Direct naar

Over Menzis

Menzis is na Achmea, VGZ en CZ de grootste zorgverzekeraar van Nederland. Bij Menzis kun je de basisverzekering heel eenvoudig aanvullen met polissen die zijn samengesteld voor jouw leeftijdscategorie. Zo kun je kiezen voor een jongerenverzekering en uit één van de vier samengestelde aanvullende pakketten waarin bijvoorbeeld geneesmiddelen in het buitenland, brillen en contactlenzen, ooglaserbehandelingen en alternatieve behandelwijzen worden vergoed.

Door de collectieve zorgverzekering van Menzis kun je via bepaalde werkgevers en ledenorganisaties korting krijgen op je premie. Net als bij andere zorgverzekeraar zijn kinderen tot 18 jaar altijd gratis meeverzekerd, ook voor de aanvullende verzekering.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2022€ 143,75€ 133,25€ 119,00-
2021€ 140,00€ 130,00€ 117,00-
2020€ 133,00€ 123,00€ 111,00-
2019€ 125,00€ 122,00€ 109,00-
2018€ 122,00€ 119,00€ 103,00-
2017€ 122,00€ 119,00€ 103,00-
2016€ 109,75€ 107,00€ 90,75-
2015€ 108,25€ 104,25€ 90,75-
2014€ 99,50€ 95,50€ 86,50-
2013€ 110,50€ 106,00€ 97,25-
2012€ 111,00€ 106,50€ --
2011€ 108,75€ 104,75€ --

Wat vind je van Menzis?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Dekking


1.522 reviews over Menzis

 • MMartijn

  ik heb gelukkig bijna nooit medische zorg nodig, dus heb mijn verzekeraar uitgekozen op basis van prijs. Met een collectieve korting kwam Menzis goed uit de bus.
  Ik heb geen moeite met gecontracteerde zorg, dat is dé manier om de premie betaalbaar te houden. En voor mensen die dat niet willen hebben de keuzevrijheid middels een restitutiepolis.
  Het polisblad en de website van Menzis zijn ook heel overzichtelijk.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  6.5
  Dekking
  8
 • EErik van der Kraaij

  Goede verzekeraar wat prijs betreft, echter een basisverzekering is echt basis. Van enige extra’s zijn ze totaal vervreemd, dit zie je bij andere verzekeraars wel anders maar waarschijnlijk zal er dan ook een andere basis premie aan vast hangen.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  8.5

  Service
  3.5
  Dekking
  7.5
 • MMaxime

  Zit nu al een tijd bij Menzis, maar ben sinds kort ontevreden. Ze schrijven te veel geld af van de bankrekening, en doen moeilijk over het terug betaal van het geld. Ook moet je goed opletten dat je zelf niet te veel moet betalen wanneer je een dokter bezoekt, of naar de apotheek gaat. Ze zijn niet echt toeschietelijk met betalen.

  Wanneer ik contact per e-mail opneem wordt ik nooit echt geholpen. Er wordt een nietszeggend antwoord terug gestuurd, of ik wordt doorgestuurd. Telefonisch contact verloopt ook nooit soepel, en er wordt soms zelfs onbeleefd gedaan.

  Vroeger was ik wel tevreden, maar dat komt omdat ik toen niet goed genoeg oplette en geen aanspraak maakte op mijn verzekering.

  Hopelijk win ik de telefoon, want ik heb nog steeds geen smartphone. Haha, mijn telefoon is nog minder hip dan die van mijn vader van 65 (en dat terwijl ik bijna 25 ben). Mocht ik niet winnen dan hoop ik dat jullie de informatie goed doorgeven aan de verzekeringsmaatschappijen.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • CCarlo Klein

  Wij hebben geen enkele reden om over te stappen!

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9.5
  Dekking
  10
 • MM.Bolster

  Ik ervaar Menzis als zeer onpersoonlijk, onduidelijke facturen v.w.b. extra zorgkosten, soms zeer late facturering (tot meer dan een half jaar na datum), erg streng debiteurenbeleid met weinig begrip voor omstandigheden.
  Tot op heden heb ik nog geen ervaring met andere zorgverzekeraars, dus vergelijken kan ik helaas niet.

  Premie
  3.5

  Zorgkeuze
  3.5

  Service
  3.5
  Dekking
  3.5
 • Jjan jager

  Ik ben al jarenlang lid bij Menzis, heb nooit geen problemen met hun gehad, de zorg is goed………….je kan zelf je keuze maken, alles is goed op papier terug te lezen en/of digitaal,kortom geen klagen.
  Vaak wordt er gezegd om over te stappen naar een andere zogenaamde goedkopere zorgverzekering, maar ik snap dit niet. Ik ben van mening : wat goed is moet je zo laten. Kortom hier een tevreden klant van Menzis.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • SSerop

  Ik vind dar menzis een hele goede zorgverzekeraar is want ik heb nog nooit er problemen mee gehad. Als je ze iets vraagt dan voorloopt dat altijd goed en snel. De wachttijden bij telefoonisch contact verloopen ook heel snel je krijgt gelijk een telefoniste. De prijzen zijn wel betaalbaar. Bovendien is er bij de receptie van menzis een behoorlijke gastvrijheid. Ik begrijp ben zelf al heel lang bij menzis en ik vind het gewoon goed zoals het hoort.

  Dit was mijn beoordeling over menzis.

  Ps ik wil graag nog even jullie bedanken voor jullie site het is echt superhandig ik raad het vaak aan vrienden en familie aan want je kan er heel je voordeel ermee doen

  Met vriendelijk groet, Serop

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  10
 • PPaul

  Ben al jaren verzekerd bij deze zorgverzekeraar, en heb nog nooit één of ander ‘probleem’ of iets dergelijks meegemaakt. Het is helder wat de vergoedingen zijn, de soorten verzekering zijn helder, en als er vergoed wordt, gebeurt dat nog snel ook.
  Ik heb (gelukkig) niet veel zorg nodig, en door de lage premies spaar ik geld uit voor de leuke dingen in het leven.
  Mijn vrouw heeft meer zorg nodig, en is eveneens erg te spreken over de service en vergoedingen van Menzis. Mochten er vragen opkomen, dan is een telefoontje naar Menzis voldoende om vriendelijk en gedegen te woord te worden gestaan. Ook de website biedt voldoende informatie over de toch al heldere verzekeraar.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  6.5
 • RRob Peeters

  Nooit geen problemen gehad met deze zorgverzekeraar. Je krijgt waarvoor je betaald. Top!

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9

  Service
  8
  Dekking
  7
 • JJessica Hogervorst

  Dit is een goede uitstekende zorgverzekeraar. Ze geven goede service, tenminste, de keren dat ik belde. Ook is het heel makkelijk om declaraties online in te dienen. Word supersnel geholpen.

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  9.5
 • CC. Brander

  Alles wordt altijd netjes en snel geregeld

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  8
 • BBerends BM

  Goede zorgverzekering wel behoorlijk aan de hoge kant vwb de premie.
  Dik waar voor je geld.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  9

  Service
  7
  Dekking
  7.5
 • MMartijn

  Deze zorg verzekeraar is prima, zeker aan te raden voor jongere mensen die beginnend op hun zelf wonen.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  5
  Dekking
  6
 • IInge

  Altijd prima service gehad omtrent informatie verkrijgen.
  Geen problemen bij declaraties gehad.
  Keuzemogelijkheden voor collectiviteitsregelingen.

  Premie
  6.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  7.5
 • DDave

  Mijn beoordeling is gebaseerd op het verzekerd zijn, en door hoe het bedrijf contact houd met de klant. ik ben zeer tevreden over hoe de verzekering is naar mij. De communicatie is goed, kan zeggen dat het niet beter kan!.
  door de zorgkeuze die ik volledig zelf kan invullen is de optie altijd groot.
  aanvullende verzekeringen zijn niet verplicht maar kan je altijd erbij nemen.

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  9
 • BBultman

  super goede zorgverzekeraar. Alles word altijd netjes geregeld. Hoef zelf nergens naar om te kijken. Een echte topper. Ik kan iedereen aanraden om Menzis te nemen. Thanksss een tevreden klant Peace

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • MMartijn lageman

  Mijn beoordeling over menzis:

  Ik vind de prijs nogal aan de hoge kant voor het basispaket. Er zijn vele andere die toch al gauw 10 euro goedkoper zijn met de premie. De service is naar mijn ervaring behoorlijk slecht. De administratie is vaak niet op orde of zit in de war. Callcenter duurt lang en je zit ook gelijk een half uur te wachten. Afspraken worden niet nagekomen. Ook duurt het maanden voordat je eigen risico word geupdate zodat je ondertussen niet weet hoe hoog de rekening zal worden. Het aanvullend pakket zag er wel ok uit maar heb er verder geen ervaring mee

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  8
  Dekking
  6
 • MMarjan Pijlman

  Ik ben al jaren verzekerd bij Menzis. Dit bevalt mij prima. Bij het bepalen van de aanvullende zorgverzekering word je deskundig geholpen, om een persoonlijke aanvullende polis af te sluiten. Laatst belde ik met een vraag over onze vakantie naar Turkije, kreeg ik nog eens extra advies om bepaalde formulieren in het Turks mee te nemen. Service!

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  7
 • TThijmen stapelbroek

  Ik vind menzis een erg goede verzekering.
  Ik heb nu aan mijn knie enkele operaties gehad.
  Hierbij hebben hun flexibel en met goede uitleg gehandeld
  En erg duidelijke uitleg voor mij gehad wat ik kon doen waardoor ik goed verzekerd was.

  Plus punten;
  – goed bereikbaar
  – vriendelijke behandeling
  – deskundige behandeling, je word niet continu door geschakeld

  Min punten;
  – het is prijzig. (maar is elke verzekering)

  Ik ben erg tevreden over deze verzekering.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  8.5

  Service
  10
  Dekking
  10
 • RRicardo

  Mijn beoordeling over Menzis is in het algemeen matig.

  Met betrekking tot de premie van de basisverzekering is Menzis niet de goedkoopste, wel zij er diverse contracten met werkgevers waar collectief verzekerd kan worden en je uiteraard korting krijgt.

  De service van Menzis is redelijk, ik heb in het verleden wat betaalproblemen gehad, hierdoor in de molen de aanmelding bij het CVZ gekomen etc. Uiteindelijk is alles gelukkig goed gekomen en heb ik mijn betalingsverplichting kunnen voldoen, hierbij wil ik wel melden dat Menzis voor mijn gevoel erg onvriendelijk met wanbetalers om gaat, ookal was het in mijn geval niet helemaal door mijn eigen schuld.
  Bij mailcontact wordt er kort en bondig geantwoord en er wordt flexibiliteit getoond van beton.
  Terwijl bij voldoening van de schuld, plots de wereld mogelijk was en er uiterst vriendelijk en begripvol omgegaan wordt (dan ineens wel…).

  Ik ga per Januari dus ook zeker overstappen, dit was voor mij niet de juiste zorgkeuze.

  Qua aanvullende verzekeringen is Menzis erg duur. Zeker ten opzochte van dat Menzis in de meeste gevallen maar 80 procent vergoed, in tegenstelling tot sommige verzekeringen die daar 100 procent vergoeding bieden tot een bepaald bedrag.

  Alom, zoek je een goedkope en goede verzekering; dan raad ik Menzis af.

  Met vriendelijke groet!

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  5

  Service
  6.5
  Dekking
  2.5
 • JJamie ridderhof

  Prima service kan altijd naar ze toe voor vragen. zijn nooit te beroerd om je te helpen(omdat ik nog zo jong ben). Verlenen mij prima advies. En voor mij is het zeker niet te duur. Ik moest laatst nog mijn verzekering voor het buitenland aanpassen. Kon zonder problemen en werd per direct geholpen!

  Jamie Ridderhof

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  7
 • RRob

  Ik heb een menzis zorgco polis via de FNV. Ben zeer tevreden over de afhandeling van declaraties. Gelukkig ben ik gezond van lijf en leden, zodat er niet veel gedeclareerd te worden, maar, dat wat gedeclareerd wordt, wordt snel en zonder problemen geregeld. De polis is elk jaar tijdig en uitgebreid toegelicht toegestuurd, zodat het vergelijken met andere aanbieders betrekkelijk makkelijk gaat. Er zijn weinig zorgverzekeraars met een gelijke prijs-kwaliteitverhouding, hetgeen er toe geleid heeft dat ik ook afgelopen jaar, na een vergelijking van verschillende aanbieders, wederom gekozen heb om bij Menzis te blijven.
  Daarnaast hebben ze door het jaar aardige aanbiedingen welke gerelateerd zijn aan gezond leven,. Met andere woorden, helemaal top

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  7

  Service
  5
  Dekking
  7
 • AAnneke Sinnema

  Ik ben nu minstens vijf jaar verzekerd bij Menzis en dat bevalt me goed. Ik vind het wel jammer dat bepaalde medicijnen tegen chronische aandoeningen niet vergoed worden, maar dat komt volgens mij door het basispakket en niet door Menzis.
  Ik heb niet veel ervaringen met de helpdesk maar de keren dat ik ze nodig had ben ik prima geholpen.

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  5.5
  Dekking
  7.5
 • Wwouter tragter

  Ik merk dat de zorg steeds verder verslechterd, en achteruit gaat.
  Zo ook bij Menzis.
  De prijzen gaan elk jaar omhoog en er wordt steeds minder vergoed.
  Neem bijvoorbeeld de aanvullende tandverzekering.
  Vroeger werd deze 100% vergoed tot aan een maximaal bedrag.
  Sinds dit jaar vergoeden ze nog maar 80% van alle behandelingen.
  Je betaald dus veel geld voor een extra verzekering, maar je moet nog bijbetallen op een behandeling.
  Ik vraag mij af hoe dit bij andere verzekeringen geregeld is, ga dit aan het eind van het jaar maar weer eens controleren.
  Verwacht dat dit bij andere verzekeraars beter of in ieder geval anders geregeld is.
  Door de jaren heen is de service van Mezis steeds slechter geworden.
  Vroegen kon je vaccinaties voor reizen gewoon bij de appotheek halen en ermee naar de doctor.
  Nu moet de naar een andere stad reizen en de vaccinaties bij de Ggd gaan halen anders wordt het niet vergoed.
  Conclusie: zorgpremies nemen toe service en kwaliteit wordt steeds slechter

  Premie
  3.5

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  3
  Dekking
  3
 • DDik

  Over Menzis: ik ben tevreden. Vooral de goede service bevalt mij goed en zal dan ook niet snel overstappen. De premie is misschien niet de goedkoopste, maar duur kan ik het ook niet noemen. Mijn man en zoontje zijn ook verzekerd bij menzis en met Extra verzorgd 3 hebben we een ruim aanvullend pakket. Hierin zit alles wat we graag erbij verzekerd willen hebben.
  Een ander groot voordeel van Menzis is de vrije zorgkeuze, voor ons is het geen optie om ver te moeten rijzen voor een behandeling als dat nodig zou zijn. Zeker ook bij verdere uitbreiding van het gezin willen we altijd zorg in de beurt hebben.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9
  Dekking
  7.5

Kan het goedkoper?