Direct naar

Kenmerken

 • Zeer ruime zorgkeuze
 • Fysio meeneemservice
 • Vraag de dokter app en online GGZ

Over OHRA

OHRA biedt een combinatieverzekering met vrije keuze uit ziekenhuizen en veel andere zorgverleners.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om je zorgzaken online te regelen, zoals:

 • Inzien van je vergoedingen
 • Inzien van je zorggebruik en eigen risico
 • Indienen van declaraties

Met de app van OHRA heb je een goed overzicht over al je persoonlijke gegevens, je kunt bijvoorbeeld heel snel zien op hoeveel vergoeding je nog recht hebt en hoeveel eigen risico je hebt betaald.

Naast de basisverzekering biedt Ohra ook een aantal aanvullende zorgverzekeringen met diverse dekkingen, bijvoorbeeld voor fysiotherapie, alternatieve geneeskunde en de tandarts. Je kunt fysio zittingen die je niet hebt gebruikt zelfs meenemen naar het volgende jaar.

OHRA is zelf risicodrager voor haar zorgverzekering.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Natura (select) Combinatie
2024---€ 145,60
2023---€ 135,95
2022---€ 129,45
2021---€ 126,75
2020---€ 116,50
2019---€ 116,30
2018---€ 107.95
2017---€ 104,55
2016---€ 96,10
2015---€ 91,87
2014---€ 88,19
2013---€ 97,30
2012---€ 99,49
2011---€ 97,25

Wat vind je van OHRA?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


718 reviews over OHRA

 • EElien Lammers

  Al jaren mijn zorgverzekeraar en totaal naar bevrediging. Veel opties maar altijd helder en vooral in de alternatieve hoek doen ze niet moeilijk. Ik blijf bij ze

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • FF Junzchläger

  Snelle overzichtelijke afhandeling van declaraties. Redelijke collectieve premie. Restitutiepolis. Goede klantenservice.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  8
 • FFrank Post

  Al jaren trouw aan Ohra! Zeer gebruiksvriendelijke website, makkelijk te declareren, zeer professionele service en zeer scherpe premie die ook in 2017 nog zeer goed betaalbaar is. Ik ben ook niet van plan over te stappen.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • JJack van der Meijden

  Heb al ongeveer 35 jaar de Ohra voor al mijn verzekeringen en nooit, maar dan ook nooit, enige problemen ondervonden bij vergoedingen.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • NNanda Heruer

  Prima zorgverzekering, voor een nette prijs. Vrije zorgkeuze en een vriendelijke klantenservice. En altijd handig om je eigen risico per maand te betalen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  8
 • MMarianne van Dongen

  Goede service, alle keus. Nog geen problemen gehad

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  7

  Service
  8
  Dekking
  9
 • MMartin de Haan

  Sinds dit jaar verzekerd bij Ohra. We hebben ze een keer nodig gehad i.v.m. bijdrage eigen risico en dat is meer dan keurig voor ons opgelost. Redelijke premie met volledig vrije zorgverlener keuze. Aanrader!

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • SStanislaus Snijders

  IK ben zeer tevreden over mijn zorgverzekeraar en heb nog nooit problemen met uitbetalingen gehad. Ik heb nog nooit een weigering gehad op mijn zorgvergoeding en ik maak veel gebruik van zorgverleners. Ik kan zelf kiezen naar welke zorgverlener ik ga. Mijn eigen risico kan ik gespreid betalen.;

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  9
 • Hhendrika

  vindt dat de zorgverzekering veel te duur is en het eigen risico komt er voor heel veel mensen ook nog eens jaarlijks overheen voor zorg die ze nodig hebben,vindt dat echt schandalig.nu gaan mensen soms gewoon niks nemen of ondergaan i.v.m de hoge eigen risico.en heel veel mensen kunnen de zorgnota soms gewoon niet altijd betalen omdat de zorgrekening elke keer duurder en duurder wordt.vindt dat in een land als nederland iedereen recht heeft op goede zorg zowel arm,gemiddeld en rijk.ook vindt ik dat de zorgverzekerings weer terug moeten naar het oude zodat het geen orgonisaties meer zijn die alleen maar winst willen maken dat gaat ten koste van de mensen die afhankelijk zijn van de zorgverzekering.hoop dat het ooit beter wordt met de zorgverzekering,dat geldt voor alle zorgverzekering.minder geld uit geven aan reclame maken voor meer klanten en meer geld voor de zorg die voor de klanten betaald moeten worden die ze al hebben.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  5

  Service
  4
  Dekking
  5
 • JJ.J. Beekhuizen

  Ohra heeft een gemiddelde premie. Mijn restitutiepolis werkt goed. De verhouding premie – vergoeding van de tandartsverzekering kan beter. Wel premieverhoging geen verhoging vergoeding.
  Ook de mogelijkheid om alleen een verzekering af te sluiten voor wat uitgebreidere fysiotherapie ontbreekt. Te veel onnodige dingen moeten dan ook verzekerd worden.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  6
 • KKees de Heer

  Bij OHRA zijn er zeer krantvriendelijke medewerkers aan de telefoon. Altijd bereid om je te helpen. Ook heb je niet het idee dat er naar een of ander distributiecentrum wordt gebeld in China met allemaal klanteservice vrouwtjes. Je belt gewoon met de verzekeraar. Ze kunnen je dus uitgebreid helpen en nieuwe abbonementen aanbieden wanneer nodig.
  Bij OHRA hebben ze ook de mega handige app. Nu kun je dus gelijk je schade melden mocht dit nodig zijn.
  OHRA, jullie zijn helden.
  Groeten van Kees de Heer

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  8
 • RRuud Wich

  Ben altijd als er vragen waren tot uiterste tevredenheid geholpen. ook de kosten worden zeer snel en correct verwerkt. kreeg ook bij navraag altijd goede suggesties om iets te regelen. Dus ten alle tijden een goed meedenkende zorgverzekeraar

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • SS.L.M. van der Salm

  de premie wil ik natuurlijk lager… wie niet
  Verder ben ik erg tevreden over OHRA: ik kan de arts kiezen die ik wens, in combinatie met de premie, daarom valt de keuze op OHRA . De overzichten die ik ontvang zijn wat laat….maar of dat aan OHRA ligt of de zorgleveraar is onduidelijk

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  10
 • RRobert Drop

  Prima zorgverzekering met goede tarieven, ook voor de aanvullende verzekeringen.
  Goede keus in de aanvullende verzekeringen, die goed aansluiten bij onze wensen.
  Snelle terugbetaling van de ingediende declaraties.
  Helpdesk geeft snel en duidelijk antwoord op onze vragen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9

  Service
  8
  Dekking
  9
 • Hhelena van der wurf

  Ik ben uiterst tevreden bij de Ohra, waar ik al jaren een aanvullende verzekering heb en mijn twee kinderen gratis meeverzekerd zijn, waarmee hun beide orthodontiebehandelingen volledig zijn vergoed!
  Ik kreeg zojuist te horen dat er volgend jaar van alles aan mijn normaal probleemloze gebit gedaan moet worden. Daarvoor heb ik gezocht naar een goede tandartsverzekering. Bij Ohra is niet erg veel keus. Het maximumbedrag is vrij laag. Dus misschien moet ik switchen , ik ga op zoek naar een betere dekking.
  In het verleden is er een fout gemaakt door de Ohra bij de orthodontie declaraties van mijn kind. Dat heb ik aangekaart en dat wordt zsm teruggedraaid. Chapeau! prima geregeld. verder krijg ik middels de Ohra app, die zeer eenvoudig en snel werkt, mijn gedeclareerde bedragen zeer snel uitbetaald.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  10
 • CCor Bruin

  We zitten al jaren bij de OHRA en hebben collectieve korting via mijn werkgever. Toch blijf ik de premies te hoog vinden. We zijn erg tevreden over de zorgkeuze en de aanvullende verzekeringen. Enig puntje van kritiek over het algemeen is dat je door de bomen het bos niet meer ziet als het om vergelijken gaat. Het liefstotaal toch terug naar het ziekenfonds

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • MMax de Jong

  Het online declareren loopt bij de OHRA als de gesmeerde bliksem.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  7

 • MMirjam Hermarij

  Duidelijk bedrijf. De eigen beschermde online klantomgeving zorgt voor inzicht in je verbruik, vergoedingen en mogelijkheden. Snelle digitale service op het moment dat het jou als klant schikt. Erg tevreden!

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  7
 • Llokke koopman-veenstra

  zeer goed

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Aan van elferen

  voor mijn behoeften, en dat zijn er heel wat, een hele fijne verzekeraar

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  10
 • Tth. van der Linden

  Ze zijn snel met uitbetalen maar vaak zijn de rekeningen onduidelijk wordt mede veroorzaakt door de contacten die men afsluit.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7
  Dekking
  7
 • EEveline van Herk

  Met de zorgverzekering van OHRA ben ik verzekerd van een goede afhandeling van mijn zorgkosten, ook in onverwachte situaties staat men met raad en daad voor me klaar!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  10
 • MMonique Schotsman

  Voordeel: biedt ook doorlopende reisverzekering, dus nooit getouwtrek tussen verzekeraars als er iets tijdens een reis gebeurt. Daarnaast snelle online service bij indiening nota’s.aanvullende dekking beetje karig

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  6
 • JJerry Koolstra

  Snelle uitbetaling van de ingediende facturen,We hoeven niet constant te kijken,of een bepaalde behandeling wel of niet vergoed wordt.Een zeer uitgebreide dekking in de aanvullende verzekering.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  9
 • JJohanna Scholten

  Ben zeer tevreden over deze zorgverzekering, al wordt de premie wel steeds moeilijker voor mijn beurs.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  9
 • FFrits H. Groen

  De restitutiepolis en de door mij gekozen aanvullende verzekering voldoen geheel aan de door mij gestelde wensen. Daarenboven is de afhandeling van de digitaal in te dienen declaraties steeds weer bijzonder vlot en dat allemaal tegen een acceptabele premie

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • LLeith van Seventer

  Service vooral wil ik toelichten, ze doen er alles aan om bepaalde dingen niet te hoeven betalen. Zelfs de tandarts zijn mening lopen ze aan voorbij.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  5

  Service
  3
  Dekking
  2
 • EElien Lammers

  Een uitstekende zorgverzekeraar, mede omdat zij een goed pakket alternatieve behandelingen hebben. Ruime keuze, snelle afhandeling van declaraties en altijd bereid te helpen. Ik blijf bij ze, ook volgend jaar.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  9
 • BB.Klaver

  Ohra heeft een uitstekend uitgebalanceerd pakket

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  9
 • DDhr. F. K. van Roest

  de premie een flink wat jaren geleden is behoorlijk omhoog gegaan; de service is prima; de zorgkeuze is vrij en de aanvullende verzekering is meer dan uitstekend.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  7

  Service
  8
  Dekking
  8
 • EElien Lammers

  OHRA is prima qua mogelijkheden bv. alternatieve geneeswijzen, betaalbaar en heeft een fantastische service.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • Llaurens van Hooff

  gewoon goed als het om mijn ziekten kosten betreft

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • HH. Jahn

  Dure zorgverzekering hebben genoeg tijd voor je en denken wel mee met jou

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  6

  Service
  8
  Dekking
  8
 • JJenny Oosten

  – Ze premie en aanvullede premie is te hoog voor hetgeen vergoed wordt.
  – Het duurt lang voordat de telefoon opgenomen wordt en voor je een deskundige medewerker mag spreken.
  – de zorgkeuze is redelijk goed.
  – ik gebruik medicijnen die van mijn eigen risico afgaan. Dit. IND ik buiten proportie omdat ik een hoge premie voor alles betaal. De tandcerzekering kost hetzelfde als vorig jaar, de vergoeding is echter 2/3 van vorig jaar zodat mijn behandeling niet gestart kan worden. Dit vind ik zeer kwalijk.

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  6

  Service
  1
  Dekking
  3
 • BB.J. van Houts

  kom en na wat zij beloven en een geweldige klantenservice die heel erg behulpzaam is

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AA Veer

  Goede service en snelle betaling van gemaakte kosten

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  6
  Dekking
  6
 • LL.Bergenhenegouwen

  Premie kan lager bij Ohra wanneer men 3 of meer verzekeringsproducten bij hun afsluit.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7

  Service
  6
  Dekking
  8
 • AAvis Viveen

  Aanvullende verzekering moeilijk uit te breiden naar persoonlijke voorkeur

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  7
  Dekking
  1
 • CC.berendsen

  Zeer flexibel in aanpassen aanvullende verzekering naargelang veranderde gezondheidstoestand zwangerschap. klantgerichte zorg. DENKT mee in persoonlijke situatie.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9
  Dekking
  9
 • AAiymee

  je wordt gelijk geholpen aan deen telefoon. Declaraties binnen 10 dagen zeer snel vinden ik. Premie zijn niet duur.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  9
 • Mmarziya

  Ik ben zeer tevreden over ohra, altijd klantvriendelijk nooit problemen met declaratie. premie en kwaliteit verthouding is zeer goed voor de service die je krijgt.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • LLaura Heijnen

  Ik ben zeer tevreden over Ohra, ja de prijs die je betaald is best hoog, ik krijg daarom ook wel heel veel vergoed, als chronisch zieke zullen ze je niet laten vallen, maar helpen waar ze kunnen, ik ben en blijf bij de Ohra zolang als ik leef

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • MM. van Lin

  Een van de weinige zorgverzekeraars die nog een vrij uitgebreid aanvullend pakket heeft. Genoeg keuze uit diverse pakketten. Vriendelijke en deskundige klantenservice. Declareren is super makkelijk via internet. Uitbetaling mag iets sneller. Premie is ongeveer gelijk aan het gemiddelde van alle verzekeringen (uitgebreid aanvullend pakket).

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7
  Dekking
  7
 • Tth. van der Linden

  Redelijk maar wel oppassen wat je kiest

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  6

  Service
  8
  Dekking
  6
 • MMAA Zijlstra

  Ik ben heel tevreden met de basisverzekering van ohra. HIj is uitgebreid genoeg en heb nog geen extra koste hoeven betalen. Ook de logopedie van onze zoon wordt volledig vergoed.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  8
 • PPascal

  Prima zorgverzekering. Ik maak gebruik van de budget vorm.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7

  Service
  8
  Dekking
  8
 • EE.Voetelink

  Prima zorgverzekeraar

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9

  Service
  8
  Dekking
  8
 • Mmieke v oosterhout

  Gedegen verzekering helder in de voorwaarden vindt de aanvullende verzekering wat karig vind de hulp die telefonisch gegeven wordt niet altijd even duidelijk

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  5
 • Aalbert sinteur

  ohra is een hele goede zorgverzekeraar.tegen een lage premie en goede zorg, deze zorgverzekeraar kan ik u van harte aanbevelen TOP

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  8
 • Rr.hoogwegt

  goede verzekering – prima prijs en service

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  7

Kan het goedkoper?