Direct naar

Kenmerken

 • Onderdeel van Zilveren Kruis
 • Beperkte zorgkeuze in Principe Polis Budget

Over De christelijke zorgverzekeraar

De christelijke zorgverzekeraar (voorheen Pro Life) is ontstaan vanuit een fusie met de verzekeringsmaatschappij DVZ Achmea en is bij die naam al even verwoord.

De christelijke zorgverzekeraar pleit voor christelijke zorgverlening en biedt in een van haar aanvullende verzekeringen bijvoorbeeld vergoeding voor psychosociale hulp door een christelijke hulpverlener. De verzekeraar wil geloof, zorg en gezondheid samenbrengen en christelijke zorgverlening voor iedereen toegankelijk maken.

De christelijke zorgverzekeraar staat voor het leven volledig te leven en hierop richt zij dan ook de vergoedingen vanuit haar basisverzekering. Pas in de aanvullende verzekeringen wordt er gesproken over extra zorg rondom het levenseinde.

Als gratis service biedt de verzekeraar ondersteuning door een Vertrouwensarts, die kan helpen bij het beantwoorden van allerlei zorg- en levensvragen.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2023-€ 137,95€ 131,95-
2022-€ 124,90€ 117,30-
2021-€ 128,45€ 120,95-
2020-€ 125,45€ 115,95-
2019-€ 126,95€ 114,95-
2018-€ 119,45€ 105,95-
2017-€ 117.45€ --
2016-€ 109,45€ --
2015-€ 102,45€ --
2014-€ 99,95€ --
2013-€ 108,25€ --
2012-€ 108,25€ --
2011-€ 105,85€ --

Wat vind je van De christelijke zorgverzekeraar?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


126 reviews over De christelijke zorgverzekeraar

 • PPeter Deege

  Prima zorgverzekering al heb ik in hun gedachtengoed wat moeten inleveren, wat logischer wijs voortkomt uit de wetgeving. Verder een ruime keus uit de christelijke zorfverlening

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • MMaria Imelda

  Alles wordt duurder, dus ook bij Pro Life. De keuzes die je vaak op digitale wijze moet doen, breken mij steeds op. Onder tegendruk zwichtte ik bijna om naar een ander Zorgverzekeraar over te stappen. Heeft het zin? Ook struikel ik over de vele voorwaarden, die zo gauw veranderen. Het lijkt zo vaak meer om het het geld te gaan dan om te leren goed met elkaar om te gaan. Nog even en ik kan het digitaal niet meer bolwerken. Pro Life staat zelf onder druk van de tijdgeest die alles belachelijk probeert te maken wat ook maar met het Christelijk Geloof te maken heeft. Eén Goede Landelijke ZorgVerzekering zou beter geweest zijn. Terug naar de Grondwet van vóór 1980. Waar men in een land het Leven nog altijd mag afbreken van heel jong tot oud, daar zal ik mij nooit echt helemaal veilig kunnen voelen. Het lijkt wel of in ons land kwade geesten en machten vrij spel hebben tot in de ‘Sociale Media?’ aan toe. Discussiëren heeft zijn langste tijd gehad, want de ene zondebok na de andere wordt naar voren gebracht. Lijkt op heksenjacht en de ene afrekening na de andere vindt plaats. Het is de tijdgeest waar ik nooit aan heb kunnen wennen. Het leven is een blijvende strijd tussen goed en kwaad.

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  3

  Service
  6
  Dekking
  2
 • HHans van den Berg

  Pro life maakt een totale bende van de afhandeling van mijn polis en probeerd te overgang naar een nieuwe zorgverzekeraar (VGZ) totaal te blokkeren. Heb premie betaald voor december, maar pro life vraag me even om te betalen voor december EN Januari. Bovendien hadden ze me nodeloos bij CAK aangemeld, weer afgemeld per 1 dec en CAK heeft toch het loonbeslag ingehouden voor januari premie terwijl ik weg wil bij pro life. Ik ben diverse keren, vooral door een man daar (waarschijnlijk zilveren kruis figuur) op schandalige wijze te woord gestaan. Excuusbrief van 7 dec zit weer vol fouten, ik heb nog nooit zoiets slechts meegemaakt als Christen. Wil niets meer met ze te maken hebben!

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  4

  Service
  1
 • Ssjaak

  goede verzekering met vlotte terugbetaling nota’s. Jammer dat de principiële zaken geschrapt zijn. Was juist de toevoeging die ik zocht

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  7
  Dekking
  8
 • Ccorina

  uitmuntend

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • DDanny

  Top

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
 • AAstrid

  Ik ben erg tevreden altijd wanneer ik met de klantenservice bel met een vraag, de telefonisten hebben alle tijd en begrip en ik krijg niet de indruk met een groot call center te maken te hebben, zij zijn oprecht geïnteresseerd en betrokken en als individuele klant voel ik mij gezien en gehoord.
  Helaas hebben zij wel per 2023 concessies moeten doen aan hun pro life gedachtengoed en gaan ze meer dingen vergoeden die op ethisch vlak tot discussie kunnen leiden bij christenen en andere gelovigen.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
 • JJan Mimpen

  Pro Life geeft veel aandacht aan voorlichting en zet in op een geestelijk en sociaal rijk en gezond leven. De service is altijd correct, doelmatig en vriendelijk. Echt top

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
 • WWim

  Door een zaagongeluk raakte ik drie vingers van mijn linkerhand kwijt. Dat is al ongelukkig genoeg. Ik kreeg geen vergoeding voor een prothese. Aanvraag werd tot tweemaal toe afgewezen, ondanks onderbouwing van de geneesheer-directeur.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
 • JJ.

  We hebben in Nederland een basispakket, waarop iedere burger recht heeft. Een verzekeraar die besluit bepaalde zaken uit dit pakket niet te vergoeden gaat tegen dit solidariteitsprincipe in. Het is ongehoord dat arme mensen door dit soort fratsen meer moeten betalen voor bijvoorbeeld euthanasie of abortus. Nu brengt men hier tegen in dat dit niet volgens ‘bijbelse normen’ is: het is in dit land bij wet toegestaan en bij wet verplicht in de basisverzekering. Een verzekeraar die zich niet aan de wet wil houden dient zsm ontbonden te worden.

  Service
  2
  Dekking
  2
  • DDorien

   @J.
   Gelukkig leven we in een land waar nu nog keuzevrijheid en vrijheid van meningsuiting is…het geluk voor u om een andere keuze te maken dan te kiezen voor ProLife, de keuze voor mij om niet extra te hoeven betalen voor anticonceptie, euthanasie of abortus…en andere zaken die mijn normen en waarden in de weg staan….

  • HHans van den Berg

   @J. U bent niet eens verzekerd bij deze maatschappij dus u hebt geen enkele reden en geen recht om hier een review te plaatsen. Er zijn geen “arme mensen” die meer moeten betalen voor een abortus (moord) of euthanasie (zelfmoord) zoals u beweerd. Graag staven met financiele gegevens. De mensen die bij deze verzekering zitten hebben hier bewust voor gekozen, en zij die dit niet willen kunnen gewoon bij het Pro Life overkoepelende Zilvderen Kruis terecht.

 • AAgnes

  Heeft heel goede klantenservice, altijd vriendelijk. Vanuit aanvullende pakketten unieke vergoedingen die aansluiten bij mijn levensvisie en stijl, Top!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  8
 • JJenny Velthoek-Milan

  Ik zat met onsteking in mijn mond. Ze hebben naar alle mogelijkheden gezoekt voor een oplossing. Maar die was er niet helaas. Omdat ik met spoed naar Suriname moest om mijn vader te begraven . Kreeg ik netjes een kaartje in de brievenbus. Met daarin handgeschreven sterkte met de pijn! En gecondoleerd met u vader!! Ik zat te huilen toen ik die kaart las. Wat een medeleven van dat bedrijf. Dat zie of hoor je niet vaak.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  8
 • AAltcorn

  Discrimineren voor geld

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • EEsther

  Wegens gewetensbezwaren twee jaar geleden overgestapt naar pro life. Ik kon me niet vinden in de zorg vergoedingen van mijn oude verzekeraar en wou daar niet langer aan mee betalen. Sindsdien is het hele gezin overgestapt en wij zijn super tevreden en blijven :).

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • DDanny Wattilete

  In één woord, TOP1

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • EEva

  Uitermate slecht, proberen bij een ziek familielid onder kosten uit te draaien door te sjoemelen met de termijn waarop je kosten kan aangeven. Doen er alles aan om onder kosten uit te draaien. Bij klachten wordt je niet serieus genomen. Heb alsnog het geld teruggekregen via de ombudsman. Eind van het jaar ga ik direct overstappen.

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • Bbram lindenberg

  ik heb geen aanvullende verzekering verzekering is prima betaald vlug

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  7

  Service
  9
  Dekking
  9
 • CCorry van Braak – ten Hove

  Wij hebben een fijne zorgverzekering die zich houdt aan onze Christelijke waarden en normen.
  Hun advertentie en pagina geven aan wat ze doen en zijn. Ik ben eens veranderd van zorgverzekering, maar werd (om netjes te zeggen), flink voor de mal gehouden door aan te geven dat ze meer fysio gaven dan anderen. Wij zijn meteen het volgende jaar weer terug gegaan naar ProLife.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • HHendrik-Jan de Jong

  perfecte verzekering, geen onnodige poespas, maar juist datgene wat je nodig hebt!!

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9
  Dekking
  9
 • JJ. van der Beek

  Uitermate slecht. Bieden christelijke zorg aan maar zelfs uitvoeren is er niet bij. Aanvragen en klachten wordt niet op gereageerd. Christelijk is bij Prolife doorschakelen naar Zilveren Kruis en niets meer van zich laten horen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • MMartin

  Ze staan altijd voor j eklaar. Geen lange wachttijden aan de telefoon.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  8
 • HHarm-Jan

  Al jaren verzekerd bij ProLife. Hier altijd positieve ervaringen gehad. Bij vragen staan ze snel en goed te woord. Via de website heb je goede mogelijkheden om eventuele vergoeding bij een behandeling te zoeken. Een van de weinige zorgverzekeraars die goede waarden en normen hanteren vanuit een christelijk standpunt.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • PP.Boer

  De ervaringen die wij hebben zijn gewoon goed.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • BBram lindenberg

  Prima verzekering geen problemen gehad

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  9
 • RRegina

  Een fijne zorgverzekeraar met een gouden klantenservice. Hier wordt je echt gehoord.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AAnita Mensink

  Bij iedere vraag m.b.t een vergoeding of wachtlistbemiddeling wordt ik door Prolife gehoord.
  Geen kluitjes in het riet, boter bij de vis. Niet zoals andere verzekeraar niet terecht kunnen bij zorgaanbieder van voorkeur vanwege budgetplafonds etc. Kortom Prolife staat voor leven en afspraken

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • CCoby de jong

  Goede vergoeding snel uitbetaald alleen jammer geen vergoeding voor medische zorg in het buitenland

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • DD. de Bruijn

  Het belangrijkst voor mij is dat dit een verzekering is die voor het Leven kiest.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  10

  Service
  7
  Dekking
  7
 • CCornet

  Zeer goed. Niet duur. Helpen als je uitdagingen hebt. Ze zijn erg klantvriendelijk en klantgericht. Als ik ze aan de telefoon heb denken ze me ons mee. Dat is heel prettig. Ik kan deze zorgverzekeraar zeker aanbevelen. De pakket samenstelling mag je ook zelf bepalen.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • MMarja Wagenaar

  betrokken; nadat ik de operatie had doorgegeven, kreeg ik een kaartje met sterkte toegewenst toegestuurd.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  8
 • Lliesbeth van Amsterdam

  Pro life is een hele betrokken verzekeraar, die ook meer biedt dan alleen een vergoeding. Een leuk cadeautje in het kraampakket bijvoorbeeld. Ook bieden ze relatieavonden en gratis online cursussen om je mentale gezondheid te verbeteren. Ik vind het goed dat ze meehelpen in het voorkomen van ziek worden.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • RRia

  Pro Life weet wat ik nodig heb

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Wwillemien mekelenkamp

  ik heb mijn arm gebroken ik wil graag weten of er reformatorisch herstellingsoord dat vergoed word door prolife ik woon in putten

 • JJohan Tuyp

  christelijke organisatie die voor jou is.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  9
 • WW. van Pelt

  Prima verzekering voor mensen die niet willen meebetalen aan zaken waar je om wat voor reden niet achter staat. Deze verzekering is ondergebracht bij Zilveren Kruis en heeft alle mogelijkheden die bij het Zilveren kruis geboden worden. Niet echt de goedkoopste, maar wel een gedegen organisatie. Nooit problemen gehad met declaraties.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • AA.C. Nap-Kalle

  Wordt prima geïnformeerd over alle veranderingen,
  Kan terecht voor vragen, zonder van kastje naar de muur gestuurd te worden.
  Duidelijkheid.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9
  Dekking
  6
 • JJ.W. van den Hoek

  Pro Life levert een prima service, is erg sterk in de communicatie en biedt nuttige extra services (vraagbaak, online diensten, etc.). Ik ben er al jaren klant ook al had ik elders een beetje goedkoper uit kunnen zijn, hun inzet en de extra’s zijn het zeker waard.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  8
 • EElly Brinksma

  Ik ben zeer tevreden met Pro Live

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • TTheo

  Zeer goede en fijne zorgverzekeraar

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • JJanD

  Was een prima zorgverzekeraar, tot dat ze dit jaar de restitutie polis hebben weggehaald als keuze. Beetje jammer wel.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  5

  Service
  7
  Dekking
  7
 • NNn

  Zeer slecht
  Geen begrip
  Ons zo op kosten jagen
  Dit is niet christelijk

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
  • PPeter

   Kun je hier een toelichting opgeven ? Hoezo op kosten jagen ? Verklaar je nader ??

 • CChristiaan

  Staan voor christelijke zorg. Dat is belangrijk. Prolife is hier echt een goed voorbeeld van. Nooit problemen aangaande vergoedingen of zorg die nodig is. Aanrader.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  9
 • NN van der Bie-Bos

  Wel duur voor mijn gevoel zeker de extra’s, maar verder vriendelijk meelevende mensen en meedenkende.
  En daarbij past hij bij mijn visie qua zorg.
  Ik ben er blij mee.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  8
 • JJeanette

  Prima,de premie is niet de laagste. Maar een goede service, behulpzame en vakkundige mensen. En over de vergoedingen ook niet te klagen. Dus wij, als christenen, zijn verplicht deze zorgverzekering die PROLIFE is te steunen

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Bbram lindenberg

  prima verzekering voor dat geld.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  7
 • AAJ. V

  Al jaren klant bij Pro Life. Al jaren zeer tevreden. Klantvriendelijkheid staat hoog in het vaandel en dat maken ze ook waar. Ze zijn vriendelijk en behulpzaam aan de telefoon. Declaraties worden vlot en correct afgehandeld. Een zorgverzekering waar je je bij thuis voelt.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  9
 • PP. H de Vries

  Geweldige klantenservice. Deze zorgverzekering past bij mij.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AA.M, Hoekstra

  wel goed maar ik ben doof dus is het moeilijk telefoneren m’n vrouw moet dan toestemming krijgen

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  5

  Service
  6
  Dekking
  5
 • Jj.nieuwland

  zorgvuldigheid, vlotte service, snel antwoord op vragen, vlotte afhandeling declaraties, behulpzame medewerkers.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  8
 • TTrudy

  Premie is hoog maar dat is bij elke zorgverzekering het geval. De klantenservice is wel top! Kortgeleden telefonisch contact gehad met een vraag en toen korting gekregen op de premie met een excuus dat dat niet eerder gegeven werd. Eerlijke zorgverzekering voor mijn gevoel

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  7

Kan het goedkoper?