Direct naar

Over IZZ door VGZ

IZZ Zorgverzekering door VGZ is er speciaal voor werkgevers en werknemers in de zorg. Om deze reden kunnen de mensen bij IZZ door VGZ vooruitkijken en meedenken naar een betere zorgverlening en vergoedingen voor mensen die nota bene in de zorg werkzaam zijn. Werknemers in de zorg lopen soms meer risico op gezondheidsklachten dan andere mensen.

Je kunt je bij IZZ door VGZ tegen een gemiddelde basispremie laten verzekeren en deze uitbreiden met een aanvullende- en/of tandartsverzekering met vrij hoge vergoedingen. Dit gaat echter wel gepaard met een relatief hoge premie.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Mix
2019€ 125,95€ 120,95--
2018€ 119,44€ 114,44--
2017€ 113,28€ 109,94--
2016€ 107,72€ 103,28--
2015€ 107,72€ 103,28--
2014€ 94,27€ 92,77--
2013€ 109,00€ 107,50--
2012€ 109,50€ 108,00--
2011€ 107,45€ 104,65--
2021€ 132,20€ 124,45€ 110,90-
2020€ 127,70€ 119,95€ 107,95-

Wat vind je van IZZ door VGZ?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


391 reviews over IZZ door VGZ

 • II Smit

  Het is zeker niet de meest goedkope. Maar goedkoop is toch echt vaak duurkoop. IZZ doet wat ze moet doen. Zorg gaat dan ook voor de dure reclames en ander verkwistingen. IZZ betaald snel en zijn erg goed bereikbaar. IZZ website is duidelijk en overzichtelijk. Ik zal niet snel overstappen ondanks dat het mij wellicht een paar tientjes zou kunnen besparen per jaar.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  8
  Dekking
  8
 • Kk.w.zondeervan

  Ls, Specificaties fin.afwikkrling onduidelijk op overzicht!
  Een hoog no-claim nota bedrag samen(tegelijkertijd)ontvangen
  Met nota maandpremie!!!! Op de vraag of men geen regels had
  Voor gespreide betaling,werd geantwoord,binnen 14 dagen krijgt U
  Antwoordt hierop(antwoordt nooit ontvangen!) Ook niet op een vraag
  Op ziektekostendekking in een bepaald land mbt vakantie.

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  7.5
  Dekking
  10
 • BBirgitta E.M. Kraan

  Eigenlijk ben ik verzekerd bij UMC, een verzekering die is afgeleid van IZA en die is afgesloten voor medewerkers van alle deelnemende universitaire ziekenhuizen. Maar UMC stond niet in het rijtje dus ik denk dat IZZ nog het meest lijkt hierop. Ik ben al sinds de verplichte overstap (tegenwoordig niet meer verplicht omdat je sinds de basisverzekering zelf kunt kiezen) lid en bespaar dus jaarlijks omdat dit een collectieve verzekering betreft die redelijk goed is. Helaas is er dus echter weinig vergelijkmateriaal omdat dit een verzekering is van alleen medewerkers van universitaire ziekenhuizen (voorheen academische ziekenhuizen) echter kan ik deze medewerkers deze verzekering ook aanraden.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  6

  Service
  8
  Dekking
  6
 • FFreek van Triel

  Een zeer goede zorgverzekering, altijd goede service en nooit problemen!

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  7.5
  Dekking
  10
 • MMarijke

  in principe ben ik goed verzekerd, maar het zou fijn zijn als je via je persoonlijke pagina kunt bij houden, hoe het staat met je vergoedingen. (wie, wat, hoeveel, enz.)
  Het zou ook fijn zijn, als je je eigen risico maandelijks zou kunnen betalen en dan al vanaf januari en niet ergens midden in het jaar. De rekening komt dan pas binnen. Hierdoor komt het termijnbedrag erg hoog te liggen. Wat de service betreft, deze kan altijd beter. Wanneer je een vraag via internet stelt, kan het zijn dat je een ander antwoord krijgt, dan wanneer je hem telefonisch stelt.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  7

  Service
  6
  Dekking
  9
 • HHans van Gils

  Zitten al jaren bij het IZZ naar ieders tevredenheid

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  5

  Service
  5.5
  Dekking
  5.5
 • CCorrie v.d. Meer

  Ik ben tevreden met mijn verzekering maar ben nog wel steeds boos. Ik ben 2 jaar geleden gestopt met roken en was toen nog verzekerd voor de benodigde medicatie. Ik heb toen ruim € 300,00 uitgegeven aan medicatie verkregen via mijn huisarts en apotheek. Ik ben nog steeds rookvrij maar baal hier stilletjes nog steeds van. Waarom ik geen vergoeding kreeg, ik had ze moeten bestellen bij Stivoro en op moeten halen bij de medic apotheek. Waarom??? Geen idee want behandeling door je eigen huisarts lijkt mij toch altijd het beste.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  2.5
  Dekking
  7.5
 • AA.W.Goené

  !k ben 40 jaar verpleegkundige geweest, heb in het begin weinig zorg nodig gehad, naarmate de leeftijd vorderde iets meer.
  Ik ben nu 25 jaar gepensioneerd (85 jaar) en heb nu veel gebruik moeten maken van mijn verzekering.
  Ik was op vakantie in Zuid Afrika (73 jaar toen) toen het noodlot toesloeg: 3 hartinfarcten op één dag met daarbij een pericarditis. Ik ben met de ” flying doctors” naar een hart-kliniek in Johannesburg gebracht en kreeg de volgende dag een hartoperatie. Nooit commentaar gehad van de verzekering.
  Natuurlijk gebruik ik nu veel medicijnen en daarbij ook nog twee keer per week fysiotherapie om op de been te blijven. Nooit commentaar van I.Z.Z,
  Nooit heb ik een klacht van mijn verzekering gehoord of dat ik iets zelf moest betalen, ja, natuurlijk de 350 euro per jaar, die iedereen moet betalen. Het is zelfs zo, dat ik ook dit bedrag in gedeeltes betaal.
  Me dunkt, zo’n verzekering verdient een pluim!!

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9
  Dekking
  9.5
 • Jjessica van Uffelen

  Izz is een fijne zorgverz ekeraar die voor ons de perfecte dekking heeft zodat wij niet voor verassingen komen te staan. Wij zijn uitgebreid verzekerd zodat onze kinderen ook de beste zorg ontvangen die ze nodig hebben. Neem nou fysiotherapie dit hebben wij nagenoeg onbeperkt en wat de tandarts betreft ook een uitstekende voorwaarde en helder overzicht wat je vergoed krijgt. Ze zijn tel. Goed bereikbasr en bellen terug om dingen voor je dubbel te checken of je de juiste vergoeding krijgt. Al met al zeervtevreden!!!!

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  10

  Service
  7
  Dekking
  10
 • Kkarin reidinga

  prima verzekering ook omdat je studerende kinderen thuis wonend.gratis de zelfde aanvullende verzekering hebben als jezelf

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  10
 • SSabrina Duits

  Ik ben super tevreden over de prijs kwaliteitverhouding van de verzekeringen van het izz. Service is altijd goed en alles kan naar wens worden omgezet. Ik hoopt dat wanneer ik m’n baan verlies in de zorg over een paar maanden, dat ik bij izz mag blijven!!!

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  5
  Dekking
  7
 • SSjanny Hesselmans

  Fijn dat er voor mensen in de zorg zo goed wordt gezorgd.
  Ze hebben een duidelijke site, waar alles goed op te vinden is. Mocht je er dan toch niet uitkomen, dan kun je altijd bellen. Je wordt snel te woord gestaan en vriendelijk geholpen.
  De premie die je betaald is netjes tegenover de vergoedingen die ze geven.
  Wat ook fijn is, je hoeft geen aparte tandartsverzekering af te sluiten dit is meegenomen in een aanvullend pakket.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9

  Service
  7
  Dekking
  7.5
 • NNaomi monster

  Izz is goed en heb er veder geen klachten over

  Premie
  4.5

  Zorgkeuze
  4.5

  Service
  5
  Dekking
  5.5
 • NNaomi monster

  Nou ik vind mij zorgverzekering prima heb er geen klachten over

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  4.5

  Service
  5
  Dekking
  4
 • MM. T.

  Premie –> niet veel duurder of goedkoper dan andere verzekeraars.
  Service –> nog nooit een probleem mee gehad, professioneel, goed bereikbaar.
  Zorgkeuze –> in orde
  Aanvullend –> behoorlijk uitgebreid.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  9.5
  Dekking
  7.5
 • HHarma

  Izz is een fijne volledige zorgverzekering. Die een goede regeling heeft met mijn huidige werkgever. Wel vind ik de maandelijke lasten erg hoog. Vooral omdat ik (gelukkig) vrij weinig gebruik hoef te maken van mijn verzekering en dan dus maandelijks betaal en als ik iets heb het zelf moet betalen uit mijn eigen risico. Volgens mij kunnen de maandelijkse kosten lager.

  Premie
  3.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  7
 • Jjec merks

  Geen wachttijden aan telefoon, keurige verstaanbare medewerkers, je krijgt altijd een antwoord op je vraag, snelle betaling van ingediende nota’s, het meeste wordt goed verzekerd.
  kortom ik ben dik tevreden.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • Aad huisman

  IZZ is een verzekering die ook aangeboden wordt voor mensen die werken in de zorg. de premie is te behappen. indienen van rekeningen verloopt snel en de betaling ook.
  Er is een goede bereikbaarheid voor vragen

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  7.5
 • Wwouter

  izz, snel hulp. duidelijk in communicatie.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  7.5
 • AA. Holleman

  Goede verzekering bij vragen telefonisch goed te bereiken. Altijd duidelijke uitleg . . Een uitbreiding van je basisverzekering met 20 euro en je eerste vijftien behandelingen van fysiotherapie worden vergoed. Verder kun je makkelijk met kleine stappen je basiszorg uitbreiden met extra zorgpaketten . Dus wat dat betreft voldoende keuze. Al jaren verzekerd bij deze verzekeraar tot volle tevredenheid

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  10
  Dekking
  7.5
 • PPatrizia

  Premie: zoals bij alle verzekeringen duur, maar bij izz krijg je er wel veel voor terug

  Service: vriendelijk en kundig. Duidelijk over declaraties. Bij telefonisch contact nemen ze de tijd voor je en leggen het desnoods 3 keer aan je uit. Ze geven goede adviezen over waar je bv moet aankloppen of wat voor vervolgacties je bv het beste kan nemen.
  Ze zijn snel met terug betalen!

  Zorgkeuze: voor mij meer dan voldoende.

  Aanvullend. Goed en uitgebreid. Duidelijk beschreven in hun bestand op de site (al is dat wel even zoeken).

  Algemeen: vroeger kreeg je polisvoorwaarden de via de post verstuurd, nu kan je het op de site opzoeken (doe je toch minder snel)
  Keuze om betalingsspecificaties via post of via computer te krijgen.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • MM.meyer

  Ik ben tevreden over izz. De aanvullende verzekering dekt veel. De voorwaarden zijn duidelijk en overzichtelijk beschreven op hun site en daar ook te downloaden.
  Zeer tevreden over de klantenservice:
  Vragen over mijn eigen bijdrage betreffende fysiotherapie (terwijl ik onbeperkt heb) werden zeer duidelijk uitgelegd met o.a. waar de codes voor staan, zodat ik terug kon met veel knowhow bij mijn Fysio. Door de goede uitleg, knowhow en advies zag de fysiotherapeut eindelijk in dat hij een fout had gemaakt met deciaren.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  7.5
  Dekking
  7.5
 • MMayke Wermelink

  Ik ben zeer tevreden over IZZ. Toen ik nog bij mijn ouders verzekering in zat (omdat ik nog jonger was dan 18), waren zij al erg tevreden. Na mijn 18e verjaardag mocht ik zelf mijn zorgverzekeraar kiezen en koos ik ook voor IZZ.
  Gelukkig hoef ik niet zo vaak contact op te nemen met de verzekering, maar als het moet wordt ik vriendelijk te woord te staan en wordt ik goed geholpen.
  IZZ heeft dan wel niet het predikaat “studentenverzekering”, maar ik ben er erg tevreden over!

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  8
  Dekking
  10
 • Ff rank mouwer

  Premie:
  De premie die ik moet betalen is zeer laag dit komt doordat het via het werk van mijn moeder goedkoper is en kinderen gratis zijn mee verzekerd tot 23 jaar.
  ook als je geen korting krijgt via je werk gever is deze zorg verzekeraar erg voordelig vooral voor de service die je er voor krijgt.

  Service:
  De service heb ik ook niks om over te klagen. gewoon aangeven wat er gebeurt is of wat je gehad hebt (bijv. tandarts bezoek). de rekening doorsturen is vervolgens genoeg om binnen 2 weken het geld terug te krijgen op je rekening.

  Zorgkeuze:
  Je kan bijna overal terecht, heb nog niet mee gemaakt dat IZZ gewijgerd heeft dat ik ergens niet verzekerd kon worden en dat ik naar een andere zorginstelling moest om desbetreffende behandeling te krijgen.

  Aanvullend:
  Je kan zelf alles kiezen wat je wilt in je aanvullende verzekering. hier heb ik zelf niet veel ervaring mee omdat ik zelf geen aanvullend pakket heb.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9.5
 • MMatthieu

  Ik vind het een hele goede zorgverzekeraar,nooit geen problemen met rekeningen.
  Goede informatie bij veranderingen.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  9.5
  Dekking
  5
 • MMarc Buitendijk

  duidelijke informatie wat verzekerd is per pakket, premie is (zoals bij alle verzekeraars) aan de hoge kant. Ik prefereer naar een premie die de genoten zorg omvat en niet vooraf voor allerlei zaken betalen waar je nooit gebruik van maakt.
  De website is duidelijk.
  Wijze van declaren is eenvoudig

  Premie
  3.5

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  5.5
  Dekking
  5.5
 • Ssjors

  Ik ben tevreden met mijn zorgverzekering. Heel erg zelfs! Eigenlijk zeggen de sterren hierboven al hoe tevreden ik er over ben.

  Premie: omdat mijn moeder ook is verzekerd bij izz krijg ik korting op mijn premie.

  Service: de service van izz is ook heel erg goed. als er iets veranderd krijg ik meteen de dag daarna de informatie netjes per brie bezorgd. en vooral op een duidelijke manier!! dit is heel erg belangrijk voor mij want niemand wil verzekerd zijn zonder dat hij of zij weet waarvoor precies. en dat is bij izz gewoon goed geregeld. aak als ik een keertje moet bellen hoef ik nooit lang in de wacht te staan en ze staan voor me klaar. ik krijg geen kort antwoord waar ik het mee moet doen maar echt advies over wat beter kan of ze leggen het op een andere manier uit waardoor ik het wel snap.

  zorgkeuze: gewoon prima. punt.

  aanvullend: omdat mijn ma ook verzekerd is bij izz krijg ik gratis een aanvullend pakket er bij. ik hoef alleen maar te betalen voor de basis verzekering. de aanvullende verzekering is gratis.

  dus samengevat eigenlijk dus gewoon top. niks te klagen. nog nooit trammelant gehad met izz.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • Jjeroen

  Ik heb een uitgebreid pakket bij IZZ,
  Tot nu toe is de service uitstekend en wordt je snel en behulpzaam geholpen wanneer dit nodig is.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  10
 • HHenk

  IZZ Zorgverzekeraar neemt de zorg uit je handen, reken maar!

  We hebben met heel het gezin de zorgverzekering ondergebracht bij IZZ
  De kinderen zijn hierbij gratis mee aanvullend verzekerd. Dat is mooi meegenomen.
  Ze studeren nu en je wilt graag dat ze goed verzekerd zijn. Omdat ik weet dat dit bij IZZ het geval is, ben ik blij dat dit ook financieel aantrekkelijk is. Ze hoeven geen studentenverzekering te kiezen, maar kunnen nog steeds bij ons meeverzekerd blijven.
  De aanvullende verzekering is uitgebreid en geeft verschillende keuze paketten, passend bij je persoonlijke situatie. Daarbij geeft mijn werkgever ook nog een finaciële bijdrage aan de premie. Daarom kiezen wij voor IZZ.
  Ook onze reisverzekering hebben wij afgesloten bij IZZ. Wij hebben hier al een keer gebruik van moeten maken toen onze zoon met een gesprongen blindendarm in Turkije in het ziekenhuis terecht kwam. De verzekring heeft alles geregeld. Niets hebbern wij hoeven voorschieten, alles werd prima geregeld tot de terugvlucht aan toe. Dit zijn een aantal argumenten waarom wij voor IZZ hebben gekozen. Laat de andere zorgverzekeraars daar maar eens een voorbeeld aan nemen.

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9.5
  Dekking
  9
  • SSusan Jorna

   Vanaf 01-01-2014, zijn kinderen niet meer gratis mee verzekerd

Kan het goedkoper?