Direct naar

Over Unive

Univé is een relatief grote verzekeraar die op het gebied van zorgverzekeringen wordt bestuurd door VGZ. Univé is echter wel zelf risicodrager met een eigen klantenservice en productaanbod.

De aanvullende pakketten die je bij Univé kunt kiezen komen qua vergoeding deels overeen met die van VGZ. In de premie kan er wel verschil zitten. Zo zijn de premies bij VGZ voor jongeren doorgaans lager maar zijn ouderen vanwege de leeftijdsafhankelijke premie bij VGZ soms goedkoper uit bij Univé.

Univé biedt verschillende basispolissen met ruime keuze en vrije zorgkeuze. Met de zorgpas van Univé krijg je ook korting op brillen en contactlenzen.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2023-€ 142,30€ 127,45€ 155,15
2022-€ 133,00€ 114,90€ 143,89
2021-€ 124,74€ 110,90€ 133,42
2020-€ 119,95€ 107,95€ 127,89
2019-€ 120,95€ 105,85€ 126,00
2018-€ 116,50€ 100,95€ 121,25
2017-€ 113,25€ 98,75€ 117,25
2016-€ 107,00€ 89,95€ 112,00
2015-€ 107,00€ 85,00€ 112,00
2014-€ 95,95€ -€ 99.95
2013-€ 107,95€ -€ 111,95
2012-€ 108,25€ -€ 112,25
2011-€ 105,75€ -€ 109,95

Wat vind je van Unive?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


703 reviews over Unive

 • EEverhard

  is een iets duurdere verzekering maar zij geven 32 behandelingen voor fysio en ik heb dat echt nodig dus de premie meer dan waard. heb al wel de zorgwijzer gebruikt en kom tot de conclusie dat overstappen voor mij in ieder geval daarom geen optie is. zal ze daarom zeker aanbevelen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9
  Dekking
  10
 • MMariska

  Premie scheelt niet veel met gelijkwaardige verzekeringen. De service is goed, ik was eens ten einde raad door heel veel pijn {nekhernia bleek later} en kreeg te horen dat er 6 weken wachttijd was voor een afspraak met een neuroloog. verzekering gebeld, en deze verwees mij door naar een ander ziekenhuis, binnen 1 week geholpen en binnen 10 dagen na bellen uitslag!
  topservice!
  Overigens is alle zorg goed geregeld!

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • KKoos Venema

  Uiterst tevreden met deze zorgverzekeraar. Alles altijd keurig afgehandeld.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • GGeorge

  Neemt de tijd voor je en denkt met je mee

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7
  Dekking
  7
 • RRuud Arends

  Ik ben heel tevreden met Zekur , een onderdeel van Univè. Dan moet ik ook zeggen dat ik redelijk gezond leef, gezond eet, ik kook heel graag.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • SSan

  Mijn dochter heeft spoedeisende hulp nodig gehad in Frankrijk. Dit was dusdanig acuut dat niet direct naar het verzekeringsgedeelte gekeken is. Nog tijdens de opname heb ik de alarmcentrale gebeld en het zou allemaal geregeld worden, geen enkel probleem. Zij zijn echter niet alleen van unive. Unive zelf wilde NIETS regelen. Ik sprak hen pas na de opname. Zij wilden zonder medisch dossier niets betalen en een medisch dossier opvragen in een Frans ziekenhuis (waar ze geen Engels spreken en wat op 1,5u rijden lag) was niet mogelijk. Zij wilden ons daar niet in assisteren. Ik had een duidelijke factuur van het ziekenhuis en die wilden zij niet vergoeden. Nogmaals contact met de alarmcentrale en zij wisten niet wat ze hoorden. Het werd zelfs een beetje weggelachen, want dit kon echt niet waar zijn. Zij waren zeer vriendelijk en gingen het voor me regelen met Unive. Uiteindelijk mocht ik de factuur doorsturen en het leek geregeld. Tot ik een aanmaning kreeg van het ziekenhuis. Een gedeelte van de factuur is betaald, een gedeelte niet. Geen idee waarom.
  De reisverzekering wil het vergoeden, maar die hebben uiteraard wel een verklaring nodig van Unive dat zij het niet vergoeden en waarom niet. Unive helpt me op geen enkele manier. De opname was in juni, het is nu november en het is nog niet geregeld.
  Voor mij nooit meer Unive!!
  (Als je hen belt sta je overigens minimaal 30min in de wacht. Er is geen keuzemenu, je moet je vraag inspreken en het werkt voor geen meter)

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • AAnnemarie koekebakker

  Ik krijg precies wat ik wil is best uitgebreid en veel keuzes ik ben zeer tevreden

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Rr. Belinfante

  ben al +40 jaar bij unive verzekerd. Vaker uitgerekend of andere verzekeraars goedkoper waren zoals ze in de reclames aangaven maar al met al scheelde het soms een paar eu per jaar. Niet de moeite om te veranderen en ik ben tevredden met ze. Ook al ben ik nooit ziek geweest en ga nooit naar een dokter en betaal al die jaren wel premie. Tandarts ga ik wel naar toe.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9

  Service
  8
  Dekking
  10
 • SShroq hamid

  Ik ben blij met mijn zorgverzekering en heb verzekeringen terug bij hen

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  6
 • MMaic

  Met gebruikmaking van de app zeer eenvoudig te declareren

  Premie
  3

  Zorgkeuze
  8

  Service
  7
  Dekking
  8
 • PP de Vries

  Prima keus

 • HHella Stam

  voor ons is unive op een paar kleinigheidjes na prima als zorgverzekeraar
  altijd snel handelend ,geen vaag gedoe dus super…….

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
 • CCharles Wout

  Goede, snelle en correcte service. Premie en afwikkeling van “zaken” zijn. App is zeer overzichtelijk en duidelijk. Top

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
 • JJeroen

  Alle verzekeringen op de hoogste keuze. Mede gekozen voor de vrije keuze. Mijn fysiotherapeut is voor zichzelf begonnen en heeft geen contract met VGZ, waardoor er maar een zeer kleine vergoeding tegenover staat. Dit is gebaseerd op het door de VGZ bepaalde markt conforme tarief. De slager keurt hier m.i. zijn eigen vlees…Het einde van het jaar nadert en ik heb nog nooit zo getwijfeld om bij Unive te vertrekken….

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  6

  Service
  6
  Dekking
  6
 • HHenk

  Slecht onduidelijk over vergoeding zorg iedereen verteld iets andrrs

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • RRoger

  Het is echt de meeste waardeloze zorgverzekering. De klantenservice is echt een puinhoop! Je wordt niet geholpen en de medewerkers aan de lijn zeggen gewoon keihard dat ze je niet verder kunnen helpen. Al een maand lang aan het bellen en van het kastje naar de muur gestuurd terwijl ik mijn zorgverzekering MOET opzeggen per 1 augustus. Wettelijk heb ik geen recht meer op zorgverzekering omdat ik geen inkomen in NL meer heb en woonachtig in België ben. Niemand kan dit regelen daar, elke medewerker zegt iets anders en ze zetten je bewust in de wacht of leggen gewoon de telefoon neer. Als je vraagt om een leidinggevende of de juiste afdeling zeggen ze ´´dit is geen optie´´ en daar moet je het dan maar mee doen. Geen mailcontact mogelijk en ondertussen blijft de verzekering lopen en blijven ze incasseren. Echt nog nooit meegemaakt dat een bedrijf zo met hun klanten omgaat. Ik raadt iedereen af om hier een zorgverzekering af te sluiten. Er zijn genoeg andere zorgverzekeringsmaatschappijen die je wel goed en op tijd helpen.

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • BBram

  Meest verschrikkelijke zorgverzekering ooit.

  De app werkt niet of nauwelijks. Moet telkens mijn wachtwoord resetten.

  In het buitenland in het ziekenhuis beland. Zorgpas was niet op te vragen via de app. De alarm centrale was niet bereikbaar. Zelf voorgeschoten en laten gedeclareerd. Dit wordt niet vergoed omdat de factuur is het portugees is. Unive vergoed alleen in het Engels, Spaans, Frans en Duits, crimineel…

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7

  Service
  1
 • BBram

  Op papier heel goed. In de praktijk waardeloos. Kosten gaan opeens van eigen risico maar nog erger unive alarmcentrale is onbereikbaar. Unive app werkt niet, krijgt dan ook een extreem slecht cijfer ondanks dat unive zelf met een hoog cijfer adverteerd. Wij gaan overstappen zodra dat kan. Wat een aanfluiting.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  2
 • FF.Kasiemkhan.

  Beste Univé medewerkers.

  ik wil graag mijn verzekering veranderen kan dat nog?het gaat om fysiotherapie.

  Graag ontvang ik een mail van Univé.

  Met vriendelijke groet Faroek Kasiemkhan.

 • GG.

  Helaas telefonisch niet bereikbaar. Bij opening van de kantooruren al een wachttijd van 10 minuten en dat blijft het gedurende de hele dag.
  Even binnenlopen wordt lastig, want je moet telefonisch een afspraak maken.
  Hoe klantvriendelijk kun je zijn.
  Ik kan ze dus niet bereiken om te wijzen op een onterechte declaratie van de huisarts uit mijn vroegere woonplaats.
  (Ik ben al meer dan een jaar geleden verhuisd).

  Service
  6
 • IIemand

  IK BEN GAAN OVERSTAPPEN EN TOEN HAD IK VERVOLGENS MIJN AANVRAAG WEER GEANNULEERD NA EEN DAG. SINDSDIEN HEBBEN ZE ME LASTIG GEVALLEN ZOALS HET STUREN VAN EEN FACTUUR, TERWIJL IK MIJN AANVRAAG OM OVER TE STAPPEN NETJES HAD GEANNULEERD. DAARNAAST WORDEN ER VEEL FOUTEN GEMAAKT EN IS ER OOK VEEL MISCOMMUNICATIE ONDERLING. HEEL ONPROFESSIONEEL!!! ZE VERDIENEN ECHT GEEN ENE CENT DUS IK ZOU ZEGGEN NIET DOEN!!!

  Service
  1
 • Ppiet bakker

  alleen maar hele goede ervaringen met Unive , ben bij hen voor alles verzekerd , zorg huis auto reis en wa , hoef nooit te bedenken waar ik verzekerd ben , heb geen aanvullende zorgverzekeringen omdat ik dat overbodig vind , met dank , piet bakker

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9

  Service
  8
 • RR.Dik

  Al jaren,, lid,, alles. bij jullie verzekerd, Alles, A.O.W.,het word Wel Erg Duur, poeh..

 • FF. Linde

  Ik ben al jaren bij univé verzekerd en er ook al flink een beroep op moeten doen. Tot nu toe is alles zonder commentaar vergoed.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • Bbeppie van Leth

  altijd behulpzaam, vriendelijke mensen, goede service prijs verhouding.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Nnico orij

  ik vind dat wij veel te veel moeten betalen niet normaal snel terug naar van voor de privatisering toen was het normaal en ging het ook goed dus terug die vrijheid.

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  1

  Service
  6
  Dekking
  1
 • Kkatja

  Kwaliteit prijsverhouding uitstekend

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  8
 • Ggerald arissen

  Mijn ervaringen zijn prima. Snel telefonisch contact, prima en klant vriendelijke medewerkers, die deskundig je vragen beantwoorden.
  Ben zeer tevreden.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  8
 • NNick de Mink

  Univé in mijn optiek goedkoopste en beste keuze. Voldoende mogelijkheden qua zorgaanbieders en makkelijk declaratie systeem waardoor je geld weer snel terug staat op je rekening indien vooruitbetaald.
  Bereikbaarheid goed/makkelijk en professioneel.
  Goeie informatief over extra zorg en de mogelijkheden. Met tips voor voeding en beweging en een healthcheck. Momenteel springt deze zorgverzekering eruit.

  Service
  10
  Dekking
  10
 • LLa Bel

  Goede verzekering, je kan bijna overal terecht. Snelle afhandeling van factuur. Goed overzicht over de vergoeding etc.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  8
 • WWilma Brouwer

  Prettige zorg verzekeraar, redelijke premie. Altijd bereid om te helpen bij vragen , goed bereikbaar. Vriendelijkheid aan telefoon of op het kantoor.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • AA. Hassing

  het is veel geld, maar je kunt niet zonder. Je krijgt wel snel antwoord op je vragen.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • LLelian te Velthuis

  Unive is de beste zorgverzekering ooit!!! De premie wordt ieder jaar minimaal verhoogd. Daarmee behoort Unive tot de goedkoopste zorgverzekeringen. De service is uitstekend. Altijd neemt men ruim de tijd om vragen te beantwoorden en alles tot in de puntjes uit te leggen, zodat alles duidelijk en helder is. De reactie op vragen is zonder uitzondering zeer snel. Ik kan iedereen aanraden om over te stappen naar deze uitstekende zorgverzekering.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  9
 • SSimon Bakker

  Helpen je persoonlijke juiste polis te nemen proberen niet je meer aan te smeren dan dat je nodig hebt

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • CColombo

  het is echt een schandaal als je een maand vergeet of de deadline betaalt, stuur het dan onmiddellijk aan degenen die schulden innen met een mooie boete in plaats van je te helpen je echt in de problemen te brengen schamen

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  1
  Dekking
  1
  • HHerman Bos

   @Colombo
   Colombo was een detective, een echte speurneus.
   Je vindt vast wel een betere,goedkopere en een meer coulante verzekering.
   Als jou baas trouwens je salaris niet optijd overmaakt, wat doe je dan?
   Misschien is automatische incasso iets voor jou.
   Fijne jaarwisseling en een gezond 2022
   Gr. Herman Bos

 • JJan Lindeboom

  De declaratie wordt meestal snel gestort en het is een kort lijntje. We kunnen zo bij het kantoor langsgaan en worden dan uiterst vriendelijk en correct behandeld en geholpen en te woord gestaan. En de prijs is in verhouding niet te hoog.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Rrobin

  simpel want ik heb niet veel nodig. kost sowieso een hoop geld.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7
  Dekking
  4
 • GGert Bakker

  Vele jaren verzorgd.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  10
 • EEskes T.R.B.

  Tot nu toe altijd in volle tevredenheid overal meegeholpen!

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • HHarry Boxem

  Ben met 63 te oud om hier gebruik van te maken
  en de premie p/m is te duur bij alle verzekeraars

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  8
  • LLoek van der Hulst

   @Harry Boxem
   te oud?! op je 63e. en om waar gebruik van te maken?
   en ja het kost geld en voor velen te veel

 • WWilma Muller

  Met het hele gezin en nu met mijn man zijn we al jaren heel tevreden over Unive zorgverzekering. Eerder via de post en nu digitaal krijgen we informatie, de vergoedingen en /of betalingen gaan ook naar wens. De premie is hoog, maar niet veel anders dan andere zorgverzekeraars, dus hiermee ook tevreden.

  Premie
  3

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7
  Dekking
  7
 • HHenk Rutten

  Goede uitgebreide verzekering tot nu toe geen klachten over.
  ondanks mijn veelvuldig gebruik van hun diensten.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  9
 • RRia Ruiter

  Men wordt heel goed op de hoogte gehouden van saldo eigenbijdrage. Precies wat het kost en de vergoeding. Als er een vraag is kan je telefonisch of in het kantoor heel goed geholpen worden.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • BB. Kaaij

  Wij hebben alleen een basisverzekering. Die is prima geregeld bij Unive. Nooit problemen met facturen en dergelijke. Alles wordt prompt vergoed. Geen omkijken naar

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9
 • CChristien Michels

  Unive is makkelijk bereikbaar dankzij de kantoren waar je makkelijk terecht kan bij vragen. Ook telefonisch kan je goed terecht m et vragen. Je wordt altijd perfect te woord gestaan. Ik vind het niet prettig als je alles via internet moet regelen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • PPeter Gemser

  we zijn al sinds mijn dienstverlating in 2003 bij Defensie verzekerd bij Zorgzaam (Univé). We (mijn echtgenote en ik) zijn vrijwel probleemloos en tot volle tevredenheid bij Zorgzaam verzekerd. De enige “hick-up” was een meningsverschil over een door de apotheek verstrekt medicijn, maar één telefoontje naar Univé klantenservice was voldoende om alles weer recht te zetten. Inmiddels hebben we te horen gekregen dat Zorgzaam/Univé wordt ondergebracht bij VGZ en we hebben er het volle vertrouwen in dat de service en verzekeringspakket voor ons zal blijven voldoen.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  9
 • Ssjef siero

  uitstekende verzekering voor mij

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • BBastianeke Lindeboom

  De keren dat we een declaratie ingediend hebben werd het netjes en snel vergoed. Men is altijd bereid om je te woord te staan, is laagdrempelig en vriendelijk. En bovendien zijn ze niet de duurste.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • AAlex

  De service valt op geen enkele manier te bereiken, de hele site schiet continu in storing.

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  5

  Service
  1
  Dekking
  5
 • RRon de Graaff

  Snelle beoordeling van gemaakte zorgkosten en idem dito eventuele betalingen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10

Kan het goedkoper?