Direct naar

Kenmerken

 • Onderdeel van Zilveren Kruis
 • Beperkte zorgkeuze in Principe Polis Budget

Over De christelijke zorgverzekeraar

De christelijke zorgverzekeraar (voorheen Pro Life) is ontstaan vanuit een fusie met de verzekeringsmaatschappij DVZ Achmea en is bij die naam al even verwoord.

De christelijke zorgverzekeraar pleit voor christelijke zorgverlening en biedt in een van haar aanvullende verzekeringen bijvoorbeeld vergoeding voor psychosociale hulp door een christelijke hulpverlener. De verzekeraar wil geloof, zorg en gezondheid samenbrengen en christelijke zorgverlening voor iedereen toegankelijk maken.

De christelijke zorgverzekeraar staat voor het leven volledig te leven en hierop richt zij dan ook de vergoedingen vanuit haar basisverzekering. Pas in de aanvullende verzekeringen wordt er gesproken over extra zorg rondom het levenseinde.

Als gratis service biedt de verzekeraar ondersteuning door een Vertrouwensarts, die kan helpen bij het beantwoorden van allerlei zorg- en levensvragen.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Natura (select) Combinatie
2024-€ 143,45€ 140,45-
2023-€ 137,95€ 131,95-
2022-€ 124,90€ 117,30-
2021-€ 128,45€ 120,95-
2020-€ 125,45€ 115,95-
2019-€ 126,95€ 114,95-
2018-€ 119,45€ 105,95-
2017-€ 117.45€ --
2016-€ 109,45€ --
2015-€ 102,45€ --
2014-€ 99,95€ --
2013-€ 108,25€ --
2012-€ 108,25€ --
2011-€ 105,85€ --

Wat vind je van De christelijke zorgverzekeraar?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


142 reviews over De christelijke zorgverzekeraar

 • HHannie

  Ik ben zeer tevreden, klantvriendelijke medewerkers, snelle betaling na ingestuurde rekening. Toen ik er even helemaal doorheen zat, door onder andere, slechte service van leverancier medische hulpmiddelen, ontving ik de volgende dag een prachtig boeket bloemen thuis bezorgd.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Vverhelst yvan

  Wel niet de goedkoopste , maar goede verzekering .
  Ook bij de zwaardere ziekten . ( niet uitgesloten )

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9

  Service
  8
  Dekking
  9
 • JJustine

  ruime tandarts vergoeding. Vrije zorgkeuze. Voor mij een pre. Qua psychosociale hulp (psychologen), móet er een christelijk keurmerk zijn. Als je beneden de grote rivieren woont en ook nog specifiek op zoek bent naar specialistische hulp (autisme), dan valt het merendeel al af, of je moet er minimaal een uur voor reizen (zo iemand moet da ook nog dat keurmerk hebben en ik moet dan ook nog iemand hebben met specifieke autisme kennis). Er zijn er wel te vinden! (ook christelijk). Maar die hebben dat keurmerk niet (omdat door hun autismekennis ze iédereen willen helpen). Ik vind dat keurmerk iets dat afgeschaft moet worden. Psychische nood is psychische nood. Geef toegang tot élke vorm van hulp. Christelijk of niet. Keurmerk of niet. Er is echt een nood aan goede psychische hulp. Beperk dat niet op deze manier!

  Premie
  3

  Zorgkeuze
  6

  Service
  4
  Dekking
  7
 • VVan cauter Frans alexander

  Alles super

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  6

  Service
  7
  Dekking
  7
 • SSufiabanu

  Mijne samen altijd goed

 • LLeo Vanbrabant

  Gelukkig heb ik tot nu toe weinig gebruik moeten maken met de zorgverzekeraar. Een ontzettend groot voordeel als je je verzekeraar alleen maar nodig hebt voor de normale tussenkomsten, zoals griepvaccin, jaarlijkse controle bloed, …
  Deze tussenkomsten zijn steeds correct en juist terugbetaald.

  Service
  9
  Dekking
  7
 • SSjaak Faro

  Goede zorgverzekeraar, afhandeling kostennota’s en evt. bemiddeling goed geregeld. Helaas jammer dat principiële uitsluitingen op basis van geloof niet meer worden meegenomen.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • JJan

  De zorgverzekeraar die echt luisterd, meedenkt vanuit Bijbels perspectief

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • LL.Kardol

  Onze ervaring is louter digitaal.
  Om toch wat te zeuren :vooe mijn man en met een vriendin heb ik het afgelopen jaar veel in ziekenhuizen gelopen.Zelf ben ik verpleegkundige,”van de oude stempel”
  inderdad ook met gevolgen, de tilliften en hoog/laagbedden redden veel ruggen! (ik spreek uit ervaring en met rugpijn!)
  Toch denk ik dat er veel overbodige materialen en behandelingen plaatsvinde,ofwel dat er veel geld bespaard kan worden in de zorg.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  7
  Dekking
  6
 • VVervaecke Paul

  Zeer behulpzaam en betrouwbaar.

  Service
  7
  Dekking
  4
 • AAlex

  Goed is goed, super

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  9
 • Bbaelus frans

  ik heb zelf geen ervaring’, maar wel buren die tevreden zijn over cm zorgverzekering.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • PPat vanoverbeke

  Degelijk…..correcte invulling van de wensen. Niet opdringend…en gepast adviserend.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  6

  Service
  6
  Dekking
  6
 • DDirk de Jong

  Goede informatie en perfect pakket met Christelijke bewogenheid

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7

  Service
  10
  Dekking
  8
 • WWilma Van Appeldoorn

  Gezien mijn christelijke gezindte vindt ik het fijn dat deze verzekeraar er is en waardoor ik via een familie lid vorig jaar op gewezen bent om eens te kijken hoe en wat en ze te bieden hadden en op welke gronden, en aangezien dat zeker bij mij past heb ik ook besloten om naar toen (prolife) nu christelijke zorgverzekeraar over te stappen, daar komt ook bij dat ik vanwege gezondheidsproblemen redelijk veel therapie nodig hebt en dat bied de christelijke zorgverzekeraar aan in de verschillende aanvullende opties, hierin zijn zij ook één van de weinige verzekeraars die dit op deze manier aanbiedt, en ook de hulp middelen o.a steunkousen die ik al jaren draag aan benen en een arm worden ook altijd netjes vergoed, ook dat hoor ik wel eens anders bij verzekeraars, dit zijn enkele puntjes (al zijn er zeker meer te noemen)waarom ik dus voor de christelijke zorgverzekeraar hebt gekozen en nog vele jaren hoopt te blijven, ook zeker vanwege de christelijke aard van de verzekeraar, ik hoop hiermee een beetje te hebben laten weten hoe dankbaar en blij ik ben met de christelijke zorgverzekeraar.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  10
 • BBert Reinders

  Prima klantenservice.
  Denken met je mee.
  Basis is christelijk, dus een visie gericht op idealen en dienen en daarna geld verdienen.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • PPeter Deege

  Prima zorgverzekering al heb ik in hun gedachtengoed wat moeten inleveren, wat logischer wijs voortkomt uit de wetgeving. Verder een ruime keus uit de christelijke zorfverlening

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • MMaria Imelda

  Alles wordt duurder, dus ook bij Pro Life. De keuzes die je vaak op digitale wijze moet doen, breken mij steeds op. Onder tegendruk zwichtte ik bijna om naar een ander Zorgverzekeraar over te stappen. Heeft het zin? Ook struikel ik over de vele voorwaarden, die zo gauw veranderen. Het lijkt zo vaak meer om het het geld te gaan dan om te leren goed met elkaar om te gaan. Nog even en ik kan het digitaal niet meer bolwerken. Pro Life staat zelf onder druk van de tijdgeest die alles belachelijk probeert te maken wat ook maar met het Christelijk Geloof te maken heeft. Eén Goede Landelijke ZorgVerzekering zou beter geweest zijn. Terug naar de Grondwet van vóór 1980. Waar men in een land het Leven nog altijd mag afbreken van heel jong tot oud, daar zal ik mij nooit echt helemaal veilig kunnen voelen. Het lijkt wel of in ons land kwade geesten en machten vrij spel hebben tot in de ‘Sociale Media?’ aan toe. Discussiëren heeft zijn langste tijd gehad, want de ene zondebok na de andere wordt naar voren gebracht. Lijkt op heksenjacht en de ene afrekening na de andere vindt plaats. Het is de tijdgeest waar ik nooit aan heb kunnen wennen. Het leven is een blijvende strijd tussen goed en kwaad.

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  3

  Service
  6
  Dekking
  2
 • HHans van den Berg

  Pro life maakt een totale bende van de afhandeling van mijn polis en probeerd te overgang naar een nieuwe zorgverzekeraar (VGZ) totaal te blokkeren. Heb premie betaald voor december, maar pro life vraag me even om te betalen voor december EN Januari. Bovendien hadden ze me nodeloos bij CAK aangemeld, weer afgemeld per 1 dec en CAK heeft toch het loonbeslag ingehouden voor januari premie terwijl ik weg wil bij pro life. Ik ben diverse keren, vooral door een man daar (waarschijnlijk zilveren kruis figuur) op schandalige wijze te woord gestaan. Excuusbrief van 7 dec zit weer vol fouten, ik heb nog nooit zoiets slechts meegemaakt als Christen. Wil niets meer met ze te maken hebben!

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  4

  Service
  1
 • Ssjaak

  goede verzekering met vlotte terugbetaling nota’s. Jammer dat de principiële zaken geschrapt zijn. Was juist de toevoeging die ik zocht

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  7
  Dekking
  8
 • Ccorina

  uitmuntend

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • DDanny

  Top

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
 • AAstrid

  Ik ben erg tevreden altijd wanneer ik met de klantenservice bel met een vraag, de telefonisten hebben alle tijd en begrip en ik krijg niet de indruk met een groot call center te maken te hebben, zij zijn oprecht geïnteresseerd en betrokken en als individuele klant voel ik mij gezien en gehoord.
  Helaas hebben zij wel per 2023 concessies moeten doen aan hun pro life gedachtengoed en gaan ze meer dingen vergoeden die op ethisch vlak tot discussie kunnen leiden bij christenen en andere gelovigen.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
 • JJan Mimpen

  Pro Life geeft veel aandacht aan voorlichting en zet in op een geestelijk en sociaal rijk en gezond leven. De service is altijd correct, doelmatig en vriendelijk. Echt top

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
 • WWim

  Door een zaagongeluk raakte ik drie vingers van mijn linkerhand kwijt. Dat is al ongelukkig genoeg. Ik kreeg geen vergoeding voor een prothese. Aanvraag werd tot tweemaal toe afgewezen, ondanks onderbouwing van de geneesheer-directeur.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
 • JJ.

  We hebben in Nederland een basispakket, waarop iedere burger recht heeft. Een verzekeraar die besluit bepaalde zaken uit dit pakket niet te vergoeden gaat tegen dit solidariteitsprincipe in. Het is ongehoord dat arme mensen door dit soort fratsen meer moeten betalen voor bijvoorbeeld euthanasie of abortus. Nu brengt men hier tegen in dat dit niet volgens ‘bijbelse normen’ is: het is in dit land bij wet toegestaan en bij wet verplicht in de basisverzekering. Een verzekeraar die zich niet aan de wet wil houden dient zsm ontbonden te worden.

  Service
  2
  Dekking
  2
  • DDorien

   @J.
   Gelukkig leven we in een land waar nu nog keuzevrijheid en vrijheid van meningsuiting is…het geluk voor u om een andere keuze te maken dan te kiezen voor ProLife, de keuze voor mij om niet extra te hoeven betalen voor anticonceptie, euthanasie of abortus…en andere zaken die mijn normen en waarden in de weg staan….

  • HHans van den Berg

   @J. U bent niet eens verzekerd bij deze maatschappij dus u hebt geen enkele reden en geen recht om hier een review te plaatsen. Er zijn geen “arme mensen” die meer moeten betalen voor een abortus (moord) of euthanasie (zelfmoord) zoals u beweerd. Graag staven met financiele gegevens. De mensen die bij deze verzekering zitten hebben hier bewust voor gekozen, en zij die dit niet willen kunnen gewoon bij het Pro Life overkoepelende Zilvderen Kruis terecht.

 • AAgnes

  Heeft heel goede klantenservice, altijd vriendelijk. Vanuit aanvullende pakketten unieke vergoedingen die aansluiten bij mijn levensvisie en stijl, Top!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  8
 • JJenny Velthoek-Milan

  Ik zat met onsteking in mijn mond. Ze hebben naar alle mogelijkheden gezoekt voor een oplossing. Maar die was er niet helaas. Omdat ik met spoed naar Suriname moest om mijn vader te begraven . Kreeg ik netjes een kaartje in de brievenbus. Met daarin handgeschreven sterkte met de pijn! En gecondoleerd met u vader!! Ik zat te huilen toen ik die kaart las. Wat een medeleven van dat bedrijf. Dat zie of hoor je niet vaak.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  8
 • AAltcorn

  Discrimineren voor geld

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • EEsther

  Wegens gewetensbezwaren twee jaar geleden overgestapt naar pro life. Ik kon me niet vinden in de zorg vergoedingen van mijn oude verzekeraar en wou daar niet langer aan mee betalen. Sindsdien is het hele gezin overgestapt en wij zijn super tevreden en blijven :).

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • DDanny Wattilete

  In één woord, TOP1

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • EEva

  Uitermate slecht, proberen bij een ziek familielid onder kosten uit te draaien door te sjoemelen met de termijn waarop je kosten kan aangeven. Doen er alles aan om onder kosten uit te draaien. Bij klachten wordt je niet serieus genomen. Heb alsnog het geld teruggekregen via de ombudsman. Eind van het jaar ga ik direct overstappen.

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • Bbram lindenberg

  ik heb geen aanvullende verzekering verzekering is prima betaald vlug

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  7

  Service
  9
  Dekking
  9
 • CCorry van Braak – ten Hove

  Wij hebben een fijne zorgverzekering die zich houdt aan onze Christelijke waarden en normen.
  Hun advertentie en pagina geven aan wat ze doen en zijn. Ik ben eens veranderd van zorgverzekering, maar werd (om netjes te zeggen), flink voor de mal gehouden door aan te geven dat ze meer fysio gaven dan anderen. Wij zijn meteen het volgende jaar weer terug gegaan naar ProLife.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • HHendrik-Jan de Jong

  perfecte verzekering, geen onnodige poespas, maar juist datgene wat je nodig hebt!!

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9
  Dekking
  9
 • JJ. van der Beek

  Uitermate slecht. Bieden christelijke zorg aan maar zelfs uitvoeren is er niet bij. Aanvragen en klachten wordt niet op gereageerd. Christelijk is bij Prolife doorschakelen naar Zilveren Kruis en niets meer van zich laten horen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • MMartin

  Ze staan altijd voor j eklaar. Geen lange wachttijden aan de telefoon.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  8
 • HHarm-Jan

  Al jaren verzekerd bij ProLife. Hier altijd positieve ervaringen gehad. Bij vragen staan ze snel en goed te woord. Via de website heb je goede mogelijkheden om eventuele vergoeding bij een behandeling te zoeken. Een van de weinige zorgverzekeraars die goede waarden en normen hanteren vanuit een christelijk standpunt.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • PP.Boer

  De ervaringen die wij hebben zijn gewoon goed.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • BBram lindenberg

  Prima verzekering geen problemen gehad

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  9
 • RRegina

  Een fijne zorgverzekeraar met een gouden klantenservice. Hier wordt je echt gehoord.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AAnita Mensink

  Bij iedere vraag m.b.t een vergoeding of wachtlistbemiddeling wordt ik door Prolife gehoord.
  Geen kluitjes in het riet, boter bij de vis. Niet zoals andere verzekeraar niet terecht kunnen bij zorgaanbieder van voorkeur vanwege budgetplafonds etc. Kortom Prolife staat voor leven en afspraken

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • CCoby de jong

  Goede vergoeding snel uitbetaald alleen jammer geen vergoeding voor medische zorg in het buitenland

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • DD. de Bruijn

  Het belangrijkst voor mij is dat dit een verzekering is die voor het Leven kiest.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  10

  Service
  7
  Dekking
  7
 • CCornet

  Zeer goed. Niet duur. Helpen als je uitdagingen hebt. Ze zijn erg klantvriendelijk en klantgericht. Als ik ze aan de telefoon heb denken ze me ons mee. Dat is heel prettig. Ik kan deze zorgverzekeraar zeker aanbevelen. De pakket samenstelling mag je ook zelf bepalen.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • MMarja Wagenaar

  betrokken; nadat ik de operatie had doorgegeven, kreeg ik een kaartje met sterkte toegewenst toegestuurd.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  8
 • Lliesbeth van Amsterdam

  Pro life is een hele betrokken verzekeraar, die ook meer biedt dan alleen een vergoeding. Een leuk cadeautje in het kraampakket bijvoorbeeld. Ook bieden ze relatieavonden en gratis online cursussen om je mentale gezondheid te verbeteren. Ik vind het goed dat ze meehelpen in het voorkomen van ziek worden.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • RRia

  Pro Life weet wat ik nodig heb

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Wwillemien mekelenkamp

  ik heb mijn arm gebroken ik wil graag weten of er reformatorisch herstellingsoord dat vergoed word door prolife ik woon in putten

 • JJohan Tuyp

  christelijke organisatie die voor jou is.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  9

Kan het goedkoper?