Welke zorgverzekeraar vergoedt onbeperkt fysiotherapie in 2014?

Welke zorgverzekeraar vergoedt onbeperkt fysiotherapie in 2014?

Artikel door: Bart Koenraadt - geen reacties

Welke zorgverzekeraar vergoedt onbeperkt fysiotherapie in 2014?

calf massageVanaf 2014 is het moeilijker om een zorgverzekering te kiezen, waarbij fysiotherapiebehandelingen onbeperkt worden vergoed. Zo blijkt uit onderzoek van ZorgWijzer.nl dat van de vier grote zorgverzekeraars in Nederland alleen Zilveren Kruis nog maar een aanvullende verzekering aanbiedt, waarbij fysiotherapie tot 100 procent wordt vergoed.

De vergoedingen voor 2015 zijn nu ook te vinden op ZorgWijzer.nl in de volgende alinea.

Nieuw! Onbeperkt fysiotherapie in 2015

Op 20 november is er op ZorgWijzer.nl een artikel verschenen met de vergoedingen voor onbeperkt fysiotherapie in 2015. Lees het hier…

Onderdeel van

Voor alle verzekeraars die onbeperkt fysiotherapie aanbieden geldt echter wel dat deze dekking onderdeel is van een totaal aanvullend pakket. Dit betekent dat je jezelf ook verzekerd voor bijvoorbeeld alternatieve geneeswijzen en zorg in het buitenland. Het lijkt mooi meegenomen, maar je begrijpt dat dit ook onderdeel is van de uiteindelijke premie die ervoor betaald moeten worden, ook al maar je er geen gebruik van.

Onbeperkt fysiotherapie

Er is helaas nog geen verzekeraar die onbeperkt fysiotherapie aanbiedt als losse module.

  • Zilveren Kruis

Zilveren Kruis van Achmea biedt onbeperkte fysiotherapie aan in de aanvullende verzekering met vier sterren. De premie voor dit pakket is leeftijdsafhankelijk en zal vanaf 2014 gelden. Afhankelijk van je geboortejaar zal dit premie minimaal 31,82 en maximaal 53,24 euro bedragen (hoe ouder, hoe duurder). Op deze prijs is al een korting van tien procent korting doorberekend die je ontvangt. De totale premie – want er komt nog een basisverzekering bij – kun je zelf snel en gemakkelijk vergelijken via onze zorgvergelijker.

  • De Friesland Zorgverzekeraar

Bij de Friesland wordt fysiotherapie maximaal vergoed in het aanvullende pakket: AV Optimaal. Echter geldt dat je vanaf de 37ste behandeling het aan zult moeten vragen bij de verzekeraar. Hiervoor betaal je 36,75 euro extra per maand. Deze premie is niet leeftijdsafhankelijk en dat geldt overigens ook voor de hieronder genoemde verzekeraars.

  • PNOzorg

In het PNOzorg compleet pakket met een kostenplaatje van 56,70 euro per maand, wordt fysiotherapie onbeperkt vergoed.

  • ONVZ

ONVZ biedt hetzelfde pakket als PNOzorg aan met de naam Topfit, maar dan voor 52,31 euro per maand. Als je echter ook de basisverzekering erbij gaat rekening komt ONVZ wel duurder uit de vergelijking.

  • Delta Lloyd

Wil je bij Delta Lloyd je fysiotherapiebehandelingen maximaal vergoed krijgen, dan zul je moeten kiezen voor de AV Top verzekering van maar liefst 118,75 euro extra in de maand. Dit bedrag wordt vergoed tot een maximum van het marktconforme tarief.

  • FNV Menzis

Menzis is per 2014 gestopt met het aanbieden van een aanvullend pakket die onbeperkt fysiotherapie vergoed, echter is het via een omweg nog wel mogelijk. Via de FNV Zorg 2 aanvullende polis worden behandelingen nog wel 100 procent vergoed. De kosten bedragen 24,25 euro per maand, met als voorwaarde dat je lid moet zijn van de FNV. De zorgdrager is Menzis.

Zorgverzekering 2014 vergelijken

Wat nu?

De premies die hierboven staan vernoemd gelden dus alleen voor de aanvullende verzekering. Echter komt hier bovenop ook nog de basisverzekering die voor iedere Nederlander verplicht is. Door naar de zorgvergelijker te gaan kun je aan de linkerzijde onder het kopje fysiotherapie het aantal behandelingen op maximaal zetten, om de goedkoopste verzekeraar te achterhalen.

Overige verzekeraars

De verzekeraars CZ, VGZ en Menzis zullen dus volgend jaar geen aanvullende verzekering meer gaan aanbieden met onbeperkt fysiotherapie als dekking. Voor de volledigheid vind je hieronder ook nog de maximale vergoeding die zij dan wel bieden ten aanzien van fysiotherapie:

  • CZ: maximaal 1000 euro per kalenderjaar
  • Menzis: maximaal 40 behandelingen per kalenderjaar
  • VGZ: maximaal 1000 euro per kalenderjaar

Aanvullingen op dit artikel zijn altijd welkom via onderstaand reactieveld.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.