126 beoordelingen


0900 - 80 36


Kan het goedkoper?

IZA

Premie
7,0

Service
7,6

Zorgkeuze
7,8

Vergoeding
7,5

Direct naar

Over IZA

IZA zorgverzekeraar N.V. biedt zorgverzekeringen aan voor mensen die werken in de publieke sector, bijvoorbeeld bij een gemeente, provincie of waterschap. Deze groep kan rekenen op een collectiviteitskorting van 10 procent op de basisverzekering en tot 20 procent op de aanvullende verzekering. Ook consumenten buiten deze doelgroep kunnen zich echter aansluiten bij IZA, maar dan zonder de collectieve voordelen.

IZA biedt twee basispolissen en meerdere aanvullende verzekeringen met vergoeding voor onder andere fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en tandartskosten.

Zorgpremie

JaarRestitutieNaturaBudgetMix
2020€ 125,85€ 119,95--
2019€ 124,75€ 119,70--
2018€ 118,50€ 114,25--
2017€ 114,25€ 110,00--
2016€ 109,25€ 106,25--
2015€ 98,76€ 92,60--

Wat vind je van IZA?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend

126 reviews over IZA

 • SSchuurmans

  Zeer vervelende ervaring gehad met een aanvraag voor een behandeltraject. De menselijke kant en de nood achter de zorgvraag wordt niet gezien, er is enkel oog voor geld. Dat is niet hoe je behandeld wilt worden als er zorg nodig is.

  Premie
  8
  Service
  5
  Zorgkeuze
  4
  Dekking
  7

 • Ggroothuizen

  altijd duidelijke uitleg en fijne app

  Premie
  7
  Service
  7
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  7

 • EEmine Solak

  Zeer slecht niet bereid om opgevraagde persoonlijke informatie toe te sturen. Alles wat gevraagd word kan niet is niet mogelijk.

  Premie
  2
  Zorgkeuze
  2
  Dekking
  2

 • WW. Pappelendam

  Een aantal jaren geleden wel eens gebeld omdat ik een vraag had . Een meneer stond mij uitstekend te woord. Een dame met een Limburgs accent heeft mij een aantal keren onplezierig te woord gestaan . Ze begreep of mijn vraag niet of had geen zin zich in de vraag te verdiepen . Jammer ! Ik bel niet meer om info geen zin in een voorgeprogrammeerd antwoord.

  Premie
  6
  Service
  6
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  6

 • AAyse Dogan

  Ik probeer jullie al een week te bereiken wordt opgenomen geen antwoordt het kan niet zo zijn dat mensen jullie niet kunnen bereiken erg slecht geregeld daar schrik ik van en vind het heel slordig ik bel al meer dan 20 x wordt opgenomen maar jullie horen mij niet zeer teleurgesteld

 • LLeo

  Fijne zorgverzekeraar met veel aanvullende opties. Korting via het rijk.

  Premie
  7
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  10

 • RRuud Beskers

  Ben jaren al verzekerd bij de IZA en was tevreden hierover.
  Maar ik betaal toch een redelijk bedrag aan verzekerd bedrag en ben ook nog
  aanvullend verzekerd. Maar tot mijn verbazing krijg je voor farmaceutische geneesmiddelen weinig of in het geheel niet vergoed.
  Ben je in het buitenland en je wordt daar geholpen ontvang je van de IZA ook geen vergoeding.
  Ga je naar de oogarts ontvang je ook hiervoor een factuur. Ik vraag mij of waarvoor
  ik nu verzekerd ben. Ga je naar de tandtechnici ontvang je wederom een rekening.
  Ik betaal aan premie een bedrag van € 307.12 per maand voor 2 personen.
  Ik vraag mij af wat ik nog wel vergoed krijg. Stel als ik vanwege de Corona wordt opgenomen ontvang ik waarschijnlijk een factuur waar je een lening voor moet afsluiten.
  Ik begrijp niet hoe de IZA zo laag gezakt is.
  Ik vermoed dat ze veel winst willen maken in 2018 262 miljoen euro.

  Ik begrijp er niets van dat ze wel denken aan het rendement maar niet denken aan hun klanten

  Premie
  5
  Service
  2
  Zorgkeuze
  4
  Dekking
  3

  • GG.Zomer

   @Ruud Beskers
   Ik betaal 340,-per maand en heb dezelde ervaringen ,zo wordt de 12,50 voor de reanimatie
   herhalingscursus niet meer vergoed,door de maagkanker van mijn vrouw wordt de sondevoeding (8,- per dag) niet vergoed omdat het geen voorkeur middel is en in het ziekenhuis kregen we een andere sondepomp omdat iza de gebruikelijke niet vergoed en alle medicijnen moeten we zelf betalen.
   Kortom IZA is een waardeloze zorgverzekeraar en na 35 jaar IZA overweeg ik volgend jaar om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar

 • AAd

  De Eigen bijdrage GVS is gewoon omgezet naar Eigen risico. Geen discussie over mogelijk. Dus de belastingdienst gaat niet meer akkoord met extra ziektekosten want het is nu “eigen risico”. Dat je daar als verzekeraar aan meewerkt is echt niet sociaal-maatschappelijk verantwoord. En dat met die hoge premies die IZA rekent.

  Premie
  2
  Service
  1
  Zorgkeuze
  1
  Dekking
  1

 • JJoke

  Er wordt minder vergoed. Zou keuze willen hebben in bijvoorbeeld anticonceptie ed.

  Premie
  3
  Service
  4
  Zorgkeuze
  4
  Dekking
  3

 • TTrudie Hogenboom

  Ik ben al 40 jaar verzekerd bij de IZA tot mijn volle tevredenheid. Natuurlijk heb ik ook aanvragen gedaan die niet verzekerd werden. Natuurlijk heb ik ook vergoedingen gewild die niet haalbaar waren. Maar de service van de medewerkers is altijd perfect geweest. Vriendelijk, meedenkend en respectvol.
  Bij verkeerde keuze waar ik later spijt van had werd dit teruggedraaid.
  Ik zit heel goed bij deze verzekeraar en denk er niet over om weg te gaan naar een ander.

  Premie
  6
  Service
  10
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • RRob van Beem

  Was voorheen goedkoper en betere service, nu al een aantal keren geen vergoeding gehad terwijl ik wel recht erop had. Na bellen uiteindelijk goed gekomen. Mensen aan de telefoon niet vriendelijk. Kortom, gaat sterk achteruit.

  Premie
  4
  Service
  6
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  6

 • Kkoos regeer

  Snel kontakt, als dat nodig is. Vergoeding(en) wat laat bij geschreven.

  Premie
  6
  Service
  6
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  6

 • CCM

  Prijzig, maar geen gedoe.

  Premie
  6
  Service
  8
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • DD Segers

  Vlotte afhandeling van de rekeningen. Als je vragen hebt wordt je altijd correct en netjes te woord gestaan. mensen zijn deskundig op hun vakgebied als ze iets niet meteen kunnen regelen wordt het wel zo snel mogelijk doorgegeven.

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • PPR²

  Zorgkeuze en dekking zijn goed, premie te hoog.

  Premie
  4
  Service
  7
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  7

 • BBea

  Het is een verzekeraar met een goede premie en uitstekende vergoedingen. Ben heel tevreden met hoe alles be- en afgehandeld wordt. Er is ook een ruime keus in uitbreiding van de basisverzekering. Dit staat ook heel duidelijk op de site uitgelegd.
  Elk jaar vergelijk ik de zorgverzekeringen weer en elk jaar kom ik weer uit bij IZA. De uitbetaling gaat vlot en als je een vraag hebt, dan helpen ze je uitstekend aan de telefoon.

  Premie
  8
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • JJdP

  Heel gemengde gevoelens over de service. Naast de onduidelijkheid over wat onder Groepszwemmen voor reumapatiënten verstaan wordt (elders heet dat hydrotherapie of bewegen in warm water) is deze vergoeding in de aanvullende verzekeringen zover weggestopt dat het alleen vindbaar is als de voorwaarden op een pdf-bestand gedownload worden van de site.
  Verder werden de vergoeding van een gedeeltelijke prothese pas na 3x lang telefoneren vergoed, maar dan ook nog eens rechtstreeks aan de zorgverlener zonder melding aan mij. Gelukkig was de zorgverlener zo attent om de vergoeding aan mij door te sturen. Overigens kunnen ze bij de telefonische service alleen bellen, dus neem gesprekken op. Mailen of een brief sturen kunnen ze niet. Zelfs niet als bevestiging van afspraken.

  Premie
  8
  Service
  5
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  6

 • GG. Bex

  Service bij declaratie zeer matig. Wijzen declaratie af. Met reden nemen alleen originelen in behandeling. Dat gaat moeilijk met scannen. Dan doe je het maar ouderwets met originelen. Terwijl ze aangeven je krijgt originelen niet meer retour. Dan krijg je een nieuwe andere afwijzing. Alleen declaraties van bepaalde landen worden in behandeling genomen. Deze van mij moeten naar een vertaalbureau. Ze weten schijnbaar niet wat medical massage betekend dat moet vertaald worden door een vertaalbureau. Mocht ik dit doen gaat natuurlijk weer afwijzingsgrond 1 in werking alleen originelen. En zo is de cirkel rond. Meest storende vind ik nog dat ze helemaal niet reageren op klachten.

  Premie
  8
  Service
  2
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • BBen

  Een degelijke goede zorgverzekeraar.
  Waar de premie wellicht net ietsje hoger ligt maar de service ook.
  Declaraties vaak binnen 2 werkdagen uitbetaald krijgen is daar een voorbeeld van.

  Premie
  7
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  9

 • GG. Hoekstra

  Waarom een 0900-nummer bij IZA en geen 088-nummer. Er staat bij IZA “gebruikelijke belkosten”,maar hoeveel is dat?

  Premie
  6
  Service
  1
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  6

 • EEdward

  Geweldig services en helder en duidelijk qwa vergoeding, tevens een handige App om alles te regelen

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • HHans

  Wat een verschrikkelijke boevenclub is de IZA. Alles aanvullend verzekerd en een brace voor je arm bij een schouderluxatie krijg je niet eens vergoed. Om dit nog erger te maken mag het bedrag van de zelf gekochte brace á 100€ niet eens afgetrokken worden van het eigen risico. Daarna ben ik maar van ellende naar een spiritueel heler gegaan dat word gelukkig wel vergoed…… prioriteiten laten we maar zeggen!

  Premie
  2
  Service
  2
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  2

 • AAAD

  Na ongeveer 50 jaar IZA zonder klachten voelen wij ons met de nieuwe premie voor 2020 wel behoorlijk gepakt. Wij reageren niet zo snel maar dit is toch wel te gek. Voor 2 personen 232 euro per jaar meer is toch niet uit te leggen. Voor deze 232 euro blijft het pakket gewoon hetzelfde. Dat is dan 324 euro per maand u hoeft verder niets te doen. Het halveren van de collectiviteitskorting voelt als een extra prijsverhoging die alleen maar prettig is voor IZA. Op onze leeftijd nog even overstappen lijkt geen optie. We accepteren deze verhoging dan ook onder protest. Na alle goed ervaringen is dit iets wat je van IZA niet zou verwachten.

  Premie
  4
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  4

  • EEdvanstraaten

   @AAD
   Direct met je eens deze verzekeraar word ook te duur.eigen risico is ook veel te hoog.daarbij ook nog veel zorg die uit het basis pakket is verwijdert.

 • CClaudia

  Was altijd tevreden maar de anvullende verzekering gaat enorm omhoog in 2020. Ga nu toch even verder kijken. €353,00 per maand voor zorgkosten met daar bovenop ook nog eens de eigen bijdrage wordt me toch een beetje te gek.

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  6

 • SSchuchart

  Gewoon goed heb niets te klagen

  Premie
  10
  Service
  8
  Zorgkeuze
  9

 • Dd.kwast

  Zeer tevreden ,al jaren.Helder en duidelijke polis voorwaarde.
  Een verzekeraar die tijd voor je neemt.

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  9

 • FF.Stevens

  Premie gaat per maand met pakket voor 2 personen met bijna 25 euro per maand omhoog in 2020.Betaal dan 365 euro per maand….

  Premie
  4
  Service
  6
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  6

 • Dd.van dijk

  kan niet zien hoeveel de premie in 2020 zal zijn.
  kan niet inloggen zonder een app die ik niet heb
  hoe vind ik algemene info over IZA die soms niet meer voorkomt in het rijtje

  dus: ik vind IZA slecht

 • FFrits

  Goede zorgverzekeraar ook telefonisch wordt altijd keurig geholpen!!!!!!

  Premie
  9
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • FF

  Goede zorgverzekeraar ook telefonisch wordt altijd keurig geholpen!!!!!!

  Premie
  9
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • MM. Meijer

  De vergoedingen worden snel betaald.

  Ik ben al anderhalf jaar aan het steggelen over de vergoeding van reumazwemmen, dat volgens de polis vergoed wordt.
  Echter IZA eist dat de hydrotherapie wotdt gegeven door fysiotherapeuten, terwijl het gros van de leidinggevenden een andere opleiding hebben gevolgd als Caesar, Mensendieck, etc

  VGZ vergoedt het reumazwemmen wel door andere dan fysiotherapeuten; IZA niet.

  Ik begrijp het niet aangezien het toch om het verneteren van onze conditie gaat.

  Premie
  5
  Service
  4
  Zorgkeuze
  4
  Dekking
  3

 • Jjac.

  iza is een prima zorgverzekeraar. De premie is wel aan de hoge kant en zal in 2020 waarschijnlijk toenemen door verlaging van de korting van 10% naar 5%. Ik wacht af wat de overige verzekeraars met hun premies doen. Wellicht zullen ze de huidige premie verlagen met die 5% en per saldo weer op de huidige premie uitkomen.

  Premie
  7
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  6

 • MMaxime

  IZA is denk ik prima voor de basis verzekering. Ik had echter een aanvullende verzekering nodig. Dit koste mij veel geld maar ik dacht dat daarmee de meeste dingen gedekt waren. Helaas heel veel dingen alsnog zelf moeten betalen terwijl anderen in mijn omgeving dit van uit de basis verzekering vergoed krijgen.

  Premie
  2
  Service
  6
  Zorgkeuze
  4
  Dekking
  4

 • TTh

  Ik zit al jaren en heb nog nooit problemen met mijn zorgverzekeraar gehad.
  De aanvragen en rekeningen worden netjes afgehandeld. Het indienen van rekeningen
  kan digitaal en is erg makkelijk.

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • HH. Beekman

  al jarenlang bij IZA verzekerd tot grote tevredenheid.
  ruime vergoedingen
  snelle service
  snelle uitbetaling

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • GG. van de Anker

  De premie is stevig

  Premie
  4
  Service
  7
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  7

 • EErik

  Een verzekeraar met een goede dienstverlening en een uitgebreid pakket

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • EEsther

  Prima geregeld

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  8

 • HHenry Leguit

  Heel correct en aardige medewerkers. Zeer behulpzaam.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • TThea Notenboom

  Ik snap heel vaak niet hoe men tot het hoge bedrag van de maandelijkse bijdrage komt. En dan opeens weer 108 Euro, zijnde hoogstwaarschijnlijk, onze bijdrage aan het persoonlijke eigen risico!

  Premie
  3
  Service
  4
  Zorgkeuze
  4
  Dekking
  4

 • IIlse

  Ik maak te weinig gebruik en moet eigenlijk eens goed gaan kijken welke verzekering het beste bij mijn gezin past.

  Premie
  2
  Service
  4
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  7

 • Ssylvia

  goede service en heel behulpzaam

  Premie
  7
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • EEgbert Boonstra

  Mijn ervaring met de IZA dateert van heel veel jaren geleden. Door collectiviteitsvoordelen altijd bij deze zorgverzekeraar gebleven, ook na pensionering. Is niet de goedkoopste, zeker niet de allerbeste, maar over het algemeen betrouwbaar.

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • GG. Groenheide

  Tot op heden zijn mijn zorgkosten gedekt.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • LLeo Frederiks

  Ik heb al 45 jaar ervaring bij IZA zorgverzekeraar en na al die tijd ben ik niet van plan een andere zorgverzekeraar te nemen. IZA heeft een goede service, zorgkeuze en aanvullend. De premie is ook prima te noemen. Waarom zou je dan anders 45 jaar lid zijn en IZA zorgverzekeraar is aan te raden voor iedereen.

  Premie
  9
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • FFam.H.Strik

  Al vele jaren zijn wij bij het IZA verzekerd. Goede dekking, volop keuze . Je kunt altijd terecht voor vragen en je kunt alles nakijken op mijniza.
  Qua premie zijn ze vast niet de laagste, maar er zijn geen kleine lettertjes.
  Wij gaan niet overstappen want je weet wat je hebt en niet wat je krijgt.

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • TT.C. Rosenboom

  Ik ben al sinds 1968 verzekerd bij de IZA en altijd tot tevredenheid.

  Premie
  8
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • RRia Kok

  Neemt de tijd voor je Legt alles goed uit
  Blijft met de premie op gemiddelde prijs
  Bijna alles wat je nodig heb zit in pakket 2
  Wat ik alleen jammer vind en dat is bijna bij alle zorgverzekeraars dat als je wat oude bent hoef je verschillende dingen niet meer te hebben en die zitten dan toch in je pakket

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • MMike

  De familie is al 20 jaar verzekerd bij de IZA. Een zeer goede ervaring met de klantenservice. Zijn de kosten even te veel dan kan er een betalingsregeling worden afgesloten. We zien tot nu toe geen enkele reden om over te stappen op een andere zorgverzekeraar.

  Premie
  6
  Service
  10
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • RRia

  Zit al jaren bij IZA, nu ik gebruik wil maken van mijn aanvullende pakketten (zwangerschapsyoga, bevallingscursus, homeopathie middelen) gaat dat heel erg lastig. Wat erg jammer is gezien je jaar in en uit betaalt en nu je 1 keer zwanger bent het zoveel moeite kost. Je kan IZA alleen op hun 0900 nr bereiken en de voorwaarden die zij stellen bij aanvullen zijn zeer ingewikkeld en vergt onderzoek. Heel vaak met klantenservice lopen bellen, maar zelfs zij verschaffen verkeerde info of weten zelf niet hoe het zit om wel de vergoeding te krijgen. Heel erg teleurgesteld, toch maar overstappen naar een ander.

  Premie
  6
  Service
  2
  Zorgkeuze
  2
  Dekking
  2