Direct naar

Over National Academic

Update: per 1 januari 2022 wordt de National Academic zorgverzekering overgezet naar VGZ.

De zorgverzekering van National Academic biedt ruime zorgkeuze, waardoor je bij een zeer groot aantal gecontracteerde ziekenhuizen en specialisten terecht kunt. Daarnaast zijn er verschillende aanvullende verzekeringen, ook met zeer ruime dekkingen.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2022-€ 132,65--
2021-€ 124,45--

Wat vind je van National Academic?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


60 reviews over National Academic

 • SSLECHT

  Slecht! Blij dat ik overgestapt naar een ander ben!! Zeer klantonvriendelijk en wanneer je geld van ze krijgt, geen gehoor meer. Ze komen met kosten van meer dan 2 jaar geleden wat ik schijnbaar nog moest betalen. Hiermee moest ik DIRECT beginnen met afbetalen. Prima, maar hier komt het. Als jullie alles gaan uitspitten, doe het dan goed. Want ik heb schijnbaar ook 90 euro teveel betaald. Maar daar hoor je ze niet over. Inmiddels al 6 emails en 3 weken verder, nog STEEDS geen reactie. En jullie geven nog wel aan binnen 5 dagen te reageren en klantenservice voorop te hebben staan!! Uiterst slecht en teleurstellend dit! Maar wanneer ik 1x niet op tijd betaal krijg ik het DIRECT te horen en is het wel mogelijk binnen een paar minuten te reageren. Maar wanneer je wat terug krijgt blijft het erg stil aan de kant van National Academic! Teleurstellend en schaadt vertrouwen!

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
 • BBob Raamsdonk Van

  National Academic zorgt voor duidelijke accurate afhandeling van ingediende nota’s. Als tussenpersoon denken zij goed mee in de wensen van mij als cliënt.
  Ze zijn kundig en snel.
  Ik beveel NA aan diegenen die zoekend zijn naar een nieuwe zorgverzekeraar.
  National Academic is een zorgverzekeraar, die de zorgen van je overneemt!
  Met National Academic heb ik al jaren lang een click door hun vooruitziende medisch kundige blik.
  De overname van NA door VGZ zie ik met veel vertrouwen tegemoet.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • FFernando

  Neem nooit een reisverzekering van NA, want ze vinden 100 redenen om vooral niks uit te betalen, Slechtste verzekering ooit.

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • RRaymond.

  goed en adequaat, veel keuze

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  8
 • RRick

  Ik kan helaas niet anders dan ontevreden zijn over de service en communicatie van NA. Wat een erbarmelijk slechte medewerkers zitten daar.

  Een verhuizing doorgeven gaat van afdeling naar afdeling naar receptie naar afdeling naar iemand die niet weet wat er gebeuren moet om vervolgens opnieuw te laten bellen. als je dan een nieuwe verzekering wilt afsluiten ben je meteen aan de beurt, maar als ze horen dat je al klant bent? Dan beland je weer bij de receptie

  Jammer. Een zeer, zeer, zeer slechte ervaring met de klantenservice van NA. Dat belooft weinig goeds als je een schade melden moet.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • HH. Schuiten

  Zeer goede verzekeraar. Geen problemen. Punctueel.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • DDiety Meints

  Al jaren voor ons de nummer 1 voor wat betreft prijs en service.
  Waarom zou ik dan .. misschien voor een paar euro ofzo … op zoek gaan naar een ander.

  Wij blijven ook het komende jaar bij National Academic.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • RRob Wels

  Goede premie, snelle uitbetaling.
  Heldere site, goede helpdesk.
  Wat wil je nog meer!!!!!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AArjan

  Ik ben heel tevreden over National Academic. De service is altijd persoonlijk en zeer goed. Toen ik in het buitenland ziek werd ben ik zeer goed geholpen. De rekeningen uit het buitenlandse ziekenhuis zijn netjes vergoed. Het contact met de zorgverzekeraar is goed wanneer dat nodig is, zolang we elkaar niet nodig hebben laten we elkaar ook met rust, geen opdringerige service wat dat betreft. Ik ben al jaren klant en nog steeds zeer tevreden.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  8
 • EE. loorbach

  Snelle afhandeling van ingediende nota’s, ook bij de aanvullende verzekering. Altijd vriendelijke en zorgvuldige behandeling bij telefonisch contact. Indien nodig geen problemen als ik verkeerde afdeling kies, doorverbinden gebeurt snel en correct. Beloftes over terugbellen worden altijd nagekomen. Ruime voorzieningen mogelijk, o.a. fysiotherapie. Duidelijkheid bij beantwoording van vragen, zo nodig kan ik meerdere malen verheldering vragen zonder enig commentaar of ongeduld dat ik iets nog niet snap…
  Omdat ik een beperking heb, krijg ik de meeste informatie op papier, computer-lezen is lastig voor mij, ik heb ook een speciale contactpersoon als ik er niet uitkom of als ik iets een lastig onderwerp vind. Kortom: zeer klantvriendelijk, altijd meer dan voldoende informatie, geen problemen om op een andere wijze dan digitaal te communiceren!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • IIris

  Vergoedt vrijwel niks vanuit de basisverzekering, zelfs bij aanvullend verzekerd te zijn betaal ik bijna alles zelf.. Ga zeker overstappen!

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
  • EEmilio Post

   De basisverzekering is bij alle zorgverzekeraars hetzelfde. Dus is de kritiek nu op de basisverzekering of op de verzekeraar. Ik ben bang dat je hier de plank mis slaat. Kan gebeuren.

 • JJ. Groot

  Snelle afhandeling, zijn zowel telefonisch als online goed bereikbaar, premie kan altijd lager natuurlijk, zeker als je weinig tot geen zorgvraag hebt.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • WWim

  Goede no nonsense verzekeraar

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  9
 • Tthomas

  Waardeloos, vrijwel nergens een contract mee, dat betekend heel veel zelf dokken of maar een gedeeltelijke vergoeding krijgen.
  Daarbovenop, relatief duur.

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • VVisser

  Als je zegt er voor hoger opgeleiden te zijn, zorg dan ook dat je met ze kan communiceren. Wat een complete aanfluiting deze organisatie.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • WW. Nanninga

  Vorig jaar gebeld hoe ik mij het beste kan verzekeren. Ik heb scolliose en heb hier jaarlijks 2/3 behandelingen voor bij mijn eigen manueel arts. Er werd mij gezegd dat dit vergoed werd net zoals de fysio, dus als ik mij hiervoor verzekerde was dit geregeld. Heb mij gelijk verzekerd voor 6 behandelingen fysio en betaal daar maandelijks €5,95 voor. Nu net 2 behandelingen gehad en gedeclareerd, maar wordt niet vergoed. Telefonisch contact over opgenomen, maar het wordt nu als alternatief gezien. Aangegeven dat het mij geadviseerd was, maar ze kon niks voor mij doen. Ze kon mij wel excuses geven met het feit dat ze verkeerd geadviseerd hebben. Erg fijn, maar kost mij wel €170 euro. En die €5,95 per maand betaal ik dus voor niks, want van fysio maak ik verder geen gebruik. Stomme is dat het de vorige jaren wel vergoed werd (€50,- van de €85,- die ik moest betalen).

  Daarnaast corona doorgemaakt, omdat de wachtlijst van revalidatie erg lang is, moest ik in tussentijd beginnen met ademhalingstherapie. In het nieuws was er ophef over en conclusie was dat de oefentherapieën voor mensen die corona doorgemaakt hebben worden vergoed vanuit de basisverzekering. Dus heb ik de ademhalingsTHERAPIE ingediend bij de zorgverzekering, maar nee de methode van Dixhoorn die mijn ademhalingstherapeut gebruikt wordt niet vergoed. Dit staat nergens vermeld en snap niet waarom die uitzondering gemaakt wordt, maar blijkbaar mag dat. Deze methode ziet de zorgverzekeraar weer als alternatief en valt niet onder de regeling?! Kost mij €210,-.
  Conclusie kan niet wachten tot ik kan overstappen. Erg slechte service, wel excuses en och wat vervelend mevrouw, maar niet meedenken in oplossingen. Het is echter de verzekeraar zelf die mij verkeerd geadviseerd heeft…

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  4

  Service
  1
  Dekking
  1
 • SSam

  Auto en zorgverzekering bij NA. Daardoor ook een leuke korting gekregen. Laatst aanrijding gehad met een haas op de weg. Auto werd opgehaald door Schadenet, een partij waar NA mee samenwerkt. Een prima leenauto gratis gekregen. Eigen auto na paar dagen weer gerepareerd terug gekregen, helemaal opgepoetst en gestofzuigd! Al met al ben ik zeer tevreden over de service.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  8
 • RRick

  Op het moment dat je men nodig hebt, geven ze niet thuis. Je bent wel verzekerd, maar alle kosten of ongemakken die je eventueel meemaakt, mag je ergens anders verhalen,.

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • RR. Chin

  Waardeloos.
  Dekking buitenland gaat moeilijk en dekken niet alles terwijl je bewijs hebt. Ik heb een extra verzekering, krijg toch niet alle medicijnen vergoe. Aan wie ligt dat vetzekering of apotheek Blaak deze is ook waardeloos. Steeds andere medicijnen.

  Premie
  2

  Zorgkeuze

 • PP. Beers

  Geen echte klachten, maar ik zou het op prijs stellen als ik wat persoonlijker zou worden benaderd. Bijvoorbeeld een keer per jaar als er weer verlengd moet worden.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7

  Service
  6
  Dekking
  6
 • PP. Beers

  Ik zou een meer persoonlijke benadering op prijs stellen. Neem bijvoorbeeld een keer per jaar persoonlijk contact op met de verzekerde.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7
  Dekking
  5
 • MM. Nilsson

  Het aanvullend pakket past nauwelijks bij wat wij nodig hebben

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  4

  Service
  4
  Dekking
  1
 • Jj..w.bakker

  Altijd op elke vraag een bevredigend antwoord

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • PPeter

  Supergoede zorgverzekeraar. Betaalbare premies. Denkt met je mee en adviseert onafhankelijk. Advertenties met als doel switchen van zorgverzekeraar zijn aan mij al tientallen jaren niet besteed.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Rroland

  Zeer slechte service, niet klantgericht. Ze innen je premie na opzegging zonder overleg en wij als klant hebben het altijd verkeerd….. Eens en nooit meer, zeer klantonvriendelijk.

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  5

  Service
  1
  Dekking
  3
 • TThomas

  Voor wat betreft declaraties die vallen onder het aanvullende pakket is het ondertussen meerdere keren voorgekomen dat declaraties in eerste instantie onterecht worden afgewezen. Uiteindelijk is dit wel goed gekomen, maar het blijft vervelend.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  4

  Service
  3
  Dekking
  1
 • HHans Aardenhout

  Op allerlei manieren probeert de verzekeraar de declaratie van euro 40 te ontmoedigen, komt haar schriftelijke toezegging niet na en behandelt je alsof je de lagere school niet hebt afgemaakt dat in schril contrast met de verzekerde doelgroep die van academici. Voor mij NOOIT meer en ik zal het ook gaan afraden aan mijn patiënten.

  Premie
  5

  Zorgkeuze

  Service
  1
 • TTonny Peters

  Snel antwoord, snel uitbetalen, lage premie dus voor mij meer dan prima.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • IIne Peters

  Altijd snel en correct

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • Kk.velings

  Niets op aan te merken.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • MMv

  Schadeverzekering zeer slecht. Er wordt heel moeilijk gedaan bij vergoedingen als er een ongeval heeft plaatsgevonden. Hier blijft een rare nasmaak van hangen. Verloren of beschadigde spullen krijg je niks van terug. Blijj dat ik ben over gestapt.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  5

  Service
  3
 • PP.Weemers

  106 euro voor basispremie is redelijk. Service is goed. Ik mag mijn eigen risico van2016 en 2017 in 12 termijnen afbetalen. Zorgkeuze is beperkt. Ik heb geen aanvullende verz. Veel te duur.

  Premie
  7.4

  Zorgkeuze
  6

  Service
  10
  Dekking
  1
 • HH. Schuiten

  Eigenlijk hoef je voor een goede beoordeling niet zo uitgebreid te zijn. National Academic is een zeer goede en betrouwbare xorgverzekeraar. Ik ben er nu al meer dan twintig jaar bij verzekerd en heb nog nooit enig probleem ondervonden. Ik zou deze verxekeraar dan ook van harte aanbevelen bij iedereen.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  9
 • MMarianne Nijhuis

  Goed geregeld, simpel online. Goede inzichten facturen.
  Makkelijk om verzekering aan te passen. Geen gedoe mee gehad.
  Premie niet te hoog.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • PP. Beers

  Ik heb gewoon een goed gevoel bij deze no-nonsens zorgverzekeraar.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7
  Dekking
  7
 • PPia Hoogendam

  Al jaren naar volle tevredenheid verzekerd bij deze zorgverzekeraar.
  Zeer goed dekking, zeker niet de hoogste premie, zeer snelle reactie op declaraties, en ruime keus in aanvullende verzekeringen. Ruime keuze in ziekenhuizen en andere behandelcentra.
  Kortom, een heel tevreden klant van Nat. Academic.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Kklant

  De zorgverzekering is prima.aar de schadeverzekering ronduit slecht. Een autoschade waarbij het duidelijk was dat de tegenpartij schuldig was hebben ze na bijna 1 jaar, gemiddeld en kreeg ik maar de helft van de schade. Van kapotte of verkoren spullen is niets terug te krijgen. Schade door een door de maatschappij geannuleerde vlucht vanaf de bestemming werd niet vergoed. Zelf voor nieuwe tickets en extra kosten opdraaien enz.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  7

  Service
  2
  Dekking
  1
 • Ssander

  beste

  bij deze verzekeraar wordt je getoetst op opleiding,alleen geschikt voor hoger opgeleiden iets wat volstrekt belachelijk is om hier onderscheid in te maken, dus hard werkende ondernemers tellen niet mee , mensen met goede rij ervaring wordt ook niet naar gekeken.
  dus begin er niet aan

  Premie
  5

  Zorgkeuze

 • Mmeekes

  bevalt al jarenlang uitstekend.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Sschip

  Zorgverzekering declareert soms half jaar na data…pas rekeningen of het eigen risico. Soms krijg je een jaar later nog een declaratie…echt erg onzorgvuldig. Met de huidige ICT mogelijkheden erg onnauwkeurig en zeker niet bestemd voor accurate ‘hoger’ opgeleide mensen! Bedragen worden in 1keer geïnd …zonder overleg…voor veel mensen kunnen die bedragen erg hoog oplopen en alleen omdat de vergoeding/declaraties niet adequaat zijn.

 • RRomillio Saidin

  Het is een goede zorgverzekering voor studenten, maar er zijn wel een aantal dingen waarvan ikzeg dat ze dat kunnen verbeteren. Dit heeft betrekking tot de hulp die ze aanbieden en de pakketten die ze aanbieding. Het zijn zoals bij alle zorgverzekeraars hetzelfde, maar het is wel een studenten verzekering. Dus je zou verwachten dat ze een aantal dingen wel wat extra kunnen invoegen in de pakketten. De prijzen daarintegen zijn wel goed in verhouding met de pakketten die ze aanbieden voor de studenten. Dus het is een goede zorgverzekeraar met wel veel opties voor de studenten om uit te breiden.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  7

  Service
  6
  Dekking
  7
 • PPierre Voncken

  Fantastische service. Zeer lage premie. Lager kan het bijna niet. Keert heel snel uit. Vergoedt zelfs meer dan de andere verzekeraars is mij gebleken. Ik kan deze verzekeraar zeer sterk aanbevelen!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • JJ.

  We zijn nu al jaren klant bij National Academic en we zijn nog steeds heel tevreden. Ook de wijziging naar VGZ leverde geen problemen op. Vriendelijk personeel, tijdige waarschuwing wanneer er weer een stukje eigen risico van de rekening afgaat, meedenken: gewoon prima! Het zit er dik in dat we ook volgend jaar er bij zullen blijven.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  8
 • JJ.W.D.Njkamp

  De verzekeraar is snel en adequaat in de afhandeling. Geen problemen in de afgelopen jaren. De vergoedingen zijn nog nooit ter discussie geweest.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Jjelle

  Goede zorgverzekering voor dekking van medicijnen en psychisch zieken?
  Zodoende geen problemen gehad met een hoge rekening etc terwijl ik een tijd opgenomen ben geweest..

  Premie
  6.5

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7
  Dekking
  8
 • JJ.A. Melissen

  Al 40 jaar bij deze verzekeraar.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  9.5
 • JJohan

  Verschrikkelijke zorgverzekeraar, belooft van alles te doen maar zodra er wat mis is, krijg je geen cent uitgekeerd. Declaratieoverzichten worden pas maanden later verstrekt, terwijl het geld al afgeschreven wordt.

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • WWella

  Stap nooit over naar NA! Verschrikkelijk slecht geïnformeerd over medicatie champix. Niks vergoed gekregen bijna 800 euro moeten betalen, terwijl je na de 360 euro eigen risoco alles vergoed zou krijgen. Het gehele jaar ook zo geïnformeerd tot 2 weken voor t nieuwe jaar ineens al mijn declaraties verdwenen en niet van t eigen risico afgingen. Sorry voor de verwarring mevrouw, verwarring? Misleiding noem ik het!

  Premie
  0.5

  Zorgkeuze

 • DDjeedy

  “hoger opgeleiden” daar krijg ik steeds meer moeite mee.

  Ik kijk vanavond fijn even naar Kassa en schuif achter de PC om een ander te kiezen

  Premie
  6.5

  Zorgkeuze
  6.5

  Service
  6.5
  Dekking
  6.5
 • Wwilfried

  Ik heb al enkele jaren mijn verzekering lopen bij national academic. Alhoewel ik tevreden ben over de dienstverlening vind ik de prijsstijging dit jaar zeer behoorlijk. Afgezet tegen andere verzekeringsmaatschappijen en vergelijking van voorwaarden zit ik deze dagen toch te kijken naar omzetting van mijn verzekering.

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  6

  Service
  5.5
  Dekking
  6.5

Kan het goedkoper?