Direct naar

Kenmerken

 • Top 3 duurzame zorgverzekeraar van Nederland
 • Tot 30% korting op hulpmiddelen, brillen, lenzen en laseren
 • Beperkte zorgkeuze voor Basis Budget polis

Over Zilveren Kruis

Zilveren Kruis vormt een onderdeel van Achmea en is één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland en biedt keuze uit verschillende basisverzekeringen.  Zo is er een restitutiepolis waarbij je volledig vrije zorgkeuze hebt en 100 procent vergoeding ontvangt voor niet-gecontracteerde zorgverleners op basis van het marktconforme of wettelijke tarief.

Aan de andere kant van het polisaanbod ligt de budgetpolis van Zilveren Kruis. Bij deze polis regel je meer zelf en kies je voor planbare ziekenhuiszorg uit een select aantal ziekenhuizen en specialisten. Dat betekent dat je goed moet opletten waar je jezelf laat behandelen.

Bij Zilveren Kruis kun je naar wens veel zaken heel eenvoudig via het internet regelen. Zilveren Kruis biedt verder een groot aantal aanvullende- en tandartsverzekeringen met beperkte tot zeer ruime vergoedingen.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2023€ 152,75€ 138,95€ 131,95-
2022€ 143,95€ 131,45€ 123,45-
2021€ 139,95€ 128,45€ 120,95-
2020€ 134,95€ 125,45€ 115,95-
2019€ 133,75€ 126,95€ 114,95-
2018€ 123,75€ 119,45€ 105,95-
2017€ 121,75€ 117,45€ 104,95-
2016€ 113,25€ 109,45€ 96,95-
2015€ 106,25€ 102,45€ 89,95-
2014€ 109,95€ 99,95€ 87,50-
2013€ 118,25€ 108,25€ 104,25-
2012€ 118,25€ 108,25€ --
2011€ 109,75€ 106,50€ --

Wat vind je van Zilveren Kruis?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


1.961 reviews over Zilveren Kruis

 • Nnel van der schaaf

  de service is snel, vriendelijk, behulpzaam met gegevens ed. als het ons teveel moeite kost om zelf uit te zoeken, niet wachten aan telefoon, snelle verekening, goede mogelijkheden en prijs.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  8.5
  Dekking
  9
 • LLinda van Gaalen

  Mijn zorgverzekering verrast me elke keer weer, vaak verwacht ik dat iets niet vergoed wordt, maar uiteindelijk vergoeden ze dan wel een groot deel of alles. Dit jaar een operatie aan mijn knie gehad, en daarna rustig kunnen revalideren zonder rompslomp met betalingen. Top!

  Premie
  4.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  9
 • PPriscilla

  Ik ben zeer tevreden met het Zilveren Kruis Achmea. Hele goede service en vriendelijke medewerkers. Ook over het uitgebreide pakket (3 sterren) ben ik heel tevreden over. Ik ben geopereerd aan m’n gebit een paar jaar terug en was zo blij dat het werd vergoed! Echt super! Ook andere medische onderzoeken en therapieën waren prima verlopen.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • MMarijn

  Zilveren Kruis is een fijne zorgverzekering. De premie is niet de laagste van Nederland maar er staat wel een solide en heldere organisatie voor je klaar als je zorg nodig hebt. De medewerkers communiceren duidelijk en snel. Ook is de informatievoorziening goed, beknopt en relevant. Vandaar dat ik positief ben!

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  9
  Dekking
  8.5
 • SStephanmolegraaf

  Collectief verzekerd en daardoor een zeer lage premie maandelijks. Uitgebreide keuze om aan te vullen maar ook weg te laten van aanvulling. Duidelijke communicatie en probleemloze afrekening declaraties. Al met al erg positief, maar door persoonlijk vrijwel geen zorg nodig te hebben, te weinig ervaring om een nog positiever oordeel te vellen.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  6

  Service
  8
  Dekking
  6
 • KKeunen

  Goede, vriendelijke service. Goede uitgebreide aanvullingen mogelijk op de basisverzekering. Betaalbare premies. Eenvoudige afhandeling van gemaakte kosten in een duidelijk overzicht van vergoedingen en eigen risico.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  7.5
  Dekking
  7.5
 • SS. Schouenberg

  Zilveren Kruis is:

  Betaalbaar, duidelijk, klantvriendelijk, servicegericht, behulpzaam, ze doen alles aan om klanten een zorgpakket aan te bieden dat helemaal bij hun hun past,
  Je betaald dus nooit teveel. Alleen voor de zorg die je écht nodig hebt.
  Andere zorgverzekeraars zijn daar vaag in, je weet niet precies waarvoor je betaald. Zilveren Kruis gewoon de beste, Zilveren Kruis gewoon zorgzaam.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  9.5
 • AAdriënne

  Ik ben ongeveer een half jaar geleden overgestapt naar het zilverenkruis. De online omgeving is fantastisch. Daar kun je inloggen met je DigiD en altijd zien welke kosten worden vergoed, welke niet etc.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  3.5
 • DDaisy

  Zilveren Kruis heeft voor mij een mooi uitgebreid aanvullend pakket, waar precies de zorg in zit die ik zoek en weinig dingen waar ik niks aan heb. Verder gaat het declareren erg gemakkelijk via de site met behulp van DigiD en voor je het weet staat het geld weer op je rekening. Ook wordt alles precies bijgehouden en kun je dit inzien, bijv. hoeveel op hoeveel behandelingen je nog recht hebt de rest van het jaar. Ik ben erg tevreden!

  Premie
  6.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Mmonique

  Een goede zorgverzekering voor een goede prijs. Je kunt hem geheel aanpassen aan je eigen wensen. Aan vergoedingen in een uitgebreider sterrenpakket is niets aan te merken. Ze keren snel uit en sturen je daarbij een makkelijk leesbaar (voor een ieder te begrijpen overzicht) Als je een online pakket neemt ben je nog voordeliger uit.

  Zilveren kruis staat je altijd netjes te woord, je staat maximaal 5 minten in de wachtrij als je belt. Ze behandelen je met uiterst veel respect, zelfs als je erg jong bent. Je wordt aangesproken met meneer en mevrouw plus je achternaam. De medewerkers zijn goed opgeleide callcenter medewerkers die goed weten waar ze het over hebben.

  Betalingsregelingen treffen is geen probleem, declareren gaat heel gemakkelijk online of via de post en dat allemaal tegen een zeer redelijke prijs. Ze adverteren niet met goedkope prijzen zoals goedkope maatschappijen doen, en vervolgens achteraf allemaal extra kosten nog bij komen.

  Wij hebben deze verzekeringen afgesloten via Shopkorting.nl en kregen per persoon ook nog eens een leuke korting.

  Wat ons betreft alle lof komt Zilveren Kruis.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  9.5
  Dekking
  6
 • LLaura

  Ik ben erg tevreden met onze zorgverzekeraar. Er is met mij zelf nog nooit iets ernstigs gebeurd, ik ben zelf nog nooit in het ziekenhuis geweest of bij de huisarts. Maar wel weet ik dat mijn moeder en vader veel gezondheidsproblemen hebben. Het is ziekenhuis in, ziekenhuis uit, tientallen artsen die hen al onderzocht hebben. Een soort achtbaan van emoties voor mijn moeder, die waarschijnlijk MS heeft. Maar toch wordt alles via haar zorgverzekering nog goed geregeld. Als er dus ooit met mij iets aan de hand is weet ik dat het goedkomt met mijn zorgverzekering!

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  6.5

  Service
  6
  Dekking
  7
 • OOscar Schade

  Zilveren Kruis is misschien niet de goedkoopste zorgverzekering, maar zeker één met een goede service. Hun website geeft voldoende, heldere informatie en bij vragen is ook de klantenservice zeer behulpzaam. Bij vragen wordt snel antwoord gegeven en declaraties worden over het algemeen snel verwerkt. Ook het aanvragen van aanvullende, extra verzekeringen ging bij mij goed en de prijzen daarvan vielen me mee. Wel denk ik dat Zilveren Kruis haar klanten zich beter kan onderscheiden via, en hun klanten beter van dienst doormiddel van, sociale media. Wanneer ik op de hoogte gehouden word van het nieuws rondom de zorgverzekering, bereikt Zilveren Kruis mij waarschijnlijk het snelst via Facebook of Twitter. Misschien nog wel sneller dan via e-mail, aangezien mijn inbox dagelijks goed volloopt met minder belangrijkere zaken.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  8
 • EEmmie Overbeek

  Geen problemen met de premies, mijn eigen keus in pakketten, goede service en een duidelijke uitleg. Goede zorgkeuze ook, want wat een goede zorg! Ik heb het nog niet beter meegemaakt.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9
  Dekking
  10
 • Ss.carlino

  Al vele jaren ben ik verzekerd bij Zilveren Kruis en de vergoedingen worden altijd correcct afgehandeld en de communicatie verloopt prima. Ik ben via mijn werkgever collectief verzekerd.

  Premie
  3.5

  Zorgkeuze
  6

  Service
  7.5
  Dekking
  5.5
 • Lliza

  Een goede verzekering die heel veel doet voor haar verzekeerde. Vooral de bemiddeling van de wachtlijsten vind ik geweldig. Verder zou, als bij andere verzekeringen premie omlaag moeten.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  0

 • HHans van Hoeij

  Ik ben bij zilveren kruis verzekerd omdat ik korting kreeg via mijn voormalige werkgever. Normaal gesproken zou ik niet bij een van de klassieke zorgverzekeraars zijn gegaan omdat je gewoon weet dat je te veel betaald bij hen. Zo ook bij Zilveren Kruis. Maar nu ik van werkgever ben veranderd kan ik dit jaar dus switchen zonder dat het me geld kost. Door de korting was ik namelijk hoe dan ook goedkoper uit bij zilveren kruis.
  De service van ZK is prima. Ik heb het idee dat de interne processen werken en vind geen fouten in overzichten. Het call center is goed te bereiken en ze beantwoorden mijn vragen ook goed en netjes. Ook vallen ze me niet overmatig lastig met allerhande reclame.
  Aanvullende polissen zijn nogal duur dus daar doe ik zo min mogelijk aan, al zou ik hier bij een volgende verzekeraar wellicht meer gebruik van gaan maken. De zorgkeuze tot slot is goed verzorgd, wat je van een grote partij als ZK ook zou verwachten.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  6
 • BBono Mourits

  Zilveren kruis zou het gouden kruis met diamanten handvat moeten heten

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  7
  Dekking
  6
 • SStephana

  Ze zijn zeer klantvriendelijk. Vragen worden heel snel en zorgvuldig beantwoordt. Goede overzichtelijke website waar je veel op elektronische wijze kunt regelen en afhandelen. Dekking van diverse zaken is redelijk, de prijs is ook goed in verhouding tot wat je er voor krijgt. Alles wordt snel en correct afgehandeld.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • RR. van Arkel

  Goede verzekering met duidelijke aanvullende pakketten waardoor je altijd de juiste dekking hebt

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • Ddennis van dalen

  Na m’n ski ongeval een uitstekende service gekregen waarbij ik zonder problemen de benodige zorg heb gekregen in het ziekenhuis. Door de mogelijkheid van collectieve verzekering is het ook nog een van de goedkoopste.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AArjan

  Sinds dit jaar zit ik bij Zilveren Kruis en ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben. Ze communiceren duidelijk welke kosten wel en niet vergoed worden. Als student kreeg ik zelfs nog een beetje korting. Ook over het aanbod van aanvullende verzekeringen ben ik tevreden.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  0

  Service
  10
 • HHarrie

  Ik ben via mijn werkgever collectief verzekerd. Tot nu toe ben ik op alle vragen die ik had zeer zorgvuldig beantwoord door de medewerkers van zilverenkruis. Ook op de vraag waar ik sneller geholpen kon worden had ik na een paar minuten al antwoord en wilde de medewerkster een afspraak VOO mij regelen.
  Al met al ben ik zeer tevreden over mijn zorgverzekering, ook declaraties heb ik binnen een week betaald gekregen.

  Premie
  8.5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
  Dekking
  9.5
 • BBodil

  Zilveren Kruis is een prima zorgverzekeraar. De premievoorwaarden en dergelijke zijn duidelijk en ook alle overige informatie is (zelfs voor mij) meestal begrijpelijk. Declareren is niet ingewikkeld en er zijn diverse contactmogelijkheden als je toch met vragen of problemen zit. Onlangs kreeg ik een mailtje met de vraag of ik een voorkeur heb om informatie per post of digitaal te ontvangen. De keuze is aan mij. Prima service in dit digitale tijdperk. Al is de website ook erg handig. En is de premie tegenwoordig niet overal hoger dan wat je graag zou willen betalen? Ik ben dus tevreden!

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7
  Dekking
  8.5
 • KKarla Smits

  Ik vind zilveren kruis een zeer goede zorg verzekeraar, je word elke keer weer snel geholpen en met kwaliteit! De premie is ook uitstekend. De zorgkeuze is ook goed, ik heb dit gekozen (en mijn ouders ook) omdat je hier alleen maar goeds over hoort. Het lijkt mij ook een geweldige ervaring! En ook erg redelijke reclame voor
  zorgwijzer.nl

  vriendelijke groet

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  6.5

  Service
  8.5
  Dekking
  7.5
 • LLR Straaijer

  Ik ben heel tevreden. Service is goed, ze zijn zeer behulpzaam als je bijvoorbeeld om wachttijd bemiddeling vraagt. Ook zelf online alle specificaties nalezen is heel handig. Alleen de premie is vrij hoog.

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  8

  Service
  7
  Dekking
  7
 • KKarina de Niet

  Ik vind het een goede verzekering. Ik heb het via mijn werk dus collectief daardoor valt de prijs mee, nog steeds duur maar dat is overal zo.
  Alles wordt direct van de behandelend arts e.d. gedeclareerd dus heb nergens geen omkijken naar.
  Mijn man en ik gebruiken dagelijks medicijnen en gelukkig wordt alles nog steeds vergoed. Veel contact heb ik niet met het personeel van het ZK maar als ik ze nodig heb dan krijg ik een goede en duidelijke uitleg.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  6

  Service
  5.5
  Dekking
  5.5
 • RR. Gingnagel

  Misschien zijn ze dan iets duurder dan een andere zorgverzekeraar en misschien is alles niet zo goed in de ogen van anderen. Maar iedere verandering is op zich niet altijd een verbetering. Ik krijg alles vergoed van Zilveren Kruis, geen bij betalingen, geen extra kosten. Waarom de moeite, de eventuele ellende?? Om misschien 15 euro goedkoper uit te zijn. Het gaat tenslote om om je gezondheid

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  6.5

  Service
  7.5
  Dekking
  8
 • MMirella Kosterman

  Ik ben erg tevreden met het Zilveren Kruis. Nota’s die online zijn ingediend worden snel afgehandeld en uitbetaald. Ook telefonisch zijn ze erg vriendelijk en nemen ze de tijd voor je. Ik zou niet snel overstappen naar een andere verzekeraar.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  9.5
  Dekking
  7.5
 • MMirella Kosterman

  Ik ben erg tevreden met het Zilveren Kruis, nota’s worden snel verwerkt en uitbetaald en als je met hun belt met een vraag zijn ze erg vriendelijk en nemen de tijd voor je om eea voor je uit te zoeken.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7
  Dekking
  7
 • Ccor vorsteveld

  Een zorgverzekeraar waarmee je probleemloos de zorg krijgt die je nodig denkt te zijn. De betalingen gebeuren altijd op tijd. Je eigen risico kun je na contact in een paar maanden betalen.
  Waar ik geholpen wil worden is nog geen probleem geweest. Het zal wellicht niet de goedkoopste zijn maar wel een maatschappij die doet wat die moet doen.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7

  Service
  7.5
  Dekking
  6.5
 • WWesley Vink

  Goede zorg, goede begeleiders kortom een goede zorgverzekeraar!

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  9
 • BBernd

  Alle zorgverzekeraars hebben zo hun voor- en nadelen. Zilveren Kruis doet gewoon wat het moet doen, zonder poespas.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  5

  Service
  5.5
  Dekking
  6.5
 • JJoost

  Goede verzekering waarbij redelijk wordt gedekt. Ziekenhuis en huisarts bezoeken worden netjes vergoed. Eigen risico heb ik verhoogd wat tot uiting komt in de premie. Zelf ga ik alleen voor controle naar de tandarts en heb verder geen problemen en heb deze dus ook niet meeverzekerd. Voor medisch hulp in het buitenland kan je ook goed terecht en betaal ik de Nederlandse tarieven voor behandelingen. Al met al is de zorgverzekering van het Zilveren Kruis Achmea voldoende in orde en dekt het mijn benodigdheden. Al met al geen behoefte om over te stappen.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  7
 • BBruinsma

  Heb vele malen kunnen overstappen. Echter heb ik dit nooit gedaan. Ik weet nu wat er vergoed wordt en wat niet. Ik weet wat ik kan verwachten van Zka. Wat is wel jammer vind is de hoge premie, en ik mis het persoonlijke contact. Voor vragen moet je een duur telefoon nummer bellen. Waar altijd iedereen in gesprek is. Dat vond ik soms wel jammer. De polis voorwaarden zijn duidelijk en gemakkelijk omschreven. Mooie lay-out. Ook zijn ze in de ziekenhuizen goed vertegenwoordigd.
  Ik ben redelijk tevreden met Zka

  Premie
  4

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  5.5
  Dekking
  7.5
 • DDiana

  Het Zilveren Kruis is een prima verzekering. Goede keuze in aanvullende pakketten. De service is prima. Snel en duidelijk antwoord op je vragen, snelle uitbetaling van je declaraties, duidelijke specificaties van de vergoedingen die je krijgt en van het verrekende eigen risico . De website is erg overzichtelijk, je kan er alles makkelijk vinden. Of het nu gaat om de premie die je moet betalen of wat je wel óf niet aan vergoedingen krijgt. Als je je (aanvullende)verzekering gaat kiezen zie je direct waar je aan toe bent qua premie. Heb je geen internet of is er toch nog iets niet duidelijk, dan wordt je aan de telefoon vriendelijk en snel geholpen. Ook op bereikbaarheid scoort het Zilveren Kruis hoog.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9
  Dekking
  9
 • SSabrina Everts

  Ik ben zeer tevreden!! Laatst nog contact gehad met mijn zorg verzekering omdat ik een rekening van 475 binnen kreeg en wou weten hoe dit zat! Bleek me eigen riSico te zijn! Deze mevrouw heeft mijn heel goed geholpen met de uitleg en hulp om
  het in termijnen te betalen!

  Ik loop dit jaar veel bij de KNO en oogarts dit word allemaal vergoed

  Ze zijn rijk aan me geworden dit jaar dat is wel een beloning waard 😉

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  10
  Dekking
  10
 • YYouri

  Door het grote studenten voordeel dat zilveren kruis heeft heb ik de overstap gemaakt. Hier heb ik tot de dag van vandaag nog geen spijt van gehad. Nog geen enkel probleem gehad met declareren etc. Kortom een top zorgaanbieder

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  10
 • YYvo Spronk

  Ik zit nu al vanaf mijn 18e bij het Zilveren Kruis en ik vind het een prima zorgverzekeraar. Ik heb nog nooit problemen gehad met declaraties.
  En de klantenservice ook erg vriendelijk en behulpzaam.

  De website is ook erg duidelijk en overzichtelijk.
  Oftewel een uitstekende zorgverzekeraar.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  6

  Service
  8
  Dekking
  10
 • MMustafa Karaaslan

  De premie van mijn zorgverzekering is betaalbaar voor studenten. De service die zij geven vind ik perfect.
  Welke zorg kosten zij vergoeden staat goed op de website. Je kunt natuurlijk ook telefonisch goed bereiken.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  7

  Service
  10
  Dekking
  8
 • AArjan van Asten

  Een prima verzekering, vooral voor de grensarbeider die zo min als mogelijk wil betalen daar hij zich in land van woonst toch moet verzekeren en ijs het dan toch nodig doen ze ook niet moeilijk.
  Voor nog geen 65 Euro heb je het minimale wat verplicht is.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  6.5

  Service
  8.5
  Dekking
  7.5
 • FFatima

  Ik ben ruim vijf jaar aanvullend verzekerd (vier sterren) bij Zilveren Kruis Achmea. Tot nu toe ben ik er erg tevreden over. Met een aanvullende verzekering vind ik de prijs die ik betaal voor de verzekering prima te doen. Behandelingen krijg ik namelijk grotendeels vergoed, waardoor ik zelf weinig hoeft mee te betalen. Daarnaast vind ik het erg fijn dat de verzekering de mogelijkheid geeft om lid te worden van een organisatie/club waardoor je extra korting kan scoren. Hiermee bespaar ik veel geld. Eveneens vind ik het erg fijn dat ik mijn zorgnota’s digitaal kan insturen en dat deze door de verzekering snel (binnen 10 dagen) in behandeling wordt genomen. Ik vind het alleen wel jammer dat je niet op je persoonlijke pagina van Zilveren Kruis Achmea niet kan aangeven of je de declaratieoverzicht per post of per mail zou willen ontvangen. Hoewel ik het declaratieoverzicht online kan terugvinden op mijn persoonlijke pagina van Mijn ZilverenKruis vind ik het vervelend dat ik dit dubbel per post ontvang. Dit vind ik dan onnodig. Desondanks ben ik er over het algemeen erg tevreden over en zou ik niet zo snel willen overstappen naar een andere verzekering.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  8
  Dekking
  10
 • DDevraj Talwar

  Ik ben zeer tevreden met deze verzekering.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • RRohan Talwar

  Deze verzekering is goedkoop en is geschikt voor een student.

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • RRawina Talwar

  Een erg goede verzekering waar ik weinig op aan te merken heb!

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • RRaju Talwar

  Standaardpakket is goed, extra dekking is heel goed. Vooral positief onderscheidend op alternatieve zorg.
  Een professionele verzekeraar die haar pakketten tegen een relatief lage prijs aanbiedt. Makkelijk online declareren dus geen gedoe meer met declaratieformulieren op de post e.d. De mensen van de Klantenservice zijn altijd vriendelijk en hebben verstand van zaken. Als je op bv medicijnen een eigen bijdrage moet betalen dan wordt dat eerst gemeld en dan duurt het nog enkele weken voordat het van je rekening wordt gehaald. Dat vind ik erg klantvriendelijk!

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • Aanitha van Geresteijn

  Ik vind het zilveren kruis redelijk goed. Wat ik jammer vind is dat het collectief laten verzekeren via je werkgever niet zoveel korting oplevert. Ook als jarenlange klant merk je nog niet zo veel van aantrekkelijke aanbiedingen.

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  3.5
  Dekking
  5.5
 • Rrobin

  Zoals u ziet, ik ben niet denderend te sprkene over deze verzekeraar. Met name de flexibiniteit is te vergelijken met het huidige kabinet. Zorg die je in jan tm maart hebt gehad wordt in november ineens gepresenteerd als nota voor je eigen risico waarbij je de keuze krijgt binnen 10 dagen te betalen of de gebruikelijke wanbetalersmolen in te gaan. Betalingsregelingen zij nalleen mogelijk als men via automatische incasso betaald, verplicht per elke 1e van de maand.

  De flexibiliteit bieden om vooruit te betalen zodat een klant zelf niet in de problemen komt is niet mogelijk, tenzij je hun automatisch geprinte acceptgiro accepteerd wat u 1 euro per rekening extra kost.

  Goedkoop begint zo meer te lijken op duurkoop zelfs als je je nota gewoon wilt betalen maar er iets langer over doet omdat je het absurde bedrag van 350 euro op dat moment niet hebt.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7

  Service
  2
  Dekking
  7.5
 • RRon

  Zilveren kruis is een betrouwbare verzekeraar. ZK is transparant en communiceert helder naar haar klanten. Een leuke bijkomstigheid is dat ik nu al twee jaar achter elkaar zomaar een deel van de premie heb terug gekregen, ik denk als een soort van “geschenkje”. Ik geloof niet dat een andere verzekeraar dit snel zal doen. Declaraties van zorgkosten lopen ook altijd vlekkeloos en zijn eenvoudig via de website in te dienen.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  6

  Service
  8
  Dekking
  6
 • Hharmen

  ik ben erg blij met mijn huidige verzekeraar.
  Word vaak snel en goed geholpen.

 • JJaimy Nanhekhan

  Ik ben sinds 2010 verzekerd bij Zilveren Kruis, hiervoor bij Avero Achmea. Qua kosten ben ik bij Zilveren Kruis voordeliger uit dan bij Avero. De aanvullende verzekering zijn ook goed betaalbaar en zijn voor mijn behoefte uitgebreid genoeg. Minpunt is dat je de eigen risico in een keer wordt afgeschreven. Met de huidige eigen risico is dat wel een groot bedrag om in een keer afgeschreven te worden. Voor de rest geen problemen gehad met zilveren kruis

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  7.5
  Dekking
  7
  • GGerard

   @Jaimy Nanhekhan
   Je kan je eigen risico ook in termijn laten afschrijven. Dit doen wij namelijk ook.

  • GGerrie

   @Jaimy Nanhekhan Dat hoeft helemaal niet in een keer , je kunt het eigen risico ook per maand van je rekening af laten halen doe ik al jaren!

Kan het goedkoper?