Zorgverzekering 2015

Benieuwd naar de wijzigingen voor 2019? Bekijk vanaf nu het nieuws voor de zorgverzekering 2019.

Zorgverzekering vergelijken 2015

Zorgverzekering 2015 vergelijken :: Bespaar tot € 300,- op je zorgverzekering door over te stappen. Zorgpremie al vanaf € 66,- per maand! Op de zorgvergelijker 2015 kan er aan de linkerkant de aanvullende wensen worden aangegeven evenals een vrijwillige verhoging van het eigen risico. De zorgpremie wordt bij iedere keuze automatisch bijgewerkt. Vul hierboven je geboortedatum in en kijk hoeveel jij kunt besparen!

Zorgpremie stijgt

Het kabinet heeft een verhoging van de zorgpremie voor 2015 geraamd op 114 euro. Dat is net geen stijging van 10 euro in de maand. Echter is dit enkel een richtlijn, want uiteindelijk bepalen de zorgverzekeraars de werkelijke hoogte van de premie. Zij moeten de premies voor volgend jaar uiterlijk halverwege november bekend maken. Het kan dus zo zijn dat de stijging voor jou specifiek lager uitvalt dan de 112 euro zoals het kabinet heeft berekend.

Een overzicht van alle zorgpremies van 2015 vind je hier.

Zorgtoeslag omhoog

De zorgtoeslag wordt in 2015 verhoogd voor de laagste inkomens ter compensatie van de hogere zorgpremie. Voor de hogere inkomens zal de toeslag juist worden verlaagd. De exacte hoogte van zorgtoeslag en voor welke schalen dit zal gelden, wordt aan het eind van dit jaar berekend. Aangezien de overheid eerst wacht op de premies van de zorgverzekeraars.

De verwachting is dat de lagere inkomens in dezelfde mate gecompenseerd worden als de premie duurder wordt.

Eigen risico 2015

Het eigen risico gaat omhoog in 2015 naar 375 euro. Dit is een verhoging van 15 euro ten opzichte van dit jaar. De hoogte van het eigen risico wordt jaarlijks bepaald door het kabinet en is definitief bekend gemaakt tijdens Prinsjesdag.

Voor iedereen vanaf 18 jaar is een zorgverzekering verplicht en geldt ook het wettelijke eigen risico. Het is mogelijk om individueel het bedrag van 375 euro vrijwillig te verhogen met maximaal 500 euro. Het voordeel hiervan is dat er een korting op de premie wordt gegeven.

Het laatste nieuws

 • Aantal zorgmeldpunten sterk gestegen

  Vanwege de veranderingen in de zorg sinds 1 januari 2015, groeit het aantal burgers met klachten, vragen of meldingen met betrekking tot deze veranderingen. Om deze klachten te kunnen verwerken en mensen te helpen, zijn er daarom veel organisaties, gemeentes en politieke partijen gestart met een zorgmeldpunt.

  Inmiddels zijn er meer dan 10 meldpunten voor verschillende doelgroepen en met ieder hun eigen werkwijze. Het ene zorgmeldpunt is de andere niet. Veel burgers zien daarom door de bomen het bos niet meer.

  Lees meer
 • Zorgpremie dubbel afgeschreven in januari 2015?

  Is er in januari – nadat je bent overgestapt van zorgverzekering – twee keer een zorgpremie bedrag van je rekening afgeschreven? Dat kan voor komen, doordat de oude zorgverzekeraar de opzegging nog niet volledig heeft doorgevoerd. Uiteraard ontvang je de teveel betaalde premie weer terug en dat kan op twee manieren.

  Wachten, het wordt vanzelf teruggestort na enkele maanden. Of storneren, het automatisch incasso direct ongedaan maken.

  Lees meer
 • Minder overstappers van zorgverzekering in 2015

  Er zijn dit jaar iets minder verzekerden die zijn overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Toch zijn nog steeds 1 miljoen Nederlanders gewisseld in de laatste zes weken van het jaar. Tot aan uiterlijk 1 februari is het mogelijk een nieuwe zorgverzekering aan te vragen, mits je oude al voor het eind van vorig jaar is opgezegd.

  De oorzaak van de daling ligt mogelijk aan de commotie rondom de vrije artsenkeuze. Ook tegenwoordig zijn er al budgetpolissen waarbij je kiest uit een beperkt aantal ziekenhuizen voor planbare ziekenhuiszorg.

   

  Lees meer
 • Laatste dag om een nieuwe zorgverzekering te kiezen

  Vandaag tot aan middernacht is het mogelijk om nog van zorgverzekering over te stappen. Overstappers besparen tot wel 300 euro in 2015 en de premieverschillen zijn groter dan ooit.

  Als je vandaag nog kiest voor een nieuwe zorgverzekering, dan wordt je oude verzekeraar nog automatisch voor je opgezegd. Het nieuwe zorgpasje ontvang je dan volgende week al op de deurmat.

  Lees meer
 • Zorgverzekering in 2015? Lastminute checklist!

  Nederlanders hebben minder dan twee dagen om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Grondig vergelijken is niet altijd even eenvoudig. Zeker in een snel veranderde markt als bij zorgverzekeringen met budgetpolissen en vrije artsenkeuze.

  In dit artikel worden daarom nog paar lastminute checks gegeven die kunnen helpen bij het vinden van een geschikte zorgverzekering voor 2015.

  Lees meer
 • 1 miljoen Nederlanders stappen over van zorgverzekering

  In deze laatste paar dagen van het jaar worden de meeste overstappers van zorgverzekering voor 2015 verwacht. In totaal zal het aantal “switchers” uitkomen op ongeveer 1 miljoen Nederlanders. Dat zijn er 200.000 minder dan een jaar geleden. Dit terwijl de premieverschillen nog nooit zo groot waren als nu.

  Je hebt nog tot 31 december om van zorgverzekeraar te wisselen. De oude zorgpolis wordt automatisch voor je opgezegd.

  Lees meer