Direct naar

Over National Academic

Update: per 1 januari 2022 wordt de Besured zorgverzekering overgezet naar VGZ.

National Academic is onderdeel van verzekeraar iptiQ en heeft al ruim 35 jaar ervaring met verzekeringen.

De zorgverzekering van National Academic biedt ruime zorgkeuze, waardoor je bij een zeer groot aantal gecontracteerde ziekenhuizen en specialisten terecht kunt. Daarnaast zijn er verschillende aanvullende verzekeringen, ook met zeer ruime dekkingen.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2022-€ 132,65--
2021-€ 124,45--

Wat vind je van National Academic?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


58 reviews over National Academic

 • CChrista

  Ik ben erg tevreden oven mijn zorgverzekeraar. Mijn dochter werd tien jaar geleden heel erg ziek. Het bleek meningokok B te zijn, een bloedvergiftiging. Ze was pas 2 jaar oud en moest 12 dagen op de kinderintensive care van Maastricht, daar kreeg ze heel veel zorg en een aantal operaties. In totaal moest ze 5 weken in het ziekenhuis liggen. Ik was toen pas 4 weken geleden bevallen van mijn zoontje. Toen ze uit het ziekenhuis kwam had ze door de operaties littekens op haar armen benen en armen. Hierdoor moest ze nog erg vaak naar de fysiotherapeut. Het was voor mij een erg stressvolle tijd en ben daarom blij dat ik daarna niet nog allemaal rekeningen hoefde te betalen of veel telefoontjes kreeg van mijn verkering. Mijn dochter had toen ook erg vaak een specialist nodig, maar daar heeft mijn verzekering ook niet moeilijk over gedaan. Kort gezegd, National Academic is een topverzekering!

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  8
  Dekking
  8
 • IIris

  Goede, snelle service (declaratie etc). Overzichtelijk kostenschema, mogelijkheid tot specificeren van zorg en aanvullende opties. Vriendelijke medewerkers.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  10
  Dekking
  8
 • DDanielle Baars

  Altijd een zeer lage premie. Met een uitgebreide no-nonsense dekking.
  De voorwaarden zijn erg duidelijk. Vergoedingen worden snel uitbetaald. Als je een vraag of probleem hebt, word je goed geholpen aan de telefoon. Ik ben al jaren klant en heb nog nooit overwogen om over te stappen.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9
  Dekking
  8.5
 • BBurcu Olmez

  National Academic is heel erg betaalbaar, vooral voor studenten. Alleen is de (klanten)service heel erg slecht naar mijn mening. Je wordt heel lang in de wacht gezet en als je dan eindelijk aan de beurt bent behandelen ze je zonder enige emphatie. Ik heb zelf de basisverzekering + tandarts wat wel goed bij mij past.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  8

  Service
  2
  Dekking
  9
 • HHegien

  Goede zorg maar ik maak veel gebruik van de zorg en dus moet ik ook elke jaar weer veel betalen. Het is een goede zorgverzekeraar voor studenten die bijna nooit gebruik maken van de zorg omdat het zo goedkoop is, voor mij is het niet echt goed ook al ben ik student.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  9
  Dekking
  7
 • BBart

  Goede zorgverzekeraar, maar toch besloten dit jaar over te stappen. Premie is goed, maar kan in 2014 goedkoper. Ook aanvullend kost het mij te veel en betaal ik voor behandelingen die ik toch niet gebruik. Gelukkig zijn de vergoedingen en de prijs bij andere verzekeraar meer beperkt.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  6
  Dekking
  6.5
 • Hheg

  Nadat ik beroofd was, had ik niet zoveel vertrouwen meer in mijn medemensen. Maar de persoonlijke aandacht
  van medewerkers van National Academic en ook de ruimhartige vergoeding voor de geleden schade heeft mij
  goed gedaan. Kortom, een verzekering die ik iedereen aanbeveel.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8

Kan het goedkoper?