Zorgverzekering 2014

Op zoek naar het laatste nieuws?  Vanaf november tot aan eind december is het mogelijk om over te stappen: zorgverzekering vergelijken 2019.

Zorgverzekering vergelijken 2014

Ben je benieuwd wat er voor jou gaat veranderen in 2014 met betrekking tot de zorgverzekering? Op deze pagina vind jij het laatste nieuws omtrent het zorgstelsel, zoals onderzoeken, informatie over de zorgtoeslag, het eigen risico en de zorgpremie in 2014.

Wanneer je op zoek bent naar een goedkope zorgverzekering, dan biedt onze zorgvergelijker een ideale oplossing. Hier worden niet alleen de zorgpremies vergeleken, maar ook voorwaarden en beoordelingen genoteerd. Bovendien kun je op basis van filters de ideale zorgverzekering vinden, gesorteerd op laatste premie. Ieder mens heeft namelijk andere zorgeisen en wensen. Daar proberen we op in te spelen. Steeds meer Nederlanders stappen over naar een betere of voordeligere zorgverzekering, zo stapten er in 2013 maar liefst 1,2 miljoen mensen over.

Eigen risico 2014

Verplicht eigen risico

Het verplichte eigen risico in 2014 gaat stijgen met 10 euro. Het totaal komt daardoor uit op 360 euro. Dit is het bedrag wat sowieso in rekening wordt gebracht bij gebruik van zorg. Let wel op, want niet alle zorg valt onder het eigen risico.

Vrijwillig eigen risico

Naast het verplichte eigen risico is er ook een vrijwillig eigen risico. Verzekerden kunnen ervoor kiezen gebruik te maken van maximaal 500 euro aan vrijwillig eigen risico. Het gevolg is dat je korting ontvangt op je zorgpremie. Een dergelijke maatregel is echter alleen interessant voor personen die hun eigen risico normaliter niet opmaken.

Premie zorgverzekering 2014

De premie die je in 2014 gaat betalen voor je zorgverzekering hangt af van een aantal zaken. Allereerst moeten veel zorgverzekeraars hun premies in 2014 nog gaan bepalen en publiceren. In de maand november zal er meer bekend worden. Wel is er goed nieuws, zorgverzekeraars hebben in de afgelopen jaren flink bespaard op kosten.

Tevens hebben zij voor 2014 nog scheper op zorg ingekocht. Minister Edith Schipper pleit daarom sterk voor een daling van de zorgpremies bij alle zorgverzekeraars. Tot slot is de premie die je in 2014 gaat betalen sterk onderworpen aan jouw zorgwensen- en eisen. Wellicht heb je behoefte aan een aanvullende zorgverzekering, of je verhoogt graag vrijwillig je eigen risico. Al deze factoren spelen mee in het bepalen van de premie.

Zorgtoeslag in 2014

De zorgtoeslag compenseert een deel van de kosten die burgers hebben bij het betalen van hun zorgverzekering. De zorgtoeslag is in 2013 vaak in het nieuws gekomen. Zo zou hij gaan verdwijnen of sterk worden ingeperkt. Dit gaat echter niet gebeuren, want ook in 2014 kunnen de inkomens onder modaal gewoon gebruik blijven maken van de zorgtoeslag. Wel is de zorgtoeslag afhankelijk van iemands inkomen. Ook het vermogen wordt meegenomen in de berekening. Het maximum bedrag voor de zorgtoeslag ligt in 2013 op 88 euro per maand, hoeveel dit bedrag in 2014 is, is nog niet bekend.

Zorgtoeslag kan iedereen die gerechtigd is, aanvragen bij de overheid. Deze aanvraag verloopt via je DigiD account.

Het laatste nieuws

 • Vandaag allerlaatste kans om te wisselen van zorgverzekering

  In feite eindigde het zorgseizoen al op 31 december 2013, maar voor iedereen die voor die datum zijn huidige zorgverzekering had opgezegd, was er nog de gehele maand januari om over te stappen. Vandaag is echter de allerlaatste kans voor diegene om te wisselen van zorgverzekering.

  Vanaf morgen is dat niet meer mogelijk, op enkele uitzonderingen na.

  Lees meer
 • Achmea grote verliezer van zorgseizoen 2014

  Het overstapseizoen zit er al bijna een hele maand op en langzaam beginnen de laatste resultaten van de zorgverzekeraars binnen te komen. Uit inventarisatie van de overstappers, vallen direct een aantal zaken op. In totaal hebben ongeveer 900 duizend mensen in de periode half november tot en met 31 december overgestapt van zorgverzekering.

  Dit waren er ruim 300 duizend minder dan een jaar eerder.

  Lees meer
 • Zorgverzekeraars betalen 600 euro per overstapper

  Zorgverzekeraars hebben eind 2013 gemiddeld 600 euro betaald om een consument te laten overstappen van zorgverzekering. Dit is te berekenen door het marketingbudget van alle verzekeraars te delen door het aantal overstappers. Halverwege oktober werd bekend gemaakt dat er 541 miljoen euro is uitgegeven in 2012 aan marketing door de verzekeraars.

  In deze berekening is er vanuit gegaan dat dit aantal gelijk is gebleven in 2013.

  Lees meer
 • Zorgpremie dubbel afgeschreven in januari? Storneren of wachten…

  Ben je overgestapt van zorgverzekering eind 2013? Dan kan het voorkomen dat zowel je nieuwe als oude zorgverzekeraar de premie voor januari afschrijft van je rekening. Dit komt doordat de opzegging van je oude nog niet helemaal is doorgezet naar je nieuwe zorgverzekering.

  Het is natuurlijk vervelend als je in een maand een dubbele premie moet betalen, maar uiteraard krijg je het bedrag van je oude verzekeraar teruggestort.

  Lees meer
 • Minder mensen zijn overgestapt van zorgverzekering

  Het aantal Nederlanders wat voor 1 januari 2014 is overgestapt van zorgverzekering is lager dan in eerste instantie werd verwacht. Verschillende vergelijkingssites – waaronder ZorgWijzer.nl – voorspelde in oktober dat het aantal overstappers zou stijgen naar ruim negen procent, maar in werkelijk viel dit erg tegen.

  Eind 2012 wisselde ruim zeven procent van de Nederlandse bevolking van zorgverzekering, maar dit jaar lijkt dit aantal op ruim vijf procent te blijven steken.

  Lees meer
 • Laatste kans: Stap alleen vandaag nog over van zorgverzekering!

  Vandaag – 31 december – is het de laatste mogelijkheid om van zorgverzekering te veranderen. Als je dit pas in januari doet, dan zal je oude zorgverzekering niet automatisch worden opgezegd en loop je de kans om dubbel verzekerd te zijn. Dat geeft je in ieder geval vandaag nog – tot aan middernacht – de kans om over te stappen en fors geld te besparen in 2014.

  Profiteer alleen vandaag nog van hoge kortingen en bespaar tot 300 euro als je overstapt van zorgverzekering.

  Lees meer