1 miljoen Nederlanders stappen over van zorgverzekering

Bart Koenraadt 0 reacties

Zorgpremie kleinMeer dan andere jaren wachten Nederlanders tot het allerlaatste moment met de beslissing of zij overstappen naar een nieuwe zorgverzekering. De dagen naar de kerstdagen kiezen naar verwachting uiteindelijk nog een half miljoen mensen voor een andere zorgverzekeraar voor 2015. Het totaal zo daarmee uitkomen op ongeveer 1 miljoen overstappers. Dat zijn 200.000 mensen minder dan vorig jaar (1,2 miljoen). De reden hiervoor is waarschijnlijk de commotie en onduidelijkheid over de nieuwe budgetpolissen en vrije artsenkeuze.

Premieverschillen

Dit terwijl de premieverschillen nog nooit zo groot zijn als dit jaar. Tussen de goedkoopste en duurste basisverzekering bij een minimaal eigen risico van 375 euro zit er een verschil van maandelijks 25,75 euro voor in principe exact dezelfde dekking. De inhoud van het basispakket wordt namelijk jaarlijks vastgesteld door de overheid en geldt voor iedere Nederlander met een zorgverzekering. Jaarlijks loopt het verschil op tot bijna 310 euro. Het kan daarom zeker lonen om voor 2015 je huidige zorgpolis te vergelijken met het overige aanbod. Raadpleeg hiervoor de zorgvergelijker van ZorgWijzer.nl. Maar let op, op moment van schrijven heb je nog minder dan twee dagen om dit te doen, want tot uiterlijk de jaarwisseling kun je van zorgverzekering wisselen.

Nooit gewisseld

Om en nabij de 75 procent van alle Nederlands is sinds de invoering van het huidige zorgverzekeringsstelsel nog nooit gewisseld van zorgverzekeraar. De reden hiervoor is voornamelijk dat ze tevreden zijn met de huidige verzekeraar, of ze vinden het overstapproces te veel tijd innemen. In feite is het wisselen van zorgverzekering heel eenvoudig en dankzij afspraken onderling tussen alle zorgverzekeraars wordt de oude polis automatisch voor je opgezegd bij een overstap.

Vandaag (30 december) en op 31 december worden de meeste last-minute overstappers verwacht.

Eventueel handige artikelen op ZorgWijzer.nl:

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.