Direct naar

Over ZEKUR

ZEKUR heeft een voordelige zorgverzekering en is een merk van Univé. ZEKUR heeft een toegankelijke zorgverzekering die je zelf kunt samenstellen. Je kiest voor de basisverzekering
uit een naturapolis en een restitutiepolis. De basisverzekering kun je uitbreiden met losse aanvullende verzekeringen voor tandheelkunde, fysiotherapie en buitenland of een complete aanvullende verzekeringsbundel waarin ook vergoedingen zitten voor anticonceptie, brillen en lenzen, verloskunde en kraamzorg en alternatieve geneeswijzen.

Naast de zorgverzekering heeft ZEKUR ook verzekeringsbundels voor auto, wonen en zzp.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2022€ 136,70-€ 110,40-
2021€ 126,75-€ 105,95-
2020€ 121,50-€ 101,95-
2019€ 113,40-€ 98,50-
2018€ 109,12-€ 93,85-
2017€ 105,53-€ 92,00-
2016€ 100,80-€ 86,00-
2015€ 100,80-€ 82,50-
2014€ --€ 80,25-
2013€ --€ 92,25-
2012€ --€ 92,50-
2011€ --€ 88,88-

Wat vind je van ZEKUR?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Dekking


301 reviews over ZEKUR

 • ZZekur Zorgmijder

  Ga niet met Zekur in zee!!
  Slechtste zorgverzekeraar ooit, mijn grootste fout om bij Zekur “verzekerd” te zijn. Na re-intergratie traject vanuit de bijstand verdien ik net iets meer dan het sociaal minimum waardoor ik was noodgedwongen om te kiezen voor een “goedkope” zorgverzekeraar.
  Er wordt weinig vergoed en zelfs het enige ziekenhuis hier in de provinciehoofdstad valt niet eens onder de gecontracteerde ziekenhuizen.
  Vanaf het begin dit jaar last van voetproblemen en 1 verticaal gescheurde teennagel waarvan de pedicure ook niet wordt vergoed, ondertussen is nu ook al de 3e teennagel verticaal aan het scheuren.
  Te gek voor woorden dat ik moet zorgmijden totdat het uiteindelijk zo erg wordt dat ik wel bij de huisarts terecht kan om de nagels in zijn geheel te laten verwijderen terwijl een pedicure de nagels had kunnen herstellen.
  (Jammer dat ik niet de foto’s van het verloop van mijn nagelproblemen kan delen).
  Best ironisch om mee te maken terwijl ik zelf in de zorg werk, ook mijn collega’s van jeugdzorg en beschermd wonen zal ik waarschuwen om Zekur zorgverzekering niet aan te raden bij clienten en medewerkers.
  Ook wegens gewetensbezwaren verwijder ik ook alle online affiliate partner campagnes gelinkt aan Unive/Zekur producten die aangeboden worden op onze clienten zorgportaal, nieuwsbrieven en weblogs.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  1

  Service
  5
 • TTim

  Zeer weinig zorgkeuze. Telefonisch slecht bereikbaar.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  1

  Service
  3
 • RRob

  Uitstekende service.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9

  Service
  8
 • BBert

  Voor mijn nooit meer zekur hebben niet contract met alle ziekenhuizen de verassing komt achteraf wat slechte services niet ingelicht onder tussen krijg Slingerland ziekenhuis factuur omdat zekur gewoon pakket niet volledig vergoed maar 80% en dat de behandeling nu 4heb gehad van 2nu achteraf weet 20% zelf betalen dan ander 2ook nog die gein mijn nu wel 2000 kosten ook Slingerland van te horen gekregen niet geïnformeerd er over nu is te laat gaat mijn wel geld kosten service slecht dat alleen 0900 nummer bellen premie oke en aanvullende verzekering is 2021 ook slechte geworden nu over gestapt ander als van voren geweten was nooit naar zekur gegaan dan vergelijken als prima in de bus ja als niet ziekenhuis moet anders kom bekaard er af

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  6

  Service
  2
  Dekking
  6
 • JJf de vries

  Ik wacht nog steeds op mijn eigen bijdrage van vorig jaar als ik niet een maand betaal wordt ik al in de Cak gegooid als een hond en van de week gebeld naar zeker en er wordt zo opgegooid onbeschoft behandeld en nu nog mijn eigen bijdrage niet terug

 • TThijs

  Goedkoop is duurkoop. Belachelijk slechte klantenservice. Zwaar onderbezet. Duurt 1,5 maand voordat ze iets proberen regelen

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  5

  Service
  1
  Dekking
  1
 • HHamid

  Zeer slecht. Na jaren verzekerd te zijn blijkt dat je hier nooit iets vergoedt krijgt. Pas op!

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  4
 • JJip

  Foutief informeren van klant. Ongekend amateurisme, en vervolgens weinig tot geen service.

  Premie
  7

  Zorgkeuze

  Service
  1
 • JJankees

  Hele slechte service. 6x moeten bellen om één onderwerp, met de belofte dat ik teruggebeld zou worden met het antwoord en als dat niet eind van de week zou gebeuren moest ik zelf terugbellen – dus 6x moeten bellen over heel 2021 want ik heb nooit antwoord gekregen. 5e poging nu in december verbrak de lijn na 31 minuten in de wacht te hebben gestaan en daarna nog 10 minuten in de wacht omdat het uitgezocht moest worden; en ook niet teruggebeld door de medewerker nadat de lijn verbrak!
  E-mail adres is niet beschikbaar of in elk geval moeilijk te vinden indien die beschikbaar is; chatbot snapt de vraag niet altijd en dan is de enige andere optie bellen, met een wachtrij van minimaal 30 minuten rond deze tijd van het jaar. Het bedrag van €12,50 voor het aanmelden van een vriend ook nooit gekregen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  2
  Dekking
  2
 • NNS

  Waardeloos service en bereikbaarheid. Zijn alleen telefonisch bereikbaar voor de zorgverzekering en je moet minstens 15 minuten wachten vervolgens wordt de verbinding verbroken.

  Service
  2
 • Ppagalidisi

  Via verschillende vergelijkingssites kwam deze het beste en goedkoopste uit de test. En als student is prijs nogal belangrijk!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  8
 • Ttom hawks

  Over het algemeen een zeer goede service voor een nette premie voor de aanvullende verzekering. Ben al jaren bij deze zorgverzekeraar en hoewel in de eerste jaren er wel problemen waren is de service en deskundigheid alleen maar toe genomen. Dus een aanrader

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9
 • MMiep

  Heb mij zorgverzekering er al jaren lopen, naar alle tevredenheid. overzichtelijk eigen bijdrage rekening en bij vragen duidelijke antwoorden

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • SSebastiaan

  prima voldoet keurig aan de overheidseis, en dat is wat ik graag wil

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  7
 • WW.Pool

  prima zorg verzekeraar ( Univè ) ten eerste is dit de goedkoopste , ten tweede prima geholpen bij vragen en aanvullend is net zo goed als bij andere verzekeraars, deze verzekeraar wordt nooit genoemd bij het zoeken naar de beste en goedkoopste zorgverzekeraars

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • MMarja

  Altijd snelle betaling van mijn declaraties. Is alleen jammer dat we zoveel premie moeten betalen. Ik vind een premie van 50 euro per maand meer dan genoeg.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • SSjaan van Veen

  Hadden, in december 2020 toegezegd dat mijn ziekenhuis, in mijn regio, volledig vergoed zou worden in 2021. Echter moest flink bijbetalen en heb de verder afspraken af moeten zeggen.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  2

  Service
  1
  Dekking
  3
 • JJules Kleijnen

  Doordat Zekur, Zuyderland ziekenhuizen, niet volledig vergoed, wordt een conflict op de cliënten afgewenteld en moeten deze op zoek naar een ander ziekenhuis met alle consequenties van dien.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  1

  Service
  4
  Dekking
  2
 • HH.Brongers

  deze verzekering is gewoon goed echt waar voor je geld als je een declaratie hebt dan staat deze binnen 2 weken op je bankrekening en je word deskundig te woord gestaan door een medewerker aan de telefoon. gewoon doen

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  9
 • Hhenk

  Bij deze verzekeraar heb je een goede keuze uit diverse ziekenhuizen die in de omtrek liggen. En dat tegen een zeer concurrerende premie.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  9
 • MMoraim

  Premie basisverzekering van Zekur is laag met uitgebreide dekking en daarmee de beste keuze. De aanvullende verzekering van Zekur is zeer uitgebreid. De allesomvattende verzekering heeft hoge vergoedingen voor tandartskosten, brillen, alternatieve zorg etc. Het is de meest complete betaalbare verzekering met hoge dekkingsgraad die er op dit moment is. Daarnaast is de service helder en goed bereikbaar. Echt een aanrader!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  10
 • SSon

  Ik ben al jaren bij ZEKUR, ik vind het een fijne verzekeraar, nooit geen problemen, er zijn vele mogelijkheden. Als je een probleem hebt word dit netjes voor je opgelost. Via de telefoon en via internet is dit bedrijf goed te vinden en het is heel makkelijk om ermee om te gaan. Dus blijf zo doorgaan.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7

  Service
  8
  Dekking
  8
 • JJoel Kolling

  De goedkoopste en verder gewoon goed.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  8
 • WWouter Lemmen

  Al jaren de goedkoopste basisverzekering

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  7
 • Rrob van eck

  Altijd goede service en snel antwoord als je eens een vraag hebt. Ben al jaren bij Zekur een onderdeel van Unive. Makkelijk is ook dat je naast je zorgverzekering ook een reis en annuleringsverzekering heb. Daar heb je dus ook geen omkijken naar. Dus Zekur lekker makkelijk en toch voordelig.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • PPaul Teunissen

  Waarom veel betalen als je gezond bent? Bij Zekur begrijpen ze dit goed. Ook handig is de gratis reisverzekering die erbij zit. Ga je een dagje, week of langer weg. Geen zorgen, het zit allemaal bij de prijs inbegrepen. Gelukkig nog niet nodig gehad. Ook handig is de helpdesk waar je met alle vragen terecht kunt.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  6

  Service
  6
  Dekking
  4
 • DDavid Geuzebroek

  Ik heb geen systeem-ziekte maar N.A.H. daarom ga ik gemiddeld 1x/jaar met de ambulance naar het ziekenhuis tot nu is dat allemaal vergoed…. is er een maximum aan ziekenhuis-bezoeken ?

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  6

  Service
  4
  Dekking
  6
 • DDirk

  Veel problemen met Zekur.
  Zie reviews trustpilot en ervaringen.nl

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • EE. Vejselovic

  Zeer slechte service bij ziek zijn in het buitenland.
  Totaal geen inlevingsvermogen.
  Zekur- nooit meer.

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • FF.J.Wensveen

  Wachttijd als je belt acceptabel kort, wachttijd opzoeken oke, oplossingsgericht meedenken en luisteren naar probleem een 10!
  Complimenten voor Mevr. Booman

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  1
 • WWolters

  Op 4 december via contactformulier mijn aanvraag om een zorgverzekering af te sluiten gestuurd. Via mail een bevestiging ontvangen met contactnummer. Géén verdere reactie ontvangen. Op 12 december nogmaals hetzelfde gedaan. Weer een mail ontvangen ter bevestiging met een contactnummer. Wéér niets vernomen. Toen maar gebeld. Kunnen ze niets van mij vinden en op de door mij ontvangen contactnummers of referentienummers ook niets te vinden. Uiteindelijk alles maar via de post opgestuurd. Krijg ik vandaag 1 februari bericht dat ik te laat ben.

  Service
  2
 • SSam

  Service is super slecht en waardeloos. Ik wou mijn verzekering stoppen en ze deden heel moeilijk hierover. Ik moest 2 maanden verzekring betalen voor een voertuig die ik niet eens meer heb ( verkocht). OPLICHTERS

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • MM

  Echt waardeloos voor je geld en gezondheid. Merendeels van de kosten zelf betaald, inclusief behandelingen, medicijnen en anders moest ik de rekening met ze delen. Ze zijn niet aan te raden, dus denk goed na voordat je hier gaat verzekeren, je eindigt duurder uit dan dat je denkt

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • Jj.ter Horst

  week geleden e-mail gestuurd naar Zekur helaas geen reactie mogen ontvangen

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  4

  Service
  4
  Dekking
  4
 • PPeter

  Goede website en app. Prima service en snelle vergoeding!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  8
 • FFloris Langendam

  Nog steeds de verzekeraar met de laagste premie van Nederland; uitstekende informatievoorziening met duidelijke uitleg van te betalen facturen (uiteraard via beveiligde DiGiD te raadplegen). Voor mij en mijn echtgenote voldoende mogelijkheden qua keuze van ziekenhuizen.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
  • WWJ

   @Floris Langendam
   Moet je ook naar een huisarts gaan die een contract met Zekur heeft? Of geldt dat alleen voor ziekenhuis en klinieken? Mijn huisarts heeft geen contract met Zekur.

  • WWJ

   @Floris Langendam
   Moet je ook naar een huisarts gaan die een contract met Zekur heeft? Of geldt dat alleen voor ziekenhuis en klinieken? Mijn huisarts heeft geen contract met Zekur.

  • SSalima

   @WJ
   Je kunt bij alle huisartsen terecht

 • JJan Gringhuis

  Goede service, goed bereikbaar!

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9

  Service
  10
  Dekking
  9
 • AArnold kraaij

  De premie is erg laag en de vergoeding is voor mij goed meer heb ik niet nodig en vindt het een prima zorgverzekering je kan gemakkelijk online je zaakjes regelen en er wordt snel op gereageerd dus alles is dik voorelkaar bedankt dat ik al jaren van u diensten gebruik mag maken zekur

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  8
 • MMaas Morren

  Voor het raadplegen van een factuur dien je met DIGID in te loggen.
  Een erg omslachtige werkwijze. Een Factuur in PDF als bijlage is gebruikers vriendelijker

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  8

  Service
  5
  Dekking
  8
 • SSilvia

  Ze zijn niet altijd even duidelijk met hun teksten op de site. Ook het vinden van een zorgverlener die bij je zorgpakket hoort is niet altijd makkelijk te vinden op de site. Zeker tegen het einde van het jaar loopt dart niet helemaal lekker.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  6

  Service
  6
  Dekking
  8
 • SSophie

  Als je nooit ziek bent is het een prima en goedkope verzekering. Echter heb ik specialistisch ziekenhuiszorg nodig gehad. Kosten bijna 1000 euro, waarvan amper 100 euro werd vergoed door de verzekeraar. De nota kreeg ik een jaar later, niets meer aan te doen. Had ik dit geweten dan was ik per direct overgestapt naar een andere verzekering.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  2

  Service
  3
 • MMaiwan

  Zij verzekeren alles, maar vergoeden niks. Er is altijd wel iets waardoor ze het niet vergoeden. 2 jaar inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering gehad bij Zekur. Elke keer als er aanspraak gemaakt werd op één van de twee werd er niks vergoed. Echte oplichters!

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • MMaiwan

  Zij verzekeren alles, maar vergoeden niks. Er is altijd wel iets waardoor ze het niet vergoeden. 2 jaar inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering gehad bij Zekur. Elke keer als er aanspraak gemaakt werd op één van de twee werd er niks vergoed. Echte oplichters!

  Premie
  2

  Zorgkeuze
  2

  Service
  2
  Dekking
  2
 • SSusanne

  Ik maak weinig gebruik van zorg dus het basispakket werkt prima voor mij. Nog nooit problemen gehad met facturen etc (maar dat waren er dan ook niet veel).

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  6

  Service
  8
  Dekking
  8
 • JJ marce

  Graag zou ik in een pakket ook de 1000 euro tandheelkunde (tandarts) willen zien. Je hebt nu alleen een pakket met 500 pj.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • Kkort

  prima kan overal terecht in mijn omgeving , al jaren klant nooit geen problemen

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  10
 • BBen Koeleman

  Een zorgverzekering met een goede kwaliteit prijs verhouding. Je kan alles zelf digitaal regelen en op vragen krijg je een snelle reactie.

  Zekur heeft vrij veel gecontracteerde zorgverleners. Met de goedkoopste zorgverzekering kan je niet overal terecht maar je krijgt daarvoor wel een bodemprijs terug.

  Goede en behulpzame klantenservice.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  8

  Service
  10
  Dekking
  10
 • LLina

  Fijne betaalbare verzekering. Ik kon met de goedkoopste basisverzekering bij mijn huisarts,ziekenhuis en zelfs een kliniek terecht. Er waren ruim voldoende opties… ik vind het een hele fijne verzekering voor iemand die weinig zorg nodig heeft. Alle ingediende nota’s werden keurig vergoed. Ik ontving altijd een e-mail om de eigen bijdrage of het eigen risico ( gespreid) te betalen. Het duurde soms wat langer voordat ik een reactie kreeg op mijn e-mail maar vanochtend had ik binnen 3 minuten een collega op de chat. Medewerkers aan de telefoon zijn vriendelijk en denken met je mee niet altijd even deskundig moet ik eerlijk bekennen . Ik zou de verzekering zeker aanraden. Helaas heb ik komend jaar meer fysio behandelingen nodig dan ze aanbieden anders was ik gebleven.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  8

  Service
  6
  Dekking
  8
 • LLinus

  Chappo. We zijn nu 1 jaar bij Zekur. Geen problemen. Ik zou zeggen tegen iedereen,kom er bij.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  2
 • TTom

  Wou ervoor kiezen maar nader inzien

  0900 nummers voor bereikbaarheid
  Er zijn wel andere telefoonnummers maar die helpen je dan weer niet met alle vragen.
  In reviews staan dat emails niet worden beantwoord…

  Waarom allemaal zo moeilijk?
  Via whatsapp zoals bij vele verzekeraars is ook niet mogelijk..

  Om die reden 1 ster

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  6

  Service
  2
  Dekking
  6

Kan het goedkoper?