285 beoordelingen


030 639 62 22


Bereken je premie

ONVZ

Premie
7,2

Service
8,4

Zorgkeuze
8,8

Vergoeding
8,3

Direct naar

Over ONVZ

ONVZ is een kleine Nederlandse zorgverzekeraar die bekend staat om een groot aanbod aanvullende- en tandartsverzekeringen met één van de hoogste dekkingen in Nederland. Uiteraard zit daar wel een prijskaartje aan vast.

Verder kun je jezelf abonneren op de digitale nieuwsbrief, krijg je vier keer per jaar het Lijf en Leden magazine en kun je de handige ONVZ app downloaden. Volgens ONVZ zijn hun klanten het meest tevreden over hun zorgverzekeraar en dit willen zij graag zo houden.

Zorgpremie

JaarRestitutieNaturaBudgetMix
2020€ 133,00---
2019€ 129,98---
2018€ 118,34---
2017€ 115.91---
2016€ 106,65---
2015€ 101,85---
2014€ 96,51---
2013€ 107,31---
2012€ 107,31---
2011€ 107,00---

Wat vind je van ONVZ?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend

285 reviews over ONVZ

 • GGuido

  Snelle uitbetaling nota’s, online nota’s indienen. Via App op telefoon nota’s indienen dmv foto sturen. Als je belt krijg je iemand die er verstand van heeft en goed uitleg kan geven.

  Premie
  5.5
  Service
  9
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  7.5

 • Jjorg

  we hebben bewust voor onvz benfit gekozen omdat dit nog de enige maatschappij is die osteopathie fatsoenlijk vergoed.
  ook het declareren van kosten verloopt super makkelijk, gewoon een foto maken met je gsm en via de app versturen. twee werkdagen later staat het al weer op je rekening. premie si iets duurder als een andere, maar de vergoedingen beter.

  Premie
  6.5
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  8

 • FFrederik Elzer

  Ik ben zeer tevreden over mijn zorgverzekering bij de ONVZ. Reden waarvoor ik voor de ONVZ gekozen heb is dat ik volledige keuzevrijheid heb in welk zorgverlener ik wens in te schakelen. Goede keuze uit extra aanvullende verzekeringen. Zeer snelle verwerking van declaraties als de rekening niet rechtstreeks naar de verzekeraar gaat. Zeer goede bereikbaarheid. Komen afspraken exact na. Niet de goedkoopste, maar ook zeker niet de duurste.
  Al met al voor mij geen reden om over te stappen naar een andere verzekeraar.

  Premie
  8
  Service
  9
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • AAdriaan Barkey Wolf

  Met mijn zorgverzekering heb ik nooit gezeur over declaraties. Als ik een declaratie indie dan wordt dit heel snel afgehandeld. Ook is het prepaid eigen risico tegoed dat ik heb elk jaar weer hoger! Ik zou niet snel een andere kiezen.

  Premie
  7
  Service
  10
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  8

 • TTonny van Lies

  Super zorgverzekaar

  Premie
  9
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  9

 • AAngelique Lammers

  Ik heb voor onvz gekozen omdat ONVZ medicijnen vergoed welke bij andere zorgverzekeraars uitgesloten zijn.
  De service is uitstekend, je word dmv een eigen zorg consulent geholpen bij eventuele vragen.
  Wat ik belangrijk vind is dat ik snel en goed geïnformeerd word indien nodig en hier ben ik tot op heden nog nooit in teleurgesteld.
  Wat ook prettig werkt is het declareren van rekeningen dmv ONVZ hun handige app!!! Hierdoor kan je binnen een minuut je rekening al verstuurd kunt hebben, binnen enkele dagen is het bedrag weer netjes op je rekening bijgeschreven!

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  6.5

 • MMarc Bouvier

  Dat ONVZ (een van de kleinere verzekeraars) al jarenlang uitgekozen is tot de beste zorgverzekeraar met een 8,4 zegt genoeg en kan dat als klant ook echt bevestigen. Verzekerden hebben namelijk nog de vrijheid om zelf hun arts en ziekenhuis te mogen kiezen! Iets wat de afgelopen jaren bij anderen alleen maar beperkter is geworden.

  Er zijn in Nederland grofweg twee typen zorgverzekeringen: naturaverzekeringen en restitutieverzekeringen. Naturaverzekeraars kopen zorg selectief in. Als gevolg van een recent politiek voornemen zouden naturaverzekeraars behandelingen alleen volledig hoeven te vergoeden als verzekerden naar een zorgverlener gaan met wie de verzekeraar een contract heeft. Restitutieverzekeraars zoals ONVZ laten verzekerden vrij om te bepalen waar en door wie ze zich laten behandelen.

  Het feit dat de aanvullende pakketten zeer toegankelijk zijn als instap, maar er ook versies tot het meest luxe wat maar mogelijk is binnen de zorg, geeft aan dat ONVZ voor iedereen wat heeft, voor elk budget. En overzichtelijk gepresenteerd.

  Declaratieafwikkeling gaat super snel en ik heb er in de meeste gevallen niet eens een omkijken naar.

  Premie
  7.5
  Service
  10
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  7

 • HHuub Geimer

  ONVZ is een super goede zorgverzekeraar op het gebied van keuze, dekking, service en aanvullend, maar daar staat wel een prijs tegenover. ONVZ is wat duurder als andere verzekeraars maar daar staat tegenover dat je nooit hoef te bellen voor uitkering of andere zaken, zeker mensen die nogal eens wat hebben zullen hier het voordeel van inzien. En als je eens moet bellen dan staat men je vriendelijk te woord, denken met je mee en verplaatsen zich in uw situatie. Ook online is ONVZ zeer bij de tijd, werkelijk alles is online in te zien en te regelen, van overzichten tot indienen van declaraties tot wijzigingen doorgeven. Alles is overzichtelijk en duidelijk. Gewoon inloggen met je DigiD of een eigen gemaakt account.

  Premie
  4
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  4

 • NNicolaas Bliek

  ONVZ is wat ons betreft de beste zorgverzekeraar.
  Een zeer gunstige prijs/ kwaliteits verhouding
  Consumentenbond versterkt onze eigen persoonlijke ervaring
  met de volgende beoordeling
  Polisvoorwaarden) 8,3 Dienstverlening 8,1
  Kortom wij , mijn vrouw en ik zijn buitengewoon tevreden
  en hopen nog jaren van deze verzekeraar gebruik te mogen maken.

  Premie
  10
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9.5

 • EEline Swinkels

  Ik vind het fijn, de manier waarop de communicatie gebeurd en alle dingen in verzekring worden gebracht. Het is alleen af en toe vervelend dat jullie niet goed of gelijk bereikbaar zijn.

  Premie
  7
  Service
  6
  Zorgkeuze
  8.5
  Dekking
  8

 • EE. Zwartkruis

  ONVZ is een kleine zorgverzekeraar en behoort niet tot de Big Four. Dat was voor mij al een rede om voor ONVZ te kiezen. Laat hun relatieve onbekendheid je niet tegenhouden.

  Bij ONVZ hebben ze een vrij hoge startpremie, echter ben ik van mening dat de aanvullende pakketten zeer goed geprijsd zijn. Bovendien krijg je vrijwel nergens een ruimere vergoeding als bij ONVZ. Ik heb zelf een zeer ruim pakket nodig en ONVZ biedt mij precies wat ik nodig hebt

  Ik betaal iets meer dan 150 euro in de maand, maar ik heb nog nooit de tandarts, fysiotherapeut of homepaat uit eigen zak hoeven betalen. Dat is fantastisch. In dat opzicht is ONVZ vooral geschikt voor mensen die meer dan alleen basiszorg nodig hebben.

  Ook over de service heb ik niets te klagen, klantenservice is duidelijk en staat je altijd goed te woord. Ook declareren verloopt zoals het hoort.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • FFleur Rubingh

  Erg tevreden, makkelijk online declaraties indienen en alles online duidelijk op een rijtje. Ook inloggen met DigiD wat het extra makkelijk maakt

  Premie
  7
  Service
  7
  Zorgkeuze
  7.5

 • DDanny L

  Keuzevrijheid is voor mij het belangrijkste. In geval van een ernstige ziekte wil ik voor de beste behandeling kunnen kiezen. De ONVZ is de enige verzekering waar ik het gevoel heb dat ze dit precies ook zo zien. En als je de voorwaarden van de aanvullende verzekeringen met anderen vergelijkt dan zie je dat ze in de details nét iets meer bieden. Ze hebben niet alleen over de kosten nagedacht maar ook over de vraag: “Heeft de klant daar echt iets aan?” Helaas zijn de voorwaarden in de loop van de jaren ook versoberd, maar voorlopig zie ik geen alternatief.

  Premie
  7.5
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  9.5

 • RRene

  Iets te duur, jammer dat je de aanvullende pakketten voor de kinderen 9 & 13
  ( topfit ) wel moet betalen, pakketten daaronder niet, maar omdat ik chronisch ziek bent en niet weet of de kinderen hetzelfde GEN dragen wat ik heb, houd ik voor hun ook het topfit pakket aan, want als we ze een verzekering hieronder verzekeren, en ze gaan iets mankeren, dan mogen ze niet zonder medische keuring naar de topfit aanvullende verzekering.
  Verder gaat alles goed, contact, rekeningen indien per smart telefoon, binnen ca. 5-7 werkdagen je geld terug, top !

  Premie
  4
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • HH J Harten

  Een prima verzekering. Heb al vanaf het begin een aanvullende verzekering. Hoop niet dat de premie voor ouderen verhoogd wordt

  Premie
  9.5
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  9.5

 • Jjoke de groot

  Krijg meteen een aardig hulpvaardig iemand aan de telefoon.
  Ingestuurde rekeningen worden heel snel betaald.
  Ik kan naar mijn alternatieve genezers.

  Premie
  3
  Service
  9
  Zorgkeuze
  5
  Dekking
  5

 • Aarno

  Wij zijn een gezin van 4 met kids tussen de 8 en 11 jaar.
  Prijs kwaliteit verhouding is goed en dan vooral op de vergoedingen en mogelijkheden.
  Zou op dit moment iedereen ONVZ kunnen aanevelen.

  Premie
  8
  Service
  9
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  9

 • TTheo Knoope

  Hoewel ONVZ niet de goedkoopste zorgverzekering biedt, bieden ze wel de meeste vrijheid in het kiezen van de zorgverlener. Waar andere verzekeraars vooral op de kosten letten en niet op kwaliteit, geeft ONVZ de vrijheid om zelf de beste of meest vertrouwde zorgverlener uit te kiezen. Sommige verzekeraars sluiten contracten met zorgverleners en kiezen daarbij uitsluitend de goedkoopste oplossing in plaats van te letten op kwaliteit en klanvriendelijkheid.

  Premie
  5.5
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  10

 • TTim Alkemade

  Ik zit al jaren bij onvz en heb er nooit grote problemen mee gehad. Toen ik een paar jaar geleden mijn arm brak, was ik tevreden over ONVZ, alleen was de service maar matig. Over het algemeen vind ik het een erg goede zorgverzekeraar.
  Groetjes Tim

  Premie
  5.5
  Service
  5
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  8

 • GG.Katuin

  ONVZ de zorgverzekeraar,helpt je weer snel uit bed.
  Vrije keuze op elk gebied,dat is wat ONVZ je biedt
  Zorg waar ook nodig,ONVZ staat voor je klaar,al 80 jaar.
  zelfs overal ter wereld,wordt je met ONVZ pas geholpen.

  Premie
  9
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • SSuzanne de Jong

  ONVZ is zeker niet de goedkoopste verzekering, maar wel met de meest uitgebreide dekking en een uitstekende service.

  Met ons gezin zijn we inmiddels al bijna 10 jaar bij ONVZ en ook een vergeten bonnetje van 2 jaar geleden, wordt zonder problemen gewoon nog uitgekeerd.

  Uitkeringen worden naar keuze aan ons of direct aan de apotheek of andere waar we kosten hebben gemaakt uitgekeerd.

  Kortom, wij worden er blij van!

  Premie
  6.5
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  10

 • SSem Aefst

  De dekking is erg goed, de prijs ligt wel hoog dus deze verzekeraar is met name aan te raden als je wat aanvullende dingen gebruikt. ONVZ betaald de dingen uit de aanvullende verzekeringen niet direct. Je moet ze dus zelf voorschieten en dan de bon declareren. Het uitbetalen van declaraties gaat wel erg snel. Wat verder fijn is is dat de premie het afgelopen jaar niet omhoog is gegaan. Ik zit hier voorlopig goed!

  Premie
  7.5
  Service
  9
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  6

 • LLex vd Hengel

  Handig bij ONVZ is dat je online je nota’s kunt indienen.
  Verder is de service uitstekend, prima informatievoorziening via Mijnonvz.nl, uitstekende wachtlijstbemiddeling, heldere nota’s, en een goed bereikbare klantenservice. ONVZ behoort op dit vlak al vele jaren tot de beste verzekeraars in Nederland.
  Voor mij telt zwaar dat ONVZ een naturaverzekeraar is: ik kan zelf mijn zorgverlener kiezen en wordt daarin niet beperkt door ONVZ. Dat kan bij verzekeraars die alleen restitutiepolissen aanbieden anders zijn.
  Er is ruime keuze uit aanvullende verzekeringen, waarvan de meest uitgebreide een dekkingsniveau heeft ik nog bij geen enkele andere verzekeraar ben tegengekomen.
  Daar staat tegenover dat ONVZ niet de allergoedkoopste is (maar ook zeker niet de duurste). Persoonlijk betaal ik liever een paar euro extra voor mijn zorgverzekering als ik daarmee weet dat het gewoon goed geregeld is.

  Premie
  6
  Service
  9
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  9.5

 • JJ.Peeper

  ONVZ is een zeer prettige zorgverzekeringsmaatschappij. Zeer correcte en overzichtelijke betalingsafhandeling. Vriendelijke en doeltreffende communicatie. Zorgconsultants geven desgewenst goede adviezen. ik ben heel tevreden.

  Premie
  7.5
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  10

 • TTonny van Lies

  Super goede zorgverzekeraar

  Premie
  8.5
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • LLizzy

  Wat ik voor de prijs krijg is het meer dan waard. Ik heb nog met geen andere zorgverzekeraar zo een goede ervaring gehad als met de ONVZ. Ik kan echt niet meer zeggen dan dat het allemaal pikobello in orde is.

  Premie
  9.5
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  9.5

 • Eelisabeth

  Ik ben super blij met onvz. Ik heb in india in het ziekenhuis gelegen. Onvz heeft er voor gezorgd dat ik daar goed terecht gekomen ben. Ze belde elke dag om te kijken hoe alles was. Ook als ik iets nodig had kon ik ze makkelijk bereiken en was het snel geregeld. TOPPIE!!!! De mensen zijn zeer persoonlijk en leven met je mee. Ze hebben mijn verblijf zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Ook de terug reis naar nederland was perfect voor elkaar. Echt door deze ervaring met ONVZ wil ik geen andere meer. Wat een service om trots op te zijn.

  Premie
  9.5
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  9.5

 • Aandre

  we hebben indertijd deze verzekering genomen omdat we een uitgebreid pakket wilde hebben en toch een redelijke prijs en een snelle afhandeling van de rekeningen.
  Ik moet zeggen dat onvz daar ons niet in heeft teleurgesteld.
  Het enige wat in de loop der jaren minder is geworden, zijn de bedragen paar jaar voor de brillenglazen, want wanneer je varifocus-glazen nodig hebt kost dit toch de nodige duiten, maar als je slim bent kom je toch mee uit.
  Want als bij de opticiens hoort wat men toch maar vergoed krijgt zitten we zo slecht niet.
  Verder hechten wij eraan om zoveel mogelijk vrije keuze te hebben in behandelaar en ziekenhuis en ook daarin wordt ons geen strobreed in de weg gelegd.
  Wanneer je wat blijvend mankeert is overstappen wel mogelijk maar tegen welke kosten, dus zijn we al jaren bij dezelfde verzekeraar gebleven en we hebben daar geen spijt van.

  mvg andre

  Premie
  4.5
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  3.5