69 beoordelingen


(0570) 68 74 84


Kan het goedkoper?

Salland

Premie
7,1

Service
7,6

Zorgkeuze
7,7

Vergoeding
7,5

Direct naar

Over Salland

Salland is een kleine zorgverzekeraar en is samen met het label ‘ZorgDirect’ onderdeel van Eno. Naast één basisverzekering met ruime keuze uit ziekenhuizen, biedt Salland Verzekeringen vijf aanvullende verzekeringen (zonder medische selectie) en drie tandartsverzekeringen. De vergoedingen zijn redelijk uitgebreid tegen een gemiddelde zorgpremie.

Salland doet verder aan heldere informatievoorziening via een digitale nieuwsbrief en het is mogelijk om met je zorgpas korting te ontvangen bij fitnesscentra en met korting sportkleding aan te schaffen. Per 2015 is de basis zorgverzekering van Salland een naturapolis in plaats van restitutie met vrije zorgkeuze.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Mix
2020-€ 113,90--
2019-€ 106,90--
2018-€ 101,50--
2017-€ 112,95--
2016-€ 112,95--
2015-€ 100,95--
2014-€ 96,75--
2013-€ 105,00--
2012-€ 107,00--
2011-€ 104,75--

Wat vind je van Salland?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend

69 reviews over Salland

 • FFrank

  Dit jaar overgestapt naar Salland. Vraag me sterk af of dat een goede zet is geweest.

  Dochter van 18 proberen over te zetten naar eigen polis. Heeft heel veel tijd gekost en is ondanks toezegging nog niet geregeld. Bereikbaarheid en communicatie slecht. Behandeling ervaar ik als klantonvriendelijk en weinig betrokken, afspraken worden niet nagekomen of door andere medewerkers overgenomen zonder dat je daarvan op hoogte bent gesteld zodat je niet weet waar je aan toe bent en er nog eens achter aan kan.

  Het blijkt dat er een nieuw computersysteem is waardoor er veel problemen zijn met aanmelden van verzekerden en met declaratie.s. Op de website verschuilt men zich m.i. onterecht hiervoor achter corona. Hele performance is 2020 onwaardig. Blijkbaar worden problemen wel doorgeven, maar doet het management er niets mee.

  Heb welgeteld 1 nota ingediend dit jaar en ondanks dat je een je een bevestiging krijgt met een referentie is het bij Salland blijkbaar gangbaar dat desondanks er daar niets van bekend is. Op verzoek opnieuw ingediend, nog steeds geen reactie.

  Service
  1

 • HHeidi

  Ze zijn nergens optijd mee. Communicatie gaat niet best.
  Zorgpas aan gevraagd omdat ik overgestapt was. Ik wacht nou al 14 dagen en ga op reis nou zonder zorgpas.
  Ik had hun aangegeven dat we op reis zouden gaan. Ze lappen dit gewoon aan hun laars.

  Premie
  2
  Service
  2
  Zorgkeuze
  2
  Dekking
  2

 • CCarla Kolk

  Dit jaar overgestapt naar een andere zorgverzekering. Er was premie ingehouden, ten onrechte. Hier ben ik nu al drie weken mee bezig, om dit terug te krijgen. Er wordt niet gereageerd op mijn mail!!
  Volgens mij snappen ze het op de financiële afdeling niet. Drie keer al telefonisch contact gehad.Twintig minuten wachttijd voor je wordt geholpen! Schandalig. Maar al met al heb ik nog steeds niet mijn geld terug. Hoe lang gaat dit nog duren?
  Ik heb er geen hoge verwachtingen meer van en ben blij dat ik naar een andere zorgaanbieder ben overgestapt.

  Premie
  1
  Service
  1

 • NNancy van Heck

  Dit jaar was het een goede premie en ook de zorg wat ik ermee kon krijgen was erg goed.
  Maar jammer genoeg als ik bij hun volgend jaar zou blijven dan moet ik 194 euro per maand betalen en dat is gewoon te duur en teveel.
  Waardoor iknu voor volgend genoot zaakt ben om over te stappen naar een andere zorg verzekeraar.

  Premie
  5
  Service
  10
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  7

 • TTed Rensman

  uitstekende verzekering en niet duur

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • TTed Rensman

  uitstekende verzekering en niet duur

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • PPastoor

  Prima heldere voorwaarden

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • AAndre

  Goede keus aan aanvullende verzekering. Communicatie verloopt prima.

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • AAndré

  Uitgebreide zorg keuze. Goede keuze uit verschillende zorg pakketten. Top

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • NN. van Egmond

  Prima! Ben verzekerd van zorg. Betaal premie en een deel eigen risico per maand, zodat ik dus geen hoge extra rekening krijg mbt eigen risico, zeer prettige constructie naar mijn mening! Tevens een goede aanvullende verzekering voor tandheelkunde. En er zijn coulante voorwaarden en vergoedingen mbt veelvoorkomende risico’s en oa medicatie. Bijvoorbeeld aangepaste steunzolen incl behandeling wordt 75% vergoed met maximum van €125 p/jaar. Dit “alles” zorgt:) ervoor dat ik mij verzekerd voel en een stukje rustiger, een veilig gevoel. Salland dus; prima!

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • VVolgend jaar gelukkig weg

  Serieus slechte ervaringen met Salland. Vanaf dag 1 dat ik niet meer kon wisselen. Daarvoor heel aardig. Ik snap dan ook die positieve reviews niet. Zijn ze gekocht? Hebben die mensen geen zorg afgenomen? Kosten ze salland niet zoveel als ik kost? Salland is traag met reageren. Ik kan hun wachtdeuntje van de telefoon dromen. Als ik na een week bel of mijn email is aangekomen kunnen ze niets zien. En vervolgens krijg ik doodleuk de volgende dag (een week na de dagtekening die op de brief staat) een brief via de post. Als ik een rekening indien van bijv. 120 euro en ze vergoeden er 100 van, maken zij ervan dat ik maar 100 heb ingediend. Terwijl ik recht heb op 120 euro. Ik kan op mijn kop staan. En met veel gedoe krijg ik dan soms toch nog de vergoeding. Nooit hun schuld. Die probeerden ze mij in de schoenen te schuiven. Maar dat wilde niet, omdat ik heel secuur dingen indien en daar geen fouten in maak. Naar gedrag. Veel te veel mensen die zich met 1 aanvraag bezig houden en allemaal een deeltje doen. Er staat dat ze zo goed zijn het hele bedrag te vergoeden. Wat niet klopt. Dat ze tgt eno en salland zijn zorgt intern ook voor vertraging. Zorgverleners krijgen heel snel hun geld, maar ik moest/moet er lang op wachten. Als ik het al kreeg. Ze willen heel veel bewijs. Op hun papier lijkt alles te kloppen. Maar het klopt niet met de realiteit. Dat heeft me het hele jaar dwars gezeten. Ze behandelden ne als potentiele fraudeur. Ik heb zoveel energie moeten steken in contact over vergoedingen. Mailen, bellen, via de website indienen, dingen inscannen etc. Ik legde mijn berekeningen uit op kleuterniveau en dan nog kreeg ik terug dat het voor hen onduidelijk was. Dit was 1 jaar en nooit weer. Als je zorg nodig hebt: ergens anders is het beter. Als je geen zorg nodig hebt: ergens anders is het goedkoper. Echt: trap er niet in. Lees de reviews die niet zo lovend zijn. Jij kan maar zo de volgende zijn die komend jaar (te) veel tijd kwijt is aan je geld terugkrijgen. Of het dus niet eens terugkrijgen. Na tig klachten indienen is het redelijk hersteld. Reactie op de klachten was ook nog: ‘excuus dat u dat zo ervaren hebt. ‘ Dat is geen excuus. Rekenen kunnen ze niet en nog steeds klopt het niet. Ik steek er geen energie meer in. Laat ze er blij van worden.

  Premie
  4
  Service
  2

 • RRosette

  Een goede zorgverzekering. Geen problemen.

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • Ss.hulsebos

  Prima tot nu toe, alles wordt duidelijk uitgelegd en zorg en medicatie op tijd betaald. Contact is ronduit goed te noemen en problemen indien aanwezig worden direct aangepakt

  Premie
  8
  Service
  9
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  9

 • NNancy

  Goede zorgverzekeraar waar ik geen problemen mee heb. En die al veel voor mij heeft vergoedt.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  10

 • AAnnet

  Super goede verzekering die ook voor speciale medicatie veel vergoed. Ze zijn zeer klantvriendelijk en erg op service gericht. Er zijn nette regelingen aanwezig voor het betalen van het eigen risico. Als men een vraag niet kan beantwoorden dan word je op een nader afgesproken tijdstip terug gebeld.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • HH.M.Wolters

  Deze verzekeraar biedt een verzekering met goede voorwaarden. De premie is lager dan met een collectief contract bij andere verzekeraars.

  Premie
  9
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • HHans

  Fijne verzekering nooit geen problemen mee, eb de vergoedingen zijn perfect

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • GGerry Hendriks

  prima verzekering die je ten alle tijden helpt

  Premie
  9
  Service
  10
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • Ggerry hendriks

  prima zorgverzekering en voor het bloedprikken en medicijnen ben ik veel goedkoper uit dan bij zilveren kruis. heb suikerziekte 2 mijn vrouw stapt ook over naar Salland en het is fijn dat je de nota’s per post krijgt wat voor oudere mensen handig is

  Premie
  9
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  9

 • Ddenise

  goed, ik kan helaas niet overstappen op gemeente polis ivm betalingsachterstand

  Premie
  8
  Service
  7
  Zorgkeuze
  5
  Dekking
  4

 • CCarla Hulleman

  Heb gezien dat de basisverzekering bij Salland een van de goedkoopste is en dat er in de aanvullende verzekeringen veel meer fysiobehandelingen zit dan bij andere verzekeringen. Toppie hoor.

  Premie
  8
  Service
  7
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  8

 • HHans Janssen

  Nooit geen problemen over vergoedingen. Zeer goede service. Premie ook prima voor de pakketten die ik heb

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10

 • AAnnet Nikkels

  Prima zorgverzekering

  Premie
  7
  Service
  7
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  8

 • Gguus van der kolk

  duidelijk, eerlijk, snel, reële kosten. waar voor jouw geld.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • JJ,Guchelaar

  lokale verzekeraar waar alle plaatselijke zorgverleners cotractren mee hebben en dat scheelt veel werkzaamheden

  Premie
  8
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  8

 • CC.Keijzer

  Ik ben heel tevreden nog nooit en probleem gehad .

  Premie
  7
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  8

 • AAnnet van Ravensberg

  Super verzekering!

  Premie
  7
  Service
  9
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • ZZwangere

  Wat een vreselijk ontmoedigingsbeleid hanteert Salland wat betreft het afhandelen van declaraties. Zolang mogelijk de boel traineren om over te gaan tot betalen. Ze geven je het gevoel alsof je de boel fraudeert. Ik ga hier zsm weg!

 • Llevi

  mensen, onze persoonlijke ervaring was zeer slecht met Salland, afspraken worden niet nagekomen, reacties blijven uit totdat je ze aanspreekt op social media. Daarnaast beloven ze veel te vergoeden en achteraf verwijzen ze naar de kleine lettertjes in polissen van 100 pagina’s. Met het antwoord dat je het zelf vooraf had kunnen lezen…. Beloof het dan niet vooraf als er naar gevraagd word, ik persoonlijk kreeg het gevoel dat ik gewoon moedwillig belazerd werd, terwijl ik wist dat ik in mijn recht stond. Na tussenkomst van de nederlandse zorg authoriteit en diverse bezwaren hebben ze toch nog uit gekeerd waarop we recht hadden. Daarnaast komen ze koud en kil over qua organisatie. Ik heb dit ook aangegeven maar helaas…. Zou ik ze iemand aanraden. NEE totaal NIET

  Premie
  8
  Service
  2
  Zorgkeuze
  1
  Dekking
  1

 • RRosalie

  Echt slecht!
  De facturering ging herhaaldelijk fout.
  Door lange wachttijd in ziekenhuis voor een mri-scan wilde ik bij Medita de scan laten maken want daar kon ik binnen 3 dagen terecht. Echter ziekenhuis weigerde hieraan mee te werken. Salland wilde hierin niet bemiddelen. Terwijl ik een blessure had met veel pijn en immobilliteit. De vraag of het ziekenhuis wel mocht weigeren moest worden “neergelegd” bij een andere afdeling. Dit zou 1 werkweek duren!
  Maar het duurde 2 weken voordat ik hier antwoord op kreeg en ook pas nadat ik ze openlijk op Twitter hier op n aaangesproken had (en al eens had gebeld)
  Hierdoor liep alles onnodige vertraging op.
  Als je ze belt kan je ze amper verstaan omdat je alle telefonistes doorelkaar hoort praten. Ik ben er 2 jaar bij geweest maar stap nu over.
  Waardeloze organisatie!

  Premie
  6
  Service
  1
  Zorgkeuze
  4
  Dekking
  1

 • JJ. ter Haar

  Ze zijn op dit moment 1 van de duurste van Nederland. Als je dat bent dan mag er ook wel iets van je verwacht worden. Ik heb dit jaar een hele slechte ervaring gehad waardoor ik al vrij snel besloten had dat ik zou gaan overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

  Premie
  1
  Service
  6
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  5

 • RRon Gerritsma

  Wij zijn overgestapt vanwege de gunstige prijs/kwaliteitsverhouding. Geen zorgen over betalen, dat gaat rechtstreeks. Alleen de eigen bijdrage maakt dat het ieder jaar toch een aderlating is. Daar wij niet elke keer de zorgwijzer willen raadplegen, weten wij niet of dit voor ons de beste keuze is. Natuurlijk doen wij onszelf te kort, maar tijd om het uit te zoeken gunnen wij onszelf niet.

  Premie
  5
  Service
  7
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  5

 • BB.Rijks

  de premie zou best wel wat lager kunnen maar dat geld voor alle zorg aanbieders,de service van salland is ok en de zorgkeuze is erg goed net als de aanvullende verzekering.

  Premie
  6
  Service
  8
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • DD Franssens

  Altijd wordt ik vriendelijk te woord gestaan en nemen ze de tijd voor mij. Ik zou geen andere zorgverzekering mee nemen

  Premie
  10
  Service
  9
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  10

 • Ooosterhof

  Duidelijke communicatie.

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  6

 • AAlice van der Meiden

  Salland ziektekostenverzekering is een betrouwbare en service verlenende onderneming waarin goede keuze van zorg gemaakt kunnen worden. Duidelijk, transperant, correct, goede uitleg, serviceverlenend.

  Premie
  5
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  10

 • UUitstekende service, bij vragen duidelijke antwoorden

  Ze krijgen van mij een 9,5

  Premie
  5
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • Pp homans

  Als ze een rekening moeten betalen van een operatie die hun niet nodig vinden laten ze je verrekken. Winst is het enigste wat ze willen.

  Premie
  2
  Service
  3
  Zorgkeuze
  5
  Dekking
  1

 • Pp homans

  Slecht

  Premie
  5
  Service
  3
  Zorgkeuze
  5
  Dekking
  2

 • AAnnet nikkels

  Super verzekering die heel veel kosten die wij als gezin maken vergoeden

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • Jj beugelink

  ik ben zelf bij salland zorgverzekering en een betere is er voor mij niet mijn partner is bij zilerenkruis maar niets anders dan ellende hij kan niet overstappen nu anders had die dit zeker gedaan dus raad ook heel veel fam: en bekende sallandzorgverzekeringen aan

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • BB P

  Salland Zorgverzekering is door het samen gaan met Eno een botte, haast arrogante maatschappij geworden. Daarnaast ook nog eens slecht georganiseerd qua administratie en contact. Klant staat niet meer op 1! Het gaat nu alleen nog maar om de Euro’s. Zo jammer! Ben 27 (!) jaar klant geweest bij Salland. Maar afgelopen jaar overgestapt. De premie werd voor 2016 met Eur 25 pmnd verhoogt! Maar de service werd voor 100 naar beneden gehaald. Vergoedingen worden slecht afgehandeld, betalingen zeer laat of helemaal niet. Ik zou een ieder aanraden denk goed na voor je klant wordt bij Salland.

 • MMarcha

  In 2016 stijgt de premie voor de basisverzekering met maar liefst € 12. Deze naturaverzekering wordt dan even duur als de duurste sector van de restitutieverzekeringen. Dan zijn er betere alternatieven, zowel in prijs als in kwaliteit.

  Premie
  2
  Service
  6
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  6

 • JJoris

  De service is prima en je wordt voldoende begeleidt, maar het is veel te duur voor wat je krijgt.

  Ik kom vaak tegen dat ik ziektekosten niet kan declareren ondanks dat ik de Plus, dus de een na hoogste aanvullende verzekering, heb (en daar moet ik in 2016 meer dan 140 euro voor betalen).

  Je krijgt bijvoorbeeld alleen bij de hoogste aanvullende verzekering een vergoeding voor vaccinaties en consulten bij het GGD.

  Premie
  1
  Service
  6
  Zorgkeuze
  1
  Dekking
  1

 • KKim

  Te duur voor wat je krijgt

  Premie
  1
  Service
  2
  Zorgkeuze
  1
  Dekking
  1

 • KKarin

  Prima verzekering voor een goede premie. Altijd netjes uitbetalen zonder gezeur en duidelijke communicatie. Kortom: Erg tevreden!

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  10

 • TTed Rensman

  geeft uitstekende service tegen niet al te hoge premie.

  Premie
  10
  Service
  9
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  9

 • AAlice van der Meiden

  van mij een dikke 8 want wat ze zeggen maken ze waar ik ben al zo ontzettend lang bij hen verzekerd en nooit 1 probleem gehad. Een aanrader voor iedereen

  Premie
  8
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  8

 • JJannette Tuitert

  Wel eens problemen gehad maar snel opgelost,

  Premie
  6
  Service
  9
  Zorgkeuze
  5
  Dekking
  6

 • TTini jonker

  Ik kan wel zeggen dat ik deze zorgverzekering prima vind, kantoor zit in onze woonplaats waardoor snel contact mogelijk is En afhandeling van zaken persoonlijk besproken kunnen worden zonder lange wachttijden aan de telefoon
  Verder zijn ze goed met regels, de zorgindex kunnen ook zij niet veranderen, dus dat zou de enige opmerking van niet goed kunnen zijn maar dat zijn regels van de overheid

  Premie
  5
  Service
  6.5
  Zorgkeuze
  9.5
  Dekking
  8