Alle zorgpremies voor 2014 zijn bekend! Stap nu over

- 1 reacties

Zorgverzekering 2014Nu alle zorgpremies voor 2014 bekend zijn gemaakt is het tijd om de balans op te maken. Iedere zorgverzekeraar heeft in ieder geval de premie voor de basisverzekering in 2014 verlaagd met minimaal 1,75 euro tot maximaal 22 euro per maand. De gemiddelde verlaging voor volgend jaar is neergekomen op maandelijks 9,93 euro van alle verzekeraars en polissen bij elkaar. Ook is er een duidelijk verschil te zien bij de drie verschillende polissen: natura, restitutie en mix.

Gemiddelde premie per type polis

Bekijk de onderlinge verschillen tussen de polissen voor 2014:

Type polis gemiddelde zorgpremie

De naturapolis – waarbij de verzekerde alleen het volle bedrag vergoed krijgt wanneer de zorgverzekeraar een contract heeft gesloten met de zorgverlener – is in veel gevallen al de goedkoopste zorgverzekering, maar zakt volgend jaar ook nog eens het meest in prijs. Het is dit daarom extra interessant om voor deze polis te kiezen, al zul je goed moeten kijken met welk ziekenhuis de verzekeraar een afspraak heeft.

Premieoverzicht

In het onderstaande overzicht zie je de zorgpremie per zorgverzekeraar en type polis inclusief de premie van 2013 en de maandelijkse verlaging.

(klik op afbeelding voor een vergroting)

zorgpremie overzicht 2014

Overstappen?

Zoals we al vaker hebben gezegd is het de komende anderhalve maand extra interessant om over te stappen van zorgverzekering, of althans het goed te overwegen. De verwachting is dat de zorgpremie per 2015 weer omhoog gaat, dus dit jaar kun je maximaal profiteren van een besparing op je zorgkosten.

Op de zorgvergelijker kun je alle bovengenoemde premies met elkaar vergelijken. Ook kun je kiezen voor eventuele aanvullende- en tandartsverzekering waarna de premie direct wordt doorberekend.

Als er vragen zijn, kun je die hieronder stellen….

1 reacties op: “Alle zorgpremies voor 2014 zijn bekend! Stap nu over”

 • Je kunt dus voor de daling nog beter kiezen voor restitutie dan mix.
  Das grappig, want de voorwaarde van restitutie zijn beter.

  Marco -

  Schrijf een reactie op: Marco

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Schrijf een reactie

  Het e-mailadres blijft prive.