Welke zorgverzekeraar vergoedt onbeperkt fysiotherapie in 2014?

Bart Koenraadt 16 reacties

calf massageVanaf 2014 is het moeilijker om een zorgverzekering te kiezen, waarbij fysiotherapiebehandelingen onbeperkt worden vergoed. Zo blijkt uit onderzoek van ZorgWijzer.nl dat van de vier grote zorgverzekeraars in Nederland alleen Zilveren Kruis nog maar een aanvullende verzekering aanbiedt, waarbij fysiotherapie tot 100 procent wordt vergoed.

De vergoedingen voor 2015 zijn nu ook te vinden op ZorgWijzer.nl in de volgende alinea.

Nieuw! Onbeperkt fysiotherapie in 2015

Op 20 november is er op ZorgWijzer.nl een artikel verschenen met de vergoedingen voor onbeperkt fysiotherapie in 2015. Lees het hier…

Onderdeel van

Voor alle verzekeraars die onbeperkt fysiotherapie aanbieden geldt echter wel dat deze dekking onderdeel is van een totaal aanvullend pakket. Dit betekent dat je jezelf ook verzekerd voor bijvoorbeeld alternatieve geneeswijzen en zorg in het buitenland. Het lijkt mooi meegenomen, maar je begrijpt dat dit ook onderdeel is van de uiteindelijke premie die ervoor betaald moeten worden, ook al maar je er geen gebruik van.

Onbeperkt fysiotherapie

Er is helaas nog geen verzekeraar die onbeperkt fysiotherapie aanbiedt als losse module.

 • Zilveren Kruis

Zilveren Kruis van Achmea biedt onbeperkte fysiotherapie aan in de aanvullende verzekering met vier sterren. De premie voor dit pakket is leeftijdsafhankelijk en zal vanaf 2014 gelden. Afhankelijk van je geboortejaar zal dit premie minimaal 31,82 en maximaal 53,24 euro bedragen (hoe ouder, hoe duurder). Op deze prijs is al een korting van tien procent korting doorberekend die je ontvangt. De totale premie – want er komt nog een basisverzekering bij – kun je zelf snel en gemakkelijk vergelijken via onze zorgvergelijker.

 • De Friesland Zorgverzekeraar

Bij de Friesland wordt fysiotherapie maximaal vergoed in het aanvullende pakket: AV Optimaal. Echter geldt dat je vanaf de 37ste behandeling het aan zult moeten vragen bij de verzekeraar. Hiervoor betaal je 36,75 euro extra per maand. Deze premie is niet leeftijdsafhankelijk en dat geldt overigens ook voor de hieronder genoemde verzekeraars.

 • PNOzorg

In het PNOzorg compleet pakket met een kostenplaatje van 56,70 euro per maand, wordt fysiotherapie onbeperkt vergoed.

 • ONVZ

ONVZ biedt hetzelfde pakket als PNOzorg aan met de naam Topfit, maar dan voor 52,31 euro per maand. Als je echter ook de basisverzekering erbij gaat rekening komt ONVZ wel duurder uit de vergelijking.

 • Delta Lloyd

Wil je bij Delta Lloyd je fysiotherapiebehandelingen maximaal vergoed krijgen, dan zul je moeten kiezen voor de AV Top verzekering van maar liefst 118,75 euro extra in de maand. Dit bedrag wordt vergoed tot een maximum van het marktconforme tarief.

 • FNV Menzis

Menzis is per 2014 gestopt met het aanbieden van een aanvullend pakket die onbeperkt fysiotherapie vergoed, echter is het via een omweg nog wel mogelijk. Via de FNV Zorg 2 aanvullende polis worden behandelingen nog wel 100 procent vergoed. De kosten bedragen 24,25 euro per maand, met als voorwaarde dat je lid moet zijn van de FNV. De zorgdrager is Menzis.

Zorgverzekering 2014 vergelijken

Wat nu?

De premies die hierboven staan vernoemd gelden dus alleen voor de aanvullende verzekering. Echter komt hier bovenop ook nog de basisverzekering die voor iedere Nederlander verplicht is. Door naar de zorgvergelijker te gaan kun je aan de linkerzijde onder het kopje fysiotherapie het aantal behandelingen op maximaal zetten, om de goedkoopste verzekeraar te achterhalen.

Overige verzekeraars

De verzekeraars CZ, VGZ en Menzis zullen dus volgend jaar geen aanvullende verzekering meer gaan aanbieden met onbeperkt fysiotherapie als dekking. Voor de volledigheid vind je hieronder ook nog de maximale vergoeding die zij dan wel bieden ten aanzien van fysiotherapie:

 • CZ: maximaal 1000 euro per kalenderjaar
 • Menzis: maximaal 40 behandelingen per kalenderjaar
 • VGZ: maximaal 1000 euro per kalenderjaar

Aanvullingen op dit artikel zijn altijd welkom via onderstaand reactieveld.

16 reacties

 • HHenk

  mijn vrouw heeft door een chronisch aandoening fysiotherapie nodig 2x per week de prijs voor elke behandeling is €36, voor de behandeling moet de therapeut een machtiging aanvragen die is ook afgegeven. Naast de basisverzekering is zij aanvullend verzekerd voor o.a €1000., maar door de machtiging over 2 jaar te verstrekken worden de eerste 20 behandelingen slechts vergoed over het eerste jaar (eigenlijk over de gehele behandeling) dus aanvulling is gewoonweg overbodig en keert niet uit. omdat het een chronische aandoening is loopt de behandeling jaar in jaar uit door, maar een vergoeding uit een aanvulling wordt nooit meer gegeven
  Het vreemde is echter, dat wel over elk jaar weer opnieuw het eigen risico moet worden voldaan, omdat de vergoeding uit de basis verzekering wordt betaald.
  Is er iemand die weet hoe dat wettelijk is geregeld?

  • Jj.van houts

   ik heb me laten verzekeren bij menzis voor onbeperkt fysiotherapie, moet je eerst lid wo rden van fnv.maar ik weet niet of het in 2015 nog zo is.

  • TTrudy

   Voor 2015 ben je verplicht om FNV 4 verzekering te kiezen wil je de fysiotherapie volledig vergoed krijgen. Premie € 89,55 per maand + het lidmaatschap FNV. Ik heb mijn lidmaatschap opgezegd.

 • Sshar

  Kun je niet ergens particulier verzekeren voor exta fisio. Mijn zoon is nog jong en heeft vanwege zijn sport meer dan 40 behandelingen fisio per jaar nodig.
  Weet iemand een verzekering die hier ook rekening mee houd??
  Men gaat er van uit dat alleen ouderen gebruik maken van fisio.

 • EEs

  Fijn dat joost helemaal gezond is.
  Vooral zou houden en mocht je ziek worden dan ook n flinke vent zijn en dan ook geen aanspraak maken op zorg.
  Maar helaas dan staan zulke mensen met hun neus vooraan.
  Jammer. …

 • PPeter

  Bij PNOZorg mag je alleen het compleet pakket nemen als je helemaal gezond bent. Als je dus van te voren weet dat je een voor een korte periode fysiotherapie nodig hebt, word je niet geaccepteerd. Dus alleen gezonde doomdenkers mogen een dure verzekering afsluiten!

 • Mmarieke

  In vergelijking met Menzis 3 (40x) komt DSW er met maar 4x fysiotherapiesessies minder (36x) goedkoper uit. De rest ziet er goed uit. Moet alleen nog info vragen over alernatieve geneeswijzen. Dan wellicht toch naar DSW.

 • Jjoost

  Aanvullende verzekeringen zijn onnodig. Kun je flink op besparen. Fysio behandelingen nauwelijks wetenschappelijk bewezen. Iedere therapeut geeft er zijn eigen draai aan.

  • Iida

   hallo joost
   dan heb jij denk ik nog nooit erg last van gehad dat je fysio nodig hebt,
   ik ben rug patiënt onderranden en heb nog verschillende andere
   aandoeningen.
   maar ik heb echt wel baat bij de fysio hoor.
   en zo zijn er vele met mij dus denk na voor je wat op schrijft
   ik hop voor jou dat je ze dus nit nodig bent ook uit wetenschappelijk kant gezien.
   groetjes ida

  • TTrudie

   En dat bepaalt u, mensen met verschillende aandoeningen hebben wel degelijk baat bij een behandeling.
   Ik heb zelf artrose en soms is de pijn echt niet te harden, tevens heb ik beweegzorg onder begeleiding van de fysiotherapeut omdat ik anders volledig vast kom te zitten.
   Waarschijnlijk bent u zelf nog jong en dan denk je niet aan wat je boven het hoofd kan hangen maar uw beurt komt ook nog wel let maar op mijn woorden. Ik zou dus zeggen, als je er geen verstand van heb hou dan gewoon uw mond.

  • WWG

   Wat een domme reactie Joost, u bent vast zo’n jong gastje die nog nergens last van heeft.
   Ik kan helaas niet meer zonder anders kom ik totaal vast te zitten en beweeg therapie en fysio helpt bij goed.
   Aanvullende verzekeringen zijn beslist niet onnodig voor veel mensen, u betaald er niet voor dus begrijp ik niet waar u zich mee bemoeit.

 • MMartina

  Heb je al bij het IAK gekeken daar is in ieder geval voor 50 plus pakket comfort tot
  1500 euro per jaar.
  En voor jongeren kunnen een pakket kiezen en met de keuze om onderdelen aan en uit te zetten.
  Als je verzekeringen bij Meeuws hebt lopen krijg je korting.
  Plus comfort kost 47,euro

 • RRita

  Mensen moeten wel goed opletten of er een aantal behandelingen wordt vergoedt of een bedrag want 40 behandelingen bij Menzis is véél meer dan bv de € 1000 van CZ of VGZ omdat de prijzen van de soorten behandelingen anders zijn zoals de intake, manuele therapie en eenmalig onderzoek zijn duurder dan bv oefentherapie en fysiotherapie etc.

 • Kkaatje

  bij zilvern kruis moet je een medische acceptatie ondergaan. daar komen de mensen die graag onbeperkte fysio willen niet doorheen!!!!
  en na de 20ste behandeling stellen ze een onderzoek in. dan gooien ze je uit het pakket en draai je zelf voor alle kosten op.

 • RRené

  Voor de volledigheid: Al deze vergoedingen gelden voor fysio- én oefentherapie Cesar Mensendieck.
  Bij VGZ zitten ook chiropractie en osteopathie in hetzelfde budget, zij het met beperkte vergoeding.

 • KKees

  DSW heeft een av top pakket met 36 behandelingen fysiotherapie per jaar. Voor €31,25 per maand

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.