Direct naar

Over ONVZ

ONVZ is een kleine Nederlandse zorgverzekeraar die bekend staat om een groot aanbod aanvullende- en tandartsverzekeringen met één van de hoogste dekkingen in Nederland. Uiteraard zit daar wel een prijskaartje aan vast.

Verder kun je jezelf abonneren op de digitale nieuwsbrief, krijg je vier keer per jaar het Lijf en Leden magazine en kun je de handige ONVZ app downloaden. Volgens ONVZ zijn hun klanten het meest tevreden over hun zorgverzekeraar en dit willen zij graag zo houden.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Natura (select) Combinatie
2024-€ 142,90-€ 151,20
2023-€ 130,90-€ 142,50
2022---€ 134,50
2021---€ 134,50
2020---€ 133,00
2019---€ 129,98
2018---€ 118,34
2017---€ 115.91
2016---€ 106,65
2015---€ 101,85
2014---€ 96,51
2013---€ 107,31
2012---€ 107,31
2011---€ 107,00

Wat vind je van ONVZ?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


466 reviews over ONVZ

 • AAb Veuger

  Zeer goede maatschappij, met de beste tandartsvoorzieningen!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • RRené Kortman

  Snelle betaler.

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  10
 • SSietze Veenstra

  Goede verzekering, niet duur.
  Ruime keuze in pakketten en aanvullende verzekeringen.
  Snelle afhandeling van declaraties.
  Vrije keuze van behandelaars en b.v. ziekenhuizen.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • DD Goddijn

  Prima verzekering niet de goed koopste maar wel een goede keuz
  Dick

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  8
 • LLex Schultz

  Heel snel met betalen van declaraties

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  8
 • Mmw. drs. J.Th.M. Ven,mans

  Als ik met vragen zit, dan krijg ik daar steeds een antwoord op; ze zijn ook redelijk snel bereikbaar, waardoor de wachttijd erg kort is.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  8
 • AAb Veuger

  in een woord uitstekend!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • SSylvia

  de basis is niet goedkoop en ook de aanvullende verzekering is erg duur.
  Je krijgt er wel wat voor terug. De service is goed.
  Overstappen naar een andere verzekering heeft geen zijn, voor de aanvullende verzekering wordt ik zeker geweigerd. Laat dan alles maar bij de ONVZ

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9
  Dekking
  10
 • GGerard

  Ben bij Menzis weggegaan in 2006, ONVZ was jarenlang goede verzekeraar maar de laatste jaren is de service stuk slechter geworden. Het is een dure verzekeraar die het geld niet waard is. Tandartsverzekering hebben ze zomaar in 2021 verlaagd naar 1250 euro. Ik overweeg over te stappen.

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  6

  Service
  1
  Dekking
  6
 • GG van Toor

  Snel bereikbaar Hogere rekening eenvoudig in termijnen te betalen

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Hhj.arts

  prima verzekering waardeert mijn vrije keuze

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
 • MMadelon

  De medewerker van onvz had veel verstand en hielp mij bij het kiezen van een goeie behandelaar en wat korte tips. Erg fijn

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  9
 • KKramer

  Al vele jaren tot grote tevredenheid bij ONVZ verzekerd elk jaar opnieuw doe ik een onderzoek om te kijken of ik zal overstappen ja dan nee. Tot nog toe geen reden gehad om over te stappen dus hoop nog lang en goed verzekerd te kunnen blijven

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • LLHVD

  Een waardelozere verzekering kun je je niet voorstellen. Ik krijg een vergoeding niet waar ik recht op heb, wat in mijn ONVZ dossier staat, en dat gaat nu al anderhalf jaar zo. IK dien plusminus vier keer per jaar de declaratie in en krijg hem in eerste instantie niet of slechts deels vergoed. Pas nadat ik erover gebeld heb en het voor de zoveelste keer heb uitgelegd, krijg ik alsnog het volledige bedrag. Het nieuwste advies is om de declaratie in te dienen via de app en apart een mail te sturen naar een afdeling van de ONVZ met verwijzing naar mijn dossier bij de ONVZ, waarin staat dat ik deze declaraties wél 100 procent vergoed krijg. Ik ben 73 jaar en word letterlijk ziek van de ONVZ.

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
 • GGeertS

  Waardeloze verzekering. Keurig volgens de instructie op de website van ONVZ een verzekering afgesloten voor mijn dochter die 18 werd, vanaf de eerste dag van de volgende maand. Nergens staat dat de tandarts zorg blijkbaar in de tussentijd vervalt, hierdoor ben ik opgezadeld met een rekening van 500 euro. Een klacht heeft ook niet geholpen. Als je twijfelt tussen ONVZ en een ander, ga dan voor de ander.

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
 • GG.J. Reitsma

  Prijzig.

 • WWarnaar

  Slecht te bereiken vandaag heel mijn telefoon accu leeg, doordat ik in de wacht gezet word. En gisteren ook Een normaal algemeen E.mail adres is ook niet te vinden.

 • MMarijn

  Na jaren tevreden te zijn met ONVZ, ben ik dit jaar toch weggegaan. ONVZ adverteert met ‘de Eersteklas Zorgverzekering’, waar lange tijd een kern van waarheid in heeft gezeten. De service was goed, de vergoedingen ruim en je wist waar je op kon rekenen. Je betaalde iets meer, maar je gaat niet naar ONVZ voor een budgetpolis.

  In de laatste paar jaren is de verzekering van ONVZ behoorlijk uitgekleed. In de aanvullende pakketten is de vergoeding niet zelden met tot wel de helft verminderd. In de meest extreme gevallen is een vergoeding van €4540 naar slechts €300 bijgesteld (farmaceutische zorg). Ook het motto ‘keuzevrijheid’ is aangetast bij de basisverzekering: voor GGZ en wijkverpleging moet je goed op de contracten letten. Daar waar sommige verzekeraars nog tot wel 80-90% vergoeden van NZa tarieven bij ongecontracteerde zorgverleners, lijkt ONVZ met 60-65% eerder op een budgetverzekeraar.

  Zo behoort ONVZ nu ook tot de middenklasse, maar wel met een fors prijskaartje. Slechts één verzekeraar hanteert hogere prijzen voor een combinatiepolis en enkele restitutieverzekeraars hebben zelfs lagere prijzen dan ONVZ. Waarom heeft ONVZ dan de zekerheid van restitutie laten varen? Bij een second opinion plots €1000 moeten bijleggen, maar na een paar weken wachten op een herbeoordeling wel het volledige bedrag vergoed krijgen. Dat is ONVZ: de tweedeklas zorgverzekering met eersteklas prijzen.

  Premie
  3

  Zorgkeuze
  6

  Service
  5
  Dekking
  4
 • MMaike

  Al jaren verzekerd bij ONVZ. Altijd hoogste eigen risico en aanvullend met Optifit. Ik leef heel gezond, eet gezond, rook en drink niet en sport 3 tot 4 keer in de week. Ik heb de afgelopen jaren zelden gebruik moeten maken van zorg en dus ook zelden iets ingediend. Afgelopen november heb ik tijdens het sporten een verkeerde beweging gemaakt, waardoor ik 5 keer naar de chiropracter moest gaan. Gelukkig is het inmiddels allemaal weer goed en moet ik nog 1 keer langs voor een laatste check-up. Hierop is mijn aanvraag om naar de Topfit aanvullende verzekering te gaan afgewezen! Ik had de afgelopen 6 maanden geen gebruik mogen maken van de verzekering en dan was het wel goedgekeurd. Ik ben afgewezen op een incorrecte, onvolledige en kortzichtige vraagstelling! Ze baseren hun oordeel op de 5 declaraties van de afgelopen 6 maanden en niet op het feit dat ik zelden iets heb ingediend de afgelopen jaren (max 8 op 5 jaar tijd). Ik wilde naar Topfit, die echt nog een pak duurder is, omdat ik me graag veilig voel in deze onzekere tijden. De manier waarop mijn verzekering met me omgaat, maakt me alleen maar onzekerder! Ik voel me heel slecht behandeld en totaal niet serieus genomen, terwijl ze blij en dankbaar moeten zijn met iemand die zo goed voor z’n gezondheid zorgt!

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7

  Service
  1
  Dekking
  1
 • AAnita

  Ik wilde me dit jaar anders verzekeren omdat de kinderen niet meer op mijn polis staan. ONVZ vind je meteen een risico als je af en toe gebruik maakt van BSR (Body Stress Release). Dan begrijp je er dus als verzekeraar niets van. Ik doe dit om mijn lijf in conditie te houden, preventief, om de reguliere zorg een hoop geld te besparen. Volgens mij is de beste wereld in gezondheidszorg nog altijd 1 waarbij regulier en alternatief hand in gaan, ze vullen elkaar perfect aan. Door af en toe BSR te gebruiken kom ik niet met reguliere zorg in aanraking.
  ONVZ wil zich liever scheel betalen aan reguliere zorg dan helpen zorg te voorkomen.
  Zeer, zeer slecht!!!

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • SSarina Mäenpää

  The service quality has gone down a lot during the past year or two. Get different information everytime I call there. Always a surprise what they pay back and first they say they pay XX amount but in the end they don´t pay it back. Now have been waiting on the phone somebody to pick up for 40 minutes and still counting. Chat is not working, impossible to get in touch with them.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  5

  Service
  1
  Dekking
  3
 • HHenk

  Helder, duidelijk overzicht vergoedingen, duidelijk met overzicht betalingen.
  Zeer vriendelijke medewerkers met kennis .voor mij een top verzekering zonder poespas.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  10
 • MMarcous

  bij de Onvz krijg je een extra arts er “gratis”bij, nl de medisch adviseur. Deze beoordeelt of een behandeling/operatie nuttig is. Vanwege mijn leeftijd(66) kwam ik niet in aanmerking voor een orthopedische operatie. Hij/Zij vond dat dit op mijn leeftijd niet relevant genoeg. Het zou aangetoond zijn dat ik waarschijnlijk na twee of drie jaar vrijwel even veel pijn zou hebben als iemand die niet geopereerd wordt. En dan is het voor de ONVZ weggegooid geld. Veel orthopeden zijn het hier niet mee eens en verwachten dat ik juist wel baat zou hebben bij een operatie, maar de medisch adviseur weet het beter. En de kosten worden niet vergoed. Wij gaan dit jaar overstappen.

  Premie
  3

  Zorgkeuze
  2

  Service
  3
  Dekking
  3
 • HHetty Vennink

  Uitgebreid aanvullende verzekering
  Zeer snel uitbetaling van declaratie.
  Denken mee en altijd vriendelijk.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • MMarian

  Geprobeerd over te stappen naar ONVZ ivm de ruime fysiotherapie vergoeding, die ik nodig heb vanwege artroseklachten. Bereid om daarvoor een forse premie per maand te betalen. Gezondheidsvragen naar waarheid beantwoord en…..NIET geaccepteerd voor de aanvullende verzekering vanwege mijn artrose. Eerlijkheid wordt dus niet beloond.

  • Jjalal

   @Marian

   Op zich niet heel gek want bij ONVZ staat heel duidelijk dat je je verzekert voor iets wat KAN gebeuren. Als jij er al per definitie gebruik van maakt is het niet meer verzekeren maar gebruik maken ervan. Het is juist door dit beleid dat de kosten niet door het dak gaan bij ONVZ en het nog enigszins schappelijk is

 • BBen

  Geen gezeur, altijd geholpen en als er iets is wordt het opgelost

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Aa.lems

  ONVZ is een zeer betrouwbare verzekeraar. Afwikkeling van declaraties is meer dan
  perfect. Ze zijn bepaald niet de goedkoopste.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • DD Goddijn

  Prima verzekering wat ik gevraagd heb leveren ze

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  6
 • DD Goddijn

  Prima verzekering wat ik gevraagd heb leveren xe

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  6
 • MMarcel Fraters

  Dit is denk wel de beste zorgverzekering die er is, zeer goede service die veel verder gaat dan de rekening betalen.
  Heb door ziekte meer dan gemiddeld gebruik moeten maken van de verzekering en ben al die tijd met goede adviezen en hulp waar nodig geholpen.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Mmc rossen

  een belangrijke beslissing dit jaar: door corona stijgen de kosten voor de verzekeraar maar de kosten voor de gewone zorg dalen dus dit jaar geen premieverhoging. dat zie ik bij de andere zorgverzekeraars niet terug en die zouden toch dezelfde redenen moeten hebben om de premieverhoging wel of niet door te voeren.
  Verder hebben ze een erg goede regeling voor terugbetaling van gemaakte kosten, ze betalen een declaratie meestal binnen vijf dagen terug

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • MMaria

  Ben recentelijk overgestapt en heb een hele positieve ervaring .Medewerkers aan de telefoon erg vriendelijk en geod gehholpen.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • YY

  Ik betaal 249.99 per maand voor mijn zorgverzekering en aanvullend+ kinderen. Ik krijg NIKS vergoed bij Onvz. Sterker nog: ze nemen de telefoon pas op als je ong 15 min. in de wachtrij hebt gestaan!

  Onvz adverteert met ruime vergoedingen maar er is niks ruims aan! Vreselijke verzekeraar!

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • Yyouss

  Tot nu toe geen klachten en altijd goed geholpen bij vragen door hun Service Center.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • NNel Roodenburg

  Premie is hoog maar het is geweldig wat je ervoor krijgt en hoe goed en snel de service is!

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • GGer

  Ik ben al jaren een tevreden klant. Niet de goedkoopste maar de vergoedingen zijn ruimer dan bij andere maatschappijen. Omdat mijn werkgever de helft van mijn premie betaalt blijf ik in ieder geval tot mijn pensioen daar zitten.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AA. van der Meer

  Goede service en vergoedingen. Bereikbaarheid en telefonische uitleg uitstekend.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  8
 • ZZlata

  Slechte ervaring dit jaar met ONVZ, ga maar terug naar Dito

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • LLp

  Onvz wil geen toestemming geven voor de ingreep aan het hart van onze dochter om haar aangeboren hartafwijking te verhelpen. De ingreep dreigt daarom niet door te gaan. In het ziekenhuis hebben ze dit nog nooit meegemaakt.

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
 • MMarie

  uitstekende service en dienstverlening. ik hoef niet na te denken over zorgkeuze, dat zit goed bij onvz

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • YYanik

  Was ooit een goede verzekeraar maar laatste jaar is de klantenservice er zo erg op achteruit gegaan, ook is het uitbetalen van buitenlandse declaraties haast onmogelijk bij ze…

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  2
  Dekking
  5
 • Ddick van valkenburg

  Ik ben aan geen ziekenhuis of andere hulpverlener gebonden. alle vergoedingen prima evenals de adviezen.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Jjan veerman

  goede ervaring mee alles gaat zoals afgesproken

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  9
 • AAb Veuger

  uitstekend!

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • EElly Velkers

  Super goed geregeld bij ONVZ. Aanvullend pakket niet goedkoop voor mij als oudere alleenstaande met alleen AOW. Maar de service is groots.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  9
 • GGerard

  Zeer goed ben al 56 jaar bij ONVZ

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • WWim de Jong

  Ik heb de meest uitgebreide dekking en ja dat kost me wel wat, maar gelet op het feit, dat ik al de jaren, dat ik bij ONVZ verzekerd nooit ook maar enige beperking of lastige vragen m.b.t. te vergoeden kosten ben tegen gekomen. Ook vragen worden snel en afdoende afgewikkeld. Oftewel ik ben erg tevreden.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Cc. angenent

  reeds meer dan 40 jaar client, dat zegt wel wat, niet de goedkoopste wel heel goed

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  10
 • AAbdel

  Prima zorgverzekering met vrije keuze en als je er niet uitkomt hulp van de Zorgconsulent. Enige nadeel is wel de prijs, het is vrij prijzig. Bijkomend voordeel is dat de Wereldfit pakket (beperkte reisverzekering) ook bij Oranje reisadvies landen uitkeert.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  9
 • SSandra Celik

  Onze zoon heeft november 2020 een ongeluk gehad en daarbij zijn kaak op 4 plaatsen gebroken en 12 tanden en kiezen zwaar beschadigd.Hij werd 22 december 18 jaar maar doordat hij eerst zware operatienoest ondergaan en omdat het gebit met schroeven op elkaar zaten kon herstel van gebit pas februari jongstleden gestart worden.Onze tandarts heeft begin december 2020 machtiging ingediend bij ONVZ maar hier gaan ze niet mee akkoord omdat zijn voortanden nog intact zijn en tussen kleine letters staat dat je dan niets vergoed krijgt, wat een ongelofelijk slap verhaal.Raad ouders met kinderen deze verzekering NIET aan.

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  2

  Service
  1
  Dekking
  2

Kan het goedkoper?