420 beoordelingen


(058) 234 5678


Bereken je premie

FBTO

Premie
7,8

Service
8,1

Zorgkeuze
8,1

Vergoeding
7,9

Direct naar

Over FBTO

De zorgverzekering van FBTO is onderdeel van Achmea en biedt verzekerden de mogelijkheid om bepaalde aanvullende modules gedurende het jaar aan te zetten. Dat houdt in dat je naast de natura- of restitutie basisverzekering zelf kunt kiezen waarvoor je wel of niet verzekerd wilt zijn.

Het aanzetten van modules kan in sommige gevallen alleen aan het eind van een kalenderjaar. Ook zijn een aantal premies leeftijdsafhankelijk, waarbij geldt hoe ouder, hoe meer je betaalt.

FBTO biedt een restitutiepolis met vrije zorgkeuze en een voordelige naturapolis.

Zorgpremie

JaarRestitutieNaturaBudgetMix
2020€ 122,50€ 116,95--
2019€ 117,50€ 109,95--
2018€ 109,95€ 105,50--
2017€ 108,50€ 103,50--
2016€ 99,95€ 94,25--
2015€ 98,00€ 92,00--
2014€ -€ 88,50--
2013€ -€ 96,75--
2012€ -€ 96,75--
2011€ -€ 95,00--

Wat vind je van FBTO?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend

420 reviews over FBTO

 • BBjorn Sweeren

  Prima betaalbare zorgverzekering. Klantenservice staat je goed en vakkundig te woord. Beantwoorden al je vragen professioneel en helder zodat je weet waar je aan toe bent.

  Premie
  10
  Service
  9
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  9.5

 • EEric Somers

  Sinds dit jaar heb ik FBTO, dit heb ik veel eerder moeten doen!
  Alles gaat online, van aanmelden tot declaraties.
  Met de app van FBTO kan je heel makkelijk een foto maken van je declaratie.
  Een druk op de knop en binnen paar dagen hebben ze deze al gecontroleerd en uitbetaald.
  In vergelijk met mijn vorige verzekering, dit op het slechtste moment zelfs 3 adressen van mij in het systeem had staan, is dit echt verademing!

  Premie
  9.5
  Service
  8
  Zorgkeuze
  5.5
  Dekking
  7.5

 • AAnneliese de Waal

  Een prettige zorgverzekering, zonder poespas en gezeur over vergoedingen.

  Premie
  9
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  9.5

 • IIlona den Held

  Door het persoonlijke contact vind ik FBTO erg prettig. Ook de aanvullende premies die je per maand aan of uit kan zetten vind ik erg fijn.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • SSchoemakers

  Zeer te vreden, alleen de aanvullende modus is gelimiteerd.

  Premie
  9.5
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  6.5

 • AAH Leeflang

  FBTO denkt met je situatie mee. Mijn zoon ging naar de orthodontist en bleek uiteindelijk op medische gronden een kaakcorrectie nodig te hebben. Alle kosten zijn zonder gedoe door FBTO vergoed.

  Premie
  7.5
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  6

 • AAmys

  Hoewel ik gelukkig nog niet veel gebruik gemaakt heb van de zorgverzekering ben ik tot nu toe tevreden. De overstap ging goed. En ook de website vind ik duidelijk; ik kan makkelijk vinden wat de vergoedingen e.d. zijn.

  Premie
  9
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  7.5

 • GGerbera

  Omdat we weinig zorgbehoefte hebben zijn de modules van fbto ideaal. Alle modules gelden voor meerdere personen en je kunt dus kiezen welke zorg je wilt. Daarom kun je bewust met zorg omgaan en bedenken wat je voor eigen risico neemt ten opzichte van premiebetaling. Ook duidelijke en overzichtelijke voorwaarden op de website. De beveiligde omgeving is makkelijk toegankelijk en overzichtelijk.

  Premie
  9.5
  Service
  10
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  10

 • FFloris

  Verlenging zorgpolis bij 18 jaar: zonder zelf iets te doen wordt de module therapie standaard gewoon aangezet tot het niveau van gratis ADHD-medicijnen, voor iedereen.

  Kost 130 euro per jaar, en kan pas aan het einde van het jaar uitgezet worden. Wel jammer als je nooit therapie hebt gehad noch ADHD hebt.

  Bij een belletje naar de klantenservice wordt vriendelijk verteld dat ik dan maar iedere mail moet lezen. In een half jaar 7 mails gekregen over van alles en nog wat, staat onderin een van deze mailtjes letterlijk 1 zin dat automatisch deze modules aangezet worden. Maar uitzetten? Ho maar.

  Daarmee dient ook de tekst hier op zorgwijzer aangepast te worden, want het beleid is enkel dat aanvullende modules aangezet kunnen worden. Uitzetten kan pas aan het einde van ieder jaar.

  Premie
  0.5
  Service
  0.5
  Zorgkeuze
  0.5
  Dekking
  0.5

  • BBart

   Dat is vervelend om te horen. Ik heb de tekst met betrekking tot modules zojuist aangepast.

  • FFloris

   Hoi Bart,

   Zou ik deze reactie nog aan kunnen passen? Ik heb na erg veel moeite (ik heb bijna anderhalf uur met de klantenservice contact gehad) namelijk wel alles kunnen uitzetten. Dit is na mijn eerste poging, waarin ik min of meer afgescheept werd.

   Ik vind de beoordeling die ik ze gegeven heb zodoende niet terecht.

  • BBart

   Beste Floris,

   Dan kun je het beste opnieuw een beoordeling plaatsen met nieuwe cijfers. Dan zorg ik dat de oude verwijderd wordt. Aanpassen kan helaas niet meer na plaatsing.

 • MMichel

  Aanvullende modules is m.i. bedrog. Te hoge premies en niet doorzichtig in alles.

  Premie
  5.5
  Service
  7
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  2

 • JJack

  goede zorgverzekering

  Premie
  8.5
  Service
  7
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • DDick

  Het uitzetten van modules is ineens afgeschaft. Je wordt dus duidelijk verkeerd voorgelicht. Lijkt mij dat dit valt onder oplichting!

 • LLoes

  Evenals Wilco was ik “… onaangenaam verrast toen ik merkte dat ik nog wel modules aan maar niet meer uit kan zetten. De flexibiliteit die gesuggereerd werd werkt dus maar één kant op.” Ik wilde de mondzorg weer naar beneden schroeven, wat dus niet meer kan tot en met het einde van het jaar en ik wilde vanwege vakantie voor 3 weken in maart buitenlandverzekering aanvinken, maar die blijft dan aanstaan tot en met het einde van het jaar en kan ik dus niet weer utizetten na de vakantie!!! En net als Judith ben ik ook voornemens om over te stappen, helaas moet ik ook wachten tot het einde van het jaar, anders was ik per direkt overgestapt.

 • WWilco

  Ik werd onaangenaam verrast toen ik merkte dat ik nog wel modules aan maar niet meer uit kan zetten. De flexibiliteit die gesuggereerd werd werkt dus maar één kant op.

 • JJudith

  Misleidende reclame van een onbetrouwbare zorgverzekering. Ik zie de reclame nog op tv, zet modules naar behoefte aan of uit. De zoveelste truc van FBTO. Volgend jaar weet ik het zeker. Ik stap over!

  • Rria

   Ook wij voelen ons bedonderd met het aan en uit zetten op advies van fbto zelf module aan laten staan en die zou ik 2015 uit kunnen zetten niets van waar dus oplichters zijn het zeker met dat spotje pffffffffff nu hopen dat het jaar snel om is dan snel weg wezen bij dit groepje bedriegers van fbto

 • Ggeabos

  Door de spotjes werden we op het verkeerde been gezet; modules kunnen dus niet meer uit gezet worden per 1-1-15. Waarom krijg ik als jarenlange trouwe fbto klant daar geen bericht over?

 • IIlse

  FBTO LAAT MIJ IN DE KOU STAAN!

  FBTO adverteert met slogans als: “zet je modules aan en uit”. Echter is hier niks van waar. Een module eenmaal aangezet in januari 2015 kan pas ik december 2015 worden uitgezet. Niet doen dus!!

  Premie
  0.5
  Service
  0.5
  Zorgkeuze
  0.5
  Dekking
  0.5

 • SSuzanne

  Ik heb in 2014 de module gezinsplanning aangezet ivm mijn zwangerschap, deze kost ongeveer 13 euro per maand. Hierbij zetten ze automatisch ook de module therapie aan (voor evt fysiotherapie na de bevalling), die kost 6 euro per maand. Ik ben eind van de zomer (2014) bevallen van een hele mooie zoon, en had gelukkig geen fysiotherapie nodig. Helaas kan je deze modules niet meer uitzetten in 2015, zodat ik nu een heel jaar deze 19 euro per maand voor niets betaal, want in 2015 gaat er geen gezins uitbreiding plaatsvinden ;). Ik vind het teleurstellend dat dit niet meer kan bij de FBTO.

  Premie
  3.5
  Service
  3.5
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  1.5

 • Mm.wells

  Super tevreden

  Premie
  7.5
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  8.5

 • Kkarin

  Tot nu toe goed bevallen,maar ik zie een verandering voor 2015. Je kunt de aanvullende modules aanzetten wanneer je wilt,gaan dan in per de eerste van de maand erna, geen wachttijden meer, maar je kunt ze niet meer uitzetten. Dat gaat geld kosten. De module buitenland zette ik in juli aan vanwege de vakantie, maar kan daarna dus niet meer uit. Ruim een half jaar betalen voor de drie weken dekking die ik nodig heb. Ga toch nog even verder zoeken.

  Premie
  8
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  8

  • AAndré

   Om in het buitenland 100% medische dekking te krijgen (spoedeisende hulp) kun je beter bij je reisverzekering de module ‘medische kosten’ benutten. Is veel goedkoper!

 • HH.R.Peters

  No nonsens verzekering – nooit problemen mee gehad. Goede dienstverlening.

  Premie
  9
  Service
  10
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  7

 • SSandra Oprel

  Ik ben SUPER tevreden over de FBTO als zorgverzekeraar. De site is duidelijk en je kan makkelijk online declareren. Vergoedingen worden heel snel uitbetaald, de service is subliem en ik hoef niet te wachten bij de klantenservice. Ik vind het helemaal geweldig dat ik nu allerlei aanvullende modules per maand aan en uit kan zetten! Voor mij is overstappen geen optie!

  Premie
  7.5
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

  • GGerben Schlief

   Jij leest de nieuwe voorwaarden niet goed!
   Eenmaal aangezet kan je ze in de nieuwe polis, niet meer uitzetten!

 • KKarin

  Super premie en zijn altijd snel met declaraties afhandelen. Heb alleen aanvullende verzekering voor tandarts met een redelijk kleine dekking, maar daar betaal je ook naar.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • CC. Terlouw

  Voor ons is FBTO dit jaar opnieuw als voordeligste zorgverzekeraar met vrije zorgkeuze uit de bus gekomen. En vooral de mogelijkheid om per maand wel of niet voor bepaalde aanvullende modules te kunnen kiezen vind ik een belangrijk voordeel. Wij hebben tot nu toe gelukkig weinig ziektekosten. De ervaring met de maandelijkse kosten voor orthodontie van onze dochter is dat FBTO deze kosten snel beoordeelt en uitbetaald.

  Premie
  7.5
  Service
  7
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  9.5

  • Ppeter kulkens

   U heeft de mogelijkheid niet meer om ze uit te zetten!!!!!!!!,,,,ja aan het eind van het jaar
   Lees U polis of de reacties op dit forum

 • RRonald

  ik vind fbto een goed zorgverzekeraar omdat alles goed en snel geregeld word en daarbij ook zonder gezeur ik ben er zeer blij mee en zou hier voor zolang dit goed gaat willen blijven

  Premie
  7.5
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  7.5

 • JJurriaan

  Uitstekende premie, service door middel van web en app. Overzichtelijke website en app.

  Premie
  7.5
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  7

 • SSandra Leemans

  FBTO heeft grote mate van flexibiliteit. Volgend jaar wordt die nog groter.
  Ook in service zijn ze goed. Declaraties gewoon indienen via internet.
  En wanneer je belt wordt je altijd goed te woord gestaan.
  Declaraties worden meestal binnen een week uitbetaald.
  Wat betreft zorgkeuze heb ik geen ervaring. Volgens mij heb je bij FBTO nog een vrije zorgkeuze.

  Jammer genoeg kan je de tandartsdekking niet nog hoger maken.
  Die loopt tot maximaal 750 euro.

  Premie
  8
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • LLieke

  Ik vind het systeem om verschillende pakketten ‘aan’ of ‘uit’ te zetten erg handig. Ik heb weinig klachten dus kan ik het pakket nu vrij strak afstellen en als het nodig is kan ik het weer uitbreiden. Het enige vervelende is dat je dan vaak een wachttijd moet overbruggen waarin je wel betaalt maar nog niet gebruik kan maken van de verzekering.

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  10

 • EElske Ruyten

  FBTO is goed. Je kan modules aan en uitzetten. Hier adverteren ze ook mee maar het scheelt erg in de kosten. Waar ik bij de Friesland 179 euro kwijt was ben ik nu voor 115 euro bijna net zo goed verzekerd. FBTO houdt je ook goed en op tijd op de hoogte hoe het staat met je eigen risico ook is het heel helder waar de kosten vandaan komen.

  Ik ben tevreden. Al zou het in de toekomst wel mooi zijn als er iets meer rekening gehouden wordt met mensen die een chronische aandoening hebben die hierdoor deels of volledig in een uitkering zitten, erg hoge ziekte kosten hebben maar niet een volledig pakket kunnen betalen zodat ze alle zorg krijgen die ze nodig hebben.

  Zo heb ik een bril nodig en nieuwe zooltjes van de podo therapeut. Maar ik kan dat niet betalen dus zie en loop ik slecht naast het feit dat ik reuma heb. Ik ben hard aan het knokken om mij om te scholen en weer aan het werk te kunnen, maar dit helpt niet.

  Premie
  6
  Service
  6
  Zorgkeuze
  5.5
  Dekking
  5.5

 • PPim kemper

  Mijn beoordeling is gebasseerd op 3 jaar zorgervaring bij FBTO.
  Persoonlijk vind ik FBTO een hele fijne zorgverzekering, je kunt je pakkert gemakkelijk aanpassen en ze hanteren naar wat het tegenwoordig is, normale prijzen.
  Toen ik aan mij hernia werd geopereerd in mijn onderrug, vertelde ze me dat er geen extra kosten zouden zijn. En dat klopte ook. Kijk, eigen risico jou je altijd, daar doe je niks aan, die moet je wel betalen. Maar daarbuiten is het aande zorgverzekeraar wat er in het standaardpakket aangeboden word. En doe vind ik boj FBTO het meest uitgebreide voor een scherpe prijs.

  Premie
  9.5
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  9

 • AAnoniem

  2014 was een duur jaartje voor me geweest als ik me niet had verdiept in een aanvullend pakket. Heb namelijk veel fysiotherapie nodig gehad voor de revalidatie van mijn voorste kruisband operatie. Ben zeer te spreken over de service van FBTO toen ik vragen had over de gedekte kosten en mijn zorgverlener. De premie en service hebben mij doen kiezen voor deze zorgverzekeraar. Chapeau.

  Premie
  9
  Service
  9
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • BBart

  Ik ben over het algemeen erg tevreden over mijn zorgverzekeraar FBTO. Hoewel ik de prijzen lang niet vergeleken heb, ben ik blij met de huidige premie dat ik betaal. De website is de afgelopen jaren verbeterd en erg overzichtelijk geworden. Daarnaast, ben ik erg blij met de app waarmee ik bonnen kan declareren door via mijn smartphone of iPad een foto ervan te nemen en dit gelijk op te sturen.

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  10

 • SSuzanne

  Nota’s declareren is met de app heel makkelijk door een foto te maken van de rekening. Bij vragen is er altijd hele fijne service die een duidelijk antwoord op de vragen geeft. De aanvullende modules zijn zelf te kiezen, dit is erg praktisch. De premie is de laatste jaren wel veel omhoog gegaan.

  Premie
  5.5
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  6.5
  Dekking
  8.5

 • EEllen

  Ik ben al vele jaren erg tevreden. De FBTO verleent op een prettige, toegankelijke en klantgerichte manier zijn dienstverlening.

  Premie
  6
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  9.5

 • WW. van Wolferen

  Ze betalen binnen vijf werkdagen de declaraties uit en communiceren goed over de ingegescande fakturen.Tevens staan de ingehouden bedragen van je eigen risico heel duidelijk en overzichtelijk op “mijn FBTO”.Het is misschien niet de laagste premie maar kwaliteit,service en snelheid zijn ook belangrijk.De modules per maand aan en uit kunnen zetten is ook een grote plus.Ik ben zeer tevreden over FBTO en zal er ook volgend jaar weer mijn verzekering voortzetten.

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  9.5

 • Rrobert zoet

  hierbij een aantal missien tips om nog eenbetere verzekerraar e zijn ook voor mensen die het net zo als mij niet al te breed hebben.

  1 het mooie van fbto is dat je een aantal modulles kunt aan en uitzetten het nadeel hiervan is dat je op sommige aanvullingen eerst een half jaar premie moet betalen voordat deze actief zijn cq worden ik snap dat je anders mensen hebt die er misbruik van maken maar is het een idee dat als je een modulle aanpast bv niet kanoverstappen of dat je dan eerst een extra jaar bij deze blijft ipv een wachtttijd van een half jaar.
  2. ook zou het mooi zijn dat de basis verzekering toch iets uitgebreidder zou kunnen zijn bv fysiotherapie bv 5 x toch vergoed zou kunnen worden ipv geen 1 of een kleine extra bijdrage zodat mensen met een basis toch de mogelijkheid hebben op een stukje vergoeding. 3 ik weet dat menzis een basis heeft waarvan ook mensen met een minima dit vergoed krijgen het zou mooi en ook een ruimere klantenkring biedden om iets meer voor de minima een aparte verzekering aanbieden en deze bv voor 2 jaar vast te laten leggen voor een vast bedrag dit dan in samenwerking met bv de uitkerings instantie. ik weet dat er in enschede dit soort problemen van groot belang zijn en dat dit miss voor fbto een opsteker kan zijn voor de rest ben ik met fbto best tevreden met vr gr robert zoet

  Premie
  3
  Service
  5.5
  Zorgkeuze
  3
  Dekking
  2.5

 • JJasper

  Fbto is een fijne verzekeraar, Je kan zeggen bijna alles kan en mag, maar je moet het wel zelf regelen. Als je hulp nodig hebt of met declareren dan staan er altijd mensen voor je klaar. De premies zijn goed en je kunt per onderdeel verzekeren, module aan module uit. Al jaren is FBTO in premie goedkoper dan mijn werkgever met korting.

  Premie
  7.5
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  9

 • Aa.westerbaan

  FBTO is een zorgverzekeraar die een goedkopere premie biedt en daarvoor terug zelfs geen papiermerk meer, maar alles digitaal. Je nota’s zijn gespecificeerd terug te zien op je eigen pagina. De aanvullende modules zijn makkelijk aan en uit te zetten op Mijn FBTO. Kortom, gebruiksvriendelijk en een van de voordeligste zorgverzekeraars. Aan de telefoon zijn ze uiterst vriendelijk en behulpzaam. Ze zoeken alles voor je uit, niet onnodig vaak doorverbinden en goed bereikbaar. Na 2 jaar komt voor ons vast een 3de jaar dat wij onze verzekering bij FBTO laten.

  Premie
  6.5
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  6.5
  Dekking
  6.5

 • HH. Paalman

  FBTO kent de wens, van de “ZORG” zoekende mens!
  Goed betaalbaar en onbetaalbaar goed!

  Premie
  9.5
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  9

 • AAnneliese de Waal

  FBTO is een fijne verzekeraar, ik heb alleen mijn verzekeringen bij FBTO lopen, ook mijn zorgverzekering, ik heb nooit problemen gehad met FBTO, alles loopt keurig.

  Premie
  9.5
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  7

 • TTychon

  Prima zorgverzekeraar, maandelijkse kosten zijn zeer betaalbaar en de service die ik hiervoor terug krijg is perfect. Veel kosten worden gedekt. In Mijn FBTO kan ik alle zaken inzien en eventueel mijn aanvullende pakketten aanpassen. Ik zal zeggen “Ga zo door FBTO”!

  Premie
  9.5
  Service
  8
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  7

 • Mmanon

  FBTO is nu al enkele jaren mijn zorgverzekeraar en zal dit zoals er nu uitziet nog wel even blijven. De premie is niet te hoog en wat ik persoonlijk fijn vind is dat je aanvullende modules gedurende het jaar zowel in als uit kunt schakelen.
  FBTO heeft ook een app zodat je via je mobiele telefoon je nota’s kunt indienen; simpel een foto maken en uploaden. Een tijd geleden kende deze app nog wat problemen maar die zijn inmiddels verholpen.
  Ik heb ook al eens telefonisch contact gezocht en werd netjes geholpen.

  Premie
  7
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  7

 • SSjef

  Al jaren tevreden over FBTO. altijd een scherpe premie en voldoende keus uit ziekenhuizen. Heb geen aanvullende pakketten, maar ze bieden ook modules die je aan en uit kunt zetten.

  Premie
  10
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  9.5

 • Hhuisinga

  mijn vrouw krijgt 15 oktober een nieuwe knie , daarna heeft zij fysiotherapie nodig als ik de module fysiotherapie aanzet dan moet ik 6 maanden lang premie betalen , maar ik heb dan wel een wachttijd van 6 maanden , klopt dit dan is dit een waardeloze regeling of niet ????

 • HH. Pellicaan

  FBTO is een label van Achmea. FBTO springt er qua klantvriendelijkheid en gebruikersgemak via de aan- en uitzet mogelijkheid van de diverse dekkingen uit. Dit is een voordeel ten opzichte van andere aanbieders. Verder is FBTO betrouwbaar en je wordt er keurig geholpen. De premie is niet bijzonder voordelig maar de standaard dekking vind ik goed.

  Premie
  8.5
  Service
  10
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  8.5

 • MMarijn

  Ik ben erg blij met FBTO. We hebben er een paar verzekeringen lopen en we zijn heel tevreden.
  Ze zijn goedkoper dan de meeste anderen (goedkoop kan ik niet zeggen want het rijst tegenwoordig de pan uit met bijv. de hoge zorgpremies)! Online kun je declareren en dat gaat makkelijk en snel. De klantenservice heb ik wel eens nodig gehad als ik vragen had, en ik werd erg netjes en snel geholpen. Dit kwam mede door de site, die ik soms een beetje verwarrend vind en niet meteen kan vinden wat ik zoek. Daar kan dus nog iets aan gedaan worden.
  Voor de rest no-nonsense. Geen verspilling van papier zoals bij veel andere verzekeringen (hiervoor had ik VGZ en kreeg regelmatig ‘spam’ op de deurmat en dat vind ik zonde van het geld)!
  Ik ben tevreden, en ik hoop velen met mij!

  Premie
  8
  Service
  7
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  7

 • TTaco

  Ik ben erg tevreden met mijn zorgverzekeraar. Niet te duur, en volop keuze.
  Vooral de mogelijkheid om modules per maand in of uit te schakelen (zoals de buitenland dekking is super. Gelukkig nog niet vaak nodig gehad.

  Premie
  8.5
  Service
  8
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  5

 • PP. Lindeman

  Bij Fbto doen ze heel moeilijk met rekeningen ze maken het geld eerst naar hun klanten over en deze moet het dan weer naar die geen sturen waar ze de rekening van hebben waarom niet gewoon gelijk naar de tandarts of de docter of wat dan ook over maken is de zelfde handeling nu krijg je dat het nog langer duurd voor een rekening is betaald en vaak kunnen mensen het niet zelf eerst betalen om dat ze anders niet rond kunnen komen van daar dat ik mensen met een laag inkomen de rekening naar fbto sturen en zelf niet betalingen doen gewoon weg om dat ze het niet hebben ik heb een verzekering en wil dan niet al die romslomp van eerst betalen dan weer trugkrijgen of rekening opsturen dan het geld op je rekening en dan het weer overmaken naar de belanghebbende uuuu hoe zat het nou ook al weer daar wordt je dus niet goed van had ik dit vantevoren geweten was ik nooit overgestapt goedkoper of niet ik zit niet op deze moeilijke regelingen te wachten

  Premie
  3.5
  Service
  4
  Zorgkeuze
  4
  Dekking
  5

 • DDanny

  Ik ben dit jaar overgestapt van Univé naar FBTO en ik ben uitermate tevreden. Bij Univé betrof het een studentenverzekering, echter kon het indienen van een facturatie alleen per post. Voor een student is dit natuurlijk zeer onhandig en zou een digitale declaratie middels een PDF een stuk gemakkelijker zijn. Na kort zoeken kwam ik uit op de FBTO, waarbij ik declaraties online kan indienen, maar waarbij uitbetaling ook binnen een week is afgehandeld. Dit in tegenstelling tot wat ik gewend was bij Univé , waarbij declaraties soms meer dan 3 weken op zich lieten wachten. Een ander aspect waar ik erg tevreden over ben bij de fbto, is de mogelijkheid om van de aanvullende verzekering bepaalde zorg aan en uit te kunnen zetten. Hierdoor bespaar ik erg op de kosten van de verzekering en zorg ik ervoor dat ik verzekerd ben voor de zorg die ik nodig heb. Een ander bijkomend voordeel hiervan is dat dit aan- en uitzetten al na een maand na verandering ingaat. Ik ben dus erg te spreken over deze verzekring en zal voorlopig niet snel naar een andere zorgverzekeraar overstappen.

  Premie
  9
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • Mmarcia reintjes

  Ik ben erg tevreden over mijn zorgverzekering. Hebben met heel veel zorgaanbieders een contract en ook als dat niet zo is krijg je het grootste deel gewoon vergoed. Alles wordt direct gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Alle gegevens polissen enz zijn online of via de app in te zien. Mocht er een keer niet rechtstreeks gedeclareerd zijn kan dat ook online of via de app. De premie is erg scherp maar het aller grootste voordeel is dat je aanvullende modules aan en uit kunt zetten, waardoor je op elk moment je zorgverzekering aan kunt passen aan je wensen en huidige situatie.
  Ik ben tot nu toe elk jaar van zorgverzekering gewijzigd maar denk niet dat ik dat aankomend jaar ga doen. Ik ben nog niet eerder zo tevreden geweest.

  Premie
  10
  Service
  8
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  8