Direct naar

Kenmerken

 • Snel antwoord op uw gezondheidsvraag met Dokter Appke
 • Klantvoordeel: kortingen op verzekeringen en brillen/lenzen
 • Restitutiepolis niet meer beschikbaar

Over De Friesland

De Friesland Zorgverzekeraar is een zelfstandige verzekeraar met haar eigen klantenservice en polisaanbod.

Zo is er een voordelige online polis waarmee je alles digitaal kunt regelen. Verder zet De Friesland zich in voor een goede wachtlijstbemiddeling en ondersteuning van mantelzorgers.

Uit onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) naar informatieverstrekking is gebleken dat medewerkers van De Friesland op alle antwoorden het juiste antwoord gaven. Hiervoor werd gebruik gemaakt van zogenaamde ‘Mystery bellers’.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2023-€ 138,95€ 130,95-
2022-€ 131,45€ 113,25-
2021-€ 128,45€ 113,00-
2020-€ 125,45€ 110,50-
2019-€ 125,45€ 106,75-
2018-€ 116,95€ 103,95-
2017-€ 114,95€ 99,95-
2016-€ 106,50€ 91,75-
2015-€ 101,95€ 90,75-
2014-€ 97,95€ --
2013-€ 106,90€ --
2012-€ 110,90€ --
2011-€ 103,90€ --

Wat vind je van De Friesland?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


700 reviews over De Friesland

 • FFiza

  De verzekering biedt veel aan en heb er nooit gedoe mee gehad. Wat ik alleen jammer vindt is dat het ontharen doormidden van lasertherapie maar eenmalig wordt vergoedt terwijl er meerdere behandelingen per jaar nodig zijn.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7

  Service
  6
  Dekking
  5
 • HHoogterp

  De Friesland zorgverzekeraar is niet te duur en levert prima service. Bij vragen over de verzekering wordt er snel gereageerd. De website en inlogmogelijkheden zijn duidelijk en overzichtelijk. De vergoedingen zijn vaak ook prima en nota’s die ingediend worden via de handige app op je mobiel worden vrij snel beoordeeld. Al met al, zijn wij al jaren dik tevreden met De Friesland. Hopelijk blijft dit zo!

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  8.5
  Dekking
  7.5
 • DD.Elmendorp

  Wij zitten al jaren bij De Friesland Zorgverzekeraar en altijd naar volle tevredenheid. Onze gestelde vragen worden telefonisch snel en duidelijk beantwoord en de verzekeringen en aanvullende verzekeringen zijn ook duidelijk. De website van De Friesland is overzichtelijk en biedt veel informatie over alle soorten verzekeringen. Daarnaast is het omdat we in Leeuwarden wonen makkelijk om er even langs te gaan als er wat moeilijkere vragen zijn of om bijvoorbeeld een declaratie in te leveren. Tegenwoordig gaat dat nog makkelijkere via een app of om in te loggen op hun site en dmv een foto van de factuur deze snel te versturen. De declaraties ontvangen wij meestal binnen twee weken op onze rekening. Wij zijn dan ook super tevreden over het aanbod en over de verzekeringen van De Friesland Zorgverzekeraar en bevelen deze ook zeker aan bij anderen. Door een collectieve verzekering krijgen wij ook nog eens extra korting en dat is helemaal mooi meegenomen.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9
  Dekking
  9.5
 • MMarc Wijtkamp

  Een hele conventionele zorgverzekeraar die niet uitblinkt in moderne acties of extra’s voor zijn verzekerden. Stug, net zoals de friezen die die naam hebben. Meedenken of vernieuwend zijn ze dus niet, met de premie zitten ze in de middenmoot. Ik zit er omdat door een collectieve zorgverzekering via mijn werkgever waardoor het bij de Friesland blijven enig financieel voordeel oplevert.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  5
  Dekking
  5
 • PPeter de Hoogh

  Wij hebben voor De Friesland gekozen op basis van een vergelijkingssite waarbij we onze specifieke wensen konden invoeren. De premie was daarbij ook belangrijk. Helaas mocht mijn vrouw geen tandarts optimaal dekking, wat in de praktijk betekende dat ik erg duur uitkwam met de kroon van mijn vrouw. Achteraf had ik beter bij m’n vorige verzekering moeten blijven (interpolis).
  Op zich ben ik met de rest van de dekking wel positief. De afhandeling per internet gaat goed en ik krijg een goed overzicht van wat er gebeurt.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  5

  Service
  7.5
  Dekking
  2
  • MMark

   @Peter de Hoogh Tja, bezingt eer ge begint. De duurste tandartsverzekering met de hoogste vergoeding heeft geen automatische acceptatie. De andere overigens wel.
   Dus u had toch even beter de berekening moeten maken.
   De Friesland heeft wel degelijk goede vergoedingen voor tandartszorg.

 • Mmelina

  De Friesland is zeer goed telefonisch bereikbaar. Als je naar de Friesland elk beantwoorden ze niet alleen je vraag maar denken ze ook met je mee.
  Je kan makkelijk online declareren. De dekking is erg uitgebreid voor een goede prijs. Ik zal niet zo snel meer overstappen.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  9.5
 • Ppaulina knol

  ik heb heel tevreden over de friesland zorgverzekeraar als ik iets wil weten dan wordt ik netjes te woord gestaan door een mede werker
  maar ook voor de mensen die liever de iemand persoonlijk de vraag willen stellen kunnen ze naar de zorgverzekeraar bus gaan die de dorpen aan doet of een van hun winkels gaan die in iets grotere plaatsen zitten en hun als je een nota bij hun brengt wordt deze ook snel betaalt door ze

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • AAlexander

  Fijne zorgverzekeraar. Heel weinig problemen mee gehad. Eén keer een declaratie van de tandarts gehad die iets hoger was uitgevallen dan de daadwerkelijke behandeling en toen ik daar een melding van maakte werd er meteen actie op ondernomen. Zelf geen Fries, maar ik zit hier helemaal prima!

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  7.5
 • JJos van Weerden

  De Friesland staat al jaren bekend om haar lage tarieven. De laagste tarieven houden niet altijd in dat je de juiste zorg ontvangt. Bij de Friesland is dit echter goed geregeld. Zo weet je precies waar je recht op hebt en word je middels nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van actuele ontwikkelingen.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  10
 • TT.Vaartjes

  alle service en rekeningen worden altijd snel en goed afgehandeld

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9
  Dekking
  7.5
 • MMarc Dijkstra

  Een zorgverzekeraar die weinig doet, hun eigen rekenmethodes er op na houdt. Altijd beloofd terug te bellen, maar dit nooit doet. Extra geld van je rekening afhaalt en dit pas na 3 maanden weer terugstort (kassa met bankrente, omdat ze dit bij alle klanten doen die een verlenging van hun zorgpolis hebben ingevoerd). Je kan nu wel online je rekeningen doorsturen, dat is een positief iets. Vertrouw alsjeblieft deze wanpraktijken firma niet.

  Premie
  3.5

  Zorgkeuze
  3

  Service
  2
  Dekking
  4
 • JJaap Groninger

  Een zorgverzekeraar die out off the box durft te denken. Staat de client volgens mij nog steeds centraal doordat ze dichtbij je staan.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  8.5

  Service
  7.5
  Dekking
  5.5
 • PPietje Veenstra

  De Frieland Zorgverkering is een verzekering die goed communiceert. Een overzichtelijke website heeft en daarnaast op elke doelgroep gericht is. Iedereen kan die verzekering afsluiten die bij hem of haar past. Met de online verzekering gaan ze met de tijd mee!
  De vergoedingen worden altijd snel verwerkt wat ik zeer prettig vind. Je wordt altijd vriendelijk door de klantenservice geholpen. Het is een verzekering waarmee ik zeer blij mee.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  9.5
  Dekking
  7.5
 • Ppiet

  het is 1 grote rotzooi. wij krijgen met enige regelmaat brieven binnen dat we niet hebben betaalt terwijl het wel duidelijk is dat we hebben betaalt. 1 ding staat echt vast ik ben sinds 1 januari bij hun maar ik ga 1000% zeker een andere zorgverzekeraar zoeken waar ze de finaciele afdeling wel op orde hebben.

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • Wwkoopmans

  tot nu toe zijn wij tevreden

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9.5
  Dekking
  6
 • KKlaske van der Wal

  ‘mijn beoordeling is zeer goed, aangezien ik de kwaliteit en informatie van De Friesland zeer correct vind. Men is duidelijk en problemen heb ik alle jaren niet gehad

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7
  Dekking
  6.5
 • MM. Bieleveld

  Ik ben keurig behandeld in een periode van financiele problemen. Netjes regelingen getroffen, waaraan soms niet direct voldaan kon worden. Niet meteen herinneringskosten of aanmaningskosten in rekening brengen, waardoor je nog dieper in de problemen komt. Tevens premiekosten verlaagd door aanvullende verzekeringen stop te zetten zonder hiervoor boetes in rekening te brengen.
  Ze zijn in deze periode van economische malaise één van de weinige instellingen die verder kijkt dan morgen.
  Hiervoor dank.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  9
 • Kkempenaar

  zeer goede zorgleveranzier

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  6.5

  Service
  7
  Dekking
  7.5
 • Hhoringa

  Een goede zorgverzekeraar , en wij gaan ook zeker volgend jaar niet naar een andere

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9.5
  Dekking
  7.5
 • Ttonnis

  goed, stipt, uitgebreid, vriendelijk personeel

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • HHenk Ksd

  Bij de Friesland mag je niet meedenken hoe ziektekosten te besparen.

  I.p.v. 4-8 x per maand naar de fysiotherapie wat wel wordt vergoed heb ik hetzelfde en zelfs wat beter resultaat met een manueel therapeut. Dan hoef ik ook maar 1 x 4 weken (na eerst wel frequenter). Minder last – en mindere belasting voor mijn lichaam en ook veel goedkoper natuurlijk. Echter aantal max. behandeling manueel therapeut is 9x en daarna mag je het zelf betalen.

  Maar nee dat mag niet volgens de voorwaarden en de klantenservice. Je komt er niet doorheen.

  Dus hoe zo besparing ziektekosten en service naar klant

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  5

  Service
  2
  Dekking
  2
 • IIdsert Radema

  Ik ben zeer tevreden met mijn zorgverzekeraar. Wanneer ik pillen moet hebben voor mijn ADD of allergie dan zitten die vaak binnen het pakket. Als ik vragen heb word ik vriendelijk en gauw geholpen aan de klantenlijn.

  Het aanvullend pakket is goed betaalbaar en de zorgpremie is ook een juist bedrag

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  6
  Dekking
  5.5
 • FFrederike Kleefstra

  Aan het eind van het jaar een groot bedrag eigen risico betalen is erg vervelend.
  De aanvullende verzekering is niet heel uitgebreid, terwijl ik toch veel maandpremie betaal.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  7
  Dekking
  5.5
 • DD.Kuipers

  Prima, stabiele verzekeraar.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7
  Dekking
  5
 • BBas Groot

  Wij zijn vrijwel nooit ziek, dus de contacten met de Friesland zijn zeer beperkt. Echter de keren die wij er mee te maken kregen waren buitengewoon klantvriendelijk. De indruk werd gewekt kleinschalig te zijn en dus dicht bij de klanten te staan. De premies: het heikele punt, die lijken zonder meer concurrerend en geven de klant vertrouwen in het bedrijf.
  B.J.Groot – Franeker

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7
  Dekking
  9
 • JJoke van der Veen

  Zeer gemoedelijke verzekeraar. Door klein van opzet, kan de klant snel worden geholpen. dit is ook een valkuil. Niet alle processen zijn goed ingericht en er is niet overal een procedure voor. Ik vraag me ook af of de rekeningen die ze binnen krijgen worden gecontroleerd. Oftewel wordt er mogelijk zorg betaald die niet is geleverd?

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  9
  Dekking
  8
 • HH.K.Russchen

  De Friesland is een zorgverzekeraar die een uitgebreide service biedt. Klantcontact is goed, vragen worden worden snel behandeld en goed uitgelegd. Kortom een vertrouwde zorgverzekeraar die de klanten goed behandeld.
  Ietsje duurder dan de gemiddelde zorgverzekeraar en de polisvoorwaarden zijn niet altijd even duidelijk.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9.5
  Dekking
  8
 • Ss posthuma

  zeer goede zorg verzekeraar staat je goed ten woordt niet te duur maar ook niet goedkoop

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  7.5
  Dekking
  8
 • WWishal Gobind

  De premie is niet te hoog, lekker betaalbaar en de service is grandioos. Vorig jaar werd ik doorverwezen naar een cosmetisch chirurg om een neuscorrectie te krijgen vanwege een val in mijn jongere jaren. Hierdoor kon ik niet vrij ademen.

  Het ziekenhuis heeft gewacht op goedkeuring voor een inwendige correctie, echter ik kreeg een volledige vergoeding toegekend van de verzekeraar voor zowel een inwendig- als een uitwendige correctie. De goedkeuring liet niet lang op zich wachten (1 week) waardoor ik heel snel geopereerd kon worden, dus vrijer kon ademen.

  Ik ben De Friesland Zorgverzekeraar erg dankbaar. Ik kan nu vrij ademen en de premie is heerlijk betaalbaar. De service is uitstekend en ik ben niet van plan zomaar over te stappen. Aanvullend heb ik een tandartsverzekering die ook goed geregeld is. Elk jaar mag ik twee keer op controle, voor een gereduceerd tarief.

  Ik zou niet zomaar kunnen bedenken waarom ik deze zorgverzekeraar minder dan vijf sterren per tak zou moeten toekennen.

  TOP VERZEKERAAR!

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  10
 • MMCLF.Courtemanche

  Het is super nooit probleem .alles op tijd terug zeer behulpzaam
  met oplossing te vinden met gratis een vriendelijk woord.
  Echt een top zorgverzekering,

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  9
  Dekking
  5.5
 • JJvK

  Valse beloftes. Adverteren met “onbeperkt fysio” vanuit een aanvullende verzekering. Zelfs nog voor afsluiten gevraagd aan de klantenservice. Vervolgens veel fysio nodig en dan blijkt dat ik eigen bijdrage moet betalen en dat het van mijn eigen risico afgaat. Na enkele klachten was het antwoord: de fysio wordt vergoed vanuit de basisverzekering en daar blijven ze bij. Uiteraard verwees men daar naar de algemene voorwaarden. Die heb ik doorgespit en ik kon niets concreets vinden, maar goed. Begin maar eens iets tegen die stugge nee -schudders. Het komt er op neer dat ik een groot deel zelf moest betalen en de aanvullende verzekering voor jan met de korte achternaam heb afgesloten. Kan niet wachten om weer over te stappen.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  2
  Dekking
  2
 • DDanijela Aleksic

  Ik heb voor mijn zorgverzekering De Friesland Zorgverzekeraar gekozen omdat mijn vrienden en kennissen een goede ervaring met hen hebben. Zij hadden gelijk, want ik ben zeer tevreden met deze verzekeraar. Ik kreeg ieder jaar van hen ruim op tijd het boekje met alle veranderingen van de polis voor de komende jaar. Daar zijn alle prijzen en veranderingen duidelijk aangegeven. Doordat ik van buitenlandse afkomst ben heb ik in het begin enkele keren telefonisch contact met hen gehad. Ik had vragen gesteld over de betalingen, wat zij mij voor sommige behandelingen betalen en wat ik zelf aan kosten moet dragen. Wat ik heel prettig vond is dat zij mij duidelijk en op een prettig manier uitgebreid uitleg hebben gegeven, terwijl alles in het boekje al aangegeven was. Zij hebben altijd een goede service en zij zijn betrouwbaar. Hiernaast zij hebben ook begrip voor de hoge bedragen zoals eigen risico of dergelijke, want ik kon enkele hoge rekeningen in enkele maandelijkse termijnen splitsen en op deze manier makkelijker deze kosten afbetalen. Daarom heeft ik hen een goede beoordeling.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9.5
  Dekking
  7.5
 • RRonnie Peters

  Ik zit al meer dan 20 jaar bij de Friesland Zorgverzekeraar en ik kan maar één woord zeggen en dat is UITSTEKEND.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7

  Service
  8
  Dekking
  7.5
 • EElvira Jepma

  Wij zijn al jaren verzekerd bij Zorgverzekering de Friesland en dat bevalt goed. Het is niet een van de goedkoopste maar voor mijn gevoel is de basisverzekering erg uitgebreid. De service is goed, en je vragen worden duidelijk beantwoord.

  Premie
  6.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • JJ. van de Ridder

  We bekijken elk jaar weer waar we de verzekering zullen afsluiten en dit jaar stak De Friesland er bovenuit! Aanmelden geen probleem, nog wat extra korting bij vooruitbetalen. Sowieso qua premie dus heel interessant , maar ook qua declareren: met de android-app op mijn telefoon gaat dat perfect. Eenmalig inloggen, daarna foto maken van je factuur en versturen, super! Over de klantenservice kan ik niet veel zeggen, aangezien ik ze nog niet nodig heb gehad, wat dus op zich ook positief is. Over het geheel gezien dus erg tevreden!

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9.5
  Dekking
  7
 • SSabine

  Ik ben verzekerd bij de Friesland Zorgverzekeraar, en ik heb nooit problemen mee gehad.
  De premie is goed te doen voor 118 euro per maand inclusief aanvullend en tand.
  Er is genoeg keuze uit aanvullende pakketten. En extra verzekeringen voor tandarts.
  Ik ben er hartstikke tevreden over. Niks op aan te merken.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  10
 • MMaaike de Vries

  Totaal geen klachten over de Friesland.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • HHylke

  Wij vinden de friesland Zorgverzekeraar een goede keuze.
  Mede door de goede prijs kwaliteit verhouding.
  Tevens beschikken ze over de mogelijkheid om je eigen risico gespreid te betalen.
  En natuurlijk de 24/7 Zorghulplijn wat ook erg handig is.
  De service is ook uitstekend zit je met vragen of begrijp je iets niet dan bel je gewoon met de klantenservice en wordt je netjes te woord gestaan.

  Kortom een aanrader voor iedereen.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  7.5
  Dekking
  7.5

Kan het goedkoper?