Wat verdient de directeur van jouw zorgverzekeraar?

Wat verdient de directeur van jouw zorgverzekeraar?

Artikel door: Roy van Wensen - geen reacties

Wat verdient de directeur van jouw zorgverzekeraar?

En wat kost het jou als verzekerde?

Iedere maand wordt er van jouw rekening een bedrag afgeschreven voor het betalen van zorgpremie voor de zorgverzekering. Een groot gedeelte van dit geld wordt besteed aan het vergoeden van zorg, medicijnen en behandelingen bij diverse zorgverleners/zorgaanbieders. Daar betaal je immers premie voor, maar welk deel van jouw zorgpremie gaat op aan het salaris van de topman van de zorgverzekeraar? Kortom hoeveel verdienen de directeuren van de zorgverzekeraars in ons land?

Het salaris per directeur in de onderstaande tabel is door RTL Nieuws naar voren gebracht. In de tabel staat vermeld wat de salarissen zijn van directeuren bij bekende zorgverzekeraars. Ook heeft ZorgWijzer.nl berekend hoeveel iedere verzekerde kwijt is aan dit salaris.

Salarissen topman zorgverzekeraars

Wat direct opvallend is, zijn de hoge salarissen bij de bestuursvoorzitters en divisiedirecteuren. Vooral Achmea en CZ betalen een vorstelijk salaris aan hun topman. Ieder van hen verdient meer dan 400.000 euro per jaar. De bestuursvoorzitter van Salland/regiozorg vangt het meest per verzekerde. Van iedere verzekerde gaat 1,87 euro op aan zijn salaris.

Grafiek

Jaarinkomens zorgverzekeraars

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.