ik voor ongeveer dezelfde zorg een 15 euro meer, dus het is zeker de moeite waard. Zorgkeuze is volgens mij wel wat beperkter dan bij CZ, maar voor mij nog steeds genoeg keus in de buurt (omgeving Groningen).

  Bovendien krijg je ook nog extra korting als je de premie in een keer kan betalen voor het hele jaar. Het is maar een paar procent, maar scheelt toch weer paar tientjes.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  9

Kan het goedkoper?