Direct naar

Over Menzis

Menzis is na Achmea, VGZ en CZ de grootste zorgverzekeraar van Nederland. Bij Menzis kun je de basisverzekering heel eenvoudig aanvullen met polissen die zijn samengesteld voor jouw leeftijdscategorie. Zo kun je kiezen voor een jongerenverzekering en uit één van de vier samengestelde aanvullende pakketten waarin bijvoorbeeld geneesmiddelen in het buitenland, brillen en contactlenzen, ooglaserbehandelingen en alternatieve behandelwijzen worden vergoed.

Door de collectieve zorgverzekering van Menzis kun je via bepaalde werkgevers en ledenorganisaties korting krijgen op je premie. Net als bij andere zorgverzekeraar zijn kinderen tot 18 jaar altijd gratis meeverzekerd, ook voor de aanvullende verzekering.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2022€ 143,75€ 133,25€ 119,00-
2021€ 140,00€ 130,00€ 117,00-
2020€ 133,00€ 123,00€ 111,00-
2019€ 125,00€ 122,00€ 109,00-
2018€ 122,00€ 119,00€ 103,00-
2017€ 122,00€ 119,00€ 103,00-
2016€ 109,75€ 107,00€ 90,75-
2015€ 108,25€ 104,25€ 90,75-
2014€ 99,50€ 95,50€ 86,50-
2013€ 110,50€ 106,00€ 97,25-
2012€ 111,00€ 106,50€ --
2011€ 108,75€ 104,75€ --

Wat vind je van Menzis?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


1.527 reviews over Menzis

 • PP Burger

  Op zich een goede verzekering en zie eigenlijk geen reden tot overstappen. Waar ik wel van baal is dat ze iedere keer als ze een rekening sturen ik 50 cent moet betalen voor kosten.

  Premie
  4.5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  5.5
  Dekking
  8
 • EEvita

  Aanvullend verzekerd pakket 2 en tandverzekering. Valt me erg tegen wat er nog in valt. Ook vind ik het eigen risico hoog en moet je alsnog veel betalen. Voor een alleenstaande moeder is 115 euro best aan de hoge kant, maar je wil je ook niet blauw betalen aan bijvoorbeeld fysiotherapie.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  4
  Dekking
  4
 • TTabak

  Ik ben alleen basis verzekerd, de kosten van deze premie zijn dan laag, mits je niet vaak een dokter of ziekenhuis bezoekt. Helaas zit er dan vrij weinig in het basis pakket en lopen de onverwachte bezoekjes hoog in de papieren. Dit is dus wel een punt van aandacht, maar als je zeker weet dat je geen dokter gaat bezoeken dan is het een prima verzekering. Wil je iets meer zekerheid dan kun je kiezen voor een aanvullende verzekering. Dit heb ik helaas niet gedaan omdat ik niet verwacht had dat ik in het ziekenhuis zou belanden. Ik heb geen contact met menzis gehad omdat ik geen problemen had met betalingen of zaken die mij niet duidelijk waren. je krijgt keurig de gemaakte kosten op papier, met specificatie. het is dus niet alleen duidelijk welke kosten je maakt maar ook hoeveel iets kost. Dit is voor een volgend jaar dus gemakkelijk wil je dan wel een aanvullende verzekering. Je kunt exact zien waar je voor bent behandeld en of je dat voor een volgend jaar weer verwacht. Voor de premie dus 4 sterren omdat die laag is, service heb ik gemiddeld gekozen, dit puur omdat ik hier niet over kan oordelen. De zorgkeuze die je hebt is goed, ik kon overal terecht waar ik wilde. Dit kun je van tevoren ook gemakkelijk uitzoeken wil je dit wel weten voordat je een keuze maakt. In mijn regio was er in ieder geval voor mij genoeg keuze. Aanvullend heb ik geen ervaring mee, dus ook hier heb ik voor een gemiddelde beoordeling gekozen.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  6
  Dekking
  5
 • EEvert Troudes

  Het is dat je verzekerd moet zijn…
  Eigen risico op maximaal en dan is het wel een acceptabele premie.
  Ik heb ze nog nooit hoeven bellen dus dat zit ook wel goed.
  Je kan aanvullen wat je wil.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • HHenri Snippe

  ik wil al een paar jaar overstappen, maar omdat ik in het verleden een achterstand gehad heb die al lang opgelost is wil Menzis de overstap steeds maar niet goedkeuren, en blijft mij bestempelen als wanbetaler. Ik heb niet veel goeds over voor deze zorgverzekeraar.

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  6.5

  Service
  2
  Dekking
  2
 • WWestendorp

  Je kunt punten sparen voor kado’s en kortingen. Hoe gezonder je leeft, hoe meer punten je krijgt. Ze stimuleren gezond leven hierdoor.
  Als je belt met een vraag, geven ze duidelijke antwoorden, vriendelijk geholpen. Door de collectiviteitskorting is de premie wel wat lager, dan normaal.
  Enige wat jammer is dat de vergoedingen voor bijvoorbeeld lenzen wel wat minder is, dan bij veel andere verzekeringen.
  Maar er is wel veel keus qua behandelaren, ze hebben veel contracten afgesloten.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  5.5
  Dekking
  8
 • JJ Rinzema

  Wij zijn FNV/Menzis verzekerd, dus is wel een vereiste dat je lid bent van de FNV. Echter de korting die je krijgt, maakt veel goed op de contributie. En hierdoor krijg je een zeer uitgebreide dekking. Een ware aanbeveling en nee ben niet werkzaam bij de Menzis of de FNV

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9.5
  Dekking
  9
 • TTim Trekop

  Volledige zorgverzekeraar. Zelf 2 keer in het ziekenhuis gelegen voor ruim een week. Daarna met de nota zelf niks te doen gehad. Alleen na die tijd een nota gekregen voor het eigen risico. Deze liever niet gehad maar die krijgt iedereen. Ook met de geboorte van onze jongste zoon alles tip top in orde geregeld. Ook de kraamzorg daarna werd netjes betaald.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  6
  Dekking
  3.5
 • BBrenda van den Eynde

  Menzis heeft een duidelijk papieren declaratieformulier. Ook online gaat het prima. Ze zijn snel met het uitbetalen van de vergoeding. Bij vragen kan je savonds ook bellen. Je staat nooit lang in de wachtrij. Je wordt accuraat, professioneel en vriendelijk te woord gestaan. Voor mij zal het geen reden zijn om voor een paar euro verschil in premie naar een ander over te stappen.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  6
 • LLucas Schuiling

  Prima premie, je kan eigenlijk overal de zorg vergoed krijgen. Wat ik jammer vind is dat geen contract is gesloten met een sportplan of iets dergelijks. Veel andere verzekeraars hebben dat wel, en dat vind ik een punt om over te stappen.

  Premie
  6.5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  3.5
  Dekking
  7.5
 • LLinda

  Sowieso vind ik alle zorgverzekeringen te duur, vroeger had je een zorgverzekeringen van 50 Euro per maand waarmee je overal voor verzekerd was. Maar nu ben je verplicht een dure verzekering te nemen waarmee je amper verzekerd bent. Zo moest ik voor een controle bij de cardioloog gelijk mijn eigen bijdrage betalen.. voor wat 5 minuten onderzoek. Tandarts rekeningen moeten zelf betaald worden, medicijnen worden maar amper vergoed. Ja wanneer het vergoed wordt dan spreek je over de ‘k ziekte waar medicijnen van over de 6000 meteen vergoed wordt. Dit geld natuurlijk voor al het chemische troep wat maar voor geschreven wordt. Maar de mensen die het via de natuurlijkste weg proberen te doen zijn altijd de dupe.
  Zelf hebben wij een homeopathische arts wat betekend hoge rekeningen die nauwelijks vergoed worden.
  Maar wat betreft menzis mag ik qua klantvriendelijkheid niet zeuren ze helpen waar je een vraag mee hebt maar of ik nou echt tevreden ben dat kan ik niet zeggen.
  Zelf nu ik zwanger ben ben ik verplicht mijn eigen kraampakket te kopen. Mijn kraamperiode voor een deel zelf te betalen en ga zo maar Door… waar gaat dit naartoe? Veel geld betalen om nog meer geld te betalen voor wat?!
  laten we gewoon weer terug gaan naar de tijd waar Nederland nog bovenaan stond qua zorg en land!

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  6

  Service
  8
  Dekking
  4
 • CCarolien

  Ik ben tevreden over de service van menzis, die is snel en duidelijk. Je kunt niet alleen bellen en langsgaan bij de Menzis zorgwinkel, maar ook e-mailen. Prettige en snelle service.
  Waar ik minder tevreden over ben is de zorgkeuze, die is beperkt. Het liefst zou ik voor ieder kopje (bril of alternatieve zorg) een aparte keuze willen maken.
  Tevens is de premie hoog, zeker als je amper gebruik maakt van de zorg. Ik betaal voor een ander die constant (verwijzing naar verwijzing) naar de ziekenhuis wordt gebracht door de busjes van een taxibedrijf. Dit hoort de klant zelf te betalen en zich ervoor te verzekeren!

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  8
  Dekking
  7.5
 • Oolivia mintje

  goede dekking maar best prijzig per maand

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  6.5
  Dekking
  3.5
 • Oolivia mintje

  menzis heeft ok dekking maar vind het toch best prijzig voor de maandelijke prjizen.

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  7

  Service
  5.5
  Dekking
  5
 • JJoran

  Ook het afgelopen jaar is de FNV/Menzis polis ons weer zeer goed bevallen. Daar sommige andere verzekeringen de eigen risico gewoon bij de volgende maand premie incasseren, geeft de Menzis de klant ruim de tijd. Ook zijn ze (zeer) goed bereikbaar en helpen ze de klant goed , zonder oog op hun eigen winst, met de juiste pakket keuze. Daarom hebben ook mijn kids de keuze gemaakt van de FNV/Menzis polis.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  9
  Dekking
  7.5
 • MMarjan Tijsma

  Na verscheidene verzekeraars te hebben uitgeprobeerd ben ik via het FNV bij Menzis terecht gekomen. Wat een fantastische service! En een supergoed pakket waarin alles zit dat ik nodig heb. Geen onnodige verzekeringen voor dingen waar ik niks aan heb. Alles wordt keurig op tijd uitbetaald. Rekeningen zijn goed gespecificeerd en als ik bel met vragen wordt het direct helemaal voor me uitgezocht. Ik kan hier een heel lang verhaal van maken, maar er is maar één woord voor ze en dat is: FANTASTISCH!

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9
  Dekking
  9
 • Jj.van houts

  prima zorgverzekering.Via fnv krijg ik onbeperkt fysiotherapie, kost wel wat extra, want je moet lid worden, maar is altijd nog goedkoper als dat je de fysio. zelf moet betalen.Dus ik ,en met mij velen, in 2015 blijft het ook nog vergoed.[En alle jaren daarna, ook natuurlijk, hoop ik.

 • AArjen Visser

  Tot op heden geen problemen gehad met de declaratie van diversen kosten, zoals tandarts, fysiotherapie en overige “kwalen”.
  De afhandeling gaat soepel als ook een overzichtelijke website waar duidelijk en snel antwoord te vinden is op de meeste vragen.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  6

  Service
  7
  Dekking
  6
 • Ee.j kalk

  Goedeprijs kwaliteit verhouding . Alleen er mag wel iets meer manuele zorg in de pakketten.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  8
  Dekking
  8
 • JJanny van Stee

  Tot heden ben ik erg tevreden over Menzis.
  Diverse vragen zijn door mij gesteld en naar volle tevredenheid beantwoord.
  Ook de medewerkers staan je altijd vriendelijk en correct te woord

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • JJustin

  ik heb diabetes type 1 en een vergoeden alles keurig voor mij alles wat ik ook bestel

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9
  Dekking
  9.5
 • KKimberly van der heide

  Super tevreden over menzis, zit er mijn leven lang al bij en zal het ook nooit veranderen!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • MMarjan

  Ik ben tevreden over de menzis…. Elk jaar word er gekeken of de premie goed is en of je er nog iets bij moet verzekeren zodat je dus niet teveel betaald, en goed verzekerd bent.
  Menzis komt ook altijd met een goede oplossing… Een betalingsregeling kan altijd….als je het bijvoorbeeld niet voor de verval datum kan betalen, dan bel je naar menzis en dan word er gekeken voor een oplossing.
  Zijn er dingen die je niet begrijpt en je belt op word het altijd heel netjes uitgelegd, net zolang tot je het begrijpt.
  Als je zorgpas niet meer goed leesbaar is kun je bellen en word er zonder problemen een nieuwe toegestuurd.
  Als je belt naar de menzis sta je niet lang in de wacht, je word altijd netjes en snel geholpen en ze nemen de tijd voor je.
  Je kan ook bij een kantoor in de buurt langs gaan voor vragen of om de verzekering te veranderen of aan te passen, ook daar word je goed geholpen en nemen ze de tijd voor je.
  De declaratie formulieren zijn makkelijk om in te vullen… Als je wat terug krijgt duurt dat nooit lang staat binnen 1a 2 weken op je rekening.
  De eigenrisico, is wel een beetje raar.. Normaal kreeg je hem als je de 350euro op had maar nu doen ze dat tussendoor wat soms voor verwarring zorgt… Voor de ene neem je een betalingsregeling en dan een week later is er alweer een nieuwe … Waar je dus geen betalingsregeling voor kunt krijgen omdat ie lager is dan 50 euro… Dus heb je soms hoge kosten die soms moeilijk zijn om ze te betalen voor de verval datum.
  Voor mij voelt menzis als een betrouwbare goede zorgverzekering.
  M.v.g marjan

  Premie
  6.5

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  7
  Dekking
  5.5
 • DDrent

  Ben vanaf mijn 18de klant bij Menzis en met veel plezier, waarbij de manier van service is daarbij de voornaamste reden.

  praktisch alles is met 1 simpel telefoontje geregeld of duidelijk.
  Prijs en zorg liggen goed in verhouding.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  8.5
  Dekking
  7
 • MMargriet Alblas

  Per 1 januari 2012 ben ik overgestapt van CZ naar Menzis. Ik heb mij collectief verzekerd via PMA. Dit levert een aanzienlijke korting op. Ik was een beetje huiverig om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Dit bleek echter niet gegrond. Ik heb me aangemeld en Menzis heeft mij alles uit handen genomen zoals het opzeggen bij CZ, wijziging doorgeven aan de apotheek en de huisarts enz.
  Een belangrijk voordeel bij Menzis is dat je eventuele declaraties online kunt opsturen. Je maakt er een PDF bestand van en je kunt zo de rekening digitaal verzenden.Je hebt zo geen postzegel meer nodig en kunt alles uit je luie stoel verzorgen.
  De aanvullende pakketten zijn van klein tot zeer uitgebreid. Dus voor ieder wat wils. Je moet wil zin en tijd hebben om alle pakketten van de verschillende aanbieders te vergelijken. Menzis kwam voor mij het goedkoopst uit de bus. Bovendien moet je goed opletten wat je wel en niet wilt verzekeren en wat je echt nodig hebt.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  8
  Dekking
  8
 • SShra

  Ze staan altijd voor je klaar en helpen je als het nodig is ook hebben ze een goedkope verzekering

 • RRichard Jongsma

  Sinds dit jaar zit ik bij Menzis en de service is fantastisch. Voorheen zat ik bij De Friesland, maar deze premie is stukken aantrekkelijker. Daarnaast krijg ik hier om de 2 jaar al een vergoeding voor mijn bril of brillenglazen en krijg je je polis via de mail. Dit scheelt een hoop papierwerk thuis.

  Ik ben er heel tevreden mee in ieder geval 🙂

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9.5
 • DDennis Arnold

  Menzis heeft een aantrekkelijke premie voor (jong) volwassenen tot 27 jaar. Tot op heden ben ik tevreden over de aanvullende jongeren polis. Behandelingen worden vaak rechtstreeks door de zorgvelener gedeclareerd of kun je zelf eenvoudig via de website indienen. Echter maak ik me wel zorgen over de keuzevrijheid in de toekomst. Afgelopen jaren zie ik steeds vaker in de polis terug komen dat bij een niet gecontracterde zorgvelener de behandeling slechts deels wordt vergoed. Het percentage van vergoeding wordt hierin ook steeds lager. Ben benieuwd hoe dat in 2015 zal zijn. Tip voor ieder ander kijk hier ook voor volgend jaar kritisch naar en ga niet alleen af op de laagste premie.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  6.5

  Service
  8
  Dekking
  7.5
 • Mmarko

  Menzis is een hele goede verzekering met vriendelijke service waar je altijd bij terecht kan!!! 🙂

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  8
  Dekking
  8
 • Wwolter

  de beoordeling kan niet uitgebreid omdat menzin de ideale zorgverzekeraar is. vooral als je vragen hebt helpen ze je goed. maar ook geven ze je advies ook al maken hun daar minder winst mee. het zijn erlijke, betrouwbare werknemers die onder menzis vallen! Daarom Ga voor MENZIS>>

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  7
  Dekking
  10
 • Mmarjolein kleingeld

  Goede zorgverzekering denken en helpen mee wanneer nodig!
  Zelfs wanneer revalidatie centra je aan je lot overlaten wordt er nagedacht over hoe je als klant geholpen kan worden! Goed verzekerd en geen problemen! Ben zeker door het meedenken van de verzekering geholpen met meerdere problemen! Gewoon top!

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  8.5

  Service
  8
  Dekking
  8
 • MMarije

  Ik ben erg tevreden over de zorgverzekering van Menzis. Als je een probleem hebt word het binnen een paar dagen opgelost, zonder dat je er zelf iets voor moet doen (behalve het probleem melden). Menzis is ook duidelijk met uitleg over hoe alles in werk word gezet. Zelf heb ik geen klachten over Menzis dus zal ik nog jaren bij Menzis blijven.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  7

  Service
  9
  Dekking
  7
 • RRob Kamminga

  Prima telefonische bereikbaarheid en ze staan je altijd duidelijk en snel te woord. Ook denken ze met je mee als je zelf met bepaalde aanvragen aan komt zetten. Oftewel geen onzinnig tijdverdrijf als ik mijn zorgverzekering moet bellen.

  Hierdoor lijkt het geen 13 in een dozijn verzekeraar maar is het voor mij een hele persoonlijke verzekeraar tegen ziektekosten (die ik liever ook niet maak)

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  10

  Service
  6.5
  Dekking
  7
 • SSteven

  Menzis is een prima zorgverzekeraar. Ik heb hem nu al erg lang en er valt redelijk wat binnen de basisverzekering. Ik heb veel gezeur gehad met mijn tanden, wat mij een hoop geld heeft gekost. Menzis heeft hier altijd delen van uitgekeerd, uiteraard minder dan je van tevoren hoopt, maar dat blijft denk ik.

  Verder is de service goed, op het moment dat ik een vraag heb met betrekking tot de dekking is dit makkelijk te vinden, of telefonisch wordt ik vaak goed en snel geholpen.

  Het enige minpunt vind ik dat je voor aanvullend wel redelijk wat moet betalen. Verder zou het fijn zijn als het basispakket iets uitgebreider is. Ik maak regelmatig gebruik van fysiotherapie, maar het is altijd de vraag of ik wel of niet aanvullend moet nemen. Ik weet nooit wat nou uiteindelijk voordeliger is. Het zou fijn zijn als hier een duidelijk verschil zou zijn zodat ik daar minder over na hoef te denken.

  Een tip voor Menzis is dat ze in het vervolg de klant kunnen benaderen met een eventueel ‘persoonlijk advies’. Ze kunnen opvragen wat ik in het verleden heb gehad en gedaan en daarbij een passende aanbieding doen, wat volgens hun het meest voordelig is. Dit zou voor mij het plaatje compleet maken.

  Al met al een tevreden klant.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  6

  Service
  7.5
  Dekking
  6
 • LLaura Rotman

  Ik heb zelf een basisverzekering met tandarts 1 erbij, deze dekt voor mij alle kosten. Daarbij mag ik gelukkig nog steeds zelf kiezen in welk ziekenhuis ik behandeld wil worden, wat bij veel andere zorgverzekeraars niet het geval is. Kortom een zorgverzekering die voor iedereen een passende verzekering heeft en die ik dus zeker kan aanbevelen!

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  5.5
  Dekking
  8
 • LLaura Rotman

  Menzis is een prima zorgverzekeraar, die ik zeker aan anderen kan aanraden. Ik heb zelf een basisverzekering met tandarts 1 erbij, deze dekt voor mij alle kosten. Daarbij mag ik gelukkig nog steeds zelf kiezen in welk ziekenhuis ik behandeld wil worden, wat bij veel andere zorgverzekeraars niet het geval is. Kortom een zorgverzekering die voor iedereen een passende verzekering heeft!

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  5.5
  Dekking
  8
 • DDaimy

  Niet helemaal tevreden over Menzis.

  Ik vind de premies erg hoog, en nog moeten wij onze medicijnen zelf betalen. Ook een keer gehad dat menzis een operatie niet wilde vergoeden die noodzakelijk was.

  Via de telefoon kwam ik niet veel verder. Werd van het kastje naar de muur gestuurd. De service vind ik daarom ook onvoldoende. Daarom overgestapt naar Univé.

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  8

  Service
  5
  Dekking
  8
 • TThijs

  Sinds ik ben gaan studeren aan het HBO, ben ik met mijn zorgverzekering terecht gekomen bij Menzis. Doordat ik student werd kon ik rekenen op een mooie korting dankzij het zogenaamde Studentencollectief. Hiervoor kreeg ik voor mijn wensen een complete dekking tegen een hele mooie lage premie. Ik hoefde nog maar enkele euro’s bij te betalen als ik de Zorgtoeslag zou aftrekken van de premie.

  In de twee jaar dat ik klant ben bij Menzis, heb ik al een aantal keer declaraties ingediend via de website. Dit gaat zeer soepel en je declaraties worden binnen een paar werkdagen al behandeld. Hierover krijg je een e-mail en de volgende dag staat het geld al op je rekening. Perfect voor een student als je het mij vraagt.

  Kortom: de premie is prima, de klantenservice is top (ook telefonisch!) en de aanvullende verzekeringen dekken prima de behoeftes. Prima zorgverzekering.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  8
 • MMevr. Berendsen-Jansen

  Ik zit al meer dan twintig (!) jaar bij Menzis en ben daar meer dan tevreden. Ondanks een iets hogere premie, zijn de aanvullende verzekeringen prima en hoeft ik daardoor nooit iets bij te betalen. De klantenservice van Menzis is buitengewoon vriendelijk en behulpzaam. Bovendien is het online kunnen declareren écht een pré t.o.v. verzekeringen waar dit nog niet mogelijk is.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  9.5
 • YYvonne Niekamp

  Premie is als je per jaar betaald en collectief via PMA verzekerd bent in verhouding met andere verzekeraars goed. ik bekijk ieder jaar de premies en de vergoedingen. Kom steeds uit op Menzis. De service is goed. Via mijn menzis duidelijk overzicht. Bij de aanvullende verzekeringen zijn de vergoedingen wat minder maar voor mij voldoende tot nu toe.

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze
  6

  Service
  7.5
  Dekking
  4.5
 • AA. Kuiper

  Menzis werkt innovatief en klantgericht.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9.5
  Dekking
  10
 • Dd.chang

  Sinds jaar en dag de beste.voor ouderen en jongeren.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9
  Dekking
  7
 • Jjolien eijkhout

  Betrouwbare zorgverzekeraar al jaren verzekert via hun,
  premie is wat aan de hoge kant maar ik heb ook niet over hun te klagen.
  Alle rekeningen worden direct vanuit de zorggever aan hun gedeclarreerd.
  Ook telefonisch altijd bereikbaar en geen duur 0900 nummer.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  7.5
 • DDanielle Langelaar

  Menzis is een uitstekende keuze qua zorgverzekeraar,
  Wanneer ik een vraag heb wordt ik daar vriendelijk en goed mee geholpen.
  Als ik klachten heb voelen de medewerkers zich niet gestoord maar helpen ze mij en zichzelf prima om de omstandigheden te verbeteren.
  Het personeel is altijd uiterst rustig, klantvriendelijk en fantastisch geduldig.
  Ook als ik in een vervelende situatie kom dat ik medisch een ongeval heb gehad/heb dan kan ik hun overal en altijd bellen.
  Al met al ben ik uiterst tevreden over het personeel van de Menzis zorgverzekeraar.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  9.5
 • Ttiny kars

  ik ben sinds april 2005 eenzijdig verlamd maar de kosten werden door Menzis geheel vergoed, ook de fysio 2 x per week.ik ga nooit meer bij Menzis weg mijn man(ook bij Menzis)lekker samen bij onze zorgverzekeraar) is ook heel tevree, jammer dat de vergoeding voor suikerpatiënten verdwenen is EN ER GEEN VERGOEDING VOOR DE MANICURE IS,; IK KAN MIJN NAGELS DOOR DE VERLAMMING NIET KNIPPEN, SORRY VOOR DE HOOFDLETTERS, ik vergat de capslock uit te doen,
  met vriendelijke groet Tiny Kars

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  6.5
  Dekking
  10
 • KKo Timmersd

  Op mijn pillen na, heb ik verders helemaal (en gelukkig) geen correspondentie met Menzis, want wij zijn dit jaar er weer goed doorheen gerold, dus kan ik eigenlijk ook niets beoordelen, ofschoon zij er werkelijk alles aan doen om iedereen goed gezond te houden met diverse hele goede adviezen.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  5

  Service
  5
 • DDennis van Beek

  Menzis staat vaak klaar voor vragen en beantwoord deze ook graag.
  Ze geven ook altijd eens per jaar een boekje via de post met wat er gaag veranderen en wat niet.
  Ik denk wel dat je echt moet verdiepen in je zorg verzekering om duidelijk te weten waarvoor je je zelf verzekerd.
  De prijs van zorg verzekeraar is wel vrij prijzig. Maar stiekem houd ik me toch bij deze verzekeraar. Misschien zou het slimmer zijn eens rond te kijken. Ik had nog niet eerder van deze websits gehoord maar zag al dat ef handige tips op staan.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • AAnouk

  Ik ben alles behalve tevreden over Menzis!
  De premie is extreem hoog en niets, maar dan ook niets wordt vergoed.
  Ik ben begin dit jaar aan mijn knie geopereerd en had speciale krukken nodig (koop) Deze had ik moeten kopen in Zwolle……(Ik woon zelf in Friesland) Maar om me tegenmoet te komen waren ze bereid wel 5 hele euro`s van de 80 euro terug te storten. Hoe hadden ze dit willen zien? In een rolstoel met de bus naar Zwolle en dan met diezelfde rolstoel heel Zwolle door!?!? Toen kwam het stukje fysiotherapie…..ik had 5 sessies nodig, Menzis betaald dit niet (5x45euro) Maar aangezien ikzelf van een uitkering moet rondkomen (zo`n 40 euro per week te besteden aan boodschappen) kon ik dit zelf ook niet betalen……Heb je een lacherige klantenservice medewerker aan de lijn die je verteld “Maar mevrouw, bekijk het van de zonnige kant, als u niet goed revalideerd wordt een tweede operatie WEL gewoon vergoed hoor! Maakt u zich geen zorgen!” Belachelijke manier om om te gaan met mensen die op jaarbasis 1600 euro aan je bedrijf betalen (even snel omgerekend, krijgen zij per 12 maanden 3,5 maanden van mijn maandinkomens!) Ondertussen ben ik aan het kijken naar andere zorgverzekeraars, en nu blijkt dat er een flink aantal tussen zitten die voor een fractie van de prijs van Menzis een veel betere dekking geven.

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  7

  Service
  2
  Dekking
  4.5
 • FFRANS DIJKERS

  Prima geregeld
  Nette verrekening van de kosten
  Goede pakketten ivm therapie
  als je lid bent van FNV kun je ook profiteren van Menzi/FNV pakket
  Tevreden

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • Ee. Bruno

  Menzis is een prima zorgverzekeraar, tja je betaald er wel iets meer voor, maar dat scheelt niet veel van andere verzekeraars. Ben tevreden over de service en snelle uitbetalingen, en over de vrije keuzes bv. Een andere arts raadplegen of ziekenhuis, nee voor mij geen ander, ben zeer tevreden.

  Premie
  6.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  8
  Dekking
  8.5

Kan het goedkoper?