Direct naar

Kenmerken

 • App de dokter, fysio of coach
 • Flexibele zorgmodules

Over FBTO

De zorgverzekering van FBTO is onderdeel van Achmea en biedt verzekerden de mogelijkheid om bepaalde aanvullende modules gedurende het jaar aan te zetten. Dat houdt in dat je naast de natura- of combinatie basisverzekering zelf kunt kiezen waarvoor je wel of niet verzekerd wilt zijn.

Het aanzetten van modules kan in sommige gevallen alleen aan het eind van een kalenderjaar. Ook zijn een aantal premies leeftijdsafhankelijk, waarbij geldt hoe ouder, hoe meer je betaalt.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Natura (select) Combinatie
2024-€ 147,45€ 131,95€ 153,95
2023-€ 138,95€ 126,95€ 141,95
2022-€ 125,95€ 110,95€ 132,95
2021-€ 122,50€ -€ 128,50
2020-€ 116,95€ -€ 122,50
2019-€ 109,95€ -€ 117,50
2018-€ 105,50€ -€ 109,95
2017-€ 103,50€ -€ 108,50
2016-€ 94,25€ -€ 99,95
2015-€ 92,00€ -€ 98,00
2014-€ 88,50€ -€ -
2013-€ 96,75€ -€ -
2012-€ 96,75€ -€ -
2011-€ 95,00€ -€ -

Wat vind je van FBTO?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


601 reviews over FBTO

 • FFrans van den Hombergh

  Bij FBTO ben je goed verzekerd als je gewoon in NL woont en werkt. Zodra je veel in het buitenland verblijft, wordt het lastig. Ze dwingen je dan een verzekering met vrije keuze op. Die kost t dubbele per maand. In mijn geval zijn de zorgkosten in Frankrijk gemiddeld 25% goedkoper en is de zorg erg toegankelijk. FBTO maakt de procedure en het gezeur eromheen dusdanig dat je het gevoel hebt dat één Europa nog heel erg ver weg is. En dat terwijl ze in mijn geval altijd goedkoper uit zijn. Daarnaast is hun app niet genoeg ontwikkeld om zwaardere documenten aan te kunnen om te declareren. De app werkt wel goed. Je moet wel even de tijd nemen om hem onder de knie te krijgen. Al met al, met alle service die, met veel eigen inzet, uiteindelijk meestal naar tevredenheid werkt, kan FBTO in ieder geval geen slechte keuze zijn.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  2

  Service
  5
  Dekking
  8
 • RRoosje

  Enorm geschrokken. De 4 grootste verzekeraars verhogen met 10 euro. FBTO met 16 Euro per maand. Wat een enorm bedrag is. We douchen al 1 keer per week, waar moeten we dit geld nu vandaan halen. Heel droevig denk eens aan je klanten ipv aandeelhouders.

 • RRob Deijs

  Tot mijn verbazing is de premie voor 2023 met € 16,00 verhoogd. Dit is m.i. buiten proporties. Dit is dus 14 % meer t.o.v. dit jaar!!!

 • AAn

  Dat wordt dus toedeledokie met FBTO premie voor 2023 Ga waarschijnlijk naar CZ direct met betere contractmogelijkheden en keuze

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  3

  Service
  3
 • Hhans

  Schandelijk een tariefverhoging voor de basisverzekering met het laagste eigen risico van €16,- per maand. Pure diefstal onder het mom van allerlei leugens

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • BB.Crans

  + 15 % ????? Dag FBTO

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  5

  Service
  5
 • BBarbara

  Zojuist de nieuwe premie van de basisverzekering te horen gekregen. Een stijging van bijna 15%. Ik zit al jaren bij FBTO en ben er wel tevreden over maar dit vind ik echt te gek. Ik ga voor 2023 elders kijken.

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
 • FFred

  Deze zorgverzekeraar heeft waarschijnlijk Don Corleone aan het hoofd staan. Een smerige criminele afpersingsorganisatie is het inmiddels. Ruim boven de €200,- per maand aan “zorgverzekering” durven eisen, waar je NIKS bijzonders voor terug krijgt! Het is bij de wilde beesten af! Smerig tuig!

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • JJeffrey

  Na 5 jaar klant te zijn en elke maand overdreven veel te betalen. Ben ik eindelijk overgestapt. Voor de mensen die het niet weten, elke basis verzekering is bij elke zorgverzekeraar hetzelfde, dat is wettelijk verplicht.

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • Rrenate boltendal

  goede service

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • BBob

  Nu een jaar lid bij de FBTO. Super tevreden, lage premie. Declaraties van de tandarts gaan direct na verzekeraar toe. Weinig zorgbehoevend dus ik kom goed weg dit jaar

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • HHenk Kalfsbeek

  Zeer tevreden over de dekking in combinatie met de lage premie.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
 • IIna van Gemst

  Nooit problemen gehad. Goede klantenservice.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
 • IIngmar Zeilstra

  Ik heb een van de laagste premies voor de basisverzekering (€110,95) en toch een prima dekking en vrije keuze van huisarts en apotheek. Ik heb daarnaast een tandarts verzekering (€14,50) van €250,– per jaar. Voor het eigen risico kun je een betalingsregeling treffen, zeer eenvoudig via een klik op het email adres dat in de email staat van de verzekeraar betreffende de gemaakte kosten voor het eigen risico boven de €25,– tot dan toe. Je kunt in alle ziekenhuizen terecht – al met al een zeer prettige verzekeraar! Ben echt tevreden!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
 • SSpyros Tsouvelekidis Peeters

  Hartstikke fijn.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
 • DDhr J Coltof

  Had problemen met specialist zoeken in het flevoziekenhuis
  Door bemiddeling kon ik snel ergens anders terecht tot tevredenheid

  Service
  10
 • JJ.B. van Haperen

  FBTO stuurt altijd vooraf een e-mail wanneer er een bedrag wordt afgeschreven. De keuze uit zorg is optimaal. Altijd een snelle reactie wanneer er contact wordt opgenomen. Goed bereikbaar. Het personeel is altijd behulpzaam, vriendelijk en denkt met je mee. Voor mij is overstappen hierdoor echt niet nodig. Hier kunnen andere verzekeraars van leren.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
 • GGerben

  Ik heb FBTO op alle punten de hoogste waardering gegeven. De Premie omdat deze voor mij het voordeligst was, gegeven mijn wensen. Service omdat een fout bij het afsluiten heel snel en correct is gecorrigeerd. Zorgkeuze niet omdat deze het meest uitgebreid is, maar wel gegeven mijn wensen het beste aansluit. En over de dekking kan ik heel kort zijn, ook deze sluit aan bij mijn wensen.
  Over een declaratie heb ik niets te melden, niet over de Service, Zorgkeuze en Dekking omdat ik wederom een jaar geen enkel gebruik van de zorg heb gemaakt, welke onder deze verzekering zou kunnen vallen.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
 • GGijs

  Prima verzekering met goede service!
  Ben dik tevreden.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
 • Ddaan de g.

  goedkoop, declaraties verloopt direct tussen verlener en fbto.

  alleen jammer dat ze geen tandarts verzekering met 100% vergoeding hebben. Iets voor volgend jaar miss?

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  8

  Service
  7
  Dekking
  8
 • RRaghav

  Low price for the basic package and full hospital cover.
  Clear app and quick contact with customer service.
  Excellent for people that do not require too much.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
 • Kkarin

  ben rond de 25 jaar verzekerd geweest bij foto, de laatste 3 jaar alleen maar slechte feedback. je wordt van het kastje naar de muur gestuurd, mensen weten niets aan de telefoon, heel erg lang wachten voor je iemand spreekt, eindeloze spraakcomputers. Het was ooit eens een heel goede, persoonlijke verzekeraar, maar het is nu echt geen aanrader. Heb de zorgverzekering er na 25 jaar weggehaald en ga de rest er ook weghalen.

  Premie
  5

  Zorgkeuze

  Service
  1
 • WWouter

  super voordelig met hun nieuwe basispolis dit jaar. website is een van de meest duidelijke. Alleen tandarts als aanvullende verzekering. FBTO is een van de weinige die nog 100% vergoed.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  10
  • EEddy

   @Eddy

   Dit jaar Ik heb gekozen voor fbto zorgverzekering,
   krijg ik mail terug van fbto je account activeren maar helaas kan niet omdat een rot beladzeide van cookies gaat het process blokkeren met andere woorden men moet en ben verplicht dit rotzooi acepteren en geen andere optie om te weigeren dat vind ik zo-i-zo geen respect voor klanten.

   Toch de root cookies geacepteerd om verder te gaan maar er komt andere probleem tegen: Het activeren van je account is niet gelukt. Controleer de gegevens nog even die je hebt ingevuld. Of vraag hier een nieuwe activeringscode aan.
   Ik weet zeker alles goed is!

   Waardeloos system!

 • Mmarije dee

  zeer goede verzekering,en ik denk ook wel de goedkoopste van nederland fantastichs.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Aaydin puslu

  Ik zit nu al een paar jaar bij deze zorgverzekering en het bevalt me over het algemeen erg goed. Dit jaar met declaraties voor zittendziekenvervoer wat irritaties gehad maar uiteindelijk kwam alles elke keer helemaal in orde. Ik zou deze verzekering zeker aanbevelen.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • AAstrid

  de premie die ik betaal vind ik een goede prijs met wat ze te bieden hebben, service die hun geven is goed na mijn ervaring

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Cchantal

  Gewoon goed en ook mee denkend voor jou gezondheid

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • RRegine

  Uitstekende organisatie. Nooit problemen mee. Volgend jaar ook weer onze verzekeraar.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • JJ. Coster

  Als je vragen hebt dan wordt je goed en deskundig geholpen. Ook als de verbinding wegvalt bellen ze gewoon terug. De premie is acceptabel. Ze hebben een uitgebreid zorg hetwelk De aanvullende premie is voldoende. Al met al een uitstekende maatschappij. FBTO

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • PPiet

  FBTO biedt heel veel mogelijkheden om min of meer een maatwerkpakket samen te stellen, zodat je een zorgpakket naar wens kunt creëren.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • MMw Thiel

  Fijn dat er modules uit te sluiten zijn waardoor de premie lager wordt. Als je 55+ bent heb je niets meer nodig van zwangerschap tot en met 17 jaar. Geen anticonceptie etc. Omdat het buitenland was uit te sluiten.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Wwillem spindelaar

  Prima verzekering alles gaat goed, je kunt alles via een app regelen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  9
 • FFrans van den Hombergh

  FBTO heeft een uitstekend pakket, makkelijk aan te vullen indien nodig. Het blijft een verzekeraar dus wel scherp blijven, maar eigenlijk kun je alles goed met ze regelen. Hun enige echte nadeel is dat hun app niet vanuit t buitenland werkt. Maar online kun je echt alles regelen met FBTO, waar je ook bent ter wereld! Conditie, je moet wel internet hebben!

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9

  Service
  7
  Dekking
  9
 • AAnneke

  Vetrouwd, duidelijk, doen wat ze zeggen. Geweldige zorgverzekering! Top.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AArjen Alexander Molenaar

  het is een goede manier. om personen zelf te laten kiezen wat voor zorg ze het meeste gebruiken.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • Wwillem spindelaar

  gaat allemal prima tot nu toe

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • BBas

  .

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  8
 • TTineke Geertzen

  Prima zorgverzekering

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  9
 • RR. Gerressen

  Nog nooit problemen gehad.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • TTheo van Noort

  Al meer dan 30 jaar bij de F.B.T.O. probleemloos dus uitstekend, altijd bereikbaar en alles heel duidelijk.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • EElahi

  Goed. Maar iets duur

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • EEd Van Den Berg

  FBTO heeft modules die je aan en uit kunt zetter. De website is bijzonder overzichtelijk en voor iedereen makkelijk toegankelijk. Is alles dan koek en ei? Nou de premie is niet de goedkoopste maar goedkoop blijkt vaak duurkoop. Ik ben heel tevreden met FBTO .

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  8
 • Bbas vd linden

  gewoon super tevreden,alleen te duur,maar dat is het gehele opgeblazen zorggebeuren.
  Teveel zakkenvullers.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  9
 • MManfred Rudolf

  Goede prijs/kwaliteit verhouding. Service is ook prima, goede informatievoorziening, declaraties worden snel afgehandeld. Verzekering op maat is mogelijk, echter vergoeding van bijv. fysiotherapeut is geen onderdeel van het basispakket.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  8
  Dekking
  5
  • TTomislav Samodol

   @Manfred Rudolf Meneer, misschien dat u al die tijd in het buitenland heeft gezeten ofzo, maar in Nederland zit de fysiotherapeut zit al bijna 15 jaar niet meer in het basispakket. En de vergoeding voor zoveel andere zorgsoorten ook niet meer…

 • KK. De Jong

  Heldere zorgverzekeraar. Goede bereikbaar en fijne service.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • KKarlijn M.

  De modules maken het mogelijk om op maat je zorgverzekering samen te stellen. Echt ideaal! Premies voor aanvullende verzekeringen zijn realistisch en betaalbaar. Daar staat tegenover dat de vergoedingen voor bv tandzorg of orthodontie ook wat lager zijn. Voor mij is de vergoeding/kosten ratio voor de beugel van mijn zoon bv niet dusdanig dat ik die module erbij neem. Afhandeling van nota’s is snel en duidelijk, en betaalregelingen zijn ook mogelijk mochten die nodig zijn. Kortom, ik ben zeer tevreden en stap voorlopig nog niet over!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  8
 • DDanckaerts

  Gewoon goede ervaring mee

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  6
  Dekking
  8
 • RRens

  Top, goede hulp als het nodig is, verder uitgebreide hulpservice die goed werkt. Ook is de website zeer overzichtelijk. Zeer tevreden.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • EEmma

  Goede zorgverzekeraar met duidelijke comminucatie. Zelf nooit problemen mee gehad.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  6
 • BBrian L.

  FBTO is betrouwbaar. Je kan makkelijk zaken met ze regelen, ze zijn coulant in het aangaan van betalingsregelingen. Contact met FBTO is altijd prettig en duidelijk. FBTO biedt een ruime keuze aan gecontracteerde zorg.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  7

Kan het goedkoper?