121 beoordelingen


030 639 62 62


Kan het goedkoper?

PNOzorg

Premie
7,1

Service
8,0

Zorgkeuze
8,8

Vergoeding
8,3

Direct naar

Over PNOzorg

PNOzorg is een kleine Nederlandse zorgverzekeraar met vrije zorgkeuze, een goede service en uitgebreide dekkingen. Risicodrager is ONVZ. Hoewel de verzekeraar ooit in het leven is geroepen voor ondernemers en werknemers binnen de media en de creatieve sector, kan iedereen zich aanmelden voor hun zorgverzekeringen. Volgens klantbeoordelingen op ZorgWijzer.nl heeft PNOzorg een uitstekende klantenservice en worden de declaraties binnen een aantal dagen uitbetaald.

PNOzorg biedt een optimale keuzevrijheid in zorgverleners en je mag zelf het merk van je medicijnen bepalen. Zodra je een declaratie hebt ingestuurd, per post, online of digitaal via de speciale app, ontvang je een ontvangstbevestiging voor je eigen administratie.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Mix
2021---€ 134,50
2020---€ 133,00
2019---€ 129,98
2018---€ 112,24
2017---€ 109,94
2016---€ 101,15
2015---€ 96,60
2014---€ 91,54
2013---€ 100,74
2012---€ 109,50
2011---€ 107,00

Wat vind je van PNOzorg?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend

121 reviews over PNOzorg

 • ZZ. Gurel

  Zit nu al 2 jaar bij PNO zorgverzekeraar. Ideaal voor mijn kind met een beugel, die wordt nl. 100% vergoed. Ook mag je het medicijn van je eigen merk gebruiken, doen ze niet moeilijk over, dat je het goedkopere merk moet nemen.
  Bovendien mag je per persoon, tot € 300,- aan medicijnen declareren, die niet meer in het basispakket zitten maar wel door je arts is voorgeschreven.
  Voor ons de ideale zorgverzekeraar. Alleen wel jammer dat je maar 1 keer tot € 1000-,- aan behandeling met laser of andere ontharingsmethodes mag besteden. Want als je dat eenmaal verbruikt hebt en je hebt nog behandelingen nodig, krijg je het niet meer vergoed.

  Premie
  7.5
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  9.5

  • Mm kara

   pno basis verzekering vergoed beugel van kinderen??

 • AAngelique

  Ik heb al verschillende zorgverzekeringen gehad (zal geen namen noemen)
  Maar geen van deze kan tippen aan PNOzorg!!!
  Prijs is als je het vergelijk met de rest goed, je wil natuurlijk altijd goedkoper!
  Declareren gaat super makkelijk en het wordt met hooguit drie dagen al uitbetaald.
  Er word ook veel vergoed, hogere bedragen dan de meeste zorgverzekeringen.
  Ben zeer tevreden over PNOzorg en zal ze ook aan iedereen aanbevelen!!

  Premie
  8.5
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  9.5

 • PP.A. Goossens

  Met de app is het erg gemakkelijk om declaraties snel in te dienen.
  Deze worden in het algemeen dan ook snel uitbetaald.
  De premie is wat aan de hoge kant, mn de extra dekkingen, maar dat is een bewsute keuze. Je krijgt er wel aardig wat voor terug.
  Ook de telefonische hulp is altijd vriendelijk en vlot en erg meedenkend.
  Voor mensen die vooraf denken wat extra’s nodig te hebben en daar ook een wat hogere premie voor overhebben zeker een aanrader. (En bekijk het andersom, je kan nu gerust naar bijv. de fysio, zonder na 9 behandelingen te moeten stoppen omdat je anders droog brood moet eten.)

  Premie
  6
  Service
  8.5
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  9

  • Rrene cariere

   Ik moet nu al 2 jaar bij PNO stoppen na 9 behandelingen. Zonder goede opgaaf van reden.
   wat je beweert, klopt niet.
   Connecties met de ledenraad?
   Ook veel andere reacties zijn extreem positief,
   terwijl de kwaliteit enorm is gekelderd.
   Hier is een PR-actie aan de gang.
   Zou niet moeten mogen.
   PNO heeft u ooit geaccepteerd maar is nu
   klantonvriendelijk bezig
   Voor u beleg, voor ons wel droog brood.

 • SSylvia

  Zeer klantgericht, zeer goed bereikbaar telefonisch en zeer deskundig advies! Een verademing tov mijn eerdere zorgverzekeraar.

  Premie
  8.5
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • MMarjolein

  Ben heel tevreden over PNO. Ik betaal voor hetzelfde pakket van vorig jaar zelfs een paar euro minden 🙂
  Ze betalen super snel. Altijd vriendelijk aan de telefoon. Doen aan 100% alternatief. Heel erg fijn. En wat ik erg fijn vind is dat je modules uit kan zetten. Dat drukt de prijs weer.

  Premie
  9
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • TTruus

  Zeer tevreden! Handige App om je declaraties in te dienen en binnen no time heb je het op de rekening staan. Het vrij te besteden bedrag voor de tandarts is ook een dikke vette plus. Geen gezeur met 25% zelf betalen of kijken welke code er nou wel of niet vergoed wordt.
  Daarnaast is de vrije keuze van behandelaar ook erg prettig.

  Premie
  7.5
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • PPetra M.

  Echt een top verzekering, niets op aan te merken. Goedkope premie en prima aanvullende mogelijkheden..

  Premie
  9
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  8

 • SSJansson

  Prima verzekeraar, duidelijke voorwaarden.
  Afgelopen jaren regelmatig overgestapt, echter heeft PNO mij weten te binden.
  Een ruime vergoeding voor een redelijke prijs!

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • SSigrid Jorissen

  Ik ben zeer tevreden met PNO. Ik krijg netjes de overzichten van het nog openstaande eigen risico opgestuurd. Wat ik ook heel goed vind is dat zij de psychische zorg voor je kind nog in het basispakket hebben. Dit zou eigenlijk verplicht moeten zijn voor elke verzekeraar. Niemand heeft gevraagd om een kind met een psychische stoornis.

  Premie
  5
  Service
  7
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  7.5

  • TTruus

   De basisverzekering is voor iedere maatschappij hetzelfde. Dus ook andere verzekeringsmaatschappijen moeten dit dan in de basis hebben zitten

 • MMarille de Zeeuw

  PNOzorg is in één woord goed. De prijs kwaliteit verhouding is prima, ik heb 100% vrije zorgkeuze daar moet je wat meer voor betalen maar dat is het mij wel waard. Waar je wel goed op moet letten is dat als je iets wil declareren bijvoorbeeld voor je kinderen dat zijn naam op het factuur staat. Anders vergoeden ze de kosten niet. Mijn zoon had nieuwe contact lenzen nodig en deze had ik op mijn naam besteld. Daarom stond zijn naam niet op de factuur en werd vervolgens de factuur niet betaald. Nadat ik had uitgelegd wat er was gebeurt heeft PNO als nog netjes de factuur betaalt en ben ik een wijze les rijker. Ik ben dus uitermate te spreken over de service en afhandelingswijze van PNOzorg en kan ik iedereen PNO van harte aanbevelen.

  Premie
  9.5
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  9

 • RRene

  De premie behoort van Pnozorg misschien niet tot de goedkoopste van de markt, maar dankzij een collectieve korting zit ik toch redelijk laag in de prijs. Ben overigens erg benieuwd wat de premie in 2014 gaat worden, Wanneer wordt dit bekend gemaakt?

  Verder heb ik over de service echt niets te klagen. Ze zijn erg bereidwillig om je te helpen en de klantenservice is goed te bereiken.

  De keuze van zorg is voor mij belangrijk en bij Pnozorg ben je hier volledig vrij in, vandaar ook 5 sterretjes.

  Aanvullende pakketten zijn erg duidelijk geformuleerd. Al zou ik liever zien dat je de vergoedingen zelf kan kiezen, want nu zit er ook brillen en lenzen in terwijl ik dit helemaal niet nodig heb, maar voor de rest echt top verzekeraar!

  Premie
  8.5
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  8.5

 • CCato Papousek

  PVOzorg is een goede zorgzekeraar, in het algemeen. Ze hebben goede service, en we hebben maar 1x een probleem gehad. Toen konden we meteen bellen en de service was goed, de mensen vriendelijk en geduldig, en ze losten ons probleem meteen op:)

  Premie
  9
  Service
  10
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  10

 • RRuud

  Ik betaal maandelijks 170 euro aan premie dat is aan de prijzige kant. Daar tegenover staat wel dat ik tot nu toe als vergoed heb gekregen en dat ik nog geen enkele tandarts Nota zelf heb hoeven betalen. Denk dat ik volgend jaar me zelf wel wat minder extra ga verzekeren maar ik blijf zeker bij PNOzorg.

  Premie
  2
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  7.5

 • DDA Dekker

  Ik ben vooral heel erg tevreden over de snelle uitbetaling. Het bedrag wordt binnen enkele dagen al op de rekening van de behandelaar gestort en ik krijg hier per email bericht over. Ook het declareren gaat super gemakkelijk met DigiD en als ik een persoonlijke vraag heb, bijvoorbeeld over vergoedingen, krijg ik ook persoonlijk antwoord en niet een algemeen antwoord waarmee ik vervolgens even goed nog van alles zelf moet uitzoeken. Ik weet alleen niet of ik volgend jaar bij hun blijf maar dat heeft met de vergoeding van alternatieve zorg te maken; daar maak ik zelf nogal veel gebruik van. Verder ben ik echt heel erg tevreden over PNO Zorg!

  Premie
  6
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  9.5

 • Ssander Dorgelo

  Ik ben zeer te spreken over Pno Zorg. Eerder ervaringen met IZZ en Promovendum.
  Promovendum vind ik klantvriendelijk. We werden geaccepteerd eind januari voor een aanvullend pakket.terwijl we de basisverzekering bij Promovendum hebben. De prijs voor dat pakket is gunstig, met goede dekking. Orthodontie volledig vergoed.
  Verder valt op dat het indienen van nota’s handig gaat met een app op je mobiel. Foto maken en opsturen en het wordt geregeld. De wijze van communiceren komtvplezierig over. Beter dan bij Izz en promovendum. Ik ga volgend jaar ook mijn basisverzekering onderbrengem bij Pno zorg, zelfs als het iets duurder wordt. Hoewel de premies van pno scherp zijn,ook voor de basisverzekering.

  Premie
  10
  Service
  9.5
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • RRene Kuijper

  Ik vind PNO een goede zorgvezekeraar, ze doen wat ze zeggen en staan altijd klaar als er iets is of als je een vraag hebt over de zorg.

  Premie
  6
  Service
  9
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  9

 • Ll dekens

  Op aanraden van de tandarts ben ik voor 2013 overgestapt naar PNO. Beste beslissing in tijden! Ik ben beter verzekerd dan voorheen(zat bij Menzis) ik betaal minder en de aanvullende verzekering voor tandarts kosten(die de doorslag gaf bij mijn keuze) overtreft mijn verwachting. Krom: zeer tevreden en voor 2014 moet een ander wel heel goed uit de vergelijking komen wil ik overstappen. Geen praatjes over zogenaamde voordelen waar je toch geen gebruik van maakt(had bij Menzis van dat soort dingen: gratis naar het zwembad maar niet in de buurt) pure verzekering die doet wat ze beloven, mij beschermen tegen torenhoge medische kosten waar ik niet om heb gevraagd.

  Premie
  5.5
  Service
  7.5
  Zorgkeuze
  7.5
  Dekking
  10