512 beoordelingen


026 400 40 40


Bereken je premie

OHRA

Premie
7,7

Service
8,4

Zorgkeuze
8,4

Vergoeding
7,9

Direct naar

Over OHRA

OHRA biedt een restitutie basisverzekering met vrije artsenkeuze en biedt de mogelijkheid om je zorgzaken online te regelen, zoals:

 • Inzien van je vergoedingen
 • Inzien van je zorggebruik en eigen risico
 • Indienen van declaraties

Met de app van OHRA heb je een goed overzicht over al je persoonlijke gegevens, je kunt bijvoorbeeld heel snel zien op hoeveel vergoeding je nog recht hebt en hoeveel eigen risico je hebt betaald.

Naast de basisverzekering biedt Ohra ook een aantal aanvullende zorgverzekeringen met diverse dekkingen, bijvoorbeeld voor fysiotherapie, alternatieve geneeskunde en de tandarts.

OHRA is zelf risicodrager voor haar zorgverzekering.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Mix
2021€ 126,75---
2020€ 116,50---
2019€ 116,30---
2018€ 107.95---
2017€ 104,55---
2016€ 96,10---
2015€ 91,87---
2014€ 88,19---
2013€ 97,30---
2012€ 99,49---
2011€ 97,25---

Wat vind je van OHRA?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend

512 reviews over OHRA

 • JJeroen van der Horst

  Na veel zoeken wikken en wegen bij Ohra terecht gekomen.
  Dit is erg overzichtelijk, snelle afhandeling.

  Verder niet zoals een hoop verzekeraars doen erg veel post sturen wat we toch nooit inkijken.
  De premie is wat ons betreft prima in vergelijk met wat er vergoed wordt en wat niet.

  Pas sinds januari klant bij OHRA, maar zeker niet ontevreden over onze keuze.
  Voorlopig gaan we niet weg.

  Premie
  7.5
  Service
  8
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  7

 • MMark K

  Ik zit nu al een lange tijd bij de OHRA, al zo’n 5 jaar.
  Persoonlijk ben ik erg tevreden over OHRA.

  Met name over de uitstekende service en de aanvullende diensten van de OHRA ben ik erg van te spreken. Al verschijnende keren heb ik gebruik moeten maken van de aanvullende diensten van mijn zorgverzekeraar, hier heb ik nooit problemen mee gehad.

  De zorgkeuze is prima, ik weet niet veel zorgverzekeraars die meer aanbieden.

  Enige minpunt van de OHRA is de premie, die is een stukje hoger dan andere zorgverzekeraars, maar daar krijg je wel wat voor terug!
  Het is vervelend dat de kosten door de overheid een stuk hoger zijn geworden, toch heeft dit voor mijn geen reden gehad om over te stappen aangezien OHRA altijd erg behulpzaam is geweest.

  Kortom ik ben tevreden over de OHRA ze hebben aan mij een loyale klant.

  Vriendelijke groet,

  Premie
  7
  Service
  10
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  9.5

 • JJorien van Rotterdam

  Goede zorg verzekering met een makkelijk systeem om declaraties door te geven, het geld heb je dan ook snel terug en er is gelukkig ook en mogelijkheid om het eigen risico in gedeeltes te betalen wel zo prettig voor mensen met een minder inkomen.
  Ook de klantenservice is telefonisch en per email goed bereikbaar en je word ook goed en vriendelijk geholpen.

  Premie
  6.5
  Service
  8.5
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  7

 • IImad M.

  De service van de OHRA zorgverzekering is echt top! Er wordt met je mee gedacht over jouw keuzes. Heldere en uitgebreide informatie verlening en een handige site waar je zelf je nota’s kan indienen en wijzigingen kan doorgeven. De dekking van de verzekering is uitstekend te noemen. Je wordt niet beperkt in jouw keuzemogelijkheden betreffende huisarts, ziekenhuis, apotheek en dergelijke. Echt een aanrader!

  Premie
  8
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  7.5

 • JJ.A.Goedman

  Een iets duurdere verzekering maar wel een goede.
  De zorgkeuze kan wat mij betreft wel wat beter.
  Goede website waar eigen pakket goed te overzien is

  Premie
  5.5
  Service
  7
  Zorgkeuze
  6.5
  Dekking
  8

 • RR. Hendriks

  Vorig jaar overgestapt van VGZ naar OHRA. In eerste instantie vanwege de prijs natuurlijk. Later bleek dat ik qua prijs goed zat, maar ook qua service. Ze hebben me goed geholpen met vragen en problemen. Krijg ook vaak mailtjes of informatie over bepaalde onderwerpen zodat ik op de hoogte blijf van wat OHRA te bieden heeft.

  Premie
  7
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  7.5

 • AAmber

  Alles is online te regelen. OHRA heeft een goede overzichtelijke site waarop je alles kunt volgen zoals de hoeveelheid van je budget dat je nog over hebt, wat je hebt gebruikt. Ook declareren bij OHRA gaat erg gemakkelijk via hun site! Natuurlijk kan je OHRA ook telefoonisch bereiken, prima klantenservice. Alleen de reactietijd via mail duurt mij iets te lang. Totzover een prima ervaring met OHRA. Overstappen is vrij simpel dus mocht je niet tevreden zijn over je zorgverzekeraar, kan je gemakkelijk overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij!

  Premie
  7
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  9

 • HHenk Schotanus

  Snelle afhandeling, duidelijke polis voorwaarden, goede kennis van zaken inloggen via DigiD en eenvoudig nota’s te uploaden.

  Premie
  7.5
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  6.5

 • WWim

  Al vele jaren verzekerd collectiefverzekerd via mijn werkgever bij de Orha en nog nooit problemen ondervonden. Mocht je vragen heb dan kan je altijd bellen met een deskundige helpdesk. Ook het overzicht op de eigen internetpagina is zeer overzichtelijk. Hier kan je duidelijk zien de status van je ingediende nota’s, de stand van je eigenrisico, Ortho, Brilvergoeding. Ingediende nota’s kan je gelijk aan de zorgverlener laten uit keren. Dit voorkomt je veel administratie en dat je het eerst zelf moet betalen. Door de goede service en mooie korting nog nooit overwogen om naar een andere zorgverlener te gaan.

  Premie
  8
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  8.5
  Dekking
  7.5

 • YYellow Claw

  Ik heb het OHRA sterk voordeel zorgverzekering afgesloten vorig jaar. Was daarvoor al verzekerd bij hen, maar betaalde een veel hogere premie. Maar kon na een belletje gelukkig ook overstappen naar het goedkopere pakket. Heb tandartsverzekering erbij zitten, maar die gaat er volgend jaar ook af. Voor de rest is OHRA prima betrouwbare partij.

  Premie
  8
  Service
  8.5
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  9.5

 • LLisa

  Tot nu toe heb ik weinig uitgegeven aan zorgkosten, dus eigenlijk niets te klagen. Ik heb tot nu toe altijd bij de OHRA gezeten. Ze hebben altijd goede service en helpen je graag.

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  6