Direct naar

Over DSW

DSW is een landelijk opererende zorgverzekeraar uit de regio Delfland, Schieland, Westland, Rotterdam en Den Haag. De zorgverzekeraar staat er om bekend om steeds als eerste de nieuwe premie voor het volgende jaar aan te kondigen.

DSW biedt enkel één basispolis en daarnaast meerdere aanvullende pakketten.

Er is ook een speciale aanvullende verzekering voor studenten. Wanneer je de deze verzekering afsluit, is een extra tandartsverzekering meestal niet meer nodig en worden declaraties normaal gesproken al binnen vijf werkdagen uitbetaald. Deze declaraties dien je dan ook digitaal in, dus alles wordt veel sneller in gang gezet.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Mix
2021---€ 124,50
2020---€ 118,00
2019---€ 112,00
2018---€ 107,50
2017---€ 108,00
2016---€ 98,75
2015---€ 95,00
2014---€ 95,00
2013---€ 102,50
2012---€ 102,50
2011---€ 99,50

Wat vind je van DSW?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


817 reviews over DSW

 • SSanna

  Heb ik zeer slechte ervaring met DSW. De service en bereikbaarheid zeer slecht. Telefonische DSW slecht bereikbaar, als jij belt krijgt eerst telefoniste of receptioniste aan de lijn daarna wordt jij doorverbonden met de afdeling als regel lange wachttijd. Bij de afdeling krijg jij weer medewerker die geen vragen kan beantwoorden of gegeven inzien in de computer en zet je alsnog weer in de wacht om te overleggen of aan collega te vragen wat jij eigenlijke aan deze medewerker vraagt. Waardeloos. Veel wachttijd, kost veel geld en tijd. Slechte en zeer karige vergoedingen. In feiten de DSW is verzekeraar voor karige basisverzekering met weinig tot niets vergoedingen voor mensen met lage inkomens. De meeste declaraties worden afgewezen. Na dit jaar ga ik bij DSW weg en kom niet meer terug.

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  2

  Service
  3
  Dekking
  2
 • BBas Euser

  Ik zit nu een aantal jaren bij de DSW. Heerlijk maatschappij, eerlijke premie, supersnelle afhandeling. Keuze uit 3 pakketten. Overzichtelijk. Ik vind het de beste maatschappij.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Dekking
  10
 • JJaap de Betuwe

  Bij buitenland declaraties wisselt het beleid elke keer waar facturen aan moet voldoen en waarbij er standaard een afwijzing is. Op een enkeling na vaak onvriendelijke klantenservice medewerkers die je dan weer doorverwijzen naar een klachtenprocedure, maar geen declaratiebeleid willen doormailen. Declaratiemedewerkers die slecht op de hoogte zijn van de regels. Erg ontransparant ook qua regels. Medisch adviseurs die je declaraties bekijken en standaard lijken af te wijzen. Soms lijkt correspondenties ook niet aan te komen. Ooit bij De Friesland (voor Achmea, nu weet ik het niet) heel vriendelijk, klantgericht en behulpzaam te woord gestaan.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  2
 • DDuro

  Ik ben zeer tevreden over DSW verzekering. Nadat ik in 2007 een clash had met mijn vorige verzekeraar ben ik overgestapt naar DSW en nooit meer weggegaan eigenlijk. Vervolgens kort daarna heb ik mijn moeder, oom, broertje en mijn hele gezin overgebracht hiernaartoe. De Topman van DSW strijd vaak tegen de gevestigde orde van verzekeraars. Top vent is het!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • RRicardo

  Betrokken, goed, duidelijk en vriendelijk.
  Goede service..Is er ook voor de verzekerde..Zeer tevreden!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • MMargot de Does

  prima verzekering en alles heel duidelijk

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Hhenk jansen

  altijd en overal snelle behandeling !

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • GG. Neijenhuis

  Uitstekende helpdesk, er uitgebreid de tijd genomen om je te helpen en of te adviseren. Heldere uitleg over de manier van werken van DSW in de zorgverzekeringsjungle. Al jaren een vertrouwde en betaalbare keuze voor de belangrijkste en verplichte verzekering.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • WW. Slingerland

  Altijd persoonlijk contact als je het wilt, gewoon goed en voordelig

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AAjm Bronswijk

  Met deze zorg verzekering heb je een hele goede verzekering in huis en overzichtelijk je hebt de basis verzekering en je hebt keuze uit twee aanvullende verzekering een standaard en Top verzekering .De service van DSW is ook super vandaar ik weet waar ik aan toe ben.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • HHenk Pfaff

  Enorm klantgericht. Zeer snelle afhandeling van declaraties. Goede software en een prima App.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • RR . Hofstra

  Prima verzekering , maar aan de prijzige kant !!

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  9
 • JJ.J. de Bruin

  snelle uitbetaling, uitstekende dekking. Een zeer sociale verzekering. Zou zeggen klein maar fijn

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • SSimon Voogd

  Ik Ben nu al een paar jaar bij DSW en ik heb altijd een vlotte afwikkeling van mijn declaraties gehad. De premies voor de basis- en aanvullende verzekering zijn niet de goedkoopste, maar de dekking is uitstekend. Ruim voor het nieuwe jaar begint heft DSW de nieuwe premies en polissen al gereed en heb je dus ruim de tijd om, mocht je het er niet mee eens zijn, op zoek te gaan naar een andere ziektekostenverzekeraar. Ik weet voor mijzelf dat dat niet nodig is want het totaalpakket dat DSW biedt volstaat uitstekend voor mij.

  I

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  9
 • SS.J. kamsteeg

  Altijd een snel en duidelijk antwoord op vragen, tegen een redelijke premie.
  Snelle betaling van declaraties en goede voorlichting over verzekeringsvoorwaarden.
  Klantvriendelijke benadering.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • GGuido

  Uitstekende verzekeraar : in al de jaren dat wij ( 68 en 65 jaar) bij DSW zijn verzekerd hebben we nooit enig probleem ondervonden : van duidelijkheid over premies, vrije zorgkeuze voor alle ziekenhuizen tot snelle en nauwkeurige afhandeling van declaraties, alles is steeds zeer goed verlopen. Deskundige klantvriendelijke en servicegerichte medewerkers helpen snel, er zijn nauwelijks wachttijden aan de telefoon, indien nodig word je snel doorverbonden met gespecialiseerde medewerkers.
  De premie is duidelijk : geen collectiviteitskortingen. Premiekorting bij hoger eigen risico is uiteraard wel mogelijk.
  De dekkingen voor de aanvullende verzekeringen zijn duidelijk omschreven en bieden wat ze beloven, en dat voor een goede prijs.
  Er is geen aparte aanvullende verzekering voor tandartskosten, de dekking hiervoor zit in de AV-standaard, de AV-top, de AV-student. In de AV-budget zit geen vergoeding voor tandartskosten.
  Declaraties kun je online indienen, en deze worden zeer snel afgehandeld. Je eigen online platform is duidelijk en overzichtelijk. Elk jaar weer vergelijken we de zorgverzekeringen, elk jaar weer komen we tot de conclusie dat we nergens beter kunnen zitten dan bij DSW, niet in het minst vanwege de totale premie : voor ons geldt dat we voor de basisverzekering wel goedkoper uit kunnen zijn, maar in combinatie met de vrije zorgkeuze en met de gewenste aanvullingen is DSW voor ons het gunstigst. En de persoonlijke benadering die wij ondervinden is ( vergeleken met onze ervaringen van jaren geleden bij een van de grootste verzekeraars) eveneens een groot pluspunt.
  Iedereen zal zijn eigen mening hebben over een bepaalde verzekeraar, maar voor ons is DSW toch de verzekering waar we ons het beste bij voelen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  9
 • HHarry de Krom

  Al weer enige jaren klant bij DSW en het enige waar ik spijt van heb is dat ik niet jaren eerder overgestapt ben. Nooit problemen met declaraties en alles gaat automatisch. DSW is ook nog een de voordeligste zorgverzekeraar ook, elfs het eigen risico is iets lager dan bij de overige zorgverzekeraars.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • BBas Doldersum

  Ik heb nog nooit problemen gehad met deze verzekeraar, alles wordt goed en duidelijk uitgelegd, wat gedekt is, wordt snel uitbetaald of verrekend. Hun informatie is duidelijk en overzichtelijk. vragen via bijvoorbeeld de mail worden snel en duidelijk beantwoord. Kortom, een prima verzekeraar die geen miljoenen uitgeeft aan reclame via radio en tv, maar gewoon door goede mond op mond reclame steeds meer klanten krijgt.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AArjen Rolaff

  Gewoon goed, geen slechte ervaringen. Al meerdere jaren.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • IIva

  Heel goede ervaring gehad met DSW dit jaar. De voorwaarden zijn duidelijk en bij vragen reageren ze erg snel via WhatsApp. Ik heb één keer een probleem gehad met een behandeling die niet vergoed werd ondanks dat het wel in de polis stond, via het contactformulier was dat in een halve dag opgelost. Een aanrader!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Ccorrykluwen

  mijn ervaring met DSW is bijzonder goed . De premie is vergelijkbaar met andere zorgaanbieders altijd redelijk . Vele andere zorgaanbieders zijn in hun premie toch beduidend hoger en bij DSW blijven de vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie meestal constant hetzelfde en de service wat betreft afwikkeling zorgkosten is heel duidelijk, Dus DSW scoort bij mij heel hoog!!!

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • NN. Lok

  Snel antwoord als je mailt. Snel geldteruggave als je iets voor geschoten hebt, Vrije zorgkeuze tegen een redelijke prijs.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AA.M. van Santen-de Boer

  DSW is duur.
  Waarom vergoeden jullie geen brillen. Moet je haast blind zijn voordat je dat vergoedt krijgt?
  Is voorheen altijd vergoedt.

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
  • HHenk Pfaff

   @A.M. van Santen-de Boer
   U lijkt mij duidelijk gefrustreerd over een niet verkregen vergoeding voor uw ogen. Maar om dan alles bij de DSW met een 1 te waarderen lijkt mij niet terecht en dat heeft de DSW ook niet verdiend. Veel succes bij uw nieuwe zorgverzekeraar en ik ben benieuwd of u daar, met dezelfde premie, wél de vergoeding gaat krijgen waar u nu zo boos om bent! (in denk van niet)

 • BBarend A.O.

  In één woord fantastisch !
  Klantvriendelijkheid is echt top, een 10+
  DSW is aan iedereen aan te bevelen.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • JJulia Neijenhuis

  Het is een eerlijke en duidelijke verzekeraar. Ze zijn snel met declaraties, geven geen tonnen uit aan reclame en de app werkt goed. Ik zie geen reden om in de voorziene toekomst over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  8
 • AAmine

  Ben namelijk vele jaren klant bij DSW. Kan me niet herinneren dat ik problemen heb meegemaakt. Zeer tevreden!

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • PPeter v Viegen

  zitten al jaren bij DSW en zijn tevreden, wat wij missen is dat er voor ouderen zoals wij geen aanpassingen/compoensaties zijn daar wij geen pil gebruik hebben en geen kraampakket etc. Hierdoor zou bij en voor het een en ander hogere vergoeding kunnen geven zoals tandarts of eigen risico

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  8
 • MMeta

  makkelijk je rekening indienen en declaratie’s worden heel snel uitbetaald

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • HHenja de jong

  Sinds een paar jaar nu bij DSW wij zijn hethoogste verzekerd en moeten toch nog aardig wat bij betalen.
  Wat ik heel erg mis is dat je niet de vergoeding krijgt van de mondhygiënist dat zou zeker in het pakket van vergoeding als je in het hoogste pakket zit van de tandarts vergoeding moeten komen.wel met een maximum van zoveel keer per jaar.
  Heel erg jammer dat DSW dat niet doet.
  Blijven wel bij DSW.
  Zijn voor de rest tevreden en elke zorgverzekeraar heeft wel wat gaan nu een premie van 163 euro per maand vanaf 1 januari 2021 voor 1 persoon
  DSW
  Wij betalen geen 385 euro per jaar maar 375 in 2021
  Wat ook heel fijn is dat je per maand je premie van 37.50 kan betalen.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  6
  Dekking
  8
 • MMie Mie Tjang A Tjon

  Ik heb nog geen ervaring met DSW. Ik ben op zoek naar een andere zorgverzekeraar.
  Ik heb voor service, 5 sterren gegeven, en daarmee bedoel ik neutraal, gezien ik nog geen ervaring heb met DSW.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  5
  Dekking
  8
 • FFrans

  Vlekkeloze afhandeling van allerhande zaken, heldere polisvoorwaarden en bij vragen zeer snel antwoord. Top-app!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • YYvonne broekman

  Ben sinds 2020 klant en zeer te vreden dus geen behoefte om op te stappen naar andere in 2021

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  10
 • YYvonne

  Zeer transparante verzekeraar, duidelijke communicatie. Concurrerende premie. Klantvriendelijke app. Snelle uitbetaling van declaraties. Klein minpuntje: via de ‘aanvullend top’ dekking, zouden brillen, lenzen alsmede tandheelkundige behandelingen wel beter vergoed mogen worden.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  8
 • FF.J.Hilge

  Nooit problemen gehad met deze zorgverzekering

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • JJ.van Breemem

  Positief omdat verzekeraar direct het belang van de verzekerde op het oog heeft.
  Ook kritisch durft te kijken naar het stelsel!

 • HHarteveld

  De premie is wel de laaste 2 jaar wel hard ge stegen, maar de service blijft goed .Harteveld

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  10
 • HHarteveld

  De premie is wel de laaste 2 jaar wel hard ge stegen, maar de service blijft goed .Harteveld

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  10
 • AAnne

  Goede service en voldoende dekking

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  6
  Dekking
  10
 • RRiet schuurink

  goede verzekering ,eerlijk en betaalbaar en een makkelijke app .heb dan ook volgend jaar voor deze zorgverzekering gekozen,echt een aanrader.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • WWil

  tot op heden nog geen problemen ondervonden met DSW, hopelijk blijft dat ook zo.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9
  Dekking
  10
 • HH.R.Lang

  Uitstekende verzekering met een lage premie en zeer goede service.
  Bij bijbetalingen en nota’s indienen geen vragen maar snelle uitbetalingen!

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  9
 • JJudith

  Goede verzekering, Alles wat je extra nodig hebt zit in het aanvullend pakket en je betaalt niet te veel. Je krijgt ook nog eens 10 euro korting op het eigen risico per jaar, dus i.p.v 385, betaal je maar 375. Dat scheelt toch een tientje. Mijn premie voor het komende jaar wordt € 146,75 , dat is inclusief aanvullende verzekering en ja daar zit de tandarts ook bij inbegrepen en een kleine brilvergoeding.
  Daarnaast is DSW klantvriendelijk. Administratie is goed op orde, Ze zijn telefonische bereikbaar en je kunt betalen met een maandelijkse digitale acceptmail. Zonder extra kosten. Kortom een fijne verzekering!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • JJan Anne Loonstra

  gewoon goed

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • GG.J. Vermeulen

  Wij zijn via mijn schoonouders ongeveer 35 jaar geleden bij de DSW gekomen. Ik word aan het eind van dit jaar zeventig. U kunt zich voorstellen dat we enorm tevreden zijn over deze zorgverzekeraar. Ik ben van de ouderwetse stempel en als ik vragen heb ga ik altijd naar het kantoor in onze woonplaats Delft. Daar zijn wij altijd voor de volle 100% tot tevredenheid geholpen. Ik weet dat alles telefonisch afgehandeld kan worden maar het persoonlijk contact is ook belangrijk daarom `Bedankt` voor al de goede zorgen jaar in jaar uit.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • YYvonne R

  DSW heeft vriendelijke en adequate klantenservice. De vergoede zorg is duidelijk omschreven en het grootste voordeel voor mij is het pakket met tandartsvergoeding. De premie is niet duur.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9
  Dekking
  10
 • MMichelle de Wit

  Ik ben zeer tevreden met/bij DSW. Ik denk er niet aan om over te stappen. Ze zijn klantgericht, makkelijk te bereiken en bereid mee te denken. En met de app is alles makkelijk binnen handbereik en vanuit huis (of iedere andere plek) te regelen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Mmarcel kers

  Dit is een goede verzekeraar nooit geen problemen mee gehad en is makkelijk te bereiken .
  Daarnaast een goede dekking en bied goede service.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  9
 • IIJcke Schaepman

  Altijd zoals ze beloven!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • LLinda de Jager- van der Moer

  Ze staan je altijd vriendelijk te woord. Declaraties worden supersnel verewerkt en als je koste n terugkrijgt, staat het vaak al binnen 1 dag op je rekening. Je kunt heel makkelijk online declaren, maar ook schriftelijk voor degenen die dat niet online willen of kunnen . Ze doen hun best om de premie zo laag mogelijk te houden door bij te leggen uit hun reserves, helaas zijn die nu op en kunnen ze dat niet doen dit jaar.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  8

Kan het goedkoper?