Direct naar

Over ZEKUR

ZEKUR heeft een voordelige zorgverzekering en is een merk van Univé. ZEKUR heeft een toegankelijke zorgverzekering die je zelf kunt samenstellen. Je kiest voor de basisverzekering
uit een naturapolis en een restitutiepolis. De basisverzekering kun je uitbreiden met losse aanvullende verzekeringen voor tandheelkunde, fysiotherapie en buitenland of een complete aanvullende verzekeringsbundel waarin ook vergoedingen zitten voor anticonceptie, brillen en lenzen, verloskunde en kraamzorg en alternatieve geneeswijzen.

Naast de zorgverzekering heeft ZEKUR ook verzekeringsbundels voor auto, wonen en zzp.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2023--€ 122,95€ 140,15
2022--€ 110,40€ 136,70
2021--€ 105,95€ 126,75
2020--€ 101,95€ 121,50
2019--€ 98,50€ 113,40
2018--€ 93,85€ 109,12
2017--€ 92,00€ 105,53
2016--€ 86,00€ 100,80
2015--€ 82,50€ 100,80
2014--€ 80,25€ -
2013--€ 92,25€ -
2012--€ 92,50€ -
2011--€ 88,88€ -

Wat vind je van ZEKUR?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


327 reviews over ZEKUR

 • HHans-Reinhard Kloos

  Nooit een verzekering af sluiten het zij dat als je met hun problemen heb met een KI cht-bot in discussie wilt gaan, dat ding schrijft uitsluitend standardtexten waar je niet om heb gevraagd. Ps. en kijk uit met een incassomachtiging! Mij is meer dan het dubbele bedrag afgeboekt! (triest dat zoiets mogelijk is!verzekering had ik afgesloten bij ZEKUR en UNIVE (had ik nooit iets mee te doen boekt mij bijna het dubbele bedrag van de met Zekur afgesloten verzekering terug! Ik heb nog geen enkele reactie of mijn geld terug, ik hoop dat de Ombudsman welke ik heb ingeschakeld de zaak voor mij kan regelen.

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • HHans-Reinhard Kloos

  In plaats van 129,95 Euro zorgverzekering bij ZEKUR is via incasso door Unive 229,- Euro van mijn rekening afgeboekt, incasso gestopt , Ombudsman ingeschakeld omdat ik zowel van Zekur als ook Unive nog geen reactie heb ontvangen! Heb nog nooit zoiets mee gemaakt, je kan je beter niet bij hun verzekeren

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • HHans-Reinhard Kloos

  Waardeloze verzekering, ik had een zorgverzekering afgesloten voor 122,95 Euro, leek gunstig, nu boekt Unive 229,- Euro per incasso af, heb de incasso stop gezet wacht nog steeds op de terugboeking!

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • LLola

  Nooit meer! Je betaald je blauw en niets wordt vergoed! Strekken misleidende informatie en bij navragen of contact weten ze je geen juiste informatie te verstrekken! Advies neem geen zorgverzekering van ZEKUR (Univé).

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • AAnne Kleingeld

  Goedkoopste verzekering inclusief, aanvullend en tandarts. En ook nog gratis doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Bespaart al gauw € 200,00 per jaar.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  6

  Service
  8
  Dekking
  10
 • MMarion

  Kan ik als de gecontracteerde ziekenhuizen WEL bekend ziij nog over stappen naar combinatie polis ??

 • MMarie-Loes

  Basis en aanvulling bevielen op zich goed, maar..zelfs op vrijdag 30/12/22 is Zekur nog aan het onderhandelen over ziekenhuis/contracten. Hoe kunnen mensen op basis hiervan ‘gezonde keuzes’ maken, terwijl ze er wel een jaar aan vastzitten.. Dat wordt dan ook nog toegestaan door bijv. ACM of overheid?! Qua Zekur/overzicht is het mi lastig berekenen en vergelijken of je de totale kosten eruit haalt t.o.v. de (gedeeltelijke) vergoedingen. Zoals 75% van €500/tandarts of €25/alternatief. I.h.a. worden consumenten gewezen op de nadelen van €885 eigen risico*, maar je betaalt sowieso (voor eigen risico of premie). Zo wordt het relatief? De premiekorting hiervoor is nl. €20 p/m* , als je deze x12=€240 moet betalen voor een eigen risico van €385 betaal je uiteindelijk €625, ook niet niks? Service is ondergeschikt bij een online dienst?

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  5

  Service
  5
  Dekking
  7
 • DDo

  Ik ben al jaren (basis) verzekerd bij Zekur omdat ze de goedkoopste zijn en heb nooit problemen ondervonden. Alles gaat vrij soepel en online kun je goed je kosten inzien. Tot ik tot mijn verrassing een hoge rekening kreeg afgelopen jaar. Wat bleek, het ziekenhuis waar ik geweest was was niet gecontracteerd. Ik dacht dit begin dit jaar wel te hebben gezien in de Zorgvinder, maar ben ook door het desbetreffende ziekenhuis hier niet op gewezen. Ik ga voor komend jaar toch kijken naar een verzekering met meer dekking om hoge kosten of veel reizen te voorkomen.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  3

  Service
  7
 • LLeonie

  Al enkele jaren hier verzekerd en het bevalt prima. Wel moet je zelf je lensvergoeding scherp houden, deze werd afgewezen terwijl ik wel recht had op vergoeding. Bij een telefoontje snel opgelost.

  Eens met eerdere opmerking dat contracten soms pas in het verzekerde jaar worden afgesloten als je als klant niet meer kan overstappen. Dat vind ik wel kwalijk.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9

  Service
  7
  Dekking
  9
 • Hhelma

  goede deugdelijke verzekering met een marktconforme premie. vergoedingen basispakket normaal, aanvullende verzekering is gewenst. premie daarvan zeker redelijk te noemen.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • JJanny Kraster

  Heldere en overzichtelijke website, goede contactmogelijkheden

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • HHaileab

  Ik heb geen ervaring met ZEKUR.

 • Mmarjo

  Vaak wordt er gezegd om over te stappen naar een andere zogenaamde goedkopere zorgverzekering, maar ik snap dit niet. Ik ben van mening : wat goed is moet je zo laten. Kortom hier een tevreden klant.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Rrob van eck

  Fijne verzekering met een totaalpakket. Een reis en annuleringsverzekering ook een tandarts en zelfs alternatieve . Het enigste wat af en toe lang duurt is wanneer bekend is met welke ziekenhuizen ze een contract heb ben afgesloten.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • HH.Brongers

  het is een goede verzekering het is de online van Univé ik denk de goedkoopste met gratis reisverzekering en goede afhandeling van de gemaakte kosten als je deze meld

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  5

  Service
  8
  Dekking
  8
 • Rrob van eck

  Al jaren bij deze verzekering. Nog geen klachten altijd een luisterend oor. En wat gemakkelijk is meteen een reis en annuleringsverzekering erbij. Nu was het reizen op een laag puntje maar die ene keer dat ik het nodig had voor een reisje naar zeeland. Snel en attent afgehandeld. Een minpuntje moet ik toch nog vermelden. Het werd pas laat bekend dat er een contract met het ziekenhuis was afgesloten hoop dat dit dit jaar sneller gaat.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  6

  Service
  10
  Dekking
  9
 • NNathaniel

  Zekur heb alles wat u nodig hebt en alles lekker goed koop

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  6
  Dekking
  8
 • WWiecher Pool

  ervaring delen kan maar is niet nodig nooit geen probleem gehad bij deze verzekerraar

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • JJohn willem

  Onduidelijke zorgverzekering ik verleng niet voor 2023

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  2

  Service
  4
  Dekking
  6
 • FFesseha Tewelde

  Sekur

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • WW. van der Sanden

  Zekur Budget gaat van 110 euro naar 123 euro.
  Waarom zo’n forse stijging, terwijl alle overige zorgverzekeringen niet zo hard stijgen?

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  5

  Service
  5
  Dekking
  5
  • Jjikke

   @W. van der Sanden Hoe kom je daarbij? Alle zorgverzekeringen gaan minimaal 10 euro omhoog!

 • TTon

  het is toch van de zotte hoe we weer elk jaar worden uitgekleed , steeds meer en meer betalen voor iets wat onnozel is , je wordt verplicht gesteld om de verzekering te hebben en als je dan er gebruik van maakt moet je nog eens betalen want dan zit het zogenaamd niet in het pakket , daarnaast vind ik die eigen risico stom , je betaald al teveel , vooral nu echt alles duurder is geworden , waar moet ik deze verhoging vandaan halen ???

  Premie
  1

  Zorgkeuze
  1

  Service
  1
  Dekking
  1
 • RRob

  uitstekende service

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9
  Dekking
  10
 • RRolf

  Goeie club!

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
 • YYvonne

  Heel erg goed lage kosten goede service niks te klagen.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • SSon van der Stoel

  Het meeste word vergoed. Alleen ze zijn niet aangesloten bij het ziekenhuis waar ik altijd naar toe ga, dat vind ik wel jammer. Zeker nu ik in de WSNP zit en dus veel minder te besteden heb is het soms erg lastig en daardoor probeer ik dan zo min kogelijk in het ziekenhuis te komen.
  Voor de rest vind ik het een goede zorgverzekering, online, maar ook via de telefoon wordt ik altijd netjes geholpen en als ik iets niet kan vinden online helpen ze mij altijd met veel geduld.
  En ik kan uitkiezen bij welke arts ik kan, en welke zorg ik nodig heb, dat is ook erg handig en waar je geen behoefte aan hebt laat je gewoon zitten en betaal je dan ook niks voor.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
 • KKyra

  Nooit meer deze goedkope zooi, ben je al meer dan 8 jaar verzekerd bij zekur. Nooit iets gehad, ze vangen al 8 jaar geld en hoeven niks uit te geven. Word je dit jaar geopereerd, krijg je een rekening van zekur dat ze maar 80% betalen aan een ziekenhuis die wel onder contract staat maar niet volledig word vergoed.

  Wil je een verzekering waar je naar een ziekenhuis in de buurt kan, kies dan NIET voor ZEKUR. Ze hebben 4 of 5 ziekenhuizen in Rotterdam en omgeving, 4 ziekenhuizen in Zeeland, 1 in Groningen en 3 in maasticht. Woon je in Noord-brabant noord-holland, Utrecht, Friesland, Drenthe, Overijssel kijk dan goed voordat je bij zekur afsluit. Geen enkel ziekenhuis word daar volledig vergoed door zekur!

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  2

  Service
  6
 • ZZekur Zorgmijder

  Ga niet met Zekur in zee!!
  Slechtste zorgverzekeraar ooit, mijn grootste fout om bij Zekur “verzekerd” te zijn. Na re-intergratie traject vanuit de bijstand verdien ik net iets meer dan het sociaal minimum waardoor ik was noodgedwongen om te kiezen voor een “goedkope” zorgverzekeraar.
  Er wordt weinig vergoed en zelfs het enige ziekenhuis hier in de provinciehoofdstad valt niet eens onder de gecontracteerde ziekenhuizen.
  Vanaf het begin dit jaar last van voetproblemen en 1 verticaal gescheurde teennagel waarvan de pedicure ook niet wordt vergoed, ondertussen is nu ook al de 3e teennagel verticaal aan het scheuren.
  Te gek voor woorden dat ik moet zorgmijden totdat het uiteindelijk zo erg wordt dat ik wel bij de huisarts terecht kan om de nagels in zijn geheel te laten verwijderen terwijl een pedicure de nagels had kunnen herstellen.
  (Jammer dat ik niet de foto’s van het verloop van mijn nagelproblemen kan delen).
  Best ironisch om mee te maken terwijl ik zelf in de zorg werk, ook mijn collega’s van jeugdzorg en beschermd wonen zal ik waarschuwen om Zekur zorgverzekering niet aan te raden bij clienten en medewerkers.
  Ook wegens gewetensbezwaren verwijder ik ook alle online affiliate partner campagnes gelinkt aan Unive/Zekur producten die aangeboden worden op onze clienten zorgportaal, nieuwsbrieven en weblogs.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  1

  Service
  5
 • TTim

  Zeer weinig zorgkeuze. Telefonisch slecht bereikbaar.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  1

  Service
  3
 • RRob

  Uitstekende service.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9

  Service
  8
 • BBert

  Voor mijn nooit meer zekur hebben niet contract met alle ziekenhuizen de verassing komt achteraf wat slechte services niet ingelicht onder tussen krijg Slingerland ziekenhuis factuur omdat zekur gewoon pakket niet volledig vergoed maar 80% en dat de behandeling nu 4heb gehad van 2nu achteraf weet 20% zelf betalen dan ander 2ook nog die gein mijn nu wel 2000 kosten ook Slingerland van te horen gekregen niet geïnformeerd er over nu is te laat gaat mijn wel geld kosten service slecht dat alleen 0900 nummer bellen premie oke en aanvullende verzekering is 2021 ook slechte geworden nu over gestapt ander als van voren geweten was nooit naar zekur gegaan dan vergelijken als prima in de bus ja als niet ziekenhuis moet anders kom bekaard er af

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  6

  Service
  2
  Dekking
  6
 • JJf de vries

  Ik wacht nog steeds op mijn eigen bijdrage van vorig jaar als ik niet een maand betaal wordt ik al in de Cak gegooid als een hond en van de week gebeld naar zeker en er wordt zo opgegooid onbeschoft behandeld en nu nog mijn eigen bijdrage niet terug

 • TThijs

  Goedkoop is duurkoop. Belachelijk slechte klantenservice. Zwaar onderbezet. Duurt 1,5 maand voordat ze iets proberen regelen

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  5

  Service
  1
  Dekking
  1
 • HHamid

  Zeer slecht. Na jaren verzekerd te zijn blijkt dat je hier nooit iets vergoedt krijgt. Pas op!

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  4
 • JJip

  Foutief informeren van klant. Ongekend amateurisme, en vervolgens weinig tot geen service.

  Premie
  7

  Zorgkeuze

  Service
  1
 • JJankees

  Hele slechte service. 6x moeten bellen om één onderwerp, met de belofte dat ik teruggebeld zou worden met het antwoord en als dat niet eind van de week zou gebeuren moest ik zelf terugbellen – dus 6x moeten bellen over heel 2021 want ik heb nooit antwoord gekregen. 5e poging nu in december verbrak de lijn na 31 minuten in de wacht te hebben gestaan en daarna nog 10 minuten in de wacht omdat het uitgezocht moest worden; en ook niet teruggebeld door de medewerker nadat de lijn verbrak!
  E-mail adres is niet beschikbaar of in elk geval moeilijk te vinden indien die beschikbaar is; chatbot snapt de vraag niet altijd en dan is de enige andere optie bellen, met een wachtrij van minimaal 30 minuten rond deze tijd van het jaar. Het bedrag van €12,50 voor het aanmelden van een vriend ook nooit gekregen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  2
  Dekking
  2
 • NNS

  Waardeloos service en bereikbaarheid. Zijn alleen telefonisch bereikbaar voor de zorgverzekering en je moet minstens 15 minuten wachten vervolgens wordt de verbinding verbroken.

  Service
  2
 • Ppagalidisi

  Via verschillende vergelijkingssites kwam deze het beste en goedkoopste uit de test. En als student is prijs nogal belangrijk!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  8
 • Ttom hawks

  Over het algemeen een zeer goede service voor een nette premie voor de aanvullende verzekering. Ben al jaren bij deze zorgverzekeraar en hoewel in de eerste jaren er wel problemen waren is de service en deskundigheid alleen maar toe genomen. Dus een aanrader

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • MMiep

  Heb mij zorgverzekering er al jaren lopen, naar alle tevredenheid. overzichtelijk eigen bijdrage rekening en bij vragen duidelijke antwoorden

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • SSebastiaan

  prima voldoet keurig aan de overheidseis, en dat is wat ik graag wil

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  7
 • WW.Pool

  prima zorg verzekeraar ( Univè ) ten eerste is dit de goedkoopste , ten tweede prima geholpen bij vragen en aanvullend is net zo goed als bij andere verzekeraars, deze verzekeraar wordt nooit genoemd bij het zoeken naar de beste en goedkoopste zorgverzekeraars

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • MMarja

  Altijd snelle betaling van mijn declaraties. Is alleen jammer dat we zoveel premie moeten betalen. Ik vind een premie van 50 euro per maand meer dan genoeg.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • SSjaan van Veen

  Hadden, in december 2020 toegezegd dat mijn ziekenhuis, in mijn regio, volledig vergoed zou worden in 2021. Echter moest flink bijbetalen en heb de verder afspraken af moeten zeggen.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  2

  Service
  1
  Dekking
  3
 • JJules Kleijnen

  Doordat Zekur, Zuyderland ziekenhuizen, niet volledig vergoed, wordt een conflict op de cliënten afgewenteld en moeten deze op zoek naar een ander ziekenhuis met alle consequenties van dien.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  1

  Service
  4
  Dekking
  2
 • HH.Brongers

  deze verzekering is gewoon goed echt waar voor je geld als je een declaratie hebt dan staat deze binnen 2 weken op je bankrekening en je word deskundig te woord gestaan door een medewerker aan de telefoon. gewoon doen

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  9
 • Hhenk

  Bij deze verzekeraar heb je een goede keuze uit diverse ziekenhuizen die in de omtrek liggen. En dat tegen een zeer concurrerende premie.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  9
 • MMoraim

  Premie basisverzekering van Zekur is laag met uitgebreide dekking en daarmee de beste keuze. De aanvullende verzekering van Zekur is zeer uitgebreid. De allesomvattende verzekering heeft hoge vergoedingen voor tandartskosten, brillen, alternatieve zorg etc. Het is de meest complete betaalbare verzekering met hoge dekkingsgraad die er op dit moment is. Daarnaast is de service helder en goed bereikbaar. Echt een aanrader!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  10
 • SSon

  Ik ben al jaren bij ZEKUR, ik vind het een fijne verzekeraar, nooit geen problemen, er zijn vele mogelijkheden. Als je een probleem hebt word dit netjes voor je opgelost. Via de telefoon en via internet is dit bedrijf goed te vinden en het is heel makkelijk om ermee om te gaan. Dus blijf zo doorgaan.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7

  Service
  8
  Dekking
  8
 • JJoel Kolling

  De goedkoopste en verder gewoon goed.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  8

Kan het goedkoper?