Direct naar

Over Menzis

Menzis is na Achmea, VGZ en CZ de grootste zorgverzekeraar van Nederland. Bij Menzis kun je de basisverzekering heel eenvoudig aanvullen met polissen die zijn samengesteld voor jouw leeftijdscategorie. Zo kun je kiezen voor een jongerenverzekering en uit één van de vier samengestelde aanvullende pakketten waarin bijvoorbeeld geneesmiddelen in het buitenland, brillen en contactlenzen, ooglaserbehandelingen en alternatieve behandelwijzen worden vergoed.

Door de collectieve zorgverzekering van Menzis kun je via bepaalde werkgevers en ledenorganisaties korting krijgen op je premie. Net als bij andere zorgverzekeraar zijn kinderen tot 18 jaar altijd gratis meeverzekerd, ook voor de aanvullende verzekering.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Mix
2021€ 140,00€ 130,00€ 117,00-
2020€ 133,00€ 123,00€ 111,00-
2019€ 125,00€ 122,00€ 109,00-
2018€ 122,00€ 119,00€ 103,00-
2017€ 122,00€ 119,00€ 103,00-
2016€ 109,75€ 107,00€ 90,75-
2015€ 108,25€ 104,25€ 90,75-
2014€ 99,50€ 95,50€ 86,50-
2013€ 110,50€ 106,00€ 97,25-
2012€ 111,00€ 106,50€ --
2011€ 108,75€ 104,75€ --

Wat vind je van Menzis?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


1.369 reviews over Menzis

 • AAnne-Marie Engelshove

  Ik ben ook heel tevreden over Menzis. De premie is wel een flink bedrag, daar krijg ik dan voldoende voor terug. Ik heb eigenlijk in al die jaren bij Menzis nooit problemen ondervonden. Alles wordt voor mij voldoende vergoed. Ik vraag me wel af wat er gebeurt als ik meer dan 750 kosten voor mijn gebit bij de tandarts zou moeten maken. Tandverzorgd 3 wordt tot maximaal 750 euro per kalenderjaar in 2015 vergoed, begrijp ik uit de nieuwe polis.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  9.5
  • MMenzis

   Hallo mevrouw Engelshove,
   Wat fijn om te lezen dat u tevreden bent over onze verzekering! Bij TandVerzorgd 750 is het inderdaad zo dat u maximaal € 750 per kalenderjaar vergoed krijgt. Maakt u kosten boven dit bedrag dan komt dit voor eigen rekening.
   Met vriendelijke groet,
   Jeannette Nijdam
   Menzis

 • LL.j Freijters

  kreeg vandaag de nieuwe polis van menzis en schrok, ik ben FNV zorg en tand verzekerd maar die gaat volgend jaar van 44.70 naar 65.55 dus ruim 50%duurder.
  Ik stap zeker over naar een andere verzekering .

  • MMenzis

   Beste L.J. Freijters, wij kunnen ons voorstellen dat u geschrokken bent. Wij kijken graag met u mee of uw verzekering anders/goedkoper kan. Als u dat wilt, is een mailtje met uw telefoonnummer en verzekerdennummer naar social[at]menzis.nl meer dan welkom. Wij bellen u graag. ^AvdV

 • AA v Tongeren

  Ik ben nu 2 jaar bij Menzis verzekerd, daarvoor jarenlang bij Achmea ZK….omdat ZK 2 jaar geleden ging snoeien in de fysiotherapie en ik (ondanks een 3 sterren aanvullende verzekering) nog maar iets van 27 behandelingen vergoed kreeg, ben ik dus naar Menzis over gestapt, ben ook lid van de FNV waardoor je extra korting krijgt.

  Maar nu kreeg ik net van Menzis de polis binnen voor 2015 en zie dat ik ipv 100% vergoeding nu nog maar 40 behandelingen vergoed krijg…ik mis dus in 2015 ongeveer 60 behandelingen (2x p/wk fysiotherapie) omdat ik aan reuma lijd en die behandelingen gewoon nodig heb.

 • FFc Leenders

  Ik ben nu ruim 10 jaar verzekerd bij deze maatschappij, en ben in het begin heel tevreden geweest. Toch vind ik dat alles steeds maar duurder is geworden en de kwaliteit van de tandartsen in het specifiek. Daar kan mijn zorgverzekeraar niets aan helpen, maar daardoor gaan mensen minder gebruik maken van de tandartsen en dus minder ondersteuning zoeken. Bij menzis was ik dus in het begin erg blij, maar door de hogere kosten van oa mondhygiensten en dus tandartsen, ben ik steeds minder blij gaan worden. Hopelijk wordt dit in de toekomst alleen maar beter ipv slechter. Kwa service is menzis een goed bedrijf ten opzichte van hun makkelijk bereikbare klantenservice en de optie ‘mijn menzis’ geeft een snel en gedetailleerd overzicht van de des betreffende polis en alles wat hieronder valt oa declaratieoverzicht. Wat ook een heel gemakkelijke optie is, want dit is met digid te bereiken. Dus echt veilig.

  Verder heb ik in de afgelopen 10 jaar natuurlijk ook verder gekeken naar andere zorgverzekeraars. Wat duidelijk bleek uit de vergelijkingssites, was dat menzis een duidelijk pakket aanbied en dat de zorg vaak gedetailleerder en in een helder overzicht aan de consument word aangeboden.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  9.5
  Dekking
  7
 • Rroberto

  wel te vreden

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
  • MMenzis

   Bedankt voor de prachtige cijfers, roberto! ^AvdV

 • VVLM/Carla

  De premie is redelijk van prijs.Goedkoper is niet altijd beter.De service is heel erg goed en ze zijn heel klantvriendelijk.Ze helpen ook bij de juiste keuze voor een ziekenhuis en dat is heel fijn zeker als je hart patient bent en heel bang voor de behandelingen bent zoals ik.Mijn complimenten.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  10
  • MMenzis

   Hallo VLM/Carla, bedankt voor je positieve recensie. ^AvdV

 • CCatharina Peerdeman

  Leuke extraatjes, punten verdienen en gratis producten, aardige zorgverzekeraar al met al!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  5

  Service
  9.5
  Dekking
  3.5
 • Cc.s hilhorst

  Menzis, voor ieder mens de beste zorg

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9.5
  Dekking
  10
 • AA. Koedam-Koetsier

  Prima service. Duidelijke site waar je alles kunt vinden. De maandlasten zijn best pittig maar dat is op het ogenblik bij iedere zorgverzekering. En als het minder is heb je een hoger eigen risico. Wij zitten al heel wat jaren bij menzis en vinden het niet waard om naar een andere zorgaanbieder over te stappen.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • Nn,zegel

  menis is een goede zorgverzekering als je vragen heb of je kan een maand niet betalen zoeken ze altijd een oplossing voor je,
  ga zo door menzis een pluim .nelly

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9.5
  Dekking
  7.5
 • BB.stiemstra

  Mijn zorgverzekering is top in verglijking met de premie goede service sneel teruggacve van declaraties. Uitgebreide keuze in pakketten alleen jammer dat ze nu per 2015 ineens de tandartsverzekering gaan veranderen dat is echt minder!

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  6.5

  Service
  7.5
  Dekking
  8
 • WW van Duuren

  Heeft nog nooit geen moeilijk heden gehad.Ik had geen onderkaak meer.Tandarts vroeg een klik gebit aan,Gelijk goed gekeurd.Gebruik medicijnen voor hele zware Narcolepsie.Was proef persoon geen bezwaar.Krijg alles vergoed.En dat kost heel veel.Heeft dit jaar 2hart infarkten gehad.5soorten medicijnen geen probleem.Dus iedere 3maanden voor enkele duizenden euro aan medicijnen worden allemaal vergoed.Dus vind ik Menzis een grandioze Verzekering.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  9.5
 • PPeter Ammerlaan

  Op en Top een zeer goede en betrouwbare verzekering.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9
  Dekking
  9
 • PPeter Ammerlaan

  Ik ben via de FNV Menzis verzekerd,er is geen betere aanvullende verzekering dan deze verzekering.100% fhisio,en verder nog heel aantrekkelijke vergoedingen.
  Ik ga hier nooit meer weg.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9.5
 • GG.J. Stegeman

  IK geef deze waardering omdat ik al heel veel jaren verzekerd ben bij Menzis.
  Elk jaar kijk ik weer opnieuw wat de concurrentie te bieden heeft, doch kom er dan telkens weer achter dat ik GOED zit bij Menzis en dus niet moet veranderen.
  Bovendien is Menzis helder en transparant, met eveneens een snelle en transparante schadeafwikkeling.
  Via de site “Mijn Menzis” kun je alle persoonlijke informatie inzien en volgen en kun je tevens je eigen gegevens, waar nodig, aanpassen. Ook kunt je heel makkelijk alle gewenst informatie omtrent polisdekking en polisvoorwaarden terugvinden. Ik zou zeggen: “Menzis ga zo door. De Menzis zoals de Menz is.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  9.5
 • HHans Pankow

  De administratie is overzichtelijk er wordt gereageerd op mijn vragen.. De betaling zou wat vlotter kunnen. Sommige zaken gaan automatisch en dat is vaak handig.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  6.5

  Service
  8
  Dekking
  4
 • GG.Wiegman

  Toen ik een prothese kreeg heb ik de tandverzekering opgezegd een gebit zit in het basis pakket maar de dame van het Call Center had mij niet uitgelegd dat ik dat bij Menzis moest melden dus moest ik 2x zelf de tandarts betalen ………….. Foutje van Menzis dus vind ik maar kon gewoon dokken

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7.5
  Dekking
  5.5
 • Mmaher

  ik vind dat menzis een van de beste zorgverzekeraars is en wat de premie betreft de zorgverzekeraars kunnen niks aan doen want de premie wordt door de overheid bepaald.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • NNelleke

  Makkelijk online declaraties indienen. Nooit problemen gehad met declareren. Voldoende dekking, redelijke premie.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  9

  Service
  7.5
  Dekking
  10
 • Aalberta

  heel veel behandelingen konden eenvoudig door de behandelde artsen worden.
  aangevraagd en uitgevoerd. O.a voor borstkanker en heupslijtage . Ook meedenken door verzekeraar voor eventuele behandeling in andere en grensoverschrijdende ziekenhuizen is geen probleem.

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  8
  Dekking
  9
 • Bbodyl oosterholt

  Ik ben erg tevreden over mijn zorgverzekering. Online wordt duidelijk inzicht gegeven over de declaraties die zijn gedaan, er is altijd snel iemand die je telefonisch te woord kan staan, ik heb de premie erg laag geschroefd omdat ik weinig gebruik maak van zorg (gelukkig)

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  8.5
  Dekking
  10
 • DDirk van t Hul

  Na minder positieve ervaringen met vorige verzekeraar dit jaar overgestapt naar Menzis. Een verademing, probleem met de aanmelding werd prima opgelost door een vriendelijke en meedenkende medewerker. Prima aanvullend pakket voor een redelijke prijs. Zeer snelle afhandeling van ingediende declaraties, Kortom, en uitstekende verzekering!

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • CCora Meijer

  Als je de klantenservice belt wordt je altijd vriendelijk te woord gestaan. Ook wordt er tijd genomen voor je gesprek. Er wordt serieus met je mee gedacht. Nooit geen problemen met declareren. Nota’s kun je online indienen en worden snel afgehandeld. Ook hebben ze het Samen Gezond spaarplan. Met leuke acties en als je jarig bent kun je iets leuks uitzoeken. Redelijke premie voor je basisverzekering en aanvullende verzekering en er wordt heel veel vergoed. Lidmaatschap voor een patiëntenvereniging wordt ook vergoed. Zolang Menzis bestaat ben ik al klant en ben heel tevreden.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  9.5
 • EErik Meuffels

  Ik ben al vele jaren verzekerd bij Menzis en ik kan me werkelijk geen moment voor de geest halen dat ik ontevreden ben over hun service. Kort om, ik ben een tevreden klant.
  Natuurlijk mag de premie iets lager, maar ik denk dat iedereen dat zal willen. Maar de kosten zijn reëel en je krijgt er veel voor terug.
  Ik vind het geweldig dat Menzis samenwerkt met de FNV , waardoor je ook nog een mooie korting krijgt op je verzekeringen.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  8
 • Jjeanne van de ven

  Maak weinig gebruik van mijn zorgverzekering, maar voor alternatieve behandelingen kun je heel goed terecht bij Menzis. Je kunt specifiek op jouw eisenpakket je premie afstemmen

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  6

  Service
  5
  Dekking
  5.5
 • TThea

  Leden van de FNV krijgen behalve korting op de premie, vanaf Zorg 2 (aanvullend pakket) recht op 100% vergoeding op fysiotherapie.

  Diverse werkgevers geven ook kortingen via Menzis. Informeer bij uw werkgever of zij kortingen hebben bedongen via een zorgverzekeraar. En bij Menzis welke andere organisaties korting geven, zoals bv de FNV. Lidmaatschap kan in bepaalde gevallen geld opleveren en/of ruimere dekking geven m.b.t. de voorwaarden.

  Bij uitgebreide tandartsverzekeringen is de wachttijd 1 jaar. Bij sommige verzekeraars is toelating tot een uitgebreide tandartsverzekering pas mogelijk na goedkeuring.

  Het is mogelijk je eigen zorgverleners uit te zoeken, echter daar betaal je extra voor. De lijst van aanbieders is uitgebreid, echter raadzaam om van te voren na te kijken welke ziekenhuizen enzovoort gecontracteerd zijn.

  Uitbetalingen van declaraties volgens snel na het indienen. Momenteel is het nog mogelijk declaraties schriftelijk in te dienen. Dit kan een aandachtspunt zijn voor mensen die geen toegang hebben tot een computer.

  Menzis hanteert een non-select criteria bij de aanvullende verzekeringen. Dit kan van groot belang zijn voor mensen die gezondheidsproblemen hebben.

  NB:
  Belangrijk bij de tips is om rekening te houden met eventuele wijzigingen qua voorwaarden in 2015! Bovenstaande tips zijn gebaseerd op het verleden en de voorwaarden in het jaar 2014.

  Premie is niet alleen leidend, houdt u rekening met de dekking. Als er weinig wordt vergoed dient u financieel in staat te zijn om behandelingen te kunnen betalen.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  7

  Service
  8
  Dekking
  9.5
 • Ssabri

  Menzis is een goede zorgeverzekeraar die veel zorgkosten vergoed.Er zit wel een klein nadeel aan, de premie is aan de hoge kant maar dat combineert weer met de vele kosten die ze vergoeden. Het ligt ook aan bij welke zorgverzekeraar je moet gaan inschrijven in verban met veel of weinig zorgkosten die per maand hebt. Menzis heeft ook een goede service zoals via internet veel dingen kunnen wijzigen en via telefoon of mail.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  8
 • LLoraine Nijhuis

  Ik ben tevreden over Menzis . Echter had er in een specifiek probleem omtrent een factuur die ik toch niet hoefde te betalen beter en gerichter service aangeboden mogen worden.
  Daarnaast valt het me op dat de papierwinkel die mijn oma ontvang over de eigen bijdrage op medicijnen zo onduidelijk is dat er meerdere bezoekjes aan kantoor en telefoontjes naar de klantenserice voor nodig waren om e.e.a. duidelijk te krijgen.
  Hoe dan ook, ik zou Menzis absoluut aanraden!!

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  5.5
  Dekking
  8
 • LLoraine Nijhuis

  Het valt me op dat indien je contact opneemt met Menzis het lang duurt voordat je geholpen wordt. Daarbij kwam dat er bij mijn specifieke probleem informatie nodig was van andere afdelingen welke vervolgens niet terugbelden. Dit resulteerde in een aanmaning op een factuur die ik achteraf, door mijn eigen oplettendheid, niet hoefde te betalen.
  Ik vind dat de service in dat opzicht persoonlijker kan. Omdat iets voor 90% wel geldt, wil dat niet zeggen dat de overige 10% dan ook op die manier gaat. Bij mij ging men er blindelings van uit dat dit dus wel het geval was terwijl ik dus bij die 10% hoorde. Erg jammer!
  Overigens is de papierwinkel die je soms ontvangt ook een puinhoop en erg onduidelijk. Daar mijn oma dat allemaal niet meer kan hebben ik en mijn broer dit voor onze rekening genomen. Het overzicht van het eigen risico is zo ondoorzichtelijk dat er meerdere bezoekjes en telefoontjes aan te pas moesten komen om te achterhalen wat er nu wel en wat er nu nog niet betaald was. Ik zou ervoor willen pleiten dit overzichtelijker te maken, wellicht zelfs per e-mail?
  Ondanks bovenstaande, ben ik tevreden over Menzis en zou ik hen zeker aanraden.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  8

  Service
  5.5
  Dekking
  7.5
 • Aanne jan

  Ik ben erg tevreden over mijn huidige zorverzekeraar Menzis.

  Ik vind mijn verzekering duidelijk en overzichtelijk, ik weet waar ik aan toe ben.

  Bovendien vind ik de prijs/kwaliteit verhouding van Menzis erg goed.

  Ik ben zelf aanvullend verzekerd, en wanneer ik hier bijvoorbeeld aanspraak op maak, is het voor mijzelf duidelijk en overzichtelijk wat er vergoed word en wat er niet vergoed word.

  Verder heeft Menzis een leuk puntensysteem om mensen te motiveren om gezond te leven. Hiermee kun je leuke artikelen uitkiezen als je je punten inlevert.

  Een verzekering waar ik trots op ben! Menzis is een aanrader

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  10
 • DD’ouwe Visscher

  Als gevolg vant vele sporten heb ik oa regelmatig fisiotherapie nodig en daarvoor ben ik aanvullend en onbeperkt daarvoor bijverzekerd. Bij Menzis is mijn verzekering op mijn wensen aangepast.De Menzis klantenservice is makkelijk bereikbaar voor alle soorten vragen. Via de mail heb ik t antwoord binnen 2 dagen envia de telefoon wordt je zonnodig direct naar de juiste afdeling doorverbonden danwel dat er nvervolg adpfspraak . wordt gemaakt.Graag ontvang ik de nodige informatie om daarna over de vervolgstap te kunnen besluiten.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  10
  Dekking
  5
 • MMarijne Bruins

  Ik ben heel erg blij met de onbeperkte fysiotherapievergoeding, nooit gedacht daar gebruik van te moeten maken maar krijg maar eens een frozen shoulder.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  6.5
  Dekking
  8
 • EEddiewezendonk

  Menzis heeft goede basisdekking tegen eerlijke premie.
  Declaraties worden snel en zorgvoldig verwerkt.
  De telefonische ondersteuning is goed en adequaat.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  6

  Service
  7.5
  Dekking
  3.5
 • RRien de Graaf

  Bij Menzis is alles makkelijk online te regelen.
  Ook telefonisch zijn ze erg makkelijk te bereiken en de klanten service weet waar zij over praten. Vooral telefonisch is het érg gemakkelijk om bijvoorbeeld een prijs indicatie te krijgen van een behandeling. Binnen enkele minuten weet je wat je bijvoorbeeld moet (bij)betalen voor een uitgebreidere tandarts behandeling. Wanneer je via PMA bij menzis verzekerd bent, dan krijg je hoge collectiviteitskortingen, ook wel erg fijn in deze economische tijd. Menzis, een goede service zowel online als telefonisch en altijd even vriendelijk. Ik ga niet bij hen weg!

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  8
 • CClaudia Marselina

  Het is een professionele zorgverzekeraar met een duidelijke website. Je hebt duidelijke contactpunten en de communicatie tussen de zorgverzekeraar en de klant is duidelijk.
  Er zijn goede overzichtelijke formulieren te vinden en folders om te weten waar je aan toe bent als klant.
  Declaraties worden voldoende snel behandeld. Klantenservice is vriendelijk.

  Premie
  4.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  7.5
 • NNaomi

  Ik ben zeer tevreden met mijn zorgverzekeraar. Ik betaal 112 euro per maand en heb een basis verzekering plus aanvullend tandarts. Ik heb nog nooit problemen met menzis gehad. Als ik vragen heb, beantwoorden ze die netjes en als het via email is ook nog snel. Het is niet zo dat je 2 weken op antwoord zit te wachten. Ik sprak laatst met iemand die bij een andere verzekeraar zit en die gene kreeg bijna niks vergoed ondanks een basis premie van 150 euro. Ik krijg per 2 jaar 100 euro vergoed voor een nieuwe bril, die persoon kreeg niks vergoed. Menzis stuurt ook ieder jaar een brochure met daarin de veranderingen voor komend jaar, dit is iets wat ik heel netjes vind en ook zeer waardeer.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7
  Dekking
  7.5
 • PPipo

  Een goede zorgverzekeraar. Bij vragen wordt ik altijd goed geholpen. Een keer een klacht gehad en die werd perfect afgehandeld. Ik kan het iedereen aanraden

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  8.5

  Service
  10
  Dekking
  8.5
 • PP Burger

  Op zich een goede verzekering en zie eigenlijk geen reden tot overstappen. Waar ik wel van baal is dat ze iedere keer als ze een rekening sturen ik 50 cent moet betalen voor kosten.

  Premie
  4.5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  5.5
  Dekking
  8
 • EEvita

  Aanvullend verzekerd pakket 2 en tandverzekering. Valt me erg tegen wat er nog in valt. Ook vind ik het eigen risico hoog en moet je alsnog veel betalen. Voor een alleenstaande moeder is 115 euro best aan de hoge kant, maar je wil je ook niet blauw betalen aan bijvoorbeeld fysiotherapie.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  4
  Dekking
  4
 • TTabak

  Ik ben alleen basis verzekerd, de kosten van deze premie zijn dan laag, mits je niet vaak een dokter of ziekenhuis bezoekt. Helaas zit er dan vrij weinig in het basis pakket en lopen de onverwachte bezoekjes hoog in de papieren. Dit is dus wel een punt van aandacht, maar als je zeker weet dat je geen dokter gaat bezoeken dan is het een prima verzekering. Wil je iets meer zekerheid dan kun je kiezen voor een aanvullende verzekering. Dit heb ik helaas niet gedaan omdat ik niet verwacht had dat ik in het ziekenhuis zou belanden. Ik heb geen contact met menzis gehad omdat ik geen problemen had met betalingen of zaken die mij niet duidelijk waren. je krijgt keurig de gemaakte kosten op papier, met specificatie. het is dus niet alleen duidelijk welke kosten je maakt maar ook hoeveel iets kost. Dit is voor een volgend jaar dus gemakkelijk wil je dan wel een aanvullende verzekering. Je kunt exact zien waar je voor bent behandeld en of je dat voor een volgend jaar weer verwacht. Voor de premie dus 4 sterren omdat die laag is, service heb ik gemiddeld gekozen, dit puur omdat ik hier niet over kan oordelen. De zorgkeuze die je hebt is goed, ik kon overal terecht waar ik wilde. Dit kun je van tevoren ook gemakkelijk uitzoeken wil je dit wel weten voordat je een keuze maakt. In mijn regio was er in ieder geval voor mij genoeg keuze. Aanvullend heb ik geen ervaring mee, dus ook hier heb ik voor een gemiddelde beoordeling gekozen.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  6
  Dekking
  5
 • EEvert Troudes

  Het is dat je verzekerd moet zijn…
  Eigen risico op maximaal en dan is het wel een acceptabele premie.
  Ik heb ze nog nooit hoeven bellen dus dat zit ook wel goed.
  Je kan aanvullen wat je wil.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • HHenri Snippe

  ik wil al een paar jaar overstappen, maar omdat ik in het verleden een achterstand gehad heb die al lang opgelost is wil Menzis de overstap steeds maar niet goedkeuren, en blijft mij bestempelen als wanbetaler. Ik heb niet veel goeds over voor deze zorgverzekeraar.

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  6.5

  Service
  2
  Dekking
  2
 • WWestendorp

  Je kunt punten sparen voor kado’s en kortingen. Hoe gezonder je leeft, hoe meer punten je krijgt. Ze stimuleren gezond leven hierdoor.
  Als je belt met een vraag, geven ze duidelijke antwoorden, vriendelijk geholpen. Door de collectiviteitskorting is de premie wel wat lager, dan normaal.
  Enige wat jammer is dat de vergoedingen voor bijvoorbeeld lenzen wel wat minder is, dan bij veel andere verzekeringen.
  Maar er is wel veel keus qua behandelaren, ze hebben veel contracten afgesloten.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  5.5
  Dekking
  8
 • JJ Rinzema

  Wij zijn FNV/Menzis verzekerd, dus is wel een vereiste dat je lid bent van de FNV. Echter de korting die je krijgt, maakt veel goed op de contributie. En hierdoor krijg je een zeer uitgebreide dekking. Een ware aanbeveling en nee ben niet werkzaam bij de Menzis of de FNV

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9.5
  Dekking
  9
 • TTim Trekop

  Volledige zorgverzekeraar. Zelf 2 keer in het ziekenhuis gelegen voor ruim een week. Daarna met de nota zelf niks te doen gehad. Alleen na die tijd een nota gekregen voor het eigen risico. Deze liever niet gehad maar die krijgt iedereen. Ook met de geboorte van onze jongste zoon alles tip top in orde geregeld. Ook de kraamzorg daarna werd netjes betaald.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  6
  Dekking
  3.5
 • BBrenda van den Eynde

  Menzis heeft een duidelijk papieren declaratieformulier. Ook online gaat het prima. Ze zijn snel met het uitbetalen van de vergoeding. Bij vragen kan je savonds ook bellen. Je staat nooit lang in de wachtrij. Je wordt accuraat, professioneel en vriendelijk te woord gestaan. Voor mij zal het geen reden zijn om voor een paar euro verschil in premie naar een ander over te stappen.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  6
 • LLucas Schuiling

  Prima premie, je kan eigenlijk overal de zorg vergoed krijgen. Wat ik jammer vind is dat geen contract is gesloten met een sportplan of iets dergelijks. Veel andere verzekeraars hebben dat wel, en dat vind ik een punt om over te stappen.

  Premie
  6.5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  3.5
  Dekking
  7.5
 • LLinda

  Sowieso vind ik alle zorgverzekeringen te duur, vroeger had je een zorgverzekeringen van 50 Euro per maand waarmee je overal voor verzekerd was. Maar nu ben je verplicht een dure verzekering te nemen waarmee je amper verzekerd bent. Zo moest ik voor een controle bij de cardioloog gelijk mijn eigen bijdrage betalen.. voor wat 5 minuten onderzoek. Tandarts rekeningen moeten zelf betaald worden, medicijnen worden maar amper vergoed. Ja wanneer het vergoed wordt dan spreek je over de ‘k ziekte waar medicijnen van over de 6000 meteen vergoed wordt. Dit geld natuurlijk voor al het chemische troep wat maar voor geschreven wordt. Maar de mensen die het via de natuurlijkste weg proberen te doen zijn altijd de dupe.
  Zelf hebben wij een homeopathische arts wat betekend hoge rekeningen die nauwelijks vergoed worden.
  Maar wat betreft menzis mag ik qua klantvriendelijkheid niet zeuren ze helpen waar je een vraag mee hebt maar of ik nou echt tevreden ben dat kan ik niet zeggen.
  Zelf nu ik zwanger ben ben ik verplicht mijn eigen kraampakket te kopen. Mijn kraamperiode voor een deel zelf te betalen en ga zo maar Door… waar gaat dit naartoe? Veel geld betalen om nog meer geld te betalen voor wat?!
  laten we gewoon weer terug gaan naar de tijd waar Nederland nog bovenaan stond qua zorg en land!

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  6

  Service
  8
  Dekking
  4
 • CCarolien

  Ik ben tevreden over de service van menzis, die is snel en duidelijk. Je kunt niet alleen bellen en langsgaan bij de Menzis zorgwinkel, maar ook e-mailen. Prettige en snelle service.
  Waar ik minder tevreden over ben is de zorgkeuze, die is beperkt. Het liefst zou ik voor ieder kopje (bril of alternatieve zorg) een aparte keuze willen maken.
  Tevens is de premie hoog, zeker als je amper gebruik maakt van de zorg. Ik betaal voor een ander die constant (verwijzing naar verwijzing) naar de ziekenhuis wordt gebracht door de busjes van een taxibedrijf. Dit hoort de klant zelf te betalen en zich ervoor te verzekeren!

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  8
  Dekking
  7.5
 • Oolivia mintje

  goede dekking maar best prijzig per maand

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  6.5
  Dekking
  3.5

Kan het goedkoper?