288 beoordelingen


030 639 62 22


Bereken je premie

ONVZ

Premie
7,2

Service
8,4

Zorgkeuze
8,8

Vergoeding
8,3

Direct naar

Over ONVZ

ONVZ is een kleine Nederlandse zorgverzekeraar die bekend staat om een groot aanbod aanvullende- en tandartsverzekeringen met één van de hoogste dekkingen in Nederland. Uiteraard zit daar wel een prijskaartje aan vast.

Verder kun je jezelf abonneren op de digitale nieuwsbrief, krijg je vier keer per jaar het Lijf en Leden magazine en kun je de handige ONVZ app downloaden. Volgens ONVZ zijn hun klanten het meest tevreden over hun zorgverzekeraar en dit willen zij graag zo houden.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Mix
2020€ 133,00---
2019€ 129,98---
2018€ 118,34---
2017€ 115.91---
2016€ 106,65---
2015€ 101,85---
2014€ 96,51---
2013€ 107,31---
2012€ 107,31---
2011€ 107,00---

Wat vind je van ONVZ?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend

288 reviews over ONVZ

 • Kken

  Zit al jaren bij onvz… durf door chronische ziekten niet over te stappen… echter in 2020 wederom verslechtering dekking bij stijgende premie… de maat is voor mij nu vol… ga op zoek naar een ander voor2021

  Premie
  4
  Service
  4
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  4

 • KKarin

  Duur maar goed verzekerd! Voorlopig blijf ik en raden we het nog steeds aan. Helaas worden de aanvullende pakketten elk jaar uitgedund en daardoor veranderd van naam. ( Wat je pas laat verneemt als je zelf je premie uitzoekt.). Dat is jammer. O.a. de brillenvergoeding was de reden om aan te sluiten bij ONVZ , jaren gelden dan, dat is nu geen reden meer. Gelukkig zijn we nog steeds met de onbeperkte fysio… als de papieren maar goed zijn ingevuld. Maanden werk om je betaling van fysio via de goede administratieve weg te laten verlopen. Ligt zowel aan fysio als aan ONVZ die het anders schijnt te vragen dan “de anderen”. Hetzelfde gedonder met verschillende medicijnen en uiteindelijk is toch gewoon de apotheek die het niet goed doet. Maar ondertussen lijkt het alsof ONVZ het de zorgverleners niet makkelijk maakt. Dat is raar om te ervaren als klant!!! Dat kan anders. Uitstekende hulp gekregen bij de klantenservice, die blijven maar vertellen hoe je een en andert moet uitleggen aan de hulpverlener. Dat gevoel dat je klem zit tussen zorgverlener en zorgbetaler… dat is niet fijn. Ondanks alle hulp.

  Premie
  5
  Service
  9
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  8

 • GGemiste Kans

  Ooit was ONVZ een fantastische verzekeraar… ik heb vele anderen geadviseerd om deze verzekering te nemen. Vriendelijk, service-gericht en ook op het gebied van aanvullende verzekeringen zeer uitgebreid, bijna 20 jaar een waardevolle vertegenwoordiger van hun organisatie.

  De laatste 2 jaar echter zijn dingen veranderd, simpele vragen hebben soms weken nodig om beantwoord te worden en bij elke vergoeding worden de punten en komma’s omgedraaid, waardoor je vaak x keer terug moet naar je zorgverlener… heel spijtig!

  Ze zijn een van de duurdere verzekeraars en nu dus ook niet meer service-gericht. Denk dus goed na of je dit wil, want ondanks het stabiele verleden zal ik op dit moment niemand meer aanraden gebruik te maken van hun dienstverlening!!

  Premie
  7
  Service
  2
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  5

  • Kken

   @Gemiste Kans

   Ik heb precies dezelfde ervaringen, ook al jaren bij onvz… zit nu nog “vast” door de orthodontie voor mijn zoon… anders was ik vertrokken in 2021..

 • PP.J. van Egmond

  Snel, klantvriendelijk, correcte afhandeling

  Premie
  8
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • JJanita

  Werkelijk een grote teleurstelling, Ik heb een top Internationale verzekering (duur) De medicijnen die ik nodig heb zijn voor hoge bloeddruk, cholesterol en schildklier, bedrag 220,00 euro ( wat ik altijd moet voorschieten) Kreeg 15,00 euro terug, goed geregeld

  Premie
  1
  Service
  1
  Zorgkeuze
  1
  Dekking
  1

 • GGerard

  T/m 2019 was ik verzekerd bij ONVZ. Volgens mij echt al iets van 15 jaren of langer. Het laatste jaar (2019) betaalde we voor onze superfit verzekering maar liefst meer dan 6.000 Euro. Alles was verzekerd. Dat bleek niet waar te zijn. Halverwege vorig jaar moesten wij een klacht indienen via het SKGZ en kregen we gelijk voor het vergoeden van bepaalde medicijnen zonder “zi nummer” en in december had ik een laserbehandeling nodig volgens de huisarts en werd ik doorverwezen, maar de vergoeding bleef uit. Superfit polis blijkt niet alles te vergoed ook al wordt je doorverwezen. De klantvriendelijkheid liet ook te wensen over. Zodoende zijn we eind 2019 overgestapt naar een andere zorgverzekeraar.

  Premie
  1
  Service
  1
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  1

 • SSabine

  Ze laten je als klant betalen voor een dure aanvullende verzekering, maar als je een kind hebt die in hun ogen net iets te duur wordt, dan zetten ze jouw kind zo een pakket lager, geen mogelijkheid meer om kind alsnog in het zelfde pakket als de ouder te krijgen, want hebben elke keer weer een andere reden dat ze er niet in mag.
  Zeker niet aan te bevelen

  Premie
  2
  Service
  2
  Zorgkeuze
  2
  Dekking
  2

 • BB

  Van super verzekeraar waar wij al jaren en jaren verzekerd waren, afgezakt naar een oneerlijk handelende partij die minachtend met een trouwe klant omgaat. Valt niet mee te praten. Pas op!! Helaas is het 31 dec geweest.

  Premie
  2
  Service
  2
  Zorgkeuze
  2
  Dekking
  2

 • PPeter

  Kan niet veel toevoegen Gewoon voor mij de beste die er op het ogenblik is Tot nu toe zeer netjes behandeld

  Premie
  9
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • LL. Coenegracht

  Dure maar goede verzekering.Goede klantenservice, vriendelijke medewerkers altijd bereid tot meedenken en oplossen. Dit jaar voor het eerst sinds ik erbij ben(onveer12 jaar) een foutje in de declaratie-afhandeling. Snel opgelost.
  Wat ik wel raar vind is hun wereldfitpolis. Buitenlanddekking zit normaal bij andere verzekeraars in het gewone aanvullende pakket. Die zit bij ONVZ alleen in deze wereldpolis. Maar dan krijg je ongevraagd zaken mee die ook al in je reisverzekering gedekt zijn. Dubbele dekking, dubbel betaald dus.Maar fijn dat je vrijheid van keuze hebt voor artsen en ziekenhuizen.

  Premie
  8
  Service
  9
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

  • PPietje

   @L. Coenegracht

   De reisverzekering van ONVZ is beperkt, maar boor mij perfect. Boek mijn reizen met de creditcard en die vult het aan. Dus dubbel betaald niet perse.

 • MMooisanders

  ONVZ heeft minachting voor haar verzekerden. Ze weigert een fatsoenlijke nota voor gevraagde betalingen te leveren, als je Mijn ONVZ hebt. De functie zit in het systeem, want voor niet computergebruikers is er een perfecte nota compleet met specificaties. ONVZ verwijst naar de gegevens in mijn ONVZ, maar biedt daar geen functie om een complete nota te maken. Met uren ploeteren (mede door het idiote ingebouwde automatische uitloggen na 15 minuten, ook al ben je actief bezig in de site). Er geldt een bewaarplicht van de informatie van 7 jaar, maar daarvan doet ONVZ er maar 3. Als je bij ONVZ opzegt vervalt je account en kun je nog bedelen om informatie op papier. Kortom: schandalig!!!

  Premie
  3
  Service
  1
  Zorgkeuze
  5
  Dekking
  5

 • YYT

  Inmiddels een paar jaar verzekerd, prijs is best hoog maar daar krijg je wat voor.
  Vind het wel jammer dat je bijv 250 en 750 voor tandarts hebt maar niks er tussen. Ook het gat tussen Benfit en Optifit Is te groot hier kan best een tussen pakket komen.

  Verder heb ik nog niks hoeven te declareren, zorgaanbieders dien dat rechtstreeks bij ONVZ

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  8

 • Oontevreden

  Ben ontzettend ontevreden klant als het gaat om service. ONVZ is een bureaucratische instelling, die er van uitgaat dat de klant niet deugd. Voorbeeld: i.p.v. een berichtje sturen dat ze een declaratie alleen willen uitkeren voor een preventieve cursus, hoor je gewoon niets meer en moet je er zelf achteraan om na te gaan wat er aan de hand is. Blijkt het inderdaad declarabel te zijn, maar ‘klopt de factuur niet’ die de dienstverlener gestuurd heeft. Dit is slechts een van de vele voorbeelden uit de afgelopen jaren, waaruit blijkt dat de reclame die ONVZ over zichzelf maakt als kwalitatief hoogwaardige verzekeraar die er voor zijn klanten is, ver af staat van de praktijk.

  Premie
  4
  Service
  1
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  5

 • FFrederik

  ONVZ is niet de goedkoopste maar voor ons wel de beste. Goede keuze mogelijk door middel van de goed uitgebalanceerde aanvullende zorgpakketten. Tevens vrije keuze in de zorgaanbieder. Declaraties die door de zorgaanbieder niet rechtstreeks worden ingediend bij de verzekeraar kunnen via een app worden en ingediend en worden doorgaans binnen 2 à 3 dagen uitbetaald. Niets anders dan lof over deze verzekeraar.

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • MMarjolein

  Al een hele tijd bij het ONVZ verzekerd. Alleen nog wat tandheelkundige declaraties ingediend en een keer een bril en podo zooltjes verder niets(afkloppen) Nota’s worden vlug terug betaald. Jammer dat het zo duur is geworden, dat is de reden waarom ik ga afhaken. Maar zie maar eens een betere te krijgen.

  Premie
  2
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • SSylvia

  Die is heel goed. Jammer dat je voor eerlijkheid niet beloond wordt.

  Premie
  6
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • DDe graaf

  Zeer goed

  Premie
  9
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • AA.L. van der Wijden

  Ik ben al ruim 35 jaar bij ONVZ verzekerd en vind het jammer dat daar geen premie korting tegenover staat, ik merk nergens aan dat ze blij met mij zijn als klant.
  De enige arts die ik bezoek is een chiropractor en die word helaas niet vergoed.

  Premie
  6
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  6

 • JJansen

  ONVZ moet je echt mee uitkijken. Ze hebben een echt oneerlijke manier van zakendoen.

  Premie
  1
  Service
  1
  Zorgkeuze
  1
  Dekking
  1

 • HH. Jongeneel

  Heel goede ervaring.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • MMarcel

  Vriendelijk en snel met beantwoorden vragen, ook per mail. En natuurlijk ook vwb de zorg. Met een uitgebreid pakket verzekerd van zeer veel specialismen. Al jaren tevreden. En ja, zorg is altijd en overal duur.

  Premie
  7
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • RR.Rila

  Premie wel aan de hoge kant, vooral met aanvullende verzekeringen , maar dan heb je ook wat.
  Perfecte service

  Premie
  4
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • MMargriet

  Goede verzekering, grote dekking, declaraties altijd op tijd uitbetaald, inderdaad aan de dure kant, klantenservice altijd vriendelijk, klantgericht, levert een goede service.

  Premie
  7
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • DDiana Douma

  Ik betaal 195 euro per maand heb en heb niet eens het duurste pakket, optifit en 12 behandelingen fisio.
  Ik ben begonnen 3 jaar geleden met 165euro per maand en ik vind het persoonlijk erg veel geld want mijn eigen risico is ook al 389.
  Verder denk ik dat ik weer bij een andere verzekeraar minder vergoed wordt.

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • GG. van Driel

  Keren snel uit en eigen risico kan gespreid betaald worden in een door jezelf te bepalen aantal termijnen.
  Extra kosten t.o.v. andere verzekering worden meer dan goed gemaakt.

  Premie
  5
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • BB.Abbey

  Basisverzekering is wat duurder en kosten zijn te hoog. Administratie is erg slordig en telefonisch bellen doet minimaal 10min. Teleurstellend.

  Premie
  6
  Service
  6
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  6

 • JJohan IJSEBRANDS

  Basisverzekering wel wat duurder dan bij derden Verzekeringsmij.

  Aanvullende verzekering Extra Fit wel wat karig . Prijs/prestatie verhouding.

  Service oké.

  Premie
  6
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  7

 • FF.bruinekool

  Goede ervaringen wel wat duurder maar geen problemen

  Premie
  5
  Service
  9
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  9

 • PPeter Zandbergen

  De dekking op de aanvullende verzekering Optifit wordt (weer) verlaagd, terwijl de premie stijgt. Met name de dekking voor alternatieve geneeswijzen is voor ons van groot belang, maar staat niet langer in verhouding tot de premie.

  Premie
  6
  Service
  7
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  6

 • WWout Willemse

  Wel duur maar geeft altijd thuis. Nooit problemen met declaraties

  Premie
  6
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • AAdriaan T

  Top verzekeraar!

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • JJ.Hiele

  Prima/ uitstekende verzekering al is de basisverzekering t.o.v. andere goede verzekeringen wat aan de hoge kant.

  Premie
  5
  Service
  9
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  9

 • SSteenderen

  Prima verzekering

  Premie
  9
  Service
  10
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  10

 • KKlaas bond

  Zou nog beter zijn als er voor aanvullend nog eentje met 20 behandelingen fysio zou zijn, voor de rest top!

  Premie
  6
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  8

 • JJ.H. Scholten

  Telefonisch goed bereikbaar.

  Premie
  4
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • CCor Schorel

  Normaliter uitsluitend lof over ONVZ behalve dat de verzekering geen door de arts voorgeschreven absorptiebroekjes vergoed tegen bloeden na prostaat operatie.

  Premie
  10
  Service
  6
  Zorgkeuze
  10

 • EEmile Daems

  Prima verzekering met echt vrije keuze
  De premie is gebaseerd op deze vrijheid en prima.

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  8

 • TThom Keizer

  Is en blijft de beste ziektekostenverzekeraar van Nederland!

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • EElize

  Geweldige verzekering. Veel ondersteuning bij vragen en betalen binnen een paar dagen uit.

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • HHans

  Goede zorgverzekering met 1 premie, geen gezeur met budget polis of tussen polis of dure polis, nee 1 polis waarmee je mag gaan en staan waar jezelf wilt.

  Premie
  7
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • TThom Keizer

  Top

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • PP.Rölkens

  Top verzekeraar door de jaren heen.
  Nooit problemen met vergoedingen.
  Ten tijden van mijn gezin zeer behulpzaam en attent bij problemen met de kinderen.

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • MMarieke

  Mijn zorgverzekeraar vergoed alles wat ik bij mijn ziekte nodig heb. Je moet je verzekeren na wat je niet kunt betalen en bij onvz kan dit prima.
  Ze hebbe geen lange wachttijden aan de telefoon en als mijn specialist zegt deze behandeling moet er gebeuren doen ze het ook al kost het 3 ton.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

  • MMila

   @Marieke,
   Vergoeden ze ook beugels als je die nodig hebt ?

  • RRoy – Zorgwijzer

   @Mila

   ONVZ heeft een aanvullende verzekering die dat vergoed, hoop hiermee uw vraag te hebben beantwoord.

 • SS. v.d. Boomgaard

  Een goede zorgverzekeraar en is ruimhartig wat vergoeding betreft.

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  9

 • AA. Withagen

  Bijna 10 jaar geleden voor een ernstige ziekte 5 weken in ziekenhuis gelegen en vervolgens nog 2 jaar nabehandeld, zonder problemen zijn de kosten (snel) vergoed. Slechts één keer een uitleg moeten geven, daarna geen (vervelende) vragen meer gekregen. Prima opgelost. Premie is misschien wat hoger, maar ik ben uitermate tevreden over de snelle afhandeling en de service. Vandaar dat ik nog steeds bij deze maatschappij ben gebleven.

  Premie
  7
  Service
  9
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  9

 • Ssilvia

  we zijn zeer tevreden, als we iets declareren dan wordt het snel in behandeling genomen en de uitkering is er vaak nog sneller dan het bericht dat er uitgekeerd gaat worden
  ze hebben ook uitgebreide dekking ook alternatief waar wij heel blij mee zijn

  Premie
  7
  Service
  9
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • JJules

  prima geregeld allemaal, snelle declaraties via app

  Premie
  6
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  8

 • AAdri

  Tandverzekering: een kroon vergoeden ze niet. Zo jammer.

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  6

 • FF weidema

  Heel goede verzekeraar, geen problemen en soepel

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10

 • Mmaaike

  een prima verzekerings organisatie als je met vragen zit krjg je altijd antwoord en een goed advies .nooit problemen. dus willen beslist niet veranderen van zorgverzekeraar

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9