Direct naar

Over Unive

Univé is een relatief grote verzekeraar die op het gebied van zorgverzekeringen wordt bestuurd door VGZ. Univé is echter wel zelf risicodrager met een eigen klantenservice en productaanbod.

De aanvullende pakketten die je bij Univé kunt kiezen komen qua vergoeding deels overeen met die van VGZ. In de premie kan er wel verschil zitten. Zo zijn de premies bij VGZ voor jongeren doorgaans lager maar zijn ouderen vanwege de leeftijdsafhankelijke premie bij VGZ soms goedkoper uit bij Univé.

Univé biedt verschillende basispolissen met ruime keuze en vrije zorgkeuze. Met de zorgpas van Univé krijg je ook korting op brillen en contactlenzen.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2023-€ 142,30€ 127,45€ 155,15
2022-€ 133,00€ 114,90€ 143,89
2021-€ 124,74€ 110,90€ 133,42
2020-€ 119,95€ 107,95€ 127,89
2019-€ 120,95€ 105,85€ 126,00
2018-€ 116,50€ 100,95€ 121,25
2017-€ 113,25€ 98,75€ 117,25
2016-€ 107,00€ 89,95€ 112,00
2015-€ 107,00€ 85,00€ 112,00
2014-€ 95,95€ -€ 99.95
2013-€ 107,95€ -€ 111,95
2012-€ 108,25€ -€ 112,25
2011-€ 105,75€ -€ 109,95

Wat vind je van Unive?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


721 reviews over Unive

 • JJosefina Willems

  Waardeloos bedrijf die niet klantgericht schade afhandelt maar wel maandelijks geld incasseert. Geen bedrijf waar je auto moet verzekeren

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • MMos

  op allerlei manieren contact opgezocht. Eindstand belde ik vanuit India naar alarmcentrale rondom 19.00uur. Mevrouw reageert heel kort door de bocht. Praat door je heen, stelt je niet gerust, eindstand opgehangen. Heeft aan dat ik een nota van de dr nodig heb. Ik geeft aan dat ik geopereerd wordt, mevrouw vindt de kosten te hoog. Geen woorden voor, bizar voor woorden. Ze hebben via de app de verbinding tweemaal verbroken. Diana en Rik. Als je de antwoord niet weet dan zorg je dat je het kan navragen, bij andere collega ipv chat beëindigen. Ik moet met spoed teruggebeld

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • JJ. Dijk

  Helaas is VGX, Univé, nog steeds in onderhandeling met zorgaanbieders. Iedere keer dat mijn vrouw naar het ziekenhuis moet voor zorg kijken we of er wel of geen contract is. Overstappen kan niet, wel eventueel minimaal 20 km verder reizen!

 • MMi

  Krijg geen mogelijkheid om mijn eigen risico in termijnen te betalen, maar moet het in een keer betalen. Slechte service en voor mij een reden om in december over te stappen!

  Premie
  6

  Zorgkeuze

  Service
  2
 • RRobin

  Waardeloos. Niets beter dan ordinaire straatrovers.

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • AAndre van Leeuwen

  Geen gezeur en gewoon deur.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  8
 • MMarinus

  Ik zit al meer dan 28 jaar bij unive, en heb nooit het nut ervan ingezien om over te stappen. Als je nooit geen problemen met je verzekering hebt en altijd naar tevredenheid word geholpen, waarom zou je dan overstappen, nu weet je wat je hebt, bij een andere moet je maar weer kijken wat je krijgt en hoe alles gaat, met betrekking tot bijbetaling van eigen risico etc. nee ik blijf mooi bij Unive, net zoals ik al mijn andere verzekeringen ook bij hun heb lopen.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • JJacqueline

  Prima service. De uitleg over vergoeding zou uitgebreider kunnen. Doordat ik meerdere verzekering heb bij Univé, krijg ik extra korting op het totale premie bedrag.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  8
 • AAleida Kroezen

  Het maakt niet uit bij wie je bent ze geven je toch allemaal een koekje van eigen deeg!!

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  7

  Service
  8
  Dekking
  6
 • BB Van Ommen

  Snel geregeld met vergoedingen

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  8
 • Ppeter

  Steeds als ik weer bij de huisarts ben geweest of bij de tandarts of waar dan ook voor zorg langs ben geweest, ontvang ik geen rekening. De rekeningen gaan direct naar de zorgverzekeraar en zij betalen hun deel uit. Daarna, als in het geval van tandarts bijvoorbeeld nog een klein percentage zelf vergoed moet worden krijg ik netjes een rekening voor dat kleine deel nog met ruime tijd om te betalen.
  Kortom er wordt veel vergoed en de rekeningen hoef je niet voor te schieten.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • BBissesar

  Heb goede contact met unive

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • AAry Riri

  Prijs/kwaliteit is goed, hoge vergoedingen t.o.v. Andere verzekeraars, die veel meer premie berekenen. Declaraties worden ook nog eens snel afgehandeld èn uitbetaald! Was voor t volgende jaar al aan het kijken of ik eventueel niet elders beter en goedkoper kan, maar t ziet er naar uit dat deze klant gewoon ff pas op de plaats zet en sterker nog, heb al div. Mensen in mijn omgeving overgehaald om ook bij Unive te gaan… Het mag duidelijk zijn, hier schrijft een zeer tevreden klant en ik blijf zeker bij jullie Univé…!!

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • JJannie Blom

  Luisteren heel goed en helpen je overal mee ook als er wat anders aan de hand is . Fijne mensen

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • WWilmaMuller

  Al jaren bij Univé en zeer tevreden

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • WWilma Muller

  We zijn al vele jaren bij Univé en zeer tevreden

 • Rrikstien Poppema

  prima

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • RRikstien Poppema

  Unive vind ik een hele goede zorgverzekeraar. Enkele jaren geleden heb ik een ongeluk gehad in Spanje, en alles werd keurig geregeld. Nooit last met betalingen van aangeboden rekeningen van ziekenhuis, doktoren, enz Alles goed bespreekbaar aan de telefoon of in de winkel. ik beveel ze aan!!!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • LLoes Schijf

  Bij Unive krijg je altijd tips en goede raad ook als het voor hen betekend dat de premie lager uitvalt. Altijd een luisterend oor in alle situaties.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • HHenk

  Al jaren bij Unive verzekerd bevalt nog steeds goed.
  Geen gezeur over wat er wel of niet verzekerd is.
  Duidelijke communicatie.
  Goede regeling om het eigen risico gespreid te betalen indien nodig.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • TT. Koopmans

  Gewoon een goede verzekering zonder poespas

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • EEverhard

  is een iets duurdere verzekering maar zij geven 32 behandelingen voor fysio en ik heb dat echt nodig dus de premie meer dan waard. heb al wel de zorgwijzer gebruikt en kom tot de conclusie dat overstappen voor mij in ieder geval daarom geen optie is. zal ze daarom zeker aanbevelen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9
  Dekking
  10
 • MMariska

  Premie scheelt niet veel met gelijkwaardige verzekeringen. De service is goed, ik was eens ten einde raad door heel veel pijn {nekhernia bleek later} en kreeg te horen dat er 6 weken wachttijd was voor een afspraak met een neuroloog. verzekering gebeld, en deze verwees mij door naar een ander ziekenhuis, binnen 1 week geholpen en binnen 10 dagen na bellen uitslag!
  topservice!
  Overigens is alle zorg goed geregeld!

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • KKoos Venema

  Uiterst tevreden met deze zorgverzekeraar. Alles altijd keurig afgehandeld.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • GGeorge

  Neemt de tijd voor je en denkt met je mee

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7
  Dekking
  7
 • RRuud Arends

  Ik ben heel tevreden met Zekur , een onderdeel van Univè. Dan moet ik ook zeggen dat ik redelijk gezond leef, gezond eet, ik kook heel graag.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • SSan

  Mijn dochter heeft spoedeisende hulp nodig gehad in Frankrijk. Dit was dusdanig acuut dat niet direct naar het verzekeringsgedeelte gekeken is. Nog tijdens de opname heb ik de alarmcentrale gebeld en het zou allemaal geregeld worden, geen enkel probleem. Zij zijn echter niet alleen van unive. Unive zelf wilde NIETS regelen. Ik sprak hen pas na de opname. Zij wilden zonder medisch dossier niets betalen en een medisch dossier opvragen in een Frans ziekenhuis (waar ze geen Engels spreken en wat op 1,5u rijden lag) was niet mogelijk. Zij wilden ons daar niet in assisteren. Ik had een duidelijke factuur van het ziekenhuis en die wilden zij niet vergoeden. Nogmaals contact met de alarmcentrale en zij wisten niet wat ze hoorden. Het werd zelfs een beetje weggelachen, want dit kon echt niet waar zijn. Zij waren zeer vriendelijk en gingen het voor me regelen met Unive. Uiteindelijk mocht ik de factuur doorsturen en het leek geregeld. Tot ik een aanmaning kreeg van het ziekenhuis. Een gedeelte van de factuur is betaald, een gedeelte niet. Geen idee waarom.
  De reisverzekering wil het vergoeden, maar die hebben uiteraard wel een verklaring nodig van Unive dat zij het niet vergoeden en waarom niet. Unive helpt me op geen enkele manier. De opname was in juni, het is nu november en het is nog niet geregeld.
  Voor mij nooit meer Unive!!
  (Als je hen belt sta je overigens minimaal 30min in de wacht. Er is geen keuzemenu, je moet je vraag inspreken en het werkt voor geen meter)

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • AAnnemarie koekebakker

  Ik krijg precies wat ik wil is best uitgebreid en veel keuzes ik ben zeer tevreden

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Rr. Belinfante

  ben al +40 jaar bij unive verzekerd. Vaker uitgerekend of andere verzekeraars goedkoper waren zoals ze in de reclames aangaven maar al met al scheelde het soms een paar eu per jaar. Niet de moeite om te veranderen en ik ben tevredden met ze. Ook al ben ik nooit ziek geweest en ga nooit naar een dokter en betaal al die jaren wel premie. Tandarts ga ik wel naar toe.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9

  Service
  8
  Dekking
  10
 • SShroq hamid

  Ik ben blij met mijn zorgverzekering en heb verzekeringen terug bij hen

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  6
 • MMaic

  Met gebruikmaking van de app zeer eenvoudig te declareren

  Premie
  3

  Zorgkeuze
  8

  Service
  7
  Dekking
  8
 • PP de Vries

  Prima keus

 • HHella Stam

  voor ons is unive op een paar kleinigheidjes na prima als zorgverzekeraar
  altijd snel handelend ,geen vaag gedoe dus super…….

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
 • CCharles Wout

  Goede, snelle en correcte service. Premie en afwikkeling van “zaken” zijn. App is zeer overzichtelijk en duidelijk. Top

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
 • JJeroen

  Alle verzekeringen op de hoogste keuze. Mede gekozen voor de vrije keuze. Mijn fysiotherapeut is voor zichzelf begonnen en heeft geen contract met VGZ, waardoor er maar een zeer kleine vergoeding tegenover staat. Dit is gebaseerd op het door de VGZ bepaalde markt conforme tarief. De slager keurt hier m.i. zijn eigen vlees…Het einde van het jaar nadert en ik heb nog nooit zo getwijfeld om bij Unive te vertrekken….

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  6

  Service
  6
  Dekking
  6
 • HHenk

  Slecht onduidelijk over vergoeding zorg iedereen verteld iets andrrs

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • RRoger

  Het is echt de meeste waardeloze zorgverzekering. De klantenservice is echt een puinhoop! Je wordt niet geholpen en de medewerkers aan de lijn zeggen gewoon keihard dat ze je niet verder kunnen helpen. Al een maand lang aan het bellen en van het kastje naar de muur gestuurd terwijl ik mijn zorgverzekering MOET opzeggen per 1 augustus. Wettelijk heb ik geen recht meer op zorgverzekering omdat ik geen inkomen in NL meer heb en woonachtig in België ben. Niemand kan dit regelen daar, elke medewerker zegt iets anders en ze zetten je bewust in de wacht of leggen gewoon de telefoon neer. Als je vraagt om een leidinggevende of de juiste afdeling zeggen ze ´´dit is geen optie´´ en daar moet je het dan maar mee doen. Geen mailcontact mogelijk en ondertussen blijft de verzekering lopen en blijven ze incasseren. Echt nog nooit meegemaakt dat een bedrijf zo met hun klanten omgaat. Ik raadt iedereen af om hier een zorgverzekering af te sluiten. Er zijn genoeg andere zorgverzekeringsmaatschappijen die je wel goed en op tijd helpen.

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • BBram

  Meest verschrikkelijke zorgverzekering ooit.

  De app werkt niet of nauwelijks. Moet telkens mijn wachtwoord resetten.

  In het buitenland in het ziekenhuis beland. Zorgpas was niet op te vragen via de app. De alarm centrale was niet bereikbaar. Zelf voorgeschoten en laten gedeclareerd. Dit wordt niet vergoed omdat de factuur is het portugees is. Unive vergoed alleen in het Engels, Spaans, Frans en Duits, crimineel…

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7

  Service
  1
 • BBram

  Op papier heel goed. In de praktijk waardeloos. Kosten gaan opeens van eigen risico maar nog erger unive alarmcentrale is onbereikbaar. Unive app werkt niet, krijgt dan ook een extreem slecht cijfer ondanks dat unive zelf met een hoog cijfer adverteerd. Wij gaan overstappen zodra dat kan. Wat een aanfluiting.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  2
 • FF.Kasiemkhan.

  Beste Univé medewerkers.

  ik wil graag mijn verzekering veranderen kan dat nog?het gaat om fysiotherapie.

  Graag ontvang ik een mail van Univé.

  Met vriendelijke groet Faroek Kasiemkhan.

 • GG.

  Helaas telefonisch niet bereikbaar. Bij opening van de kantooruren al een wachttijd van 10 minuten en dat blijft het gedurende de hele dag.
  Even binnenlopen wordt lastig, want je moet telefonisch een afspraak maken.
  Hoe klantvriendelijk kun je zijn.
  Ik kan ze dus niet bereiken om te wijzen op een onterechte declaratie van de huisarts uit mijn vroegere woonplaats.
  (Ik ben al meer dan een jaar geleden verhuisd).

  Service
  6
 • IIemand

  IK BEN GAAN OVERSTAPPEN EN TOEN HAD IK VERVOLGENS MIJN AANVRAAG WEER GEANNULEERD NA EEN DAG. SINDSDIEN HEBBEN ZE ME LASTIG GEVALLEN ZOALS HET STUREN VAN EEN FACTUUR, TERWIJL IK MIJN AANVRAAG OM OVER TE STAPPEN NETJES HAD GEANNULEERD. DAARNAAST WORDEN ER VEEL FOUTEN GEMAAKT EN IS ER OOK VEEL MISCOMMUNICATIE ONDERLING. HEEL ONPROFESSIONEEL!!! ZE VERDIENEN ECHT GEEN ENE CENT DUS IK ZOU ZEGGEN NIET DOEN!!!

  Service
  1
 • Ppiet bakker

  alleen maar hele goede ervaringen met Unive , ben bij hen voor alles verzekerd , zorg huis auto reis en wa , hoef nooit te bedenken waar ik verzekerd ben , heb geen aanvullende zorgverzekeringen omdat ik dat overbodig vind , met dank , piet bakker

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9

  Service
  8
 • RR.Dik

  Al jaren,, lid,, alles. bij jullie verzekerd, Alles, A.O.W.,het word Wel Erg Duur, poeh..

 • FF. Linde

  Ik ben al jaren bij univé verzekerd en er ook al flink een beroep op moeten doen. Tot nu toe is alles zonder commentaar vergoed.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • Bbeppie van Leth

  altijd behulpzaam, vriendelijke mensen, goede service prijs verhouding.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Nnico orij

  ik vind dat wij veel te veel moeten betalen niet normaal snel terug naar van voor de privatisering toen was het normaal en ging het ook goed dus terug die vrijheid.

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  1

  Service
  6
  Dekking
  1
 • Kkatja

  Kwaliteit prijsverhouding uitstekend

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  8
 • Ggerald arissen

  Mijn ervaringen zijn prima. Snel telefonisch contact, prima en klant vriendelijke medewerkers, die deskundig je vragen beantwoorden.
  Ben zeer tevreden.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  8
 • NNick de Mink

  Univé in mijn optiek goedkoopste en beste keuze. Voldoende mogelijkheden qua zorgaanbieders en makkelijk declaratie systeem waardoor je geld weer snel terug staat op je rekening indien vooruitbetaald.
  Bereikbaarheid goed/makkelijk en professioneel.
  Goeie informatief over extra zorg en de mogelijkheden. Met tips voor voeding en beweging en een healthcheck. Momenteel springt deze zorgverzekering eruit.

  Service
  10
  Dekking
  10

Kan het goedkoper?