Premie
6,8


Service
7,6


Zorgkeuze
7,6


Vergoeding
7,3

73% van de 1.031 beoordelaars beveelt deze zorgverzekeraar aan

Menzis

Menzis is na Achmea, VGZ en CZ de grootste zorgverzekeraar van Nederland. Bij Menzis kun je de basisverzekering heel eenvoudig aanvullen met polissen die zijn samengesteld voor jouw leeftijdscategorie. Zo kun je kiezen voor een jongerenverzekering en uit één van de vier samengestelde aanvullende pakketten waarin bijvoorbeeld geneesmiddelen in het buitenland, brillen en contactlenzen, ooglaserbehandelingen en alternatieve behandelwijzen worden vergoed.

Door de collectieve zorgverzekering van Menzis kun je via bepaalde werkgevers, ledenorganisaties en de FNV korting krijgen op je premie. Net als bij andere zorgverzekeraar zijn kinderen tot 18 jaar altijd gratis meeverzekerd, ook voor de aanvullende verzekering.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Combinatie Natura Budget
2019€ 125,00-€ 122,00€ 109,00
2018€ 122,00-€ 119,00€ 103,00
2017€ 122,00-€ 119,00€ 103,00
2016€ 109,75-€ 107,00€ 90,75
2015€ 108,25-€ 104,25€ 90,75
2014€ 99,50-€ 95,50€ 86,50
2013€ 110,50-€ 106,00€ 97,25
2012€ 111,00-€ 106,50
2011€ 108,75-€ 104,75

Wat vind je van Menzis?

Met het schrijven van een review help je anderen bij het zoeken naar een goede zorgverzekeraar. Je helpt ook de verzekeraar, want die kan zijn dienstverlening verbeteren. En wij gebruiken je beoordeling bij onderzoek naar de dienstverlening van verzekeraars.


Klik op de sterren om Menzis te beoordelen

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend

1.031 klantbeoordelingen over Menzis

 • Gewoon goed vooral als je om betalings regeling vraag, je wordt dan correct behandeld

  Premie
  7

  Service
  8

  Zorgkeuze
  6

  Dorothy Bleeker -

  Schrijf een reactie op: Dorothy Bleeker

  Het e-mailadres blijft prive.
 • geen vergoeding van katoenen verband terwijl dit in de basispakket zit. Mijn handen zitten vol met wonden en ongemakken. Moet uit me eigen zakken iets betalen wat notabene in het zorgverzekeringspakket zit, is te zotte voor woorden menzis en hun zieke handelen. Waardeloos zorgverzekering. Regering helpt uitmelkers een handje mee.

  Premie
  1

  Service
  1

  Zorgkeuze
  1

  Vergoeding
  1

  atalie -

  Schrijf een reactie op: atalie

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Prima verzekeraar alleen op de website kan ik niet goed terug vinden welke dingen ik precies vergoed krijg.

  Premie
  6

  Service
  6

  Zorgkeuze
  6

  Vergoeding
  7

  Iris Brus -

  Schrijf een reactie op: Iris Brus

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik ben dit jaar na 3 jaar verzekerd te zijn bij Zilveren Kruis overgestapt naar Menzis.
  Zilveren Kruis werd mij te duur, alhoewel ik daar over de service e.d. wel tevreden was en ging ik dus op zoek naar een beter prijs-kwaliteitverhouding. Na een gedegen zoektocht kwam ik uit bij Menzis.
  Vooral een goede tandartsverzekering is voor mij van belang, ook omdat ik vooral bij de paradontoloog loop kunnen de kosten heel hoog oplopen.
  Ik moet nu afwachten of dat Menzis mijn verwachtingen waar kan maken maar ik ben positief daarover.

  Sezgin Goktepe -

  Schrijf een reactie op: Sezgin Goktepe

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Een prima verzekering alles geregeld

  Premie
  9

  Service
  10

  Zorgkeuze
  8

  Vergoeding
  9

  Tonny -

  Schrijf een reactie op: Tonny

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik ben al jarenlang tevreden klant bij Menzis. Een no-nonsense zorgverzekeraar zonder hoge kosten. Ik ga persoonlijk altijd hoog in eigen risico zitten en daardoor krijg ik bij Menzis 20 euro (maandelijks) korting op mijn premie.
  In combinatie met het zorgcollectief PMA (beschikbaar voor Menzis Basis Voordelig, Menzis Basis of Menzis Basis Vrij) ben ik niet duur uit voor mijn premie. Via laatstgenoemde kun je aan het eind van het jaar een PMA Bonus claimen, waarbij je geld terug kunt vragen of kan kiezen voor (korting op) een voordelig cadeau.

  Via Mijn Menzis (website) en via de app kun je makkelijk en snel gegevens wijzigen of je pakket aanpassen (bijv. aanvullende verzekering) en heb je de zorgpas (ook offline) altijd bij de hand. Ik heb via Mijn Menzis vorig jaar mijn betaalwijze zelf snel kunnen aanpassen en daardoor wordt er nu netjes automatisch gefactureerd. Elke wijziging die je doet krijg je ook een bevestiging van op de mail.
  Middels deze app kun je tevens een declaratie indienen. Hier heb ik zelf gelukkig nog geen gebruik van hoeven maken. Wel had ik afgelopen jaar een vraag met betrekking tot de vergoeding van, door de dokter voorgeschreven, medicijnen. Een snel belletje naar de klantenservice van Menzis (geen wachtrij) bracht mij snel het antwoord.

  Ik maak op dit moment zelf geen gebruik van aanvullende verzekering. Wel twijfel ik om voor aankomend jaar een aanvullend pakket te nemen voor fysiotherapie en tandartskosten, die Menzis gecombineerd (en het meest goedkoop) in 1 pakket aanbied.

  Ik vind het zelf belangrijk om te weten bij welke ziekenhuizen en huisartsen e.d. ik terecht kan in de buurt. Via de zorgvinder van Menzis kan ik makkelijk per regio of plaats zien (en zoeken) waar ik terecht kan. In het najaar van dit jaar kan ik tevens al zien waar ik volgend jaar (weer) terecht kan.

  Aan het einde van het jaar krijg ik automatisch een overzicht van hoe mijn premie het jaar erop uit zou komen te zien, wat ik elk jaar opnieuw als vergelijkingsmateriaal gebruik om te kijken of ik ergens goedkoper of beter uit ben. Dit laatste was de laatste 3 jaren niet het geval, waardoor ik nog altijd (tevreden!) bij Menzis zit. Ook voor 2019.

  Premie
  9

  Service
  9

  Zorgkeuze
  9

  Vergoeding
  8

  Axel Stuiver -

  Schrijf een reactie op: Axel Stuiver

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Menzis is wel altijd zeker geweest maar naar mijn mening kan de premie wat lager worden bij een beperkte bedekking of hoge eigen risico.

  Premie
  5

  Service
  6

  Zorgkeuze
  8

  Vergoeding
  7

  Abdelkader -

  Schrijf een reactie op: Abdelkader

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Er worden op het einde van het jaar veel aanbiedingen geplaatst over het overstappen naar een andere zorgverzekering. Ik heb verschillende verzekeringen met Menzis vergeleken en kom tot de conclusie dat Menzis toch nog altijd mijn verzekering blijft. Premie is soms bij de ene verzekering iets voordeliger, maar de service en dekkingen geven bij mij toch de doorslag om niet over te stappen.

  Premie
  8

  Service
  10

  Zorgkeuze
  10

  Vergoeding
  10

  Luud -

  Schrijf een reactie op: Luud

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Als je Menzis vergelijkt met andere verzekeraars dan bied Menzis een hele mooie collectieve zorgverzekering aan. Ik vind het leuk dat je met Menzis samengezond punten kan verdienen als je gezond bezig bent. Hiermee kan je gratis of voor een klein bedrag leuke dingen bestellen uit de webshop. De service via whatsapp is erg fijn en goed.

  Wat ik minder goed vind of eigenlijk heel slecht. Maar dit geldt voor alle zorgverzekeringen. Ik kan niet de zorg krijgen die ik nodig heb met mijn Chronische ziekte, mijn medicijnen worden niet of nauwelijks vergoed. Dat vind ik echt heel erg. En het wordt elk jaar minder. Als je chronisch ziek bent pas je niet in het plaatjr van de zorgverzekeraar

  Premie
  7

  Service
  8

  Zorgkeuze
  8

  Vergoeding
  7

  Elske Ruyten -

  Schrijf een reactie op: Elske Ruyten

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik word altijd vriendelijk te woord gestaan en zeer professioneel. Nog nooit een probleem gehad die niet opgelost kon worden
  Ze zijn uitermate geduldig en begripvol voor elke situatie. Ik denk er niet aan om ooit te veranderen van zorgverzekeraar. Ze zijn ook duidelijk waardoor ik alles begrijp hoe het werkt en alle uitleg is ook heel duidelijk.

  Premie
  9

  Service
  9

  Zorgkeuze
  9

  Vergoeding
  9

  Jacqueline de haas -

  Schrijf een reactie op: Jacqueline de haas

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik ben al jaren verzekerd via Menzis en mijn man is ook overgestapt naar Menzis. We hebben hele prettige hulp gehad toen we vol vragen zaten. De adviezen zijn eerlijk en de klantenservice is makkelijk en snel te bereiken. Ik ben er heel erg tevreden over.

  Premie
  9

  Service
  10

  Zorgkeuze
  10

  Vergoeding
  10

  Lindy -

  Schrijf een reactie op: Lindy

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Na 20 jaar nog nooit problemen gehad bij menzis hoef nooit een rekening in testuren wordt netjes door mezis verzorgd!!

  Premie
  9

  Service
  9

  Zorgkeuze
  9

  Vergoeding
  9

  Theo Heijnen -

  Schrijf een reactie op: Theo Heijnen

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Bij Menzis weet je waar je aan toe bent. Verder gewoon gezond blijven, dan heb je er niet veel mee te maken.

  Premie
  9

  Service
  9

  Zorgkeuze
  9

  Vergoeding
  9

  Jean-Paul -

  Schrijf een reactie op: Jean-Paul

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Extreem duur en ik kan zelf geen afspraak maken bij de huisarts zonder tussenkomst van een verzorgster van St. Laurens omdat ik van een psychiater vrij zware mediceinen krijg voorgeschreven. Ik kan alleen in de vroege ochtend mediceinen bijbestellen en dat is onmogelijk omdat ik platgespoten wordt. Ik wou maar dat ik voor een andere huisarts en apotheek kon kiezen want in de avond en nacht vooral ben ik altijd wakker en heb ik zelfs een baan, maar in de ochtend heeft de ochtendstond slechts lood en kwikzilkver in de mond. Waardeloos!

  Premie
  1

  Service
  1

  Zorgkeuze
  1

  Vergoeding
  1

  Renate Groenenboom -

  Schrijf een reactie op: Renate Groenenboom

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Fijne zorgverzekeraar, transparant, goed bereikbaar en online omgeving werkt goed.

  Premie
  7

  Service
  8

  Zorgkeuze
  8

  Vergoeding
  8

  Suzanne -

  Schrijf een reactie op: Suzanne

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik ben eigenlijk altijd al verzekerd bij de menzis. Ieder jaar zoek ik weer uit of ik een andere zorgverzekering wil maar kom toch altijd weer bij menzis uit. Sommige zorgaanbieders zijn wel voordeliger maar bij Menzis is het pakket dan toch vollediger die meer bij mij aansluit. Wanneer ik een vraag heb en bel of mail krijg ik gelijk een duidelijk antwoord waar ik weer mee verder kan. Ook kan je sparen voor cadeaus via samengezond wat ook leuk is. Al word de keus in gratis cadeaus wel steeds minder dan in het begin.

  Premie
  9

  Service
  9

  Zorgkeuze
  9

  Vergoeding
  8

  Lisanne -

  Schrijf een reactie op: Lisanne

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Steeds hogere premie voor steeds minder zorg, met name de uitholling van het aantal fysiotherapiesessies.

  Premie
  4

  Service
  5

  Zorgkeuze
  7

  Vergoeding
  3

  P Burger -

  Schrijf een reactie op: P Burger

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Al jaren trouw lid en nog steeds een goed service ben niet van plan om te veranderen. Super Menzis

  Premie
  8

  Service
  8

  Zorgkeuze
  8

  Vergoeding
  8

  Karlijn Olde Hanhoff -

  Schrijf een reactie op: Karlijn Olde Hanhoff

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Uitstekende zorgverzekering met PMA Bonus. Prima service. Kortom aanrader!

  Premie
  8

  Service
  8

  Zorgkeuze
  9

  Vergoeding
  9

  Erden -

  Schrijf een reactie op: Erden

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Prima, zijn tevreden

  Premie
  7

  Service
  8

  Zorgkeuze
  8

  Vergoeding
  7

  Naomi Koehorst-Damhuis -

  Schrijf een reactie op: Naomi Koehorst-Damhuis

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Nooit problemen en snelle uitkering voor declaraties

  Premie
  8

  Service
  8

  Zorgkeuze
  8

  Vergoeding
  8

  angela vr -

  Schrijf een reactie op: angela vr

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Goed bereikbaar. Goede service. Online is alles te regelen.

  Premie
  7

  Service
  10

  Zorgkeuze
  9

  Vergoeding
  8

  J. de Bruin -

  Schrijf een reactie op: J. de Bruin

  Het e-mailadres blijft prive.
 • menzis is vertrouwd en heeft een uitgebreidde zorgplois,

  Premie
  6

  Service
  8

  Zorgkeuze
  7

  Vergoeding
  7

  marijn garritsen -

  Schrijf een reactie op: marijn garritsen

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Niet de goedkoopste maar gewoon goed en degelijk, nooit gezeur gehad met declaraties
  met spaarprogramma samengezond dagen ze op een leuke manier uit tot een gezondere levensstijl in ruil voor korting op de premie

  Premie
  7

  Service
  8

  Zorgkeuze
  8

  Vergoeding
  7

  R.S. den Hoed -

  Schrijf een reactie op: R.S. den Hoed

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ben wel tevreden met Menzis. Ook aanvullend pakketten zeer sterk

  Premie
  7

  Service
  8

  Zorgkeuze
  8

  Vergoeding
  8

  R I Hoogenkamp -

  Schrijf een reactie op: R I Hoogenkamp

  Het e-mailadres blijft prive.
 • ik ben al vanaf de dag dat ik geboren werd verzekerd bij Menzis en op de prijs na ontzettend tevreden ondanks het feit dat ik wel eens een conflict met ze heb gehad ben ik verder heel tevreden alleen net als alle zorg in Nederland is dit veel duurder geworden en als het doorgaat wordt het onbetaalbaar voor mij

  Premie
  6

  Service
  9

  Zorgkeuze
  9

  Vergoeding
  9

  Trudy Wetser -

  Schrijf een reactie op: Trudy Wetser

  Het e-mailadres blijft prive.
 • goed

  Premie
  6

  Service
  9

  Zorgkeuze
  8

  Vergoeding
  8

  Bert Kruize -

  Schrijf een reactie op: Bert Kruize

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Wij hebben geen problemen met Menzis.

  Premie
  7

  Service
  7

  Zorgkeuze
  7

  Vergoeding
  7

  Hans Roordink -

  Schrijf een reactie op: Hans Roordink

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ben al zeer lange tijd bij deze verzekeraar en heb nog nooit iets moeten voorschieten.

  Premie
  7

  Service
  8

  Zorgkeuze
  8

  Vergoeding
  7

  Theo Giessen -

  Schrijf een reactie op: Theo Giessen

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Als je ze belt hoef je niet lang te wachten

  Premie
  8

  Service
  9

  Zorgkeuze
  7

  Vergoeding
  6

  Ed -

  Schrijf een reactie op: Ed

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Mijn zorgverzekeraar is altijd bereid om een oplossing te zoeken voor als ik een probleem heb. Altijd vriendelijk aan de telefoon.

  Premie
  7

  Service
  8

  Zorgkeuze
  8

  Vergoeding
  8

  Nel van der Heijden -

  Schrijf een reactie op: Nel van der Heijden

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Altijd goed geholpen

  Premie
  8

  Service
  9

  Zorgkeuze
  9

  Vergoeding
  9

  jcvisser -

  Schrijf een reactie op: jcvisser

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Menzis is een uitstekende zorgverzekeraar. Kies Menzis

  Premie
  7

  Service
  7

  Zorgkeuze
  7

  Vergoeding
  7

  R. Eyra -

  Schrijf een reactie op: R. Eyra

  Het e-mailadres blijft prive.
 • bevalt goed

  Premie
  6

  Service
  7

  Zorgkeuze
  7

  Vergoeding
  7

  D.Kock -

  Schrijf een reactie op: D.Kock

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Goede service als je even niet kan betalen doen ze niet moeilijk over gespreid betalen

  Premie
  9

  Service
  10

  Zorgkeuze
  8

  Vergoeding
  8

  Gerard -

  Schrijf een reactie op: Gerard

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Mijn zorg verzekeraar Menzis PMA.

  Ik ben tevreden omdat ze allerlei actie doen. Om jezelf gezond te maken of te blijven. Zo doen ze iedere maand een berichtje om te kijken hoe ver jij vooruit bent gegaan.

  Ook krijg je aan het einde van het jaar € 33 terug. Je moet het wel even aanvragen. Of je kunt een cadeau uitzoeken. Met bij betaling of zonder bij betaling.

  Ook doen ze een berichtje over hoeveel te goed jij nog over hebt. Je kan tussen tijds nog veranderen in premie en je kunt in stappen betalen.

  Ook kunnen ze je helpen met de beste zorg.

  Wat ik minder vindt is dat je niet voor de oude prijs iets kan afsluiten voor het nieuwe jaar. Terwijl dat, er niet op de site staat.

  Premie
  8

  Service
  8

  Zorgkeuze
  8

  Vergoeding
  8

  Kim -

  Schrijf een reactie op: Kim

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Niets te klagen, behalve de prijs.

  Premie
  8

  Service
  8

  Zorgkeuze
  8

  Vergoeding
  8

  Willem van Leusden -

  Schrijf een reactie op: Willem van Leusden

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Tevreden. Alles goed afgehandeld, ook veel begrip en meedenkend.

  Premie
  8

  Service
  8

  Zorgkeuze
  8

  Vergoeding
  7

  Christine Petersen -

  Schrijf een reactie op: Christine Petersen

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Staat altijd voor je klaar als je belt je krijgt duidelijk antwoord als je een vraag hebt.
  De medewerkers staan je netjes te woord.

  Premie
  5

  Service
  8

  Zorgkeuze
  8

  Vergoeding
  7

  Anita Haan -

  Schrijf een reactie op: Anita Haan

  Het e-mailadres blijft prive.
 • de sterren spreken voor zich goede zorgverzekering

  Premie
  7

  Service
  9

  Zorgkeuze
  8

  Vergoeding
  8

  boensma -

  Schrijf een reactie op: boensma

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Doen wat ze beloven

  Premie
  8

  Service
  8

  Zorgkeuze
  8

  Vergoeding
  8

  anita -

  Schrijf een reactie op: anita

  Het e-mailadres blijft prive.
 • goede service en snelle afhandeling. Extra korting via de uitkering.

  Premie
  9

  Service
  9

  Zorgkeuze
  9

  Vergoeding
  9

  anita schoonderwoerd -

  Schrijf een reactie op: anita schoonderwoerd

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Goede verzekering, duidelijke online site en goede service

  Premie
  9

  Service
  7

  Zorgkeuze
  8

  Vergoeding
  9

  Sonja colak -

  Schrijf een reactie op: Sonja colak

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Verzekering is goed voor een redelijke prijs

  Premie
  7

  Service
  9

  Zorgkeuze
  7

  Vergoeding
  9

  Marco -

  Schrijf een reactie op: Marco

  Het e-mailadres blijft prive.
 • positieve ervaring

  Premie
  9

  Service
  10

  Zorgkeuze
  9

  Vergoeding
  9

  fared el Ajjouri -

  Schrijf een reactie op: fared el Ajjouri

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Menzis is 1 van de beste zorgverzekeraars en eerlijk en betrouwbaar

  Premie
  9

  Service
  9

  Zorgkeuze
  9

  Vergoeding
  9

  fared el Ajjouri -

  Schrijf een reactie op: fared el Ajjouri

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Word goed behandeld in het buitenland in het z4iekehuis gelegen alles hebben ze geregeld
  Hoefde helemaal niets voor te schieten

  Premie
  9

  Service
  9

  Zorgkeuze
  9

  Vergoeding
  9

  Paula -

  Schrijf een reactie op: Paula

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Goede prijs kwaliteit verhouding. Vrije keuze welke specialist ik wil. Vrij goede site waarop ik alles kan vinden en ook online kan aanpassen. Klantenservice is goed, neemt alleen wat tijd in beslag. Langste wachttijd die ik heb meegemaakt was 5 minuten wat ik dus behoorlijk vind meevallen

  Premie
  8

  Service
  9

  Zorgkeuze
  10

  Vergoeding
  9

  J. Staal -

  Schrijf een reactie op: J. Staal

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Goede zorg en declaraties

  Premie
  7

  Service
  10

  Zorgkeuze
  8

  Vergoeding
  9

  Wgm.lette/Koop -

  Schrijf een reactie op: Wgm.lette/Koop

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Menzis denkt met ons mee en doet niet moeilijk als je in het buitenland zorg nodig hebt

  Premie
  7

  Service
  9

  Zorgkeuze
  8

  Vergoeding
  8

  M.Habes -

  Schrijf een reactie op: M.Habes

  Het e-mailadres blijft prive.
 • 1 2 3 20