Direct naar

Over VGZ

VGZ hoort samen met Achmea, CZ en Menzis tot de vier grootste zorgverzekeraars van Nederland. De zorgverzekeraar heeft meerdere zorglabels onder zich die zich ieder op hun eigen manier proberen te onderscheiden. Zo is er het label Bewuzt voor jongeren en mensen die relatief weinig zorg hebben, maar ook de zorgverzekeraar UMC die zich met collectieve kortingen richt op mensen die werken in een academisch ziekenhuis.

Uiteraard heeft VGZ zelf ook een breed scala aan basis- en aanvullende zorgverzekeringen tegen een scherpe zorgpremie. De basisverzekering komt in drie varianten: natura selectief, natura en restitutie en is vervolgens uit te breiden met een groot aantal aanvullende- en tandartsverzekeringen die zijn afgestemd op jouw leeftijd en zorgbehoefte. Naast een goede dekking biedt VGZ ook gratis zorgadvies aan en probeert VGZ te bemiddelen wanneer je op een wachtlijst geplaatst wordt voor behandeling bij een specialist.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2023-€ 141,95€ 132,95€ 153,65
2022-€ 132,65€ 126,15€ 142,40
2021-€ 124,45€ 120,90€ 132,20
2020-€ 119,95€ 120,90€ 127,70
2019-€ 120,95€ -€ 126,95
2018-€ 116,20€ -€ 122,20
2017-€ 112,95€ -€ 118,95
2016-€ 107,95€ -€ 113,95
2015-€ 107,95€ -€ 113,95
2014-€ 95,95€ -€ 99,95
2013-€ 107,95€ -€ 111,95
2012-€ 108,25€ -€ 112,25
2011-€ 105,75€ -€ 109,75

Wat vind je van VGZ?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


1.739 reviews over VGZ

 • EEsther Gruppen

  VGZ
  is echt terecht,

  declaratie opsturen,
  kan de betaling nooit lang duren.

  premie en betaling,
  geen enkel faling

  gewoon voor VGZ gaan,
  daar heeft u nooit spijt aan.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  5.5
  Dekking
  9.5
 • YYvonne

  Ik heb een pakket gekozen waarbij ik (indien nodig) 1000 euro te besteden heb aan alternatieve zorg. Belangrijk vind ik daarbij dat ik zelf mijn zorgverlener kan kiezen. De zorgvereler hoeft niet per se aangesloten te zijn bij allerlei verenigingen etc. Persoonlijk vind ik dat deze verenigingen niet altijd kwalitiet garanderen. Daarom vind ik vrije keuze zo belangrijk. Bij deze verzekering heb ik dat.Ik heb een pakket gekozen waarbij ik (indien nodig) 1000 euro te besteden heb aan alternatieve zorg. Belangrijk vind ik daarbij dat ik zelf mijn zorgverlener kan kiezen. De zorgvereler hoeft niet per se aangesloten te zijn bij allerlei verenigingen etc. Persoonlijk vind ik dat deze verenigingen niet altijd kwalitiet garanderen. Daarom vind ik vrije keuze zo belangrijk. Bij deze verzekering heb ik dat.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  8.5
 • MMarion

  Ik ben verzekerd bij National Academic, wat een onderdeel van VGZ is.
  Ik ben absoluut fan van deze verzekeraar. Om te beginnen heb ik bijvoorbeeld nog nooit langer dan 1 minuut (zonder overdrijven) in de wacht gehangen voor ik iemand aan de telefoon had wanneer ik een vraag had.
  Plus dat mijn vragen altijd snel en duidelijk beantwoord werden. Je krijgt echt het idee dat ze weten waar ze het over hebben. In tegenstelling tot sommige andere verzekeringen waar ze eerst moeten zoeken, dan nog eens vragen, dan je doorverbinden en uiteindelijk als je ophangt ben je geen steek wijzer.

  Ik heb de studentenverzekering met een heel aantrekkelijke premie. Als je de zorgtoeslag in de berekening meeneemt zit je iets over de 30 euro in de maand. En dan ben ik nog aanvullend verzekerd ook.
  Die is trouwens ook heel fijn, want ik krijg 250 euro per 2 jaar voor een nieuwe bril. Ik heb nog geen andere verzekeraar gevonden die daar aan kan tippen. Plus dat de anticonceptie mee verzekerd is.

  Bij een declaratie zijn ze heel erg snel met terugbetalen. Zeker voor mij als student is dat prettig, want bijvoorbeeld een nieuwe bril is een flinke hap uit mijn budget. Dan is het fijn als je binnen een week weer dat bedrag terug op je rekening hebt staan.

  Ik kan, voor mijn situatie persoonlijk natuurlijk, echt geen fijnere zorgverzekering bedenken dan National Academic.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9.5
  Dekking
  10
  • LLucas

   @Marion, je bent dus verzekerd bij National Academic en niet bij VGZ…..
   Ondanks dat het er een onderdeel van is, is het een andere organisatie.

 • NN. Timmermans

  Ik ben redelijk tevreden over onze zorgverzekeraar. En te duur! Ja, dat zijn ze allemaal wel. We gaan richting Amerika met de kosten aan zorgpremie.
  De informatievoorziening door de zorgverzekeraar is altijd zo moeilijk te lezen en te begrijpen. Voor mij lijkt het wel Spaans.
  En jammer dat ze geneesmiddelen op natuurlijke basis niet vergoeden. Mijn dochter van 10 jaar gebruikte Ritalin (wordt vergoed) voor haar ADD, maar kreeg hier hele nare bijverschijnselen van. We zijn over gegaan op een natuurlijkproduct en het middel werkt perfect voor haar. Wordt alleen niet vergoed. Wel de drugs en niet het natuurlijk middel!!!!
  Ook baal ik vaak van de achteraf nog betalingen. Krijg je ineens een rekening en of je die dan even binnen een paar dagen wil betalen.
  En omdat het zo onduidelijk allemaal is voor ons, ga je er maar van uit dat het klopt wat ze je aan de telefoon uitleggen, op de vraag “waar komt deze rekening nog vandaan”.

  Premie
  3.5

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7
  Dekking
  7.5
 • SStan Retera

  Ik ben erg blij met VGZ als zorgverzekeraar, echt een geweldige service. Hier kunnen veel bedrijven een voorbeeld aan nemen, had laatst een probleem. Keken er even na en 2uur later werd ik teruggebeld me de mededeling dat mn probleem verholpen was. Dus toppie!
  De premie en zorgkeuze zijn ook goed, goede prijzen en niks op aan te merken.
  Wel een aanmerking op aanvullend, dit vind ik zelf niet heel geweldig, maar ik heb bij andere zorgverzekeraars gekeken, en dan vind ik dit toch nog een van de betere.
  Al met al, een super zorgverzekeraar en zeker aan te raden!

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7.5
  Dekking
  5.5
 • AAstrid van de Rakt-Voets

  Ik ben tevreden over mijn huidige zorgverzekering. Om eerlijk te zijn ben ik blij dat ik er erg weinig mee te maken heb, omdat alles goed gaat met onze gezondheid! Goed=goed en daarom blijven wij bij onze zorgverzekeraar die we nu hebben.

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  4

  Service
  4
  Dekking
  4
 • MMiguel

  Ik ben collectief verzekerd bij VGZ via me werkgever, de premie die ik betaal vind ik een goede prijs met wat ze te bieden hebben, service die hun geven is goed na mijn ervaring ik ben in februari 2 weken goed ziek geweest , door hun te bellen hebben ze me goede adviesen gegeven wat ik kon doen omtrent de kosten die er zijn van medicijnen en dokters hulp, de zorg keuze is heel goed vergeleken met andere zorgverzekringen die ik heb gehad in het verleden , de aanvullende verzekeringen bij VGZ is goed en kost niet veel extra vooral bij de tandarts, maar aangezien ik al een goed pakket heb genomen was de aanvullende verzekering voor de tandarts niet nodig, al om al ben ik dik te vrede iver VGZ we zitten nu in de maand september en tot nu toe heb ik maar 93 euro aan eigen risico betaald vind ik nog mee vallen

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9
  Dekking
  8
 • PPaul

  Hallo,ik denk dat er geen slechte zorgverzekeraars zijn in nederland. Alleen als we het enigzins betaalbaar willen houden, denk ik dat de mensen weer eerst eens de rekening van wat de zorg gekost heeft moeten krijgen, voordat hij naar de vezekeraar gestuurd wordt. Waarom weet bijna niemand wat zorg daadwerkelijk kost? Als je in de krant leest dat je met een sneetje in de vinger waar uiteindelijk een pleister opgeplakt wordt, daar een rekening van dik €2000,- voor staat. Daar wordt ook nog van gezegd dat dit in verhouding staat, dan weten we dat de zorg echt onbetaalbaar gaat worden. Bij alles in het dagelijks leven wat we willen kopen of laten repareren, willen we weten wat het kost en of het niet te duur is. Alleen bij ons grootste bezit weten we dat bijna niet. Ik denk dat als we allemaal weten wat zorg ongeveer kost, dat we er ook veel zorgvuldiger mee omgaan. Ik hoop dat zorgverzekeraar vgz er mee begint en dat de consument er in de toekomst kritisch naar kijkt voordat hij de rekening naar de zorgverzekeraar indient. Dat zou mijns inziens een grote vooruitgang zijn.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  6.5

  Service
  6
  Dekking
  5.5
 • FFG Schellevis

  Een goede zorgverzekering voor een redelijke prijs. Vlotte en correcte afhandeling van declaraties. Prettig om zaken online, of per e-mail te kunnen regelen. VGZ heeft aandacht voor de klant; ik ben zelfs telefonisch benaderd voor een interview met vragen op welke punten de service nog beter kon. Chapeau!

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  8.5
 • FFrank Boshouwers

  Premie t.o.v. andere aanbieders is wat voordeliger. Via echtgenote in een collectieve verzekering opgenomen vanwege dit prijsvoordeel. Overgestapt dus. Alleen jammer dat ik op basis van de door mij verstrekte gegevens geen uitgebreide aanvullende tandartsverzekering kon afsluiten. Te eerlijk geweest denk ik dan maar.
  Verder is de afwikkeling van betalingen etcetera duidelijk en overzichtelijk.
  Hoewel de premie wat aantrekkelijker is dan bij veel andere aanbieders, blijft het wel een hoog bedrag. Zeker als je moet constateren dat er steeds minder vergoed wordt en jaarlijks de premies gelijk blijven of zelfs stijgen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  7
  Dekking
  5
 • Bbrigitte riineveld

  Ik ben tevreden over vgz omdat ze zoveel voor je doen. De service is top.als je belt is top. Ik zat hiervoor bij zenz en daar werd niet veel vergoed.zzelfs mijn glazen van mijn bril niet omdat mijn sterkte niet genoeg was. En bij vgz wel. Helemaal top. Ik ga daar niet meer vandaan.. en dat voor de zelfde prijs…..

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  8.5
 • Ppeijnenburg

  jammer dat de premie zo hoog is als je voor drie man moet betalen is het een flink bedrag,waar is de tijd gebleven dat het allemaal nog goed te betalen was en dat we nog een paar centen over hielden voor bv een biefstukje of lekker zonder zorgen konden sporten.

  Die tijd zou ik toch graag terug willen zien.mijn wens voor iedereen is goede gezondheid is voor iedereen….

  Premie
  3

  Zorgkeuze
  5

  Service
  5
  Dekking
  7.5
 • PPeter Keijsers

  Ze hebben me heel goed geholpen met mijn keuze voor het kiezen van een ziekenhuis ivm mijn hernia verder kon ik zeer snel een scan laten maken en verder behandeling verliep goed met goede en snelle reacties en geen lange wachttijden tijdens bellen ..met andere woorden ben zeer goed behandeld.
  gr peter

  Premie
  3.5

  Zorgkeuze
  5

  Service
  8
  Dekking
  5
 • FFemke Rombout

  Ik ben erg tevreden over de zorgverzekeraar VGZ. Tot nu toe nog nooit problemen gehad met het vergoeden van zorg. De premie in vergelijking met de zorg die je krijgt is betaalbaar. Ik werk zelf in een tandartspraktijk, en heb met de vergoedingen voor patiënten voor de tandheelkundige zorg ook nog nooit problemen gehad. Dat kun je niet zeggen van een hoop andere zorgverzekeraars die moeilijk doen over vergoedingen voor een aantal codes. Ga zo door zou ik zeggen!

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9

  Service
  8
  Dekking
  9.5
 • MM. van Esveld

  Al jaren verzekerd via VGZ. De aanvullende pakketten zijn top. Declaraties worden snel uitbetaald en tegenwoordig kan je ook rekeningen inscannen en doormailen zodat declaraties nog sneller uitbetaald worden.
  Telefonisch goed bereikbaar waar personeel zit die goed naar je luistert.
  Je kan ook zeggen VGZ is Veruit Goede Zorgverzekering

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  7

  Service
  10
  Dekking
  7.5
 • PPaul Verstegen

  Prima verzekeraar. Ook bij zorg in het buiteland is het allemaal snel, duidelijk geregeld. Een echte aanrader.

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  7.5
  Dekking
  7.5
 • PPaul Verstegen

  Is eigenlijk IAK maar die stond niet in de lijst. Maar IAK is onderdeel van VGZ.
  Bij declaraties, zorg in buitenland ben ik uitstekend geholpen en geadviseerd.
  Dus een prima zorgverzekeraar.

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  7.5
 • DDani Raba

  niet optimal heel vaak krijg ik rekeningen achteraf 1 of 2 jaar , bij blijven in buiteland als je ziek word doen hun moeilijk met rekeningen betalen want altijd moet je de vertalen , telefonisch altijd berijk je hun op 0900 nr dus geen lokal en soms blijf je 15 tot 30 op tel wachten.

  Premie
  3.5

  Zorgkeuze
  4.5

  Dekking
  6
 • Mmarian

  Altijd vriendelijk als je contact moet hebben. … Zeer goeie aanvullende polis. … kortom Ik ben al 5 jaar en zeer tevreden klant’!

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  9.5
 • JJan Verhoeven

  Ik heb zorgverzekeraar VGZ aangekruist maar zit bij IAK die onderdeel is van de UVIT groep waar VGZ de zorgverzekeringen voor afhandeld. IAK is via mijn werkgever de zorgverzekeraar en ik heb daar nog nooit problemen mee gehad. declararaties kan volledig digitaal en je hebt de keuze om zelf voor te schieten of IAK direct naar zorgverstrekker te laten betalen.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  5
 • VVincent

  Het is best wel goeie zorgverzekeraar klantenservice is ook snel met vragen beantwoorden vgz is wat duur dan andere zorgverzekeraar krijg ook meer service voor terug

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  8.5
  Dekking
  10
 • MMandy

  Dit jaar overgestapt naar VGZ. over het algemeen erg tevreden, ondanks dat mijn premie iets omhoog is ten opzichte van vorig jaar. Overstappen was eenvoudig en snel geregeld, had daarna nog een vraag die ik eenvoudig via mijnVGZ geregeld had. Ik heb geen aanvullende verzekering, dus dat is niet interessant voor mij. Wel vind ik de vrij zorgkeuze belangrijk.
  Ik heb tot nu toe een keer iets hoeven te declareren en heb daarover even gebeld en meteen duidelijk antwoord gehad, zulke service krijgt van mij 5 sterren!

  Premie
  6.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9.5

Kan het goedkoper?