Direct naar

Over Menzis

Menzis is na Achmea, VGZ en CZ de grootste zorgverzekeraar van Nederland. Bij Menzis kun je de basisverzekering heel eenvoudig aanvullen met polissen die zijn samengesteld voor jouw leeftijdscategorie. Zo kun je kiezen voor een jongerenverzekering en uit één van de vier samengestelde aanvullende pakketten waarin bijvoorbeeld geneesmiddelen in het buitenland, brillen en contactlenzen, ooglaserbehandelingen en alternatieve behandelwijzen worden vergoed.

Door de collectieve zorgverzekering van Menzis kun je via bepaalde werkgevers en ledenorganisaties korting krijgen op je premie. Net als bij andere zorgverzekeraar zijn kinderen tot 18 jaar altijd gratis meeverzekerd, ook voor de aanvullende verzekering.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2023€ 152,75€ 141,25€ 134,50-
2022€ 143,75€ 133,25€ 119,00-
2021€ 140,00€ 130,00€ 117,00-
2020€ 133,00€ 123,00€ 111,00-
2019€ 125,00€ 122,00€ 109,00-
2018€ 122,00€ 119,00€ 103,00-
2017€ 122,00€ 119,00€ 103,00-
2016€ 109,75€ 107,00€ 90,75-
2015€ 108,25€ 104,25€ 90,75-
2014€ 99,50€ 95,50€ 86,50-
2013€ 110,50€ 106,00€ 97,25-
2012€ 111,00€ 106,50€ --
2011€ 108,75€ 104,75€ --

Wat vind je van Menzis?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


1.610 reviews over Menzis

 • Mm guman

  ik ben nog nieuw bij mijn zorgverzekeraar.en ik heb nog geen bijzinderheden

  Premie
  1.5

  Zorgkeuze
  1

  Service
  3
  Dekking
  3.5
  • AAlien Linnemann, Menzis

   Dag m guman, wat jammer dat je onze zorgverzekering negatief beoordeelt. Zeker als nieuwe klant is het belangrijk dat je een goede verzekering hebt die aansluit op je situatie en behoeften. Je mag je gegevens per e-mail sturen naar social@menzis.nl. We horen graag hoe beter kan.

 • EElisabeth

  Ik vind het programma/initatief Samen Gezond heel erg leuk! Hoop dat dit blijft.

  Premie
  6.5

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7.5
  Dekking
  5.5
 • PPaula veldboer

  Bij Menzis krijg je goede zorg voor een redelijke premie
  Ik heb goede ervaring met hun service, een klein dispuut werd snel opgelost
  Nog geen beperking ervaren in mijn zorgkeuze

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  6

  Service
  5.5
  Dekking
  5.5
 • AAngela

  Tevreden over Menzis, ingediende declaraties worden altijd binnen een paar dagen behandeld en je kunt makkelijk alles online regelen. De klantenservice staat je telefonisch ook vriendelijk te woord als je ze nodig hebt en je eigen bijdrage mag je indien gewenst in termijnen betalen en hoef je dus niet in een keer op te hoesten. Daarbij zijn we qua premie een stuk voordeliger uit dan bij onze vorige zorgverzekeraar.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8.5
  Dekking
  5.5
 • Mmariska

  De zorg verzekeraar is goed hij vergoed een heleboel dingen de sevice is prima en je kan opgeven wat je wilt. Zelfs de tandarts kosten zijn gedekt en voor kinderen is de dekking van de zorg uitstekend ik heb niks te klagen.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  7
  Dekking
  9.5
 • CC.H.Robbertsen

  Prima zorgverzekering, bij indienen declaraties nooit problemen.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9.5
  Dekking
  10
 • PP. de Winter

  We zijn al die jaren zeer tevreden over de service, de premie en de speciale aanbiedingen.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8.5
  Dekking
  7.5
 • PP. de Winter

  Wij hebben al vele jaren, de Menzis premie. We zijn al die jaren zeer tevreden over de service, de premie en de speciale aanbiedingen.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8.5
  Dekking
  7.5
 • Jj.franx

  Geen servvicepunt meer in het UMCG.
  Hierdoor moet je bijna alles regelen via de telefoon of internet.
  Voor ouderen is dit toch vaak een drempel.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  5.5
  Dekking
  9
 • MMarieke vd wijk

  Tot nu toe geen issues gehad. Alles is prima. In het verleden zat ik ook bij menzis, een jaartje ertussenuit geweest maar blij om weer terug te zijn. Goede en snelle service!

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  8
  Dekking
  7
 • Mmarleen van den nieuwboer

  Menzis , is voor mij het beste , was voorheen bij verschillende zorg aan bieders , maar Menzis past precies bij mij en stap ook niet meer over, ben zeer tevreden .

 • Mm n kensen

  Waarom Menzis? Als 1 iemand precies alles uit kan zoeken op fin gebied( z’n werk) dan is t Mijn Mens; mijn man, zodoende kwam hij voor hem en mij op de goedkooopste verzekering.!!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9

  Service
  6
 • Mmathijs van der grijn

  de zorg wordt steeds duurder, je krijgt steeds minder zorg voor meer geld.
  ik vind goede zorg erg belangrijk daarom denk ik dat ik bij menzis vrij goed zit

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  6

  Service
  5.5
  Dekking
  5.5
 • PPeter Guiking

  Alles is gemakkelijk geregeld bij Menzis, een duidelijk website en eenvoudig alles in te zien over je zorgkosten, je eigen risico, je polis, alles eigenlijk. Ook heel eenvoudig te regelen is gespreide betaling als medische kosten niet binnen je pakket vallen. We eten allemaal dat dit soort kosten snel oplopen en dat het niet altijd eenvoudig is en vaak ook zelfs onmogelijk dit dan ineens te moeten betalen. Ben nu 2 jaar verzekerd bij Menzis en er moet toch wel een spectaculaire aanbieding komen van een andere maatschappij voordat ik overstap.
  Menzies, petje af

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  6

  Service
  6
  Dekking
  5.5
 • GGerrit de Boer

  Ik ben collectief verzekerd voor het uitgebreide pakket. Ik ben goed verzekerd voor fysiotherapie. Voor alternatieve geneeswijzen zit ik ook goed. Ik vind het alleen jammer dat ik voor een bril en voor de tandarts nog flink moet bijbetalen.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  6

  Service
  6
  Dekking
  6.5
 • BB.H. Zweverink

  premie te hoog en er word teveel afgewezen.
  er zijn nauwelijks servicepunten waar men heen kan
  en bij bellen zijn er lange wachttijden

  Premie
  3.5

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  3
 • JJ.D.Maring

  Nooit problemen met declaraties en altijd een goede service.
  Goede mogelijkheden voor collectiviteit.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  8
  Dekking
  7.5
 • Ffrank reuvers

  goede zorgverzekeraar,wel duur,maar dat zijn ze allemaal

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  5.5
  Dekking
  1.5
 • JJ.D.Maring

  Goede zorgverzekering waarbij ik bijna nooit nawerk heb en kan vertrouwen op goede zorg

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7
  Dekking
  7.5
 • Hhendrik wiebe

  Geachte Redactie,

  Wij zijn, mijn vrouw en ik tevreden over wat Menzis doet en er ook
  zeer tevreden over. Wij betalen onze premi automatisch en het
  kost geen moeite. Dus zijn wij zeer content en al 40 jaar’. Ik hoop dat
  jullie tevreden zijn met deze beoordeling.
  Dank

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  6

  Service
  8
  Dekking
  7
 • Mmonika caarels.

  Mensiz is duur. Mijn ziekenhuis behandeling werd verkort en veranderd, vanwege bezuiniging, waar door ik niet de volle behandeling kon doen, terwijl ik er wel voor getekend had.. er word zomaar iets veranderd, waardoor je je een nummer voelt.. maar ik moet wel het volle bedrag betalen, heb er geen woorden voor. Ik word als patient niet serieus genomen.

  Premie
  3

  Zorgkeuze
  1.5

  Service
  4
  Dekking
  4
 • HHarm

  Ik ben niet tevreden met Menzis, doordat ze een afspraak met mij totaal niet zijn na gekomen.Ze zouden mijn reiskosten vergoeden voor mijn behandeling in een traumacenterum.Ik had daar 3x in de week therapie, a 3x 10,00 reiskosten.aangezien ik in augustus ben begonnen daar met therapie en ik het jaar daarop ook nog een half jaar in therapie was.had ik gevraagd moet ik het ook weer op nieuw aanvragen voor het nieuwe jaar, toen werd mij medegedeeld van nee dat hoeft niet ik maak het direct voor volgend jaar ook in order.Toen ik de vervoerbewijzen van het nieuwe jaar ging inleveren, kreeg ik een telefoontje dat deze reiskosten niet werden vergoed, omdat ik geen aanvraag voor het nieuwe jaar had gedaan.Ik vertelde dat dat door een collega van jou niet hoefde en zij verder voor het nieuwe jaar alles in order zou maken.niet dus.Ik ben echt helemaal klaar met Menzis.Het is dat ik wat achterstand heb met mijn betalingen, maar zodra dat is op gelost ga ik naar een andere zorgverzekeraar toe.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  5

  Service
  1
  Dekking
  3.5
 • GGina

  Op zich is Menzis een goede verzekeraar, ik vind het alleen jammer dat de premie behoorlijk hoog is en met het verplicht eigen risico bijna onbetaalbaar wordt. Verder is het jammer dat er steeds meer behandelingen niet of maar ten dele vergoed worden.

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  7

  Service
  5.5
  Dekking
  7
 • Ttheohendrikse

  ls,. allereerst heb ik jullie sterren niet aan kunnen klikken. Ben blind en maak sinds niet zo lang gebruik van hoortoestellen en een computer met spraak en braille uitleesregel, van de ziektekosten verzekeraar overigens. Heb de beoordeling wel gezien maar mijn programma herkende de sterren niet.Dus mijn beoordeling jegens jullie is tot nogtoe, matig. Maar ik kan me uitleven in deze regels. Ik ben vanuit de vakbond lid,en in sommige zaken activist. Mijn ziektekosten verzekeraar was snel met het verstrekken van deze braille leesregel, jaws 15. Ze zijn uiterst onbuigzaam in het verstrekken van de passende hoortoestellen, niet de mens telt wel het lijstje waar de kathegorieen hoortoestellen instaan. Aan hun bijbehorende vragenformulier kun je zien dat ze nietssnappen van de funktie die een hoortoestel vervult voor iemand die het vooral van zijn/haar oren moet hebben, (echo locatie, ruimtelijk inzicht). Ze zijn wel weer netjes in het afhandelen van tolkaanvragen van de (vakbondvan doof blinden, patiëntengroep doofblinden, onderdeel van de oogvereniging. (is na te zoeken op internet.) Dus, vergoedingen, redelijk als het gesnapt wordt, srvice, redelijk bereikbaar. KLanktgerichtheid, als ze het snappen wel, aan de telefoon dus eerste lijn, niet slecht, snel en (voor slecht horenden, goed te verstaan.) en dus: Ik wil best meedenken hoe jullie beoordelingen voor iedereen geschikt zijn, samen met bv deleverancier van dit programma, freedom scientific. THeo hendrikse Grave. en tot slot, een Iphone 6 is best handig… die praat al van zichzelf, maakt goeie geluidsopnamen en foto’s, die ik kan gebruiken voor artikelen. En ook is er al een app die een foto in tekst kan omzetten, dus… ik vind het helemaal niet erg om eens een meevaller te hebben……

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze

  Service
  1
 • Jjj van boxmeer

  menzis denkt mee en zorgt vaak voor een oplossing ook doen ze veel voormantelzorger

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9
  Dekking
  9
 • TT,J Bosveld

  Menzis is gewoon ene goed verzekering en wat niet vergoed wordt ligt niet aan hen maar aan Rutte en co

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  8
 • Mmonnic

  ze zouden het zo moeten maken dat je je eigen zorg kunt inkopen, en dat wat je niet nodig hebt, er ook niet voor hoeft te betalen.
  oa. zwangerschap
  Op mijn leeftijd zwanger zijn is nl niet meer wenselijk, maar ik moet er wel voor betalen.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  4

  Service
  6
  Dekking
  4
 • EE. Druijff

  De service en zorgkeuze is voldoende, alleen de premie is aan de hoge kant dat kan wel iets minder.

  Premie
  3.5

  Zorgkeuze
  5

  Service
  7.5
  Dekking
  5
 • Wwim klaasen

  Keurig op tijd met het terug storten van de ingediende declaratie, snelle klantenservice en zeer deskundig

  Premie
  6.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  7.5
 • TTherese

  jammer dat de voorwaarden van de aanvullende verzekering duurder zijn geworden en je er nu minder voor krijgt

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  7
  Dekking
  3.5
 • WW. Kruisenga

  Mijn zorgverzekeraar is zeer goed, hoef zelf bijna niets te doen en kan via de website alles regelen. Ook hebben wij onze eigen site Mijn Menzis waar wij punten kunnen verdien door gezond te leven en leuke cadeaus kunnen krijgen, Ben zeer tevreden over deze zorgverzekeraar,

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • CC.Slingerland

  Menzis is niet de goedkoopste .Maar heeft tot nu toe alles wat in zijn voorwaarden staat na gekomen

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  5
 • CC.Slingerland

  Mijn zorgverzekering is niet de goedkoopste, maar tot nu toe heeft hil alles wat hij in zijn voorwaarden heeft staan nagekomen

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7.5
  Dekking
  5
 • Wwillem westhoeve

  Verzekerd via pma menzis en de premie is heel aangenaam, ik kon niet lager bij een ander. Dit is een basis verzekering en er wordt wel eigen risico gerekend.
  Dit is niet altijd prettig. service is goed , als ik een vraag heb krijg ik een goed antwoord. Afhandeling declaratie is goed. Keuzes zijn niet altijd duidelijk , moeilijke keuze voor bv aanvullend te kiezen.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  6

  Service
  7.5
  Dekking
  5.5
 • AA.Robben

  Kan wel merken dat er steeds meer afgaat bij de chronische klanten.
  Pedicure, strikjes niet altijd vergoed, steeds meer voor eigen rekening!

  Premie
  4.5

  Zorgkeuze
  6.5

  Service
  5.5
  Dekking
  6.5
 • MMiriam

  Dure basispremie…. Voor elk extra in pakket veel extra premie betalen… Daarbij moeilijk om over te stappen naar goedkopere verzekeraar. Raad deze dan ook niet gauw aan een ander aan.

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  4

  Service
  4.5
  Dekking
  4.5
 • RR. Verwer

  Nu, Menzis is mij goed, want als ik met mijn DigiD inlog dan kan ik alles lezen, want met name de zorgkosten die gedeclareerd worden zijn voor mij wel belangrijk.
  Mede omdat er in de media gezegd wordt dat er klachten over de zorgverleners zijn en ik heb het gelukkig nog niet gezien. Als Menzis zo blijft zoals ze nu zijn dan blijf ik gewoon bij hun.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • Vvan Dijken

  Een duidelijke verzekering, heldere voorwaarden, goed bereikbaar voor vragen, snel met declaraties.Uitgebreide keuzemogelijkheden voor aanvullende verzekeringen.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  8
 • HHarry Serfhos

  Er is een grote willekeur in het naleven van de aanvullende zorg die Menzis bied. als je in aanvullend 4 zit en meer fysioyherapie nodig hebt kun je een chronische vervolg kaart aanvragen. Als dat wordt gedaan op medische indicatie door de fysiotherapeut dan wordt dat afgedaan door de commissie binnen FNV-Menzis dat niet medisch onder bouwt is. Vervolgens dien je een bezwaarschrift in en deze wordt net zo beoordeelt. Tot onze stomme verbazing voelen ze zich toch enig zins schuldig naar de client toe zodat ze toch enig tegemoet koming willen doen om de client met terug werkende kracht een stap terug te zetten van zorg 4 naar zorg 3.
  Hoezo het is niet medisch gezien. Hierdoor spreekt men zich zelf toch wel een beetje tegen. Maar goed door deze teruggaaf kunnen we de extra therapie zelf bekostigen.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  3

  Service
  4
  Dekking
  3.5
 • Tt.verwaal

  premie aan de hoge kant
  service,zorgkeuze uitstekend
  tandverzorging behoorlijk bijpassen

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  4.5
 • Tt.verwaal

  premie aan de hoge kant
  service prima
  zorgkeuze prima voor ons

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  5.5
 • OOosterling

  In het algemeen uitstekende service/snelheid.
  Zorgkeuze: kan altijd beter.

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze
  5

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Aad hoffman

  De premie is nagenoeg gelijk als bij andere zorgverzekeraars.
  Tot nu toe telefonisch zeer helder gecommuniceerd en de site is duidelijk en eenvoudig te volgen.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7
  Dekking
  7.5
 • TTh Langenhuizen

  Ja dat is een probleem, tot nu toe nog geen problemen gehad, alles wordt goed geregeld.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  5.5
  Dekking
  7.5
 • CClaus

  wat een ramp van verzekeraar , volgend jaar zeker een andere zoeken

  Premie
  1.5

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • RRosemarie

  Ik vind de maandelijkse premie te hoog. Ben aan het kijken voor een goedkopere zorgverzekering.

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  6

  Service
  7.5
  Dekking
  5.5
 • MMargriet Martowidjojo

  dienstverlening menzis is tov paar jaar geleden sterk verbeterd. mede door de mogelijkheden van het internet

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7.5
  Dekking
  5.5
 • DDrenth

  Op zich een heel goede verzekering maar de premie mocht wat mij betreft best wel een stuk. LAGER!

  Service
  5.5
  Dekking
  4.5
 • AA.H. van den Beld

  We waren 40 jaar verzekerd bij Agis. Nooit geen problemen.
  Sinds 1 januari 2015 bij Menzis.
  Het verkrijgen van een machtiging ging heel stroef voor een korset voor mijn man. Uiteindelijk wel goedgekomen. Moet nu zelf een borstprothese en pruik aanvragen. Zal mij benieuwen hoe dat gaat.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  4.5

  Service
  5.5
  Dekking
  4.5
 • Ppeter struijk

  ben zeer tevreden over menzis goede bereikbaarheid en goede afwikkeling van zaken

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  6.5

  Service
  7.5
  Dekking
  7.5

Kan het goedkoper?