378 beoordelingen


030 – 699 79 30


Bereken je premie

Ditzo

Premie
8,4

Service
8,1

Zorgkeuze
8,6

Vergoeding
7,8

Direct naar

Over Ditzo

Ditzo is onderdeel van ASR en mag zich al een aantal jaar benoemen tot een van de goedkoopste zorgverzekeraars van Nederland. Tegen een relatief lage premie kun je dus zelf bepalen bij welk ziekenhuis je wordt behandeld. Op deze manier heb je altijd zelf de regie over je behandelingen en het ziekenhuis waar je opgenomen wilt worden.

Bij Ditzo kun je kiezen uit twee voordelige basisverzekeringen en drie aanvullende verzekeringen met lage tot gemiddelde vergoedingen voor diverse zorgzaken, zoals fysiotherapie, anticonceptie en vaccinaties. Er zijn ook drie tandartsverzekeringen met een maximale vergoeding tot 500 euro

Ditzo claimt dat verzekerden nooit lang hoeven te wachten op het uitbetalen van vergoedingen. Binnen tien dagen staat het geld al op je rekening.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Mix
2020-€ 107,90-€ 114,95
2019-€ 107,90-€ 109,95
2018---€ 102,95
2017---€ 100,95
2016---€ 93,85
2015---€ 89,95
2014---€ 86,75
2013---€ 98,50
2012---€ 98,50

Wat vind je van Ditzo?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend

378 reviews over Ditzo

 • TTitia

  Tot nu toe erg tevreden! Declaraties staan vaak binnen 24 uur op je rekening! Contact met Ditzo ook heel prettig! Ik ben een nieuwe klant ….maar tot nu toe zeer tevreden!

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  6

  • EEmma

   @Titia Bedankt voor je positieve review! Wij doen ons best om je altijd en overal bij te staan met de beste service. Fijn om te lezen dat je blij bent met ons als jouw zorgverzekeraar! Groetjes, Emma namens Ditzo

 • KKyra

  Used Zorgwijzer to compare insurance plans and decided to go with Ditzo. I think the value for their insurance plan is very good: broad healthcare choice and relatively low premium when compared to other providers. Easy website and no problems with the online application. Keep mind that you do need a BSN and Dutch IBAN.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  8

  • DDenise

   @Kyra Thank you for your positive review. We try our best to provide you with the best service possible. Thank you for choosing Ditzo! 🙂
   Kind regards, Denise from Ditzo

 • MMatthew

  Very satisfied with the Ditzo service so far. They have a clear website and app that works well. So far everything is covered. The deductible excess sometimes applies, but I understand this is the case with every insurer.

  Keep up the good work.

  Premie
  9
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  9

 • TTheo de Jonh

  Nu krijg ik een rekening dat ik boven op mijn premie en eigen risico ook nog 250 euro.per jaar extra moet betalen dat doe ik NIET mij eigen risico is al op

  Premie
  4

  • DDenise

   @Theo de Jonh bedankt voor het achterlaten van je ervaring. Ik denk dat je de eigen bijdrage op geneesmiddelen bedoeld waar je ontevreden over bent. In het regeerakkoord heeft het kabinet afspraken gemaakt over de eigen bijdrage voor geneesmiddelen. De eigen bijdrage geldt niet voor alle geneesmiddelen. Het regeerakkoord houdt in dat er vanaf 2019 een maximum eigen bijdrage voor geneesmiddelen geldt. Dit betreft € 250 per kalenderjaar. Deze afspraak geldt voor alle zorgverzekeraars. Voor dit akkoord betaalde je de eigen bijdrage rechtstreeks aan de apotheker en zat hier geen limiet aan vast. Het is dus juist een positieve ontwikkeling voor verzekerden die te maken hebben met een eigen bijdrage voor geneesmiddelen!
   Als je nog vragen hebt dan beantwoorden wij deze graag! Wij zijn bereikbaar via Whatsapp op telefoonnummer 0651677701, social media (Twitter en facebook) van maandag t/m vrijdag tussen 8:30-21:00uur en op zaterdag van 8:30-17:30uur. Telefonisch kun je ons bereiken op werkdagen tussen 8:30-17:30uur via telefoonnummer 030-6997930. Groetjes, Denise namens Ditzo

 • DDirk

  Al jaren tevreden, dit jaar weer opnieuw vergeleken en de ditzo was nog steeds de beste voor mij.

  Premie
  10
  Service
  9
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  8

 • JJolanda

  Aan de hand van een uitzending van HvN toch maar eens begonnen met zorgverzekeringen vergelijken. Gouden tip geweest, want ik betaalde waarschijnlijk al jaren veel te veel aan premie.

  Vandaag overgestapt naar de Ditzo. Vele malen goedkoper dan CZ en biedt de dekking die ik nodig heb. kan nog niet veel zeggen over de service, maar ze zeggen m’n oude zorgverzekering voor me op.

  Premie
  10
  Service
  9
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  8

 • RRuud

  Geen gedoe en altijd overal terecht waar ik wil. Fijne online interface ook van hun omgeving. Verschil tussen de aanvullende pakketten bij de zorgverzekering zijn minimaal zo lijkt het.

  Premie
  7
  Service
  7
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  7

 • NNadin

  Ik ben al jaren klant, uitgebreide dekking bij heel veel ziekenhuizen, dus nooit bezorgd of ik wel verzekerd ben ergens. Lage premie en goede klantenservice. Ik ben echt supertevreden.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • BBarbara Blank

  Ik ben een zeer kritische patiënt en zoek van tevoren alles uit als ik naar een bepaalde specialist moet. Bij Ditzo heb ik echt alle ruimte en nog nooit te horen gekregen dat iets niet werd vergoed. Ook relatief nieuwe behandelingen of mri centrum en privékliniek. En dat alles voor de laagste prijs. Een dikke 10 die ik iedereen aanbeveel. En nee ik werk niet bij Ditzo

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • MMieke

  Snelle afhandeling van declaraties. Geld terug bij extra verzekeringen. Extra dienst met A.S.R. vitality. Geen onnodige papieren zaken, je kan alles online regelen. Na 1 telefoontje antwoord op je vragen.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • JJolanda

  Het klopt inderdaad, dat ditzo snel is met uitbetalen. Als ik mijn declaratie indien dan staat het snel terug op mijn rekening.
  Vaak gaat er maar een paar dagen overheen. Ik ben erg tevreden over alle service.

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • AAFJ van Gameren

  Goede zorgverzekeraar. Reageert snel op vragen. Betaald snel uit. Grote voordeel vrije keuze.
  Ook niet onbelangrijk is de gratis pechvogel verzekering.

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • Ssjoerd

  erg goed jammer kan alles digitaal is maar wel goed dekkend in alle ziekenhuizen

  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

  • DDenise

   @sjoerd bedankt voor je beoordeling. Wij zijn een digitale zorgverzekeraar en sturen daarom zo min mogelijk per post. Dit is ook een duurzame keuze en dus beter voor ons milieu 🙂 Als je vragen hebt kun je wel altijd persoonlijk contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar via Whatsapp, social media (Twitter en facebook) van maandag t/m vrijdag tussen 8:30-21:00uur en op zaterdag van 8:30-17:30uur. Telefonisch kun je ons bereiken op werkdagen tussen 8:30-17:30uur via telefoonnummer 030-6997930.
   Groetjes, Denise namens Ditzo

 • RR. Blankenzee

  Misschien niet de goedkoopste, maar wel een prima service en goede bereikbaarheid. Vrije keuze is ook niet onbelangrijk, wij zijn zeer tevreden.

  Premie
  7
  Service
  9
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  8

  • FFemke

   @R. Blankenzee Bedankt voor het achterlaten van je review 🙂 Wij doen ons best om je altijd en overal bij te staan met de beste service. Leuk om te lezen dat je blij bent met ons als jouw zorgverzekeraar! Groetjes, Femke namens Ditzo

 • AAndries

  Ditzo is een goede zorgverzekeraar met een scherpe premie en een vrije zorgkeus. Ook helpen ze je met allerhande vragen die je kunt hebben. In ons geval over apneu en stoma. Ik zal niet snel naar een ander gaan. En om de prijs hoef je het niet te laten. Ditzo is één van de goedkoopsten.

  Premie
  9
  Service
  9
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  9

 • Bben

  al jaren tevreden klant bij ditzo..nu wil ik mijn fisio uitbreiden van 9 naar 18 behandelingen en blijkt dit niet meer te kunnen..slechte zaak

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  5

  • FFemke

   @ben Hoi Ben, bedankt voor het achterlaten van je review! We hebben bij het samenstellen van de aanvullende verzekeringen voor 2020 gekeken naar de zorgbehoeften van onze verzekerden. Daaruit blijkt dat onze verzekerden minder behoeften hebben aan een hoger aantal fysiotherapiebehandelingen. Jammer om te horen dat jij deze aanvulling nog wel had gewild! Groetjes, Femke namens Ditzo

 • FFred

  van t weekend m’n zorgverzekering vergeleken en bij de Ditzo ben ik veel voordeliger uit voor 2020. snel overgestapt dus, was snel geregeld.

  Premie
  10
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  9

 • Ppeter van veen

  prima verzekering, aanvullende tandarts is echter te duur

  Premie
  9
  Service
  9
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  6

 • LLinda mollers

  Altijd een super goede ervaring met deze zorgverzekering. Declaraties zijn makkelijk in te dienen via de app. Zegels dan ook altijd super snel uitbetaald. De verzekering is niet zo duur als andere verzekeringen maar de dekking is toch goed.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  8

 • JJan Schoenmaker

  Altijd goed. Alleen mag er meer keus zijn voor fysio.

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  8

  • Ddenise

   @Jan Schoenmaker bedankt voor je beoordeling! 🙂 Leuk om te lezen dat je blij bent met ons als jouw zorgverzekeraar! Via onze zorgzoeker: ditzo.z-zoeker.nl vind je alle fysiotherapeuten bij jou in de buurt. Wij sluiten zoveel mogelijk contracten dus het aanbod zou groot moeten zijn. Heb je hier vragen over? Wij zijn bereikbaar via Whatsapp, social media (Twitter en facebook) van maandag t/m zaterdag tussen 8:30-21:00uur en telefonisch op werkdagen tussen 8:30-17:30uur via telefoonnummer 030-6997930.
   Groetjes, Denise namens Ditzo

 • GG Blankert

  Ben al lang verzekerd bij Ditzo.Alleen denk ik nu over te stappen.Ik heb een voet probleem (geen kraakbeen tussen mijn teenkootjes) en moet zeker 1 keer per maand naar de pedicure.De Ditzo vergoed dit niet ,voor mij een belangrijke reden om over te stappen.

  Premie
  6
  Service
  6
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  4

  • DDenise

   @G Blankert wat jammer dat dit een reden voor jou is om over te stappen en vervelend dat wij niet meer aan jouw verzekeringswensen voldoen. Helaas kunnen wij niet voor iedereen de juiste zorgverzekeraar zijn, dat begrijpen we.
   Groetjes, Denise namens Ditzo

 • RRichard

  Onze ervaring met Ditzo in de afgelopen jaren is zeer goed. Duidelijke overzichten van declaraties, goed bereikbaar, restitutiepolis en oog voor de klanten. Ditzo blijft voor ons de beste en voordeligste.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • BBert Joosse

  Alles wordt netjes en snel afgehandeld.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • DDebora

  Prima, alles snel en netjes afgehandeld. Met grote plus eigen keuze zorgverleners

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  8

 • RRonald Bijl

  Altijd snel en duidelijk antwoord.
  Makkelijk contact te leggen.

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • PPeter Polling

  Goede communicatie, snelle service, betaalbaar.

  Premie
  9
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  8

 • Aastridenrob@ziggo.nl

  Top verzekering.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • HHenk Grift

  Prima zorgverzekeraar.

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • AArie Ton

  Goede, goedkope verzekering met vrije keuze. Snelle betaling bij declaratie.
  Ben zeer tevreden met Ditzo.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • Ddinie huisman

  Prima service en niet duur

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • CCees Engbers

  Al een paar jaar verzekerd bij Ditzo, zeer tevreden over de premie als wel de service.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10

 • FFelicia

  Als je in een gespecialiseerd ziekenhuis geholpen moet worden hoef je je tenminste geen zorgen te maken over eventuele financiële consequenties, hetgeen wel het geval is bij een natura polis.

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10

 • CCharlotte

  Prima !!!

  Premie
  9
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • JJack Verbeek

  Prima Zorgvezekeraar!

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • Kkitty.balt

  Premies veel te duur en zorg te slecht. Vooral aanvullend vind ik de laatste jaren echt dramatisch, jammer dat dit zo wordt uitgekleed

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  2

  • Ddenise

   @kitty.balt

   Bedankt voor je beoordeling. Wat jammer dat je niet tevreden bent over de premie en vergoedingen. 12 november maken wij de premie en voorwaarden van 2020 bekend, we adviseren je dan graag welk pakket het beste bij jouw zorgbehoefte past.

   Wij zijn bereikbaar via Whatsapp, social media (Twitter en facebook) van maandag t/m zaterdag tussen 8:30-21:00 uur en telefonisch op werkdagen tussen 8:30-17:30 uur via telefoonnummer 030-6997930

   Groetjes, Denise namens Ditzo

  • RRene Joor

   @denise
   Hi! Je zegt 12 november de nieuwe premie bekend te maken? Ik zie niets en het is nu 12 november 22.02 uur. Wanneer komt die premie?

 • RRoy

  scherpe premie met precies genoeg aanvullende dekking

  wel benieuwd naar de premie voor 2020

  Premie
  9
  Service
  8
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  8

 • MM. Tiggelaar-Mulder

  Redelijke prijs en je kan bij alle ziekenhuizen en zorgleveraars terecht.
  Dat je overal terecht kan vind ik erg belangrijk; dat je zelf kan kiezen en dat er niet voor je gekozen wordt.

  Premie
  8
  Service
  9
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  9

 • MMia Smit

  Ditzo geeft goede service.
  Alles is op de website gemakkelijk terug te vinden.
  Declaraties kun je online regelen.
  Scherpe premie. Bij meerdere verzekeringen ontvang je korting.
  Vrije keuze in ziekenhuis en huisarts.
  Je krijgt een pechvogelhulp extra.
  Tot nu toe nooit problemen gehad.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

  • DDenise

   @Mia Smit Bedankt voor het achterlaten van je review 🙂 Wij doen ons best om je altijd en overal bij te staan met de beste service. Leuk om te lezen dat je blij bent met ons als jouw zorgverzekeraar! Groetjes, Denise namens Ditzo

  • Jjohn

   @Denise
   4 keer een 10?
   Lijkt verdacht veel op een nep review!
   Want 4 keer een 10!

 • CChris Opperman

  Nog nooit problemen gehad en altijd netjes behandeld.

  Premie
  10
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • Jjp van maurik

  geen problemen mee en goed bereikbaar, nette overzichtelijke app

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • AA.S.J. Harren

  De door mij dit jaar ingediende declaratie’s zijn zeer snel beoordeeld en vergoed. Niets beter dan heel veel lof

  Premie
  6
  Service
  6
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  6

 • EEric Hermans

  Al enkele jaren is Ditzo voor mij een uitstekende zorgverzekeraar. De app en de daarmee gepaard gaande mogelijkheden werken zeer prettig. Voor andere zaken, zoals een operatie of iets dergelijks heb ik gelukig nog geen gebruik hoeven te maken. De aanvullende tandarts verzekering wordt door mij gebruikt naar volle tevredenheid. Al met al voor mij een prima zorgverzekeraar.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • BBianca

  goede uitgebreide verzekering, voor weinig.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • MMarcel

  Een prima verzekeraar die altijd direct klaar staat als je vragen hebt.

  Premie
  8
  Service
  9
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  9

 • AA. Schouten

  Goede verzekering voor een schappelijke prijs. Vrije keuze zorgaanbieders. Duidelijkheid over eigen bijdrage in jouw eigen account.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10

 • RRr

  Prima prijs kwaliteit

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • BB. Nap

  Prima verzekering, snelle afhandeling ingediende declaratie. Zeer aanbevelend waardig

  Premie
  9
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • PPaula

  Ik ben heel tevreden over deze zorgverzekeraar.

  Premie
  7
  Service
  7
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  7

 • AA.J. Schenkeveld

  Geen gedoe, alles simpel geregeld

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • MMart

  Gewoon een goed verzekering zonder al te veel poespas.

  Premie
  10
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9