Direct naar

Kenmerken

 • App de dokter, fysio of coach
 • Flexibele zorgmodules

Over FBTO

De zorgverzekering van FBTO is onderdeel van Achmea en biedt verzekerden de mogelijkheid om bepaalde aanvullende modules gedurende het jaar aan te zetten. Dat houdt in dat je naast de natura- of combinatie basisverzekering zelf kunt kiezen waarvoor je wel of niet verzekerd wilt zijn.

Het aanzetten van modules kan in sommige gevallen alleen aan het eind van een kalenderjaar. Ook zijn een aantal premies leeftijdsafhankelijk, waarbij geldt hoe ouder, hoe meer je betaalt.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Natura (select) Combinatie
2024-€ 147,45€ 131,95€ 153,95
2023-€ 138,95€ 126,95€ 141,95
2022-€ 125,95€ 110,95€ 132,95
2021-€ 122,50€ -€ 128,50
2020-€ 116,95€ -€ 122,50
2019-€ 109,95€ -€ 117,50
2018-€ 105,50€ -€ 109,95
2017-€ 103,50€ -€ 108,50
2016-€ 94,25€ -€ 99,95
2015-€ 92,00€ -€ 98,00
2014-€ 88,50€ -€ -
2013-€ 96,75€ -€ -
2012-€ 96,75€ -€ -
2011-€ 95,00€ -€ -

Wat vind je van FBTO?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


601 reviews over FBTO

 • KKarin

  Super premie en zijn altijd snel met declaraties afhandelen. Heb alleen aanvullende verzekering voor tandarts met een redelijk kleine dekking, maar daar betaal je ook naar.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • CC. Terlouw

  Voor ons is FBTO dit jaar opnieuw als voordeligste zorgverzekeraar met vrije zorgkeuze uit de bus gekomen. En vooral de mogelijkheid om per maand wel of niet voor bepaalde aanvullende modules te kunnen kiezen vind ik een belangrijk voordeel. Wij hebben tot nu toe gelukkig weinig ziektekosten. De ervaring met de maandelijkse kosten voor orthodontie van onze dochter is dat FBTO deze kosten snel beoordeelt en uitbetaald.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  7
  Dekking
  9.5
  • Ppeter kulkens

   U heeft de mogelijkheid niet meer om ze uit te zetten!!!!!!!!,,,,ja aan het eind van het jaar
   Lees U polis of de reacties op dit forum

 • RRonald

  ik vind fbto een goed zorgverzekeraar omdat alles goed en snel geregeld word en daarbij ook zonder gezeur ik ben er zeer blij mee en zou hier voor zolang dit goed gaat willen blijven

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  7.5
 • JJurriaan

  Uitstekende premie, service door middel van web en app. Overzichtelijke website en app.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  7
 • SSandra Leemans

  FBTO heeft grote mate van flexibiliteit. Volgend jaar wordt die nog groter.
  Ook in service zijn ze goed. Declaraties gewoon indienen via internet.
  En wanneer je belt wordt je altijd goed te woord gestaan.
  Declaraties worden meestal binnen een week uitbetaald.
  Wat betreft zorgkeuze heb ik geen ervaring. Volgens mij heb je bij FBTO nog een vrije zorgkeuze.

  Jammer genoeg kan je de tandartsdekking niet nog hoger maken.
  Die loopt tot maximaal 750 euro.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  7.5
  Dekking
  8
 • LLieke

  Ik vind het systeem om verschillende pakketten ‘aan’ of ‘uit’ te zetten erg handig. Ik heb weinig klachten dus kan ik het pakket nu vrij strak afstellen en als het nodig is kan ik het weer uitbreiden. Het enige vervelende is dat je dan vaak een wachttijd moet overbruggen waarin je wel betaalt maar nog niet gebruik kan maken van de verzekering.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  10
 • EElske Ruyten

  FBTO is goed. Je kan modules aan en uitzetten. Hier adverteren ze ook mee maar het scheelt erg in de kosten. Waar ik bij de Friesland 179 euro kwijt was ben ik nu voor 115 euro bijna net zo goed verzekerd. FBTO houdt je ook goed en op tijd op de hoogte hoe het staat met je eigen risico ook is het heel helder waar de kosten vandaan komen.

  Ik ben tevreden. Al zou het in de toekomst wel mooi zijn als er iets meer rekening gehouden wordt met mensen die een chronische aandoening hebben die hierdoor deels of volledig in een uitkering zitten, erg hoge ziekte kosten hebben maar niet een volledig pakket kunnen betalen zodat ze alle zorg krijgen die ze nodig hebben.

  Zo heb ik een bril nodig en nieuwe zooltjes van de podo therapeut. Maar ik kan dat niet betalen dus zie en loop ik slecht naast het feit dat ik reuma heb. Ik ben hard aan het knokken om mij om te scholen en weer aan het werk te kunnen, maar dit helpt niet.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  6
  Dekking
  5.5
 • PPim kemper

  Mijn beoordeling is gebasseerd op 3 jaar zorgervaring bij FBTO.
  Persoonlijk vind ik FBTO een hele fijne zorgverzekering, je kunt je pakkert gemakkelijk aanpassen en ze hanteren naar wat het tegenwoordig is, normale prijzen.
  Toen ik aan mij hernia werd geopereerd in mijn onderrug, vertelde ze me dat er geen extra kosten zouden zijn. En dat klopte ook. Kijk, eigen risico jou je altijd, daar doe je niks aan, die moet je wel betalen. Maar daarbuiten is het aande zorgverzekeraar wat er in het standaardpakket aangeboden word. En doe vind ik boj FBTO het meest uitgebreide voor een scherpe prijs.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9.5
  Dekking
  9
 • AAnoniem

  2014 was een duur jaartje voor me geweest als ik me niet had verdiept in een aanvullend pakket. Heb namelijk veel fysiotherapie nodig gehad voor de revalidatie van mijn voorste kruisband operatie. Ben zeer te spreken over de service van FBTO toen ik vragen had over de gedekte kosten en mijn zorgverlener. De premie en service hebben mij doen kiezen voor deze zorgverzekeraar. Chapeau.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  8
 • BBart

  Ik ben over het algemeen erg tevreden over mijn zorgverzekeraar FBTO. Hoewel ik de prijzen lang niet vergeleken heb, ben ik blij met de huidige premie dat ik betaal. De website is de afgelopen jaren verbeterd en erg overzichtelijk geworden. Daarnaast, ben ik erg blij met de app waarmee ik bonnen kan declareren door via mijn smartphone of iPad een foto ervan te nemen en dit gelijk op te sturen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  10
 • SSuzanne

  Nota’s declareren is met de app heel makkelijk door een foto te maken van de rekening. Bij vragen is er altijd hele fijne service die een duidelijk antwoord op de vragen geeft. De aanvullende modules zijn zelf te kiezen, dit is erg praktisch. De premie is de laatste jaren wel veel omhoog gegaan.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  6.5

  Service
  9.5
  Dekking
  8.5
 • EEllen

  Ik ben al vele jaren erg tevreden. De FBTO verleent op een prettige, toegankelijke en klantgerichte manier zijn dienstverlening.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  7.5
  Dekking
  9.5
 • WW. van Wolferen

  Ze betalen binnen vijf werkdagen de declaraties uit en communiceren goed over de ingegescande fakturen.Tevens staan de ingehouden bedragen van je eigen risico heel duidelijk en overzichtelijk op “mijn FBTO”.Het is misschien niet de laagste premie maar kwaliteit,service en snelheid zijn ook belangrijk.De modules per maand aan en uit kunnen zetten is ook een grote plus.Ik ben zeer tevreden over FBTO en zal er ook volgend jaar weer mijn verzekering voortzetten.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  10
  Dekking
  9.5
 • Rrobert zoet

  hierbij een aantal missien tips om nog eenbetere verzekerraar e zijn ook voor mensen die het net zo als mij niet al te breed hebben.

  1 het mooie van fbto is dat je een aantal modulles kunt aan en uitzetten het nadeel hiervan is dat je op sommige aanvullingen eerst een half jaar premie moet betalen voordat deze actief zijn cq worden ik snap dat je anders mensen hebt die er misbruik van maken maar is het een idee dat als je een modulle aanpast bv niet kanoverstappen of dat je dan eerst een extra jaar bij deze blijft ipv een wachtttijd van een half jaar.
  2. ook zou het mooi zijn dat de basis verzekering toch iets uitgebreidder zou kunnen zijn bv fysiotherapie bv 5 x toch vergoed zou kunnen worden ipv geen 1 of een kleine extra bijdrage zodat mensen met een basis toch de mogelijkheid hebben op een stukje vergoeding. 3 ik weet dat menzis een basis heeft waarvan ook mensen met een minima dit vergoed krijgen het zou mooi en ook een ruimere klantenkring biedden om iets meer voor de minima een aparte verzekering aanbieden en deze bv voor 2 jaar vast te laten leggen voor een vast bedrag dit dan in samenwerking met bv de uitkerings instantie. ik weet dat er in enschede dit soort problemen van groot belang zijn en dat dit miss voor fbto een opsteker kan zijn voor de rest ben ik met fbto best tevreden met vr gr robert zoet

  Premie
  3

  Zorgkeuze
  3

  Service
  5.5
  Dekking
  2.5
 • JJasper

  Fbto is een fijne verzekeraar, Je kan zeggen bijna alles kan en mag, maar je moet het wel zelf regelen. Als je hulp nodig hebt of met declareren dan staan er altijd mensen voor je klaar. De premies zijn goed en je kunt per onderdeel verzekeren, module aan module uit. Al jaren is FBTO in premie goedkoper dan mijn werkgever met korting.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9
 • Aa.westerbaan

  FBTO is een zorgverzekeraar die een goedkopere premie biedt en daarvoor terug zelfs geen papiermerk meer, maar alles digitaal. Je nota’s zijn gespecificeerd terug te zien op je eigen pagina. De aanvullende modules zijn makkelijk aan en uit te zetten op Mijn FBTO. Kortom, gebruiksvriendelijk en een van de voordeligste zorgverzekeraars. Aan de telefoon zijn ze uiterst vriendelijk en behulpzaam. Ze zoeken alles voor je uit, niet onnodig vaak doorverbinden en goed bereikbaar. Na 2 jaar komt voor ons vast een 3de jaar dat wij onze verzekering bij FBTO laten.

  Premie
  6.5

  Zorgkeuze
  6.5

  Service
  7.5
  Dekking
  6.5
 • HH. Paalman

  FBTO kent de wens, van de “ZORG” zoekende mens!
  Goed betaalbaar en onbetaalbaar goed!

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9
 • AAnneliese de Waal

  FBTO is een fijne verzekeraar, ik heb alleen mijn verzekeringen bij FBTO lopen, ook mijn zorgverzekering, ik heb nooit problemen gehad met FBTO, alles loopt keurig.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  7
 • TTychon

  Prima zorgverzekeraar, maandelijkse kosten zijn zeer betaalbaar en de service die ik hiervoor terug krijg is perfect. Veel kosten worden gedekt. In Mijn FBTO kan ik alle zaken inzien en eventueel mijn aanvullende pakketten aanpassen. Ik zal zeggen “Ga zo door FBTO”!

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  8
  Dekking
  7
 • Mmanon

  FBTO is nu al enkele jaren mijn zorgverzekeraar en zal dit zoals er nu uitziet nog wel even blijven. De premie is niet te hoog en wat ik persoonlijk fijn vind is dat je aanvullende modules gedurende het jaar zowel in als uit kunt schakelen.
  FBTO heeft ook een app zodat je via je mobiele telefoon je nota’s kunt indienen; simpel een foto maken en uploaden. Een tijd geleden kende deze app nog wat problemen maar die zijn inmiddels verholpen.
  Ik heb ook al eens telefonisch contact gezocht en werd netjes geholpen.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7.5
  Dekking
  7
 • SSjef

  Al jaren tevreden over FBTO. altijd een scherpe premie en voldoende keus uit ziekenhuizen. Heb geen aanvullende pakketten, maar ze bieden ook modules die je aan en uit kunt zetten.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9
  Dekking
  9.5
 • Hhuisinga

  mijn vrouw krijgt 15 oktober een nieuwe knie , daarna heeft zij fysiotherapie nodig als ik de module fysiotherapie aanzet dan moet ik 6 maanden lang premie betalen , maar ik heb dan wel een wachttijd van 6 maanden , klopt dit dan is dit een waardeloze regeling of niet ????

 • HH. Pellicaan

  FBTO is een label van Achmea. FBTO springt er qua klantvriendelijkheid en gebruikersgemak via de aan- en uitzet mogelijkheid van de diverse dekkingen uit. Dit is een voordeel ten opzichte van andere aanbieders. Verder is FBTO betrouwbaar en je wordt er keurig geholpen. De premie is niet bijzonder voordelig maar de standaard dekking vind ik goed.

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  8.5
 • MMarijn

  Ik ben erg blij met FBTO. We hebben er een paar verzekeringen lopen en we zijn heel tevreden.
  Ze zijn goedkoper dan de meeste anderen (goedkoop kan ik niet zeggen want het rijst tegenwoordig de pan uit met bijv. de hoge zorgpremies)! Online kun je declareren en dat gaat makkelijk en snel. De klantenservice heb ik wel eens nodig gehad als ik vragen had, en ik werd erg netjes en snel geholpen. Dit kwam mede door de site, die ik soms een beetje verwarrend vind en niet meteen kan vinden wat ik zoek. Daar kan dus nog iets aan gedaan worden.
  Voor de rest no-nonsense. Geen verspilling van papier zoals bij veel andere verzekeringen (hiervoor had ik VGZ en kreeg regelmatig ‘spam’ op de deurmat en dat vind ik zonde van het geld)!
  Ik ben tevreden, en ik hoop velen met mij!

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  7
  Dekking
  7
 • TTaco

  Ik ben erg tevreden met mijn zorgverzekeraar. Niet te duur, en volop keuze.
  Vooral de mogelijkheid om modules per maand in of uit te schakelen (zoals de buitenland dekking is super. Gelukkig nog niet vaak nodig gehad.

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  8
  Dekking
  5
 • PP. Lindeman

  Bij Fbto doen ze heel moeilijk met rekeningen ze maken het geld eerst naar hun klanten over en deze moet het dan weer naar die geen sturen waar ze de rekening van hebben waarom niet gewoon gelijk naar de tandarts of de docter of wat dan ook over maken is de zelfde handeling nu krijg je dat het nog langer duurd voor een rekening is betaald en vaak kunnen mensen het niet zelf eerst betalen om dat ze anders niet rond kunnen komen van daar dat ik mensen met een laag inkomen de rekening naar fbto sturen en zelf niet betalingen doen gewoon weg om dat ze het niet hebben ik heb een verzekering en wil dan niet al die romslomp van eerst betalen dan weer trugkrijgen of rekening opsturen dan het geld op je rekening en dan het weer overmaken naar de belanghebbende uuuu hoe zat het nou ook al weer daar wordt je dus niet goed van had ik dit vantevoren geweten was ik nooit overgestapt goedkoper of niet ik zit niet op deze moeilijke regelingen te wachten

  Premie
  3.5

  Zorgkeuze
  4

  Service
  4
  Dekking
  5
 • DDanny

  Ik ben dit jaar overgestapt van Univé naar FBTO en ik ben uitermate tevreden. Bij Univé betrof het een studentenverzekering, echter kon het indienen van een facturatie alleen per post. Voor een student is dit natuurlijk zeer onhandig en zou een digitale declaratie middels een PDF een stuk gemakkelijker zijn. Na kort zoeken kwam ik uit op de FBTO, waarbij ik declaraties online kan indienen, maar waarbij uitbetaling ook binnen een week is afgehandeld. Dit in tegenstelling tot wat ik gewend was bij Univé , waarbij declaraties soms meer dan 3 weken op zich lieten wachten. Een ander aspect waar ik erg tevreden over ben bij de fbto, is de mogelijkheid om van de aanvullende verzekering bepaalde zorg aan en uit te kunnen zetten. Hierdoor bespaar ik erg op de kosten van de verzekering en zorg ik ervoor dat ik verzekerd ben voor de zorg die ik nodig heb. Een ander bijkomend voordeel hiervan is dat dit aan- en uitzetten al na een maand na verandering ingaat. Ik ben dus erg te spreken over deze verzekring en zal voorlopig niet snel naar een andere zorgverzekeraar overstappen.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9.5
  Dekking
  8
 • Mmarcia reintjes

  Ik ben erg tevreden over mijn zorgverzekering. Hebben met heel veel zorgaanbieders een contract en ook als dat niet zo is krijg je het grootste deel gewoon vergoed. Alles wordt direct gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Alle gegevens polissen enz zijn online of via de app in te zien. Mocht er een keer niet rechtstreeks gedeclareerd zijn kan dat ook online of via de app. De premie is erg scherp maar het aller grootste voordeel is dat je aanvullende modules aan en uit kunt zetten, waardoor je op elk moment je zorgverzekering aan kunt passen aan je wensen en huidige situatie.
  Ik ben tot nu toe elk jaar van zorgverzekering gewijzigd maar denk niet dat ik dat aankomend jaar ga doen. Ik ben nog niet eerder zo tevreden geweest.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  8
 • AAmber van der Kuil

  Ik ben overgestapt vanuit Menzis. En wat heb ik hier veel aan gehad. Niet alleen ging mijn premie omlaag maar ik kreeg vriendelijkere mensen aan de telefoon. Als er problemen waren werd ik direct geholpen en ook met hulp in het buitenland heb ik geen problemen gehad.

  Bij menzis kreeg ik voor alles wat ik ophaalde bij de apotheek gelijk een rekening. Ook dit is bij FBTO heel anders. Ze sturen niet maar zomaar rekeningen die eigenlijk voor hun rekening zijn. Ik heb zelfs in de afgelopen 2 jaar geen rekening gehad naast de maandelijkse kosten. Ik had dit zelf nooit gedacht.

  Ook heb ik bij allebei een tijdje een betalingsachterstand gehad. Bij FBTO luisterde ze naar mijn verhaal, hielpen zoeken naar een oplossing en hadden zelfs een betalingsregeling getroffen. Ook heb ik een keer een probleem gehad met mijn pas, die ik niet mee had genomen naar het buitenland. Dit heeft FBTO heel netjes opgelost door bepaalde vragen te stellen. Menzis daar in tegen zat niet te wachten op zielige verhalen zoals ze dat zelf noemde als ik maar gewoon betaalde en geen pas betekend dat je gewoon niet geholpen wordt.

  Nog iets merkwaardigs aan Menzis (ik had ze het liefst allebei ingevuld) is dat ik 2 jaar na mijn afsluiting bij hun nog rekeningen krijg met de datum van nu. Hoe kan een bedrijf mij een rekening sturen als dat niet eens mijn zorgverzekeraar is.

  Als laatste wil ik nog kwijt dat FBTO misschien de premie wat omlaag zou kunnen doen. Al vind ik die buget verzekeringen maar niets. Het wordt in Nederland steeds moeilijker om als jong volwassene je hoofd boven water te houden. En ik vind dat de zorg een van die dingen is die altijd zou moeten kunnen, en niet alleen als je je er scheel aan betaalt.

  Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben.
  Met vriendelijke groet,
  Amber van der Kuil

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  8.5
 • RRené Voskamp

  Ik ben afgelopen jaar overgestapt op FBTO omdat ik volgens de reclame elke maande me aanvullende pakketten kon wisselen. Achteraf blijkt dat dit inderdaad mogelijk is alleen moet ik wel aantal maanden voordat ik gebruik kan maken van de aanvullende verzekering me daarvoor aanmelden. Dit is mij niet duidelijk geworden voordat ik naar FBTO ging. Ik vind dit misleidend, voor de rest vind ik de klantenservice vriendelijk en is de premie scherp.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  2
  Dekking
  9
 • AAldus

  Super tevreden over FBTO.
  Erg lage premie met vrije zorgkeuze en de aanvullende modules kunnen aan en uit gezet worden op ieder moment. Overstappen ging in enkele minuten en zij hebben mijn CZ zorgverzekering ook direct opgezegd.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9
  Dekking
  9
 • EEsmee

  Ik vind het een fantastische verzekering. Ben er erg tevreden mee en heb er niks op aan te merken. Ze hebben een uitstekende service!

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  9
  Dekking
  5.5
 • AA van leeuwen

  Fbto heeft n goede zorgverzekering waarbij je verschillende modules kunt aan en ook kunt uitzetten.
  Wij hebben als echtpaar n gezamenlijke polis en nu blijkt bij het aanklikken van zo’n module die mijn man nodig heeft dat we die beiden dan moeten afnemen,dat is op zich niet nodig denk ik dan maar allee!
  De grote ergernis ontstond toen bleek dat we i.p.v 2 maal €9,=geen €18,=moeten betalen maar€23,=
  Nadat ik eigenlijk jarenlang heel te vreden ben geweest, ben ik nu zo geërgerd!!

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  4.5

  Service
  3
  Dekking
  2
 • EErie van der Flier

  Ik ben zeer tevreden over de FBTO. Declaraties worden altijd snel en zorgvuldig afgehandeld. Vragen snel beantwoord en het ideale is dat je verzekeringen aan en uit kunt zetten wanneer jij dat wilt

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Mm. heinsman

  Alles verloopt soepeltjes en je kunt de declaraties zelfs via je telefoon fotograferen en uploaden.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  5

  Service
  7
  Dekking
  5.5
 • EErik

  LET OP! Voor volgend jaar 2014 zijn er belangrijke wijzigingen voor diegenen zoals ik die hechten aan vrije zorgkeuze. Per 2014 is FBTO geen zuivere restitutiepolis meer. Je kunt kiezen uit gecontracteerde zorgaanbieders waarmee FBTO (prijs)afspraken mee heeft gemaakt. Wil je naar een zorgaanbieder waarmee FBTO waar FBTO geen contract mee heeft afgesloten: prima, maar er zit een addertje onder het gras. FBTO vergoed niet meer dan zij zou hebben vergoed indien je naar gecontracteerde zorgaanbieder zou zijn gegaan. Dit kan inhouden dat FBTO niet de volledige rekening vergoed. Gaat het om ziekenhuisopname/ omvangrijke operatie dan kan het zijn dat je een zeer groot bedrag moet bijbetalen. FBTO doet hier bij navraag schimmig over en zal zo’n vaart niet lopen, maar het staat duidelijk in de voorwaarden vermeld. Bij disputen krijg je niet meer te maken met de vriendelijke klantenservice, maar met de afdeling die de betaling opeist.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  2

  Service
  7
  Dekking
  5.5
 • EErik

  LET OP! Belangrijke wijziging! Voor volgend jaar 2014 zijn er belangrijke wijzigingen voor diegenen zoals ik die hechten aan vrije zorgkeuze. Per 2014 is FBTO geen zuivere restitutiepolis meer. Je kunt kiezen uit gecontracteerde zorgaanbieders waarmee FBTO (prijs)afspraken mee heeft gemaakt. Wil je naar een zorgaanbieder waarmee FBTO waar FBTO geen contract mee heeft afgesloten: prima, in die zin dus wel een restitutiepolis, maar er zit dan wel een belangrijk addertje onder het gras. FBTO vergoed niet meer dan zij zou hebben vergoed indien je naar gecontracteerde zorgaanbieder zou zijn gegaan. Dit kan inhouden dat FBTO niet de volledige rekening vergoed. Gaat het om ziekenhuisopname/ omvangrijke operatie dan kan het zijn dat je een zeer groot bedrag moet bijbetalen. FBTO doet hier bij navraag vaag over en in de trant van “zo’n vaart zal het wel niet lopen”, maar het staat wel in hun voorwaarden vermeld en dat was niet zo. Bij disputen over de betaling krijg je niet meer te maken met de vriendelijke klantenservice, maar met de afdeling die de betaling opeist.

 • GGeert

  super scherpe premie met vrije zorgkeuze. Of te wel, de ideale zorgverzekering voor mij.

  Ben alleen benieuwd naar de premie van FBTO voor volgend jaar. wAnneer wordt die bekend gemaakt?

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9.5
  Dekking
  10
 • EEliza

  Ondanks dat ik niet veel te maken hebt met mijn zorgverzekering, ben ik erg tevreden met FBTO. declaraties kunnen worden ingediend via de app en de premie is erg laag.

  Ik denk dat de prijs kwaliteit verhouding bij FBTO een van de beste is in Nederland. Daarom voor alle punten de volle 5 sterren.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • BBob

  Al drie jaar op rij verzekerd bij FBTO en wat een topper is dit toch. De premie behoort volgens mij tot de laagste, waarbij je voornamelijk vrije keus heb in zorg. Dit is waarvoor ik destijds ook ben overgestapt van CZ. De modules aan en uit zetten van aanvullende verzekering gebruik ik eigenlijk alleen als ik op wintersport ga, maar leuk dat het zo werkt. Zo verzeker ik ook geen dingen die ik helemaal niet nodig heb.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Ee vermeule

  Goede service
  Makkelijk bereikbaarvia
  De webpagina

  Premie
  6.5

  Zorgkeuze
  7

  Dekking
  5.5
 • WWilhelm

  FBTO is 1 van de goedkopere opties en dat is niet te merken aan de service maar wel aan de aanvullende verzekering.

  Aanvullend bieden zij gratis namelijk niet zoveel als sommige anderen maar als je niet vaak wat hebt dan is FBTO zeker interessant.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  3.5

  Service
  7.5
  Dekking
  3.5
 • Hharry blok

  is correct en snel met alles.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  5.5
  Dekking
  6
 • DDanielle Roosendaal

  Een verzekeraar met een goede prijs voor zijn product. Alleen jammer dat de eerste lijn klantenservice zwaar te wensen over laat. Zeer ondeskundig. Het wachten op een antwoord duurt soms lang.
  En ze mogen een ander deuntje voor telefoon wachtrij verzinnen. De huidige is verschrikkelijk

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7

  Service
  6
  Dekking
  7
 • IIrma Haider

  De verzekeringen van FBTO zijn gemakkelijk af te sluiten via internet en je kan het beste pakket voor je zelf samenstellen. Zij betalen direct aan de zorgverlener dus je hoeft het geld niet voor te schieten. Ik heb nog nooit problemen gehad met betalen, zelfs toen ik meer fysio nodig had hebben ze gewoon alles betaald. Ik ben erg tevreden met FBTO en blijf zeker klant bij hun voor de komende jaren.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • Ppieter de jong

  Duidelijke website, waar je alles kunt vinden, ook bijvoorbeeld je hele medische history. Ook het online declareren is ideaal, het bespaar je een hoop papieren romslomp.
  En dan….niet te vergeten de modules die je “aan” of “uit” kan zetten.
  Dit is maatwerk op z’n best.
  Je krijgt waar voor je geld.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9
 • Ww de boer

  FBTO internet-zorgverzekering met lage premie, waarbij je per maand afzonderlijke modules van de aanvullende verzekering aan en uit kunt zetten en alleen betaald voor wat je aan hebt gezet per maand. Aanrader voor degene die nog niet zeker weten of ze van een module uit de aanvullende verzekering gebruik gaan maken of voor degene die al wel weten waarvan ze gebruik gaan maken en wanneer, want alleen die maandpremie hoef je te betalen!

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7
  Dekking
  10
 • RRoy

  ben al 4 jaar klant bij fbto, en ben dik tevreden!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
  • KKees

   Ik kan mij hier ook volledig in vinden!

 • RRobert Laumans

  Een prima zorgverzekeraar. Bijna alle contact gaat online en bijna alles is zelf online uit te voeren. Ik heb wel een paar keer telefonisch contact gehad met de klantenservice en ben tot tevredenheid geholpen. De mogelijkheid tot aanpassen van aanvullende pakketten is zeer prettig maar let wel op en lees de kleine letters.
  Minder prettig is hun facturatie. Deze is in veel gevallen onduidelijk waardoor er contact nodig is geweest met de klantenservice.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  6.5

  Service
  7.5
  Dekking
  7.5
 • AAnne-Claire

  FBTO is altijd snel met uitbetalen. Evt. Vragen worden redelijk snel beantwoord. Online versie van FBTO is prima, goed overzichtelijk. Al vele jaren bij de FBTO zonder problemen.

  Premie
  6.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  7.5
  Dekking
  7.5

Kan het goedkoper?