Zorgtoeslag 2014 omlaag naar 72 euro

- 9 reacties

zorgtoeslagHet werd min of meer al voorspeld, maar de overheid zal in 2014 minder bijdragen aan de kosten van je zorgverzekering. Dit betekent dat de zorgtoeslag vanaf 1 januari volgend jaar omlaag gaat en zelfs in sommige gevallen helemaal zal wegvallen.

Zorgtoeslag zal in 2014 voor de inkomensgroep van 0 tot 19.000 euro worden verlaagd van 88 euro in 2013 naar 72 euro. Ook voor hogere inkomens zal de zorgtoeslag worden verlaagd, zoals geïllustreerd in onderstaande grafiek.

Zorgtoeslag 2013 vs. 2014

Zorgtoeslag-2013-vs.-2014

Dit betekent in ieder geval een verlaging in de grootste categorie van zestien euro per maand, ofwel 192 euro op jaarbasis wat Nederlanders minder krijgen aan zorgtoeslag in 2014. Hier staat wel tegenover dat de zorgpremies ook zijn gedaald, maar met gemiddeld tien euro per maand. Ondanks dat iedereen het heeft over de goedkopere zorgverzekering, gaan consumenten met een inkomen lager dan 19.000 euro er 72 euro op achteruit in 2014.

Verscherpte inkomensgrens

Naast dat de zorgtoeslag omlaag gaat per 1 januari, is ook de inkomensgrens aangescherpt. Deze grens bepaalt namelijk of je wel of geen recht hebt op zorgtoeslag in 2014. Zo is de maximale inkomensgrens voor de zorgtoeslag verlaagd voor alleenstaanden naar 28.482 euro. Verdien jij volgend jaar meer dan dit bedrag, dan ontvang jij geen zorgtoeslag meer.

Als je een partner hebt, dan mag je samen maximaal 37.145 euro verdienen op jaarbasis om recht te blijven houden op de toeslag voor de zorgverzekering.

Vermogen

De voorwaarde of je recht hebt op zorgtoeslag in 2014 is niet alleen afhankelijk van het inkomen, maar ook van het vermogen. Dit bedrag mag namelijk niet hoger zijn dan het heffingvrije vermogen plus 81.360 euro. Als je deze grens hebt bereikt op 1 januari 2014 dan heb jij het hele jaar geen recht op zorgtoeslag.

Besparen op je zorgverzekering

Het is daarom extra interessant om voor 2014 van zorgverzekering over te stappen, om maximaal te besparen op de zorgpremie. Zo is de zorgtoeslag wellicht in jouw geval 72 euro per maand, maar is er al een zorgverzekering af te sluiten vanaf 62,25 euro per maand (bij maximaal eigen risico weliswaar).

 

9 reacties op: “Zorgtoeslag 2014 omlaag naar 72 euro”

 • Bij elke heffing wordt je getild

  lupus -

  Schrijf een reactie op: lupus

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Waarom moeten de mensen aan de onderkant van de samenleving (lees inkomen) altijd de dupe worden? Antwoord: die zijn niet belangrijk voor de maatschappij en de economie, ze hebben toch geen cent te makken (kunnen toch niets uitgeven)!. De verloedering is al lang begonnen! En wie gaan “er op vooruit” in 2015? Mensen die het meest verdienen, eigen huisbezitters enz. Laat je niet voor de gek houden want alles wordt duurder (is het al, kijk maar in de supermarkten) Maar.. oké, de mensen die aardig wat verdienen kunnen nog wel iets meer betalen, mensen aan de onderkant niet! Zo is de cirkel weer rond en worden de armen armer en de rijken… ook niet rijker toch? Hoe kan de economie dan aantrekken? Op wat voor manier? We worden al jaren voor de gek gehouden, en er is geen controle op de “graaiers”

  Anne -

  Schrijf een reactie op: Anne

  Het e-mailadres blijft prive.
 • tja mensen niet klagen jullie hebben met zijn alle toch deze regering gekozen

  johan -

  Schrijf een reactie op: johan

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Eeehm is dat zo??? Lang niet iedereen hoor! Honderduizenden niet! De meeste stemmen gelden…..niet roepen als je het niet weet

   Edith -

   Schrijf een reactie op: Edith

   Het e-mailadres blijft prive.
 • belachelijk robinhood ( regering ) steelt van de arme omgedraaide wereld zo, ik denk omdat het komt omdat er nu 1 maal meer armen zijn dan rijken dus van wie steel je dan ,zo dat het beter uitkomt in de staats kas!!!!

  Rene -

  Schrijf een reactie op: Rene

  Het e-mailadres blijft prive.
 • SCHANDALIG DAT DE LAAGSTBETAALDEN ZO OM ZEEP WORDEN GEHOLPEN.
  DIT IS PURE INKOMENS-DIEFSTAL !!!!

  Theo van Stiphout -

  Schrijf een reactie op: Theo van Stiphout

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Waarom gaat de zorgtoeslag omlaag?

  Musa -

  Schrijf een reactie op: Musa

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Beste Roy,

  Zijn de genoemde bedragen voor alleenstaande of met partner?

  Met vriendelijke groet,

  de Man -

  Schrijf een reactie op: de Man

  Het e-mailadres blijft prive.
  • De bedragen uit de grafiek gelden voor alleenstaanden.

   Bart -

   Schrijf een reactie op: Bart

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Schrijf een reactie

  Het e-mailadres blijft prive.