Direct naar

Kenmerken

 • Top 3 duurzame zorgverzekeraar van Nederland
 • Tot 30% korting op hulpmiddelen, brillen, lenzen en laseren
 • Beperkte zorgkeuze voor Basis Budget polis

Over Zilveren Kruis

Zilveren Kruis vormt een onderdeel van Achmea en is één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland en biedt keuze uit verschillende basisverzekeringen.  Zo is er een restitutiepolis waarbij je volledig vrije zorgkeuze hebt en 100 procent vergoeding ontvangt voor niet-gecontracteerde zorgverleners op basis van het marktconforme of wettelijke tarief.

Aan de andere kant van het polisaanbod ligt de budgetpolis van Zilveren Kruis. Bij deze polis regel je meer zelf en kies je voor planbare ziekenhuiszorg uit een select aantal ziekenhuizen en specialisten. Dat betekent dat je goed moet opletten waar je jezelf laat behandelen.

Bij Zilveren Kruis kun je naar wens veel zaken heel eenvoudig via het internet regelen. Zilveren Kruis biedt verder een groot aantal aanvullende- en tandartsverzekeringen met beperkte tot zeer ruime vergoedingen.

Zorgpremie

Jaar Restitutie Natura Budget Combinatie
2023€ 152,75€ 138,95€ 131,95-
2022€ 143,95€ 131,45€ 123,45-
2021€ 139,95€ 128,45€ 120,95-
2020€ 134,95€ 125,45€ 115,95-
2019€ 133,75€ 126,95€ 114,95-
2018€ 123,75€ 119,45€ 105,95-
2017€ 121,75€ 117,45€ 104,95-
2016€ 113,25€ 109,45€ 96,95-
2015€ 106,25€ 102,45€ 89,95-
2014€ 109,95€ 99,95€ 87,50-
2013€ 118,25€ 108,25€ 104,25-
2012€ 118,25€ 108,25€ --
2011€ 109,75€ 106,50€ --

Wat vind je van Zilveren Kruis?

Klik op de sterren

Premie
Service
Zorgkeuze
Aanvullend


1.947 reviews over Zilveren Kruis

 • Lliane

  van de overgang aan van groene land naar zilveren kruis zijn wij al bij de verzekering .Toen mijn broer bij ons kwam wonen hebben wij hem ook bij zilveren kruis verzekert . Wij hebben de verzekering voor hem betaald en toen hij in het buitenland ging wonen bleef de verzekering maar geld van ons afboeken , maar wij hadden al lang opgezegt . Vaker hun gebeld en toen wij het geld terug wouen begonnen ze ook nog moeilijk te doen . Mijn broer zou bellen anders zou ik mijn geld niet terug krijgen ! Het ging immers van mijn rekening af !! en ze wouen niet eens met mij erover praten dat ze mij mijn geld niet terug willen geven ! dus een aardig sommetje weg voor niks !
  nou zijn wij nog steeds bij hun verzekerd maar voor bepaalde medicijnen , die elke maand nodig zijn moet je steeds je zorgnota indienen ! het zijn duure medicijnen en wij hebben ons verzekering verhoogt zodat ze vergoed worden maar dat met het indienen valt tegen . Het zijn telkens 80 euro die je eerst moet betalen waar bij je het geld tegen eind van de maand wel harde nodig hebt .
  Al met al vind ik dat zilveren kruis zich beter uitkanbreiden in bepaalde dingen . Wij betalen immers veel ervoor

  Premie
  3.5

  Zorgkeuze
  6

  Service
  3.5
  Dekking
  6.5
 • HH.G. van Dams

  Ik ben zelf verzekerd bij zilveren kruis achmea. En ik vind dat je genoeg mogelijkheden heb als je een aanvullend verzekering heb. Je krijg genoeg vergoed als je een aanvullend verzekering heb. Wat mij betreft is dit 1 van de beste zorgverzekeraar.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • KKhalid

  Zilveren kruis achema

  Bij Zilveren kruis betaald je veel premie vergelijkbaar met andere zorgverzekeraar je moet alles online regelen en vroeger kun je alles bij hun in kantoor regel en nu zijn alle kantoren dicht i.v.m geld sparen.

  Premie
  3.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  5.5
  Dekking
  7.5
 • Jjeroen Klugt

  Betaal elke maand keurig mijn premie, van heel veel dingen waaronder mijn tandheelkunde zie ik maar heel af en toe een extra bijdrage verschijnen. als ik vragen heb wordt ik of in het ziekenhuis, waar een loket is, gelijk goed geholpen. Maar ook telefonisch wordt ik goed te woord gestaan. ook online declareren is heel makkelijk en er wordt vrij snel op gereageerd.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  6

  Service
  8
  Dekking
  7.5
 • Yyoussef

  ik vind de zilveren kruis een goeie zorgverzekering want ze vergoeden namelijk alles van mij en ik dank hun want zonder hun kan ik niks betalen en daarom heb ik ze allemaal 5 sterren gegeven ze zijn echt heel goed andere mensen moeten bij hun inschrijven dan verzekeren ze jullie ook ik weet nog dat ze mijn beugel hadden verzekert ik moest veel betalen maar hun hadden het verzekert toen moest ik maar een klein beetje betalen maar uiteindelijk betalen we we ze wel terug ik vind ze gewoon echt TOP!!!! ge zo door ziveren kruis!!!! zonder jullie was ik maar een zwerver.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  10
  Dekking
  10
 • MMart Binnendijk

  Het Zilveren Kruis heeft een uitgebreid pakket waarbij het mogelijk is om naast het basispakket je eigen keuzes te maken. De premie is gemiddeld, maar dan heb je ook wat. Daarnaast vind ik de service prima. Ik heb er eigenlijk geen omkijken naar. Duidelijke declaraties en facturen. Ook de internetmogelijkheden zijn enorm. Je kunt alles via internet doen, zelfs je gescande declaraties indienen. Wat ik ook heel handig vind is de pasjes app. Niet steeds met alle pasjes rondlopen, maar de gescande versies op je smartphone opslaan. Zeker handig als je een gezin hebt.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  6

  Service
  5.5
  Dekking
  6
 • JJan van der Molen

  Ik ben al zolang ik me kan herinneren, verzekerd bij Zilveren Kruis Achmea. Het is sinds 2 jaar omgezet van Groene Land, naar Zilveren Kruis. Nog nooit enige problemen mee gehad, ook niet sinds de geboorte van mijn zoontje, die op mijn polis staat. Hij is 3 en half jaar oud, al 2x geopereerd en draagt een dubbele CI (Cochlear Implant), vanwege zijn doofheid. Al die rekeningen zijn netjes door Zilveren Kruis betaald, we hebben zelfs nog nooit een andere rekening gehad, dan de maandpremie. En dat alles zonder aanvullende verzekering. Mijn vriendin is nu nog bij Univé verzekerd, maar ook zij gaat in januari overstappen op Zilveren Kruis Achmea. Dan nemen we een gezinspakket, ook omdat ons tweede kindje over een paar dagen geboren word. Wij zijn zeer blij met de zorgverzekering van Zilveren Kruis. Ze zijn misschien niet de goedkoopste, maar in dit geval, is misschien goedkoop, wel duurkoop. Dus wij blijven mooi bij Zilveren Kruis. Dikke pluim voor hun.

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • MM. Azoioui

  Zilveren Kruis is een zeer goede zorgverzekeraar omdat je bij hen goed geholpen wordt als je iets niet snapt of een vraag hebt. Klantvriendelijkheid staat hoog in het vaandel.
  Ik krijg ieder jaar van collega’s te horen dat ik moet overstappen omdat het me veel geld kan schelen maar als ik aan de service en klantvriendelijkheid van Zilveren Kruis denk dan hoeft het van mij niet. zZe zijn eigenlijk ook niet veel duurder dan andere zorgverzekeraars.

  Premie
  5.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • Uumit

  hallo deze vezekeringsmaatschappij is de beste die ik tot nu toe heb gehad en er nog steeds zit.ik ben getrouwd en en heb 2 kinderen en betaal p/maand 327euro maar zijn wel full verzekerd waar het om gaat bij ons is de tandarts pakket je krijgt 100% uitgekeerd tot een bedrag van 1100euro p/jaar bij de andere vezekeringen krijg je maar 75% of 80% uitgekeerd en de rest moet je maar uit je eigen zak maar betalen de rest van de pakket is ook heel erg goed je krijg iedere medicijn die voorgeschreven is door de dokter of ziekenhuis.Mijn advies aan iedereen is om even te kijken bij zilverenkruis achmea het is het echt waard je betaald misschien 2of 3 tientjes meer dan een andere vezekeringsmaatschappij maar je profiteerd er goed.De service is ook super goed en als je naar het buitenland gaat en er gebeurd iets word het allemaal 100% vergoed.
  Dus mensen kijk even bij Zilverkruis Achmea.
  groetjes,
  umit

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • Ssb vink

  Zilverenkruis krijgt van onze familie een bovengemiddelde beoordeling. Onze familie bestaat uit :man, vrouw en een onze zoon van 3. Helaas komen ook in onze familie wel eens gezondheids klachten voor en bij zilveren kruis moet je dan echt op zoek naar een aangesloten zorgverlener. Dit zien wij als een negatief punt. Als voorbeeld noem ik het inenten voor het buitenland. Hiervoor moest ik opzoek naar een aanbieder voor de spuiten, anders waren ze niet of tot 75% vergoed. Dit terwijl onze huisarts ook ent. Of de GGD, maar deze zijn daarvoor niet aangesloten. Onbegrijpelijk.
  Verder vinden wij het wel een goede verzekeraar. Zeker de dienstverlening aan de telefoon is zeer goed te noemen. Qua premie is het ook een gemiddelde verzekeraar. Zoals wij er nu over denken, zullen wij niet snel weg gaan.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7
  Dekking
  7.5
 • RR van der Laan

  betrouwbare verzekering waar ik al heel lang gebruik van maak
  kan het dus ook iedereen aanraden om gebruik van deze verzekering te maken.
  ook als je vragen hebt richting verzekering staan ze jou graag te woord.
  als er wat is proberen zij altijd de beste oplossing voor de klant te zoeken.

  hoop dat ze de premie zo laag mogelijk houden en de goeie zorg blijfen leveren.

  groetjes Ronnie

  Premie
  7.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  7.5
  Dekking
  7.5
 • Mmarcel dorshorst

  Premie is best hoog even als de service. Heel veel steun ervaren na mn hartinfarct. Ze proberen kosten te verhalen op een derde partij om zo de kosten en vervolgens de premie zo laag mogelijk te houden voor hun verzekerde. Het a

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  9
 • AArien van Drumpt

  Tot nu enkel declaraties ingediend die we, uiteraard enkel waar we recht op hebben, keurig kregen uitbetaald en keurig gespecificeerd. Wel jammer dat ze geen Engelstalige verklaring willen schrijven dat ik recht heb op zorg tgv een duikongeval. Dit inclusief de decompressiekamer. Hierdoor moet ik dus vaak onterecht een extra duikverzekering ter plaatse aanschaffen.
  Wel goed zijn alle extra KLM collectiviteit extra’s zoals reisprikken.

  Premie
  6.5

  Zorgkeuze
  8.5

  Service
  6
  Dekking
  8
 • Yyasemin

  zilverenkruis is de beste vezekering die ikzelf heb gehad tot nu alleen is de premie een beetje hoog maar dat maak niet zoveel uit omdat je tog alles vergoed krijg voor de tandarts dus 100% tot een bepaalde limiet.De tandarts is het belangrijkste voor mij en dan kom al die anderen op de 2e plaats. Zilverenkruis Achmea heeft een hele goede service ze zijn goed bereikbaar en in het buiteland ook. Ik zou als ik u was een kijkje nemen bij Zilverenkruis Achmea.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • AAshray Dhonre

  Zeer tevreden over de premie en aanvullende verzekering.
  Ik ben zelf student en vind het goed dat zilvere kruis hier rekening mee houdt dooreen korting aan te bieden. De service is ook van hoge kwaliteit. Nooit wat te klagen.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9.5
  Dekking
  9.5
 • JJ. Geurts

  Duidelijk overzicht, aantrekkelijk voor studenten, weinig spam. Ik ben tevreden over mijn zorgverzekeraar!

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  8

  Service
  8
  Dekking
  8
 • AAndre van Batenburg

  We zijn via mijn werkgever collectief verzekert bij het zilverenkruis.
  De voorwaarden zijn goed en uitgebreid. We voelen ons goed en voldoende verzekerd.
  Hier gaat het om. Premies verschillen echt niet veer, en zorgverzekeraar kan hier ook niet altijd wat aan doen. De juiste service en zorg verlenen wel.
  Ingediende declaraties digitaal worden snel afgewikkeld. Telefonisch zijn ze gemakkelijk bereikbaar.
  Eén minpunt mee gemaakt:
  Tandarts verzekering van mijn dochter zal worden aangepast (omdat ze 18 is geworden), echter na twee keer bellen is dit helaas nog niet geregeld.

  Premie
  7

  Zorgkeuze
  9.5

  Service
  7.5
  Dekking
  9.5
 • Rron van zeist

  Een uitstekende zorgverzekeraar. Door de collectiviteit mogelijkheden aantrekkelijke kortingen en prima aanvullende pakketten. Afhandeling ‘achter de schermen’ waardoor nagenoeg alles wordt afgehandeld en geregeld tussen betrokken partijen, t.w. verzekeraar en behandelaar. Kortom, een uitstekende verzekeraar!

  Ron

  Premie
  9

  Zorgkeuze
  10

  Service
  10
  Dekking
  10
 • EErwin

  Prima en betrouwbare zorgverzekeraar. Voor mij volstrekt helder wat wel en wat niet voor vergoeding in aanmerking komt. Dekking van eenvoudigste aanvullende verzekeringen voor mij ruim voldoende. Declareren kan digitaal via inloggen met digid en werkt heel handig. Geen gedoe meer met enveloppen en postzegels.

  Premie met collectiviteitskorting van Rabo is zeer concurrerend.

  Komt op mij over als zeer professioneel en accuraat.

  Premie
  8

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  10
  Dekking
  10
  • CCoos

   Ja, lagen we dat ook eens hardop zeggen: RABO klanten krijgen 10% korting op de Zilveren Kruis zorgverzekering. Dat is beter dan de meeste ” gewone” collectieve kortingen.

   Dus ik raad iedereen aan die het volle pond betaalt, of slechts een paar procent korting krijgt, klant te worden bij de RABO. Dat haal je eruit!

 • EErwin Vrijhoef

  Prima en duidelijke zorgverzekeraar, nooit problemen mee. Voor mij volstrekt duidelijk wat wel en niet voor vergoeding in aanmerking komt. Heel handig dat declaraties digitaal ingediend kunnen worden met je Digid. Premie met collectiviteitskorting van Rabo zeer concurrerend.

  Premie
  6

  Zorgkeuze
  8

  Service
  7.5
  Dekking
  7.5
  • CChr. Horsten

   Over de verstrekkingen e.d. ben ik het volledig eens, alleen over het gebruik van Digid niet.
   Bij b.v. een langere vakantie vind ik het gebruik van mijn Digid met WiFi niet zo veilig. En ondanks telefonisch bericht hierover, komt er dan een ‘herinnering’. Andere rekeningen (zonder privé details) kunnen toch ook per e-mail ?

 • GGijs Jan

  Over het algemeen tevreden. Declaraties verlopen vlot. Vind ze wel wat passief, hoor bijna nooit van ze. Misschien is geen bericht goed bericht hun werkwijze

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  5.5
  Dekking
  5.5
 • KK. Kooijker

  Goede verzekeraar en zeker niet de duurste! Ik heb eigenlijk nooit problemen gehad.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  10

  Service
  9
  Dekking
  10
 • Ffh de vries

  alles kan wel wat goed koper denk ik
  je moet eerst in je knip kijken
  voor je naar de dokter ga

  Premie
  5

  Zorgkeuze
  5.5

  Service
  8
  Dekking
  6
 • RRick

  Zilveren kruis achmea biedt mij een perfecte oplossing als student waarbij een ik laag maandelijks bedrag.

  Premie
  10

  Zorgkeuze
  9

  Service
  9
 • SSuuz

  Bij Zilveren Kruis heb ik begin van dit jaar een naar mijn mening goedkope zorgverzekering afgesloten, na jaren bij CZ te hebben gezeten. Hierbij heb ik niet goed gekeken, want hierdoor heb ik geen volledige vrije zorgkeuze meer. Niet dat de keuze beperkt is, maar ik weet nu wel dat ik niet het meest dichtbije ziekenhuis kan liggen als ik iets heb (gelukkig nog niet dit jaar 😉 )

  Premie is wel stuk goedkoper hierdoor, zo’n 20 euro per maand, dus zeker de moeite. Bovendien komt zilveren kruis als een betrouwbare partner op mij over, waarvan ik overigens tot dusver nog weinig gebruik heb gemaakt. Maar communicatie bij de overstap verliep in ieder geval prima.

  Premie
  9.5

  Zorgkeuze
  7.5

  Service
  9
  Dekking
  8.5
  • AAnk

   Vergoeding in het ziekenhuis dichtbij huis geven ze wel als jouw specialist je naar dat ziekenhuis verwijst. Ook bij spoedopname vergoedt Zilveren Kruis de kosten.

Kan het goedkoper?