1.406 beoordelingen


071 751 00 52


Bereken je premie

Zilveren Kruis

Premie
6,8

Service
7,7

Zorgkeuze
7,6

Vergoeding
7,4

Direct naar

Over Zilveren Kruis

Zilveren Kruis vormt een onderdeel van Achmea en is één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland en biedt keuze verschillende basisverzekeringen.  Zo is er een restitutiepolis waarbij je volledig vrije zorgkeuze hebt en 100 procent vergoeding ontvangt voor niet-gecontracteerde zorgverleners op basis van het marktconforme of wettelijke tarief.

Aan de andere kant van het polisaanbod ligt de budgetpolis van Zilveren Kruis. Bij deze polis regel je meer zelf en kies je voor planbare ziekenhuiszorg uit een select aantal ziekenhuizen en specialisten. Dat betekent dat je goed moet opletten waar je jezelf laat behandelen.

Bij Zilveren Kruis kun je naar wens veel zaken heel eenvoudig via het internet regelen. Zilveren Kruis biedt verder een groot aantal aanvullende- en tandartsverzekeringen met beperkte tot zeer ruime vergoedingen.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Mix
2020€ 134,95€ 125,45€ 115,95-
2019€ 133,75€ 126,95€ 114,95-
2018€ 123,75€ 119,45€ 105,95-
2017€ 121,75€ 117,45€ 104,95-
2016€ 113,25€ 109,45€ 96,95-
2015€ 106,25€ 102,45€ 89,95-
2014€ 109,95€ 99,95€ 87,50-
2013€ 118,25€ 108,25€ 104,25-
2012€ 118,25€ 108,25€ --
2011€ 109,75€ 106,50€ --

Wat vind je van Zilveren Kruis?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend

1.406 reviews over Zilveren Kruis

 • Jjan eversen

  zorgeloos verzekerd zijn. snel terugstorten reeds betaalde rekeningen. geen lastige vragen, gewoon simpel goed.

  Premie
  6
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  8

 • JJEC van Wijk

  Een goede degelijke verzekering

  Premie
  9
  Service
  10
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • JJ van Gageldonm

  Al jaren tevreden met ZK Achmea. Mooi zou zijn dat ze zich inzetten voor afschaffen van het eigen risico. Ten eerste veel te hoog met €385 per persoon, wat we elk jaar weer beide kwijt zijn aan zh / specialisten en medicijnen. Ten tweede zijn we al wel zeer bewust van dure zorgkosten, dus de reden voor het eigen risico heeft zijn doel bereikt, velen bezoeken niet eens meer artsen en/of specialisten. Met name de ouderen. Behalve dan weer de collectieve korting halveren waardoor het toch weer naast de jaarlijkse stijging duurder wordt, is verder alles prima.

  Premie
  7
  Service
  7
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  7

 • MMed Mach

  Met Zilveren Kruis ben je gedekt voor alle zorgtaken. Als u iets mankeert, is de dekking van de zorgkosten het laatste waar u aan wilt denken.

  Premie
  5
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • GG.A. Arts

  Vergoeden erg veel, wat me erg veel geld scheelt, alleen jammer dat je per maand zelf ook nog een behoorlijke premie en aanvullende verzekering moet betalen

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • RR.

  Slecht, zeer slecht. Mijn dochter bleek een beugel nodig te hebben, ik heb gebeld met de vraag, op welke vergoeding ik recht op heb. Er is mijn toen verteld dat ik recht heb op 2000 euro over de loop van de verzekering. Mijn dochter heeft haar beugel en loopt nog bij de Ortho. Nu bleek dat ik al aan de max zat op de vergoeding, ik heb gebeld en ik kreeg te opeens te horen dat ik maar recht heb op 1500 euro, omdat 500 euro jaren terug al was door berekend door de Agis zorgverzekering. Dit is heel vreemd want ik ben al jaren geleden van de Agis overgestapt naar de Zilveren Kruis, in mijn ogen twee verschillende zorgverzekeringen. Nu opeens zijn ze 1 zorg verzekering? Dit is mij toen niet verteld toen ik belde met de vraag waar ik recht op had, ik kreeg een bedrag van 2000 euro te horen omdat ik pakket 3 sterren had. Ze deelden mij dat de vergoeding door de Agis gewoon doorberekend word door de Zilveren kruis en dat ik de keuze heb om te vertrekken. Ik betaal altijd op tijd en ben al jaren klant, en zo slecht ben ik nu behandeld. Ook word je heel erg lang in de wacht gezet, medewerkers zijn niet deskundig. Je word constant in de wacht gezet omdat ze het ba moeten vragen/uitzoeken. Geen Zilveren Kruis meer voor mij.

 • RRF Wakanno

  Een goede verzekering en al zo lang verzekerd dus

  Premie
  9
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • MMaaike

  Korte wachttijden wanneer je belt, hele handige app. Nadeel vind ik wel dat de declaraties vaak lang op zich laten wachten.

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • WWilliam de Bie

  ik vind zilveren kruis één van de betere verzekeraars van Nederland, echter heb ik niet veel keus als ik wegga, want dan heb ik alleen mijn eigen mee, want het zorgaanbod van andere verzekeraars verschilt niet veel, ik ga niet voor 1 euro verschil bijvoorbeeld overstappen. zilveren kruis is wel duur, ik betaal voor mijn vrouw ook haar ziektekostenverzekering en wat je ervoor terugkrijgt is heel summier, ik betaald bijvoorbeeld voor elke gebeurtenis mijn eigen risico en ook worden heel veel medicijnen niet vergoedt, mijn vrouw was op Mallorca ziek geworden en heeft weer terug in Nederland haar ontlasting laten testen, hiervoor moesten wij bijna 200 euro voor betaling, dit is toch niet normaal!

  Premie
  5
  Service
  8
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  7

 • Iisy

  makkelijk zelf regelen via mijn zilveren kruis

  Premie
  9
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9

 • VVera Westland

  Persoonlijk vind ik Zilveren kruis complex. Het vervelende is dat bijna alle verzekeraars dat zijn. 3 pakketen, 3 premies. Hoe moeilijk is dat?

  Premie
  6
  Service
  6
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  6

 • JJesse

  Mijn ervaring met zilveren kruis is erg slecht en wel om het volgende.

  Ik heb afgelopen oudejaarsavond een vuurwerkongeluk gehad. Hierbij ben ik in mijn gezicht geraakt en ben ik mijn rechteroog verloren. Tijdens het ongeluk is er kruid van het vuurwerk onder de huid van mijn neus en ooglid gekomen. Hierover krijg ik erg veel opmerkingen. Een voorbeeld hiervan is iemand die zegt dat er as op mijn neus zit en het vervolgens er af wilt halen. Na zo’n moment ben je haast genoodzaakt om het hele verhaal weer opnieuw te vertellen, maar na zeker 30 keer in 6 maanden tijd is het toch erg vervelend aan het worden.

  De enige oplossing voor dit probleem? Het weg laten laseren in het ziekenhuis. Hier ben ik op het moment van schrijven dus ook mee bezig. De artsen in het Erasmus ziekenhuis geven aan dat dit vrijwel zeker verzekerd zal worden maar kunnen uiteraard niets beloven. Zij doen voor mij een aanvraag hiervoor.

  De aanvraag wordt vervolgens afgewezen omdat de ernst van de zaak blijkbaar niet erg genoeg is. Hierop heb ik een klacht ingediend, wat bleek, zilveren kruis wist niet wat er gebeurd was en daarom was het afgewezen. Tot mijn grote verbazing moest ik vervolgens “bewijs” leveren van mijn toestand. Een brief van de arts is blijkbaar nog niet voldoende voor zilveren kruis. Toen ik nog een stukje verder las was ik nog meer verbaasd.. de “trauma-tattoo” zoals ze dat noemen, moest minimaal 1cm groot zijn! Volgens mij gaat het niet om de grootte hiervan maar de manier waarop dit gebeurd is en de impact daarvan. Maar helaas toonde zilveren kruis zelfs na het vertellen van mijn verhaal geen medeleven.

  Na hulp te hebben gehad van een aardige medewerker van zilveren kruis, die overigens graag wilde dat dit opgelost werd, zou het dan toch gelukt zijn! Maar helaas, in de kleine lettertjes van de reactie op onze aanvraag stond dat ik mocht beginnen met behandelen na 12 maanden. Terwijl er geen enkele kans was dat de “tattoo” vanzelf weg zou gaan. Op deze manier hoeft zilveren kruis namelijk niets uit te betalen, aan het begin van het jaar staat mijn eigen risico weer op nul en kan ik de behandelingen die mij dan nog resten gewoon lekker zelf betalen.

  Mij rest dan nog een laatste vraag; waar verzeker je jezelf nog voor?

  Premie
  2
  Service
  2
  Zorgkeuze
  2
  Dekking
  2

 • BBoontje

  Manipulatieve verzekeraar die voor de klant negatieve wijzigingen in de voorwaarden expres ver wegstopt. Wijziging wordt alleen in een nieuwsbrief gemeld, verstopt achter een link waarin eerst een pdf gedownload moet worden om de wijzigingen uiteindelijk te kunnen zien. Ook vond de klantenservicemedewerker het nodig om mij te beledigen omdat ik de pdf met voorwaarden niet direct kon vinden, vervolgens wilde de medewerker mij ook niet meer helpen. Bespaar jezelf een hoop beledigingen en ergernis: kies voor een andere verzekeraar.

  Premie
  1
  Service
  1
  Zorgkeuze
  1
  Dekking
  1

 • JJay

  Heel fijn aan de telefoon. Gaan goed om met prive gegevens. Denken mee. Declareren is heel erg gemakkelijk. Staan open om na te denken over eigen fouten. Heel persoonlijk. Vinden gezondheid en zorg belangrijk. Bieden mogelijkheden om zorg elders te vinden, goede zorgcoaches. Nemen zelf iniatitief om mogelijkheden binnen de premie aan te wijzen. Zilverkorting is heel fijn. Zijn respectvol naar mij als transgender persoon.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • Ttruus

  financiële afhandeling is af en toe nogal ondoorzichtelijk

  Premie
  8
  Service
  7
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • CCoby

  Al jaren een goede verzekering voor ons.

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  9

 • LLieke diekema

  Goed bereikbaar en medewerkers nemen de tijd om vragen te beantwoorden. Betalingsregeling is ook prettig.

  Premie
  6
  Service
  5
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  6

 • Jjeroen

  altijd trouw geweest aan groeneland/zilverenkruis

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  8

 • CC.N.

  Ik vind het een dure zorgverzekeraar maar wat ze beloven maken ze ook waar, geen addertjes of andere onzin.

  Premie
  7
  Service
  10
  Zorgkeuze
  5
  Dekking
  6

 • RRica Enders

  zeer tevreden met mijn zorgverzekering

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • JJ. De kiewit

  Zeer tevreden

  Premie
  8
  Service
  9
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  9

 • HHanny Smith

  De medewerkers aan de telefoon zijn zeer vriendelijk en je krijgt altijd een antwoord.
  Ook de site is zeer overzichtelijk en het indienen van nota’s erg gemakkelijk en het geld staat snel op de rekening.

  Premie
  6
  Service
  10
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • MMarloes

  Ik ben al jarenlang trouw verzekerd bij Zilveren Kruis. En kan wel overstappen naar een goedkopere zorgverzekeraar, maar dan word de zorg er echt niet beter op, of moet je kilometers verder rijden voor de juiste zorg.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • RRoos

  Prima verzekeraar. Het blijft natuurlijk een dure hobby.

  Premie
  5
  Service
  7
  Zorgkeuze
  5
  Dekking
  7

 • AArjan Snippers

  Prima verzekeraar.
  Alles was goed geregeld in 2018!

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • IIngrid

  Ik ben al jaren bij Zilveren Kruis verzekerd vanwege een goede collectiviteit via het onderwijs. Ik vergelijk ieder jaar met andere verzekeraars. Zilveren Kruis blijft voor mij toch het meest voordelig.
  Ik maak ieder jaar kosten voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie en de tandarts. Daarvan krijg ik bij Zilveren Kruis het meeste vergoed.
  Als ik hetzelfde vergoed zou willen krijgen bij andere verzekeraars, dan betaal ik echt de hoofdprijs.
  Daarbij is het belangrijk om te vermelden dat ik een leuke korting krijg via het collectief.
  Als ik een rekening indien, dan staat het geld binnen een week op mijn rekening. Snelle service dus.

  Premie
  9
  Service
  7
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  7

 • AArjen Wagemaker

  Goede service, heldere communicaties en een goed toegankelijke website

  Premie
  6
  Service
  7
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  7

 • AAngger Jamung

  Ik heb Zilverenkruis sinds 2016 met korting van het universiteitscollectief. Zonder dit zou de premie iets te veel zijn geweest. Het is echter de normale prijs die ik denk. De service die ik tot nu toe heb gehad is goed, ik kan eenvoudig contact opnemen met de telefoon of via de chat op de website. Het enige dat ik niet leuk vond, was dat er geen factuurherinnering was, dus moest ik een keer betalen voor een incassobureau, omdat ik vergat mijn berichten te controleren.

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  8

 • IIrini

  Goede service, veel zaken worden vergoed vanuit de 4sterren aanvullende verzekering.

  Premie
  8
  Service
  9
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  9

 • LLaurens Ebbers

  Gewoon no-nonsense, je hebt geen omkijken naar je zorgkosten!

  Premie
  9
  Service
  8
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  8

 • PPatrick Schip

  Tevreden over de zorgverzekeraar en over de prijs.

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  9

 • CC. Albertema

  Prima zorgverzekeraar als het je niet veel uit maakt waar je wordt behandeld. De premie is qua prijs goed (ik heb wel een collectiviteitskorting van 10% via het werk) maar omdat Zilveren Kruis geen contract heeft met o.a. mijn ziekenhuis van keuze voor mij een reden om te kijken naar een andere verzekering dit jaar. Declareren gaat heel makkelijk online en ben altijd goed geholpen bij vragen.

  Premie
  8
  Service
  8
  Zorgkeuze
  5
  Dekking
  7

 • JJohn Vermeer

  De premie bij Zilverenkruis wordt zoals eigenlijk alle verzekeraars concurrerend bepaald. Derhalve is het basispakket vrij standaard geprijsd. Middels een werkgeverskorting bespaar ik echter aanzienlijk. Wel zijn de aanvullende pakketten logischerwijs aan de prijs, maar er is veel vrijheid om dit al naar gelang je wensen in te delen. Service en dienstverlening is prima, declareren een makkie en eigenlijk heb ik niets te klagen.

  Premie
  7
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10
  Dekking
  10

 • NNick

  Gewoon de beste zorgverzekeraar

  Premie
  7
  Service
  7
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  7

 • MM. Merzaya

  Sinds jaren tevreden klant van deze zorgverzekering; echter de zorgkeuze voor 2019 is dramatisch verslechterd(voor mij). Belofte dat de dichtstbijzijnde gecontracteerde zorg niet verder zal zijn dan 15 km klopt niet. De dichtstbijzijnde gecontracteerde zorg is voor mij 50 km verder (Heerlen–>Roermond)!!!…kwalijke zaak. Hierdoor dus noodgedwongen moeten switchen van zorgverzekeraar.

  Premie
  8
  Service
  6
  Zorgkeuze
  1
  Dekking
  5

 • AAndre

  Snel geregeld, goede dekking

  Premie
  7
  Service
  8
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • Bb.bessem1@outlook.com

  Overzichtelijk en klantvriendelijk

  Premie
  7
  Service
  6
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  7

 • AAnton, Roosendaal

  Prima service. Prijs t.o.v. andere verzekeraars ken ik eigenlijk niet. Collectief verzekerd via werkgever.

  Premie
  7
  Service
  7
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  8

 • AAnke klarenbeek

  Erg belangrijk: geen kleine lettertjes. Contactsnelheid: zeer snel.
  Informatieve voorziening: zeer goed, uitgebreid en correct.
  Handig: chatfunctie.
  Ze komen hun beloften na.
  Website: overzichtelijk, voldoende en duidelijk.
  Declaratieservice: binnen 5 dagen afgehandeld. Geld staat altijd binnen 10 dagen op je rekening.
  Telefonische bereikbaarheid: ruim voldoende en zeer vriendelijke medewerkers.
  Aanvullend: voor orthodontie de ruimste vergoeding.

  Premie
  8
  Service
  10
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • SSG

  Redelijk tevreden. Goed dienstverlening, behulpzaam en verwerken declaraties snel.
  Wat eventueel beter kan is dat de zorgverlener direct bij ZK zou moeten innen i.p.v dat de klant eerst zelf de rekening moet voorschieten en dan achteraf de vergoeding moet ontvangen. Het is zo omslachtig soms terwijl het makkelijker kan. Voor de rest een prima zorgverzekering, heb er nooit probleem mee gehad. Maar toch denk ik dat er qua prijs-kwaliteitverhouding betere zorgverzekeraars zijn.

  Premie
  7
  Service
  8
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  7

 • Cchristiaan jurjens

  goede zorgverzekering ben bij gemeente hardenberg verzekerd soort zorg verzekering van gemeente hardenberg

  Premie
  8
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  9

 • MM

  Relatief duur, prima als je eenmalig “iets” hebt. Ben wel zeer tevreden

  Premie
  7.5
  Service
  7
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  7

 • Mmartin

  niet de goedkoopste maar wel degelijk. Zaken kunnen sneller maar dat ligt ook deels aan de zorgverlener. declareren is niet altijd eenvoudig

  Premie
  7
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  8

 • JJasper

  Zeer goede zorgverzekeraar. Klant is koning. Ook bij problemen goed te bereiken via chat etc.
  AANRADER!

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  10

 • LL. Muntslag

  Bij de zilveren kruis krijg je steeds minder voor wat je betaalt. Je kan steeds minder declareren.
  Wel is het makkelijk om een declaratie on te dienen.

  Premie
  6
  Service
  7
  Zorgkeuze
  6
  Dekking
  5

 • MMay

  Zeer tevreden met de verzekering bij het Zilveren Kruis, ze bieden een collectieve korting aan voor ondernemers en uitgebreide keuze voor aanvullende verzekeringen. Ook een snelle afhandeling betreft declaraties.

  Premie
  9
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  8

 • EEdwin

  Het is oke. Mag wel wat aan de prijs doen maar je heb dan ook wel een goede verzekering. Is handig op internet op mijn zilveren kruis daar kan je alles zoeken en indienen.

  Premie
  7
  Service
  9
  Zorgkeuze
  9
  Dekking
  8

 • KKelly Spoelstra

  Goede zorgverzekeraar, al meerdere keren klant bij geweest gezien de lage prijs. Erg handig wanneer je niet veel gebruik hoeft te maken van zorg.

  Premie
  10
  Service
  10
  Zorgkeuze
  10

 • RRink Zevenberg

  Goede service en goede communicatie

  Premie
  7
  Service
  10
  Zorgkeuze
  8
  Dekking
  8

 • PPeter ten Apel

  Helemaal top

  Premie
  7
  Service
  7
  Zorgkeuze
  7
  Dekking
  7