Direct naar

Kenmerken

 • App de verpleegkundige
 • Gratis huidcheck met SkinVision
 • Minder uitgebreide aanvullende verzekeringen

Over CZdirect

CZdirect is een betaalbare zorgverzekering van CZ met diverse aanvullende opties voor jongeren, zoals dekking voor fysiotherapie, condooms, de pil en buitenlandvaccinaties.

Na korte afwezigheid werd CZdirect nieuw leven ingeblazen. Het is sinds 2020 weer mogelijk om de zorgverzekering af te sluiten. CZdirect belooft een lage basispremie met keuze uit vijf aanvullende verzekeringen en drie tandartsverzekeringen.

Verder kies je bij CZdirect altijd zelf je eigen ziekenhuis en huisarts en heb je toegang tot alle services van verzekeraar CZ.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2023-€ 128,30--
2022-€ 120,75--
2021-€ 116,95--
2020-€ 109,95--
2019-€ 113,20--
2018-€ 105,45--
2017-€ 102,35--
2016-€ 94,95--
2015-€ 91,15--
2014-€ 86,95--
2013-€ 96,70--
2012-€ 99,00--
2011-€ 95,00--

Wat vind je van CZdirect?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


320 reviews over CZdirect

 • PPM van Lith

  Ik heb voor CZ direct gekozen ná uitgebreid onderzoek en vergelijk !
  Was eerst bij Ohra (via Kruidvat); maar ben overgestapt. Direct ook mijn partner aangemeld. Maar ook twee kinderen (18 en 21) voor CZ Direct laten kiezen.
  Uiteraard de premie.
  Maar in combinatie met aanvullend pakket is/leek dit voor ons/mij het beste, meest complete. Daarbij kun je alles via internet regelen; wat wel zo makkelijk is.
  Rekeningen insturen = makkie. En CZ Direct is snel met afhandeling en tevens makkelijk telefonisch te bereiken waarbij snelheid en kundigheid ook positieve rol speelt.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9
  Dekking
  9.5
 • SSteven Padmos

  Een goedkope zorgverzekeraar met aantrekkelijke premies en een zeer goede service! Ik heb nog nooit problemen ondervonden en alles wordt netjes en op tijd geregeld en ik krijg nog gratis condooms ook!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  10
  Dekking
  8
 • Eerik

  Met CZdirect heb ik nog geen negatieve dingen meegemaakt. Het grote voordeel is dat je via de website alles kunt regelen. Declaraties, en je eigen pakket kunt instellen. Ook kun je terug in het verleden naar ingediende facturen kijken en zien hoeveel vergoeding je nog voor bepaalde zorg kunt krijgen. Ik vind het ook fijn dat je met je DigiD kan inloggen en daarom niet weer een apart wachtwoord hoeft aan te maken.
  Declaraties worden ook binnen enkele dagen (max. een week) uitbetaald. Ik ben nu 2 jaar bij CZdirect maar nog steeds erg tevreden. Conclusie: ik kan het iedereen aanraden om naar CZdirect over te stappen, duidelijke site, gebruiksvriendelijk en snel in afhandeling van zaken. Tegelijkertijd goedkoper dan de meeste zorgverzekeraars

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  7.5
 • RRon Menzo

  Goede en snelle service

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8.5

  Service
  10
  Dekking
  8
 • RRick Martens

  Belangrijk voor mijn keuze voor een zorgverzekering is de premie, de premie van de CZdirect zorgverzekering is prima in verhouding met het pakket. Ideaal om alles digitaal in te dienen en een paar dagen later staat het geld netjes op je rekening. Geen klagen gehad over de CZdirect zorgverzekering en ben gewoon tevreden.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7.5
  Dekking
  8
 • AAdnane el Marini

  Naast een e-mail versturen, bellen en een bezoek brengen bij het hoofdkantoor kun je ook door de klantenservice van CZdirect geholpen worden door te chatten. Het is super eenvoudig, werkt snel en bovendien heb je de mogelijkheid om het gesprek af te drukken voor je eigen administratie. De website van mijn Cz is verder zeer overzichtelijk en strak opgesteld. Wat ik vooral erg handig vind is de mogelijkheid om nota’s via de smartphone in te dienen die je via de Playstore van Android of iOS kunt downloaden. De app werkt gebruiksvriendelijk, maar mist nog een heleboel functies zoals het bekijken van mijn ingediende nota’s, zorgverbruik en vergoedingen. Dit moet dus helaas nog via de website gebeuren. Ik ben al meer dan 2 jaar lid van Cz en tot nu toe ben ik altijd tevreden geweest. Ook het overstappen ging snel en gemakkelijk. Wat echter nog wel sneller mag is de verwerkingstijd van mijn ingediende nota’s. Dit duurt gemiddeld genomen tot wel 7 dagen voordat het bedrag op mijn rekening is gestort. Al met al ben ik blij met mijn keuze en zal ik hoogstwaarschijnlijk in het jaar 2014 opnieuw gebruikmaken van de services van Czdirect.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  7

  Service
  9.5
  Dekking
  8
 • MMarco Maes

  Ik ben altijd al bijzonder tevreden geweest over CZ, maar toen werd CSdirect geïntroduceerd. Dezelfde verzekering, maar nog voordeliger omdat alles online afgehandeld wordt. Dus voor minder geld, dezelfde (en op sommige vlakken zelfs nog betere) dekking.

  Ook na een geruime tijd inmiddels van CZdirect gebruik gemaakt te hebben kan ik zeggen dat de digitale “drempel” bijzonder klein is en zeker de moeite waard. Een aanrader voor iedereen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7.5
  Dekking
  7.5
 • LLieve

  De premie is echt het grootste pluspunt van CZ direct en dat is ook de reden dat ik twee jaar geleden ben overgestapt van ONVZ. Je hebt alle zorg van de grote verzekeraar CZ, maar dan via een goedkoop internetlabel. Het contact loopt dus dan via internet (chat of e-mail). Wat ik zelf helemaal niet erg vindt, aangezien ik niet anders gewend ben tegenwoordig.

  Aanvullende verzekering keuze is beperkt, maar je krijgt wel veel voor wat je krijgt. Ook dingen die je eigenlijk helemaal niet nodig heb, maar dat is alleen maar meegenomen.

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9.5
 • AAndres

  De hoofdreden dat we deze verzekering destijds kozen was de prijs in combinatie met eenvoudige voorwaarden en online gemak. Czdirect werkt alleen via een website en is eenvoudig online af te sluiten. Je kunt alles online regelen inclusief de declaraties. Voor wie graag persoonlijk contact wil of niks met computers heeft is het geen aanrader. De pakketten zijn overzichtelijk (alhoewel wat beperkt in aantal) en wij vinden het fijn dat de wettelijke eigen bijdrage in maandelijkse termijnen geïncasseerd kan worden bij deze verzekeraar. Aan het eind van het jaar wordt de rekening opgemaakt en gekeken of er eigen bijdrage over is wat niet “benut” is.

  Ons gezin bestaat uit 2 volwassenen en 3 kinderen (9,12,14). De combinatie van dekkingen en prijs kon ik destijds (2 jaar) nergens vinden. Ieder jaar controleer ik weer welke verzekering de beste prijs-kwaliteitverhouding is voor het gezin. 2 jaar op een rij kon ik niet beter vinden.

  We hebben nooit problemen gehad met declaraties, wel was het nogal onoverzichtelijk uit welke zorgverleners we nu konden kiezen in een bepaald geval. We wonen in een dunbevolkt gebied dus soms kan het nog wel eens lastig zijn dat de zorgverlener aangesloten moet zijn. Even een belletje naar CZ lost dit probleem echter zo op. Voor alle doorsnee zaken als huisarts, ziekenhuis, tandarts heb je hier sowieso geen last van. Al met al een aanrader.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  7.5
  Dekking
  5.5
 • PPHC de Rooij

  Sinds een jaar bij cz-direct. Voorheen bij cz. Dezelfde zorgverzekeraar maar nu via internet wat ook weer de kosten drukt. Ik ben erg tevreden over de afhandelingen via internet. Alles gaat vrijwel automatisch. Wat ook een bijkomstigheid is, dat er zo ook weinig papier gebruikt wordt. Dus is het ook goed voor het milieu.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8.5
 • JJ. van Es

  Eind 2012 heb ik me laten verleiden om te kiezen voor een maximaal eigen risico van 850 euro. En hierbij geen aanvullende verzekering bij afgesloten, omdat die een keer in jaar tandartskosten beter uit eigen zak kan betalen, met de hoop dat er geen grote problemen zijn.

  Hierdoor betaal ik dit jaar 72,50 euro in de maand. Maar helaas ben ik al veel ziek geweest dit jaar, waardoor het eigen risico al bijna er doorheen is gejaagd. Voor mijn geval is dit ongunstig geweest om hoog eigen risico in te stellen, maar dat kan CZdirect niets aan doen. Volgend jaar in ieder geval weer kiezen voor het minimale risico.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
 • DDirk H.

  Ik ben vorig jaar overgestapt van de grote CZ naar CZdirect, nadat ik erop gewezen was dat dit het jongerenlabel is van de verzekeraar. Het enige is bij deze dat je geen persoonlijk contact hebt met medewerkers van CZ, maar dat alles via het internet loopt.
  Ik vind dat persoonlijk niet erg, maar weet wel dat het zo is.

  CZdirect is voor jongeren en daarom ook een stuk goedkoper. Ik betaal nu 101,75 euro voor de basisverzekering plus een aanvullend pakket die mijn tandarts dekt.
  Hiervoor betaalde ik voor ongeveer dezelfde zorg een 15 euro meer, dus het is zeker de moeite waard. Zorgkeuze is volgens mij wel wat beperkter dan bij CZ, maar voor mij nog steeds genoeg keus in de buurt (omgeving Groningen).

  Bovendien krijg je ook nog extra korting als je de premie in een keer kan betalen voor het hele jaar. Het is maar een paar procent, maar scheelt toch weer paar tientjes.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  9

Kan het goedkoper?