106 beoordelingen


078 648 13 00


Bereken je premie

Promovendum

Premie
7,8

Service
7,7

Zorgkeuze
8,0

Vergoeding
7,4

Direct naar

Over Promovendum

Promovendum biedt een basisverzekering met ruime keuze uit zorgaanbieders en ziekenhuizen. Promovendum heeft drie punten waar ze trots op zijn: (1) een lage zorgpremie, (2) een complete dekking voor orthodontie bij een aanvullende verzekering en (3) online gemak: alles wordt online geregeld.

Promovendum profileert zich als goedkope zorgverzekeraar. Iedereen, hoog- of laagopgeleid, jong of oud, ziek of gezond kan gebruik maken van de basisverzekering van Promovendum. Er geldt namelijk een wettelijke acceptatieplicht. Voor de aanvullende verzekering ligt dat anders.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Mix
2020-€ 115,50--
2019-€ 107,50--
2018-€ 107,50--
2017-€ 97,90--
2016-€ 92,90--
2015-€ 92,90--
2014-€ 81,90--
2013-€ 92,90--

Wat vind je van Promovendum?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend

106 reviews over Promovendum

 • NNora

  Belachelijke premiestijging in 2020, maar ik was helaas te laat met wijzigen. Er is nergens een overzicht te vinden over wat je aanvullend nog te besteden hebt… dus krijg nu maar 8euro terug voor iets waar ik voorheen 48euro terug kreeg… Dus daar moet ik maar uithalen dat mn aanvullende deel verbruikt is. De website is ouderwets en wanneer je je inlogt is het totaal niet overzichtelijk. Heel irritant!! Promovendum jaagt me hierdoor alleen maar op meer kosten. (Daarbij snap ik niet dat ze onderscheidt mogen maken op basis van opleidingsniveau…. heet dat niet discriminatie?)

  Premie
  1
  Service
  8
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  1

 • KKris

  Zou 0 hebben gegeven als ik kon. Geen stijl en slechte communicatie bij opzegging.

  Premie
  6
  Service
  2
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  6

 • Jjen bakker

  De promovendum is erg duidelijk. Aan de telefoon zeer vriendelijk en correct. Ze denken met je mee en geven advies.We zijn er erg tevreden over. Nu maar hopen dat ik de telefoon mag winnen. haha
  ;))

  Premie
  7
  Service
  8
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  7

 • MMario

  Ben nu een jaar bij deze verzekeraar en naar volle tevredenheid. Had een declaratie ingediend en binnen enkele weken (papieren versie ingediend, dus moet met de hand bekeken worden) was deze verwerkt en uitgekeerd. Het enige nadeel van Promovendum is dat deze vrijwel nergens in de prijsvergelijkers komt en je dus zelf alles naast elkaar moet leggen. Ook datgene wat verzekerd wordt is daarmee lastig te vergelijken.

  Premie
  8
  Service
  9
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  9

 • DDolly Huisman

  Prima zorgverzekering!

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • AAndré

  Tot 2020 positief. Voor 2020 een flinke premiestijging.

  Premie
  4
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • GG. Wissink

  redelijke premie tegen een goede verzekering waarbij duidelijk is wat er is verzekerd.Goede snelle afhandeling van ingediende nota’s,

  Premie
  8
  Service
  9
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  9

 • JJeffrey

  goede zorgverzekering met een lage premie. Eenvoudig online al je gegevens in te zien en te wijzigen.

  Premie
  10
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • LLaura

  Prima dekking en geen lange wachtrij als je de zorgverzekeraar belt

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • BBert

  Promovendum nodig gehad, na een ziekenhuis opname in het buitenland. Wat een geweldige menselijke organisatie, professioneel en betrokken. Onze complimenten, een voorbeeld voor andere verzekeraars. We zijn al vele jaren verzekerd bij Promovendum, en stappen nooit meer over.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • JJan van der meulen

  Ze zijn er voor je als je ze nodig hebt

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • DD. van der Laarse

  Hebben contracten met alle zorgleveranciers. Kunnen dus overal terecht. Top!

  Premie
  9
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • TTheij Cox

  Na jaren IZA overgestapt naar Promovendum. Geen spijt van, alles tegen een lagere prijs!
  Uitstekende website en goede (klanten)service.

  Premie
  9
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • GG. Wissink

  redelijke premie voor een uitstekende dekking, waarbij de afhandeling van de declaraties snel en zonder strubbelingen plaats vindt. Overeenkomsten met vrijwel alle zorgverleners in Nederland.
  Website werkt prima

  Premie
  8
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  8

 • II. Noppen

  Ik vind de premie en de aanvullende verzekering wel erg hoog, maar dat geldt zo wat voor alle ziektekostenmaatschappijen en het wordt elk jaar maar duurder (gewoon het ziekenfonds terug). Verder vind ik dat je voor de premie van de aanvullende verzekeringen altijd maar weinig vergoed krijgt, maar ik koos voor Promovendum omdat die in de aanv. verz. de meeste fysio behandelingen vergoed (je betaalt dan natuurlijk wel de hoofdprijs!). Overigens ben ik geen hoogopgeleide, maar voor de zorgverzekering mogen ze niemand weigeren! Ik heb longkanker en ben het 1e kwartaal al door mijn eigen risico heen en dan zit dit niet meer in het zorgpakket en dat niet meer en buiten je eigen risico moet je vaak ook nog een eigen risico op bepaalde medicijnen betalen en ik vind het financieel bijna niet meer op te brengen. Wel vind ik Promovendum netjes, want als ik een klacht had dan werd dat wel snel in behandeling genomen en kreeg ik tot 2x toe ook nog een groot en mooi boeket bloemen thuisbezorgd. Ze hebben me wel een keer gedurende mijn behandelingen extra werk bezorgd door declaraties niet goed te keuren omdat de datum van het ziekenhuis niet klopte en moest ik alles weer opnieuw invullen, het ziekenhuis weer lastigvallen en alle declaraties opnieuw opsturen . Ik had toch al zo weinig energie en was al zo beroerd van alle behandelingen en daarnaast lag ook nog mijn zus op sterven, dus ik vond dat wel erg kinderachtig om voor zo’n futiliteit als een datum mij opnieuw zoveel werk te bezorgen. Verder kan ik wel altijd info vragen wat betreft zorgvragen en die krijg ik altijd netjes en snel.

  Premie
  5
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  7

 • HHarry Valen

  Wij kennen Promovendum pas een klein jaar. De vergoedingen zijn iets minder dan bij Zilveren Kruis. Bij brillen helemaal geen. We gaan dan ook terug naar Zilveren Kruis.

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  7

 • Llouis

  Altijd zelfde pillen gebruikt. Promovendum zegt dat ze vergoed worden als ik ze erover bel. De apotheek zegt dat ik duurdere moet kopen, omdat de goedkope niet vergoed worden door Promovendum. ( ??) Promovendum gevraagd of ik de oude contact kan betalen en de rekening opsturen ( dat scheelt promovendum immers geld). Ik mag de rekening opsturen, maar Promovendum weet niet of ze hem gaan vergoeden.
  Maakt geen erg goed georganiseerde druk.

  Premie
  8
  Service
  6
  Zorgkeuze
  3
  Dekking
  6

  • CCiel

   Ik heb net een rekening voor een herhaalrecept ontvangen. Dat, terwijl het medicijn door FBTO al jaren betaald werd. Promovendum betaald de rekening voor ortho (kind) ook niet terwijl het in mijn excellent pakket inbegrepen is. Maandelijkse premie van eur 193 voor bijna niks? Hoe dan?

 • SStef

  Snel contact en directe afhandeling van bijvoorbeeld mijn rekeningen van mondhygienist en tandarts. Ik ben heel tevreden.

  Premie
  8
  Service
  9
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  8

 • AAudry

  We zijn 2 jaar geleden overgestapt naar promovendum. Eerst gevraagd of alle medicijnen die we al jaren gebruiken ook erbij zaten.we kregen meteen goed uitgelegd hoe het allemaal werkt.al zeer snel hadden we de pasjes.ook nu alweer voor 2019.steeds als ik een mail met een vraag stuurde of belde werd ik zeer snel en goed geholpen.de overzichten van eigen risico komen ook geregeld.het is ook de verzekeraar die in 2019 de basispremie niet verhoogd.we kunnen alleen maar zeggen dat we zeer tevreden zijn.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • JJolanda Drost

  Prima verzekering

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • Jj van Rosmalen

  Netjes en goede service voor een redelijke prijs

  Premie
  10
  Service
  8
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • AAnoniem

  Al 5 jaar bij Promovendum klant, zeer goede ziektekosten verzekeraar, overgestapt na slechte ervaring bij Menzis. Wij gaan hier niet meer weg.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • JJos Duurmans

  Goede service tegen de laagste premie

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • GG Wiedemeijer

  Prima

  Premie
  9
  Service
  7
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  7

 • AAnoniem

  Gewoon goede ervaringen. Premie zeer concurrerend met behoud van hoge kwaliteit in zorg !
  Met een ‘ moeder ‘ ( VGZ ) als uiterst betrouwbare ruggensteun op de achtergrond.
  Kortom : in alle opzichten een goede en verantwoorde keuze, dé factoren voor een goede gemoedsrust en nachtrust.

  Geen ‘ internetgedoe bij contacten en/of apotheek, de wetenschap persoonlijk contact in een, onverhoopt, voorkomende situatie, telefonisch bereikbaar zijn voor ons in ieder geval zeer geruststellend.
  Natuurlijk, goedkoper kan altijd.
  Maar….voor ons geldt : Lagere premie met gelijktijdig inleveren van dienstverlening is in onze visie niet goedkoper.

  Een triviaal voorbeeld :
  Als je een potje jam koopt van budgetkwaliteit betaal je een lagere prijs dan , bij wijze van, bij koop van een A-merkartikel.
  Een kwestie van keuze dus.
  Het woord ‘ duur ‘geldt in onze visie slechts indien kwaliteit/dienstverlening NIET in verhouding staat tot, in dit geval, de premiestelling.

  En juist over deze goede verhouding zijn wij momenteel dik tevreden !

  Wat moet een mens in dit opzicht dan nog meer willen ?

  Niets toch ?

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10

 • HHarke

  heerlijke nononsens firma.en doorslag is geweest dat aanvullende tandarts verzekering een vergoeding tot een vast bedrag kent ,en niet voor elke behandeling afwijkende percentages.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • EElske Oltwater

  Ik ben nu 1 jaar bij promovendum en vind het een zeer goede zorgverzekering.
  Ben tevreden over de snelle afhandeling van ingediende declaraties.
  Telefonisch contact gaat ook snel en zeer correct.
  Normaal verander ik nogal snel van zorgverzekeraar maar blijf nu bij promovendum.

  Premie
  9
  Service
  10
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • DD. van der Laarse

  Goede natura verzekeraar met heel veel keuze.

  Premie
  8
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • RRein Beld

  goede ervaring

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • CC,W.J.H. Boon

  ik heb dit jaar met promovendus geen probleem gehad maar het jaar is nog niet om dus u bent te vroeg om naar mij een optimaal beoordeling te vragen er kan nog van alles nis gaan

  Premie
  6
  Service
  7
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  5

 • Jjan van Rosmalen

  Prima verzekering snel met afhandelen van declaratie

  Premie
  9
  Service
  8
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  6

 • Mm van rosmalen

  Jammer dat ze steeds meer over de computer willen gaan doen, denk ook aan ons oudere mensen die daar niet mee om kunnen gaan. Verder een prima verzekering

  Premie
  8
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  6

 • JJoost

  Best duur geworden. Was eerst stukken goedkoper.

  Premie
  5
  Service
  7
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  6

 • JJohan

  Ik ben niet verzekerd bij Promovendum maar overwoog over te stappen naar deze verzekeraar. Voor dat het zover was, had ik nog een simpele vraag die ik per e-mail gestuurd heb. Maar een reactie terug? Vergeet het maar!! Voor mij dus zeker niet overstappen naar deze verzekeraar. Als een reactie op een simpele vraag al niet kan, dan zal “de rest” ook wel helemaal niets wezen..

  Premie
  8
  Service
  2
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  2

 • BBerdine de With

  Promovendum is transparant in de zorgkosten en kan daar ook bevraagd worden. daarnaast is Promovendum de enige zorgverzekring die echt een scherpe prijs heeft voor studenten. Ook al zeggen anderen dat zij goedkoper zijn, promovendum blijft de goedkoopste in hun zorg.

  Premie
  9.2
  Service
  9.4
  Zorgkeuze
  9.4
  Dekking
  9.4

 • TTh. v.d. Hoogen

  Zijn meer dan tevreden over onze zorgverzekeraar Promovendum.
  Goede adviezen en ruime dekking.
  Supersnelle afhandeling van nota’s

  Premie
  9
  Service
  9.2
  Zorgkeuze
  9.2
  Dekking
  8.8

 • PPhilip Menco

  Premie studentenzorgverzekering stijgt ruim 10% in 2018. Verzekerden krijgen daarover geen bericht maar moeten er zelf achter komen via de website.

  Premie
  0.8
  Service
  5.2
  Zorgkeuze
  5.4
  Dekking
  4.8

 • PPhilip Menco

  Premie studentenzorgverzekering stijgt ruim 10% in 2018. Verzekerden krijgen daarover geen bericht maar moeten er zelf achter komen via de website.

  Premie
  0.8
  Service
  3.6
  Zorgkeuze
  7.8
  Dekking
  6.8

 • KKemper

  aanvullende verzekeringen zoals bijv. tandarts vind ik aan de dure kant

  Premie
  8.8
  Service
  7.2
  Zorgkeuze
  7.2
  Dekking
  4.8

 • *****

  Zeer fijne zorgverzekering

  Premie
  7.6
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • EE.Schmidt

  Ik heb al jaren een zorgverzekering van Promovendum, maar stap miv 2018 over naar een andere.
  Zomaar zonder enige aankondiging of uitleg verhoogt Promovendum haar premie met maar liefst meer dan 10 % voor 2018!!!!!!!!!!!!!!!

  Premie
  1
  Service
  5.2
  Zorgkeuze
  5

  • BBerdine de With

   Het is niet waar dat Promovendum het niet aangekondigd heeft, ik heb daar als klant wel 5 e-mails over gehad. Ze zijn daar zeer transparant in geweest. En ook andere zorgverzekeringen hebben hun premie verhoogt. Promovendum komt echter nog steeds als goedkoopste uit de bus.

 • PPiet Sijbers

  Ik vind promovendum best goed alleen het eigen risico kon beter over het jaar verspreid

  Premie
  7.2
  Service
  5
  Zorgkeuze
  7.2
  Dekking
  4.8

 • CCor van der Graaf

  Uitstekende maatschappij met dito klantenservice

  Premie
  7
  Service
  8.2
  Zorgkeuze
  7.2
  Dekking
  7.4

 • MM bongers

  Alles perfect,kan niet beter

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • YYvonne Knols

  Prima verzekering tegen een kleine meerprijs.

  Premie
  8
  Service
  9.4
  Zorgkeuze
  9.4
  Dekking
  10

 • Jj van Rosmalen

  Nette correcte service .niks over te klagen . snelle afhandeling

  Premie
  6.8
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • PPeet

  Alle negatieve beoordelingen van mensen hier kan ik niet plaatsen. Promovendum is voor mij altijd een hele goede zorgverzekeraar geweest. Eerlijke, betrouwbare partij.

  Premie
  9.4
  Service
  10
  Zorgkeuze
  9.8
  Dekking
  9.6

 • KK. Vos

  Sinds 2016 bij Promovendum verzekerd en tevreden over de manier waarop bij deze verzekeraar wordt gewerkt. Je voelt je geen nummertje, maar echt een persoon. Kortom, goede klantenservice. Verder is de premie ook altijd scherp, hoewewel de aanvullende polissen soms aan de dure kant zijn (Vooral tand).

  Premie
  9
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • JJhr. A. C. D. de Graeff

  Ik heb mijn LTS opleiding niet afgemaakt, ik heb mij n hele werkzame leven in de kippenslachterij gewerkt. Kan ik mij bij U verzekeren? Indien dat niet kan: wat moet ik voor diploma’s kunnen tonen om aan Uw eisen te voldoen?

 • FF.Hoff

  Zeer goede klantenservice, dekking en een ruime keuze aan gecontracteerde zorgverleners. Ik ben al jaren zeer tevreden.

  Doe uzelf vooral tegoed aan onderstaande negatieve recensies, die zonder uitzondering taalfouten bevatten. Overigens mogen zorgverzekeraars niet afwijzen op basis van opleidingsniveau, dus ook inhoudelijk weten de spreekwoordelijke gebeten viervoeters onder ons niet te overtuigen.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

  • RR. Venema

   Wat naar dat u samen met lager opgeleide landgenoten deel moet nemen aan deze verzekering. U moet maar denken dat uw premie daardoor lager kon worden vastgesteld.