Wat verdient de directeur van jouw zorgverzekeraar?

Wat verdient de directeur van jouw zorgverzekeraar?

Artikel door: Roy van Wensen - 53 reacties

Wat verdient de directeur van jouw zorgverzekeraar?

En wat kost het jou als verzekerde?

Iedere maand wordt er van jouw rekening een bedrag afgeschreven voor het betalen van zorgpremie voor de zorgverzekering. Een groot gedeelte van dit geld wordt besteed aan het vergoeden van zorg, medicijnen en behandelingen bij diverse zorgverleners/zorgaanbieders. Daar betaal je immers premie voor, maar welk deel van jouw zorgpremie gaat op aan het salaris van de topman van de zorgverzekeraar? Kortom hoeveel verdienen de directeuren van de zorgverzekeraars in ons land?

Het salaris per directeur in de onderstaande tabel is door RTL Nieuws naar voren gebracht. In de tabel staat vermeld wat de salarissen zijn van directeuren bij bekende zorgverzekeraars. Ook heeft ZorgWijzer.nl berekend hoeveel iedere verzekerde kwijt is aan dit salaris.

Salarissen topman zorgverzekeraars

Wat direct opvallend is, zijn de hoge salarissen bij de bestuursvoorzitters en divisiedirecteuren. Vooral Achmea en CZ betalen een vorstelijk salaris aan hun topman. Ieder van hen verdient meer dan 400.000 euro per jaar. De bestuursvoorzitter van Salland/regiozorg vangt het meest per verzekerde. Van iedere verzekerde gaat 1,87 euro op aan zijn salaris.

Grafiek

Jaarinkomens zorgverzekeraars

53 reacties

 • Jjaap

  zo komen ziekenhuizen geld te kort
  zoals de zorgverzekeraars scheven naar
  den haag. een schande,en de gewonnen
  gezin maar bezuinigen.

 • AAlex

  Van de zorgverzekeraars non-profit bedrijven maken .
  Alleen personeel een normaal inkomen en de directeur +rest van de raad een basis inkomen de meeste zitten nog in een raad bij het bedrijfs leven

 • GGerd

  Als het zorgfonds er komt ,gaan de top verdieners met hun tonnen dan de deur uit ? of op wachtgeld zodat we dit toch blijven ophoesten? Wat doen zij voor ( zichtbaar) werk voor die gigantische bedragen ? Houden wij deze graai cultuur ?

 • TTEUN JB

  Wat ineressant kan zijn is te vergelijken -naast het inkomen van de directeuren, wat de kosten zijn van de totale bestuursorganisatie per verzekeraar.

 • JJ.A. Kranenburg

  Tja…. dit zorgstelsel is ingevoerd door de partij van de zo genaamde marktwerking (VVD) partij van Veel Ver Dieners . Het klopt gewoon niet!

 • FF. Last

  Ze verdienen het niet, maar krijgen het wel!

 • JJoachim

  Het geeft maar weer aan, dat de cultuur in Nederland zo verrot is, dat de graaiers kunnen doorgaan met zich zelf te verrijken. Balkenende had goede en sociale ideeën, het bedrag dat hij voor ogen had (maximaal 2 ton) blijkt een utopie. Hij had maar weinig invloed en persoonlijkheid om dit door te drukken. Eigenlijk moet iedereen de straat op en dan bedoel ik de grote middenklasse, de arbeiders etc We moeten weer slag leveren om de rijken te doen dwingen, dat er gedeeld moet worden. Eerst diplomatiek, maar als dit niet lukt, dan desnoods met geweld. Anders wordt het echt niet anders. Joachim

 • RRina

  Toch geen wonder dat de zorg duur word (is) En de consument krijg de schuld , toch knap van schippers om dat er steeds door te krijgen , maar ja een wet is zo verandert als het tegen de consument werk met een laag of midden inkomen!

 • Llion damen

  ik vind het niet kunnen en buiten alle proporties!

 • HHans van ‘t Wout

  Je moet eens actuele informatie op de site zetten, dan zie je heel erg grote wijzigingen!!
  Dus….ACTUELE informatie en niet iets van 5 jaar terug!!

  • KKoen

   De informatie is afkomstig uit 2013, toen het artikel werd gepubliceerd. Artikelen zijn nieuwsberichten en worden niet bijgewerkt.

  • GGerard

   Hans, jij hebt die nieuwe ggvens blijkbaar. Nu suggereer je iets .. Zet ze dan hier neer, evt. een link.

 • Hhuib v.d. kleij

  zilveren kruis is Achmea . salarissen gemeld zijn maar een paar de rest van het bestuur verdient bijna net zoveel Maar ik betaal toch 145 p/mnd. premie incl. eigen bijdrage. die RUTTE KRIJGT DAN 0,8 CENT PER INWONER ook niet eerlijk.. minder medicijnen want overheid zegt die helpen niet , maar zij gebruiken deze medicijnen niet .Wat schandalig is dat je zogenaamd dezelfde medicijnen krijgt maar goedkoper en ja deze medicijnen helpen niet of minder. Komen uit polen of zoiets staat een Oostblok tekst op.

 • JJoanna

  Zie het Zilveren Kruis er niet bij staan Graag ook daar duidelijkheid over

  • RRicardo

   Valt dat niet onder Achmea?

 • WWim Burggraaf

  Ik zit bij de IZA. Wat verdient de directeur daar?

  • RRicardo

   De IZA valt onder dezelfde zorgverzekeraar als VGZ

 • JJaap Lensen

  Het laat alleen maar weer zien wat zorg geworden is. En hoe men over bv een salaris norm denkt.

 • Tton geerssen

  als hij 25% minder verdient dan hoeft minder inkomensbelasting betalen en kan het eigen risico wat minder worden win win situatie en sociaal.

 • MMarijke Twisk

  Ik wil graag bij een zorgverzekeraar die zijn top onder de Balkenende norm betaalt aan salaris. Weet iemand mij enkele zorgverzekeraars te noemen die daaraan voldoen? En is de DSW er een die daaronder valt? HG Marijke Twisk

  • RRoger

   Ik las laatst wel dat DSW topman z’n jaarsalaris had gedoneerd aan goed doel.

  • MMarjanne

   Dat is een pas een goed plan. Dan wordt er zeker iemand beloont en gaat van de andere zijn inkomsten drastisch naar beneden.

 • Hhjm dorresteijn

  grapje uit vroegere tijd;
  sire, het volk lijdt honger ,er is geen brood meer!
  sire: dan geef je ze maar cake!
  er is niet zo veel veranderd in de tijd; graaiers blijven graaiers.
  voorbeelden te over!

 • RRenske Schuurman

  yup mooie salarissen en een terminaal kankerpatient zoals ik vergoeden ze geen suikervrije bijvoeding. Suiker is voeding voor kanker namelijk. Dus in mijn geval, jammer dan, verhonger maar!

  • JJan Broekert

   Volgens mij is suikervrij eten net zo duur als voedsel met suiker.

 • PPeter van Oest

  Kan iemand mij nu eens uit de doeken doen waarom een directeur van een zorgverzekering zeer hoog boven de “Balkenende norm” mag verdienen ? Uit het bovenstaande “lijstje” blijkt dat het gemiddelde inkomen uitkomt op 342.668,50 Euro per jaar of te wel 28.555,70 Euro per maand of te wel 938,81 Euro per DAG ik gun iedereen het zijne maar dat laatste bedrag krijg ik van de SVB niet eens per maand. SCHANDE, SCHANDE, SCHANDE ! En nog wat wie bepaald en sanctioneert dit soort bizarre salarissen eigenlijk. Ik moet aangezien ik door mijn inkomenssituatie mij slechts een basisverzekering kan permitteren mijn versleten tandprothese zelf betalen en heb god zij dank nog een termijnbetalingsregeling kunnen sluiten met het incassobureau van mijn tandarts, en krijg 1 x per jaar een broodnodige leesbril vergoed. Bovendien vermoed ik dat dit soort directeuren ook nog allerhande secundaire arbeidsvoordeeltjes hebben: Auto met chauffeur, telefoon en gratis lunch van “de zaak” etc. etc. etc. het is gewoon misselijkmakend en om te kotsen !!!!

 • Aaccolade

  Lang leven de graaiers . . . . . . . . een voorbeeld
  Door een fout van haar tandarts na het behandelen van een abces heeft betrokkene een gat in haar bovenkaak waardoor het hersenvocht bijna naar buitenloopt. Geen enkele specialist kan iets voor haar doen. Na lang zoeken heeft een Duitse kliniek het gat weten te dichten, ten koste van enkele tanden. CZ [ met topman aan salaris van bijna een half miljoen euro’s ] heeft ons laten weten dat zij dit niet vergoed krijgt omdat ze hierdoor niet tandeloos is geworden. € 6500. zonder nog de opname kosten.
  Naar aanleiding van deze grote ingreep ontstond er een beschadiging aan haar huid dat verholpen kon worden door lichttherapie in het plaatselijke ziekenhuis Atrium Heerlen met een zeer bevredigend resultaat. alleen de prijs was een behoorlijke tegenvaller € 750,00 Reden om het niet te vergoeden was dat het na verloop van tijd ook zo wel overgegaan was. Mijn echtgenote mist nu nog enkele tanden [ door verharding van de prothese ] maar mag zich prijzen met de mededeling van het ziekenfonds dat ook de vervangen van haar tanden niet krijgt vergoed. Hiervoor moet zij eerst alle tanden laten trekken en tandeloos zijn. en alleen maar een standaard gebit, geplaatst door een aangewezen tandarts.
  Hiervoor betaalt ze elke maand € 125 euro met een eigenrisico van 350 euro, dat is samen € 1800 en wat krijgt ze hiervoor . . . . . . . . . niets , niets en nog eens niets.
  Zij is hier behoorlijk [ extra ] ziek van geworden als je weet dat het ziekenfonds een betalingsregeling niet accepteert en al vooraf dreigt met een incassobureau.
  Nederland herken je straks aan de tweedeling
  Rijk – Arm
  Mooie gebit – Slecht gebit
  Restaurant – Voedselbank
  Nieuwe kleren – gedragen kleren
  Goed inkomen – slecht inkomen
  Mooi huis – geen huis
  en ga zo maar door
  Nederland is straks voor de helft een derde wereld land, en de rijken zien dat toch niet.
  het gaat ze immers steeds beter.

 • Mmaria

  Varkens zijn het. Mijn eigen risico heb ik betaald en begrijp nu beter, waarvoor dit nodig is.

 • HHeijmen

  @zorgwijzer.nl

  Is dit inclusief bonussen of zonder bonussen? En hebben jullie daar ook gegevens van?

  • WWilhelmina van Lint

   Dat wil Ik ook weten!

 • JJoss

  Schandalig! En dan vergeten we voor het gemak wat al de managers die direct onder de topman functioneren nog mee naar huis slepen!

 • JJan

  Waarom het graaigedrag niet veranderd is kinderlijk eenvoudig uit te leggen. Namelijk, als de politicus weer het bedrijfsleven in wil gaan wil hij ook een poosje kunnen graaien. Als die man onze belangen heeft behartigd kan hij het wel vergeten. Dus van de politiek hebben we niets te verwachten. En van die graaiers al helemaal niets. Alleen de volkswoede kan wat veranderen.Primitief he. Ik hoop dat het goed afloop, maar ik vrees het ergste, want steeds meer mensen komen in de knel. Als een mens niets meer heeft word hij of zij een par ia. Berg je dan maar. Prettige feestdagen.

  • MMarijke Twisk

   Helemaal met je eens maar er is nog een tussen oplossing en dat is dat als alle mensen naar een zorgverzekeraar gaan die zijn top al jaren onder de Balkenende norm betaalt dan heb je meteen een “socialere” te pakken dan die andere. Alleen kan ik er niet achter komen welke zorgverzekeringen onder de Balkenende norm zitten met hun top. Weet jij daar misschien een manier voor? HG Marijke Twisk

 • MMartin

  De directeur van Menzis. mijn verzekeraar, verdient aan basissalaris zo’n 400.000 per
  jaar.Dit geld wordt opgebracht door mensen die zich verplicht dienen te verzekeren.
  Ik vind dat directie. bestuur. commissarissen en management zich niet excessief zouden moeten laten belonen uit verplichte contributies van mensen die hoe dan ook gedwongen zijn aan dit financiele circus mee te doen.

 • Ssjaak

  Wanneer gaan we beginnen met : EENWORDING DOOR LIEFDE EN DIENEN MET TOEWIJDING ZONDER EXTRA LOON OF BONUS?”

  Ik denk wanneer de mensheid tot aan de oren in de maatschappelijke drekput is terecht gekomen, en we weer zijn teruggeplaatst in de prehistorie.

 • BBab

  De Dames en Heren politici vinden het wel goed zo.
  Als zij straks verdwijnen uit Den Haag staan er dik betaalde banen op ze te wachten.
  Al die hufters komen voor zulk soort posities in aanmerking, ze verdwijnen naar de achtergrond en vullen hun zakken over onze ruggen, het zijn gewoon criminelen.

  • Jjanny

   wat maakt het uit de rijken kunnen het goed betalen maar wij aow’s niet dus geef mensen van 65 jaar en ouder een pil zodat zij niet meer van de maatschappij hoeven te profiiteren, waarvan ze zelf jarenlang voor hebben gewerkt een geweldig land hebben wij vooral voor het buitenland

  • HHenk

   juist toen wij gingen werken was er geen arbo,toen wogen de zakken cement gewoon 50 kg en met 16 jaar begonnen 40 dienstjaren en gebroken.
   Maken deze langstudeerders {van onze centen} ook 40 dienstjaren voordat zij met pensioen gaan,of gokken ze ook nog een gouden handdruk bij vroegtijdig vertrek

 • JJet Peeters

  Stoppen hiermee! Kan mij niet schelen of het 0,09 cent is voor die directeur!Het is 0,09 cent teveel!De directeur van Achmea verdient 1,2 miljoen per jaar en dat is teveel! Dan krijgen wij nog de bestuurders,voorzitters,specialisten,dan nog de nieuwste snufjes op het gebied van apparatuur,dat is niet meer te betalen!Heeft totaal niets meer met zorg en je baan te maken!Het draait om geld,marktwerking,de muze van De VVD,Hans Hoogervorst en Edith Schippers,niets meer en niets minder! De Politiek moet zich diep schamen!En nu weer even normaal gaan doen!Maak het dan maar inkomensafhankelijk,maar dan piepen zij in hogere kringen!Hoe meer geld,des te minder zij kunnen missen voor de medemens! En nu snel weg met die participatie van,van Rijn,Jette Klijnsma en Samson & Co!Wij zijn geen slaven van Den Haag en de Brussel!

  • Aalbert stoter

   helemaal mee eens. de top in dit land en dan met name politici en direkteuren, bestaat voor driekwart uit aasgieren, die parasiteren op de gewone mensen.

  • TTeije

   De politiek zal nooit iets hier tegen doen.
   Dat is heel simpel de toplieden zijn bijna allemaal ex-politici ,die soms ook nog in de eerste kamer zitten.
   Je snijdt toch niet in je eigen vlees!!!

  • MMirjam

   Met de mogelijkheid van zorgtoeslag is het al inkomensafhankelijk

 • Ppatrick

  Maak CZ de grootste, allemaal overstappen op CZ. De rest van de zakken vullers sterft dan uit.

  • Hhenk

   nog een suggestie:
   laten we een werkgroep vormen met als doelstelling:

   **weg met de 33 zorgverzekeraars

   **vormen van 1 zorgverzekeraar

   **aanstellen van 1 directeur

   in de werkgroep kunnen wij alle details bespreken.

   Voor Zoetermeer willen de zorgverzekeringsmaatschappijen (170000 inwoners )
   den eerste hulppost schrappen, dus ook voor de omliggende plaatsen veel ellende op komst.
   graag hoor van jullie met voorstellen om een aanvang te maken met de werkgroep: op de goede weg naar 1 zorgverzekeraar.

  • BBab

   Een zorgverzekeraar landelijk, zou volgens mij ook beter en stukken goedkoper zijn.
   Gewoon EEN ziekenfonds voor iedereen, en betaalbaar voor iedereen.
   De aangestelde directie n¨ normaal salaris, en al die andere zakkenvullers ,weg ermee.

  • Aalbert stoter

   leuk idee, maar niet erg realistisch. het zou inderdaad het juiste zijn om te doen, maar je vergeet het vvd stokpaardje van vrije markt.
   En al die zakkenvullers komen vooral uit die kringen.
   Klein voorbeeldje. gerrit zalm en de dsb bank. wist zogenaamd nergens van en is nu topman van ABN.
   Om te kotsen, iedere keer die uitgestreken tronies op tv.

  • Lleendert

   Prima patrick, maar dan de directie onder de balkenendenorm

 • SStan

  zorgdirecties die zo ontzettend veel opstrijken zijn misdadigers want ze consumeren het schaarse geld op dat keihard nodig is voor de zorg voor de zieke medemensen, door geldgebrek sterven mensen en kinderen in de zorgsector in nederland, daarom zijn deze laffe zakkenvullers misdadigers en verdienen allemaal de gevangenis in te gaan .. de zorgsector moet worden hervormd naar een sociaal humaan model waarbij alle mensen goede zorg krijgen tegen de kostprijs! woekerlonen moeten strafbaar worden gesteld bij de wet !

  • Aalbert stoter

   het gaat allang niet meer om zorg, maar om hoeveel geld ze kunnen binnenharken.

 • HHan

  Even ter verdediging van Salland. Dat is wel een van de weinige verzekeraars die eerlijke tarieven biedt aan de zorgverlener. De grote zorgverzekeraars zijn de grote graaiers, alleen geven zij een compleet ander beeld af aan hun verzekerden. Zij bieden lage premies aan over de ruggen van de zorgverleners terwijl ze ondertussen hun eigen zakken lekker vullen…..

 • HH.Koning

  De kliek bestaande uit banken, (zorg)verzekeraars en de Haagse incompetente rovers zijn de nog steeds groeiende groep waaraan we als land kapot gaan. Hoeveel ze ook jatten, ze komen er ongestraft mee weg en de burger betaalt morrend het gelag.
  Het is een groeiend kankergezwel dat niet uitgesneden wordt en dus dodelijk is.
  Daar onze zgn democratie een complete farce is, zal dit niet veranderen.
  Zolang wij op idioten blijven stemmen zijn we zelf de grootste.

 • SSaskia

  Valt nog best mooi zo wat ik betaal aan de baas van mijn zorgverzekeraar…

 • DDave kerseboom

  Ze verdienen in mijn ogen een stuk minder als dat ze krijgen. Kom op zeg de premie kan bij Salland bijna 2 euro goedkoper das toch niet normaal. Maar ja we leven nou eenmaal in een graaicultuur.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.