44 beoordelingen


078 632 75 75


Kan het goedkoper?

National Academic

Premie
6,6

Service
6,7

Zorgkeuze
7,2

Vergoeding
6,6

Direct naar

Over National Academic

National Academic is onderdeel van verzekeraar iptiQ en heeft al ruim 35 jaar ervaring met verzekeringen.

De zorgverzekering van National Academic biedt ruime zorgkeuze, waardoor je bij een zeer groot aantal gecontracteerde ziekenhuizen en specialisten terecht kunt. Daarnaast zijn er verschillende aanvullende verzekeringen, ook met zeer ruime dekkingen.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Mix
2020-€ 121,30--
2019-€ 118,95--
2018-€ 114,95--
2017-€ 104,95--
2016-€ 99,95--
2015-€ 99,95--
2014-€ 88,95--
2013-€ 98,95--

Wat vind je van National Academic?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend

44 reviews over National Academic

 • WW. Nanninga

  Vorig jaar gebeld hoe ik mij het beste kan verzekeren. Ik heb scolliose en heb hier jaarlijks 2/3 behandelingen voor bij mijn eigen manueel arts. Er werd mij gezegd dat dit vergoed werd net zoals de fysio, dus als ik mij hiervoor verzekerde was dit geregeld. Heb mij gelijk verzekerd voor 6 behandelingen fysio en betaal daar maandelijks €5,95 voor. Nu net 2 behandelingen gehad en gedeclareerd, maar wordt niet vergoed. Telefonisch contact over opgenomen, maar het wordt nu als alternatief gezien. Aangegeven dat het mij geadviseerd was, maar ze kon niks voor mij doen. Ze kon mij wel excuses geven met het feit dat ze verkeerd geadviseerd hebben. Erg fijn, maar kost mij wel €170 euro. En die €5,95 per maand betaal ik dus voor niks, want van fysio maak ik verder geen gebruik. Stomme is dat het de vorige jaren wel vergoed werd (€50,- van de €85,- die ik moest betalen).

  Daarnaast corona doorgemaakt, omdat de wachtlijst van revalidatie erg lang is, moest ik in tussentijd beginnen met ademhalingstherapie. In het nieuws was er ophef over en conclusie was dat de oefentherapieën voor mensen die corona doorgemaakt hebben worden vergoed vanuit de basisverzekering. Dus heb ik de ademhalingsTHERAPIE ingediend bij de zorgverzekering, maar nee de methode van Dixhoorn die mijn ademhalingstherapeut gebruikt wordt niet vergoed. Dit staat nergens vermeld en snap niet waarom die uitzondering gemaakt wordt, maar blijkbaar mag dat. Deze methode ziet de zorgverzekeraar weer als alternatief en valt niet onder de regeling?! Kost mij €210,-.
  Conclusie kan niet wachten tot ik kan overstappen. Erg slechte service, wel excuses en och wat vervelend mevrouw, maar niet meedenken in oplossingen. Het is echter de verzekeraar zelf die mij verkeerd geadviseerd heeft…

  Premie
  4
  Service
  1
  Zorgkeuze
  4
  Dekking
  1

 • SSam

  Auto en zorgverzekering bij NA. Daardoor ook een leuke korting gekregen. Laatst aanrijding gehad met een haas op de weg. Auto werd opgehaald door Schadenet, een partij waar NA mee samenwerkt. Een prima leenauto gratis gekregen. Eigen auto na paar dagen weer gerepareerd terug gekregen, helemaal opgepoetst en gestofzuigd! Al met al ben ik zeer tevreden over de service.

  Premie
  9
  Service
  10
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • RRick

  Op het moment dat je men nodig hebt, geven ze niet thuis. Je bent wel verzekerd, maar alle kosten of ongemakken die je eventueel meemaakt, mag je ergens anders verhalen,.

  Premie
  1
  Service
  1
  Zorgkeuze
  1
  Dekking
  1

 • RR. Chin

  Waardeloos.
  Dekking buitenland gaat moeilijk en dekken niet alles terwijl je bewijs hebt. Ik heb een extra verzekering, krijg toch niet alle medicijnen vergoe. Aan wie ligt dat vetzekering of apotheek Blaak deze is ook waardeloos. Steeds andere medicijnen.

  Premie
  2

 • PP. Beers

  Geen echte klachten, maar ik zou het op prijs stellen als ik wat persoonlijker zou worden benaderd. Bijvoorbeeld een keer per jaar als er weer verlengd moet worden.

  Premie
  7
  Service
  6
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  6

 • PP. Beers

  Ik zou een meer persoonlijke benadering op prijs stellen. Neem bijvoorbeeld een keer per jaar persoonlijk contact op met de verzekerde.

  Premie
  8
  Service
  7
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  5

 • MM. Nilsson

  Het aanvullend pakket past nauwelijks bij wat wij nodig hebben

  Premie
  4
  Service
  4
  Zorgkeuze
  4
  Dekking
  1

 • Jj..w.bakker

  Altijd op elke vraag een bevredigend antwoord

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • PPeter

  Supergoede zorgverzekeraar. Betaalbare premies. Denkt met je mee en adviseert onafhankelijk. Advertenties met als doel switchen van zorgverzekeraar zijn aan mij al tientallen jaren niet besteed.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • Rroland

  Zeer slechte service, niet klantgericht. Ze innen je premie na opzegging zonder overleg en wij als klant hebben het altijd verkeerd….. Eens en nooit meer, zeer klantonvriendelijk.

  Premie
  2
  Service
  1
  Zorgkeuze
  5
  Dekking
  3

 • TThomas

  Voor wat betreft declaraties die vallen onder het aanvullende pakket is het ondertussen meerdere keren voorgekomen dat declaraties in eerste instantie onterecht worden afgewezen. Uiteindelijk is dit wel goed gekomen, maar het blijft vervelend.

  Premie
  5
  Service
  3
  Zorgkeuze
  4
  Dekking
  1

 • HHans Aardenhout

  Op allerlei manieren probeert de verzekeraar de declaratie van euro 40 te ontmoedigen, komt haar schriftelijke toezegging niet na en behandelt je alsof je de lagere school niet hebt afgemaakt dat in schril contrast met de verzekerde doelgroep die van academici. Voor mij NOOIT meer en ik zal het ook gaan afraden aan mijn patiënten.

  Premie
  5
  Service
  1

 • TTonny Peters

  Snel antwoord, snel uitbetalen, lage premie dus voor mij meer dan prima.

  Premie
  9
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • IIne Peters

  Altijd snel en correct

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • Kk.velings

  Niets op aan te merken.

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • MMv

  Schadeverzekering zeer slecht. Er wordt heel moeilijk gedaan bij vergoedingen als er een ongeval heeft plaatsgevonden. Hier blijft een rare nasmaak van hangen. Verloren of beschadigde spullen krijg je niks van terug. Blijj dat ik ben over gestapt.

  Premie
  7
  Service
  3
  Zorgkeuze
  5

 • PP.Weemers

  106 euro voor basispremie is redelijk. Service is goed. Ik mag mijn eigen risico van2016 en 2017 in 12 termijnen afbetalen. Zorgkeuze is beperkt. Ik heb geen aanvullende verz. Veel te duur.

  Premie
  7.4
  Service
  10
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  1

 • HH. Schuiten

  Eigenlijk hoef je voor een goede beoordeling niet zo uitgebreid te zijn. National Academic is een zeer goede en betrouwbare xorgverzekeraar. Ik ben er nu al meer dan twintig jaar bij verzekerd en heb nog nooit enig probleem ondervonden. Ik zou deze verxekeraar dan ook van harte aanbevelen bij iedereen.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • MMarianne Nijhuis

  Goed geregeld, simpel online. Goede inzichten facturen.
  Makkelijk om verzekering aan te passen. Geen gedoe mee gehad.
  Premie niet te hoog.

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • PP. Beers

  Ik heb gewoon een goed gevoel bij deze no-nonsens zorgverzekeraar.

  Premie
  8
  Service
  7
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  7

 • PPia Hoogendam

  Al jaren naar volle tevredenheid verzekerd bij deze zorgverzekeraar.
  Zeer goed dekking, zeker niet de hoogste premie, zeer snelle reactie op declaraties, en ruime keus in aanvullende verzekeringen. Ruime keuze in ziekenhuizen en andere behandelcentra.
  Kortom, een heel tevreden klant van Nat. Academic.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • Kklant

  De zorgverzekering is prima.aar de schadeverzekering ronduit slecht. Een autoschade waarbij het duidelijk was dat de tegenpartij schuldig was hebben ze na bijna 1 jaar, gemiddeld en kreeg ik maar de helft van de schade. Van kapotte of verkoren spullen is niets terug te krijgen. Schade door een door de maatschappij geannuleerde vlucht vanaf de bestemming werd niet vergoed. Zelf voor nieuwe tickets en extra kosten opdraaien enz.

  Premie
  5
  Service
  2
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  1

 • Ssander

  beste

  bij deze verzekeraar wordt je getoetst op opleiding,alleen geschikt voor hoger opgeleiden iets wat volstrekt belachelijk is om hier onderscheid in te maken, dus hard werkende ondernemers tellen niet mee , mensen met goede rij ervaring wordt ook niet naar gekeken.
  dus begin er niet aan

  Premie
  5

 • Mmeekes

  bevalt al jarenlang uitstekend.

  Premie
  9
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • Sschip

  Zorgverzekering declareert soms half jaar na data…pas rekeningen of het eigen risico. Soms krijg je een jaar later nog een declaratie…echt erg onzorgvuldig. Met de huidige ICT mogelijkheden erg onnauwkeurig en zeker niet bestemd voor accurate ‘hoger’ opgeleide mensen! Bedragen worden in 1keer geïnd …zonder overleg…voor veel mensen kunnen die bedragen erg hoog oplopen en alleen omdat de vergoeding/declaraties niet adequaat zijn.

 • RRomillio Saidin

  Het is een goede zorgverzekering voor studenten, maar er zijn wel een aantal dingen waarvan ikzeg dat ze dat kunnen verbeteren. Dit heeft betrekking tot de hulp die ze aanbieden en de pakketten die ze aanbieding. Het zijn zoals bij alle zorgverzekeraars hetzelfde, maar het is wel een studenten verzekering. Dus je zou verwachten dat ze een aantal dingen wel wat extra kunnen invoegen in de pakketten. De prijzen daarintegen zijn wel goed in verhouding met de pakketten die ze aanbieden voor de studenten. Dus het is een goede zorgverzekeraar met wel veel opties voor de studenten om uit te breiden.

  Premie
  6
  Service
  6
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  7

 • PPierre Voncken

  Fantastische service. Zeer lage premie. Lager kan het bijna niet. Keert heel snel uit. Vergoedt zelfs meer dan de andere verzekeraars is mij gebleken. Ik kan deze verzekeraar zeer sterk aanbevelen!

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • JJ.

  We zijn nu al jaren klant bij National Academic en we zijn nog steeds heel tevreden. Ook de wijziging naar VGZ leverde geen problemen op. Vriendelijk personeel, tijdige waarschuwing wanneer er weer een stukje eigen risico van de rekening afgaat, meedenken: gewoon prima! Het zit er dik in dat we ook volgend jaar er bij zullen blijven.

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • JJ.W.D.Njkamp

  De verzekeraar is snel en adequaat in de afhandeling. Geen problemen in de afgelopen jaren. De vergoedingen zijn nog nooit ter discussie geweest.

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  10

 • Jjelle

  Goede zorgverzekering voor dekking van medicijnen en psychisch zieken?
  Zodoende geen problemen gehad met een hoge rekening etc terwijl ik een tijd opgenomen ben geweest..

  Premie
  6.5
  Service
  7
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  8

 • JJ.A. Melissen

  Al 40 jaar bij deze verzekeraar.

  Premie
  9.5
  Service
  10
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  9.5

 • JJohan

  Verschrikkelijke zorgverzekeraar, belooft van alles te doen maar zodra er wat mis is, krijg je geen cent uitgekeerd. Declaratieoverzichten worden pas maanden later verstrekt, terwijl het geld al afgeschreven wordt.

  Premie
  1
  Service
  1
  Zorgkeuze
  1
  Dekking
  1

 • WWella

  Stap nooit over naar NA! Verschrikkelijk slecht geïnformeerd over medicatie champix. Niks vergoed gekregen bijna 800 euro moeten betalen, terwijl je na de 360 euro eigen risoco alles vergoed zou krijgen. Het gehele jaar ook zo geïnformeerd tot 2 weken voor t nieuwe jaar ineens al mijn declaraties verdwenen en niet van t eigen risico afgingen. Sorry voor de verwarring mevrouw, verwarring? Misleiding noem ik het!

  Premie
  0.5

 • DDjeedy

  “hoger opgeleiden” daar krijg ik steeds meer moeite mee.

  Ik kijk vanavond fijn even naar Kassa en schuif achter de PC om een ander te kiezen

  Premie
  6.5
  Service
  6.5
  Zorgkeuze
  6.5
  Dekking
  6.5

 • Wwilfried

  Ik heb al enkele jaren mijn verzekering lopen bij national academic. Alhoewel ik tevreden ben over de dienstverlening vind ik de prijsstijging dit jaar zeer behoorlijk. Afgezet tegen andere verzekeringsmaatschappijen en vergelijking van voorwaarden zit ik deze dagen toch te kijken naar omzetting van mijn verzekering.

  Premie
  2
  Service
  5.5
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  6.5

 • AAnneke

  Wij hebben al jaren een verzekering bij NA, basis en aanvullend. Altijd weinig gebruik van hoeven maken. Helaas werd ons zoontje dit jaar ernstig ziek, hij heeft 3 maanden op de Intensive Care gelegen. De verzekering bij National Academic bleek toen een slechte keuze. Ondanks brieven van de artsen werden heel wat kosten niet vergoed. Extra pijnlijk was dat andere ouders in dezelfde situatie die kosten wel vergoed kregen (Menzis). Wij zitten nu niet alleen met de emotionele gevolgen van deze periode en de zorgen voor de toekomst, maar ook met een forse financiële schade.

  Premie
  3.5
  Service
  1
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  1

 • Kkees

  Een prima verzekering die gunstig geprijsd is, ook voor studenten. De service is prima. Dat geldt ook voor het uitbetalen van eventueel gemaakte kosten. Nu maar hopen dat de verzekering betaalbaar blijft.

 • CChrista

  Ik ben erg tevreden oven mijn zorgverzekeraar. Mijn dochter werd tien jaar geleden heel erg ziek. Het bleek meningokok B te zijn, een bloedvergiftiging. Ze was pas 2 jaar oud en moest 12 dagen op de kinderintensive care van Maastricht, daar kreeg ze heel veel zorg en een aantal operaties. In totaal moest ze 5 weken in het ziekenhuis liggen. Ik was toen pas 4 weken geleden bevallen van mijn zoontje. Toen ze uit het ziekenhuis kwam had ze door de operaties littekens op haar armen benen en armen. Hierdoor moest ze nog erg vaak naar de fysiotherapeut. Het was voor mij een erg stressvolle tijd en ben daarom blij dat ik daarna niet nog allemaal rekeningen hoefde te betalen of veel telefoontjes kreeg van mijn verkering. Mijn dochter had toen ook erg vaak een specialist nodig, maar daar heeft mijn verzekering ook niet moeilijk over gedaan. Kort gezegd, National Academic is een topverzekering!

  Premie
  5
  Service
  8
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  8

 • IIris

  Goede, snelle service (declaratie etc). Overzichtelijk kostenschema, mogelijkheid tot specificeren van zorg en aanvullende opties. Vriendelijke medewerkers.

  Premie
  7.5
  Service
  10
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  8

 • DDanielle Baars

  Altijd een zeer lage premie. Met een uitgebreide no-nonsense dekking.
  De voorwaarden zijn erg duidelijk. Vergoedingen worden snel uitbetaald. Als je een vraag of probleem hebt, word je goed geholpen aan de telefoon. Ik ben al jaren klant en heb nog nooit overwogen om over te stappen.

  Premie
  9.5
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  8.5

 • BBurcu Olmez

  National Academic is heel erg betaalbaar, vooral voor studenten. Alleen is de (klanten)service heel erg slecht naar mijn mening. Je wordt heel lang in de wacht gezet en als je dan eindelijk aan de beurt bent behandelen ze je zonder enige emphatie. Ik heb zelf de basisverzekering + tandarts wat wel goed bij mij past.

  Premie
  9
  Service
  2
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  9

 • HHegien

  Goede zorg maar ik maak veel gebruik van de zorg en dus moet ik ook elke jaar weer veel betalen. Het is een goede zorgverzekeraar voor studenten die bijna nooit gebruik maken van de zorg omdat het zo goedkoop is, voor mij is het niet echt goed ook al ben ik student.

  Premie
  7
  Service
  9
  Zorgkeuze
  5.5
  Dekking
  7

 • BBart

  Goede zorgverzekeraar, maar toch besloten dit jaar over te stappen. Premie is goed, maar kan in 2014 goedkoper. Ook aanvullend kost het mij te veel en betaal ik voor behandelingen die ik toch niet gebruik. Gelukkig zijn de vergoedingen en de prijs bij andere verzekeraar meer beperkt.

  Premie
  5.5
  Service
  6
  Zorgkeuze
  5.5
  Dekking
  6.5

 • Hheg

  Nadat ik beroofd was, had ik niet zoveel vertrouwen meer in mijn medemensen. Maar de persoonlijke aandacht
  van medewerkers van National Academic en ook de ruimhartige vergoeding voor de geleden schade heeft mij
  goed gedaan. Kortom, een verzekering die ik iedereen aanbeveel.

  Premie
  9
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8