Wat verdient de directeur van jouw zorgverzekeraar?

- 53 reacties

En wat kost het jou als verzekerde?

Iedere maand wordt er van jouw rekening een bedrag afgeschreven voor het betalen van zorgpremie voor de zorgverzekering. Een groot gedeelte van dit geld wordt besteed aan het vergoeden van zorg, medicijnen en behandelingen bij diverse zorgverleners/zorgaanbieders. Daar betaal je immers premie voor, maar welk deel van jouw zorgpremie gaat op aan het salaris van de topman van de zorgverzekeraar? Kortom hoeveel verdienen de directeuren van de zorgverzekeraars in ons land?

Het salaris per directeur in de onderstaande tabel is door RTL Nieuws naar voren gebracht. In de tabel staat vermeld wat de salarissen zijn van directeuren bij bekende zorgverzekeraars. Ook heeft ZorgWijzer.nl berekend hoeveel iedere verzekerde kwijt is aan dit salaris.

Salarissen topman zorgverzekeraars

Wat direct opvallend is, zijn de hoge salarissen bij de bestuursvoorzitters en divisiedirecteuren. Vooral Achmea en CZ betalen een vorstelijk salaris aan hun topman. Ieder van hen verdient meer dan 400.000 euro per jaar. De bestuursvoorzitter van Salland/regiozorg vangt het meest per verzekerde. Van iedere verzekerde gaat 1,87 euro op aan zijn salaris.

Grafiek

Jaarinkomens zorgverzekeraars

53 reacties op: “Wat verdient de directeur van jouw zorgverzekeraar?”

 • zo komen ziekenhuizen geld te kort
  zoals de zorgverzekeraars scheven naar
  den haag. een schande,en de gewonnen
  gezin maar bezuinigen.

  jaap -

  Schrijf een reactie op: jaap

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Van de zorgverzekeraars non-profit bedrijven maken .
  Alleen personeel een normaal inkomen en de directeur +rest van de raad een basis inkomen de meeste zitten nog in een raad bij het bedrijfs leven

  Alex -

  Schrijf een reactie op: Alex

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Als het zorgfonds er komt ,gaan de top verdieners met hun tonnen dan de deur uit ? of op wachtgeld zodat we dit toch blijven ophoesten? Wat doen zij voor ( zichtbaar) werk voor die gigantische bedragen ? Houden wij deze graai cultuur ?

  Gerd -

  Schrijf een reactie op: Gerd

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Wat ineressant kan zijn is te vergelijken -naast het inkomen van de directeuren, wat de kosten zijn van de totale bestuursorganisatie per verzekeraar.

  TEUN JB -

  Schrijf een reactie op: TEUN JB

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Tja…. dit zorgstelsel is ingevoerd door de partij van de zo genaamde marktwerking (VVD) partij van Veel Ver Dieners . Het klopt gewoon niet!

  J.A. Kranenburg -

  Schrijf een reactie op: J.A. Kranenburg

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ze verdienen het niet, maar krijgen het wel!

  F. Last -

  Schrijf een reactie op: F. Last

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Het geeft maar weer aan, dat de cultuur in Nederland zo verrot is, dat de graaiers kunnen doorgaan met zich zelf te verrijken. Balkenende had goede en sociale ideeën, het bedrag dat hij voor ogen had (maximaal 2 ton) blijkt een utopie. Hij had maar weinig invloed en persoonlijkheid om dit door te drukken. Eigenlijk moet iedereen de straat op en dan bedoel ik de grote middenklasse, de arbeiders etc We moeten weer slag leveren om de rijken te doen dwingen, dat er gedeeld moet worden. Eerst diplomatiek, maar als dit niet lukt, dan desnoods met geweld. Anders wordt het echt niet anders. Joachim

  Joachim -

  Schrijf een reactie op: Joachim

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Toch geen wonder dat de zorg duur word (is) En de consument krijg de schuld , toch knap van schippers om dat er steeds door te krijgen , maar ja een wet is zo verandert als het tegen de consument werk met een laag of midden inkomen!

  Rina -

  Schrijf een reactie op: Rina

  Het e-mailadres blijft prive.
 • ik vind het niet kunnen en buiten alle proporties!

  lion damen -

  Schrijf een reactie op: lion damen

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Je moet eens actuele informatie op de site zetten, dan zie je heel erg grote wijzigingen!!
  Dus….ACTUELE informatie en niet iets van 5 jaar terug!!

  Hans van ‘t Wout -

  Schrijf een reactie op: Hans van 't Wout

  Het e-mailadres blijft prive.
  • De informatie is afkomstig uit 2013, toen het artikel werd gepubliceerd. Artikelen zijn nieuwsberichten en worden niet bijgewerkt.

   Koen -

   Schrijf een reactie op: Koen

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Hans, jij hebt die nieuwe ggvens blijkbaar. Nu suggereer je iets .. Zet ze dan hier neer, evt. een link.

   Gerard -

   Schrijf een reactie op: Gerard

   Het e-mailadres blijft prive.
 • zilveren kruis is Achmea . salarissen gemeld zijn maar een paar de rest van het bestuur verdient bijna net zoveel Maar ik betaal toch 145 p/mnd. premie incl. eigen bijdrage. die RUTTE KRIJGT DAN 0,8 CENT PER INWONER ook niet eerlijk.. minder medicijnen want overheid zegt die helpen niet , maar zij gebruiken deze medicijnen niet .Wat schandalig is dat je zogenaamd dezelfde medicijnen krijgt maar goedkoper en ja deze medicijnen helpen niet of minder. Komen uit polen of zoiets staat een Oostblok tekst op.

  huib v.d. kleij -

  Schrijf een reactie op: huib v.d. kleij

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Zie het Zilveren Kruis er niet bij staan Graag ook daar duidelijkheid over

  Joanna -

  Schrijf een reactie op: Joanna

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Valt dat niet onder Achmea?

   Ricardo -

   Schrijf een reactie op: Ricardo

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik zit bij de IZA. Wat verdient de directeur daar?

  Wim Burggraaf -

  Schrijf een reactie op: Wim Burggraaf

  Het e-mailadres blijft prive.
  • De IZA valt onder dezelfde zorgverzekeraar als VGZ

   Ricardo -

   Schrijf een reactie op: Ricardo

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Het laat alleen maar weer zien wat zorg geworden is. En hoe men over bv een salaris norm denkt.

  Jaap Lensen -

  Schrijf een reactie op: Jaap Lensen

  Het e-mailadres blijft prive.
 • als hij 25% minder verdient dan hoeft minder inkomensbelasting betalen en kan het eigen risico wat minder worden win win situatie en sociaal.

  ton geerssen -

  Schrijf een reactie op: ton geerssen

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik wil graag bij een zorgverzekeraar die zijn top onder de Balkenende norm betaalt aan salaris. Weet iemand mij enkele zorgverzekeraars te noemen die daaraan voldoen? En is de DSW er een die daaronder valt? HG Marijke Twisk

  Marijke Twisk -

  Schrijf een reactie op: Marijke Twisk

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Ik las laatst wel dat DSW topman z’n jaarsalaris had gedoneerd aan goed doel.

   Roger -

   Schrijf een reactie op: Roger

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Dat is een pas een goed plan. Dan wordt er zeker iemand beloont en gaat van de andere zijn inkomsten drastisch naar beneden.

   Marjanne -

   Schrijf een reactie op: Marjanne

   Het e-mailadres blijft prive.
 • grapje uit vroegere tijd;
  sire, het volk lijdt honger ,er is geen brood meer!
  sire: dan geef je ze maar cake!
  er is niet zo veel veranderd in de tijd; graaiers blijven graaiers.
  voorbeelden te over!

  hjm dorresteijn -

  Schrijf een reactie op: hjm dorresteijn

  Het e-mailadres blijft prive.
 • yup mooie salarissen en een terminaal kankerpatient zoals ik vergoeden ze geen suikervrije bijvoeding. Suiker is voeding voor kanker namelijk. Dus in mijn geval, jammer dan, verhonger maar!

  Renske Schuurman -

  Schrijf een reactie op: Renske Schuurman

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Volgens mij is suikervrij eten net zo duur als voedsel met suiker.

   Jan Broekert -

   Schrijf een reactie op: Jan Broekert

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Kan iemand mij nu eens uit de doeken doen waarom een directeur van een zorgverzekering zeer hoog boven de “Balkenende norm” mag verdienen ? Uit het bovenstaande “lijstje” blijkt dat het gemiddelde inkomen uitkomt op 342.668,50 Euro per jaar of te wel 28.555,70 Euro per maand of te wel 938,81 Euro per DAG ik gun iedereen het zijne maar dat laatste bedrag krijg ik van de SVB niet eens per maand. SCHANDE, SCHANDE, SCHANDE ! En nog wat wie bepaald en sanctioneert dit soort bizarre salarissen eigenlijk. Ik moet aangezien ik door mijn inkomenssituatie mij slechts een basisverzekering kan permitteren mijn versleten tandprothese zelf betalen en heb god zij dank nog een termijnbetalingsregeling kunnen sluiten met het incassobureau van mijn tandarts, en krijg 1 x per jaar een broodnodige leesbril vergoed. Bovendien vermoed ik dat dit soort directeuren ook nog allerhande secundaire arbeidsvoordeeltjes hebben: Auto met chauffeur, telefoon en gratis lunch van “de zaak” etc. etc. etc. het is gewoon misselijkmakend en om te kotsen !!!!

  Peter van Oest -

  Schrijf een reactie op: Peter van Oest

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Lang leven de graaiers . . . . . . . . een voorbeeld
  Door een fout van haar tandarts na het behandelen van een abces heeft betrokkene een gat in haar bovenkaak waardoor het hersenvocht bijna naar buitenloopt. Geen enkele specialist kan iets voor haar doen. Na lang zoeken heeft een Duitse kliniek het gat weten te dichten, ten koste van enkele tanden. CZ [ met topman aan salaris van bijna een half miljoen euro’s ] heeft ons laten weten dat zij dit niet vergoed krijgt omdat ze hierdoor niet tandeloos is geworden. € 6500. zonder nog de opname kosten.
  Naar aanleiding van deze grote ingreep ontstond er een beschadiging aan haar huid dat verholpen kon worden door lichttherapie in het plaatselijke ziekenhuis Atrium Heerlen met een zeer bevredigend resultaat. alleen de prijs was een behoorlijke tegenvaller € 750,00 Reden om het niet te vergoeden was dat het na verloop van tijd ook zo wel overgegaan was. Mijn echtgenote mist nu nog enkele tanden [ door verharding van de prothese ] maar mag zich prijzen met de mededeling van het ziekenfonds dat ook de vervangen van haar tanden niet krijgt vergoed. Hiervoor moet zij eerst alle tanden laten trekken en tandeloos zijn. en alleen maar een standaard gebit, geplaatst door een aangewezen tandarts.
  Hiervoor betaalt ze elke maand € 125 euro met een eigenrisico van 350 euro, dat is samen € 1800 en wat krijgt ze hiervoor . . . . . . . . . niets , niets en nog eens niets.
  Zij is hier behoorlijk [ extra ] ziek van geworden als je weet dat het ziekenfonds een betalingsregeling niet accepteert en al vooraf dreigt met een incassobureau.
  Nederland herken je straks aan de tweedeling
  Rijk – Arm
  Mooie gebit – Slecht gebit
  Restaurant – Voedselbank
  Nieuwe kleren – gedragen kleren
  Goed inkomen – slecht inkomen
  Mooi huis – geen huis
  en ga zo maar door
  Nederland is straks voor de helft een derde wereld land, en de rijken zien dat toch niet.
  het gaat ze immers steeds beter.

  accolade -

  Schrijf een reactie op: accolade

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Varkens zijn het. Mijn eigen risico heb ik betaald en begrijp nu beter, waarvoor dit nodig is.

  maria -

  Schrijf een reactie op: maria

  Het e-mailadres blijft prive.
 • @zorgwijzer.nl

  Is dit inclusief bonussen of zonder bonussen? En hebben jullie daar ook gegevens van?

  Heijmen -

  Schrijf een reactie op: Heijmen

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Dat wil Ik ook weten!

   Wilhelmina van Lint -

   Schrijf een reactie op: Wilhelmina van Lint

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Schandalig! En dan vergeten we voor het gemak wat al de managers die direct onder de topman functioneren nog mee naar huis slepen!

  Joss -

  Schrijf een reactie op: Joss

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Waarom het graaigedrag niet veranderd is kinderlijk eenvoudig uit te leggen. Namelijk, als de politicus weer het bedrijfsleven in wil gaan wil hij ook een poosje kunnen graaien. Als die man onze belangen heeft behartigd kan hij het wel vergeten. Dus van de politiek hebben we niets te verwachten. En van die graaiers al helemaal niets. Alleen de volkswoede kan wat veranderen.Primitief he. Ik hoop dat het goed afloop, maar ik vrees het ergste, want steeds meer mensen komen in de knel. Als een mens niets meer heeft word hij of zij een par ia. Berg je dan maar. Prettige feestdagen.

  Jan -

  Schrijf een reactie op: Jan

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Helemaal met je eens maar er is nog een tussen oplossing en dat is dat als alle mensen naar een zorgverzekeraar gaan die zijn top al jaren onder de Balkenende norm betaalt dan heb je meteen een “socialere” te pakken dan die andere. Alleen kan ik er niet achter komen welke zorgverzekeringen onder de Balkenende norm zitten met hun top. Weet jij daar misschien een manier voor? HG Marijke Twisk

   Marijke Twisk -

   Schrijf een reactie op: Marijke Twisk

   Het e-mailadres blijft prive.
 • De directeur van Menzis. mijn verzekeraar, verdient aan basissalaris zo’n 400.000 per
  jaar.Dit geld wordt opgebracht door mensen die zich verplicht dienen te verzekeren.
  Ik vind dat directie. bestuur. commissarissen en management zich niet excessief zouden moeten laten belonen uit verplichte contributies van mensen die hoe dan ook gedwongen zijn aan dit financiele circus mee te doen.

  Martin -

  Schrijf een reactie op: Martin

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Wanneer gaan we beginnen met : EENWORDING DOOR LIEFDE EN DIENEN MET TOEWIJDING ZONDER EXTRA LOON OF BONUS?”

  Ik denk wanneer de mensheid tot aan de oren in de maatschappelijke drekput is terecht gekomen, en we weer zijn teruggeplaatst in de prehistorie.

  sjaak -

  Schrijf een reactie op: sjaak

  Het e-mailadres blijft prive.
 • De Dames en Heren politici vinden het wel goed zo.
  Als zij straks verdwijnen uit Den Haag staan er dik betaalde banen op ze te wachten.
  Al die hufters komen voor zulk soort posities in aanmerking, ze verdwijnen naar de achtergrond en vullen hun zakken over onze ruggen, het zijn gewoon criminelen.

  Bab -

  Schrijf een reactie op: Bab

  Het e-mailadres blijft prive.
  • wat maakt het uit de rijken kunnen het goed betalen maar wij aow’s niet dus geef mensen van 65 jaar en ouder een pil zodat zij niet meer van de maatschappij hoeven te profiiteren, waarvan ze zelf jarenlang voor hebben gewerkt een geweldig land hebben wij vooral voor het buitenland

   janny -

   Schrijf een reactie op: janny

   Het e-mailadres blijft prive.
  • juist toen wij gingen werken was er geen arbo,toen wogen de zakken cement gewoon 50 kg en met 16 jaar begonnen 40 dienstjaren en gebroken.
   Maken deze langstudeerders {van onze centen} ook 40 dienstjaren voordat zij met pensioen gaan,of gokken ze ook nog een gouden handdruk bij vroegtijdig vertrek

   Henk -

   Schrijf een reactie op: Henk

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Stoppen hiermee! Kan mij niet schelen of het 0,09 cent is voor die directeur!Het is 0,09 cent teveel!De directeur van Achmea verdient 1,2 miljoen per jaar en dat is teveel! Dan krijgen wij nog de bestuurders,voorzitters,specialisten,dan nog de nieuwste snufjes op het gebied van apparatuur,dat is niet meer te betalen!Heeft totaal niets meer met zorg en je baan te maken!Het draait om geld,marktwerking,de muze van De VVD,Hans Hoogervorst en Edith Schippers,niets meer en niets minder! De Politiek moet zich diep schamen!En nu weer even normaal gaan doen!Maak het dan maar inkomensafhankelijk,maar dan piepen zij in hogere kringen!Hoe meer geld,des te minder zij kunnen missen voor de medemens! En nu snel weg met die participatie van,van Rijn,Jette Klijnsma en Samson & Co!Wij zijn geen slaven van Den Haag en de Brussel!

  Jet Peeters -

  Schrijf een reactie op: Jet Peeters

  Het e-mailadres blijft prive.
  • helemaal mee eens. de top in dit land en dan met name politici en direkteuren, bestaat voor driekwart uit aasgieren, die parasiteren op de gewone mensen.

   albert stoter -

   Schrijf een reactie op: albert stoter

   Het e-mailadres blijft prive.
  • De politiek zal nooit iets hier tegen doen.
   Dat is heel simpel de toplieden zijn bijna allemaal ex-politici ,die soms ook nog in de eerste kamer zitten.
   Je snijdt toch niet in je eigen vlees!!!

   Teije -

   Schrijf een reactie op: Teije

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Met de mogelijkheid van zorgtoeslag is het al inkomensafhankelijk

   Mirjam -

   Schrijf een reactie op: Mirjam

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Maak CZ de grootste, allemaal overstappen op CZ. De rest van de zakken vullers sterft dan uit.

  patrick -

  Schrijf een reactie op: patrick

  Het e-mailadres blijft prive.
  • nog een suggestie:
   laten we een werkgroep vormen met als doelstelling:

   **weg met de 33 zorgverzekeraars

   **vormen van 1 zorgverzekeraar

   **aanstellen van 1 directeur

   in de werkgroep kunnen wij alle details bespreken.

   Voor Zoetermeer willen de zorgverzekeringsmaatschappijen (170000 inwoners )
   den eerste hulppost schrappen, dus ook voor de omliggende plaatsen veel ellende op komst.
   graag hoor van jullie met voorstellen om een aanvang te maken met de werkgroep: op de goede weg naar 1 zorgverzekeraar.

   henk -

   Schrijf een reactie op: henk

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Een zorgverzekeraar landelijk, zou volgens mij ook beter en stukken goedkoper zijn.
   Gewoon EEN ziekenfonds voor iedereen, en betaalbaar voor iedereen.
   De aangestelde directie n¨ normaal salaris, en al die andere zakkenvullers ,weg ermee.

   Bab -

   Schrijf een reactie op: Bab

   Het e-mailadres blijft prive.
  • leuk idee, maar niet erg realistisch. het zou inderdaad het juiste zijn om te doen, maar je vergeet het vvd stokpaardje van vrije markt.
   En al die zakkenvullers komen vooral uit die kringen.
   Klein voorbeeldje. gerrit zalm en de dsb bank. wist zogenaamd nergens van en is nu topman van ABN.
   Om te kotsen, iedere keer die uitgestreken tronies op tv.

   albert stoter -

   Schrijf een reactie op: albert stoter

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Prima patrick, maar dan de directie onder de balkenendenorm

   leendert -

   Schrijf een reactie op: leendert

   Het e-mailadres blijft prive.
 • zorgdirecties die zo ontzettend veel opstrijken zijn misdadigers want ze consumeren het schaarse geld op dat keihard nodig is voor de zorg voor de zieke medemensen, door geldgebrek sterven mensen en kinderen in de zorgsector in nederland, daarom zijn deze laffe zakkenvullers misdadigers en verdienen allemaal de gevangenis in te gaan .. de zorgsector moet worden hervormd naar een sociaal humaan model waarbij alle mensen goede zorg krijgen tegen de kostprijs! woekerlonen moeten strafbaar worden gesteld bij de wet !

  Stan -

  Schrijf een reactie op: Stan

  Het e-mailadres blijft prive.
  • het gaat allang niet meer om zorg, maar om hoeveel geld ze kunnen binnenharken.

   albert stoter -

   Schrijf een reactie op: albert stoter

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Even ter verdediging van Salland. Dat is wel een van de weinige verzekeraars die eerlijke tarieven biedt aan de zorgverlener. De grote zorgverzekeraars zijn de grote graaiers, alleen geven zij een compleet ander beeld af aan hun verzekerden. Zij bieden lage premies aan over de ruggen van de zorgverleners terwijl ze ondertussen hun eigen zakken lekker vullen…..

  Han -

  Schrijf een reactie op: Han

  Het e-mailadres blijft prive.
 • De kliek bestaande uit banken, (zorg)verzekeraars en de Haagse incompetente rovers zijn de nog steeds groeiende groep waaraan we als land kapot gaan. Hoeveel ze ook jatten, ze komen er ongestraft mee weg en de burger betaalt morrend het gelag.
  Het is een groeiend kankergezwel dat niet uitgesneden wordt en dus dodelijk is.
  Daar onze zgn democratie een complete farce is, zal dit niet veranderen.
  Zolang wij op idioten blijven stemmen zijn we zelf de grootste.

  H.Koning -

  Schrijf een reactie op: H.Koning

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Valt nog best mooi zo wat ik betaal aan de baas van mijn zorgverzekeraar…

  Saskia -

  Schrijf een reactie op: Saskia

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ze verdienen in mijn ogen een stuk minder als dat ze krijgen. Kom op zeg de premie kan bij Salland bijna 2 euro goedkoper das toch niet normaal. Maar ja we leven nou eenmaal in een graaicultuur.

  Dave kerseboom -

  Schrijf een reactie op: Dave kerseboom

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Schrijf een reactie

  Het e-mailadres blijft prive.