Direct naar

Over Menzis

Menzis is na Achmea, VGZ en CZ de grootste zorgverzekeraar van Nederland. Bij Menzis kun je de basisverzekering heel eenvoudig aanvullen met polissen die zijn samengesteld voor jouw leeftijdscategorie. Zo kun je kiezen voor een jongerenverzekering en uit één van de vier samengestelde aanvullende pakketten waarin bijvoorbeeld geneesmiddelen in het buitenland, brillen en contactlenzen, ooglaserbehandelingen en alternatieve behandelwijzen worden vergoed.

Door de collectieve zorgverzekering van Menzis kun je via bepaalde werkgevers en ledenorganisaties korting krijgen op je premie. Net als bij andere zorgverzekeraar zijn kinderen tot 18 jaar altijd gratis meeverzekerd, ook voor de aanvullende verzekering.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2023€ 152,75€ 141,25€ 134,50-
2022€ 143,75€ 133,25€ 119,00-
2021€ 140,00€ 130,00€ 117,00-
2020€ 133,00€ 123,00€ 111,00-
2019€ 125,00€ 122,00€ 109,00-
2018€ 122,00€ 119,00€ 103,00-
2017€ 122,00€ 119,00€ 103,00-
2016€ 109,75€ 107,00€ 90,75-
2015€ 108,25€ 104,25€ 90,75-
2014€ 99,50€ 95,50€ 86,50-
2013€ 110,50€ 106,00€ 97,25-
2012€ 111,00€ 106,50€ --
2011€ 108,75€ 104,75€ --

Wat vind je van Menzis?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


1.610 reviews over Menzis

 • MMargriet Alblas

  Per 1 januari 2012 ben ik overgestapt van CZ naar Menzis. Ik heb mij collectief verzekerd via PMA. Dit levert een aanzienlijke korting op. Ik was een beetje huiverig om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Dit bleek echter niet gegrond. Ik heb me aangemeld en Menzis heeft mij alles uit handen genomen zoals het opzeggen bij CZ, wijziging doorgeven aan de apotheek en de huisarts enz.
  Een belangrijk voordeel bij Menzis is dat je eventuele declaraties online kunt opsturen. Je maakt er een PDF bestand van en je kunt zo de rekening digitaal verzenden.Je hebt zo geen postzegel meer nodig en kunt alles uit je luie stoel verzorgen.
  De aanvullende pakketten zijn van klein tot zeer uitgebreid. Dus voor ieder wat wils. Je moet wil zin en tijd hebben om alle pakketten van de verschillende aanbieders te vergelijken. Menzis kwam voor mij het goedkoopst uit de bus. Bovendien moet je goed opletten wat je wel en niet wilt verzekeren en wat je echt nodig hebt.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  8
  Dekking
  8
 • SShra

  Ze staan altijd voor je klaar en helpen je als het nodig is ook hebben ze een goedkope verzekering

 • RRichard Jongsma

  Sinds dit jaar zit ik bij Menzis en de service is fantastisch. Voorheen zat ik bij De Friesland, maar deze premie is stukken aantrekkelijker. Daarnaast krijg ik hier om de 2 jaar al een vergoeding voor mijn bril of brillenglazen en krijg je je polis via de mail. Dit scheelt een hoop papierwerk thuis.

  Ik ben er heel tevreden mee in ieder geval 🙂

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9.5
 • DDennis Arnold

  Menzis heeft een aantrekkelijke premie voor (jong) volwassenen tot 27 jaar. Tot op heden ben ik tevreden over de aanvullende jongeren polis. Behandelingen worden vaak rechtstreeks door de zorgvelener gedeclareerd of kun je zelf eenvoudig via de website indienen. Echter maak ik me wel zorgen over de keuzevrijheid in de toekomst. Afgelopen jaren zie ik steeds vaker in de polis terug komen dat bij een niet gecontracterde zorgvelener de behandeling slechts deels wordt vergoed. Het percentage van vergoeding wordt hierin ook steeds lager. Ben benieuwd hoe dat in 2015 zal zijn. Tip voor ieder ander kijk hier ook voor volgend jaar kritisch naar en ga niet alleen af op de laagste premie.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  6.5

  Service
  8
  Dekking
  7.5
 • Mmarko

  Menzis is een hele goede verzekering met vriendelijke service waar je altijd bij terecht kan!!! 🙂

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  8
  Dekking
  8
 • Wwolter

  de beoordeling kan niet uitgebreid omdat menzin de ideale zorgverzekeraar is. vooral als je vragen hebt helpen ze je goed. maar ook geven ze je advies ook al maken hun daar minder winst mee. het zijn erlijke, betrouwbare werknemers die onder menzis vallen! Daarom Ga voor MENZIS>>

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  7
  Dekking
  10
 • Mmarjolein kleingeld

  Goede zorgverzekering denken en helpen mee wanneer nodig!
  Zelfs wanneer revalidatie centra je aan je lot overlaten wordt er nagedacht over hoe je als klant geholpen kan worden! Goed verzekerd en geen problemen! Ben zeker door het meedenken van de verzekering geholpen met meerdere problemen! Gewoon top!

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  8.5

  Service
  8
  Dekking
  8
 • MMarije

  Ik ben erg tevreden over de zorgverzekering van Menzis. Als je een probleem hebt word het binnen een paar dagen opgelost, zonder dat je er zelf iets voor moet doen (behalve het probleem melden). Menzis is ook duidelijk met uitleg over hoe alles in werk word gezet. Zelf heb ik geen klachten over Menzis dus zal ik nog jaren bij Menzis blijven.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  7

  Service
  9
  Dekking
  7
 • RRob Kamminga

  Prima telefonische bereikbaarheid en ze staan je altijd duidelijk en snel te woord. Ook denken ze met je mee als je zelf met bepaalde aanvragen aan komt zetten. Oftewel geen onzinnig tijdverdrijf als ik mijn zorgverzekering moet bellen.

  Hierdoor lijkt het geen 13 in een dozijn verzekeraar maar is het voor mij een hele persoonlijke verzekeraar tegen ziektekosten (die ik liever ook niet maak)

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  10

  Service
  6.5
  Dekking
  7
 • SSteven

  Menzis is een prima zorgverzekeraar. Ik heb hem nu al erg lang en er valt redelijk wat binnen de basisverzekering. Ik heb veel gezeur gehad met mijn tanden, wat mij een hoop geld heeft gekost. Menzis heeft hier altijd delen van uitgekeerd, uiteraard minder dan je van tevoren hoopt, maar dat blijft denk ik.

  Verder is de service goed, op het moment dat ik een vraag heb met betrekking tot de dekking is dit makkelijk te vinden, of telefonisch wordt ik vaak goed en snel geholpen.

  Het enige minpunt vind ik dat je voor aanvullend wel redelijk wat moet betalen. Verder zou het fijn zijn als het basispakket iets uitgebreider is. Ik maak regelmatig gebruik van fysiotherapie, maar het is altijd de vraag of ik wel of niet aanvullend moet nemen. Ik weet nooit wat nou uiteindelijk voordeliger is. Het zou fijn zijn als hier een duidelijk verschil zou zijn zodat ik daar minder over na hoef te denken.

  Een tip voor Menzis is dat ze in het vervolg de klant kunnen benaderen met een eventueel ‘persoonlijk advies’. Ze kunnen opvragen wat ik in het verleden heb gehad en gedaan en daarbij een passende aanbieding doen, wat volgens hun het meest voordelig is. Dit zou voor mij het plaatje compleet maken.

  Al met al een tevreden klant.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  6

  Service
  7.5
  Dekking
  6
 • LLaura Rotman

  Ik heb zelf een basisverzekering met tandarts 1 erbij, deze dekt voor mij alle kosten. Daarbij mag ik gelukkig nog steeds zelf kiezen in welk ziekenhuis ik behandeld wil worden, wat bij veel andere zorgverzekeraars niet het geval is. Kortom een zorgverzekering die voor iedereen een passende verzekering heeft en die ik dus zeker kan aanbevelen!

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  5.5
  Dekking
  8
 • LLaura Rotman

  Menzis is een prima zorgverzekeraar, die ik zeker aan anderen kan aanraden. Ik heb zelf een basisverzekering met tandarts 1 erbij, deze dekt voor mij alle kosten. Daarbij mag ik gelukkig nog steeds zelf kiezen in welk ziekenhuis ik behandeld wil worden, wat bij veel andere zorgverzekeraars niet het geval is. Kortom een zorgverzekering die voor iedereen een passende verzekering heeft!

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  5.5
  Dekking
  8
 • DDaimy

  Niet helemaal tevreden over Menzis.

  Ik vind de premies erg hoog, en nog moeten wij onze medicijnen zelf betalen. Ook een keer gehad dat menzis een operatie niet wilde vergoeden die noodzakelijk was.

  Via de telefoon kwam ik niet veel verder. Werd van het kastje naar de muur gestuurd. De service vind ik daarom ook onvoldoende. Daarom overgestapt naar Univé.

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  8

  Service
  5
  Dekking
  8
 • TThijs

  Sinds ik ben gaan studeren aan het HBO, ben ik met mijn zorgverzekering terecht gekomen bij Menzis. Doordat ik student werd kon ik rekenen op een mooie korting dankzij het zogenaamde Studentencollectief. Hiervoor kreeg ik voor mijn wensen een complete dekking tegen een hele mooie lage premie. Ik hoefde nog maar enkele euro’s bij te betalen als ik de Zorgtoeslag zou aftrekken van de premie.

  In de twee jaar dat ik klant ben bij Menzis, heb ik al een aantal keer declaraties ingediend via de website. Dit gaat zeer soepel en je declaraties worden binnen een paar werkdagen al behandeld. Hierover krijg je een e-mail en de volgende dag staat het geld al op je rekening. Perfect voor een student als je het mij vraagt.

  Kortom: de premie is prima, de klantenservice is top (ook telefonisch!) en de aanvullende verzekeringen dekken prima de behoeftes. Prima zorgverzekering.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  8
 • MMevr. Berendsen-Jansen

  Ik zit al meer dan twintig (!) jaar bij Menzis en ben daar meer dan tevreden. Ondanks een iets hogere premie, zijn de aanvullende verzekeringen prima en hoeft ik daardoor nooit iets bij te betalen. De klantenservice van Menzis is buitengewoon vriendelijk en behulpzaam. Bovendien is het online kunnen declareren écht een pré t.o.v. verzekeringen waar dit nog niet mogelijk is.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  9.5
 • YYvonne Niekamp

  Premie is als je per jaar betaald en collectief via PMA verzekerd bent in verhouding met andere verzekeraars goed. ik bekijk ieder jaar de premies en de vergoedingen. Kom steeds uit op Menzis. De service is goed. Via mijn menzis duidelijk overzicht. Bij de aanvullende verzekeringen zijn de vergoedingen wat minder maar voor mij voldoende tot nu toe.

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze
  6

  Service
  7.5
  Dekking
  4.5
 • AA. Kuiper

  Menzis werkt innovatief en klantgericht.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9.5
  Dekking
  10
 • Dd.chang

  Sinds jaar en dag de beste.voor ouderen en jongeren.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9
  Dekking
  7
 • Jjolien eijkhout

  Betrouwbare zorgverzekeraar al jaren verzekert via hun,
  premie is wat aan de hoge kant maar ik heb ook niet over hun te klagen.
  Alle rekeningen worden direct vanuit de zorggever aan hun gedeclarreerd.
  Ook telefonisch altijd bereikbaar en geen duur 0900 nummer.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  7.5
 • DDanielle Langelaar

  Menzis is een uitstekende keuze qua zorgverzekeraar,
  Wanneer ik een vraag heb wordt ik daar vriendelijk en goed mee geholpen.
  Als ik klachten heb voelen de medewerkers zich niet gestoord maar helpen ze mij en zichzelf prima om de omstandigheden te verbeteren.
  Het personeel is altijd uiterst rustig, klantvriendelijk en fantastisch geduldig.
  Ook als ik in een vervelende situatie kom dat ik medisch een ongeval heb gehad/heb dan kan ik hun overal en altijd bellen.
  Al met al ben ik uiterst tevreden over het personeel van de Menzis zorgverzekeraar.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  9.5
 • Ttiny kars

  ik ben sinds april 2005 eenzijdig verlamd maar de kosten werden door Menzis geheel vergoed, ook de fysio 2 x per week.ik ga nooit meer bij Menzis weg mijn man(ook bij Menzis)lekker samen bij onze zorgverzekeraar) is ook heel tevree, jammer dat de vergoeding voor suikerpatiënten verdwenen is EN ER GEEN VERGOEDING VOOR DE MANICURE IS,; IK KAN MIJN NAGELS DOOR DE VERLAMMING NIET KNIPPEN, SORRY VOOR DE HOOFDLETTERS, ik vergat de capslock uit te doen,
  met vriendelijke groet Tiny Kars

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  6.5
  Dekking
  10
 • KKo Timmersd

  Op mijn pillen na, heb ik verders helemaal (en gelukkig) geen correspondentie met Menzis, want wij zijn dit jaar er weer goed doorheen gerold, dus kan ik eigenlijk ook niets beoordelen, ofschoon zij er werkelijk alles aan doen om iedereen goed gezond te houden met diverse hele goede adviezen.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  5

  Service
  5
 • DDennis van Beek

  Menzis staat vaak klaar voor vragen en beantwoord deze ook graag.
  Ze geven ook altijd eens per jaar een boekje via de post met wat er gaag veranderen en wat niet.
  Ik denk wel dat je echt moet verdiepen in je zorg verzekering om duidelijk te weten waarvoor je je zelf verzekerd.
  De prijs van zorg verzekeraar is wel vrij prijzig. Maar stiekem houd ik me toch bij deze verzekeraar. Misschien zou het slimmer zijn eens rond te kijken. Ik had nog niet eerder van deze websits gehoord maar zag al dat ef handige tips op staan.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • AAnouk

  Ik ben alles behalve tevreden over Menzis!
  De premie is extreem hoog en niets, maar dan ook niets wordt vergoed.
  Ik ben begin dit jaar aan mijn knie geopereerd en had speciale krukken nodig (koop) Deze had ik moeten kopen in Zwolle……(Ik woon zelf in Friesland) Maar om me tegenmoet te komen waren ze bereid wel 5 hele euro`s van de 80 euro terug te storten. Hoe hadden ze dit willen zien? In een rolstoel met de bus naar Zwolle en dan met diezelfde rolstoel heel Zwolle door!?!? Toen kwam het stukje fysiotherapie…..ik had 5 sessies nodig, Menzis betaald dit niet (5x45euro) Maar aangezien ikzelf van een uitkering moet rondkomen (zo`n 40 euro per week te besteden aan boodschappen) kon ik dit zelf ook niet betalen……Heb je een lacherige klantenservice medewerker aan de lijn die je verteld “Maar mevrouw, bekijk het van de zonnige kant, als u niet goed revalideerd wordt een tweede operatie WEL gewoon vergoed hoor! Maakt u zich geen zorgen!” Belachelijke manier om om te gaan met mensen die op jaarbasis 1600 euro aan je bedrijf betalen (even snel omgerekend, krijgen zij per 12 maanden 3,5 maanden van mijn maandinkomens!) Ondertussen ben ik aan het kijken naar andere zorgverzekeraars, en nu blijkt dat er een flink aantal tussen zitten die voor een fractie van de prijs van Menzis een veel betere dekking geven.

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  7

  Service
  2
  Dekking
  4.5
 • FFRANS DIJKERS

  Prima geregeld
  Nette verrekening van de kosten
  Goede pakketten ivm therapie
  als je lid bent van FNV kun je ook profiteren van Menzi/FNV pakket
  Tevreden

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • Ee. Bruno

  Menzis is een prima zorgverzekeraar, tja je betaald er wel iets meer voor, maar dat scheelt niet veel van andere verzekeraars. Ben tevreden over de service en snelle uitbetalingen, en over de vrije keuzes bv. Een andere arts raadplegen of ziekenhuis, nee voor mij geen ander, ben zeer tevreden.

  Premie
  6.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  8
  Dekking
  8.5
 • CCharlotte tanis

  Ik vind mij zorgverzekeraar echt heel erg top ben er zeer tevreden over. Vind het wel. Echt heel erg duur altijd maar ja dat is nu eenmaal in Nederland is alles duur

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • Kkeesvanbeek

  Ik vindt Menzis een goede zorgverzekeraar,die hart heeft voor de leden en een prettige en brede service heeft.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  8.5
 • TTies uildriks

  Verzeker je goed zoals Menzis het doet , goede service is voor mij belangrijk en heb bovendien nooit geen problemen , dan hou ik graag zo

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7
  Dekking
  8.5
 • Nniels Sparreboom

  Ik ben op zich heel tevreden met de Menzis. Enige (grote) minpunt vind ik dat hun financiële administratie een gigantische bende is waardoor er misverstanden ontstaan

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  3
  Dekking
  8
 • Rronald kremer

  De service is verder prima alleen kreeg ik pas na een halfjaar een aantal rekeningen die ik nog moest betalen.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  6

  Service
  5.5
  Dekking
  8
  • MMar

   Met die bende in de administratie ben ik het helemaal eens.
   Mijn man kreeg onlangs rekeningen over de eerste 3 maanden van 2012.
   Dan denk je toch dat alles in dec 2012 of januari 2013 alles wel betaald is?
   Ook ik kreeg over 1 maal bloed prikken in juni vorig jaar 3 maal een nota. En de laatste was 2 maanden geleden. Nou probeer dan je eigen administratie nog maar eens strak te krijgen

 • TTrudy Tolkamp

  met name de declaraties zijn erg onoverzichtelijk, staat nooit op waar het precies over gaat. Vooral die van het ziekenhuis zijn lastig, aangezien die pas erg laat blijkbaar worden gedeclareerd.Het is dan wel heel diep nadenken, wat er een jaar geleden allemaal is gebeurd.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  4.5

  Service
  4.5
  Dekking
  4
 • MMarcel Baert

  Via vakbondskorting goede premie.
  Ik heb een uitgebreide tandarts verzekering, echter prakties niet van mijn aanzienlijke kosten worden gedekt

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7

  Service
  6.5
  Dekking
  2
 • Ssaskia

  Wij worden erg goed geholpen met alles. alles wordt geregeld. de declaraties snel terug gestort. top verzekeraar

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  10
 • JJos P.

  Toppertje hoor. Misschien niet de allerlaagste met de premie, maar dankzij collectiviteitskorting toch een behoorlijk scherpe premie. Service is super en de keuze uit zorg ook.

  Aanvullend alleen een tandartsverzekering, maar deze gooi ik er volgend jaar af.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • PPhilip

  Menzis heeft snelle afhandeling van declaraties, had een jaar geleden een ambulancerit en scan in budapest moeten laten afnemen na een val en dit werd keurig netjes afgehandeld door Menzis, er werd zelfs met mij meegedacht en met adviezen gekomen. Premie mag van mij altijd lager natuurlijk.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  6

  Service
  9.5
  Dekking
  5.5
 • NN.van Soerland

  Ik ben heel erg tevreden over mijn zorgverzekeraar. Wij zijn boven de vijftig en hebben heel veel gebruik gemaakt van medische zorg. Er wordt bij Menzis met je meegedacht hoe de beste zorg voor je geregeld kan worden.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • Hhelma

  ik ben tevreden met mijn zorgverzekeraar maar de premie mag wel lager voor mensen met een minimum inkomen voor al de aanvullende verzekering die kunnen de mensen vaak niet er bij nemen als je met een minimum inkomen zit….

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  9.5
 • HHermien Giezen

  Menzis nam zelf contact met mij op dat ik de verzekering iets moest aanpassen ivm fysiotherapie. Als ik dt niet tijdig had gedaan had ik niet ales vergoed gekregen.

  Premie
  3

  Zorgkeuze
  6.5

  Service
  7
  Dekking
  7
 • JJosé Veens-Beredsen

  Natuurlijk iedereen vindt de premie hoog het is iedere maand veel geld. Ik ben altijd bij Menzis verzekerd geweest van kinds af aan. Ik ben nu 28 jaar ziek na 4 auto-ongevallen in al die jaren ben ik nooit teleurgesteld in Menzis wat betreft behandelingen of hulpmiddelen zorg. Om deze reden blijf ik ook bij hen verzekerd.

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  7.5
 • Rrene

  Service, kwaliteit en kwantiteit, loyaal en geen nonsens.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  8
 • Ggerard Luttje

  heb met een hartstilstand in het ziekenhuis gelegen en mijn zorgverzekeraar heeft geen probleem gemaakt toen ik een gebitsprothesen en een speciaal dieet moest volgen om aan te sterken, een hele grote pluim voor deze behandeling super gedaan !!!!

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  0

 • AArja Bonsink

  Ben zeer tevreden over Menzis. Vind ze laagdrempelig, snel en klantvriendelijk. De premie is hoog, zelfs collectief. Alleen is dat niet de schuld van Menzis

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • JJet kammeijer

  Ik menzis een prettige zorgverzekeraar ! Die bij telefonisch contact super meedenkt met de klant. De aanvullende verzekering vind ik op zich goed, alleen zou ik het prettiger vinden wanneer je meer een persoonlijke keuze zou kunnen maken, wat je in het pakket wil aantreffen.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  6.5

  Service
  8.5
  Dekking
  6
 • HHenk nijenhuis

  we worden altijd vriendelijk en goed geholpen als ik vragen heb

 • TTulay Dekker-Yazgili

  Menzis is uiterst vriendelijk en behulpzaam in haat omgang met de klanten, ik heb hier zeer positieve ervaringen mee. De premie is hoog, maar dat zijn alle verzekeraars. in verhouding komt Menzis bij mij toch het beste uit de bus. Wat wel anders geregeld zou moeten worden, is de tandartsverzekering voor kinderen onder de 18.Mijn oudste 2 kinderen(10 en 11) hebben allebei een beugel nodig, maar daar had ik een aparte tandartsverzekering bij moeten nemen en er is een wachttijd van een jaar. Dus dit is minder. Ik weet niet hoe dit bij andere verzekeraars is geregeld. Ook de vergoeding voor de alternatieve geneeswijzen mag hoger.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  7
 • BBennie Boorsma

  Ik vind de premie te hoog voor de verzekering die je er krijgt. Wij zijn een gezin met 3 kinderen en hebben dus vaak niet genoeg aan 1 doktersbezoek met bijbehorende ditjes en datjes. Hierdoor wordt het voor een gezin met onder of modaal inkomen haast niet meer te bekostigen. Van de klantenservice moet ik zeggen: Die is dus wel top. Ze proberen je altijd zo vriendelijk mogelijk en overal bij te woord te staan.

  Premie
  2.5

  Zorgkeuze
  4

  Service
  6
  Dekking
  3.5
 • EErwin van Harmelen

  Ik ben inmiddels 5 jaar klant bij menzis maar ga komende periode van zorgverzekeraar wisselen. Hoewel ik het nieuwe online spaarprogramma van Menzis erg leuk vind, is de prijs/kwaliteit verhouding bij menzis erg matig. Ik heb dit jaar een kruisbandreconstructie gehad en had om die reden me vorig jaar uitgebreid laten voorlichten door menzis. Uiteindelijk nam ik aanvullende verzekering waar ik 12 fysiobehandelingen zou krijgen, waarna ik de rest uit de basisverzekering zou krijgen gezien de chronische aard van het herstel van een dergelijke operatie. Vervolgens bleek na de operatie pas dat ik van fysiobehandeling 13 t/m 20 zelf moest betalen en pas vanaf 21 de behandeling uit de basisverzekering zou komen. Een grapje dat me nu ongeveer €300,- kost. Mijn vriendin is bij een andere zorgverzekering en betaald ongeveer evenveel premie (125 om 132). Zij heeft echter wel onbeperkt fysio.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  7.5
  Dekking
  5
 • WWouter

  Mijn zorgverzekeraar is best goed. Ik zit hier al mijn hele leven bij, dat zegt genoeg! Ik maak alleen bijna geen gebruik van mijn zorgverzekeraar.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7.5
  Dekking
  7
 • MMarjon Kunkels

  Hai, ik heb al meerdere keren contact gehad met de klantenservice en ik kan daar geen slecht woord over zeggen. Sterker nog, iedere keer weer goed geholpen. Het betrof uitleg over een rekeningoverzicht. Nog nooit een negatieve ervaring met deze zorgverzekering gehad. Het was een beetje eng om jaren geleden over te stappen maar we hebben daar geen moment spijt van gehad.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5

Kan het goedkoper?