Zorgpremie dubbel afgeschreven in januari? Storneren of wachten…

Roy van Wensen 1 reactie

ZorgpremieBen je overgestapt van zorgverzekering eind 2013? Dan kan het voorkomen dat zowel je nieuwe als oude zorgverzekeraar de premie voor januari afschrijft van je rekening. Dit komt doordat de opzegging van je oude nog niet helemaal is doorgezet naar je nieuwe zorgverzekering. Het is natuurlijk vervelend als je in een maand een dubbele premie moet betalen, maar uiteraard krijg je het bedrag van je oude verzekeraar teruggestort.

Hier zijn echter twee mogelijkheden voor. Storneren of de zorgverzekeraar zelf het bedrag laten terugstorten. De premie van je zorgverzekering wordt namelijk vaak afgeschreven middels automatisch incasso en wanneer je het bedrag storneert van de oude zorgverzekeraar, dan ontvang je het bedrag direct terug op je rekening. Wanneer je niets doet, zal de verzekeraar ook het bedrag terugstorten, echter kan hier wel een tijd overeen gaan (lees: maanden) voordat dit daadwerkelijk is gebeurd.

Zorg er in ieder geval wel voor – wanneer je ook bij je nieuwe zorgverzekering een aanvullende verzekering hebt afgesloten – dat je geaccepteerd bent. Voor de basisverzekering geldt een acceptatieplicht, maar niet voor aanvullende pakketten. Het zou namelijk zuur zijn als je de premie storneert en de nieuwe zorgverzekering nog niet is geaccepteerd. Dit zou betekenen dat je helemaal niet bent verzekerd.

Je hebt overigens nog tot 1 februari om over te stappen van zorgverzekering. Dit kan echter alleen als je voor 1 januari 2014 je oude zorgverzekering hebt opgezegd.

1 reactie

  • TT vd. Wal

    Via consumentenbond overgestapt naar. Ditzo. Tot nu toe nog niks van gehoord, ook nog niets betaald. De andere ziekenverz. (. De. Friesland). Is wel opgezegd. Wanneer komt bericht. Van. Ditzo?

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.