800.000 verzekerden kunnen eigen risico niet betalen

- 117 reacties

Het aantal Nederlanders wat kampt met een betalingsprobleem voor het eigen risico van de zorgverzekering is de afgelopen maanden explosief gestegen. Zorgverzekeraars melden dat er maar liefst 800.000 mensen op dit moment aankloppen bij hen voor een betalingsregeling. Dat is meer dan een verdubbeling met een jaar eerder. Dit jaar is het eigen risico gestegen van 350 naar 360 euro en dat blijkt de voornaamste reden van het stijgend aantal betalingsproblemen.

Update 16 mei: Oplossing binnen handbereik? Eigen risico gespreid betalen. Lees hier…

Wanbetalers

Veel mensen ervaren na een ziekenhuisbehandeling of opname dat ze worden overvallen met een rekening van de zorgverzekeraar, waarbij direct van ze gevraagd wordt om het volledige eigen risico te betalen. Het minimale eigen risico ligt in 2014 op 360 euro, maar kan – bij een vrijwillige verhoging – maximaal oplopen tot 860 euro. Verzekerden kunnen wel bij hun zorgverzekeraar terecht voor een betalingsregeling, maar in 10 tot 15 procent van de gevallen brengt dat geen oplossing.

Zorgverzekeraars

Bij Menzis hebben dit jaar al 200.000 klanten aangeklopt met de melding dat ze de rekening van het eigen risico (of zorgpremie) niet kunnen betalen. Bij CZ ligt dat aantal op 133.000 verzekerden. De zorgverzekeraars wijten de stijgende betalingsproblemen aan de financiële crisis.

2015

Deze problemen kunnen in 2015 alleen nog maar groter worden, aangezien het eigen risico volgens de laatste voorspellingen weer omhoog gaat naar mogelijk 410 euro. Ook de premie van de zorgverzekering zal met enkele tientallen euro’s omhoog gaan, als gevolg van de hervorming van de zorg.

Bron: De Persdienst

117 reacties op: “800.000 verzekerden kunnen eigen risico niet betalen”

 • Ik kan het eigen risico niet meer opbrengen. Heb al een regeling sinds 2016 en het loopt maar op.
  Ik en mijn partner zijn beide chronisch ziek en krijgen natuurlijk telkens onze eigenrisico.
  Ik ben 100% arbeids ongeschikt door mijn ziekte en mijn partner krijgt geen uitkering.
  Hoe moeten wij verder!!!!
  Niet meer naar arts of specialist lijkt ons beste oplossing maar dan loop ik grote risico niet oud te worden.
  Lang leve de gezondheid zorg in nederland

  Jo’s housen -

  Schrijf een reactie op: Jo's housen

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Als je het hele jaar niets hebt gebruikt, krijg je het eigen risico dan terug?

  Mark -

  Schrijf een reactie op: Mark

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Beste Mark,

   U betaald pas eigen risico als u gebruik maakt van zorg.
   Er valt niets terug te krijgen, u heeft namelijk geen eigen risico betaald als u geen gebruik heeft gemaakt van zorg.

   Mvg

   Roy van Wensen

   Roy -

   Schrijf een reactie op: Roy

   Het e-mailadres blijft prive.
 • ik ben er ook een van ik kan eigen risico niet meer betalen rekening op rekening help

  christiaans -

  Schrijf een reactie op: christiaans

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik ben net 18 jaar en zit nog op school,Ik heb epilepsie. Veel onderzoeken.Nu krijg ik een rekening van het ziekenhuis. Daarvan moet ik 154,00 zelf betalen.Ik moet binnenkort weer. Hoe kan ik dit allemaal betalen?

  Esther Teunissen -

  Schrijf een reactie op: Esther Teunissen

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Beste Esther,
   In het huidige bestel zal je met jouw handicap levenslang de pineut zijn, d.w.z. ieder jaar volledig het eigen risico moeten ophoesten. Ik hoop voor jou, dat je onderzoeken vanuit het basispakket vergoed worden, want dan houdt het zelf betalen op , als je 385,= euri hebt betaald. Schandalig veel in jou situatie, maar het is niet anders. Mogelijk zijn er voor mensen zoals jij compensatie regelingen. Ik hoop, dat mensen, die daar inzicht in hebben, dat laten weten.

   Art -

   Schrijf een reactie op: Art

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Hi Ester,

   Je zult eerst je eigen risico moeten opmaken, en dus betalen.
   Daarna word alles vergoed door je zorgverzekering.
   Dat is het stelsel werkt in Nederland.

   Misschien kun je een betalingsregeling treffen met je zorgverzekeraar?
   Dat is de enige mogelijkheid die ik kan bedenken dat je een beetje zou helpen.

   Gr

   Gre van der Schie

   Gre -

   Schrijf een reactie op: Gre

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik ben net 18 jaar en zit nog op school,nu krijg ik een rekening van het ziekenhuis. Daarvan moet ik 154,00 zelf betalen.Ik moet binnenkort weer. Hoe kan ik dit allemaal betalen?

  Esther Teunissen -

  Schrijf een reactie op: Esther Teunissen

  Het e-mailadres blijft prive.
 • De zorgverzekering is absoluut niet solidair al zegt men dat telkens. De eigen risico van 385,00 is voor veel mensen die zorg nodig hebben niet op te brengen. En nog zijn er ondernemers en rijken die durven te beweren dat ze zelfs bereid zijn om meer dan 1000 eigen risico te betalen ja natuurlijk voor hun is dat peanuts, voor de ander een schuld. Gewoon weer terug naar een ziekenfonds en een particuliere verzekering. Wat betreft tandarts dat is helemaal schofterig die aanvullende pakketten. Waarom durft een verzekering het niet aan om met een echte kruisjeslijst te werken. Iedereen bepaalt zelf waar ie voor wil betalen, alleen wel rekening houden met chronisch zieken. ik bedank nog steeds hogervorst en die andere politici die de zorg hebben overgedragen aan verzekeraars die alleen maar winst winst winst winst voor hun aandeelhouders, hun skybox, hun sponsering als oogmerk hebben en mooie kantoorpanden.

  tonny stoopman -

  Schrijf een reactie op: tonny stoopman

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Prinsjesdag, wat mooi en weer word het beter…allemaal huigelaars, de zorg, want hier praten we over. Fijn al die reacties, heel goed, maar bereikt dit ook de politiek? Of zijn dat die aapjes van ‘ horen, zien en zwijgen? !.. ook ik kan het niet meer bekostigen door meerdere redenen, het breekt je, langzaam maar steeds verder af. In je doen en laten, niet alleen voor mezelf. Ik zal het niemand aanraden of aanmoedigen, maar zal me hiervoor opofferen, helaas dan krijgt het aandacht en verdwijnt niet in de doofpot of vergetelheid.

  Eric Hubers -

  Schrijf een reactie op: Eric Hubers

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik reageer op het geen u vermeld dat mensen die hun eigen risico niet kunnen betalen worden aangemeld bij het NIZ, dat is niet juist, mensen met een eigen risico schuld mogen niet worden aangemeld bij het NIZ, dat mag alleen gebeuren bij een premieachterstand van 6 maanden of meer,
  Ik heb zelf ondervonden dat mijn borgverzekeraar mij 3 keer heb aangemeld bij het NIZ en 3 keer
  moesten zij de aanmelding door een bindend advies van het SKGZ afmelden, steeds heb ik de in beslag genomen gelden teruggehad.
  Ik heb sinds 2014 geen eigen risico voor ons beiden betaald, simpelweg wij hebben het geld niet en is daarom ook een principiele zaak geworden, ik heb de zorgverzekeraar kwijtschelding gevraagd maar dat wordt categorisch geweigerd, wij zijn beide chronisch en moeten tot aan onze dood het eigen risico opbrengen, dus daarom laat ik de rechter uitspraak doen, ik zorg er welvoor dat de premie wel op tijd wordt betaald.
  Er wordt totaal niet gekeken naar de draagkracht van de mensen door de zorgverzekeraar en andere instanties, de rechters kijken daar wel naar.

  A.Haverkamp -

  Schrijf een reactie op: A.Haverkamp

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Dank voor uw feedback. We hebben het in de tekst aangepast.

   Koen -

   Schrijf een reactie op: Koen

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik moet elk jaar mijn eigen risico gespreid betalen,er komt dus ongeveer 28 euro per maand bij.

  theav vd Brink -

  Schrijf een reactie op: theav vd Brink

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Mijn dochter is student en heeft diabetes 1 dus heeft door haar nodige medicatie al in maand januari een rekening van de volledige eigen risico op de mat. ik kan mij hier heel erg boos over maken want heeft nooit om deze rotziekte gevraagd met alle ellende die zij moet doormaken en nu wordt zij dubbel gestraft

  Diana -

  Schrijf een reactie op: Diana

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Mensen die de zorgkosten niet kunnen betalen krijgen er vervolgens nog een boete bij. Die ze dus ook niet kunnen betalen. Ondertussen zorgen de zorgaanbieders goed voor zichzelf met exorbitante salarissen. De reclame kosten rijzen de pan uit en Menzis bv sponsort de FC Groningen. En wij maar steeds meer betalen om dit te bekostigen. Ook worden er allerlei leuke dingen gedaan zoals geld naar de aandeelhouders. Zonder dit alles hoeven we geen hoge zorgkosten te betalen. De zorgaanbieders draaien grote winsten en toch moeten wij steeds meer betalen. Weg met de privatisering en het ziekenfonds weer terug.

  M. De Weerd -

  Schrijf een reactie op: M. De Weerd

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik moet al jaren naar de neuroloog en fysio, ook de psycholoog ga ik niet meer heen. heb geen geld voor eigen risico. alles gaat op aan de zorgpremie, de “sociale “huurwining van tegen de 700 euro!!!!! kei sociaal lol!!! en al de andere vaste lasten . ben verder nerges lid van en rij geen auto en toch is elke maand de maand langer dan mijn loon…. 🙁

  TW -

  Schrijf een reactie op: TW

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ook ik ben er helemaal klaar mee. In november 2 keer in het ziekenhuis geweest en heb er de laatste maand 385,00 aan eigen risico voor moeten gebruiken, wat afgelopen maart is afgeschreven. Nu ligt er weer 1 in de bus, 385 euro voor een eenmalig ziekenhuisbezoek in januari dit jaar. Dit was een gesprek van 5 minuten!! Meer niet. Betaal al 130,00 p maand en omdat ik dat niet in 1 keer kan betalen een betalingsregeling getroffen. 50 euro p maand 8 maanden lang. Waar moeten we het van doen? Echt om ziek van te worden.

  Anoniem2 -

  Schrijf een reactie op: Anoniem2

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Echt te gek voor woorden! Anoniem2!
   Ook ik moet elk jaar die 385 euro betalen voor ziekenhuis – controle van nog geen 5 minuten! dus voor nog geen 5 minuten controle kost meer dan 385 euro??? ik heb het nagevraagd, maar echt niemand weet hoeveel het kost!
   Dus als ik net een bedrag van 385 euro voor 5 minuten afgelost, valt er WEER een rekening eigen risico van jaar 2015 385 euro in de briefenbus! het is ALLEEN maar aflossen en dan gelijk weer het volgende nieuwe eigen risico weer aflossen en dit JARENLANG! echt schandalig, en als je geen schulden had dan heb je ze nu wel!! door deze schandalig hoge eigen risico taferelen!
   Misschien is het wel de bedoeling van het kabinet om IEDEREEN AAN aflos SCHULD TE HELPEN!!
   echt %$#@!*&!! van dit kabinet!!

   gewoon ordinaire SCHANDE! -

   Schrijf een reactie op: gewoon ordinaire SCHANDE!

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Nou als weinig verdienende wil ik dit kwijt..
  Als laatst heb ik een kies laten trekken wat mij 300 euro heeft gekost. Ik vind dit echt absurd. Ik betaal al 150 euro per maand voor mn verzekering. 300 erbij.. Ik word echt gek.

  Anoniem -

  Schrijf een reactie op: Anoniem

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik ben vorige maand opgenomen in het ziekenhuis, nu ben ik gaan bellen en die ziekenhuisopname, daar krijg ik dus nog een eigen risico rekening van. Dat, plus de eigen risico van medicatie, en 700 euro die ik door een fout van de belastingdienst aan de belastingdienst moet terugbetalen … en ik ben ontslagen vorige maand zodat de dochter van de baas lekker op mijn plek mag zitten. Maar naar de dokter gaan voor anti depressiva, nee. Want daar krijg ik ook weer een rekening voor. Nederland is echt een flutland qua zorg geworden. Het is om moedeloos van te worden.

  Jolanda -

  Schrijf een reactie op: Jolanda

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Chronisch ziek. Daardoor al minimaal inkomen (uitkering) Elk jaar ziekenhuis opname. In januari al eigen risico moeten ophoesten voor afgelopen jaar. Nu valt de rekening van het eigen risico van dit jaar al in de bus. Belastingaftrek voor alimentatie is opgeheven. BTW is verhoogd. Hoe moet ik dit nog ophoesten? Enige mogelijkheid is nog door geen gebruik meer te maken van de zorg, maar waar heb ik die verzekering dan nog voor?

  martijn -

  Schrijf een reactie op: martijn

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik vind het namelijk absurd dat als 3100 euro zorgpremie per jaar betaalt dat elke keer bij bloed afname trombosedienst 18,42euro eigen risico moet betalen ik vind dit een vorm van pure diefstal.Waarom wordt dit niet gewoon vergoed ik betaal toch genoeg premie.

  M de Bruijn -

  Schrijf een reactie op: M de Bruijn

  Het e-mailadres blijft prive.
 • hierbij even een reaktie.
  Gelukkig dat wij het zelf nog kunnen betalen,maar voor hoe lang nog ??
  Maar dit schrijven is voor een vrienden van ons,die zou door de scan moeten maar dan komt de iegen bijdrage om de hoek kijken.Medicatie al gestopt wat kun je in vredes s naam nog doen?
  Wij zijn ook niet in de mogelijkheid, dit probleem op te lossen want als je ouder word komen vaak de problemen pas.Het verscheurd on hart…war gaan wij naar toe???

  Vriendelijke groet, H Pater

  H Pater -

  Schrijf een reactie op: H Pater

  Het e-mailadres blijft prive.
 • De oplossing is gewoon het eigen risico opnemen in de maandelijkse premie en vooruit betalen.

  einde van het jaar krijg je ongebruikt eigen risico terug gestort. Dat binnen 14 dagen betalen slaat nergens op. Of je mag er een jaar overdoen om de zorgkosten (eigen risico) te betalen of je betaalt het vast maandelijks vooruit

  Bart -

  Schrijf een reactie op: Bart

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Het ziekenfonds moet terug, ik zit niet te wachten op het kiezen uit verschillende maaltijden in ziekenhuizen, een tablet, wifi verbinding, als ik in het ziekenhuis kom wil ik maar één ding, geholpen worden en beter worden! Al die poespas er omheen daar heb ik niet om gevraagd, maar moet wel betaald worden, als ik ziek ben kijk ik niet naar het behang op de muur. Ik wil mensen om mij te helpen, géén luxe, zo ook bij een huisarts, alleen het nodige! Als het zo geregeld kan worden en er geen zorgverzekeraars tussen zitten, scheelt dat al een hoop geld en blijft ook mijn knip beter gevuld, en niet de knip van de zorgverzekeraar!

  H. Wijngaarden -

  Schrijf een reactie op: H. Wijngaarden

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Helaas mijn meniscus beschadigd en kuitspier gescheurd. De laatste geneest wel, maar de meniscus zou ik mee naar de orthopeed moeten. Nog twee betalingsregelingen lopen van 2015 ( 4 gesprekken en een bloedonderzoek) van 700 euro lopen, dus dat wordt pas volgend jaar naar het ziekenhuis. Ondertussen maar pijnstillers gebruiken….

  Bart -

  Schrijf een reactie op: Bart

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik stop ook met mijn medicatie, ben o.a. 2x gedotterd en heb veel medicatie maar het is niet meer te betalen. Scheelt mij 32,00 in de maand en dat is een week eten, ze zoeken het maar uit in dit ballenland.

  Henk -

  Schrijf een reactie op: Henk

  Het e-mailadres blijft prive.
  • ALLEMAAL stuur deze link van deze site naar EDITH SCHIPPERS!!!! dan kan ze zien wat er speelt in NL aangaand eigen risico bedrag!!

   stuur op naar schippers! -

   Schrijf een reactie op: stuur op naar schippers!

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Doordat het Vgz de door mij betaalde premie , ongevraagd verrekend voor openstaande bedragen voor het eigen risico , zorgen ze er op een kunstmatige manier voor dat de maandelijkse premie niet is betaald.
  Omdat ze je hiervan niet op de hoogte stellen kunnen ze je binnen zeer korte tijd als wanbetaler laten registreren.
  Hierover klagen bij het SKGZ heeft geen enkele nut , daar dit gewoon stromannen van alle zorgverzekeraars. zijn.
  Deze club word betaald door alle zorgverzekeraars gezamelijk.
  En de hand die je voedert bijt je niet.
  Hierdoor worden horden mensen in een positie gedreven dat het onbetaalbaar word voor deze groep mensen , en dat ze dus door het handelen van de Zorgverzekeraars als zorgweigerend worden geklasseerd
  Ikzelf gebruik al een korte tijd geen hartmedicatie meer , simpelweg daar ik het eigen risico niet kan betalen.
  Ik meen werkelijk wat ik zeg , ik heb tegen mijn familieleden gezegd NOOIT geen hulp voor mij te regelen als het nodig zou blijken te zijn , omdat ik gewoonweg geen enkele cent meer heb om mijn eigen zorg kosten te betalen.
  Ik heb simpelweg een keuze : of tewel eten te kunnen kopen , Alleen brood met goedkoop beleg , zoals suiker en speculaas , of appelstroop , als het maar goedkoop is.
  Ik heb vanaf vorig jaar 25 december geen enkele warme maaltijd meer gehad , vandaar dat ikzelf verwacht dat er binnen korte tijd wel coplicaties zullen optreden.
  Nu zeggen de mensen , maar je hebt toch de voedsel bank ! Inderdaad ! Maar die hebben geen zwaar, natrium arm voedsel.(Daar kunnen deze brave mensen ook niets aan doen , deze doen goed werk )
  Misschien vind u het raar , maar ik hoop dat er toch iets gebeurt , zodat ze in Den Haag gaan begrijpen dat er zeer vele vele mensen zijn die precies hetzelfde doen net als ik omdat ze SIMPELWEG het eigen risico niet meer kunnen opbrengen
  Het lijkt erop dat Den Haag hulp bied bij zelfdoding op deze manier van de zorgkosten betaalbaar te maken voor de mensen

  Jo. -

  Schrijf een reactie op: Jo.

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik ben gestopt met mijn medicatie die ik nodig heb omdat ik de eigen bijdrage niet kan betalen, en gestopt met mijn onderzpeken en behandelingen in het ziekenhuis en met de fysiotherapie. Daarnaast ben ik in februari niet naar het jaarlijkse psychologische onderzoek gegaan [eci,bloeddruk,bloedcontrole etc] vanwege de eigen bijdrage die ik niet kan betalen.

  chaenne -

  Schrijf een reactie op: chaenne

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Dit moet een keer gaan stoppen!!! Huur prijzen elk jaar omhoog, zorgverzekering elk jaar omhoog. En zo zal het door blijven gaan, dat kan toch niet!!! En wie worden er rijker van??? Nou wij niet!!! Wanneer komen wij Nederlanders dan eindelijk in opspraak, in me eentje gaat dit helaas niet lukken. Het moet gewoon terug zoals het altijd was.

  Dimphy -

  Schrijf een reactie op: Dimphy

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Waarom zullen wij met ze allen nog zorgpremie betalen ????
  Moeten toch alles zelf betalen en wie wordt er rijk van ??
  De zorgverzekeraar ! Ben toch van plan om te stoppen met betalen.. 150 € en daar niets voor terug krijgen is resultaat. Wij nederlanders moeten maar eens opstaan en stoppen met betalen. Hoe lang houd de staat en de verzekeraar dit vol ???

  Fred van den Berge -

  Schrijf een reactie op: Fred van den Berge

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Oh ja …. ze hebben nog nooit iemand dood laten gaan. Komt uit een ander potje !!!!!

   Fred van den Berge -

   Schrijf een reactie op: Fred van den Berge

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Wi kregen vandaag ook een rekening van aevitea voor onze eigen bijdrage vor ziekenhuisbezoek aan een gecontracteerde ziekenhuis van 189,00 die we volledig moesten betalen ( dochter wielrennen gevallen en foto laten maken van hand in ziekenhuis ) kan begrijpen dat dit voor veel mensen een probleem wordt om te betalen. Ook apotheekkosten lopen hoog op voor ouderen die veel medicijnen nodig hebben. Waarom krijg je niet gelijk een rekening hierover zodat je niet aan het eind van het jaar alles in èèn keer hoeft te betalen.

  Adolf Hof -

  Schrijf een reactie op: Adolf Hof

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Wie heeft de staat de macht gegeven om beslag op je geld te leggen of je spullen af te pakken als je geen geld hebt om je rekeningen te betalen.Als ik iemand helpt of geld leen en mensen kunnen niet terug betalen als ik het wil kan je alles afpakken,maar je kunt ook even wachten.Maar tegenwoordig zijn de miljadairs bang dat iemand anders het laatste dubbeltje uit de burgers perst ,,en dat soort noemt zich ,,elite,,wat het ook is het is echt geen elite die gedrochten met kromme vingers van het graaien

  F.S -

  Schrijf een reactie op: F.S

  Het e-mailadres blijft prive.
 • NL. is een feesttuin voor rijke klaplopers………de rijkste 3personen hebben samen evenveel als de armste helft van fascistisch stink NL…………………..de koning is bevriend met de koning van sadistisch arabie (de grootste barbarenstaat ter wereld)………………als een ander land komt binnenvallen dan kan het hier nooit slechter worden………

  piesemieter -

  Schrijf een reactie op: piesemieter

  Het e-mailadres blijft prive.
 • hoe zit dat bij je baas? ….slecht betaald werk geeft meestal het hoogste risico op letsel……….wie betaalt het eigen risico ?………..je durft prive toch ook niemand meer te helpen vanwege letsel risico ?……mensen die slecht zien op de weg gaan ook niet meer naar de dokter (eigen risico en bijdragen brillen etc.) ook chauffeurs die op 50 tonners rijden ( VIJFTIGDUIZEND KILO) en die durven zich niet ziek te melden door privatisering ziektewet (VVD ER Linschoten) ………stel je voor dat onze lieve aardige en leuk geklede premier Rotte aangereden wordt door een slechtziende chauffeur ( uiteindelijk door de schuld van de VVD untermenschen) ……..wat dan?……….er zullen ook wel mensen met ebola in nederland uit het zicht blijven door het eigen risico…………

  piesemieter -

  Schrijf een reactie op: piesemieter

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Uitten particuliere verzekeraars in 2005 nog hun twijfel of ze wel quitte zouden spelen met hun premie-inkomsten, nu blijkt dat ze met de verhoging van premies en eigen bijdragen een instrument in handen hebben om hun winsten op te schroeven. Door fusies zijn de grote verzekeraars steeds belangrijker onderhandelingspartners geworden. Van concurrentie is nauwelijks sprake, tenzij in negatieve zin sinds de ‘uitvinding’ van budgetpolissen, die in de praktijk veel mensen in de problemen brengen. Het zorgstelsel dat in 2005 bij acclamatie door de grote partijen werd omhelst heeft gefaald omdat de ‘gereguleerde marktwerking’ niet werkt. Met het winstoogmerk van particuliere partijen hebben we een paard van Troje binnengehaald. Toen bij de formatie van het huidige kabinet de PVDA voorstelde de premie voor de zorgverzekering weer inkomensafhankelijk te maken dreigden de besprekingen te mislukken omdat de VVD haar ‘kroonjuweel’ niet op wilde geven. Toen in september jl. de SP een uitgewerkt en doorgerekend voorstel lanceerde met dezelfde strekking gaf de PVDA niet thuis. De politiek berust kennelijk in een zorgstelsel dat ondanks gesleutel maar geen betaalbaar succes wil worden. Een kijkje over de grenzen zou de verantwoordelijke politici mogelijk wat bescheidener maken. We hebben niet het best denkbare zorgstelsel.

  antoniecasper -

  Schrijf een reactie op: antoniecasper

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Ze willen gewoon vette winsten maken over de ruggen van de zwakkeren en vergeten dat sommige mensen niets meer hebben te verliezen………….ik zou die VVD untermenschen in ieder geval niet vergeten als ik niets meer te verliezen heb……………………….trouwens…..ook Wilders met zijn hele grote bek over betaalbare zorg heeft het 100% sociale plan van de SP mbt. een nieuwe publieke zorgverzekering afgeschoten………maar ja…de P.artij V.an V. erraders is ook maar een VVD aftreksel

   piesemieter -

   Schrijf een reactie op: piesemieter

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik heb een uitkering gekregen doordat ik met een aangeboren afwijking zit aan mijn Lymfale stelsel. Ik mag niet meer werken. Dus dat wordt een deels een uitkering en deels werk, welke ik niet meer mag doen. Ik ben van een dubbel modaal inkomen naar een minimum inkomen gegaan van € 1.228,=. Het kromme is het volgende:

  De gemeente Rotterdam doet niets om me over te krijgen naar een door hun vergeven Ziektekostenverzekering Iza Cura e ik zit zelf ook met een achterstand, welke ik niet meer kan terugbetalen. Achmea wenst alle bedragen in één keer en dan lopen ze gewoon vast, want dat kan met dit inkomen ook nooit. Ze willen een rechtzaak starten om mij in alles betaalbaar te stellen. Ik wil wel betalen, maar het is niet mogelijk. De berekening van die meneer is correct. Bij het zorginstituut moet je twee maal de de premie betalen welke komt op 150,= per maand. Dat ben je dus verpolicht en die 75,= ben je ook extra kwijt en kan dus gewoon niet betaald worden om de door hun gecreëerde schulden te kunnen betalen. Het moge duidelijk zijn, dat de mensen ook de vaste lasten hebben en dat de woonlasten; energie en waterkosten gewoon doorgaan en dan moet je dan ook ie hoge ziektekosten betalen waar je dus ook gewoon niet aan toekomt. Weer hetzelfde liedje als wat ik ook hier gelezen heb in al die klachten. Nou dan kan je je eten niet meer kopen en dan heb je niets meer over om te leven of in bestaan te houden en dan zien we vervolgens, dat inderdaad dood komt te liggen.

  In Duitsland kan je zo geholpen worden met mijn probleem; alleen dat is alleen weggelegd voor de rijken. Dus dat is ook geen optie, maar het zijn dezelfde zorgverzekeraars die aan die methode niet aan willen en ded patiënten blijven gebroken achter. Voorbeeld. Wanneer je een hernia hebt kan je in Duitsland poliklinisch geholpen worden en dan ga je na de operatie weer gelijk naar huis. Je hebt geen extra kosten. De ziektekosten blijven beperkt bij de ingreep en je loopt fluitend het ziekenhuis weer uit. Je hoeft geen overnachtingen in ziekenhuizen te betalen. Hier wel en dat houden de ogvezekeraars in stand, want ze willen namelijk dat mensen die hoge eigen bijdrage betalen, want zo krijgen ze die miljardenbuffer. Doch een ander suysteem van de gezondheidszorg lan vele malen gedkoper en betaaldbaarder en tevens hoef je ook niet meer te blijven in het ziekenhuis welke ook kostenbesparing oplevert. Doch de ziekenzorgverzekeraars willen oppotten en hebben de macht ook over de Minister van Gezondheidszorg. Zo kunnen ze via de regering grote éénmalige bijdrage opeisen. De buffers die ze hebben opgebouwd, die willen meer en meer en de Bijbstandslijder die kan niet meer. Daar zit het probleem en de meeste mensen die extra dingen nodig hebben die moeten buiten hun code steeds meer en meer betalen. De minima voelt zich opgelicht. Wanneer houdt nu eens de oplichterspraktijken van deze regering eens op?

  Jan -

  Schrijf een reactie op: Jan

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik vind echt dat het niet opschiet met eigen risico zorg. Hoop mensen hebben betalings problemen en wij staan elke maand rood door eigen risico zorg te betalen. Ik vind dat de tweede kamer regering veel beter rekening moet houden met dat mensen die betalingsproblemen hebben. Wordt er wat eindelijk er aan gedaan?/ Straks wordt het steeds erger en mensen gaan kapot van en dat is echt niet de bedoeling. Hulp bij de schulden en armoedebestrijding kost veel geld. ik vind echt dat de eigen risico zorg afgeschaft moet worden en het geldt ook voor eigen bijdrage zorg zoals CAK

  Nicolette Blom-Mulder -

  Schrijf een reactie op: Nicolette Blom-Mulder

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik ben er niet blij mee. Mijn huisdokter zegt dat ik Hyperhidrosis heb en daarvoor naar een dermatoloog moet gaan. Feit is dat ik student ben die dit niet kan betalen en dus maar de hele dag op school en stage met een natte bovenrug, onderrug, natte billen, oksels en benen moet blijven lopen. Inmiddels wil niet meer werken omdat ik me schaam. Schandalig hier in Nederland ze moeten het eigen risico gewoon afschaffen. Loop hier al 2 jaar mee. Ik heb €400 in de maand te besteden om al mijn verzekeringen en gas, water en licht te betalen. Dan houd ik €100 in de maand over voor eten en drinken per maand. Kortom kan dus geen zorg krijgen omdat je het niet kunt betalen. Echt Schandalig. Eerste en Tweede klasse komen weer terug. Dit moet agschaft worden dat eigen risico.

  Johan Gemser -

  Schrijf een reactie op: Johan Gemser

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Nou dan kan je beter weer ziekenfonds en particulier herinvoeren. Sorry voor diegene die een paar euro te hoog zitten en dat ze in de particuliere hoek worden geduwd met inderdaad de Eigen Bijdrage erbij die voor de particuliere verzekerde wel 400,= per jaar hoger ligt als diegene met een een ziekenfonds. Maar zo houd je het wel betaalbaar voor de onderklassen en de SP Übermenschen.

   Jan -

   Schrijf een reactie op: Jan

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Nog ben ik/wij niet in de problemen, maar wil en kan me niet door laten sturen naar het ziekenhuis. Als het echt noodzakelijk of te laat is, dan is daarvan deze regering of het zorgstelsel schuldig. Het is te gek, dat ik bv voor een huidprobleem mijn eigen dure zalf moet kopen, die niet meer op recept verkrijgbaar is, dus buiten de vergoeding valt en zo betalen we ongewild nog veel meer dan alleen een hoge premie en het eigen risico.

  Olga Blome -

  Schrijf een reactie op: Olga Blome

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Wanneer gaat de regering eens een halt toe roepen en de mede helpen. Ben alleenstaande moeder werk 30 uur in de week krijg geen zorgtoeslag wanneer is t einde. Ipv de buffers gooi eens de boel naar beneden

  T.k -

  Schrijf een reactie op: T.k

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Er wordt al zo lang alleen maar gepraat over het feit dat bijna een miljoen mensen het eigen risico niet kunnen betalen. Wanneer wordt er daadwerkelijk eens iets aan gedaan. Iedereeen verbaast zich over de schrijnende gevallen en zegt ohhh en ahh maar daarna gaat men weer over tot de waan van de dag.

  G.H. van Dijk -

  Schrijf een reactie op: G.H. van Dijk

  Het e-mailadres blijft prive.
 • wat kan ik doen als ik het eigen risico niet kan betalen, waar moet ik dan zijn?

  Elisabeth Bos -

  Schrijf een reactie op: Elisabeth Bos

  Het e-mailadres blijft prive.
 • waar moeten mensen die een minimum loon of uitkering van leven! Ik vind het moet afgelopen zijn met die stunts van betere zorg of nog goedkoper! al die jaren die je betaald heb aan een verzekering is gewoon voor nop!
  Mensen komen steeds meer in finaciele onder drukking, lonen stijgen niet maar de vaste lasten wel. Denk hierbij aan huur, gas en licht, water, telefonie, premies, dan komen ook nog eens de gemeente heffingen op de mat en dan maar hopen dat er in huis geen apparaten stuk gaan! Ook vind ik het niet reëel dat wanneer iemand de zorgpremie niet kan betalen, er een deurwaarder in wordt geschakeld nog oplopen kosten! Het zijn wel de minimum inkomens die hard werken voor hun geld en niet zitten te wachten op financiële problemen!

  Loeve -

  Schrijf een reactie op: Loeve

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Wij hebben er met de meeste mensen voor gekozen deze regeringen te laten zitten dus mogen wij eigenlijk niet klagen.
  Maar ik denk dat als we eens wat minder aan intwikkelijngshulp en aan europa uitgeven dat de eigen bijderage af kunnen schaffen en de premie gehalveerd.

  van de premie die we nu betalen gaat 70% naar de salarissen van de managers in de branche dat zijn degene die zeggen goh wij betalen de eigen bijdrage van geld dat al eerder hiervoor is gebruikt Ik weet dat in Thailand bijv. een tandartsbezoek aan materiaal (wat ook in china gekocht word) nog geen tiende kost als wat wij betalen en dan word je daar als buitenlander nog afgezet ook. dus wanneer ze ook die prijzen eens gelijk trekken dan word de zorg ook goedkoper.

  RRvdm -

  Schrijf een reactie op: RRvdm

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Beste RRvdm,
   als het om je gezondheid, mag je wel degelijk klagen. Wij betalen al vanaf 1998 premie. Hebben nooit wat gemankeerd. Nu zijn we 50+ met drie kinderen, zijn ons werk kwijtgeraakt en zitten nu op een minimum inkomen en ik moet specialistische ziekenhuishulp hebben hetgeen we niet kunnen betalen.
   Als je dit overkomt dan kom je dichter bij de werkelijkheid dan je ergste nachtmerrie.
   Je kunt hoogdravend praten over oplossingen, er is er maar 1 oplossing en dat is dat we voor elkaar horen te zorgen zoals de Nonnen en Paters dit 100 jaar terug deden als vrijwilligers. Diegene die het kunnen betalen, betalen mee. Diegene die dit niet kunnen laten we niet verkommeren: 875 euro is voor een bijstandsgezin onmogelijk!

   Ben Doorn -

   Schrijf een reactie op: Ben Doorn

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Nou RRvdm wij hebben NIET meesten voor deze rot regering gekozen maar Helaas wordt er ook gemanipuleerd met de verkiezingen, en dat moeten wij heel goed weten, denk jij dat mensen zo dom zijn om voor deze nietsnutte regering te kiezen??? HELEMAAL NIET DUS! Maar als iemand net als Pim Fortuyn alle waarheden boven het water brengt, dan word ie doodgeschoten. Wij weten ook heel goed wie achter de moord van Pim Fortuyn zit. Alleen demonstraties en de straten op gaan gaat het oplossen.

   Riko -

   Schrijf een reactie op: Riko

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Ja Rikomt daar heb je 100 procent gelijk in.Maar de meesten pikken het allemaal van die shirt regering.Het wordt hoog tijd ,dat de PVV de zaak over gaat nemen.Maar dan ook niemand meer,van al die anderen partijen ooit meer aan het roer.Ij hebben het gros van Nederland naar de bedelstaf gebracht,En dan te bedenken dat Nederland een van de rijkste landen ter wereld in…..nou aan mijn HOELA

   paul -

   Schrijf een reactie op: paul

   Het e-mailadres blijft prive.
 • dit levert de staat zo’n 800.000 x 30 euro per maand op !!!!!
  Je word bestolen waar je bij staat omdat je NIET kunt betalen…. van dit geld wat zij aan wanbetalers verdienen kunnen ze alle wanbetalers vrij maken van schuld.. but who cares…

  floor -

  Schrijf een reactie op: floor

  Het e-mailadres blijft prive.
 • En zelfs voor de voedselbank is een wachttijd van bijna 2 jaar…
  Geld voor kleding hou je niet over dus oude vodden dragen..
  Vakantie in eigen land.. haha in de openlucht in het park zeker.

  900 uitkering
  290 huursubsidie
  78 zorgtoeslag
  ————————–
  1268 p.m

  630 huur
  136 zorgverzekering
  198 energie / gas / water
  60 t.v. / telefoon
  100 reiskosten ziekenhuis
  ———————————————-
  1126 betalen p.m.
  142 over = 35.50 p.w.

  waar betaal ik die eigen risico nu van.

  0,ja, sparen van die 35.50 natuurlijk,eten heb ik toch niet nodig.

  40 jaar gewerkt, waarvoor, dood zijn wij nu beter af,of je eten stelen

  joann -

  Schrijf een reactie op: joann

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Hallo, ik zit in een soortgelijke situatie als u. Nu kunnen ze wel zo mooi roepen dat je bij je zorgverzekering een betalingregeling kunt krijgen, maar ze hebben niet in de gaten dat ik elke maand niets over hou dus een regeling zit er niet in. In juni had ik weer een Prolia injectie ( osteoporose ) moeten hebben maar ik heb deze niet gehaald, met het risico dat de osteoporose alsmaar erger wordt en ik de rest van mijn leven in de bijstand moet blijven. Nu wil ik eigenlijk naar mijn orthopeed terug vanwege ernstige voetklachten maar de sociale dienst betaald het eigen risico niet..Dus eigenlijk willen ze je aan het werk hebben, maar dat zit er op deze manier niet in. Hoe don kunnen ze zijn, het is zo enorm tegenstrijdig.

   Nelly -

   Schrijf een reactie op: Nelly

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Ja, en daar hik ik nu ook tegen aan. Ik woon in Rotterdam en ik krijg helemaal niets extra’s. Heel fijn. Ik heb een aangeborenn afwijing aan mijn lymfale stelsel die verkeerd is aangelegd. Het stelsel werkt contra. Ik houd vocht vast. De medici hebben geen oplossing en zo kom je in de problemen. Want het Zilveren Kruis betaalt niets, want dit probleem word door hun gezien als een cosmetisch probleem, ondanks het feit dat de doktoren zeggen dat het een chronische ziekte is, maar ze weigeren iets te betalen. Mijn inkomen lijkt op die wat er boven geschetst is geworden door Joann en Floor. Het is vreselijk, maar ik hou mijn hoofd cool. Willen zij me niet helpen; laat ik gewoon zien dat het zo niet kan. Niet bij mij en dan nog bij 1 miljoen andere mensen die in dezelfde situatie zitten. Ze nivileren de basisuitkering en leggen steeds meer kosten op de mensen die het dus niet kunnen betalen en vervolgens doen ze niets om het betaalbaar voor de armste te betalen. Terwijl ik ook niet MAG wereken, terwijl ik sta te popelen. Doordat ik alles zelf moet betalen op medisch gebed ben ik 600,= kwijt op een bedrag van 918,= per maand + huurtoeslag van 230,= en een 78,= aan zorgtoeslag. Totaal betaal ik inclusief aan mijn premie 150,= per maand en tevens 600,= aan kosten kwijt. is dus 750,=. Dan komt er nog energe en telefoon bij en dan kom je al op 918,=. Tevens heb ik dan nog 230,= over om eten te kopen, die ze ook nog van me af willen pakken. Ze verwachten van mij een antwoord en een oplossing, maar tevens krijg ik die dus niet. Jammer een kabinet die gefaald heeft. Laat de armste als grootste loosers achter en maken ze tot wanbetaler of zorgweigeraar uit!!

   Jan -

   Schrijf een reactie op: Jan

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Oh oh oh.. wat ben ik toch blij dat ik in het geweldige Nederland woon 😉
  Door omstandigheden (hersentumor.. uiteindelijk manisch depressief geworden) 2 jaar geleden in de bijstand (gedeeltelijk) gekomen… oh ja ben nu 53 jaar en heb 51 jaar nog nooit 1 stuiver aan uitkering nodig gehad. Tis zo geweldig… de gemeente bied gewoon heel lief aan dat ik in een collectieve zorgverzekering mag (134,= in de maand). Heel fijn allemaal… heb nu tenminste ook een goede tandartsverzekering met 2 sterren. Alleen zo verrekte jammer dat ze ff niet gaan snappen dat ik niet naar de tandarts e.d durf… jaja je raad het al… waar haal ik in godsnaam dat eigen risico vandaan.
  Haha mooi he… Nederland! Als je niet gek bent wordt je het wel door dit soort gedonder 🙂

  Cath -

  Schrijf een reactie op: Cath

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Kreeg een brief van Menzis met een acceptgiro van 360 euro voor hulp bij een GGZ behandeling. Nou, hier wordt je niet vrolijk van. Vooral als je hoort dat top mensen bij de ABNAMRO er even 100.000 euro bijkrijgen omdat ze er op achteruit zijn gegaan door afschaffing van hun bonussen. Dan heeft de regering het over een eerlijke verdeling en eerlijke kansen voor iedereen. Ze zijn alles wat is opgebouwd aan het afbreken. Ik vind,dat de eigen bijdrage moet worden afgeschaft.

  S. Damkat -

  Schrijf een reactie op: S. Damkat

  Het e-mailadres blijft prive.
 • we klagen wel maar er is er niet een die er wat aan doet wanneer staat er weer een pim forttuin op die wat voor de nederlanders doet als ik meer kan uit geven loop de economie wat beter mijn ex heeft het beter krijgt alles van de staat overal korting en potjes omdat ze zielig is waarom langer werken ik heb er al 40 jaar op zitten en er zijn 650000 werk lozen die kosten geld ik heb het al verdient

  don -

  Schrijf een reactie op: don

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Beste Don… We klagen wel? Ja natuurlijk klagen we, alleen is het zó jammer als je een actie op wilt zetten om in Den Haag te demonstreren, tegen het uitmelken van het volk… helemaal niemand van zijn luie reet afkomt, en liever met een bak koffie aan zijn pc blijft zitten klagen. Kom je ook naar Den Haag als er gedemonstreerd gaat worden?

   SVDVH -

   Schrijf een reactie op: SVDVH

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Doe jij mee aan protesteren in Den Haag? Ik heb diverse acties meegemaakt waar nog gaan 40 man op afkwamen. De rest zit gezellig thuis aan de koffie en klaagt op het internet. Iedereen roept maar dat WE niks doen. Doe dan zelf ook eens wat!

   SVDVH -

   Schrijf een reactie op: SVDVH

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik begrijp al heel lang niet dat de Nederlander niet in opstand komt tegen de praktijken van de regering.
  35 jaar meebetaald aan alles, dan raak je je baan kwijt. Je komt in de WW, doet je best om werk te vinden en het lukt om tijdelijk werk te vinden maar wel minder uren. Geen probleem, wordt aangevuld door de WW (denk je). Dan kom je erachter dat de kleine aanvulling wordt gezien als volledige WW periode, dus wordt je ook nog een gestraft omdat je gewerkt hebt. Dan kom je in de bijstand. Dan krijg je toch huur en zorg toeslag zou je denken maar nee je hebt WW gehad en die was hoger dan de bijstand. De belastingdienst kijkt rechtlijnig naar je jaarinkomen. Dus ik zit een aantal maanden op een houtje te bijten omdat ik moet sparen voor als ik in de bijstand kom, maar ik kan ook niet te veel sparen want dan krijg je weer niets. Van al het gedoe wordt ik depressief. Zit alleen nog maar te janken. De huisarts stuurt me door en wil meteen pillen voorschrijven.
  Dat gaat meteen van hei eigen risico af. De GGZ rekent voor één intake honderden euro’s waardoor ik mijn eigen risico in een klap kwijt ben. En dan kunnen ze niets voor je doen, zeggen ze. Weer terug naar de huisarts en die stuurt me naar iemand anders. Maar die zit vol, de volgende en de daarop volgende ook. Een van de hulpverleners meld me dat ziekenfondsen, in dit geval CZ, nog maar een beperkt budget voor gecontracteerde zorg aanbieden, daar moeten ze het mee doen. Dus als een zorgverlener het budget van de CZ op heeft, jammer dan voor de patiënt. Hoe dan ook ik ben inmiddels € 375,- kwijt en ik heb nog steeds niemand gevonden die ruimte heeft.
  Ik betaal me scheel aan premie, dan komt het eigen risico aan bod, dan mag je alleen gebruik maken van gecontracteerde instanties (die allemaal vol zitten).
  In Nederland wordt geen zorg meer verleend er wordt alleen maar gekeken hoe ze (ziekenfondsen en regering – één pot nat) zoveel mogelijk geld binnen kunnen halen.
  De mensen laten ze gewoon stikken.

  Anne -

  Schrijf een reactie op: Anne

  Het e-mailadres blijft prive.
  • wij nederlanders zi betalen zoveel geld aan de zorg voor ons gezin in belgie of in heel europa betalen wij gekken prijzen kan iemand mij uitleggen waarom wij zoveel betalen aan de zorg en de rest van europa neit telt ook voor de wegen belasting van onze auto als wij net zoveel zouden betalen als de rest van europa hadden wij geen crissis dan konden de mensen weer zoals vroeger weer meer uitgeven dus met andere woorden onze crissis is opgelost door gewoon de cz rekeningen en de wegen belasting omlaag zetten zoals de rest van europa

   gradus -

   Schrijf een reactie op: gradus

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Ik spreek zo vaak af om een op stand te organiseren…………maar op de plaats van de afspraak zie ik dan alleen maar een groep SPers staan (die zich wel aan de afspraak houden)…………………maar als je van de honger geen ontlasting meer hebt ………..dan mag je volgens internationale afspraken (ook door schijnheilig NL ondertekend) gewoon straffeloos van de rijken terug stelen hoor….

   piesemieter -

   Schrijf een reactie op: piesemieter

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik ben het zeker met jullie allemaal eens!
  Het is belachelijk dat je voor een goed gezondheid zo’n hoge prijs moet betalen! Je maakt als het ware een keuze tussen onderdak en voedsel of een behandeling in de ziekenhuis of tandarts.
  Hoe dan ook je werkt alleen om je zorgverzekering en vaste lasten te betalen en als je geluk heb dan houd je wat over om 1 keer iets leuks of lekkers te kopen.
  En alleen omdat een aantal hoge pieten niet weten hoe ze om moeten gaan met geld en alles verspillen aan onzin.
  De ministers kijken alleen naar hun eigen uitgaves en zien alles zwart wit. Ze hebben totaal geen weet van hoe het allemaal echt aan toe gaat in de praktijk. Ze zouden het nog geen dag uithouden als een burger met een partimebaan in de winkel en woonlasten zonder garantie op een vast contract!

  prafje -

  Schrijf een reactie op: prafje

  Het e-mailadres blijft prive.
 • aanvullende verzekeringen, lees aanvullend betalen.
  smerige maffia achtige praktijken zijn het, boeven die grote dure panden neerzetten met het geld van de premiebetalers.
  door de vele zorgaanbieders zouden de prijzen lager worden, nee ze drijven de prijzen alleen maar verder omhoog.
  u mag wel betalen, maar vergoeden doen we tot een maximum.
  de grootste oplichters zijn het die verzekeringen. ( daarom zijn het er ook zoveel )
  en de regering die lacht zich dood, om de ellende van diegene die het niet meer kunnen betalen. van tja als je minister bent betaal je de extra kosten toch gewoon, en anders declareer je nog wat extra en is het ook voormekaar.
  een vies smerig stinkend gedoe wat zorg genoemd wordt. de zorgverzekeraars gaan over lijken.

  pete -

  Schrijf een reactie op: pete

  Het e-mailadres blijft prive.
 • wij nederlanders worden loonslaven van de staat net zo als 100 jaar terug en als je ziek word mag je hopen dat naar een arts kunt

  gabriel -

  Schrijf een reactie op: gabriel

  Het e-mailadres blijft prive.
 • ik heb kanker gehad, nu ben ik 100% afgekeurd. kan niet naar school en kan ook niet werken omdat mijn lichaam zo’n vergif binnen heeft gehad dat het niet meer functioneert als een gezond mens. ik moet vaak naar het ziekenhuis en de bedragen zijn niet meer aan te slepen. ik kan ze gewoon niet meer betalen. het is echt belachelijk dat duizenden mensen gewoon niet meer hun zorgverzekering kunnen betalen. NL moet zich diep schamen. wel miljoenen ophalen voor andere landen met hun problemen, maar hun eigen mensen in de kou laten staan.

  Meijer -

  Schrijf een reactie op: Meijer

  Het e-mailadres blijft prive.
  • KLOPT, eindelijk mensen die de eaarheid ook zien,
   schamen is een goed woord, 8 jaar bijstand, gesmeekt om een goede opleiding om de maatschappij in te kunnen,
   geen respons, meewerking, werk en ga dan leren,
   ha, zie maar aan een blijvende baan te komen.
   waar moet ik een opleiding van betalen in de bijstand?
   vooruitgang?
   reintrigatie m.a.woorden je word uitgeprobeerd of je wel ECHT wilt werken.
   als je braaf meespeelt rol je weer uit de reintrigaatie waar positiviteit moet liggen.
   4 reintrigaties verder, van hun kant lukt het ze niet om je een blijvende baan aan te bieden.
   en maar pushen en duwen, dreigen met korten, dat het aan jezelf ligt, terwijl je al 8 jaar suf solliciteert zonder resultaat, ze betalen liever een uitkering oneindig dan 1 keer een goede op maar geplaatste opleiding waar toekomst inzit, OM EEN NORMAAL LEVEN TE KUNNEN HEBBEN IN NEDERLAND ALS NEDERLANDER.
   rustig blijven in de armoede, een zeer grote uitdaging in ons welvarende en goed georganiseerde Nederland.
   Waar ligt mijn recht als inwoner nog?

   Z -

   Schrijf een reactie op: Z

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Schrijf een reactie

  Het e-mailadres blijft prive.